Új privát üzeneted érkezett!

Kössz a javítgatásokat, majd igyekszem odafigyelni.Igazából eszem ágában sem volt ide feljönni, és azt hiszem a megérzésem jó volt.Lehet Nekem is le kéne írni amit mi tapasztalunk? Sajnálattal közlöm, gyerekem, kutyám, és macskám is van férjem sajna nincs, mert az egészséügy nem igazán családbarát.Megkérdezhetem hány év munka tapasztalata van maguk mögött, hogy ilyen véresen tudnak kritizálni.Mi csak fogjuk be a szánkat ha valaki ultra tahónak hív, mert biztos megérdemeltük. És ha nem. Persze akkor is mert mindig a vevőnek van igaza.És ezen senki nem tud változtatni. Kívánom, hogy az életben, mások és magukkal szenben is egyformán kritikusak legyenek.Az én lelkiismeretem sajna nem tiszta, hiszen én sem mindig tudok mosolyogni amikor reggel már a sokadik anyának próbálók segíteni aki nem mosott fogat, még a hálóingét sem gombolta ki és várja, hogy aza szegény gyerek a mellére kússzon, mert még a karját sem nyútja ki. Nem áll szándékomban folytatni, és valószínü lekopunk ahogy kívánják. Hisz tényleg inkább a gyerekemmel töltöm az időt, és nem vagyok hajlandó megutálni a 24 éve végzett munkámat továbbra is a szívem szerint, ami csak rám tartozik.
bébicsõsz

Bébicsősz!

Ezt nem hagyom ki, mert számomra érthetetlen szituáció.

De hát milyen anya az ilyen: "...várja, hogy a szegény gyerek a mellére kússzon, mert még a karját sem nyújtja ki."
Megmondom, mire tippelek:
- techalott vagy félhulla, talán meg kéne vizsgálni, mielőtt mellre helyezik a babát;
- valamiért mély depresszióba zuhant, szoptatás előtt kezelendő;
- "hanyag tartása" miatt lehet akár ufó is, de akkor azt TESSÉK A SZEMÉBE MONDANI. Ja, de nem bunkón, hanem úgy, hogy lelkiismereti megmozdulást okozzon a "valószinűsíthető inyában" a baba iránt. Ha nem sikerül a kísérlet, talán nem is ő az anyja.

Számomra értehetlen, amikről ír ... van ilyen anya, egyáltalán nő, akiben a szülés után nem szabadul fel a minden mást leigázó "anyasági hormon"??????????????????????

Az a lényeg szerintem a normális kapcsolat kialakítása céljából: igen, az általunk szóba hozott nővéreken talán jobban látszik, hogy megutálták a mukájukat. Azt szeretnénk, hogy ne utalják meg vagy legalább ne látszódjon. vagy mondjanak fel, ha nagyon utálatos lett az egész világ.
Nem mosolyogni kell, azt én se tudok állandóan. Hanem emberien, empatikusan reagálni, a kiosztó, felsőbbrendű stílust "hanyagolni". Mindenki hibázhat és lehet rossz napja is, csak ne az útjába tévedőkön eressze ki a gőzt. Vagy legalább kérjen elnézést utána. MINDENKI!! Ennyi lenne a megoldás a legtöbb sérelem elkerüléséhez.

VÉGÜL: Csak annyi tűnt fel nekem a kialakult vita során, hogy CSAK 2 csecsemős nick jelent meg a topikban önvédelmi célra. Ez szerintem nagyon bíztató jel mindenkire nézve.
- mert a többi nővér nem vette magára a negatívumokat, hiszen nem a többségről és általános megnyílvánulásokról szóltak és talán egyetértenek velünk némileg a kolléganőik viselkedését illetően;
- a jelenleg osztályon levő anyukák számíthatnak segítségre, nincsenek elhanyagolva:-))

Viki
ccviki

A múltkor megfogadtam, hogy kiszállok ebbôl a "teniszmeccsbôl", hogy mindenki oda-odamondogat. Végülis Bébicsôsz enyébb hangneme vett rá arra, hogy mégis újra megszólaljak.

Elôször is én is csatlakoznék Viki véleményéhez, miszerint van azért bôven csecsemôs, aki rendesen végzi a munkáját, sôt még jó fej is. (Egyik éjszaka amikor bementem fejni, volt egy nôvér, aki komoly diskurzust folytatott egy bébivel az élet nagy dolgairól. Állati helyes volt! Egyszer meg leült mellénk anyukákhoz, amikor fejtünk és személyes dolgokról beszélgettünk. Schmidt Mária vagy Margit a neve - bocsánat, nagyon rossz a névmemóriám.)

Azzal van bajunk (bocs többiek, hogy a ti nevetekben is írok), hogy a kommunikáció minden formája (ide sorolandó a metakommunikáció is) sokszor nem megfelelô. Pl a fenti írásból is kitu˝nik a gúnyos és sértô hangnem, amikor ezt olvasom: " a sokadik anyának próbálok segíteni, aki nem mosott fogat", vagy " hogy a gyerek a mellére kússzon". Micsoda stílus ez?! És ha így közelítenek hozzánk, mit várnak tôlünk? Azt hogy jóképet vágjunk ehhez? Érti mirôl beszélek?

Manapság sokszor hasonlítják az egészségügyet az oktatáshoz. Mindkét terület romokban, rosszul fizetettek a dolgozók, és sajna a legtöbb ember itt van kiégve.
Én az oktatásban dolgozom, (ha már kérdezte, igaz nem 24 éve mivel csak 33 éves vagyok, de attól hogy hosszabb ideje dolgozik, ugye nem gondolja, hogy igaza van?), szóval át tudom érezni a nôvérek gondjait.
Igaz, hogy eddig én csak magán- illetve a felsôoktatásban tanítottam, de a barátnôm 80 ezer nettóért robotol egy általános iskolában. Szóval TUDOM milyen a helyzet!
Ennek ellenére soha nem vettem a bátorságot, hogy ilyen hangon beszéljek bármelyik hallgatóval még akkor sem, ha tényleg megérdemelte volna. (Van éppen elég kifogásolható stílussal rendelkezô hallgató - pont úgy ahogy van sok kifogásolható stílussal rendelkezô anyuka is.) lehet, hogy ilyenkor pont sokkal kedvesebben érdemes megnyilvánulni, hogy az illetô "felébredjen". Pl egyszer említették, hogy nem köszönünk amikor bemegyünk. Ezen elgondolkodtam. Valszeg én sem köszöntem, mert elôször is fogalmam se volt, hogy az utolsó látogatásom óta új emberek vannak ott, vagy még mindig a régiek és mert nem biztos, hogy láttam az álmosságtól. (Sok anyukának valszeg ilyenkor csôlátása van, mert csak a bébijét látja. )
Javaslom, hogy ha ennyire bántó ez a nem-köszönés, akkor köszönjenek oda jó hangosan. Ebbôl mindenki rá fog jönni, hogy udvariatlan volt, de ne utálják azt a szerencsétlent!

A saját esetemrôl meg csak annyit, hogy én egyszer sem vettem igénybe a segítségüket szoptatással kapcsolatban, legfeljebb kérdeztem a babám állapotával kapcsolatban, de néhányszor olyan választ kaptam, hogy az nem tettem ki az ablakba! Az egyik alkalommal, amikor a doktornôvel akartam beszélni, az egyik nôvér éles hangon azt tudakolta, hogy mi a foglalkozásom. Gondolom pár nappal szülés után + hálóingben nem látszott, hogy egy kétdiplomás, több nyelvvizsgával rendelkezô 2 gyerekes anyuka vagyok, aki tud értelmesen kérdezni és megérti a válaszokat is. Amikor egy nagyon fiatal és helyes doktornô meghallotta, hogy min vitatkozom ezzel a nôvérrel (talán Kati? - magas idôsebb), akkor kikerekedett szemmel állt mellém és biztosított róla, hogy természetesen igazam van és minden kérdésre válaszolnak. Persze ez le is zárta a vitát ott helyben, de a nôvér vette a fáradságot és megkeresett, hogy folytassa...
De említhetném azt a nôvért is (halvány rózsaszín haj), aki az én(!) mellemet szégyenli. Szerinte az botrányos, hogy én nyilvánosan szoptatok. Egy szülészeten???!!!
vagy amikor az alig 3 órája lefejt tejemet kiöntik és amikor az egyik anyuka azt kérdezi, hogy miért ( fel volt cimkézve), akkor az a reakció, hogy vegye már le valaki azt a papírt a hu˝tô ajtajáról, hogy a 24 órán túli tejeket kiöntik. A PIC-en miért lehet megoldani, hogy figyeljék a cumisüvegen lévô cimkéket és ne öntsék ki az összesen hajnal 3-kor? Gondolom ott ugyanazokkal a problémákkal küszködô emberek dolgoznak.

Említhetném még azokat a helyzeteket, amikor a szobájukban röhögve anekdotáznak a kétbalkezes anyukákról úgy, hogy közben más anyukák ( vagy éppen azok akikrôl szól a történet!) végig hallgatják pelenkázás közben ezeket a sztorikat.
Vagy amikor egy nôvér kétrét görnyedve hahotázik a gyerekem nevén?
Vagy amikor egy kezdô anyuka tápszert kér mert még nem indult be a teje és ordít a babája és azt mondja neki egy nôvér, hogy " minek? úgy is kihányja!". (Fürdetés elôtt volt nem sokkal.)

Tényleg nem akarok annyit írni, hogy kapásból archívba kerüljön, pedig tudnék. Csak még egy-két gondolat:
1. Senki nem hívta Önöket ultra tahónak. Ez nem is a mi szavajárásunk.
2. Én piszkosul bírom a kritikát ha építô jellegu˝ és nem azért kapom, mert kóstolgatni akarnak.

Remélem nem érti félre az írásomat és tényleg érzi, hogy nem bántani akartam Önöket, hanem nyugodt hangon és stílusban közvetíteni mindazt, ami felgyülemlett bennem (bennünk?).

Laga
laga

Sziasztok!

Na itt vagyok. Ma Állatkertben voltunk, és a Gergő nagyon élvezte.

Viki, megint szuper jó volt az írás.
Laga, köszi mégegyszer az e-mailt, és írsz majd vele kapcsolatba? (valszeg valamiről lemaradtam)

Ezzel a hölggyel (Bébicsősz v. Csecsemősnővér) nem érdemes tovább szerintem foglalkozni, de nagyon idegesítő a stílusa. Gondolom baromira belefásult az eltöltött évekbe, és nem tud mással foglalkozni, csak, hogy bennünket, a csitri, fogat nem mosott, nagyon okos, diplomás anyákat cseszegessen. Különben hirtelen, megint majdnem felrobbantam tőle. De azért érdekes, hogy a kérdésekre sohasem válaszol.

Hogy bírjátok a hosszú hétvégét? Szerintem baromi jó, hogy így együtt az egész család, de kár, hogy mindjárt vége.

Majd még benézek.

Sziasztok!
kriszti1

Sziasztok!

Kriszti,
Bocs, hogy hanyagolom a problémáidat, az idegi nagygenerált, de még szabadalmaztatás alatt a módszerem:-))
Viszont azzal kellene kezdened, hogy először is lemész mélyen alfába. Én azt úgy szoktam gyorsan és hatékonyan, hogy befekszem az Alfánk padlózatára és a központizár bezárásával kizárom a külvilágot. Ha véletlenül nincs kéznél ez az autó, sürgősen vitesd el magad a legközelebbi Alfa Romeo kereskedésbe és dobd be magad (egy járgányba):-)))
Na, akkor innen folytatom legközelebb.

Cas,
Elirigyeltük Olivérrel Sebi fogazatát. Szegény Olinak még csak 2 bújt ki alul, és jelenleg a felső 2-vel szenvedünk. Bizony családilag együttérzésből mind. Olivér napok óta nyugtalanul pihenget éjjel, napközben max fél óra alvás, cicikkel a szájában, ennyi meg egy bambi:-(

Viki
ccviki

Viki,

Köszi a jó ötletet, de sajnos most nincs kéznél egy darab Alfa sem. Nagyon jók az ötleteid, és csak így tovább.

Sajnálom szegény Olivért, ez a fogzás szegény Gergőt is nagyon megviseli. Tünetek ugyanezek, és még nekünk is csak 7 fogunk (kettő alul, öt felül) van. Én még mindig azt mondom, hogy ez a késői fogzás a szoptatással van összefüggésben.
De aztán nem biztos. Nekünk eltartott egy pár napig az utolsó fogzásos időszak, most úgy néz ki leállt.
Kriszti
kriszti1

Kriszti,

:-)) Azt írtad, "csak" 7 fog?? Olivérnek CSAK 2!! Késői szoptatás? Akkor most este 8 az már nagyon késő? :-))) Tényleg, a 3 gyerkőcünk közül Olivér a legcicihez ragadtabb, Hanna 8 hónaposan, Marci meg "lúzerként" 4 hónaposan hagyta abba a szopit. Olivér meg ki tudja meddig lóg rajtam nem virtuálisan...:-))

Most azért vagyok ennyire lógós a neten, mert nagymamázunk vidéken, gyerekek észrevehetően leváltak rólunk:-)
Viki
ccviki

Kriszti!
nem, nincs összefüggés a szoptatás és a fogak között, szerintem legalábbis. Kinga villámgyorsan megmutatta a fogacskáit, még csak nem is nyűglődött vele, pedig eleget lógott a ciciken. Ez sajna gyerekfüggő. De minél később jön ki, annál erősebb lesz, állítólag.
És annál kevesebb ideje lesz, hogy megharapjon Kép
szilvamag

Sziasztok!

találós kérdés:
mi a poén ezen a képen?
Kép
szilvamag

Viki, azért írtam, hogy csak hét, mert a Gergővel egyidős gyerekeknek (ezek a gyerekek kb. 2 hónapig szopiztak) kb. már 6-7 hónapos korukban volt legalább 2-3, vagy több foguk. Azt hittem, hogy csak mi vagyunk ilyen késői fogzósok, de legalább később romlanak el, ha el akarnak. Szóval én azt hittem, tovább tudom szoptatni, mint 11 hónap, de hát nem kell neki.
Szilvamag,
Nagyon aranyos a kép, de nem sikerült a válaszra rájönnöm. Még reggel van nagyon, Gergő ma 1/2 6-kor kelt fel, igaz tegnap az állatkerti túra után már tegnap este 1/2 7 aludt.
Sziasztok!
kriszti1

Szilvi,
Én tudom. Kép
Kinga a saját fülét szokta morzsolgatni ujjszopi közben. KépKép
myra

Egy kicsit visszaolvastam. Fogak?? Hát mi megbolondulunk mire az összes kijön. Lillának most jön az 5. de az Apjával már világgá menni készülünk. KépKépKép Ezt az ultra nyűgit....
Nagyobb gyerekes Anyukák: az összes fog ilyen nyűggel jár??? És kb. hány éves koráig jön ki az összes tejfog???
Nálunk most a nyűgit tetézi, hogy 3 napja Lilla nem hajlandó olyan kaját elfogadni amit nem ő maga juttathat a szájába. Agyrém... Sajnos így nem túl laktató és elég szegényes a repertoár. Ötlet???
myra

Kriszti: az én fiaimnak is volt már 2-3 foguk 6-7 hós korukra, és akkor még jócskán csak anyatejesek voltak. És végül sokáig szopiztak.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Myra: Balu elmúlt már 2 éves, mikor kijött mind a 20 foga, és Zsomának is csak 16 van, és aug-ban volt 2.

cory
Budapest

Myra!
igeen!
ez a testvéri együttműködés Kép
szilvamag

Myra
Nálunk az első majdnem 9 hónaposan jött a 16. pedig 20 hónaposan bújt ki. Azóta szünet, mert az utolsó 4 fejfog csak 3 éves kor körül jön. (biztos ez is lehet változó)
Viszont az első 16 mindíg kettesével nőtt és közben volt pár hét szünet.
Szerencsére könnyen vészeltük át, nyűgi nem volt, csak éjszakai 1-2 órás álmatlanság.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Most utoljára. Én úgy érzem az igen kiegyensúlyozott emberek közé tartozom, még soha nem volt anyával problémám, remélem nem is alakúl az életünk úgy.Sajnálom,hogy sokmindent félre lehet magyarázni, és ezért nem is írok többet, inkább én is nyelek, sikerült, akár közösen is elrontani egy jó szándékot. Nem hiszem,hogy csak én vagyok a hibás.A kritikát annak az anyának is el kéne fogadni aki minket megbánt. Még senkitől sem hallottam itt, hogy esetleg az ő hangulata is hozzátett az esetleges problémákhoz és bocs amiért nem válaszolt ha megkérdeztük, miben segíthetünk. Max ide leírta, hogy azért nem válaszolt, mert csak. Remélem mindeni boldogan él, míg meg nem hal.
bébicsõsz

Bébicsôsz,
egyszer sem válaszolt a kérdéseinkre. Én feladom...
laga

Sziasztok,

Kriszti,
mail ment.

Fogak: szerintem minden gyereknél más és más a helyzet. Még a testvéreknél sem feltétlenül egyezik a fogak kijövetelének idôzítése.
Vilmosnál az elsô 2 fog 6 hósan jött ki, majd egy féléves szünet következett. Utána viszont 16 hónap alatt 18 fog jött ki. Vagyis nagyjából havonta egy. 2 éves és 4 hónapos volt, amikor kijött az utolsó. Érdekes, hogy pont ez a legutolsó volt a legszörnyu˝bb az ôrlôk közül. Gyakorlatilag az összes melléktünetet produkálta a fiam: láz, orrfolyás, székrekedés, sôt még egy fülgyuszi is. Amint kijött, mindennek vége lett!
Persze a két felsô egyes se volt semmi! Annyira fájt neki, hogy volt egy éjszaka, amikor Római és Békás között autóztam vele, hogy egy kicsit elrázódjon. Kb 2 órát aludt is. Persze ô férfiból van: egybôl a halálán van, ha beteg vagy fáj valami...

Aztán még a szemfogak szoktak neccesek lenni, mert ugy elôször kijön a két egyes, utána a kettesek. Ha megnézitek ilyenkor a gyerekeket, akkor amolyan Süsü-foguk van: 10 perc szünet közöttük. A szemfogak meg amikor jönnek, összetolják az egész sort, vagyis csökken a rés a fogak között. Na ez tényleg nagyon fájhat.

Egyébként minden gyerek más tüneteket produkálhat. van, aki ilyenkor iszonyú hasmenéssel küzd, van aki leszokik a cumiról meg a szopiról (keresztfiam), van aki meg ilyenkor rákapcsol és még többet akar szopizni, meg ezerrel elkezd cumizni.

Régen volt egy Dentinox nevu˝ gél illetve folyadék. Asszem ánizstartalmú (kiüti a homeós bogyókat) és talán egy pici Lidocain van benne. Csodát ne várjatok tôle, de talán arra jó, hogy megnyugtassa a bébit, az ô foga kezelve van.
Ha homeós bogyó, akkor Chamomilla 15 - 30 CH elsôre, akár fél vagy egész óránként. Esetleg olyan rágóka is segíthet, amelyben folyadék van és a hu˝tôben le lehet hu˝teni. (Vigyázat, ne a mélybe tegyétek, mert fagyást okozhat!)
Ja és kitartás!

Laga
laga

Lemaradásban, szóval még majd jövök!

Valakinek nincs véletlenül felesleges 3-as, vagy 4-es avent cumija (üveghez). Nekem még csak 2-es van, és a zöld csőrös, de azt nem fogadja el Kori.

Szilvi
Köszi a segítséget, tökéletes lett a sütőtök. Kiváltottad a dm-s bababónos kuponfüzetet? Abba van 500,-Ft-os huggies pelus vásárlási kedvezmény. Pont múlt héten adtam valakinek oda, ha én ezt tudom?!

Cas
Milyen volt a hétvége? És Te már kiváltottad a dm-s kuponfüzetet?
A excel táblázatot Vikinek, Krisztinek, Esztinek elküldted, ha nem akkor elküldhetem - többiek?

Hmmc
Holnap találkozunk a dokinál. Ti hányra is mentek? Nekünk 13.10-re van időpontunk.

Matesz Csilla: akár merre mentünk belé botlottunk (Aquincum hotel, Dagály, stb.), de végül nem hozzá járunk.

Aranyhold
Lehet tudni most mi lesz a spéci ajándék, esetleg későbbi ötletnek?

Myra
Bocsi nem emlékszem pontosan 1740 vagy 1440-nel jövök? És máshol miért nem tudtatok Lillának overált venni (nem volt elég strapabíró, nem volt méretben, vagy miért)?
nikcsi

Sziasztok!
Itthon vagyunk mi is! Ez a hosszú hétvége fantasztikus volt. Lent voltunk Agárdon, sütött a napocska, finomakat ettünk, szóval nagyon jól éreztük magunkat.

Laga
Dorina már nem venne fel overállt Kép Sárának szeretnék venni valami jót, köszi a segítséget, de én még nem voltam abban a nagykerben. De szerintem el fogunk menni megnézni ezen a héten.

Nikcsi
Mi 12,50-re megyünk, de reggel felhívlak telefonon, remélem 9-kor nem fogsz már aludni.

Szilvi
Kingának a fültekerés családban marad Kép
hmmc

Hmmc
én most voltam a Máriában (Visegrádi u) és picinek való overáll nem nagyon voltKép Inkább már olyan 2 éves korttól volt nagyobb választék. De az árakt elnézve nem voltak túl olcsók, pedig én a 3 ár közül a legeslegalacsonyabban tudom megvenni. De mivel a szezon most kezdődik,még lehet hogy hoznak...

mucus
Tm

Nikcsi,
1770. Kép
Máshol azért nem kaptunk overállt mert nem volt a méretében. Ha pedig jó lett volna rá, akkor vagy silány nyári vékonyságú anyagból volt, vagy túl világos színű (fehér, bézs, halvány rózsaszín) volt. Legalább 10-15 helyen megnéztem már, a kínai piactól a Brendonig, de sehol semmi. A Mária nagykerben soha nem jártunk még, csak Laga pont említette Hmmc-nek, és mivel úgyis mentünk a varrónőmhöz, ő pedig gyalog 3 percnyire lakik onnan, egybekötöttük a kettőt.
Ami durva, hogy volt olyan overáll, és polár kezeslábas, amit a Brendonban is láttam, de itt mindkettő 5000 Ft-al volt olcsóbb. Mekkora haszonkulccsal dolgozhat a Brendon, ha itt még ennyiért is megéri eladni???

Laga,
Mi most pont a felső fogak gyötrelmét éljük. 1 hetes időközökkel jön már a 3. fent. Az alsó kettővel csak 1-1 napig volt nyűgős, de ezekkel lassan 1 hónapja szenvedünk. Kép
myra

Hol van ez a nagyker pontosan??
hmmc

Tudja valaki, hogy a gyereket a környéken hová lehet elvinni bőrgyógászhoz?
Ajánlottak egy nagyon jót, de ő csak a jövő héten lesz, és ha megint rosszabbodna Lilla popsija addig, akkor kéne egy S.O.S esetre is.
myra

Sziasztok,

Mucus,
a Mária nagykerben a 2 éves kor alattiak overalljai külön vannak.

Hmmc,
Visegradi és Balzac u. sarok majdnem. Asszem Visegrádi u. 25. Ez egy pince, vagyis lefelé kell menni. Az eladók viszont nem igazán segítôkészek. Szóval túrj amíg meg nem találod amit keresel.
Mi Wickids bundagatyót vettünk Vilmosnak kettôt is, Teusnak meg zsákká cipzáratható overallt. Teusnak 6000,-Ft volt, és asszem Vilmosnak is 6000,-Ft volt darabja. (vagy kevesebb??? -fúú már nem emlékszem)

Myra,
ennyire durva kiütésre Sulphurt ír a homeós könyv. + körömvirágkrémet. Azt is írja, hogy a tehéntej és a szója súlyosbíthatja a tüneteket. Egyébként lehet a fogzás következménye is. Ilyenkor begombásodhat a popsi.
Próbálj esetleg gyakrabban pelust cserélni és amikor leveszed a pelust, akkor ( ha tu˝ri Lilla) 1-2 percig ne tedd fel a tiszta pelust. Persze amilyen örökmozgó a kishölgy, ez nem lesz egyszeru˝...
Suhajda Kornélia doktornôt ajánlják a Vörösvári úti sztk-ban. Asszem lehet idôpontot kérni, de lehet, hogy csak felnôtteknek rendel. Ha mégis fogad babákat, akkor elvileg a 2 éven aluliakat nem váratják. Szóval lehet, hogy egy telefont megér.
Te kit tudsz és hol?

Cory,
hogy vagy? Szoptatod még a fiúkat?

Nikcsi,
milyen excel táblázat? Én sem kaptam.

Laga
laga

Sziasztok,

Laga,
Leveledet megkaptam. Köszi szépen. Nemsokára megcsinálom. Fogzással kapcsolatos leírásod kicsit megrémiszt, hol vagyunk még a 18. fogtól?

Myra,
Fogakkal mi is szenvedünk, de most úgy néz ki leállt a dolog. A Brendon az egy kiakasztó egy hely, tele irreális árakkal. A terhességem elején elmentem, hogy majd veszek pár ruhadarabot. Hát a Brendonban majdnem rosszul lettem, nem vettem semmit. Inkább varrattam egy ruha árán, kb. vagy hármat-négyet. Szép dolgok vannak ott, de kiborító árakkal dolgoznak. Mi is vettünk ott már egy pár ruhát, de nem a törzshelyünk. Múltkor egy házaspár előttünk fizetett kb. 200 E Ft-ot, csak kisbaba holmikért. Nem tartott sokáig zacskóba pakolni őket.

Viki,
Olivér már megy? A Gergő egyáltalán nem akar egyedül menni, mindig nyúl a kezemért. Pedig már annyira megy, hogy szinte már szalad. Nem tudom, mikor kezd el egyedül menni. De a derekamnak már estére annyi.

Sajnos eltelt a hosszú hétvége.

Na sziasztok!
Kriszti
kriszti1

Sziasztok!
Matyinak is 7 foga van, és bár rágja nagyon az ujjait, nem látszik mikor lesz belőle több fog. Viszont nálunk nem volt nyügi-szenvedés egyik foggal sem. Úgy jöttek ki 9 hós korától kezdve 11 hós koráig, hogy csak azt vettük észre, hogy ott van még egy, meg még egy, meg még egy...
Azóta szünet.

Nikcsi, a spéci ajándékokat majd elmesélem szóban. Most nem annyira egységesek, inkább egyediek lesznek. Remélem elkészülnek időben.

Myra! Én is úgy tudom, hogy a Vörösvári úti rendelőben van bőrgyógyászati rendelés. Telefonálj oda esetleg.
aranyhold

Myra: azt hittem, egy kislánynak egyszerűbb vásárolni. Nekünk anno hasonló méretű overállt pici bababoltban sikerült kapnunk, ahova teljesen véletlenül tévedtünk be.

Laga: Balu május óta nem szopizik, és 1 hete Zsoma is abba hagyta. Szívta egy picit, majd lemondóan rámnézett és közölte, hogy üres. Aztán megbeszéltük, hogy majd ha a pici baba kibújik, akkor lesz benne megint tejcsi.
Ma elég padlón vagyok Kép És holnapra össze kell kapnom a lakást, mert jön a védőnő.

cory 20+5

cory
Budapest

Laga
igen láttam azokat is ( a piciknek valót), de csak végig futottam rajtuk...Első ránézésre nem nagyon ragadtak meg, és az az igazság, hogy a kombinálhatós (zsák is meg lábas is) a családban nem nagyon vált be.
A bundagatyóra a kantáros nadrágot érted?
Nekünk is már olyan kell és én 2700 ft-ért (vastag orkánból) vettem síma sötétkéket itt nálunk egy baba boltban.
Igaza van Myrának nagyon szét kell nézni mert órási árkülönbségek vannak..
Egyébként picinek valót (1 év alattit) tesóm a C&A-ban kapott 5500 Ft-ért jó pár héttel ezelőtt.

mucus
Tm

Cory,
Kislánynak nagyon egyszerű vásárolni. Kép Inkább arra kell vigyázni, hogy nehogy túlvásárolja magát az ember, és a gyerek hamarabb kinőlje mint ahogy sor kerül rá. Kép
Az overáll az egyetlen amivel nem jutottunk dűlőre. Valahogy ez a méret hiányzik mindenhonnan, vagy nagyon el vannak szabva. A felső test része kicsi, míg a lábhosszúsága akkora, hogy felhajtani sem lehet mert a hasáig kéne. Kép
Mi a baj? Miért vagy padlón? Tudok segíteni?

A Mária nagykerben tényleg külön vannak a 74-es és az az alatti méretek. Különben vicc, hogy ezt még az eladók se tudják. Nekem 2 nagyon segítőkész, kedves eladót sikerült kifognom, de csak hümmögtek, hogy "sajnos nincs" amikor mondtam, hogy ebből a fazonból kisebb méret kellene. Mivel először jártam ott, gondoltam végignézem a kínálatot, és így bukkantam rá a többire. Volt egy csomó kisebb abból, amire pár perccel előtte azt mondták, hogy nincs...

Laga,
A Sulfur-on és a körömvirágkrémen már túl vagyunk. Kép Múltkor szépen le is vitte a gyulladást, csak a kiütések maradtak. Én csesztem el azzal, hogy a hétvégén megint Sudocremet kentem rá. Most már egyértelmű, hogy múltkor is az volt a bűnős. Egy nap alatt megint véresre felmarta szegénykémnek. Volt is egész nap ordítás. KépKép Azóta megint levittem a gyulladást, csak a pöttyök nem múlnak, és azt akarom bőrgyógyásznak is megmutatni. 2 hónapja folyamatosan jelen vannak. Eddig ételallergiára tippeltem, de lehet, hogy a foga, mert pont azóta vannak, amióta "igazából" fogzik...
Peluscsere... Ez örök küzdelem nálunk. Alap esetben (ha nincs semmi baja) is 2 ember kell, hogy lefogja, de amikor ennyire fáj neki akkor 3 is kevés. Kép Mindössze 2 alkalommal tudom elérni, a mozdulatlanságot. A reggeli és az esti tápi evés közben... Amíg ő eszi a hamiját, addig én nyugodtan munkálkodok az alfelén. KépKép
myra

Myra!
a közelben nem, de a Váci utcában tudok jó bőrgyógyászt. Kinga pöttyeit is ő tüntette el.

Cory!
tudunk segíteni?

Aranyhold!
akkor jövő szerdán várjuk az ajándékötleteket!
szilvamag

Myra: kétrészes overáll nem lenne egyszerűbb? Nem emlékszem már, mi mikor váltottunk arra, de azok valahogy akár 2 telet is kihúztak.
Tegnapom némileg hányósra sikerült. Nem tudom, mitől, de egész nap hánytam, és ez így a 21. hét kapujában kiborított. De igyekszem tartani magam, mert mától megint nincs segítségem és ősziszünet van az oviban.

cory 20+6

cory
Budapest

Szilvi: max ha átruházhatok némi hányást Kép

Nincs valami jó ötletetek? Már mindent kipróbáltam, de max az émelygésen segítettek.
cory

cory
Budapest

Szilvi,
A Váci utcai is tökéletes, mert sínpályás járművel megközelíthető. KépKép Buszozni nem szeretek. Egy nyűglődő gyerekkel beragadva a forgalomba, brrrrrr... Megírod mailbe?
A homeós könyvet mikor kell visszajuttatnom?

Cory,
Doki mit mond? Hányingerre nekem annak idején a cola-t, a és a citromos buborékos vizet javasolták. Meg váltig állították, hogy a hányingert a magas HCG szint okozza, és ez milyen jó mert azt jelzi, hogy erősen megtapadt a baba. Azt nem tudom ez szakmailag mennyire állja meg a helyét...
Kitartás!! Nagyon megszenvedsz ezért a gyerkőcért.
Kétrészes overállt is néztünk, de sajnos tuti kinövi jövő télre, és ami jó lett volna rá abból a legolcsóbb is 13000 Ft volt. Ennyit egy szezonra nem szeretnék áldozni. Így is elég, hogy a méregdrága cipőit havonta növi ki...
myra

Cory!
bár én még a Te rosszulléteidnek nyomában sem jártam, de ha mégis elővett az émelygés a mélyhűtött eper segített. Ha jössz szerdán tudok adni pár szemet. (a többit már megettem, de ezt addig félreteszem)
szilvamag

Myra: doki azt mondta, hgoy mivel nem fogyok, nem jön ki minden, nincs mit tenni Kép
Nekünk a legdrágább overállunk 5-6 volt, de persze nem tudom felidézni, hol vettük Kép

Szilvi: sajnos reménytelen a jövő szerda Kép Szerda csak most lett volna jó ezen a héten, jövő héttől megint ovi van, de próbálok szerezni epret.

cory

cory
Budapest

Cory!
szerintem nem az eper a lényeg, hanem, hogy kívánod és hideg
jobbulást Kép
sajnálom, hogy nem jössz Kép
de ha ovi van, te még ráérsz, nem?
vagy rosszul gondolom?
szilvamag

Szilvi: ráérek, csak a világ másik végén lakunk, és már Casitól is 1 óra az út hazáig, ha nincs dugó.

cory
Budapest

Kép
szilvamag

Látom ezek a fogak kibújása másokat is foglalkoztat, nem csak engem. A védőnő azt mondta igen is kapcsolatban áll a szoptatással, a szopis babáknak általában később jön.

Laga
Igen most is van az a denti micsoda, és tartalmaz lidokaint, amit nem minden orvos szeret ajánlani.

Hmmc
Ha minden jól megy, akkor 12-kor tudunk indulni?!
nikcsi

Olvasni még nem volt időm nagyon úgyhogy csak egy gyors beszámoló:

Nagyon klassz volt a pihi, végül Hajdúszoboszlón egy eldugott, kicsi, de annál szebb és otthonosabb szállodában laktunk. Szerencsére elég nagy volt a szoba, így viszonylag el tudtunk szeparálódni Sebitől, mindannyiunk éjszakai (meg a szomszédok) nyugalma érdekében. Kép
Sebi nagyon élvezte a társaságot, az új helyeket, a csavargást, délutánonként nagyokat aludt a babakocsiban a bundaruhájában séta közben.
Pancsolni is voltunk, végül sikerült bemerészkedni vele a medencébe, ahonnan többet ki sem akart jönni, csak mikor álmosodni kezdett.
Pár kép:

Idehaza segített pakolni......... kifelé Kép
Kép

A vizipisztollyal lőni még nem tud, de pacsálni nagyon!
Kép

Séta az esteledő Debrecenben
Kép

Ui: Én meg azt hittem, hogy ma lesz tali, de aztán időben rájöttem, hogy jövő szerdán... Még szerencse, hogy nem állítottunk be Szilviékhez hajnalok hajnalán. Kép

Ja, és ezt olvastátok (velvet.hu)? Idióta amerikaiak! Kép
"Az újszülöttet már az első héttől kezdve bilire kell szoktatni - ez a legújabb amerikai csecsemőgondozási koncepció lényege. Hívei és propagálói szerint ez több szempontból jó: nem kell pelenkacserével bíbelődni, a kényes bébi popsik nem pirosodnak ki, a fiatal és gyakorlatlan szülőket pedig kevesebb stressz éri. Arról nem is beszélve, hogy az emberpalántákban e módszernek köszönhetően állítólag nagyon hamar tudatosul: nem lehet bármikor és bárhova "odatenni". A Diaper Free Baby (Pelenkamentes Bébi) közhasznú szervezet 35 szövetségi államban már 77 szakcsoportot hozott létre a módszer iránt érdeklődő szülők számára, akik pedig nem tudnak, vagy nem akarnak biliztetési tanfolyamra járni, azok számára 50 ezer példányban kézikönyvet adott ki a szervezet ki a korai szobatisztaságra nevelésről."

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi,
Azért szerintem ez sem általánosítható. Lilla mennyire rossz szopis baba volt, és mégis későn kezdtek el jönni a fogai.

Cas,
Be mertétek vinni abba vízbe, vagy kisbabáknak való volt? Nekünk mindenhol azt mondták 1 éves korig ne vigyük, csak babaúszásra alkalmas helyen.
Akkor egy kicsit kipihentétek magatokat. KépKépKép
myra

Cory! Segítenék neked szívesen, de semmi használható nem jut eszembe. Kép Nekem Matyival ilyen téren semmi bajom nem volt.

Cas! De jó volt nektek! Ránk is ránk férne pár nap pihi. Ezek az amerikaik meg tiszta hülyék, már ha van valóságalapja a cikknek. Kép

Nikcsi! Szerintem sincs semmi köze a szopizásnak és a fogzásnak.
aranyhold

ezzel az amerikai hülyeséggel én is találkoztam ,egy kollegám lánya szült kint és bedőltek ennek. A nagypapa büszkén mesélte, hogy a párhónapos (2-4?) unokája száraz pelussal repült haza. Nem tudom, ez tényleg olyan jó lenne a gyereknek?

Cas!
jöhettél volna ma is pedig, csak hamar itthagytalak volna Kép

Myra és overallkeresők!
a Kiscelli Bécsi út sarkán vagy egy túrkáló tele gyerekoverallal. Állítólag ma is érkezett du. még újabb adag.
szilvamag

Szilvi,
Köszi. Kép
Elküldöd a bőrgyógyász elérhetőségét?
myra

Myra!
elküldtem, de kiírt valami "error"-t
megkaptad?
szilvamag

Szilvi
A férjcserés-ötleted tetszik! KépKépKép Csak nemtom ki viselné el az enyém horkolását... Kép
Itt a Kiscelli-Bécsi sarkán lévő turkálóban tényleg olyan jó cuccok vannak? Egy ismerősöm is jár oda, a múltkor kanyarodtunk is arra Sebivel, de annyira morcos két eladó-leányzó állt kint az ajtó előtt, hogy végül nem volt kedvem bemenni.

Myra
Szegény cicus. Kép Remélem már jobb kedvű vagy picit! Kép
Bemerészkedtünk a gyerekmedencébe, mert nagyon szép tiszta volt, és más hasonló korú babákat is bevittek. Aztán ahogy visszaértünk a szobánkba, jó alaposan megfürdettük, így remélem nem szedett össze semmit.
Ja, a köv. talira viszek nektek egy doboz rizspépet meg pár Hipp bébiételt (ezt persze bárki másnak is akár), mert mostmár tuti, hogy a rizs a ludas (ugye a Hippekben az van). Nem semmi ez a kölök tényleg...
És tényleg sikerült pihenni, a nagyszülők lelkesen vitték sétálni, meg utsó este vigyáztak Sebire, mi meg elmentünk egy jó kis büdös kávézó-sörözőbe koktélozni-beszélgetni egy nagyot végre! Kép

Viki
A fogzáshoz kitartást!!! És mi a helyzet a járással? Még a végén abban is lekörözünk?! KépKépKép
(Igazán nagyon szerencsésnek érzem magunkat, hogy a hasfájósság elkerült, és a fogzást is ilyen könnyen viseli Sebi. Persze nekünk meg van más elég bajunk...)

Nikcsi
A piros ruci tényleg csini, olyan nagylányos benne Kori!
A táblicskut küldd már el nekik légyszi (kiegészítve esetleg az új adatokkal akár mindenkinek is), mert a másik géphez ritkán jutok, és persze hogy csak azon van az utsó javított kiadás belőle.

Kriszti
Rendbejött végre Gergő? Mi volt a gyógyszer a köhögésére? Vettetek végül párologtatót?

Cory
Ha meglesz a kistesó, gondolod Zsoma újra fog majd szopizni? Vagy addigra megszokja, hogy cici nélkül is világ a világ (ha nem is olyan jó...)? KépKépKép

Aranyhold
Hát nemtom, hogy van-e valóságalapja, de azért érdekelne, hogy képzelik a pár hetes csecsemőt bilire szoktatni, mikor még ülni sem tud, és fel se fogja, mikor engedi el magát...

A csecsemős-témát én is lezártnak tekintem, mert az nem kommunikáció, hogy az irományainktól függetlenül szapulást kapunk. Sajnálom nagyon, remélem azért az ötleteim legalább elgondolkodtatják az illetékeseket, ha már itt nem sikerül válaszolni rájuk semmit.

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi,
Nem tudom mi volt a baj, de ideért. Köszönöm. KépKép
myra

Myra!
a Flórián üzletközpontban a fsz-en van egy méterárus, ott láttam ma egy aranyos anyagot, pálcikaemberkék helyett pálcikaegerekkel Kép

Cas!
rizsre allergia ??? nem rossz
főleg, hogy azt adják minden allergiásnak

a bilireszoktatás valami olyasmi, hogy lesik a gyerek fenekét és ha jön valami, alátartják a bilit és közben pl. pisinél mondják, hogy psss
Egy idő múlva ez rögzül a gyerekben és ha mondod neki, hogy psss, akkor pisil.
én kíváncsi lennék egy hascsikarásnál mit csinálnak Kép
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?