Sziasztok!
Voltunk ma dokinál Balával. Hát szegénykém tényleg elkapta a nyavalyám, s a torka is piros egy kicsit. AZ a szerencs a doki szerint, hogy még csak anyatejet eszik, így védettebb, nem fogja annyira ledönteni, mint engem. A pöttyei tényleg a vírustól vannak.
Kaptunk orrcseppet és köptetőt, plussz C vitamint. Remélem hamar rendbejön. Olyan rossz nézni, ahogy szörcsög. Viszont ma rájött, hogy az orrszipkázással segítünk rajta, így délután már egész jól viselte a ceremóniát.
Jelentem, Apa is bele esett a vírusos csapdánkba, úgyhogy azt hiszem a négy napunk ápolással fog telni. Szegény mindig így időzíti a betegségeit. Igazi munkaerő. Véletlenül se akkor betegedik le, amikor dolgoznia kellene, hanem akkor, amikor hosszú hétvégék vannak, s Anya ápolni tudja.
Ma megkaptam az új Praktikát, s tök jó melléklete van! Magát a lapot még nem volt időm olvasni.
Adventi naptárt eddig Öcsikémnek (190cm magas, de Öcsike marad :-) ) csináltam még régen, amikor kicsi volt. Jövőre már Bala is kap. S hogy milyen lesz (legalább is hasonló), az már megfogalmazódott bennem. A kolléganőm tavaly vett egyet a fiának, s annak egy-két ötletét alkalmazva akarom kivitelezni majd a Manócskáét is. Apummal most konzultáltam (nagy ezermester), hogy hogy vitelezné ki a dolgot, de azt mondta inkább vegyem meg. De nem adom fel! Még nem. Lehet, hogy jövőre igen, amikor élesben akarom csinálni, de most még pörög az agyam rajta. Jövőre meg a kezem.
Íme az ötletadó darab:
Sziszi!
A mézespuszedli és a töltött husi receptje érdekelne :-) Mézespuszedlival már többször próbálkoztam, de mindig keménylett :-(
A
www.nlc.hu - n jártam a múltkor, s ott jó ötleteket láttam.
Bencze!
Még mi is csak cicizünk, s a dokink szerint még nem is kell elkezdeni a hozzátáplálást, bár én már elkezdeném a gyümölcsöket. Ugyanis Bala mindent kinéz a szánkból, s nagyokat nyamnyog.
Csak az a baj, hogy ha Balázs meglátja a kanalat, rögtön a K vitamin ugrik be neki, így nem tetszett neki semmi, amivel eddig önszorgalomból próbálkoztam (pl.: almalé). Pedig az alma ízlik neki, mert gerezdben adtam neki, hogy szopogassa, maszírozza vele a fogínyét, s úgy fini volt.
Azt a tanácsot kaptuk, hogy a vitamint ezentúl csak fém kanálból adjuk, s a műanyag bébikanalat adjuk neki oda felügyelet mellett játszani, hogy megbarátkozzon vele. S ha már elfelejtette, hogy az is kanál, akkor próbálkozzunk majd újra. Szóval most barátkozunk a műanyag kanállal. Aranyosan forgatja, s teszi a szájába.
Sziasztok!
Timi