Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Anda!

Szerintem nyugodtan fürödhetsz! Nekem van kutyusom és cicusom, 1 éve. A kutyinak minden nap meg van mosva a lába és a fiús dolga, a cicának meg a kedvenc helye. Én még zuhanyozás elött is domestossal kimosom a kádat és nincs semmi bajom. Szerintem te is nyugodtan fürödhetsz és ha nagyon izgulsz a fertõzés miatt (igyis-úgyis)fertõtlenitsd ki a kádat. A többi kérdésedhez nem tudok hozzászólni.

Halacska!

Látod-látod mennyi minden lehet egy kis szempüffedés mögött. Ne izgulj feleslegesen, inkább irány a dokiKép Vagy biztos van valamilyen pakolás uborka vagy valami én nem értek hozzá, de más lehet hogy tud okosat mondaniKép

Kata!

Most jövök a dokitól és képzeljétek lemaradtam a 12. heti genetikai vizsgálatról mert a védõnõ sem szólt pedig voltam nála a 12 héten. No se gond mert a leleteim negativak/normálisak, és az UH alapján a babóca teljesen épnek tünik. Sõt ott mocorgott ha jól vettem ki a fekete-fehér pacákból akkor a pici kezét odarakta a fejéhez és nekem az az érzésem hogy bekapta a pracliját Kép Ja még valami a doki szerint 14+6 hetes vagyok léccci javíts!Kép

sok cupppppp
sasha
sasha

Beszti
Köszi az infót, én vakegér nem találtam, sokat segítettél! Kép
Gumicukor
Írtam neked a K. topikba. A dokit már kérdeztem a babásság elején de nem mondott rá semmi okosat. Lehet, hogy csak túl jól alszom.
Anda
Köszi a vese ötletet, megnézetem majd UH-n a biztonság kedvéért. A 3Ds topikot tényleg nézd meg. Változó, hogy hol mennyi ideig tart a vizsgálat és az is, hogy ki miért megy el. Ha csak mozizni akarsz akkor késöbb menj (kb. 28 hét után) mert akkor már látni az egyéni vonásokat is. Ha az egészség és a megnyugtatás a lényeg és megengedheted magadnak akkor menj, bár én kivételesen megjártam a Mammutossal - itt leírtam már miért - de az egy olyan nap volt. És véletlenek meg mindig vannak. Kép
Ilke
Mi is így vettük a babakocsit. Jók az ismerösök, rokonok a háznál. Bár nálunk a családban nálunk lesz elöször baba, úgyhogy inkább majd mi segíthetünk másoknak.
Halacska 25+6
Halacska

Lányok,
hogy lehet linkeket idemásolni?

Jó pocakosodást:

Virág
(1+4Kép)
Virág (fiore)

Beszti várom a levelet.

Köszike,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Anda!
A furdessel kapcsolatban, nekem a doki azt ajanlotta, hogy eloszor zuhanyozzak le es utana vehetek furdot. Szerinte es a kismamas konyveim szerint is addig lehet furdot venni, amig a magzatviz nem folyik, illetve amig a belso mehszaj zarva van. En mindig letusoltam elotte es utana belefekudtem a vizbe, nagyon jo volt.

Dojika!
A baba igen szep sullyal rendelkezik, vannak babak akik ekkora sullyal szuletnek kiirasra. Igy ha jonni akar, akkor mar nem nagy gond. De azert meg jobb lenne neki egy kicsit meg bent. Azert tovabbra is szoritunk nektek.

Andi+Madison 18 napos
andysj

Sziasztok!!

Sajnálom, hogy sokáig nem tudtam írni, de sok munkám lefoglalt, plusz annyi minden történt még...

Aki aggódott értünk, köszönöm, hála Istennek semmi baj nincs, az a nagy nyomás érzés az orvos szerint attól van, hogy befordult a baba, és mivel eredetileg is rövidebb a méhnyakam, ezért érezhetem ennyire, de teljesen zárt vagyok.

Vezetés téma: soha nem késô! Én most fogok vizsgázni a forgalomban másodjára. Sajnos elsôbbségadás elmulasztása miatt elôzôleg félreállítottak. Remélem most csütörtökön sikerül, szeretnék még gyakorolni a babánk érkezése elôtt, ami ugye már nem sok idô.

Kilók: Ilke, és a nagyon hízók, én majdnem mindennap tornázom, odafigyelek mit eszem, nem vizesedem, mégis +15 kiló. Az vigasztal, hogy ez 3 hete stagnál, de még 6-7 hét hátravan. Igyekszem nem kétségbe esni. A férjem néha jól megmosolyog, de aztán bizonyságot tesz arról, hogy így is vonzó vagyok. :-)

Csipkebogyó, B. Gitta: én is tördelô vagyok, úgy látszik jól telített ez a piac! :-)

Dojika: KITARTÁS!!!!

Az új mamáknak sok boldogságot!!

Margaréta 33
margaréta (margar&

Virág!

Amikor a link egésze ki van jelölve akkor fogd az egeret és jobb gombal egyszer ráklikkelsz. Kijön egy pár soros menü és ott van az hogy copy/másolás. Arra nyomjál. Ha ez megvolt akkor be tudod illeszteni oda ahova akarod ne félj nem veszik el utközben semKép. A beillesztés: jobb klikk az üres mezõbe azova illeszteni szeretnék ismét kijön a kis menü de már megtalálod a paste/beillesztés-t arra klikk és kész!
Ha nem pont erre gondoltál akkor bocsiKép Remélem nem túl szájbarágósKép

sasha
14+6
sasha

Sziasztok!

Byk!

Ez szuper!
Akkor ezek szerint nincs igazán félni valótok.
Ne izgul a zsarolással, néha bejön. Vedd úgy, mintha "kegyes hazugság" lenne. Azt mondják, az megbocsájtható! Kép
Puszi a maminak!

Halacska!

Nem tudod, hogy milyen a tapasztalat a Roan babakocsival kapcsolatban. Mi is ilyet vettünk, csak mi újat. Nekem nagyon tetszik, remélem ha már használjuk, akkor is fog. Kép

Beszti!

Mégegyszer mondom, hogy ha bármi kérdés van, nyugodtan. Most már az akku is fel van töltve, élesek lesznek a képek. Kép

Gumicukor!

Ok, javítva!

Sasha!

Ok, átírtam!

OFF!

Virág!

Vagy egyszerûen idemásolod de teljesen külön sorba, akkor általában érzékeli, hogy link, vagy pedig bal oldalt a formázásra katt, ott egyéb formázások, majd kapcsolódások.
Próbáld ki, hogy ne írj az azonosítóhoz semmit, hanem úgy küld el amit írtál. Ekkor ki fogja írni, hogy azonosítási hiba. Na most írd be az azonosítót, és katt a nézet-re. Ilyenkor még nem küldi el a topicba, tehát meg tudod nézni, hogy néz majd ki és javítani is tudsz még benne.

Kata (33.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok,

Ma voltam a védõnõnél és azt mondta,hogy az a lényeg, hogy mindennap mozogjon a baba. Nem számit hányszor, adjon jelet magáról.Kép

Csak ámulok, hogy egyesek milyen kis ügyik varrás témában. Nekem nincs merszem hozzáfogni az ilyesmihez.Kép
Kata007, az a babaszoba egyszerûen mesés lesz. Az ilyen bénakezûek meg mint én, kifizetnek egy kalap pénzt megvenni mindezt készen.Kép,Kép

Ja és gratula az új Babákhoz az új Mamáknak.KépKépKép
Ahogy elnéztem a Kismama táblázatot, áprilisban is szép "termés" lesz Babucikból...

Fürdés téma- én az elejétõl fogva fürdök, ugyanis ki nem állhatom a zuhizást, túl fázós vagyok. Az anyukám is elhûlt, hogy ezt nem szabad, meg minden, de neki kinyilt a méhszája annak idején és ahogy azt valaki irta az azért más eset.Szóval amig nem mondja a doki, hogy nem szabad, addig fürdök. Kép

És már csak 3 hetet dolgozom!!!Kép
Na most megyek,felnyalábolom a páromat, mert én vagyok a sofõr. Különben is elég volt a munkából mára.Kép

puszi
Nyuszi
24+1
Kép
Nyuszi

Puszka Banda!
Ma voltam a dokinal. Jol lecseszett a multkori 3 perces fajasaim miatt, illetve amiatt hogy nem hivtam. 2 het mulva ujra mennem kell raportra.

es majdnem kizsebtolvajoltak ma! de eszrevettem hogy mozog a taskam es utottem.... utobb belegondolva, mi van ha nem egy 15 evesforma kiskolyok, hanem egy 30-as 120 kilos? juj.

En is furdes parti vagyok. Es nem mondta a doki hogy nem kellene.
Amit viszont mondott, hogy mar mindenki engem var a korhazban, mert szurkolnak nekem nagyon Kép
megyek majd ahhoz a dokinenihez is, aki Nandit mutotte, mert megnezi a leleteimet es megbeszeljuk hogy milyen vizsgalatai lesznek majd pocoknak,ha megszuletik.

Koszonom a tanacsokat aranyer ugyben. a helyzet nem javult, de meg elviselheto a szint....

a finiseloknek kitartast!
m
martina

Kedves Anda!

A 3D Uh-ról: én a 28.héten voltam a Megatoysban / Soroksári út /, kb. 20 percig tartott a vizsgálat, megnézték a baba méreteit, a szerveit és a nemét is. Kaptunk egy fényképet is a kis arcáról, 8.800Ft-ot fizettünk.
utána

a 34.héten a Mammut II-ben is voltunk, itt kb. 25 percig vizsgált az orvos, nagyon alapos volt, megnézte a méhlepény állapotát, a ködökzsinóron keresztül a vér áramlását / flowmetria/, és az összes szervet sorra ellenõrizte, mindent rendben talált, és kaptunk 3db fényképet is.
Mindez 10.000Ft volt, én itt is maximálisan elégedett voltam,Halacska viszont sajnos kifogott egy "rossz napot".

Magzatmozgás: úgy tudom, hogy az utolsó hetekben szokták javasolni a számolást, bár én nem teszem, mert az én babám elég aktív.

Dojika!

Szorítok, hogy bírjátok még egy kicsit, de szerintem is a babák döntik el mikor akarnak jönni, ebbe sajnos kevés beleszólásunk van...
én is egyezkedem a kislányommal, mert tegnap éjjel jól ránk ijesztett, többször voltak fájásaim, de nem rendszeresek, hanem össze-vissza...
szinte nem is aludtunk a párommal és most is elõre rettegek az éjszakától...
igaz, elvileg már jöhetne: a fiam is pontosan ekkor született,( 36+2nap) de most nagyon nem szeretném, mert a mai nap éppen a volt férjem szülinapja...
elég groteszk lenne , ha pont ekkor születne a babám.
még szeretném kihúzni jövõ szombat éjfélig, hogy mégcsak egy
jegyben / Kos / se szülessen vele, ráadásul apósom is Kos,
és õt sem szeretem túlzottan...
egyébként semmi bajom más Kosokkal, de azért a fentiek miatt szerencsésebb lenne, ha mégsem...
és én is Bika vagyok...

bocs, ha off voltam , de tele a gatyóm...

LÉGYSZI SZURKOLJATOK, hogy bírjunk ki még 11 napot + ami a maiból hátra van!!!

Elõre is köszi, puszi Mindenkinek!!

Sheila
36+1,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sasha, Kata,
köszi, erre gondoltam, tök érthetõ volt. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Betti, Mummi!
Sok-sok gratula a picurkákhoz! Legyetek nagyon boldogok! Kép

Kata!
Vigyázz magatokra! Remélem, most már jobban vagy!

Beszti!
Köszönöm az észrevételed, de én nem láttam az ágyat. Én már kinéztem a babucinak egyet, igaz az sokkal többe kerül. De nem bánom, olyan szép. Kép

Csaba!
Add át együttérzésemet Dojikának! Kívánom, hogy a babuci jó egészségben még benn maradjon pár hétig!!! Remélem legközelebb már azt halljuk, hogy minden rendben van! Kép

Gyöngyöske!
Köszi, már nekem is beugrott a különbség! Ezt is ismerem sajnos! Remélem már kiheverted!

Melinda!
Gratulálok!

Sasha!
Nem azt akartam mondani, hogy a rosszúllétem lesz a héten, hanem azt, hogy a szülinapom! Kép Bocsi, félreérthetõ voltam!

Csipkebogyó!
Oké, értem. Szép név mind a kettõ. Mi még nem igazán jutottunk dûlõre a nevek ügyében. Ha fiú lesz, akkor az már biztos, hogy két keresztneve lesz. Eddig úgy néz ki: Szebasztián Tibor. Tibor a párom neve után. Az anyósom ragaszkodik a Tibor névhez, de a párom nem akarja, ezért lesz két neve. A lánynévben még nem tudtunk semmit kitalálni. Pontosabban felolvastam neki a teljes utónévkönyvet, de egyik se tetszett neki. Kép

Halacska!
Nem fáj a fogad? Nekem attól szokott iszonyúan bedagadni!

Margaréta!
Jé! Kicsi a világ! Alapíthatnánk egy bababarát babás céget! Kép

Sheila!
Csak nyugi! Próbálj meg lazítani és pihenni. Reméljük nem siet annyira a babóca!

Hát én már mindig ilyen sokat fogok írni? Kép Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Margaréta, remélem sikerül csütörtökön a vizsgád, gondolok majd rád!Kép
A kilókról én már alig merek beszélni, most már +10-nél tartok, az elmúlt 3 hétben hetente 1 kiló jött föl és tényleg nem eszem többet. Ki érti ezt? Azért csütörtökön a dokinál lehet, hogy rákérdezek, hogy miért lehet ez.

Ilke 26

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Régen jelentkeztem, de mindenrõl tudok. Kép

Kata! Csatlakozom a csodálók táborához! Én ilyen nagy munkába nem merek belekezdeni, de kisebb dolgokat - kis figurákat, amik az ágya felett lógnak - én is megpróbálok varrni. Ugyanis géppel egyáltalán nem tudok, viszont kézzel állítólag szépen varrok.

Dojika! Nagyon szurkolok én is!
Sheila! Neked nemkülönben!

Betti, Mummy! Sok gratula a babákhoz! Jó egészséget!Kép

Velünk nincs különösebb, hacsak az nem, hogy szinte azonnal megéreztem, hogy a második harmadból átléptem a harmadikba. Már nem olyan könnyû...Azt gondoltam, hogy majd az egész terhességet fitten, könnyedén fogom viselni. Hát, már vannak bajaim: fájnak a csontjaim, nem tudok kényelmesen feküdni és mindig felébredek, ha meg kell fordulni, mert ez is külön program lett, sokat vagyok nyûgös, sírós, és elkezdtem aggodalmaskodni. Hogy mi lesz, ha nem fogom tudni végig kihordani. Ráadásul mostanában feszül a hasam alja - gondolom csak a súlytól - és ettõl mindig bepánikolok. Túlvagyok egy haskeményedésen, ami persze nem ismétlõdött, de ettõl is jól megijedtem, hiába mondta a doki, hogy ez elõfordulhat, és ha nem rendszeres, akkor nem baj. Nagyon lassan tudok mindent csinálni, és folyton feküdnék...Kép

Ne haragudjatok a sok panaszért, igaziból szerencsés vagyok, mert nem fáj a hátam, nem ég a gyomrom stb. Csakhát a hangulatom nem az igazi...

Viszont! Ma megyünk az elsõ szülésfelkészítõre az Istvánba, nagyon kíváncsi vagyok, és a jövõ héten 3D-s UH-ra is megyünk, amit már nagyon várok!Kép És Almamag egy tündér, sokat mozog, aranyosan belesimul a tenyerembe, piszkálja az apját, amivel nagy boldogságot okoz mindkettõnknek. És ma reggel, amikor nem jelentkezett, csak gondolatban kértem rá, hogy jelezzen, és azonnal mozgott egy kicsit!Kép Persze az esõs, szomorú idõt õ se szereti.

Ahhoz képest, hogy nincs velünk semmi különösebb...KépBocsi a kisregényért!

Mindenkinek jó pocakosodást!

Dió (és Almamag 26+6)
Dió

Lella,
Én szeretnék ilyen felfüggesztett játékokat csinálni a picurnak, de nem akarok baldachint. Szerinted akkor is jól néz ki a baldachintartó? Persze nem lenne csupasz, mert varrnék rá mindenfélét.

Anda,
a dokim szerint a 7. hónapig lehet fürdõt venni. Nem csak a fertõzésre kell gondolni, hanem a melegvíz hatására az méhizmoknál is. Én se tartottam ezt be teljesen. De úszni a 9. hóig lehetett volna. Van egy illóolajkeverék, ami külön jó a fertõzések ellen és fürdõvízbe kell tenni. Megkeresem ha kell. Egyébként meg nem vagyunk egyforma érzékenyek a fertõzésekre és erre jó ügyelni, mert van akire csak ránéz egy baci vagy gomba és már annyi, van akinek meg szuperül kivéd mindent az immunrendszere. Különösen akkor vigyázz ha volt már ilyen bajod, meg ha bacira kapsz antibiotikumot utána emiatt könnyebben összeszedheted a gombás fertõzést is.

Ilke,
ne aggodj a kilók miatt, tényleg nem tudsz ellene tenni, ha nem a vizesedéstõl van. Nekem is hirtelen felszaladt egy-kettõ aztán hetekig semmi. A végén meg a baba miatt is egyre több lesz.

Sheila,
mi a gond a kosokkal? Nekünk az lesz a picurka vagy esetleg bika. Pihenj és aludj sokat az segít!

Dió,
pihenj sokat! Nekem is volt ilyen, aztán a szervezeted, ha újra alkalmazkodik még lehet jobb, mint most. Egyébként a citromfûtea nagyon jó nyugtató, ha feszült vagy és a rozmaring, bergamott és jázmin illóolajok hangulatjavítók és oldják a frászt.

Dojika és picur kitartás, drukkolok nektek!

Lányok nekem még 1-2 hetet jósolt a dokibá /2100/. Igyekszem egy hétre besûríteni a 3 hétrevaló ötleteimet Kép. Szegény kispapa nagyon hajszolt már, alig várja, hogy mi négy napig ne legyünk itthon. Azért próbálok pihenni is, mert utána se lesz könnyebb. Végre itt az esõ és az enyhülés. Lesem mikor lesz hidegfront.
bubu

Sziasztok Lányok!

Ismét itt vagyok. A múlt heti szabi mellé szegény nagyobbik fiam kapott egy mandulagyulladást, így most jöttem elõször.
Én is iszonyatosan gömbölyödöm. Nem tudom mi lesz a végére. Néha már úgy érzem, hogy a baba a gyomromban van. Ráadásul kitûzték a záróvizsgám idõpontját, ettõl annyira megrémültem, hogy napokig csak ettem. Mindent. Sajnos. Pénteken megyek védõnõhöz akkor válik el mennyit sikerült felszednem. És április 30-án lesz a vizsgám, remélem kibírjuk és egyben jövünk haza. (Az a 35-36. hét lesz.) Másokkal ellentétben én nem szeretnék Pesten szülni (oda kell utazzak), de azért viszem a páromat magammal Kép.
Van pár kérdésem. A Magne B6-ot mikor kell abbahagyni? A málnalevél teát mikor kell elkezdeni és pontosan hogyan kell elkészíteni (mennyibe-mennyit kell tenni)?
Bori (33.hét)
Bori

Sziasztok!
Kata
Babakocsi: Nincs tapasztalat és a piacon nehéz kiismernie magát az embernek. Összeszedtük a gondolatokat, hogy milyen terepen, hányszor stb. használjuk és közben kaptuk ezt az ajánlatot. Tényleg alig használták a kocsit és az eredeti ára az Árkádban 74.000,- Befér a Suzukinkba is. Kép
Sheila
Ne is írd, hogy 1 ilyen alapos vizsgálat után ti 3 képet is kaptatok a Mammutba mert mindjárt a guta üt meg. Kép Nekem vissza is kellett menni a képért mivel kifogyott a papír és 1 db-bal kiszúrták a szemem. Kép
Állítólag az aszcendens számít jobban és nem a születési jegy. Én is Kos vagyok de azt mondják, hogy nem igazán jellemzö rám. Kép
Gitta
A szemhéjjam dagadna a fogamtól? Tudom, hogy ez más állapot de ennyire? Még mindig az alvászavar tetszik a legjobban.
Dió
Küldök egy kis jó kedvet! Kép Kép Kép Hogy piszkálja Almamag a papát? Nálunk is benehezedtek a dógok de még nem vészes. Ma éjszaka éltem át az 1. gyomorégést de ahogy oldalra fordultam már el is aludtam. Mi is minden fordulásnál felébredünk.
Kitartás MINDENKINEK!
Pusz,
Halacska 26+0
Halacska

Sziasztok!
Most irok Nektek elõször, de már olvasgatlak benneteket 2 hete. Nagyon tetszik a fórum, sokat segítettetek Nekünk. Az én Babócám már lassan 12 hetes a pocakomban, és ma megyünk a második vizsgálatra. Normális az, hogy 6 hetesen voltam elõször és utoljára orvosnál, megállapította a terhességet és azt mondta, a 12. hétig látni sem akar???? Minden orvos ilyen? Vagy az enyémmel van gond? Most meg aggódok rendesen, vajon minden rendben van-e a Babómmal..... Szorítsatok nekünk, hogy minden jól menjen ma.
Egyébként hogy megy ez a védõnõs dolog???? Állítólag nálunk egy vén nõ van, akitõl egy kérdésedre nem kapsz választ. Nem lehet választani védõnõt????
Ja és még egy kérdés: normális az, hogy nekem már elég nagy a pocóm???? Nem korai, hogy 3 hónaposan már rendesen látszik, hogy terhes vagyok??

Szilcsike (11+5)
szilcsike

Sheila,nagyon drukkolok, bar ugy tunik, a tegnapi napert mar nem kell, de a tobbi 11 meg hatravan..KépKép Tyuu, lehet hogy en is igy varom is meg nem is majd a picurt, amikor elerkezik a finish, a 32.het utan...KépKépKép ?!?!

Dio, ez a hangulat-valtozas...azt hiszem, vegigkiseri a kismamikat es erosodik az utolso harmadban.... gondolj arra, milyen edesen mocorog a babad, es hogy hamarosan a karodban tarthatod majd, es gogicsel neked...KépKép es mindjart vidamabb leszel!!! s veled egyutt Almamag is am! Kép

Bubu, biztosan jol fog mutatni, esetleg amikor veszed, nezd meg, nem lehet mostanaban -nem is tudom, hogy is mondjak pontosan- affele torhetetlen muanyagbol kapni, az nem is latszana... persze diszitsd fel, s akkor meg a feherre festett vasrud is jol fog mutatni, ez tuti! KépKép Miert nem akarsz baldachint? Nekem milyen jol jott, amikor este mi neztuk a tevet, s a lanykamnak meg elhuztam, hogy meg veletlenul se zavarja a feny, vagy amikor tovabb vilagitott a kislampa, no meg amikor besutott a nap a kisagyra... hasznos talalmany am, s milyen jol nez ki!! KépKép

Bori KépKép epp azon gondolkodtam, hogy megkerdezem a tobbieket, nem tudnak-e rolad, mizujs veled! Remelem, a fiad mar jobban van! Es hogy te is jol vagy. Ne is mondd az evest.... tegnap mertem magam, egy het alatt jott egy kilo, hat, ha kiszamolom, hogy ez tovabb folytatodik, s elottem van meg 24 het...brrrrr....meg belegondolni is szornyu!!! Persze, persze, nem kell vele foglalkozni - de ki birja ki? Semi vesz, ami jonni akar, az ugyis jon, s majd leadjuk szules utan KépKép vagy nem Kép $@%@$#%$@#%

En egy kicsit aggodom, tegnap delutan, mire hazaertem a munkabol, a bal labam szepen beduzzadt. Persze reggelre leapadt, de mi a csudat csinal a 16.heten?!?! Nem a 7-8. honaptol illik jonnie ha egyaltalan jon a vizesedes lanyok, kinek van tapasztalata?

Lella 16+3
Lella

Szilcsike!

Mindenki más. Én speciel (igaz a harmadikkal) már valamikor a 9. héten felvettem a kismama nadrágot. Az volt már csak kényelmes. Normál esetben a dokik azért négy hetente megnézik a kismamát, de ez a 6 hét kihagyás sem katasztrófa, pláne, ha nincs panaszod. Most úgyis jön a 12-hetes hüvelyi UH. Ott jól megnézik a babát.

Lella!
Köszi, hogy gondoltál rám. A fiam vidor, nekem a gyomrom pocsék, de ez már alighanem marad a végéig Kép. Én most próbálom magam visszaszorítani az eredeti étrendemre, azzal eddíg nem híztam vészesen. Csak ne volna ez a vizsga-drukk!
Sajnos mennem kell.
Üdv: Bori
Bori

Sziasztok!

Köszi mégegyszer a dícséretet mindenkinek. Kép
A vállalkozó kedvûeknek: HAJRÁ! Kép

És akkor még egy kihívás. Kép Igaz egyszer már felvetettem a témát, de senki nem reagált rá. Kép Vagyis, hogy <U>van-e valaki aki átveszi tõlem a táblázatot?</U>

Én csinálom amíg tudom, de ha mégis hirtelen úgy dönt a Dórim, hogy látni akar, akkor itt maradtok táblázat nélkül. Erre elég sok esélyt látok, mert a jóslófájásaim nem szünnek, borzalmasan fáj a derekam, a hasam egészen "leszállt", emiatt egész könnyû már a légzés, aludni már nem igazán tudok. Szombaton megyünk a dokibácsihoz, akkor talán okosabbak leszünk. De addig is jó lenne valakinek segíteni, hogy mit és hogyan csináltam a táblázatban. Nem akarok még szülni 2-3 hétig, de jobb lenne ha valaki betanulná...

Halacska!

Köszi. Én remélem, hogy nekem is tetszeni fog a kocsi használat közben is. Mi ezzel úgy voltunk, hogy bementünk a boltba kiságyat venni, aztán hazajöttünk a babakocsival. Olyan meglátni és megszeretni dolog volt.

Szilcsike!

Lehetséges, hogy a dokid látni sem akar a 12. hétig. Végül is ha nincs semmi gond, akkor fölösleges is. A védõnõnél kell jelentkezned, aki majd elküld az elsõ vérvételre, a vércsoport meghatározásra, ad terheskönyvet. Nálunk legalábbis így volt.
A pocak mérete viszon változó. Nekem is látszott már 12 hetesen, olyannyira, hogy le sem tudtam volna tagadni. Most akkora van, mintha már holnap mennék szülni, pedig még van egy pár hetem hátra. Kép

Kata (33.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Bori, ugyes legy a vizsgan!!!Kép

Kata, en sajna nem merek jelentkezni, mert innen van, amikor egy hetre is elmegy a kapcsolodasunk, s otthon meg nincs netemKép.

Szilcsike, azert folsavat kene am szedned, azt igazan irhatott volna a dokid!!!! meg esetleg vasat. Es ha magadtol elkezdesz valamilyen fajta kismami-vitamin es asvanyi-anyag koncentratumot szedni -gyogyszertarbol persze- az is jo dolog. Ezen kivul tenyleg normalis, ha csak 6 hetente lat a dokid, ha minden rendben van, azt meg szivbol kivanom neked! Kép

Lanyok, a vizesedessel kapcsolatban, amit fenti hozzaszolasomban irtam, tud valaki valami hasznosat mondani?

Lella 16+3
Lella

Köszi a gyors reagálást, kezdek megnyugodni. Azt mondta a doktornõ, hogy nem kell szednem semmit, egyedül Magne B6-ot ajánlott, de azt is csak akkor kellett bevennem, amikor nagyon hányingerem volt. Szerencsére az már egy hete elmúlt.
A vasra meg a többi tablettára annyit mondott, hogy majd a 12. héten a vérvizsgálatból kiderül, hogy mit is kell szednem, addig semmit ne vegyek be. Ezért is félek most annyira nagyon, mi van, ha baja van a Babómnak.........

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike!

Igaza van Lellának folsavat szedni még mindíg nem késõ. A kismama multivitaminokban benne van a kellõ mennyiség, de létezik külön, és vassal kombinálva is. És ne aggódjál, nem lesz semmi baj!

Lella!

Egyszer nekem is elõfordult, hogy meglehetõsen korán (kb. félidõben) bedagadt mindkét bokám, még a bokacsontom se látszott. Jól megijedtem én is. Aznap utaztam, fûtött helyen lógattam a lábam bakancsban egész nap. Másnapra eltûnt. Azóta se jött vissza. Igyekezzél minél többet feltenni a lábadat (én még a munkahelyemen is megteszem, ha éppen módom van rá) Kép!

Kata, Sheila, Dojika!
Lemaradtam kissé az eseményekrõl és most meghökkenve olvasom, hogy Ti (többnyire velem egyidõs kismamaként) már szülni készültök. Nehogy kedvet csináljatok nekem isKép! A csomagom még a fejemben sincs összerakva, a babaruhákat meg még csak most küldi a nõvérem. Azért még Ti is húzzátok kicsit. Nekem még dolgom van, én csak május közepét próbálom megbeszélni a Babával. Tudom, hogy nehéz már itt a végén. Még a párom is "vigasztalt", hogy nem véletlenül érzem magam úgy, mint egy bálna, mert úgy is nézek ki. De hát még 7! hét hátravan!! Szóval kitartás kismamák, nem elkapkodni, tessék kivárni legalább azt a 36. hetet. Sheila, ez Nektek már nem is olyan nagy kunszt.

Bori 33. hét
Bori

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a szurkolást, úgy tûnik bejött!!!
Jelentem: egy darab fájásom sem volt azóta, úgy látszik, csak bestresszeltem,mert a kisfiam pont ezidõtájt született.
Nos, ha egy hajszállal is , de túl vagyunk a kritikus napon
és azóta megkönnyebbült, sõt BOLDOG vagyok!!!
Úgyhogy be mertem jelentkezni a fodrászomhoz is péntekre!
Most pedig dicsekszem egy kicsit: az éjszaka olyan szuperül aludtam, hogy összesen 2x kellett WC-re menni: 1:30-kor,
és 6:00-kor!!!
ráadásul visszafeküdtem miután a férjem és a fiam elment, és
10:30-ig aludtam, 100% kipihent vagyok, ami nagy szó az utolsó hetekben, igaz KEDVES FINISES SORSTÁRSAIM??

Dió!

Amint látod, a harmadik harmadban is vannak jó napok!
Ne keseredj el, ha néha fáj itt-ott, hidd el ezeknek a heteknek is megvan a maguk szépsége!!
Ha meg úgy érzed pihenni kell: tessék lefeküdni, utána tele leszel energiával, hidd el!!
A munka pedig megvár: ha meglesz a Babád, úgyis tele leszel lemaradásokkal, de ügyesen megtanulod majd, a fontossági sorrendet, ez így természetes.

Lella!

Ne aggódj a lábad miatt, hisz írtad, hogy elmúlt!
Szerintem nem valószínû a vizesedés, inkább az lehet, hogy
sokat álldogáltál, vagy gyalogoltál.
Nekem is volt ilyen néha, még terhességen kívül is.
Van aki hajlamos rá.
Az segít, ha gyakran felpolcolod a lábad, és lábkörzéseket
végzel.
És sok folyadékot kell inni!

Szilcsike!

Ne aggódj, hogy a doki csak 6 hét múlva rendelt vissza, nekem is a 12.heti Uh után kellett újra jelentkeznem.
Ha panaszod van, úgyis mennél...
ha nincs, akkor meg minden OK.
A végén úgyis többet kell majd menned, mint szeretnél...
Én úgy tudom, védõnõt /sajnos/ nem választhatunk.
esetleg reménykedj, hátha pont most megy nyugdíjba...

Halacska!

Ne haragudj, többet nem áradozok a 3D UH-ról, tudom Neked
nagyon nem jött be.
Egyébként a három kép közül csak egyiken kivehetõ igazán
Melissa pofija...
esetleg nem mennél el máshova is, hogy pozitív élményed is legyen?
( persze tudom , hogy ezek után nem szívesen költesz ilyesmire )

Bori!

Olyan jó, hogy újra itt vagy, már hiányoltalak!
Remélem a fiad már jól van!!!
A vizsga miatt ne aggódj, menni fog!!!
( és biztos az állapotodat is méltányolják majd )
A súlyommal én már nem törõdöm...
Rendesen étkezek / ésszel/ de nem sanyargatom magam...
azt hiszem a védõnõhöz se megyek már, mert jövõ vasárnap szülni szeretnék...
illetve dehogy szeretnék, csak muszály...
már nagyon babáznék, de jó lenne ha inkább a gólya hozná!

puszi és kitartás Mindenkinek!

Sheila
36+2,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Szilcsike!

A folsavat tényleg szedned kellene. Én úgy tudom, hogy a 12. hétig azt mindenkivel szedetik, aztán jön a magzatvédõ vitamin a folsav helyett.

Lella!

Nekem kb. a 18-20. héten volt ilyen, és csak egy nap. Feküdtem vele egész délután, aludtam egy jót, és elmúlt.

Bori!

Hát szívem szerint szülnék, az eszem szerint még 2-3 hetet várnék. De nagyon nehéz már minden, úgyhogy nem hiszem, hogy mi húzzuk május végéig.
Mindenesetre nekem már kész a csomagom, hogy ha szaladni kell, és netán a férjem nincs itthon, akkor ne kelljen még a csomaggal is bajlódnom. Épp elég lesz a lányomat nyugtatni, nem akarok még a pakolással is foglalkozni. A táskám tetején van egy cetli, hogy mit kell még indulás elõtt bedobálni (mobil, töltõ, iratok), vagyis én azt akarom, hogy legalább a csomaggal ne vacakoljak.
A Dóri cucca is készen van, a lányom mindent tud. Kép Olyan édes volt, amikor készítettem, mert azt mondta, hogy azért neki is mondjak el mindent, ne csak a férjemnek, mert a fiúk úgyis mindent elfelejtenek. Valahol igaza van... Kép
Úgyhogy nálunk õ lesz a helyettesem, aki mindent észben tart amíg én a kórházban vagyok. Kép

Kata (33.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Dió,

Nekem is volt már haskeményedésem, egyik éjjel arra ébredtem, hogy az egész pocim egy nagy darab kõ. Aztán hanyatt fordultam és elkezdtem simogatni és néhány perc múlva elmúlt. De azért jól megijesztett. És szoktam arra is ébredni, hogy ha a balodalamon fekszem, megfájdul a szivem.
De fordulok és elmúlik az is. Szóval már nem emlékszem mikor aludtam át egyben az éjszakát utoljára.Kép

Meg a hangulatokról is tudnék mesélni. Tragikusan veszek dolgokat, és nem birom visszatartani a sirást. Pedig közben az jár a fejemben, hogy de hülye vagyok...KépKép
A múlt hétfõn például , Húsvét Hétfõn, hazafele jövet sirógörcsöt kaptam a repülõtéren....Kép Aztán gyõztem elnézést kérni a páromtól, hogy ne aggódjon, nem miatta volt.

Halacska,

A dógok nálam is nehezednek, van éjszaka, hogy háromszor is felébredek...Kép És Kisnyuszi egyre mocorgósabb a hasamban.Kép
Ma voltam terheléses vércukron és fel volt háborodva, hogy olyan sokáig nem reggeliztem Kép

Lányok,

Azon gondolkodom, hogy majd venni kéne valamit az erkélyre, amiben alhat a Baba, mert a másodikon lakunk, lift nincs és nem fogom mindig föl-le cipelni a babakocsit.... A babahordozó elég kényelmes benne altatni egy babát? Szerintem nem igazán. Nincs valami ötletetek? Kép

Kata007

Ha végképp senki nem jelentkezik én szivesen átveszem a tábládat, bár szerintem egy nálam 10-12 héttel "fiatalabb" Mamócának kéne....

Ki rendelte ezt az ocsmány idõt???Kép

Nyuszi
24+2
Nyuszi

Sheila
Dehogy haragszom! Csak pechesnek érzem magam. De tényleg itt inkább a pozitiv élmények vannak többségben a Mammutos 3Ds UHval kapcsolatban. Máshová már tényleg nincs kedvem menni, marad a sima, saját dokibácsis UH. Tök jó, hogy jobban vagy!
Kata
Magyarországon csak így lehet vásárolni. Másért indulsz el és mással térsz haza. Szerintem bejön nekünk ez a kocsi! Kép
Hihetetlen, hogy már azt írod, hogy készülsz szülni. Most vetted át a táblát és még én olvasgattalak a másik topikban is. Jaj, annyira telik az idö! Most nem baj csak a bébikre legyen elég idönk!
Halacska 26+0
Halacska

Sziasztok!

Sheila!

OffKép Én momentán kos vagyok és nemcsodálom hogy nem jössz ki"velünk" bár ahogy emlitették tényleg az aszcendens számit.Nekem Rák és az köztudottan érzékeny romantikus alkat.Tedd össze a kettõt és már nem is olyan borzalmasKép
Vagyis remélem hogy nem vagyok borzalmasKép Ja és szurkolok nektek!Kép És látom hogy jobban vagy örülök nekiKép))

Gitta!

Boldog szülinapot neked! Nem tudom hogy érthettem félre mert nem emlékszem pontosan hogy irtad, de az a lényeg hogy tisztáztuk a féreértést és sok boldogságotKép

Szia Dió!

Okosat nem tudok mondani, de mindenesetre "jobbulást" és kivánom hogy ezek után se legyen rosszabbKép

Bubu!

A kos babócáknak és gyerkõcöknek nagyon nagy a mozgásigényük, és segitségre szorulnak, mert lelkesen elkezdenek valamit és ha sokáig tart akkor képesek feladni. Érdemes sportolni küldeni õket, hogy az agresszivitásukat le tudják adni, vagy átesnek a ló tuloldalára és olyan kövérek lesznek mint én.KépKép Ez utobbi csak fikcióKép

Szia Szilcsike!

üdvözöllek! Én a 8. hétem voltam elõször és utána most a 14. hét végén. Nem lett volna baj ha nincs a 12. heti vizsgálat amit nem tudtam kiszopni a kisujjambólKép A másik az az hogy nem vagyunk egyformák, sem alkatilag sem kinézetre(ez alatt értem a sovány-molett dolgot) Ezek mind befolyásolják, tehát szerintem teljesen jó ha neked már látszik. Nekem szerintem a 20. hét körül fog látszani mert igy is van hasam de eddig ez csak hájKép

Kata!

Kicsit szétszórt vagyok a táblázat vezetéséhez és ha mindenkinek megfelel vezethetem, bár hozzáteszem nem biztos hogy tökéletes lesz legalábbis az elsõ idõkbenKép

Lella!

Nekem is bedagadt a lábam a múlt héten, azt hittem vizesedik, de szerencsére van egy ápolónõ barátnõm és õ azt mondta hogy csak sokat mentem, hozzáteszem aznap volt rossz a lift és párszor megmásztam a 7. emeletetKép

A málnalevelet kérdezte valaki, nos ha bárkit érdekel akkor nekem van egy gyogynövényes könyvem egy amerikai doki irta és abban benne van. E-mail-be szivesen elküldöm, de ha nem baj akkor a forumba is beirhatom mert szerintem nem hosszabb mint a mostani hozzászólásom Kép

sziasztok
sasha
15
sasha

Kata!!

hogy Te milyen precíz vagy...elismerésem!!
a mázsás súlyú pakk nálam is az ágy mellett figyel,de néhány apróságot csak az utsó pillanatban tud elcsomagolni az ember lánya...
azonnal megyek és felírom én is a cetlire, köszi az ötletet,
az izgalomtól tutira itthon hagytam volna a személyimet és
a mobilt töltõvel!
A lányod miatt irigyellek...a fiúk mások, az én kisfiam csak szégyenlõsen mosolyog ha szóba hozom a témát, és biztos kicsit féltékeny is!

Nyuszi!

Szerintem a mózeskosár alkalmas lenne, próbáld meg használtan, lehet, hogy "baráti áron" hozzá tudsz jutni!!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Attól tartok tényleg nagyon lemaradtam valamirõl (az egy hetes elmaradást még nem tudtam bepótolni): miért kell Neked a jövõ vasárnap szülni menned? Baj van? Hiszen az idõd még odébb lenne. Bocs, ha ismételned kell valamit miattam!

Kata!
Most tisztára megijedtem. Tényleg el vagyok késve? De most tényleg nincs idõm még szülni menni Kép. Se készülõdni. A Babának várnia kell Kép. Én csak a 36. héten akarok összepakolni. Kisebbik fiam is javában még a rácsos ágyban alszik, a páromnak még nem volt ideje hazahozni a másik ágyat(õ szegény meg roham léptekben építkezik, mert az Illeték Hivatalnál május végén lejár minden határidõnk a házunkra). Jó Neked, hogy ilyen stramm segéderõd van, mint a lányod Kép.

Nyuszi!
A nõvérem hasonló helyzetben volt, csak a 4. emeleten. Amíg kicsi volt a baba, addíg egy kerékhibás babakocsiban aludt kint a kicsi, a probléma akkor volt, mikor felébredve már ki tudott belõle mászni-illetve pottyanni. Azután járókában aludt kint, még télen is. Alatta sok réteg pokróc, a gyerek meg overallban, betakarva.

Bori
Bori

Kata!

Az hogy lehet hogy nemhogy folsavat nem kaptam, de még a vitamit sem ajánlotta sem a védõnõ sem a doki???? Elképesztõ hogy végülis itt kell ilyeneket megtudnom (jó már tudom, de azt nem hogy általában mindenkinek ajánlják!), mert a dokitól kéne!

Nyuszi!

Nekem is volt már hirtelen minden ok nélküli sirásom kb 2x de szerintem ez is sok igy az elején mert mi lesz a végénKép
Az esõt én rendeltem, mert a természet egész télen szomjazott, és figyeld meg ha majd kisüt a nap minden sokkkal de sokkkkal zöldebb lesz. Mert ugye nemcsak nekünk van szükségünk a vizre!!!!!

cupi
Sasha
sasha

Halacska!

Köszönöm...

Sasha!

Neked is!
Ez az aszcendens dolog eszembe se jutott, így már tényleg más!
Egyébként TÉNYLEG semmi bajom a Kosokkal, ezért minden kedves Kos pocakostól elnézést kérek.
Csak tudjátok az az ember, aki majdnem tönkrevágta az életemet fiatalon /nem részletezem, mert egy négykötetes regény kerekedne belõle, de szó szerint az életem is veszélybe került a végén, ráadásul kisemmizett/
na mindegy, ez az alak kos volt, és az apósom is az, aki szintén szerzett már néhány kellemetlen percet...
szóval csak miattuk!!

de tudom általánosítani nem lehet, és nekem is volt Kos barátnõm, Õ pld. tök normális.
úgy tudom nõnemben más, és az én babám is lány...
de azért úgy gondolom,egy Bika babával jobban boldogulnék, mivel én is az vagyok!

Gitta!!!

BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Sasha!!

A málnalevéltea engem is érdekelne,bár lehet, hogy nem merném alkalmazni, mert az elõzõ két babánál is rekordsebességgel tágultam / attól félek nem érnék be a kórházba idõben kb. 1 óra az út az itthoni tollászkodással együtt/
de szerintem írd le ide a topicba, nem baj ha sokat kell olvasni, addig sem a bajainkkal leszünk elfoglalva!

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kedves Bori!

A jövõ vasárnapi szülés az én rózsaszín ábrándos vágyálmom!
Aznap lépünk a Bika jegybe, addig szeretném mindenképp kihúzni!! / fentebb olvashattad, miért /
ha akkor összejön: és no problem lesz minden, éppen április
26-án jöhetnék haza, széles vigyorral, babával a karomban!
az a nap épp a szülinapom...
ennél szebb ajándékot el sem tudnék képzelni!!!

tegnap kissé be voltam parázva, mert elõzõ éjjel elég kemény
"jóslófájásaim" voltak, és Patrik fiam is épp ilyenkor született 9 éve...ráadásul az exem szül.napja volt tegnap,
a barátnõm is mondta, hogy elég groteszk lenne pont akkor szülni a mostani imádott párom babáját...

szóval ez történt, jövõ vasárnap viszont betöltöm a 38. hetet, akkor már nyugodtan szülhet/nék/ és nem szeretném nagyon tovább húzni...

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kata!

Én is csak azért nem ajánlottam fel a táblázat vezetését, mert elég "közel" KépKép vagyunk egymáshoz. Valaki olyan kellene, aki még az elején van...

Dió!

Volt egy pici idö, amikor én is igy éreztem magamat. De most annyi kellemes tennivalóm akad (ki ne szeretné, ha átalakulna gyönyörüvé a hálószobájaKépKép, meg a bababoltokat járni (bár most éppen nem veszünk semmit, mert ahhoz elöbb még pénz kellKép)), hogy most érdekes módon megy az is, amihez egyébként semmi kedvem, és ezzel együtt hamar belefáradok.
Te is találd meg, ami számodra kellemes, a többit meg csak apránként. Hidd el, minden megvár! Sok pihenés, amig lehet!KépKép
Mozogj, sétálj, tervezgess!
Pl. a tervezgetés nálam mindig bevállik. Ugyan van, ami csak hónapok múlva valósul meg (az anyagi korlátok miatt), de amikor kész lesz!KépKép
Haskeményedés: nem kell megijedni.KépKép Azért jó, ha lepihensz, mert lehet, hogy valamivel "túlhajszoltad" magadat.
Nekem már a 16. héten volt egy, és idönként jelentkezik. Biztos vagyok benne, hogy természetes, mert csak nagyon ritkán, nem rendszeresen és csak 1-1. Olyannyira nem érzem bajnak, hogy még magnézium beszedéséig sem jutottam el. Ráadásul a méhnyakam-méhszájam stabilan 3000.

Nyuszi!

Szerintem az autósülés nem alkalmas.
A mózeskosár egy darabig jó lehet, ha pedig több helyetek van és elfér, akkor lejobb a járóka. (Kérdés, hogy mekkora az erkély...)

Beszti
27+4

KépKép
KépKépKép
beszti

Sheila!

Oké leirom akkor a topikba, nem olyan nagoyn hosszu. Meg ha érdekel akkor nézek valami tejmegindito teát is, leirom abból baj nem lehetKép De túlzásba vinni semmit sem szabad!
Nem hiszem hogy ma meglesz, mert megyek a körzetihez 4-re elötte a bnakba és még a kutyát is le kell vinnem és meg is kell fürdetni mert sáros lesz ugyhogy én most bucsuzom.Kép

sasha
15
sasha

Szilcsike,
igaz, hogy lehetnek komplikációk, problémák, de mi lenne, ha aggódás nélkül próbálnád élvezni a terhességet? Kép És ez szól minden aggódós kismamának, kéremszépen!KépKépKép Lazítsatok már, és ne azzal legyetek elfoglalva, hogy "elég nagy a baba súlya?" "Mi van, ha valami baja van?" "Nem hízok eleget!" Túl sokat hízok!" stb. NYUGI!!!!! KépKépKépKépKép

Ja, egyébként én soha nem szedtem folsavat. Mire jó az? (Tényleg nem tudom.)Kismamavitaminokat sem szedtem. Csak természetes vitaminokat. MLM hálózatokon keresztül lehet kapni ilyeneket, és sokkal egészségesebbek, mint a "mûvitaminok". És a baba sem lesz tõle öt kilós. Kép

Nyuszi,
Ráhel egyenesen imád az autósülésben aludni. Nagyon kényelmes, egyenesen tartja a gerincét, ne félj.

Kata,
nekem úgy tûnt, Sasha nagyon gyakorolja a formázást, ráadásul 15 hetes, még van ideje. Fûzd meg!

(Hihi... A kibicnek semmi se drágaKép)

Puszika:

Virág
Virág (fiore)

Bori, Kata, Sasha, koszi a megnyugtatast, elhataroztam, hogy nekem sem fog tobbet bedagadni a labam csakugy, mint nektek egyszer engedelyezem neki ezt a rossz viccet KépKépKép.

Sasha, tudod, nagyon furi, hogy nem szeded a folsavat, artani nem art, de megakadalyozza a magzatban az esetleges nyitott gerinc kialakulasat, az a napi egy tablicsek nagyon hasznos lehet am, dehat ezt a dokinak nalamnal is sokkal de sokkal jobban kell/ENE?!?! tudnia.
Lella

Látom, Sashát nem kell fûzögetni. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok! Kellemes napot mindenkinek! Olyan szepen sut ma itt a nap, hogy meg nekem is jo kedvem lett Kép

Sokaig nem voltam igy volt mit bepotolni eloszor is szeretnem a szulinaposokat Sashat es Gittat koszonteni, valamint megkoszonni a gratulaciokat , de ne oregits engem Lella nem 3an volt a szulinapom hanem 4en ;)

A folsavrol annyit, ha en nem kerem es nem nyuzom az orvost akkor eszebe sem jut adni nekem, vasat is pl csak a 12. hettol kapok, vitamint meg egyaltalan nem, valahogy a Virag altal leirtakkal hasonlokat mondott O is.

Lella! Igy kell am hozza allni! Hat persze, hogy nem fog tobbet beduzzadni a labad!

Szilcsike! Legy udvozolve korunkben Kép ! Mi 4 hetente jarunk dokihoz, de csak azert mert ismeros, egyebkent itt se allnak szoba az emberrel a 12. het elott.

Sheila! bar en kos vagyok, azert teljesen meg tudom erteni ezt az iranyu vagyadat, hogy ne egy bizonyos jelen esetben kos jegyu babad legyen. Az en babam kiiras szerint merleg amit remelem ki is var a kis manocska mert nem szeretnem meg csak veletlenul se ha barmiben is hasonlitana a szuz jegyu anyosomra. Kép

Bori! Drukkolok Neked, hogy bent maradjon a baboca egeszen a vizsgaig es hagyja tanulni a mamat. Sok sikert hozza!

Kata es Halacska!
szerintem az egesz vilagon igy vasarolnak a nok! De akarmiben nem csak babacuccban. Kép

Kata! Milyen jo, hogy ilyen kis segitseged van a lanyod szemelyeben, es teljesen igaza van a fiuk mindig mindent elfelejtenek, osszekevernek... Kép

Talaltam egy nagyon jo kis oldalt lanyok akit erdekel nezze meg, eddig annyit aggodtam milyen hatalmas vagyok mar most, de miutan megnezegettem a hasonlo korban levo tobbi kismama kepet rajottem, hogy teljesen normalis Kép
[url=http://pregnancy.about.com/library/belly/blbellyindex.htm" TARGET="_top]http://pregnancy.about.com/library/belly/blbellyindex.htm[/url]

Rolam csak annyit, hogy pocsekul vagyok, eg a gyomrom , olyan (ne nevessetek ki) mintha ereznem a baba hajat a torkomban Kép Borzaszto pocsek erzes, allandoan oklendezem es estenkent eleg gyakran hanyok. Probalkoztam mar sok mindennel, vettem egy tablettat ami enyhit picit, sajnos Lella nalunk mandula szorp nincs pedig biztos hasznos es fincsi is lehet. Ezenkivul eleg gyakran szedulok, pl tegnap is ki kellett jonnom a boltbol mikor vasarolni mentunk a ferjemmel mert azt hittem ott esek ossze. Aztan egy ket perc a friss levegon es maris jobb lett.
Allitolag a masodik harmadban szuperul kene ereznem magam, csupa energia , hol van ez nekem kerdem en?

Mar regota tervezgetem, de megegyszer megkerdezlek benneteket, mikor erdemes elmenni az elso 3d-s uh-ra? mikor van az, hogy nem olyan vekonyka mar a babo, de meg latszik az egesz teste a monitoron?

Edina
edina

Virag, az en ismeretsegi koromben valamennyi lany szedett kismama vitamint, ez utolag derult ki a tobbsegnel, s az is, hogy egyikuknek sem szuletett 4!!!! kilon feluli gyermeke, s az ez alatti suly feltetelezem, nem oriascsecsemo KépKép, nem vitatkozom, csak leirtam az altalam tapasztalattakat. Ja, folsav - az egyik ismerosomnek nyitott gerinccel szuletett a lanya, szerencsere nem nagyon sulyos, igy csak kisebb utokezelest igenyel - folsavat szedve neki sem lett volna ez a gondja, o azota is nagy partoloja a folsav-szedesenek, mert a sajat boren tapastalta a hianyat. Persze, a nagy atlagnak mindig minden rendben zajlik le KépKép, es ez igy van jol. A csuda vinne el, hogy en eddig meg nem tartoztam bele, mindig kilogtam, az elso a masodik terhessegemnel is, meg a szulesnel is, meg utana is gondjaink voltak Kép. Szerencsere eddig minden rendben van, de pld. volt -biztos ami biztos- gynevac kuram, szedem a vasat, folsavat, kismami vitamint, sokat pihizek, tornazok, ha jol erzem a pocomat, stb.... tehat szamomra nagyon fontos szerepet jatszik a regebben tapasztaltak miatt a megelozes es bizonyos fokon az aggodas is, persze az aggodas az nem remhir terjesztes, meg iyesfele, inkabb egyfajta pozitiv gondolkodasmod es annak a tovabbadasa, amennyire tolem telik KépKép. Nehari, ha netan kisse eros volt a szoved, de tenyleg nem akarok megbantani senkit sem, pont forditva, mindenkinek nyugodt, es gyonyoruseges pocakosodast kivanok!!!! KépKépKép Mindegyikunknek, igazan, a mamiknak meg szupi babazast!KépKép
Lella
Lella

Kata!

Te voltál 32. UH-n? Megírnád, hogy mekkora volt Dóri, ha megnézték?
Köszi

any
any

Any
ugyan a kerdes nem nekem szolt, de a 31. heten neztek a Pockot es 1600 gramm volt.

Ma valami elkepesztoen hisztis Kép Tologatja a butorokat vagy nem tudom mit csinal, de a vesem szakad le Kép

m
martina

Sziasztok!

Byk: vártam, hogy te hozhasd a hírt, de nem bírom tovább magamban tartani! Kép
SMS Dojikától: "Jövõ péntekig infúzió, utána vagy szülünk vagy kitöltjük a 40 hetet"

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Martina!

Köszi. Én is a 31. hétben vagyok, pénteken lesz UH, de olyan kíváncsi voltam, hogy általában mekkorák szoktak lenni a picúrok ilyenkor. Csak ilyen "tankönyvi" adatokat tudok, de a valóság azért sokkal hihetõbb.
Még megkérdezhetem azt is, hogy a BPD-je mekkora?

any
any

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget.Rövid leszek,mert az elõzõ válaszom nem ment el, és öt perce el kellett volna indulnom,úgyhogy most már csak tõszavakban.

Lella!
A mandulaolajos fürdõt ki fogom próbálni.

Beszti!
Nálatok az apuka hány hetes kortól érezte a mozgásokat?

Ágci!
Köszi a topic tippet.
Lehet, hogy emilben is megkereslek.

Halacska!
Majd írd meg, hogy mit derítettek ki a szemeddel kapcsolatban.Érdekelne.

Andysj!

Azt, hogy a belsõ méhszáj nyitva van ,azt csak az orvos tudja megállapítani, én nem érzem?

Sheila!

Köszi a 3D-s infót.Te mit értesz aktívnak?

Bubu!

Megkeresnéd az illóolaj keverék nevét, szeretném kipróbálni.

Köszi elõre is mindenkinek!!
Névtelen

Halacska!

Nekem is hihetetlen. Nemrég még majd kiesett a szemünk a férjemmel Kép amikor az elsõ tesztet csináltuk. Kiesett a könny a szemembõl, hogy csak egy vonal maradt rajta. Emlékszem, hogy a férjem ennek ellenére úgy kezelt, mintha mégis babóca lenne a pocimban. Aztán két nap múlva már két csík lett. Annyira boldogan bújtam vissza életem párja mellé az ágyba. Kép
Ez tényleg mind, mind olyan mintha tegnap lett volna, ma meg ott áll a kiságy a kisszobában és várja picike lakóját... Kép

Sasha!

Én nem bánom ha átveszed, akkor Te, mivel Te vagy a "legfiatalabb". Ne ijedj meg nem nagy dolog.
Szóval akkor magánban jelentkezem nálad, ha dobsz egy mailt a címemre, mert itt nem érhetõ el a címed.

Jövök még ma, és a többieknek is válaszolok, de most dolgom van a konyhában.

Kata (33.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!
A magzatvédõ vitaminokról: a baba azoktól nem tud nagyra nõni, ha az anya készletei fel vannak töltve, akkor a babának van mibõl elvennie, ha akar, és nem az anyától fogja elszedni. De önmagában az, hogy az anya készletei fel vannak töltve, nem sarkallja plusz fogyasztásra/növekedésre a babát, csak megadja neki a lehetõséget.
Az Elevitrõl nekem olyan tapasztalatom van, hogy már több, mint fél éve rendszeresen szedtem, amikor elmentem vérvizsgálatra, és borzalmas volt a vérképem. Ennek az lehet az egyetlen oka, hogy jóllehet a vitaminban benne van mindaz, ami rá van írva, csak épp nem tud felszívódni, magyarul kikakiltam az egészet. És ráadásul egyáltalán nem egy olcsó mulatság... A Ferograd Folic néhány hónap után érzékelhetõen javított a vérszegénységemen. Ez vas + folsav, ajánlom mindenkinek.
A hátfájásról: haskötõ rendszeres használata teljesen elmúlasztotta, ajánlom mindenkinek!
Pati
Pati

Mindjárt megesztek... Inkább szívjuk el a békepipát. Kép

Virág
Virág (fiore)

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?