Új privát üzeneted érkezett!

Cat, Lilla,
koszi szepen a gratulaciot!!! Olyan kep, amin mind a 3-an rajta vannak, de Beni van kozepen es o nagyon nevet. Itt a babaneten vannak fent, a kep cime Tesokkal, es a ferjem kuldte be.

Erdekes ez a koraszulott tema, en pont forditva vagyok, marmint elvarok dolgokat, es mikor mondom, hogy doktor neni, ezt se, azt se csinaljak, akkor mindig azt kapom: "mit var toluk megis, anyuka??? adjon idot nekik!!" Kép

Kép
nettke

sziasztok!
mi is itt vagyunk az elmúlt hetek elég zsúfoltak voltak, pl. kromoszóma vizsgálat kórházi bentfekvéssel, ami elég rosszul érintett. de túl vagyunk rajta eredmény csak 25-én, így a börze előtt sajnos nem tudom meg a kicsi nemét.
"nagyikresekkel" újra ikres talit szervezünk, az apropó mikulás lenne... leírom a részleteket. jópár kört futottunk, de 2-3000 Ft/gyerek árnál olcsóbbat csak a mekiben találtunk. a budaörsi mcdonads-ban foglallunk le eg ykülönteret. 1-1 gyerekmenü árából megvan. a játszótér része minden korosztálynak bejön. a félévesek még csak ámulnak, a nagyobbak mászank, ugrálnak, csúsznak, szóval a szívbajt hozzák a szüleikre Kép de kell annyi izgalom. az ajándékot mi visszük a saját porontyainknak, semmi nagyot, csak avlami jelképeset, vagy egészséges rágcsálni valót (almachips, meg ilyenek) ha valki tud hozni mikulásnak való férfi egyedet, akkor lesz sajátunk, ha nem, akkor pont tegnap kaptam egy majdnem ikres lánytól (kisbuksi) ajánlatot mikulásnapi meglepetésekre, ha valkit érdekel, szívesen továbbküldöm.. szóval akkor tőlük rendelnénk egy mikut. pár ezer forint "bérleti díjat" szétosztanánk. szóval ez lenne röviden a mikulásnapi ikertali.
ha valakit érdekel, írjon! időpontnak a dec. 10-11-i hétvégét javaslom, de ma felhívom a helyszínt, hogy egyáltaln van-e szabad termük. aztán a válaszuk eléggé behatárolja a lehetőségeinket. 2-3 órás egy ilyen, egyébként szülinapos turnus, az pont elég lesz Kép
ha valami nagyon érhetetlen, szóljatok, kérdezetek Kép
köszi a folyamatos ránk gondolást igyekszem olvasni gyakran, de kezdődik az esti ágybazuhanós fáradság időszaka. apát újra beiskolázták. hetente kétszer csak 8 körül ér haza... ez elég nagy változás és kb. a kicsi születéséig igy lesz azt hiszem beszerzek egy ismerőst, aki bébiszitterkedik majd, mert mindenhova nem hurcolhatok két 3 évest
ribizli, minden elismerésem a tiétek Kép köszi a biztató sorokat, megoldódott a 3 gyerekes babakocsi dilemma?
puszi, a többiek még szuszognak
orsi! a biopszián együtt voltunk kaális krisztivel. a gyerkőceid emlegetésekor derült ki, hogy van közös bennünk (babanet)
marcsi
ui: már érzem néha a kicsi mozgását a kisfiúk pedig határozottan több kistesóval számolnak KépKép

KépKép

KépKép
2in1

sziasztok!
gyorsan munkahelyről... hivtam a mekit. legkorábban dec. 17-én, szombaton, 9-11-ig tudnak minket fogadni. ezt az időpontot lefoglaltma Kép
remélem sokan el tudunk menni. a mikut is lefoglalom, biztos, ami biztos. de azért kisbuksi gabit is megkérdezem, nincs-e valami "olcsó" ötlete korábbra...OK?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok lányok!

Orsi
Köszi az info-t. Nekem a vizsgák csak májusban lesznek, azért érdeklődtem elsősorban az óralátogatások kivitelezhetőségéről. Sok sikert neked!!!

Annamari
Neked is köszi a véleményt. A baj az, hogy a suli így is eléggé soká tart (min. 2 év), és jó lenne minél előbb a végére érni. Még egyszer köszi, és gratulálok, hogy ilyen hamar sikerült "rendre szoktatnod" őket. Milyen jó volna, ha majd nekem is menne...

Szilvi
Nálam egy új jelenség figyelhető meg: nem bírok 6-800 m-nél többet sétálni. Ez nagyon kínos, mert a metroig tartó út felénél kb. ott tartok, hogy a földre is képes lennék leülni. Egyébként viszont, ha pl. autóval együtt megyünk bevásárolni vmelyik hipermarketbe, akkor simán elvagyok vagy 20-25 percet is állva. Valószínűleg a monoton menetelés nem megy, de egyelőre nemigen tudom mi lenne rá a megoldás.
Segítség ügyben nálunk nagy változás állt be: a papám egyik napról a másikra "szabaddá" vált, így lehet, hogy őt fogom megtanítani majd a gyerkőcök körüli teendőre. Kicsit fura lesz, mivel 200 km-re laknak, így vagy itt van egész héten éjjel-nappal, vagy semmi. De legalább van vészmegoldás...

Ikresmama (Eszter 30+0)
ikresmama

Sziasztok!

Kicsit dicsekedek a szépségeimmel. Ma öt évesek a lányok! A kép délben készült a szülinapjukon az oviban. Olyan, mintha tegnap születtek volna.
Kép
ikeranya

Ikeranya!

Nagyon szépek. És olyan egyformák, mint két tojás. Az enyémek is, csak ők annyira, mint egy strcc- és egy galambtojás Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Marcsi! Mi mennénk, és olyan jó, hogy szervezkedsz, már Efgabival mi is beszéltük, hogy jó lenne találkozni! Mindjárt beírom a "fedélzeti computerbe"!
Gyönyörűek a gyerekek a fotókon!
D! Ami a szopit illeti, én ha mindkettő fentvolt együtt szoptattam, ha csak az egyik, akkor külön.
Nálunk a fürdetési csúcs az volt, amikor a két nagy ült a kádban, mellette a mosógépen a lavór, amiben felváltva megfürdettük az ikreket. Egy idő után már ment egyedül is Kép.
Claire
claire

ezt most kaptam Kisbuksitól:

mit szóltok hozzá?

Kedves Marcsi!

Hááát,megnéztem a Meki oldalát,mert nem vagyok képben az áraival,egy menü
árával nehéz versenyezni Kép vagy Kép...

De szerintem érdemes átgondolni az ajánlatot. Amit fel tudok kínálni:

Mikulásparty 20 gyerek részére

A csomag az alábbi szolgáltatást tartalmazza:

- 3 óra játszóház /ott,ahol Vencel szülinapja is volt/
- Mikulás /kontaktszeméllyel előre egyeztetve, személyre szóló szövegekkel,
a Mikulás végig jelen van/
- Mikuláscsomag /melynek tartalma: alma,dió,mogyoró,mandarin, minimanóknak
zsírkréta készlet, kifestő,nagyobbaknak : színes ceruza készlet,fa
jojó,golyós ügyességi játék/
- Üdítő, rágcsálnivaló mindenkinek

Ára : 2000 Ft /gyerek /az ár az Áfá-t tartalmazza/

Minden abszolút rugalmasan kezelhető, a csomag tartalma , a Mikulás szövege,
az üdítő + rágcsálnivaló /ásványvíz,rostoslé,tea, szörpi, szénsavas üdítő +
szendvics /hideg-meleg/, hidegtál,aprósütik/ . Mindezt viszont ennyiből
lehet kihozni. Ami azért elgondolkodtató,hogy azért egy játszóházazás
alapból 700 Ft/óra/gyerek,nem tudom,milyen kedvezményeket szoktak adni
ikreknek,szóval szerintem alapvetően ez a csomag nagyon megéri, de persze
nem összehasonlítható a Meki menüvel. Azért remélem többet is nyújt annál
Kép. Nagyon örülnék, ha összejönne, Nektek külön élmény lenne bulit tartani .
Az időpontok miatt jó lenne,ha mihamarabb döntenétek, kezd sűrűsödni a
december hi-hi Kép

Ez volt a Mikulásparty.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok,
Mar nagyon reg olvastalak titeket...

Olajfacska,
En azt hiszem, hogy ahhoz ido kell hogy egyfajta napirend kialakuljon,az elejen en majd meg bolondultam es kb 4 honaposak voltak amire egy napirend fele kezdett kialakulni, persze ez is valtozik kb havonta ,mert ahogy nonek valtozik az igenyuk.Azt hiszam, hogy ikrek eseteben kulonosen fontos, hogy az elalvasok menjenek egyedul, es lehetoleg egyszerre aludjanak nappal is ezt mi felevesen ertuk el. probald a napirendjuket a tiedhez is igazitani (seta, alvasok stb, persze ez szerintem csak 4-5 honapos korban lehet igazan elkezdeni. Akkor mar eleg nagyok ahhoz, hogy kicsit huzd az idot ezzel azzal, ha pl. kesobb akarod elaltatni oket. Elotte nalunka gyerekek diktaltak es bizony elegge osszevissza volt a napunk + ejszakaink.

Virag
mvirag

Sziasztok!

Tegnap volt egy csomó időm, írtam indenkinek rengeteget, erre elszállt menet közben a fenébeKépKépKép
Most csak gyorsan:

Lányok! Én úgy irigykedem ezekre az apukákra! Egyedül maradnak a gyerekekkel, bevállalva a fürdetést?! Az enyém 1 órára sincs el velük, legfeljebb, ha alszanakKép
Még csak akkor mentem eél egyedül vásárolni ha anyukámat vagy a hugomat be tudtam szervezni bébicsősznek, apa nem vállalta. Persze szerinte így is többet csinál mint a kollégái, az egyik nek fél éves a gyereke és még sosem pelenkázta át, ő meg már igen. Kép

Cat!
Az éjszakai etetés nem jött beKép, elvan a cicin, addig csend is van, de amint megpróbálom letenni, ordítKép. Egyébként nem éhes, alig szopizik, inkább csak tartja a szájában. Azért kösz a tippet, egy próbát megért. A férjem tegnap éjjel megelégelte a kísérletezéseimet, megfogta a dedet és behozta az ágyunkba. A bestia meg azonnal elfoglalta az egészet és békésen elaludt! Még 4-kor sem ébredt szopizni, csak 5-kor! Hiába mondtam apának, hogy ez hosszú távon nem megoldás, azt mondta hogy őt rövid távon annyi érdekli, hogy kialudja magát, másnap műtőbe kell mennie és nem szeretne beleájulni a betegébe... Na jó, ebben van némi igazság, de ez azért mégsem tuti megoldás. Remélem nem szokik rá. Azért jó volt hallgatni a szuszogását meg érezni ott magam mellettKép

Annamari!

Mi lenne ha úgy fejnél, hogy 20 perc után abbahagynád, aztán 1 óra múlva megint fejnél 20 percet? Akkor még mindig csak 40 perc ment rá és nem másfél óra, és lehet, hogy így is meglenne ugyanaz a mennyiség, nem?

Ikeranya!

Nagyon szépek a lányok! Egypetéjűek, vagy csak nekem tűnik úgy? Olyan egyformák!

Nettke!

Gratula a fél évhez! A nyereményt pedig tényleg megérdemeltétek! Mi jár az első helyezettnek?
Mi még nem vettünk cipőt, igyekszem elhúzni, ameddig csak lehet, a jó cipők olyan drágák...

Na, most ennyire futotta, mindenkinek jó éjt!

Ditke
ditke62

Ikeranya!

Nagyon szép lánykáid vannak!
szilvibank

Ikeranya
Isten éltesse a lányaidat sokáig boldogságban, egészségben! Nagyon helyes csajszik!Kép

2in1

1000 Forintos kérdés, Hol volt Vencel szülinapja?Kép

Kókuszdió
kókuszdió

kókuszdió!
bingo! a helyszín tényleg lemaradt Kép
az 5. kerületben, balaton utcában, a volt mikkamakka játszóházban.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Nettke!
Gratulálok!
itt van a kép a nyerteseknél:
http://www.babanet.hu/fisher-price/

Eri
simones

IkeranyaKép
Sok boldogságot a gyönyörű lánykáidnak!Kép Tüneményesek, és nagyon egyformák!Kép

MarcsiKép
Mi télapóra tuti nem megyünk, mert a párom cégénél is lesz, de egy talira szívesen benevezünk a törpökkel, ha a nagyok le nem tapossák őket.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszönjük a jókívánságokat, aranyosak vagytok. Olyan fantasztikusan jó érzés, hogy gyerekeink vannak, a világ legnagyobb csodája.

Ditke, valószínű, hogy egypetéjűek, legalábbis a külső jegyeik alapján. Születésükkor 1 nagy lepény volt, két burok. Vérvizsgálat nem volt, úgyhogy biztosan nem tudjuk, csak valószínű. Egyébként vérvizsgálat alapján ezt ki lehet deríteni? Bár csak ezért biztosan nem szúratnám meg őket.
ikeranya

sziasztok!
cat! a mikulás együtt lesz a talival. de nem erőszak a mikulással rendizni, lehet addig is játszani Kép

most találtam egy másik helyszínt, de inkább levélben írnám le a részleteket azoknak, akiket érdekel. lszi írjatok az e-mail cimemre:
two-in-one@index.hu
a publikus részletek: 3 óra játszóház (törpöktől a nagyokig mindenkinek megfelelő játékokkal) bónusz mikulással. (hátha valakinek kimaradt eddig, vagy az idén az életéből)
850 ft/gyerek (mindenféle kaja nélkül) azt vagy viszünk, vagy nem eszeünk.
bocs, most mennem, kell.

KépKép

KépKép
2in1

Ikresmama!
Nekem sem nagyon ment a séta a vége felé már, de én erre csak egy kézenfekvő megoldást találtam: nem nagyon sétálgattam.

A segítség nálunk is csak úgy volt, ahogy nálatok lesz, pár száz km-ről, bentlakással. Nem mindig konfliktusmentes az ilyen, de a semminél többet ér.

Ikeranya!
Gyönyörűek a lányaid!

Lányok!
Picit hadd dicsekedjek én is! Peti és Andris is bekerült a fisher-price-os 75-be, "tesók" címmel.

A mikulásozás ötlete nekem bármelyik formában tetszene, ha összejön a randi és egészségesek leszünk, szeretnénk ott lenni!
Éva
Éva70

Cat!
Pedig biztos tetszene nekik a Mikulás. Kép
Vigyázunk majd rájuk. Kép
Mi eddig mindig 2 mikuláshoz mentünk, mert mindkét munkahelyen tartanak. A fiúk mindkettőt nagyon élvezték. Szerencsére eddig csak az első évben volt egy napon a kettő, csak 1 óra eltéréssel.Kép

Marcsi!
Írtam. Kép

Eri
simones

Éva!
Akkor jól láttam. Kép
Gratulálok nektek is. Kép

Eri
simones

Köszi Eri!!
Éva
Éva70

Doris.
részvétem...

mamikKép
csak átfutottam a termést, enm tudtam mindent elolvasni. reagálás is csak röviden.

CAtKép
ma volt nálunk drnéni és mondta, h majd felírja a sinlacot és 90%-osan (4hónapos kora után), mert Bendike sokat bukik és az talán majd benne marad. tavaly Dalmának nem tudpm hány %-osan írta fel, de bizti nem 90volt. ő nem bukott lehet, h ezért volt.

mi is úgy fürdetünk mint Annamariék.
csak amíg én Bandikét öltöztetem addid apa Natikát eteti. mi táposak vagyunk.

JudytKép
megint belenéztem a web oldaladba. jó!!!

DorisKép
örülök, h Lilike lelete negatív.Kép

Enikő, mamikKép
már 5xesznek. éjjel csak 4 és 5 között. szépek, nőnek. minden o.k. velük. ma kaptak oltást. Dalma minden nap van kinn levegőn. valaki kiviszi a játszótérre. séta a kicsiknek 1 héten 2x. így tudjuk összehozni.

puszi: Vikta

2hóKépKép 17hóKép
vikta

és idén már költözünkKép

lépek a kicsikről és a nagyrólKép
Kép
Kép
vikta

sziasztok!
a szervezők kérték, hogy ne mondjak el minden részletet, mert ez az ajánlat csak nekünk él és csak most. ikreseknek KépKépKép
időközben haza kellett jönnöm az irodából, ádám belázasodott az oviban. péter hősiesen ott maradt tovább.
szóval akit érdekel a dolog, írjon a cimemre!
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok lányok!

Éva
Köszi a tanácsot, de nekem muszáj elintéznem ezt-azt, plusz a tanfolyam is megy, és most még tudok tanulni, így a sétát lenne jó megoldani.
A konfliktusokat a babák segítettek oldani? Milyen hosszú időt bírtatok egyhuzamban?

Ikeranya
Valóban szép csajszik, és milyen huncutul mosolyognak, biztos sok örömet okoznak. Gratulálok szülinapjuk alkalmából.

Vikta
A tieid is nagyon helyesek! Neked is gratulálok!

Csajok
Visszatérve a tanfolyamos problémámhoz, az megoldható, hogy heti két du. 5-6 órán keresztül se szopi, se fejés? Nem lesz kevesebb tej tőle? Legfőképpen ez aggaszt. Kíváncsi vagyok a véleményetekre-tapasztalatotokra. Előre is köszi!

Ikresmama (Eszter 30+1)
ikresmama

Ikresmama!
A konfliktusok a babák gondozása körül támadtak általában, úgyhogy ezeket ők sem tudták oldani. A bűnöm annyi volt, hogy én úgy csináltam a dolgokat, ahogy a doktor néninktől, ill. gyakorló anyukáktól hallottam, ill. én jónak tartottam, erre anyósom rendre megsértődött, hogy az ő 40 évvel ezelőtti tapasztalatait előre megfontolt aljas szándékkal semmibe veszem... Három napnál tovább nem szoktuk bírni az együttlakást... De egy papával biztos más lesz! A mienk az egy rossz példa, le sem írtam volna, ha nem kérdezel rá. Most már ezerszer jobb a helyzet, a fő gondok pici korukban voltak.

A tanfolyamos problémádhoz: én /ill. a melleim/ 5-6 órát szopi, vagy fejés nélkül nem bírtak volna ki... De ha kibírják, akkor szerintem nem lesz elég a tej két babának. Azért ezt ne vedd készpénznek, csak én így gondolom.

Drukkolok, hogy tudd csinálni a tanfolyamot! Nagyon ügyi vagy, én ilyenre nem lettem volna képes!
Éva
Éva70

Sziasztok!

Vikta!
Jó, hogy hallunk rólatok. Csodaszépek vagytok! Most sokkal jobban hasonlítanak egymásra a picik, mint születésükkor. Ugye a csacsis a lány? (azért látszik) Dalma is helyes nagyon!

Nálunk Ábel már csak egyszer, de Ágoston még mindíg kétszer eszik éjjel. Így jól szétcsúsznak.
Azért itt is minden ok! Ma egyedül voltam velük egész délelőtt és tündérien elvoltak. Most elmentek sétálni. Mi minden nap ki tudjuk őket vinni. Van is egy kis náthájuk, de orrszívással jól kezelhető és fő, hogy tudnak aludni.

Mamik!
Nem írtatok a fürdés-vacsi sorrendről. Ezek szerint mindenki előbb fürdet és utána etet.

Tegnap megpróbáltuk fordítva és (hurrá) gond nélkül elaludtak fürcsi után, ébren letéve. Nem tudom így csináljuk-e, vagy fordítva.

Virág!
Én úgy veszem észre, nálunk nagyon bírják a napirendet. Mondjuk biztos az üveges etetés miatt is, szopizva nehezebb lenne.

Nettke, Éva!
Gratula a fotós pályázathoz, én is megnéztem, aranyosak vagytok!
Én Hideyosi Márti (aki bár ritkán ír) babáit is megtaláltam, egy fürdőkádas képen.

Ikeranya!
Lányaid nagyon szépek!
Én Zsófim is öt éves!
Sok boldogságot a szülinapjukhoz!!!

Ditke!
Szerintem nem szokik rá az együtt alvásra. Biztosan visszavágyik majd a tesókája mellé, ha megoldódik az átmeneti probléma ami zavarja. Amúgy tök jó az ikreknek, hogy sose kell egyedül elaludniuk! Zsófi ezt sose szerette.

Ikresmama!
Ha sok tejed lesz (biztos lesz :-)) kidurran a cicid 5-6 óra alatt. Ha lesz szünet nem tudnál fejni? Vinnél hűtőtáskát (valami kisebbet) és abba elállna, amíg hazaérsz.

Annamari, Lilla, Orsi!
Istenem ezek a lefejt tejmennyiségek!
Úgy irigylem! Nekem miért nincs több? Én napi 5-600 ml-ert bírok csak produkálni, alkalmanként 100 ml körül. Úgy örültem, de látva a ti 2-3 dl-jeiteket elment a kedvem...
Bár én nem iszom sajnos sokat. Napi fél-1 litert, talán. Nem bírok többet, rosszul vagyok tőle. Sose voltam nagy folyadékigényű.
Így nem is fog menni!

A mikuláshoz én nem szólok hozzá, mi messze vagyunk!

Puszi!
Enikő
olajfácska

Még a tejtermelésről gondolkodva, az jutott eszembe, hogy ezt is csak egy hormon irányítja (azt hiszem a prolaktin), és mivel nincs két egyforma szervezet és hormonháztartás, biztos valakinek több hormon többet, valakinek kevesebb kevesebb tejet termeltet.
Miért kellene mindenkinek egyformán működnie, ahogy azt a kevés tejűeknek sulykolják?
Nekem pl. pajzsmirigyhormonom van sok, úgy tűnik prolaktinom meg kevesebb. Ösztrogénem meg sok, ezért lettek könnyen, gyorsan ikrek.

Ugye a hormonjaink nem egyformák?
Nyugtassatok meg, hogy nem én vagyok a béna!

Köszi.
Enikő
olajfácska

Vikta, édesek!
szilvibank

Ikresmama!
Szintén jártam suliba az első 2 évben. Szerencsére nem volt baj, ha nem mentem mindig. De vigyázz az 5 óra sok.Kép Bekeményedhet a melled. Én úgy oldottam meg, hogy bimbókiemelőbe gyűjtöttem a tejcsit, ui. nekem mindig könnyen jött, elég volt csak rájuk gondolnom. Aztán cumisüvegben gyűjtöttem. Nem fejtem sohasem, de valakinek jobb, ha ilyenkor fej egy kicsit. Sajnos így is egyszer bedurrant az egyik mellem. Kép Szerencsére a fiam tudta a dolgát, hogyan segítsen nekem. Kép
Nem ment el a tejem, ráadásul még mindig van nekik naponta egyszer. Kép
Eri
simones

Sziasztok!

Enikő!

De jó,hogy rólatok is hallani és minden rendben.Képet is kérek!

Ikresmama!

Én anno a nagyfiam mellett jártam tanfolyamra.6hónapos volt,amikor elkezdtem és minden délután mentem.Így a déluténi szopit kiváltottuk gyümire.De ettől függetlenül,ha túl hosszúra nyúlt az elmaradásom,a cicijeim igencsak megérezték.Igaz,nekem akkor nem kellett 2 (3)-t szoptatni.Nekem nem csökkent a tejtermelődés,mert ilyenkor elindulás előtt teljesen kifejtem és este úgyszintén.

Vikta!
Gyönyörűek a gyermekeid és milyen pirospozsgás Dalma arca,hogy csillognak a szemecskéi.Miért csak 2szer levegőznek az ikrek?

Éva,Nettke!
Gratulálok a nyereményhez!

Netke!
Igen eltűntél,vártam az e-mailedet!Miért csak Benike meg apa mennek a zsúrra?Fiús nap lesz?

Ikeranya!
Tündériek ezek a lányok,szerintem is nagyon egyformák!Mit szólnak hozzájuk a csoportban a fiúk?Van már udvarló?Gratulálok a szülinaphoz!Otthon hogy ünnepeltetek (vagy fogtok)?

Ditke!
Lehet,hogy a pároddal kellene valami egyességet kötnöd,ami még az ő számára is elfogadható?!!!Lehet,hogy a kicsi érzi a szemléletkülönbséget köztetek és kihasználja,hogy a párod engedékenyebb!

Lányok!
Van valakinek tapasztalat a kanalas NEM EVÉSRÕL???
A Marci teljesen megőrjít,egyáltalán nem akar a tápszeren kívül mást enni.Ha közelítek a kanállal a szája felé,úgy összeszorítja,hogy feszítővassal se lehet kinyitni!Mindegy mit adok neki,meg se kóstolja sokszor!Ha néha lecsúszik valami,az akkor se több 7-8 falatnál (már többször megszámoltam).Már ötletem sincs,mit adhatnék neki!Pedig el kellene lassan kezdeni naponta 2szer enni kanállal,de miatta nem merem.
Képes 1/2 1-től este 7-ig semmi nem enni,csak kanállal ne adjak neki.Illetve tápszeren kívül ne adjak neki mást,mert a múltkor beleöntöttem neki főzelékes cumisüvegbe a gyümit,de abból se szívta ki.
Miért nem eszik???

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Köszönjük mégegyszer a dicséreteket.

Edit, Az oviban az én lányaim a nagycsoportos fiúkat szokták kergetni, jókat nevetek, amikor mesélik.

Mi apával köszöntöttük őket a nagy napon, majd szombat délután lesz a családi buli, 7 pici gyerekkel, majd mutatok képet. Az oviban így ünnepelik őket, az egyik képen a tesóval:
KépKép
Kép
ikeranya

Ikeranya!
Azért úgy látom,van ott jónéhány sóvárgó fiúcska!
Olyan édesek tudnak lenni ezek az emlékek jópár év múlva is!

Edit

Kép

Kép
edit73

SziasztokKép
Bocsi, nagyon szégyenlem, hogy nem tudok külön külön is reagálni a hozzászólásokra, ne haragudjatok...Kép Sajnos tegnap fül-orr-gégészetre kellett mennünk és Gerikének arcüreggyulladása van, Lilcsinek még nincs.

Gyönyörűek a fotókKépKépGratulálok minden gyerkőchöz és sok Boldogságot a kis ünnepelteknekKép

EditKép
A Te kérdésed az utolsó és mivel a kanalazás nálunk is komoly problémát jelentett gondoltam leirom. Iszonyatosan sokáig etettem Lilcsikét cumisüvegből.... Tudom-tudom, nem volt helyes, de egyszerűen gyűlölte a kanalat és mindent ami a kanalazással járt úgyhogy nekem fontosabb volt, hogy egyen és én is nyugodt legyek, hogy nem marad éhen igy AVENT variábilis cumival etettem a főzit nagyon sokáig.Az archivban kéne visszanézni, hogy pontosan meddig de most nincs időm... Lényeg, hogy a Párom mindig azt hajtogatta, ne idegeskedjek mert Õ még nem találkozott olyan felnőttel aki cumisüvegből evett volna, de ha lát ilyet majd szól.... Igaza lett, teljesen leszoktunk róla. Ma már csak a reggeli tápszert isszák itatópohárból, a többi étkezés teljesen normális és minden reményem ellenére is megtanultak darabos ételeket enni, rágni, nyelniKép Ne idegeskedj én nem eröltetném a helyedben, hidd el erre is meg kell érniük a babáknak. Az enyémek mindent sokkal később csináltak mint átlagosan szokás de mára nagyon kis ügyesek és biztos vagyok benne, hogy idővel mindent (szobatisztaság, önálló evés...stb.)megtanulnak majdKép

Puszi:Doris
doris

Lányok mi az fotó pályázat amit emlegettek?

Vitka
Köcök csodásakKép
Nálad a nagylány mennyi idős, jár már bölcsibe vagy oviba?

Kókusz
kókuszdió

Sziasztok!

Doris

Jobbulást szegény Gerinek. reméljük Lilcsi nem jut ilyen sorsra.

Ikeranya

Csodaszépek a lányok! A kicsi is mennyire hasonlít, ő is nagyon szép.

Vikta

A tieid is ennivalóak!

Enikő

Ugye nem változott a helyzet szopi terén? Csak fejéssel szerintem legyél büszke magadra, hogy ennyi is van. És főleg a kitartásodra! Azért próbálkozol néha a szopival? Tudod, Ditke lánya is később szokott rá. A hormonnal igazad van, de nem azért van kevesebb, mert ilyen vagy. A prolaktin szintja a szoptatással függ össze, a kicsik szopása küld ingereket az agy megfelelő kp-jának, ami hat a prolaktin termelésre és ezáltal a tejképződésre. Ezért nem javasolják még a bimbóvédőt sem, mert így kevesebb inger éri az agyat a mellen keresztül. Azért nehogy feladd, Te mindent megteszel, ha a fiúk nem hajlandóak segíteni, akkor ennyi telik tőled és kész. Viszont ez is bőven több, mint a semmi, erre gondolj! A tejnek minden cseppje aranyat ér, én még most is így bánok vele és ha lehet, nem öntöm ki azt se, amit hagynak, hanem legközelebb odaadom. Írtad, hogy nem aggódod túl most a gyereknevelést. Hát ezt se aggód túl: annyi van, amennyi, nem azért nics több, mert lusta vagy, vagy béna.

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Edit!

Nálunk Petra nem akart kanállal enni nagyon sokáig, ezt én is végigszenvedtem. Úgy oldottuk meg (hosszas kísérletezés után), hogy elétettem a tányért, turkált benne a kezével, és persze mivel ebben akorban a keze mindig a szájában köt ki, hát lenyalta róla akaját. Ezzel jól elszórakozott, így én is bele tudtam csempészni a szájába a kanalat, hát így még evett is. Most már inkább ő akar kanalazni, anélkül nem is hajlandó elkezdeni enni, hogy ne kapna egy kanalat a kezébe, meg egy tányért egy kis kajával, amit szétmaszatolhat. Szóval van remény, kitartás!

Bocs, most a többieknek nem tudok írni, a csepp mindjárt leszedi a klaviatúrát!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Doris!
Jobbulást Gerikének!
Próbálom nem felvenni a dolgot,csak nagyon nehéz százfelé esni.Benike ezt eszik,Olivér gyümit nem ehet,a Marci semmit nem eszik és nálunk a nagyfiú se egy jóevő,mindig csak a nutella menne.Így neki is sokszor varázsolnom kell,hogy legalább hajlandó legyen belekóstolni az ételbe.Tudod,legyen színes,ízlésesen elrendezett a tányéron...stb.Ahogy a nagykönyvben írják!
A nagyobbik baj a Marcival az,hogy cumisüvegből se eszi meg a fözit,gyümit!Én már hajlandó lennék üvegből adni neki,pedig ez az elveimmel nem egyezik.Csak megegye!De nem!Abból se!Ott tartunk,hogy izesített tejpépből (Mildipép) ha jó napja van,akkor mindenféle játék és elterelő hadművelet közben kb. 50ml-t bevarázsolok a szájába fél óra alatt.Illetve Hipp áfonyás almából vagy alma málna keverékből 7-8 falatnyi.Ezen kívül semmi!Édeset (mint pl. a barack+banán) meg egyáltalán nem!

Ditke!
A mi fiaink még nem ülnek,így én a bébihordozóban etetem őket.A Marci is kap mindenféle színes műanyag kanalat,meg zacskót, egyebet a kezébe,hogy játszunk evés közben.Így is kenjük az ételt mindenhová.De már ez sem érdekelne,ha közben enne!

Most akkor egyáltalán ne adjak neki a tápszeren kívül semmit?Attól félek,hogy így később még nehezebben kedveli meg az ízeket!Vagy térjünk vissza a régi módszerhez: megkínálom fözivel,gyümivel és ha nem eszi,akkor pótoljam tápival?Ráadásul a szervezetének szüksége lenne egyéb vitaminra,nyomelemre is!Bár vitacolant ő is kaphatna,mint az Olivér.

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
nálunk Levi 8,5-9 hónapos koráig nem evett kanállal. Kb. minden nap 1 kanál lement, ha épp engedte, de semmi több. Utána is még kb. 1 hónap volt, mire 1 étkezést ki tudtunk váltani.
Ne aggódj! a tápszer maximálisan fedezi minden tekintetben az igényeit, nem a szétfőzött zöldségben vannak a vitaminok Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Lilla!
Köszi a bátorító szavakat.
Szóval így működik a hormonszabályozás a szopinál. Nem tudtam pontosan. Az biztos, hogy egy összebújós, édes szopi több hormont serkent, mint egy -már megint fejnem kell- nyűgös tevékenység. Azért kitartok.
Az első két hétben a fiúk szopiztak, ha lassan is, aztán az üveges pótlás miatt teljesen leálltak. Már felcsípték az akdályozó nyelvfékjüket, de már szerintem nem fognak visszaállni.

Edit!
Mit tesz veled ez a 4 pasi az evés terén! Ember a talpán aki ezt bírja.
Nálunk Ábel a mohó, Ágoston a nyammogós. Bár ezt egyenlőre csak az üveg kicumizásán látom. Remélem nem fognak kitolni velem. Hajlamos vagyok az evésen parázni, mert én egész életemben szenvedtem a soványságom miatti megjegyzésektől, nem akarom, hogy ők is átéljék.
Bár a férjem is 70 kiló, a génjeink nem hozhatnak mást, csak vékonyka fiúkat. Bár Zsófi egész jó kondiban van...
Olivér mióta kap vitacolánt? Doki javasolta?

Ikeranya!
Szép mind a 3 tündérke! Ti is ilyen szőkék vagytok?
Tortát ti vittétek az oviba?

Enikő
olajfácska

Edit
délután Dalmát viszik el sétálni és akkor próbálok mindent helyére tenni illetve leülni egy kicsit.
meg már nincs ahhoz erőm hogy kimenjek. tudom kéne és jót is tenne nekemis meg főleg a kicsiknek. próbáljuk sűríteni a sétákat csak nehéz 3 két év alatti gyerekkel nekivágni.

mennem kell

Vikta
vikta

Vikta

Még most menj, télen úgyse fogszKép Én legalábbis ezzel kényszerítem magamat ha nincs kedvem. A hóban úgyse fogok tudni menni az Aria-valKép

Enikő

Hát, ha van kedved, látogasd meg a La Leche Liga honlapját, ott vannak ötletek rá, hogy ohgyan lehet cicire édesgetni a babát. Persze csak ha van hozzá ideged. Nagyon sok türelem, elszántság kell hozzá az biztos. Niki is le akart szokni egy időben, csak nyammogott, de mikor nem adtam neki üvegből, kénytelen volt szopni. Nálatok még nagyobb türelem és több idő kéne hozzá, de egy próbát szerintem megérne- ha igazán fontos neked a dolog.Kép

Ja, a múltkor elfelejtettem: Minden fotópályázat nyertesnek hatalmas gratula! Szépek is az ikrek...KépKép

Magunkról: Képzeljétek, Dávid tök sok újdonságot csinál. Pl egyre ügyesebben fog, felakasztottam neki a tornáztatóra egy lelógó játékot, azt imádja húzgálni, csörgetni, veszi a szájába a lábát. Ha meglát mosolyog és ha nevetek, hangosan röhög ő is- ennivaló! Ja, és megtanult gurgulázni és buborékot fújni a nyálából- a kis malackaKép.
Niki is fogdos, csörget, dumál közben, de velem sajna nincs ilyen jól el, mint Dávid. Lehet, hogy ő magában játszós típus lesz. És kész kis erőművész, a gyógytornász el van tőle ájulvaKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vikta, Ikeranya Kép
nagyon szépek, helyesek a gyerekeitek! Gratulálok!

Cateye, Icsilya Kép
Időközben "megoldódott" a fejjek-ne fejjek dilemmám: 2 napja bedurrant reggelre a bal cicim, nagy vörös folt stb., jó alaposan kifejtem este meg másnap reggel és helyreállt szerencsére, de azóta a reggeli 5-6 órás szopi után fejek, aztán napközben nem, nem bírják a didkóim.De egyenlőre így jó.

Elmesélitek nekem, mi ez a mikulásos dolog? ikreseknek szól? nem szeretnék "bepofátlankodni" meg még kicsik is vagyunk, csak felkeltettétek az érdeklődésemet Kép

Dzsúd
dzsúd

dzsúd, igen, ikreseknek szól, de a szingli tesókat is szeretettel várjuk Kép Kép
részleteket inkább e-mailben: two-in-one@index.hu
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Dzsúd Kép
akkor jól megoldódott Kép

O.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Enikő!

Nekem Petra 3 hónapig egyáltalán nem szopott, mikor nagyon erőltettem az elején, akkor szenvedés, homorítás, sírás után szopott 5-10 grammot és kész. Feladtam, fejtem neki minden szoptatás után és kapott üvegből. Egy idő után meg sem próbálkoztam a szoptatással, azt gondoltam, ha nem ment eddig, akkor már pláne nem fog. (A Kismama magazinok szerint még a cumi is megzavarhatja, nemhogy több hónap cumisüveg!) Aztán egyszer mentünk a gyerekorvoshoz oltásra, aztán a Klinikára koraszülött utógondozásra, és még besűrítettük a napba a csípőszűrést is. Csengével könnyű volt, mert a Klinikán megszoptattam, de Petra ott nem akart enni, utána meg már nem volt hol megmelegíteni a tejet, gondoltam csak kihúzzuk hazáig. Persze a csípőszűrésre érve a váróban ordítani kezdett és sehogy sem hagyta abba, akárhogy ringattam, és mivel én soha nem adtam cumit nekik, így nem volt mivel lecsendesíteni, és olyan ciki voltKép úgyhogy gondoltam hátha a cicin kicsit cumizna, "betömtem a száját". Erre éreztem, hogy szívja, megindul a tej.... és ebben a pillanatban mi következtünk. Aztán otthon míg melegítettük a tejet, megint megpróbáltam, és mire kész lett az üveg, a kisasszony jóllakott, nem is fogadott el egy kortyot sem. És attól kezdve kidobhattam az üveget. Ezt csak azért írom le, mert mindenki azt mondta, hogy ilyen nincs, de ez velünk történt meg, úgyhogy soha ne mond, hogy már biztos nem fog visszaszokni! Ha meg nem, az sem katasztrófa, a barátnőm 8 hónapig fejt az ikreinek, 5 hónapig csak anyatejet kaptak, kb. 10 litert még az anyatejgyűjtőnek is leadott. Csak fejéssel is fent lehet tartani a tejtermelést, bár tényleg elég macerás. A sok folyadék szerintem is fontos, bár én sosem erőltettem, mindig szomjas voltam.

Jó éjt, sok tejcsit!

Ditke
ditke62

Orsi!
Gyorsan megdumáltál!Talán csak azt szerettem volna hallani,hogyha nem erőszakoskodom vele,akkor nem én vagyok a lusta anya!Kompromiszumos megoldásként minden nap megkínálom a Marcit is azzal,amit épp a másik kettő eszik.Ha megeszi,oké!Ha nem,akkor kap helyette tápit!Ennyi pazarlást még megengedhetünk magunknak.

Vikta!
A kérdésemmel nem akartalak megbántani!
Tudom,milyen nehéz 3gyerekkel elindulni!Én is ezt teszem.Mi eddig napi 2szer mentünk ki.Most délelőtt a teraszon alszanak a járókában (ehhez is fel kell öltözni), délután pedig babakocsival sétálunk.

Enikő!
Olivérnek a dokinéni mondta,hogy kapjon naponta vitacolant,mert nem kaphat(ott) gyümölcsöt.Nagyon szereti!
Talán elnövi a gyümölcscukor allergiát,mert legutóbb az almás krumplitól nem volt hasmenése.Persze ez csak 1szeri próbálkozás volt.Nem telítődhetett a szervezete,így még nem teljes a siker.Most várunk,aztán a jövő héten újra próbálkozunk gyümivel.Szép lassan kell haladnunk,időt adva a szervezetének.
Ebből is látszik,hogy nála korán volt a 4hónapos hozzátápi!!!
De jó,hogy ilyen szépen fejlődtök!!!Zsófi hogy bírja a tesókat?Osztatlan az öröme?Vagy előjött nála a féltékenység?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit Kép
nem vagy lusta. Minden nap én is megkínáltam Levit, de volt olyan, hogy ki nem nyitotta a száját!
Ha ilyet csinál, ne foglalkozz vele!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Enikő, kérdésedre válaszolva az apukájuk kék szemű, vil. barna hajú, az én hajam, szemem sötét barna, mégis apa dominál. Szokták mondani, hogy kinézetre nem sok közöm van a gyerekeimhez.

A tortát itthon sütöttük a lányokkal.
ikeranya

EnikÕ, írtad, hogy a te kislányod is 5 éves. Õ hogyan viszonyul a tesókhoz. Szereti őket babusgatni, játszik velük, segít apróságokban az ellátásukban?

Az én lányaim szokták mondani, hogy anya szüljél kisbabát, az olyan jó lenne, csak úgy elképzelem néha, mit művelnének vele.

csilla
ikeranya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?