Sziasztok!
"egyesek meg akartak bennünket erõszakolni, és az egynapos szülészetet akarták bevezetni. Ez jókora bevételt jelentett volna nekik. Ellenálltunk, nem engedtünk, szerencsére gyõztünk… Magyarországon a szülõ nõk átlagos egészségügyi felvilágosultsága, kultúráltsága, intelligenciája olyan, hogy mindegyikükre ráfér néhány nap itt bent, a kórházban…"- vélemény az ambuláns szülésrõl
„Nem jó a…függõleges (szülés) sem. Megmondom õszintén, mint látvány, mint élmény, nem egy ízléses dolog. Én, amikor elõször filmen láttam, akkor azt kérdeztem, hogy egyes emberek ezt hogy igényelhetik? Gyakorlatilag a székletürítéssel azonosítani a szülés folyamatát!” „a szülõszékért a gyárak lobbiznak… persze a szülõszékek között is van ízléses!"
A fenti idézetet nem itt a babaneten olvastam elõször...
Ha azonban más merészel ítéletet mondani egy ilyen orvos fölött az már pocskondiázás???
Próbáljunk meg komolyan gondolkodni, vagy nem tetszik ha tükröt állítanak egy orvos elé, hogy lássa, õ vajon mennyire alázta meg a saját pácienseit ilyen kijelentéssel??? "a szülõ nõk átlagos egészségügyi felvilágosultsága"
"mindegyikükre ráfér néhány nap itt bent"
Szomorú, de úgy látszik le sem esik neki a tantusz.
Ezért merem minden szakmai tapasztalata ellenére szûklátókörûnek nevezni. Empátia 00.
Pocok!
Íme egy újabb tükör:
Pont az ilyen véleménynyilvánitások teszik komolytalanná Dr. Papp Zoltánt a döntéshozó (orvosválasztó) szülõ nõk szemében.
Az e-mail címe gondolom fellelhetõ, de egyéb megnyilvánulásaiból látszik, hogy aki képes nõkre nézve ilyen otromba kinyilatkoztatásokat tenni, azt nem érdekli egyáltalán más véleménye a sajátján kívül. Gondoljatok csak az otthonszülés teljes elvetésének gondolatára. De csak megerõszakolták. Kíváncsi leszek a végkifejletre...
Dr. Csákány M. György!
Névtelenség kérdése: tény, hogy nem vacakoltam a regisztrációval (az aláírást vállaltam), megtettem azt már az index-en, ugyanezen a néven. Azt hiszem ez igazán magánügy, részletkérdés. Itt, és az egyszer már begépelt
CADves@index.hu címen elérhetõ vagyok annak, aki nagyon meg akar találni. Ha jobban tetszik a CADves aláírás helyett szólíthattok polgári keresznevemen: Erika
Bocs, de a lakcímemet, telefonszámomat nem kívánom publikálni. (Sõt a munkahelyi e-mail címem sem magánvélemények írására, fogadására való.)
MÁSRÉSZT: Honnan tudhatnánk, hogy Dr. Csákány M. György tényleg ugyanaz az orvos, aki praktizál...
Amúgy ha fiktív név az sem igazán mérvadó számomra.
Azaz mindegy, a válaszok többet mondanak ennél.
Akár Rejtõ Jenõ néven is írhat bárki hasonlókat.
CADves