2000.11.14 17:37
Szerző: Anonymous
Kedves lányok,
szerintem amiről mi itt beszélünk az nem a hálapénz. A hálapénz az az, amit a nagymamám műtéte után a prof.és az ápolónők zsebébe dugdosott az anyukám. Ma az eü-ben vannak az ún. alapellátások, amelyeket minden ellátásra jogosult térítésmentesen igénybe vehet, ill. vannak olyan szolgáltatások amelyekért ma már az egészségügyben is fizetni kell.
Szerintem, ha bármelyikőtök elmegy abba a kórházba, ahova területileg tartozik és ott kéri a terhesgondozást, akkor a mindenkori ügyeletes ellátja annélkül, hogy megmondaná az ellátás után az összeget. Mert ott van a munkaidejében és végzi a dolgát. Szerintem egyikőtöknek sem jutott eszébe még fizetni a vérvételért az ápolónőnek a terhesgondozáson, vagy a védőnőnek.
Amikor választasz egy saját orvost, csak hozzá jársz, esetleg magánrendelésre is, akkor ott plusz szolgáltatást veszel igénybe, ami pénzbe kerül. Ilyenkor nem közölheti az összeget, hanem közölje is és ne üljön ott mint egy szent, hogy amennyit gondolok.
Szerintem egyikőtök sincsen meglepve, ha ez történik pl. a fogorvosnál, ami megjegyzem sztk-ban sem ingyenes teljeskörűen.
Ami a dolog másik emberi oldalát illeti, amikor egy orvos plusz pénzzel vagy anélkül lelkiismeretlenül, a beteg, kismama, a baba legjobb léte ellen jár el, akkor az nem hiba, hanem bűn.És ez nem csak az orvosokra vonatkozik, hanem a buszvezetőkre, a tanárokra és mindenkire, aki olyan hivatást választott, hogy a másikért a közért dolgozik.
Kedves kivülálló,
szerintem mindenki maga választja hivatását. Ha valaki az orvosi hivatást választotta, akkor annak tisztában kell lennie annak előnyeivel és hátrányaival. A vasárnapi munkavégzéssel és a fizetéssel is.
Én majd 10 éve bankokban dolgozom ügyfélszolgálaton vezetőként, képzelje el, ha én csak azért nem szolgálnám ki Önt, vagy nem a legjobb tudásom szerint, mert nálam jóval többet keres, vagy mert nekem dolgoznom kell dec.24-én -mert kell - és Önnek nem.
Saját ügyfélszolgálatomon bizony egy napig sincs ott, aki nem a megfelelő módon kezeli az ügyfeleket- plusz juttatás nélkül, mert max. virágot fogadhatunk el. Az Ön orvosi teamje-ban ott lehetne az az orvos aki a kismamamát megcsászározza minden orvosi indok nélkül, mert neki a szülés időpontja nem alkalmas, vagy be sem megy a szülésére?
Az élet minden területén ki vagyunk szolgáltatva másoknak, Ön nekem a bankban és Én Önnek az orvosi ágyon. Talán itt lehetne értekezni a bizalomról, emberiességről, kötelességről, de lehet ezek csak szavak.
Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúltam, lehet velem vitatkozni.