Sziasztok!
Igaz, már írtam ide nektek, de valamiért elszállt az üzenetem, így várhatom a reagálást...
no nem baj, még egyszer:
26 hetes terhes vagyok, a múlt héten lett meg a terheléses vizsg. eredménye: 8,3 mmol/l. Tegnap voltam "oktatáson", ahol elmondták, mikor mennyi szénhidrátot, milyen összetételben (egyszerű és összetett CH) fogyasszak. Nekem állatira nehéznek tűnik ez a diéta, főként azért, mert az adagokat 10% pontossággal be kell tartani. Mivel dolgozom (egy csomót), otthon meg szeretnék minél többet a gyerekeimmel foglalkozni, egyszerűen nincs időm és energiám folyamatosan azon agyalni, hogy akkor most mit egyek (főként az ebéddel vagyok gondban, hiszen itt körülöttem mindenhol csak gyors, ill. normál éttermek vannak, és bizony egyik főtt kajáról se tudom, hogy mennyi CH-t tartalmaznak)... Nincs valakinek egy menü leírása? Mármint ötletek arra, hogy az 50 CH-s ebédbe (min. 30 CH lassú és max 20 gyors CH elosztásban) mi fér bele? És valóban TILOS a fehérlisztből készült pékáru? Mert én pl. diétás kétszersültet eszem, de az fehérlisztből van... erről tudom, hogy mennyi szénhidrátot tartalmaz, míg egy rozsos zsemléről fogalmam sincs... Saccolni persze lehet, de az már megkérdőjelezi a 10%-os pontosságot. Azon kívül egy rozsos zsemle kb. 8-10 dkg, ami az én táblám szerint 50-55 CH, ez egyik étkezésbe se fér bele. Akkor egyek reggelire egy fél zsemlét? Õrület! Számomra ez maga a horror
Mennyi idő kell, míg az ember megtanulja, hogy mi mennyi és mit mivel???? Az én adagjaim: 25 (csak lassú), 20 (10 lassú, 10 gyors), 50 (min. 30L, max. 20GY, 20 (csak GY), 30-40 (max 10GY) CH. Szerintetek mit ebédeljek ma?
Köszi: egy elkeseredett kismama