Sziasztok
Itt vagyok én is
Rengeteget írtatok, úgyhogy biztos nem tudok mindenre reagálni.
Én is csatlakozom a "lusta" anyukák köréhez
Én csak nagyon ritkán főzök. Apucim az anyósoméknál ebédel (ott dolgozik, családi vállalkozás), Kristóf többségében üveges bébikaját eszik, én meg hol főzök valami nagyon egyszerűt, általában főzelékeket. Semmi extra, csak olyan, ami max. fél-1 óra alatt megvan.Vagy anyukám főz nekünk valamit.
Lehet, hogy én extra béna vagyok, de nekem se időm, se energiám főzni. Kristóf egész nap pörög, újból visszaszokott az egész nap nem-alvásra, folyton a sarkamban van, még WC-re is utánam jön. A konyhában alig van hely bébikompozni,(nagyon pici a konyhánk), a kőre leültetni nem tudom, mert rohadt hideg, és folyton elmászik onnan és félő, hogy szétüti a fejét, ugyanis ülő helyzetből előszeretettel borul hátra. Az etetőszékbe szoktam beültetni, de azt is hamar elunja.
A szobában fél mp-ig nem marad meg nélkülem, de szó szerint. Egyből iszkol utánam. Kizárólag akkor marad bent, ha én is ott vagyok vele. Még az apjával sem marad a szobában, ha látja, hogy én kijöttem onnan.
Szóval ez így nekem nem megy, én így képtelen vagyok főzni. Ilyet meg, hogy sütni meg hasonlók?? Nevetséges.
És mint írtam, egész nap nem alszik. De ha netán aludna, akkor meg itt kussolok a másik szobában, meg se merek mozdulni, mert a legapróbb neszre is felébred, pedig becsukom rá a szobaajtót.
Ráadásul az én Apucim du.fél 5 körül jön haza a munkából, fürdik, aztán leül a számítógép elé. Max. 15 percet játszik Kristóffal, illetve este megfürdeti. Mást abszolút nem segít, még abban se, hogy lefoglalja Kristófot, míg én bármit is csinálnék.
És hétvégén se. Akkor max. kiporszívózik, ha nagyon piszkálom.
Szóval abszolút minden rám marad.
Reggel 6-kor már kel Kristóf, ma már fél 6-kor
, és én még este 9-10-kor is mosogatok, pakolok, teregetek, fürdök. Senki nem segít.
Aludni éjszaka pocsékul tudok. Ráadásul Apucim éjfélig-hajnalig veri a billentyűzetet, ami baromira idegesít, így attól se tudok elaludni.
Kristóf manapság 2-3-szor felsír éjszaka (állítólag 3 foga jön egyszerre, dokinéni szerint a fenti 2 pár napon belül kibújik, a lenti pedig 1-másfél hét), vagy ha nem, akkor csak úgy magamtól virrasztok, reggel fél 6-kor Apucim ébresztőórájára kelek, és utána már nem is tudok visszaaludni.
Vasalásra ugyanez vonatkozik. Ha marad is pár perc szabadidőm, hülye lennék vasalásra pocsékolni. Én semmit se vasalok, se babaruhát, se nekünk pólót, max. ha nagy ritkán szükséges, akkor nadrágot. Ennyi.
Én úgy irigylem, akinek mindenre van energiája. Én olyan gyenge, erőtlen, kedvetlen vagyok, mint még soha.
Nálatok az apukák mennyire segítenek? És mennyire ismerik el, hogy ez a gyereknevelés egy marha nehéz dolog. Mert engem ez is úgy idegesít. Az én Apucim mindig azzal jön, hogy mert ő dolgozik, én meg "csak" itthon vagyok. Meghogy ő is korán kel. Meg hogy ez a nő feladata.Meghogy ő nem tud Kristóffal órákon át játszani, majd játszanak, ha nagyobb lesz. Totál ki tud akasztani.
Hú, ezt most olvasná, nagyon kiakadna.
Na jó, nem is forszírozom tovább.
Most egy kicsit kijött belőlem
Már jobb is
Babus