Csak kapkodom a fejem, próbálom követni a történéseket. Nagyon örülök mindenkinek, akit itt megismerhetek
Ildi_ko: Tündériek a picurkáid, a képnek igazi család "illata" van.
A mamának összekészített apróság az alábbiak miatt született: Szociális munkás vagyok és jó pár szülésen részt vettem már. Sajnos sokan nem tudnak a kórházi tartózkodás idejére felkészülni, nincs, aki látogassa őket, aki egy pohár vizet adjon. Azt tapasztalom, hogy ezek a mamák eléggé kiszolgáltatottak az egészségügyi személyzetnek. Ilyesmi helyzetet képzelek el az életet adó mama körül is, hisz sokan titkolják a terhességüket, nyilván alig akad támogatójuk, segítőjük. A Gólyahírtől pedig nem lehet elvárni, hogy a mamák eme problémáját is megoldja.
Persze, nem akarunk tolakodni, ha a mama nem szívesen találkozik és kommunikál velünk, nem fogunk erőszakoskodni és rákényszeríteni azt, amit neki szánunk, tiszteletben tartjuk a döntéseit.
Napsugaracska - sajnos találkoztam olyan emberrel, aki nyíltan kinyilvánította, hogy ő más gyerekét nem tudná szereti, mert az egy idegen gyereke. Sziven ütött a dolog, az villant be az agyamba, hogy Istenem, mi lesz, ha az én leendő örökbefogadott babám ilyen emberekkel fog találkozni. MÁSnak tekintik, mint egy olyan babát, akit a vérszerinti szülő nevel föl.
Azt hiszem, egy "idegen" babát lehet szeretni, hisz az ismerőseink gyerekeit is megszeretjük, pedig ők idegenek számunkra. Lehet, hogy nem túl érthető a magyarázat, az idegen baba nem az én szótáramban szerepel, hanem a kívülállókéban.
Jiny -abszolut megértelek titeket, szerintem nem gond, ha most kezditek az örökbefogadást, annál hamarabb lesztek boldogok és lesz még időtök további babákat is örökbefogadni.
Az örökbefogadáshoz tartozik a háziorvos általi alkalmasság megállapítása, aki nyilván képes arra, hogy választ adjon a kérdésedre, van e olyan betegségetek, ami kizárja az örökbefogadást.
Bízz benne, hogy minden rendben lesz és jól alakul ! Én szorítok Neked!