Sziasztok
Kriszti, köszi, majd rövidesen jelentkezem a másik topikban is. Hát igen a párokat is rendesen megviseli a szülés. Főleg azért, mert ha már nem bírnak állni, egy elég rozoga szék áll rendelkezésükre, más nem.
Odex, valószínűleg a szülés, és a kevés pihi, sok idegeskedés miatt nehezen indult meg a tejem. Tápszerezni kellett a gyereket, ami pedig nehezítette a szoptatást, mert az üvegből könnyebb. Ördögi kör, leizzadtunk sokszor, de mára már van elég tej, könnyebb rávenni is a szopásra, remélem már így is marad. A hasfájása, viszont állandó műszakot jelent. Keveset alszunk. Én csak 4-5 órát egy nap, több menetben.
Viki. Sajnos én is hasonló ábrándokat szőttem az edáról. Amikor úgy döntöttem, hogy mégis kérem, akkor arra számítottam, hogy onnan már könnyebben megy.
Sajnos az oxitocin ellenére, az eda lassítja valamelyest a fájásokat. Mivel szinte semennyire nem haladt a tágulás az első adagtól/ egy ujjnyiról kettőre másfél óra alatt/, attól tartottak, a szülésznő és az orvosom is, hogy ha továbbra is engedik az edát, akkor a császárban kötök ki.
Nem akarták kockáztatni. Az edának 3 összetevője van, az egyik a lidokain. Úgy tudom másodszor már csak abból kaptam egy kicsit. Egyébként testsúly , kor és sokminden figyelembevételével egyénenkét állapítják meg az edában adandó elixírt.
Nálam is ott szakadt el a fonal, amikor a második gyenge adag után, a kérésem ellenére megtagadták a következő adagot és helyette a kellemes labdázás következett. Pedig akkor már el volt tűnve a méhszájam.
Talán a még pontosabb edás tájékoztatás nem vitt volna tévútra, és könnyebben viselem az elutasítást. No mindegy, utólag úgy gondolom igazuk volt a gyerek egészsége miatt a döntés meghozatalakor, csak nehéz volt akkor elviselni.
Tudomásom szerint szeretett volna otthon megvacsorázni és utána visszajönni, de a Szentendrei úti dugó miatt, még visszafordulnia is órákba telt, ezért volt annyira ideges. Utána pedig éjfélre szeretett volna otthon lenni, de ugye nem haladtam. Végül azt hiszem belenyugodott, hogy bent fog aludni. Biztosan beszélt volna Vikivel, ha meghallgatta volna
)
Nem haragszom azonban ezekért, mert amikor kellett, végig biztonságban éreztem magam mellette és tudtam, hogy az irányításával Viki ki fog jutni.
Kati