Sziasztok!
Lassan két napja írom ezt a hozzászólást wordben, de talán most már a végére érek.
Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a dicséreteket! Szerintem amúgy tényleg ebben a topikban vannak a legszebb babák (minden elfogultság nélkül
Vezso: tényleg olyan jó, hogy Ti mindig itt vagytok, valóban egy biztonságot adó pont ez nekem. Ne haragudjatok, ha néha eltűnök egy időre. Néha kicsit túlvállalom magam, aztán nem sikerül a végére érnem. Illetve csak úgy sikerül, ha minden szabad percem a melóra szánom. Flóra eléggé hagyott dolgozni a héten, viszont sikerült bekapni valami vírust, ami általában nem tesz jót a munkakedvemnek. De képzeljétek, befejeztem a fordítást! Már csak az van hátra, hogy egyszer átnézzem a szöveget, kijavítsam az elütéseket, hülye mondatokat stb. Ez még egy heti meló kábé.
Köszönöm a választ az idegenektól való félelemmel kapcsolatban. Flóra valóban nagyon barátságos, nyitott gyerek, és mi is igyekszünk jól reagálni erre az ijedtségre (nagyon pozitívan fordulunk afelé, akitől megijed, de nem erőltetünk semmit). Remélem, hamar túl leszünk rajta.
Kórházban azért voltunk, mert elestem Flórával a pakolászás közben, és beütötte a fejét. Szerencsére kiderült, hogy nem ütötte be annyira, de azért bent tartottak minket megfigyelésen egy éjszakára (röntgen, vérvétel, vérnyomásmérés, vizeletvétel stb.). Ráadásul ez pontosan az utazás előtti délután történt… Még most is olyan rossz visszagondolni rá.
Ezt a kedves megjegyzést egy borzalmas nővér tette, akinek több ilyen alakítása is volt. Pl. nagyon rondán nézett rám, amiért nem tudom, hogy mennyit eszik a lányom egy-egy szopi alkalmával, és amíg ott voltunk szopi előtt és után is mérnem kellett (bevallom, 1-2 alkalommal, ha nem figyelt, kihagytam, mert nem akartam az éjszaka közepén még ezzel is macerálni a gyerekem). És általában is mindenkivel olyan hangon beszélt, hogy ha nem vagyok teljes pánikban a gyerek miatt, akkor lehet, hogy beszólok neki. Volt ott egy anyuka egy párnapos babával, és nagyon szerette volna szoptatni a kicsit. Láttam, hogy mennyire igyekszik (szegénynek nagyon nagy mellei voltak, és komoly küzdelem volt, hogy hogyan kapja be a baba a bimbót), és ahelyett, hogy segített volna neki egyfolytában frusztrálta, hogy nem eszik eleget a gyerek, és nyomta a kezébe a tápot azonnal, mondván felesleges erőlködnie.
Timurr: Flóra kedvenc játéka leginkább a kávés doboz és a műanyag pohár
Na jó, azért a zenélő dobozát is szereti püfölni. Tegnap megint vigyáztam a barátnőm lányára, és Flórának nagyon bejött a kiscsaj zenélő, izgő-mozgó asztalkája, asszem, nem ártana beszereznünk egy olyat. A kocsi miatt nagyon sajnállak Titeket!
Tényleg kinél mivel szeret legjobban játszani a babus? Van valami, ami nagyon bejött, leköti?
Zitmi: a trilógia első két részének a címe Napóleon menyasszonya és Napóleon felesége, a szerző pedig Sandra Gulland. A harmadik kötet valamikor 2006 elején fog megjelenni. Annak Adieu, Napóleon lesz a címe.
Hát, bizony, asszem én sem adtam volna be az antibiotikumot így. Minél gyorsabb gyógyulást kívánok Violának!
Lir: De jó, hogy elmúltak a rohamok. Nagyon szorítok, hogy ne is jöjjenek vissza!
Altatók: nálunk egy 9 dalból álló csokor van, azt szoktam Flórának énekelni: Parasztkantáta, Tavaszi szél, Körösfői kertek alatt, Udvaromon arany vályú, arany kút, Kossuth Lajos táborában, Erdő, erdő, erdő, Madárka, madárka, Csillagok, csillagok, Én az éjjel nem aludtam. A férjem is többnyire ezeket dalolja neki, de ő néha változtat. Én mindig ezeket, mindig ebben a sorrendben. Amikor meghallja a Parasztkantáta elejét, rögtön tudja, hogy mi jön. Jó esetben csak 2-3 dalt kell a csokorból elénekelnem, rosszabb napokon az egész mixet 1-1,5szer.
Szivi: szegény Ákos! Remélem, nem lilul be neki nagyon. Flóra is esett le annak idején az ágyról. Emlékszem, milyen pánikba estem.
Pviki: szuper az a két kép!
És Vince és Fürtös és mindenki más is. Csak ismételni tudom a hsz elején írtakat
Dóri: hess-hess gondok most már aztán a házatok tájáról!
Képzeljétek, lányok! A férjem üldögél délelőtt a kanapén, aztán egyszer csak felpattan, felkapja a fényképezőt, kirohan. Én meg csak lestem. Kiderült, hogy kiszúrt a házunk mögötti játszótéren egy jó nagy ragadozómadarat, azt ment lefotózni (ja, amúgy ma olyan 25-26 fok volt, pólóban is melegünk volt). Kép mellékelve. Utánanéztünk a neten, és ha minden igaz, akkor ez egy rőtfarkú ölyv. Ráadásul sikerült egy állati jó videót is csinálnia, amin látszik, ahogy lecsap a madár, elkap egy mókust, majd elszáll. Tisztára amatőr természetbúvár
Holnap jön az egyik mo-i barátnőm/kolléganőm hozzánk vendégségbe. Csütörtökig marad, azalatt lehet, hogy nem fogok tudni jönni, de utána pótolok.
Kriszta
A madár
Még egy, ahol látszik a játszótér is (picit homály)
És egy Flóra-vigyor