Új privát üzeneted érkezett!

Logibori,

én nem itt szültem,de voltam itt gyakorlaton.Ha gondolod írok privátban.Mail címem a profilomban...

Dóri
angelheart
 
 


Sziasztok. Mircike Kép Timtom Kép

ma voltunk az első szurin. Nekem nagyon fájt Kép sztem jobban, mint neki. Először nagyon-nagyon sírt, majd belehaltam Kép aztán sikerült hamar megnyugtatni. Hazajöttünk, azóta kajcsizik és békésen szunyókál, nagyon remélem, hogy nem lesz lázas Kép
Eltelt a 3-4 óra, de még nem nyűgös, nálatok hogy volt??
megint mennem kell, majd még jövök, üdv.
szmercsa
szmercsa
 
 


Sziasztok!

Ma voltam a 12 hetes uh-n!!!
Minden rendben volt, 54 mm a baba, kalimpált a kis kezeivel, látszottak a lábacskái és a nyakiredő is teljesen jó volt. Bár ide értéket nem írt be a doki, csak annyit, hogy NT: nem ábrázolódik. A Baltschik doki csinálta egyébként a vizsgálatot.
Utána mentem az én dokimhoz, és ő is megnyugtatott, hogy tényleg minden rendben van.
De legközelebb csak 3 hét múlva kell mennem. Már most alig várom!

Üdv minden anyukának!
Lnd! Te hanyadikára vagy kiírva?

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 

 
 

Sziasztok!
Szermcsa, kicsit megkésve: ne aggódj az oltások miatt. A két hósnál nálunk semmi sem volt. A 3. és 4. hósnál kis láz, fél kúp délután. 5. hósnál megint semmi.
Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Nem emlékszik valamelyikőtök, hogy a terheléses cukorvizsgálat hanyadik héten van először? És egyáltalán az miből áll? Éhgyomorra kell menni? És utána?

Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Többféle van. A sima cukorvizsgálat, az csak annyi, hogy otthon 2 dl tejet meg egy zsemlét kell enni, és utána vesznek bent vért. Nekem csak ennyi volt, a 28. héten.
Ha ez nem lett volna jó, utána lett volna terheléses cukor. Akkor azt hiszem éhgyomorra kell menni, és ott itatnak valami cukros löttyöt, és többször is vesznek vért, de ebben nem volt részem, úgyhogy ez nem biztos.
Szia. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Szmercsa!
Bocsi, hogy eltűntem, de kicsit hajszoltak voltak a napjaink.
Remélem nem lázasodtatok a szuritól.
Bala a 3- és a 4-hós oltásnál lázasodott be, de a kúp használt. Szerencsére az oltás helye nem gyulladt be neki egyszer sem.
Szerdán kapja a következő szurikat. Remélem most is minden rendben lesz.

Julcsi!
A laborvizsgálatokat nekem a Margit Kórházban csinálták, így nem tudom, hogy a Jánosban mi a szokás atekintetben, hogy mikor kell először cukorvizsgálatra menni.
A terheléses cukornál éhgyomorra kell menni, vért vesznek, majd meg kell innod 2 dl tömény cukros vizet, amibe citromlevet keverhetsz (nem olyan szörnyű). Majd pontban két óra múlva újra meg kell jelenni a laborban, s újra vért vesznek.
Nálam háromszor csináltak ilyen vizsgálatot. Van kórház, ahol a zsemlés módszert alkalmazzák, s csak azokkal itatnak cukros löttyöt, akinél gond van, alapban magas a cukra.
Jó pocakosodást és vigyázzatok egymásra!

Üdv mindenkinek : Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!
Julcsi! Elméletileg november 11re vagyok kiírva, de a Balog szavaiból nagyon úgy vettem, hogy bizony hamarabb lesz a nagy találkozó. Nekem is a 28. héten volt a cukorterhelés. Otthon ittam 2 dl tejet és egy zsömlét ettem, ezután egyórával kell vérvételhez megérkezni.

KépKép

KépKép
lnd
 
 


Timtom, Mircike!
Köszi a levelet. Akkor ezek szerint ráérek még ezen gondolkodni, bőven van még időm. Csak azért aggódok a cukor miatt, mert - bár nem vagyok az - de apu ágáról szinte minden rokonom cukros. És elméletileg a terhesség alatt nagy esélyem van rá, hogy én is az legyek. De nagyon remélem, hogy ez csak vaklárma!

Lnd!
Pedig a 11.11. az tök jó dátum. Mit mondott a doki, hogy kb. mennyivel szülhetsz hamarabb? Nekem november elején kell mennem újabb vizsgálatra. Lehet, hogy addigra már meg is fogsz szülni?
Egyébként nincs kedved a mail címemre is írni? Ott lapul a nevem alatt. Örülnék neki!!!

Üdv mindenkinek!
Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Lnd!

Mi van veled? Csak nem a szülészeten vagy már?
Jelentkezz valahogy!!!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Van itt még valaki? Remélem mindenki jól van!!!

Mircike!
Amikor a Baloghoz mentél a magánba, oda bemehetett a párod is uh-ra? Együtt mentetek be, vagy neki még várni kellett először kint és csak utána mehetett be ő is? És amíg te vetkőztél, utána meg öltöztél, addig bent volt és mondjuk beszélgetett a Baloggal, vagy akkor már megint ki kellett mennie?
Hú! Ezt most jól leírtam! Remélem érted mit akartam kérdezni!
És mégegy dolog! Amikor érezted még otthon, hogy jön a baba, akkor őt kellett hívni vagy a kórházat? Neki mikor kell szólni, hogy jöhet a kórházba, mert megindult a szülés?
És a szülésnél mindenki be van öltözve (zöldbe?) és maszk is van mindenkin végig?
Még valamit akartam, de most meg elfelejtettem. Bocsi!
Írhatsz az e-mailemre is, ott bővebben ki tudod fejteni, persze ha van időd meg kedved.

Előre is köszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia Julcsi!

A férjem sose jött be a magánba, de láttam ott párokat, úgyhogy biztos valahogy meg lehet oldani. Szerintem nyugodtan menjen be veled a párod, majd a doki megmondja, hogy hova üljön vagy álljon Kép

A saját orvost általában mindig a szülésznő hívja a Jánosban, amikor már biztos, hogy amit éreztél, ami miatt bementél, az a vajúdás Kép
De ezt én meg is kérdeztem annó a Balogtól, ő is azt mondta, hogy amúgy nyugodtan hívhatom, ha akarom, ha megnyugtat, de a kórházban a szülésznő vagy az ügyeletes doki mindenképpen megvizsgál és akkor dől el, hogy igazán szülés-e a dolog, és be kell-e jönnie vagy sem. És tényleg benn van 20 perc alatt. Mert, ha mégsem szülés, és mondjuk hajnal 1 órakor felhívtad emiatt, akkor kicsit fáradt lesz másnap Kép De ha mégis szülés, akkor mire átöltözöl és egyet szusszansz, már ő is benn lesz, ez tuti!

A szülésnél nálam a dokin és a szülésznőn fehér ruha volt. Az én páromnak semmit se kellett fel- vagy levennie Kép Tök egyedül voltunk szerencsére. Ha tele van, (többen vannak) akkor azt hiszem az apukáknak valami zöldet mégiscsak adnak. Neked át kell öltözni kórházi pamut hálóingbe, kis fehár pöttyös-virágos, nagyon aranyos.

Kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok!

Üdv. M.
mircike
 
 


Szia Mircike!

Köszönöm, hogy válaszoltál!

Erre tényleg nem is gondoltam, hogy feleslegesen ne hívja az ember a dokit, mert még lehet, hogy nem is lesz szülés a dologból. Főleg meg éjjel, szegény biztos morcos lenne egy kicsit. De azért az tök jó, hogy ilyen gyorsan beér.

Szóval még tényleg kérdeznék egy párat!
Például, hogy mi volt a szülés után? A szülésznő elvitte a babát, téged meg még utána varrtak össze? És utána a saját lábadon kell bemenni a szobádba vagy segítenek? Vagy először nem is oda kell menni?
Aztán a további napokon, amikor még bent kellett lenned, minden nap megnézett a doki? Vagy utána már nem, csak amikor hazaengedett?
Azt már olvastam itt-ott, hogy a baba akkor van veled és annyit, amennyit csak akarod. Ez tök jó!

Ti megkérdeztétek tőle, hogy mennyiért vállalja a szülést, vagy annyit adtatok, amennyit gondoltatok? Vagy ez hogy működik nála? Előre megmondja, vagy van egy tól-ig határ? Azért mégiscsak főorvos! Gondolom, biztos van valami minimum.
És mikor szokás odaadni a pénzt? Még aznap, másnap, vagy amikor a 4. nap hazaenged? A szülésznőnek is adtatok? Nektek volt választott szülésznőtök?

Még ha eszembe jut valami, akkor még nyaggatnálak.

Köszi, J.

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Szia.

Szülés röviden: vajúdás, bemész, borotválás (jó esetben beöntés) rádteszik a baba-szívhang monitort, és vajúdgatsz, ahogy tudsz, vagy akarsz. Nekem valamiért fekve volt csak kényelmes. Tolófájás, baba kint, papa elvágja a köldökzsinórt (ha akarja). Rögtön a hasadra teszik, azalatt megszületik a placenta is, ez 1-2 perc csak.
Utána szülésznő, papa, baba kimegy mosdatni, méricskélni, te addig szusszansz.
Baba, papa kint maradnak, hozzád visszajön a doki, szülésznő, és varrás.
Mikor ez kész, akkor baba, papa vissza, és két órát egymással vagytok csak, a szülőszobán. Megmutatják a mellretételt. Ez nagyon jó időszak!

Császár esetén ez kicsit máshogy van.

Utána szigorúan tolókocsiban a szülésznő, vagy ha sokan vannak, műtősfiú elvisz a szobádba, a babát az újszülött osztályra.
Ha fizetős szobát akarsz, akkor a szobát előzőleg a párod el tudja intézni simán a vajúdás alatt. Ha nem fizetőst, akkor is már várni fog az ágyad!
Néhány órát pihenni kell, az első pisiléshez feltétlenül nővért kell hívni, nem szabad egyedül menni sehová. Aztán már hozzák is a babát, és innentől már egy másik történet Kép

A pénzről és a szülésznőről írtam (írtak mások is) régebben Kép Teljesen rád van bízva. Annyit adsz, amennyit gondolsz. Ki többet, ki kevesebbet. Nem mindenki krőzus, ne aggódj Kép
Szülésznőt szerintem nem kell választani, a Jánosban mindegyik szülésznő nagyon ügyes és kedves.

Szia. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Ma kaptuk meg az 5 hónapos oltástKép
Hát,eléggé fel vagyunk háborodva.
Ricsi szépen fejlődik már 9230 gramm és 74 és fél cm.
Jön a második fogunk,ami eléggé megviseli szegényt.
Valakinek valami tuti tippje nincs véletlenül?
Hűtőrágóka és társai nem igen váltak be.
Minden jót mindenkinek,
Adri és Ricsi
adler75
 
 


Szia Timtom,

most én tűntem el Kép
Remélem, hogy minden rendben volt a szurinál.

Mircike, Képköszi a megnyugtatást.
Semmi nem volt a szurinál még nyügizés sem, nagyokat aludt délután, talán ő ezzel vezette le a feszültséget.

LÁNYOK!!!!!!!
Újra szükségem van a segítségetekre.
Babócám most szombaton múlt 11 hetes. pár napja igen nyűgös, folyik a nyála is, és folyton a szájában van az ujja, nem is szopja, inkább rágja. Szopizni már nem kért, de az ujja rögtön a szájában van. Lehetséges, hogy a fogát érzi???
MÉg valami, a széklete olyan volt, mint a zselé először szinte színtelen, aztán kicsit zöldes, most várom a következőt. Azért nem hívom ki a dokit, mert már történt ilyen, akkor kihívtam (nagyokat mosolygott rajtam, hogy mennyire aggódom) és egy délután alatt meg is szűnt, akkor a doki azt mondta, hogy valszeg vmi átmeneti emésztési zavar lehetett. Nálatok is volt ilyesmi?? Mikor szóljak az orvosnak??
Várom a segítséget, puszi Nektek, és bocsi, hogy csak akkor jelentkezem, ha vmi gondom van Kép
szmercsa
szmercsa
 
 


Sziasztok!
Bocsi hogy csak így idemerészkedek. Én is a Jánosban fogok szülni február elején.
Julcsi:
Én holnap megyek terheléses cukor vizsgálatra. Éhgyomorra kell mennem, az én dokim kiírt receptre 75g glukozt amit 3dcl vízben kell feloldanom + lehet hozzá citrom levét tenni. Ezt az éhgyomorra levett vérvétel után kell meginni 10 perc alatt és utánna 2 órával újabb vérvétel jön. Én úgy tudom hogy ezt a terheléses cukorvizsgálatot a 22-26.-hét környékén szokták csinálni. Persze dokitól függ hogy mikor milyen vizsgálatra küld.
amonet
 
 


Sziasztok!

Rövid leszek, mert eltarolt egy vírus, s elég gyenge vagyok. Az a szerencsém, hogy Anyuméknál vagyok, s most Õ babázik. Én szinte csak a cicimet adom a kajcsikhoz :-( Olyan rossz ez így, de remélem csak kilábalok belőle. S csak reménykedem, hogy nem adom át senkinek a betegséget, legfőképpen ugye BAlának. Bízok benne, hogy védi az anyatejcsi.

Szmercsa!
Remélem minden rendben nálatok, a nyáladzást és a kakit leszámítva.
A kakival kapcsolatban nálunk is volt ilyen, s ment a dilema mi lehet a gond. SZerintem a dokit bármikor felhívhatod, ha ad rá lehetőséget (a miénket este tizenegyik lehet zargatni, bármi gond van), s telefonon elmondod mi a gond, s akkor majd Õ eldönti, ki kell e mennie hozzátok.
A nyáladzás nálunk is gond. Volt, hogy egy nap háromszor öltöztettem át Balát, mert tiszta nyál lett. Hiába rakom a cumit a szájába, neki csak a keze kell. Ettől viszont könyékig nyálas tud lenni.
A védőnőnk azt mondta, hogy ez a fogcsírák elindulásától van. Ez nem jelenti azt, hogy holnap kibújik a foga, eltelhet több hónap is addig. Most nyáladzik ezerrel, aztán elmúlik, s amikor újra beindul a nyáladzás, akkor fog kibújni a fogacska.

Adri!
Nálatok ez hogy volt? Jó hamar kibújt Ricsi fogacskája. Szopiztok még? Nem harap?
Remélem nem fogja Ricsidet nagyon megrázni a szuri. Balázsom két napig lázas volttőle. Kapta a kúpt, attól meg jókat aludt.

Bacimentes puszi mindenkinek. Megyek, mert mindjárt megfulladok.

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Timi,
végre vki, aki érti, hogy miről beszélek. Nálatok mi volt a gond, amikor ilyen volt a kaksi??? Egyébként azóta nem kakilt, tehát a kiszáradástól nem kell félni Kép ugye az a legnagyobb baj a hasmenésnél, jól tudom???
Nagyon remélem, hogy a következő kaka normál lesz.
Nem értem mi lehet a gond, mivel láza nincs, megfázva nincs, kicsit nyügi, kiabálós, de nem sír keservesen, csak ha éhes. Eszik rendesen, pirospozsgás az arca, és időnként 1-1 mosolyt is kicsalok belőle Kép és elég sokat alszik ma Kép
most rohannom kell
szmercsa
 
 


Sziasztok!

Bocsánat, ha belezavarok a beszélgetésetekbe. Én is a Jánosban szültem, 10 hónapos a kisfiam és most a kistesót várjuk... Julcsi! Nyugodtan kérdezzél, szívesen mesélek én is.
Úgy általában meg voltam elégedve a kórházzal, de a szülésznővel egyáltalán nem. Igaz, négyen szültünk egyszerre, volt elég dolga, de mintha rám lett volna mérges, hogy miért nem szültem már meg... Pedig elég sima szülés volt, ahhoz képest, hogy a fiam 4150g-mal született...
Az egyágyas szobát én mindenképp javaslom. Ott azt csinálsz, amit akarsz. Bármikor bent lehet a férjed. (Az enyém az első éjszaka hálózsákkal bent is aludt.) És van saját fürdőszobád, ami gátsebbel nem egy utolsó szempont...
Jó babavárást, és babázást mindenkinek!
Sziasztok: Kinga
tkinga
 
 


Sziasztok,én a terheléses cukorvizsg. témához szeretnék hozzászólni. Nekem is holnap lesz (2 zsömle+ 1 bögre tej után), de én még csak a 14. hétben vagyok (kb. mint Julcsi) és semmilyen laboron meg vérvételen nem voltam még. A védőnő azt mondta, hogy egyszerre fogják megnézni az összes dolgot amit szoktak (tehát nem lesz külön éhgyomros vérvétel), azt mondta ők ezt így szokták.Hát nem tudom, remélem azért az Sztk-ban nem szidnak le, hogy odamegyek teli hassal.Kép
Amúgy én is a Jánosban fogok szülni (jaj, ebbe még nem is gondolok bele....)Üdv Mindenkinek

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!

Idáig csak a olvasgattam a topicot, de a terheléses cukorvizsgálathoz hozzászólnék.
A 31. hétben járok és Lintner Ferencnél fogok szülni karácsony táján. Vagy ahogy a kicsi gondolja. :-)))
Engem a 24. héten küldött el cukorvizsgálatra, ami abból állt, hogy éhgyomorra levették a vért és a vizeletet, majd a kórház büféjében ettem egy zsömlét és hozzá 2 dl tejet, vártam 1 órát, utána visszamentem és ismét vért vettek.
Nóri, azért nekem elég fura, hogy már a 14. hétben jársz és még nem volt semmilyen laborod.
Ez is orvosa válogatja?

Sziasztok
R.
rio
 
 


Sziasztok!

Üdv minden pocakosnak itt a topikon Kép

Szmercsa! Timtomnál én se tudok többet mondani, jobbulást nektek és Timtomnak is!
M.
mircike
 
 


Én is üdvözlöm a pocakosokat Kép

Timtom, Mircike,
a kakitéma rendeződött KépKép Mára rendeset sikeredett kaksizni, nagy kő esett le a szivemről. Azt hiszem a csülöktál lehetett a libás a dologban KépKépKép jól gondolom, hogy a zsíros kaja is sokat számít???
Ma nyugodtabbak is vagyunk, sokat mosolyog, elég jó kedve van, ma olyan kis huncut Kép (eddig!)
Képzeljétek, éjszaka 7és fél órát aludt, remélem, hogy ez normális?? Képugyanis eddig 3 óránként kelt enni.
most mennem kell, még visszanézek
szmercsa
szmercsa
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak tegnap ma meg egész nap a dokikhoz kell szaladgálnom. De nincs semmi baj.

Majd este jövök, és válaszolok mindenkinek!

Üdv, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Sziasztok!

Rio, az én orvosom dr. Serfőző László. Nem olyan régóta van a Jánosban. A laborvizsgálatokat teljesen a védőnőre hagyja, így nekem csak annyit mondott, hogy menjek "laborvizsgálatokra", meg majd, hogy érdekli az eredmény. Viszont babonából azt is mondta, hogy 12. hét előtt ne menjek a védőnőhöz, mert utána lesz biztos a dolog. Úgyhogy ezért húzódott el idáig ez a vérvétel ügy. Remélem azért nem lesz semmi baj.
Amúgy nagyon lelkiismeretes orvos, meg jókat lehet vele beszélgetni a terhesség lelki hátteréről, ami nekem fontos.

Furcsa Julcsi, hogy ennyit szaladgálsz dokikhoz, azt hiszem kicsit odafigyelek jobban én is erre a dologra és én is elkezdek szaladgálni Kép, csak az a baj, hogy fogytán a szabadságom...
Üdv: N.

Kép
nóri8
 
 


Sziasztok!


Timtom!
Hát addig örüljé,míg nincs fogatok.Napközben még csak-csak óvatosan szopizik,de este "elfeljetkezik magáról",és ilyenkor reszeli a cicimet.Kép
Szerintem nektek is lesz hamarosan fogatok.
Meg vagy fázva?
Én kb 2 hete voltam 1 héten át lázas,algopyrint szedtem és lázasan is szoptattam.
A Picink is beteg volt,de ő inkább szörcsögöt és köhögöt,én meg fulladoztam.
Az Algopyrin át megy a tejbe,nálunk annyi hatása lett,hogy Ricsi is meggyógyult.Õ szegény kb. egy hónapig volt náthás.
Hál Istennek nem nagyon viselte meg az oltás.
Sajnálom Balát,remélem azóta rendeződött már az állapota.
Tudtok már hasra fordulni?
Mi még nem csak oldalra.

Mircike!

Nektek mennyi idő múlva jött ki a második fogacska?

Szmercsa!
Az én fiam már ennyi idősen 10-11 órákat aludt, ez teljesen normális, ugyanis más fejlődési szakaszba lépett.
Ne félj,ha éhes lesz sírni fog a cicid utánKép

Mindenkinek minden jót
Ricsi és Adri
adler75
 
 


Sziasztok!

Már itt is vagyok! Köszi mindenkinek a hozzászólást!

Amonet! Neked ki a dokid a Jánosban? Milyen volt a vérvétel? Csak egy cseppet vettek vagy egy egész kémcsővel? És két órán keresztül semmi mást nem is lehetett enni vagy inni csak azt a cukros lötyit? Hogy bírtad?

Kinga! És neked ki a dokid? Ilyen hamar terveztétek a következő babát vagy így alakult?
Én is úgy tervezem, hogy az egyágyas szobába kellene menni. Remélem sikerül! Egyébként csak 1 egyágyas van? Remélem nem lesz pont foglalt! Milyen volt a szülésed?

Rio! A Lintnerről eddig még csak jókat olvastam. Gondolom te is meg vagy vele elégedve! Eddig én is ezt zsemle+tej variációt hallottam.

Nóri! A Serfőzőt én nem ismerem. De az én dokim már a 8. héten írt beutalót vérvételre. Akkor vettek is 4 csővel. Aztán kicsit később volt mégegy vérvétel, a toxoplazma miatt. Tegnap meg kaptam tőle időpontot az AFP-re. Én örülök is neki, hogy ezek a dolgok nem a védőnőre vannak bízva. Az orvos mindig jobban tudja, hogy mikor kell mit csinálni. Szerintem. De a lényeg, hogy meglegyen a papírod és majd úgyis elmondja a véleményét a dokid.

Én egyébként tegnap fogászaton voltam, reggeltől délig (mh. üzemorvos). Azt mondák előtte telefonon, hogy nem kell időpontot kérni, odamegyek, beadom a kiskönyvet és úgyis előrevesznek. Hát délben már szóltak is, hogy mehetek. Olyan éhes voltam addigra, hogy majd lefordultam a székről. Utána meg mehettem át az EKG-ra. Aztán közben beszéltem telefonon a háziorvosommal, aki mondta, hogy megy ma hozzá valami ellenőr vagy vizsgáló, és neki mára mindenképpen kell egy friss nőgyógyászati papír. Úgyhogy hívtam a Balog dokit, hogy még aznap este elmehetnék-e vizsgálatra hozzá. Így volt egész nap orvosos napom.
Ma meg reggel lakásügyben szaladgáltam, délután meg mentem a házidokimhoz.

AFP-re november 9-re kell mennem. Az elvileg ott van a földszinten. De ott ki van valami írva, amiből rájövök, hogy melyik ajtó előtt kell majd várakoznom?

Üdv mindenkinek! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Mircike!

Az mit jelent, hogy miután megszületik a baba, kiviszik mosdatni, megmérni stb., és utána jön vissza a szülésznő és a doki? Vagyis egy időre ott fognak hagyni teljesen egyedül, mindenki kimegy? A szülésznőt értem, gondolom ő mosdat és mér.

Egyébként olyan jókat írsz, hogy mindig kedvem lenne szülni. Pedig még olyan sok van hátra.

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Nóri! Biztos nem lesz semmi baj, de fura olyat hallani egy orvostól, hogy "babona". Én is a 12. héten jutottam el a védőnőhöz, de ez jórészt az én nagyfokú lustaságomnak köszönhető. :-))
Õ viszont nem küldött el laborba egyáltalán, gondolom elég volt neki az a kettő, amit a kórházban csináltak.
Az én dokimmal is lehet beszélgetni, bár a múltkor megkaptam, hogy "túl sokat foglalkozom a terhességemmel". Ez az első babám, még jó, hogy sokat foglalkozom vele. :-))
Kisjulcsi! Lintnerrel meg vagyok elégedve, nagyon rendes.

Üdv mindenkinek!
R.
rio
 
 


Sziasztok!

Julcsi: Én a Varga dokinál szültem, fogok szülni. Egyébként én is nála születtem. Én nagyon szeretem, és nagyon megbízom benne. A vajúdás allatt is mindig odajött, készenlétben volt. Na meg ellensúlyozta a szülésznő dolgait, aki pl a kérésemre sem cserélt lepedőt alattam, amikor a magzatvizes ágyra kellett volna visszamásznom. (én amíg lehetett a labdán vajúdtam, nekem függőlegesen könnyebb volt)
A szülés nem volt olyan vészes, nekem az utána következő varrás sokkal rosszabb volt. Fáradt voltam, fáztam, remegett a lábam. És már jobb lett volna, ha békén hagynak...
Egyébként nem hagynak magadra, a csecsemős viszi el a babát fürdetni, öltöztetni, engem közben a doki varrt. A férjem ment a babával, és egyből visszahozta. A varrás végén is ott voltak már a fejemnél. A szülésznő jóval később jött vissza mosdatni. Átöltözni is a férjem segített. Aztán már toltak is ki a szobámba. Mi nem voltunk 2 órát szülés után a szülőszobán.
Egyágyas szobából több is van:
Van kórházi 2 db 5000 Ft/éjszaka és van alapítványi (amiben IKEA ágy van + tv, hűtőszekrény) 2db 7000 Ft/éjszaka. Én a kórháziban voltam, teljesen jó volt, decemberben nem hiányzott a hűtő sem, az ablakban voltak a kajáim.
A következő babát így szerettük volna, barátaink körében nagyon bejött a kis korkülönbség. A férjem és az öccse között is csak másfél év van. Nagyon jó tesók...
Na, most mennem kell, a fiam szétpakolta a szobát.
Sziasztok: Kinga
tkinga
 
 


Sziasztok!

Szmercsa! Örülök, hogy jól vagytok. Remélhetőleg még többet is fog aludni a pici! Én fiam kb. 10 hetes korától 10-11 órát alszik éjjel Kép

Adri: 5 hónaposan és 5 naposan tört át az első fog, és egy hétre rá a második Kép Most olyan édi kis maszat, alul a két fogával Kép A harapás tényleg akkor van, ha fáradt. Vagy szopizik, vagy harap. A kettő együtt nem megy szerencsére. Nekem már volt részem akkora harapásban, hogy vérzett, mint állat. Akkorát visítottam, hogy még én is megijedtem, hát még a fiam. Szegény üvöltött, én meg felhívtam egy barátnőmet, hogy most mit csináljak? Tiszta ideg voltam. Mire a báratnőm nyugisan mondta, hogy tegyem a másik cicit a szájába... Komolyan eszembe se jutott, csak néztem a vért, meg a síró gyereket, és tébláboltam a telefonnal a kezemben. Barom vagyok. Rövid ideig vérzett csak, de 2-3 napig úgy fájt, mint az első szopizásoknál.
Amúgy kajával ti hogy vagytok? A fiam alig akar valamit elfogadni. Csak a cici. Nem bánom ugyan, mert imádok szoptatni, de kicsit aggódom.

Julcsi: én 1-2 percig egyedül voltam a mosdatás alatt igen, mert a doki is kiment kicsit babázni, de aztán hamar visszajött Kép Csak feküdtem ezalatt, lábam még az egekben széjjel, és nagyon boldog voltam. Megmoccanni ugyan nem bírtam nagyon, de néztem fent a lámpát és örültem magamnak Kép Persze a leghőbb vágyam volt, hogy végre összecsukhassam a lábaimat, de ez még kb. fél órát váratott magára Kép Kép Egyébként szülés alatt rengetegszer görcsölt a vádlim, ami a rossz levegővételnek volt köszönhető. Összevissza lihegtem, és ez nem jó. Figyelj oda, ha lehet járj el a felkészítőre. Én elméletben minden tudtam, gyakorlatban szinte semmit...
Az AFP-re a kis ajtón kell bemenni (asszem tini ambulancia van kiírva). Aztán rögtön az első ajtó. Nem téveszthető el. Együtt van a CTG és az AFP, AFP reggel tán 9-ig. Mindig szól a kis hölgy (aki nagyon rendi!), hogy most CTG-s, mist pedig AFP-s jöhet be. Vidd a kiskönyvedet, és éhgyomorra menjél. Én nem vittem és ettem is mert akkortájt iszonyú gyomorégésem volt, de a kaja végülis nem befolyásolja se az AFP-t, se a hepatitiszt, mert azt is nézik egyúttal.

Rio: Jó hogy sokat foglalkozol vele! Ez természetes. A dokid is biztos csak terelésből mondta ezt. A baba állapota amúgy mindig mindenkit jobban izgat, mint a mamáé. Nekem a terhesség alatt az volt a legfurább, hogy a nyűgjeimet nem kíséri kellő együttérzés Kép, de aztán szép lassan természetes lett. És ez a születése után még inkább így lesz Kép

Üdv. M.
mircike
 
 


Julcsi:
Sóvágó László az orvosom. Nagyon rendes doki.
Éhgyomorra 2 kémcsővel vettek vért de akkor csináltak vérképet is. + vizeletet is kellett vinni.
Aztán meginni a cukros vizet és 2 órát semmi ennivaló,innivaló. Elég volt kivárni. És aztán megint egy kémcső vér. De szerencsére minden rendben volt. Az eredményeim 4,0 és 6,7 ami megfelelő.

Üdv. Amonet
amonet
 
 


Sziasztok!

Üdvözlök minden pocakosodót! Jó olvasni titeket, s nosztalgiázni. Én nagyon élveztem a kilenc hónapunkat, de ami utána jön, az még csodálatosabb (bár nehezebb is)! :-)

Kinga!
Tényleg jó a kis korkülönbség, de én valahogy mégse merném bevállalni. Lehet, hogy később majd megbánom? Ki volt a szülésznőd? Most a második picúrnál választott szülésznőd lesz? Hanyadik hétben jársz (bocsi, ha írtad már)? Másképpen viszonyulsz a szüléshez, minta az elsőnél? Félelmek ugyanazok vagy átértékelődtek?

Kis Julcsi!
Az egyágyas szobát terveztem én is, hogy megigénylem majd magunknak, aztán nem úgy alakult, s nem bántam meg. Császár után ugyanis a nővérke mondta, hogy az egyik legjobb szobát sikerült kifognom. Igaz, hogy három ágyas, de van külön fürdőszobája, s a szobatársak is nagyon kedvesek. S tényleg így volt. Jó volt beszélgetni a szobatársakkal. A többedszer szülő anyukák segítettek, s elmondták tapasztalataikat. A kezdő anyucikkal meg jókat mosolyogtunk az esetlenkedéseinken. Szóval nekem bejött a többágyas szoba, de lehet, hogy csak szerencsém volt a szobatársakkal.
Voltam egyágyas Ikea szobában látogatóban. Nagyon szép és jó, csak csaszisként nekem nem lett volna jó, mert nagyon alacsonyan vannak az ágyak. S ez otthon is gondot jelentett jó pár hétig. Nem hogy frissen műtve. Mondjuk a kórházi ágy sem volt leányálom, mert az meg annyira magas volt nekem, hogy nem ért le róla a lábam, így kész művészet volt rá felmászni, s róla lemászni. De mégis könnyebb volt, mint otthon az alacsony ágyról felnyomnom magam.
Ha jól számolgatom, akkor Ti is tavaszi babázók lesztek Nórival. Nagyon jó időpont. Nem kell végig izzadni a nyarat nagy pocakkal, viszont mire hazamentek, jókat lehet sétálni a Babóval. Ami nekem még egy nagyon szép emlék a kórházból: gyönyörű madárcsicsergésre ébredtem minden reggel :-). S ez mindig felvidított.

Amonet!
Mi is Sóvágónál szültünk. Nagyon bírom Õt. Sajna nem úgy alakult a szülésünk, ahogy szerettem volna, így csak a műtétre ért be, de jó fej volt végig a császárnál is. S utána minden nap, többször is meglátogatott bennünket.

Szmercsa!
A zöldes, nyálkás kakink oka nem derült ki. Szerencsére mire orvoshoz fordultam volna vele, el is múlt.
Az alvás miatt pedig tényleg ne izgatsd magad. Éjszakánként egyre többet fog aludni. Engem egy időben az izgatott, hogy nappal nem volt hajlandó aludni, csak akkor, amikor már teljesen kiütötte magát. Nem akart semmiről lemaradni a Lelkem. Hisz olyan érdekes a világ. Minek aludni. Csak így meg estére tiszta nyügi lett mindig. S mire Apa hazaért, addigra volt, hogy én is nyügi lettem. Szerencsére mostanság sikerül napközben is jókat szundiznunk, így nincs ilyen gondunk.

Adri!
Javulgatunk. Bár még csúnyán köhögök, s az orromat is fújom, de már sokkal jobb. Szegény BAla is kapott a nyavalyámból. Taknyos és köhög. Ma visszük a dokihoz. Plussz tele lett kiütéssel valamitől. Lehet, hogy az egyik gyógyszerem (antibiotikumot is kaptam) csapta ki, de lehet, hogy a babapiskóta, amit pár napja majszolgatott, de az meg annyira kevés volt, hogy nem hiszem, hogy attól lenne pöttyös. Mindenesetre a pöttyök múlóban vannak maguktól, úgyhogy a gyógyszerek sem igazán lehetnek a baj okozói, hiszen azokat még mindig szedem. úgyhogy passz. Majd meglátjuk mit mond a doki. Mindenesetre BAlának nagyon jó a kedve, csak az orrát ne kellene szipkázni. Azt nagyon utálja. Velem együtt. Úgy sajnálom szegénykémet. Olyan keservesen sír olyankor.
Mi is csak oldalra fordulunk még, bár egyszer-kétszer már sikerült átfordulni, de még nem leli örömét benne, így hanyagolja a témát.

Mircike!
Hát ez a harapás dolog, amitől félek! Nem szertnék piercinget hordani a mellbimbómban.
Remélem Bala megkíméli majd a cicieimet.
Még mi is csak cicizünk, s a dokink szerint még nem is kell elkezdeni a hozzátáplálást, bár én már elkezdeném a gyümölcsöket. Ugyanis Bala mindent kinéz a szánkból, s nagyokat nyamnyog.
Nem lehet, hogy nektek is kanál fóbiátok van? Balázs meglátja a kanalat, s rögtön a K vitamin ugrik be neki, így nem tetszett neki semmi, amivel eddig önszorgalomból próbálkoztam (pl.: almalé). Pedig az alma ízlik neki, mert gerezdben adtam neki, hogy szopogassa, maszírozza vele a fogínyét, s úgy fini volt.
Azt a tanácsot kaptuk, hogy a vitamint ezentúl csak fém kanálból adjuk, s a műanyag bébikanalat adjuk neki oda felügyelet mellett játszani, hogy megbarátkozzon vele. S ha már elfelejtette, hogy az is kanál, akkor próbálkozzunk majd újra. Szóval most barátkozunk a műanyag kanállal. Aranyosan forgatja, s teszi a szájába.

Most pedig rohanok, mert Bala felébredt.

Üdv mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok Lányok!
Én is a Jánosban fogok szülni áprilisban, ha minden jól megy. Szült valaki közületek dr. Wiegandtnál? Köszi
Zsuzsi
mezsu
 
 


Kinga, Mircike!
Fürdetni a szülésznő fog? Úgy ahogy vagyok fekve? Akkor nem kell mozognom vagy feltápászkodnom, amíg ő mosdat? Vagy ez csak ilyen áttörölgetés-féle? És a varrás csak ez után van, amikor már "tiszta" vagyok? Vagy ezt is orvos vállogatja, hogy úgy véresen vagy majd utána?
Meg a babát hova viszik mérni meg mosdatni? Az valami külön helyen van, pl az első emeleti folyosó végén? Vagy ahova ki van írva, hogy szülőszoba, azon belül van valami helyiség, ahová elviszik?
És Mircike? Miért volt még félóra, hogy összecsukhasd a lábad? Azt mondtátok, hogy a varrás csak pár perc! Vagy akkor még utána is van valami?

Timtom! Lehet, hogy igazad van ebben a nem vagy egyedül témában. Bár én is félek a látogatók seregétől. Meg aztán lehet, hogy tényleg mázlid is volt a szobatársakkal, mert aztán ha kifogok egy bagós nagydumás nőt, akitől még pihenni sem fogok tudni és állandóan érezni fogom rajta a cigi szagot, akkor inkább jobb egyedül. Viszont az ágymagasságokat jó, hogy írtad, mert én meg egyébként is elég alacsony vagyok, és nekem szerintem valószínű, hogy jobb lenne az IKEA-s ágy. De majd ahol hely lesz.

Előfordulhat az szerintetek, hogy annyi a kismama, hogy majd nem fognak elférni azok, akik már megszültek? Olyankor mit csinálnak?

Zsuzsi! Én erről a dokiról még nem is hallottam. Hogy néz ki? Látni már biztos láttam. Te hanyadikára vagy kiírva? De jó! Már tök sokan fogunk szülni áprilisban!!!

Mamacka! Ha minden jól megy, akkor mi márciusban fogunk elköltözni a XVIII. ker-be egy lakóparkba, ez az Europarktól kb. 10 percre van. Hogy vagytok egyébként?

Üdv mindenkinek, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi, ő igazából nem is a Jánosban dolgozik, hanem mellette a BMC-ben. Lombik babám van, és ő marad a szülészorvosom is. csak azt nem mondta, hogy mennyiért vállal szülést. A vizsgálatok és az uh árát mondta, de a szülést nem.
Április 9-re vagyok kiírva. Te?
Pusz:
Zsuzsi
mezsu
 
 


Zsuzsi!
Én április 25-re vagyok kiírva. Elvileg!
Szerintem legközelebb kérdezz rá, ha már a többi árat így elmondta, biztos nem veszi le a fejed. Egyébként nála mennyi egy vizsgálat? És a BMC-be jársz hozzá vagy a magánrendelőjébe?
Megmozdult már a babád, vagy érzel már valami hasonlót? Első baba?

Puszi, Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Julcsi!
A babákat a szülőszoba helyiségén belül fürdetik. A varrás az olyan, mint egy kis műtét, teljesen letisztítanak (áttörölgetnek), maszkot vesznek fel stb.
Nem fürdetnek le, csak törölget a szülésző, de ahol kell, ott tiszta leszel. A zuhanyzás majd a szobában, de nekem reggelig eszembe se jutott Kép
A varrás pár perc, általában. Nekem sok belső varratom volt, ezért tartott sokáig. Nem volt leányálom, sőt! Konkrétan tokától bokáig repesztett kifelé a fiam Kép
Fájt persze. De azonnal elfelejtettem, ahogy utána behozták a fiamat, és nem is félek tőle legközelebb se.

Timtom! Nem a kanál a baj, van neki sajátja, én is tuszkolom az enyémmel, meg ő is. De csak a bolti folyékony kajákat bírja, pl. a hipp sütőtök-krumplit simán benyeli, de ha én főzöm-pürésítem, azt kiköpködi. Nem olyan folyékony, az biztos.

Üdv. M.
mircike
 
 


Sziasztok!

Julcsi!
Előfordulhat, hogy sokan lesztek, de akkor sincs gond, csak annyi, hogy nem aszülészeten, hanem egy emelettel feljebb, a nőgyógyászaton kap a kismama ideiglenesen egy ágyat, amíg nem ürül hely odalent.

Mircike!
Van lefagyasztva anyatejed? Higítsd azzal fel egy kicsit a házi pürét. Az édes is és mégse cukor. Ha nincs, az se gond, akkor egy kicsi tápszerrel vagy simán forralt, s lehűtött vízzel.
Voltunk ma dokinál Balával. Hát szegénykém tényleg elkapta a nyavalyám, s a torka is piros egy kicsit. AZ a szerencs a doki szerint, hogy még csak anyatejet eszik, így védettebb, nem fogja annyira ledönteni, mint engem. A pöttye is a vírustól vannak.
Kaptunk orrcseppet és köptetőt. Remélem hamar rendbejön. Olyan rossz nézni, ahogy szörcsög. Viszont ma rájött, hogy az orrszipkázással segítünk rajta, így délután már egész jól viselte a ceremóniát.

Üdv mindenkinek: Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Sziasztok!

Timi: A zöldes nyákos kaki huruttól van. Nekem ezt mondta a dokink. Ha nem jár együtt más dologgal, akkor csak éppen kersztül ment rajta valami kis baci. De írtad is, hogy folyik az orra... Szóval ez összefügg.
A szülésznő Tünde volt. Õ volt bent éppen. Nem tudom, hogy fogadjak-e szülésznőt. Én ezt feleslegesnek éreztem, meg kényeskedésnek... De most arra gondolok, hogyha meglátom szerintem leáll a szülésem. Igazából jó lett volna egy-két segítő szó, vagy mutathatta volna, hogy hogyan lélegezzek. Igazából néha odajött, unottan, fáradtan, ránézett a ctg-re... A férjem elmondása szerint egyszer szisszentem fel, amikor ő vizsgált meg, hogy hogy állunk. Persze lehet, hogy sokan voltunk, nem akarok senkit megijeszteni, de nekem ez volt az egyedüli rossz emlékem. Na meg persze a varrás.
Most május 18-ra vagyok kiírva. Nem félek a szüléstől, először sem féltem. Kiváncsi vagyok milyen lesz, sokan mondják, hogy mindegyik szülésük kicsit más volt. Remélem nehezebb nem lesz. De most az a része jobban izgat, hogy mi lesz addig a kisfiammal...
Julcsi:
A szülőszobán mosdatják a babát, én pl a legbelső ágyon voltam, ahonnan látni is lehetett. Drukkolok, hogy csak pár perces legyen a varrásod. Nekem majdnem háromnegyed óra volt. Szerencsére leginkább belül kellett varni, meg rengeteg érzéstelenítőt kaptam, de az úgy szar, ahogy van. Mindig csak kérdeztem, sok van még... Tényleg rossz volt, de ennyi. Már másnap ültem vele féloldalasan. És később sem volt vele semmilyen problémám. Gyorsan begyógyul! Nekem nagy volt a baba, 4150 g-mal született, akkor a csecsemőosztályon ő volt a legnagyobb. Ez az én átlag 55 kilómhoz nagyon nagy volt. De a dokim szerint ő már "kitaposta" az utat, így a kistesóval könnyebb lesz. Remélem.
Minen jót! Sziasztok: K
tkinga
 
 


Sziasztok,
Julcsi, első babám lesz, én még nem érzem. Tudom, hogy sokan érzik már, de lehet, hogy a hájréteg teszi, de semmi. Azt érzem, hogy van valaki a pociba, jó kemény ott, de ennyi. 1* voltam a magánrendelőben, egyébként még a BMC-be jártam. most voltam afp-n, és 8-án kell mennünk 18. heti uh-ra és afp eredményért. Ti hogy álltok a vizsgálatokkal? Ki a dokid? Nekem régen dr. Kaszás volt. Õt is szerettem.

Lányok, olvastam, hogy a Jánosban van fizetős szoba. Az szerintetek megéri? Ugye a szobák nem fürdősek? Van szüléselőkészítés vagy valami a kórházba? Kedvesek a csecsemősök? Megmutatnak mindent? Pénzt kinek adtok? Bocsi a sok kérdésért (de maradt még a tarsolyomban. Kép )
mezsu
 
 


Lányok!

Szerintetek olyan előfordulhat, hogy nem lesz a fizetős szobákban szabad hely? Nekem most ez a legújabb parám.
Jár valaki szülésfelkészítő tanfolyamra? Nekem a Lintner azt mondta, hogy ráérek majd a 32. héttől menni. Bár Õ mindenre azt mondja, hogy ráérek még, főleg a babacuccok vásárlásával. De könyörgöm, mikor menjek? Majd a decemberi karácsony előtti tömegnyomorban? Dec. 22-re vagyok kiírva.
A csecsemősöktől tartok, hogy türelmetlenek vagy mérgesek lesznek, ha sokat bénázok a szoptatásnál.
Van lehetőség arra, hogy esetleg én is részt vehessek a baba fürdetésénél?
rio
 
 


Sziasztok, tegnap voltam vérvételen (2 zsömle+3dl tej+ 2óra után) és három kémcsővel vettek vért. Megkérdeztem nem baj-e, hogy ettem, de azt mondták, hogy nem. Hát ez van.

Julcsi ! A toxoplazmára automatikusan beutalt az orvosod, vagy kérted? Mert nekem azt most nem vizsgálják és nem is volt róla szó, de szerintem nem ártana, mert 2 kutyánk van és az egyik nagy macskabarát.(van két macskabarátja az udvaron.)Igaz, hogy az orvos megtiltotta, hogy simogassam a kutyákat, de az lehetetlen.Napi egy simogatást és utána háromszori kézmosást vezettem be. De azért egy ilyen toxoplazma vizsgálatra elmennék.

Én AFP-re nov. 11-én megyek, igaz a védőnő szerint nov. 14-én kellene, úgyhogy ezen a téren még harcolnom kell velük, de azt hiszem az orvos jobban tudja.

Igen Rio, igazad van, nem jó ha egy orvos babonás, mert azzal szerintem megijeszt. Én a 12. hét előtt úgy is kezeltem a terhességet emiatt, mintha nem is lenne, mármint mások előtt, mert egyfolytában attól féltem, hogy elmegy, vagy, hogy a legközelebbi vizsgálaton nem fog dobogni a szíve. Jaj.
Észre is vette az orvos, mert látszódtak a görcsök az ultrahangon.

Apropó görcsök, görcsölt valamelyikőtöknek nagyon gyakran a hasa? Mert nekem igen, tegnap pl. annyira, hogy menni is alig tudtam. De ahogy lefeküdtem elmúlt. Ezért kéne az orvos szerint napi 12 órát aludnom, amit hétköznap elég nehéz betartani.Csak mert környezetemben élő már szült, vagy éppen várandós nők között ez ismeretlen probléma. Azért kérdezem hátha vki "megnyugtat".

Ja,az nem rossz hír, hogy több fizetős szoba van a Jánosban, mert különben harcolhatnék Julcsival Kép, bár lehet, hogy pont váltjuk egymást majd.Kép Én április 30.

Na üdvözlök mindenkit, jövő héten otthon pihenek, (ahol nincs internet).

Kép
nóri8
 
 


Mircike, Kinga!

Jól megszenvedtetek ezzel a varrással! Azon gondolkodok egyfolytában, hogy hogy a fenébe lehet belülről varrni, de még csak elképzelni sem tudom. Annyira kitágult állapotban vagy még a szülés után, hogy simán befér a doki két ökle a hüvelybe? Vagy ha még csak az egyik, hát az bőven elég, mert ott még forgatnia is kell, ahogy varrogat! Bár lehet, hogy az egész nem is így működik. De hát oda még csak nem is lát be! Biztos jó sok hülyeséget kérdezek, de nem igazán látom még magam előtt úgy teljes egészében.
Én azt hittem, hogy ahol vágnak, később ott varrnak. Ezek szerint nem?

Timi!
Szegény Bala, biztosan nehezen viseli ezt az egészet! Remélem azért már mindketten jobban vagytok! Kitartás!!!
Ja! És a madárcsicsergés tényleg tök jó lehet! Te hanyas szobában voltál?

Sziasztok! Julcsi

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Zsuzsi!
Nekem dr. Balog Imre az orvosom, és nagyon szeretem őt! Most voltam nála kedden, akkor a magánban. Adott időpontot az AFP-re, oda majd nov. 9-én kell mennem. Majd rá 2 hét múlva kell felhívnom és akkor megbeszéljük, hogy mikor menjek a 18. heti uh-ra. Azt már nagyon várjuk a férjemmel, meg addigra már remélem, hogy kiderül a baba neme is!!!
Nekünk is első baba, és én is csak azt látom, hogy beindult a "hasnövésem", de mindig parázok, hogy nehogy legyen valami baja. Remélem jól érzi magát odabent. Én is melegítem ám egy jó adat réteggel!

Nóri!
Nekem a 8. héten volt az első vérvétel. Akkor megkérdezte a doki, hogy voltam-e macskák közelében, mire én rávágtam, hogy nem. Így akkor nem is néztek toxoplazmát. Aztán itthon mondta a párom, hogy amikor vidéken voltunk anyuéknál (kb. 5 hetes lehettem - még nem is tudtunk róla), szóval akkor igencsak játszottam én is a macskákkal. Aztán mikor mentem a dokihoz legközelebb, mondtam neki és így adott megint beutalót, ahol csak azt nézték. Azt mondták, hogy kb 1 hónap mire megvan az eredmény. Ez okt. 4-én volt, úgyhogy eredményt még nem tudok. Szerintem szóljál te is a dokinak, hogy szeretnéd megnézetni, és írjon neked beutalót!
Egy időben nekem is sokat görcsölt a hasam. Most kevésbé. Azt mondta a doki, hogy igazából ez természetes, mert ahogy nő a méh, húzódnak a szalagok és ez bizony fáj. Nekem a MagneB6-ot ajánlotta, igaz, hogy nem eszem rendszeresen, főleg azért, mert alig birom lenyelni, van úgy, hogy 4-5-öt elpocsékolok, mire egyet valahogy sikerül leküzdenem. Az Elevittel is kb. negyed óráig szenvedek. Na mindegy.
Egyébként tök jó lenne, ha például egyidőben szülnénk! Akkor akár mehetnénk kétágyas fizetős szobába is. Ha van egyáltalán ilyen. Aztán majd együtt "bénázhatnánk", hogy mit hogy kell majd csinálni.

Pusz mindenkinek!

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
kisjulcsi
 
 


Nóri! Én is nagyon babonás voltam a 12. hétig, de még utána is.
Amikor a 9. héten valamilyen szerencsétlen módon leestem a villamos lépcsőjéről, totál idegbeteg voltam addig, amíg el nem mentem ultrahangra és nem mondta a doki, hogy minden rendben. Soha nem estem még le járműről, hogy miért pont akkor? :-))
Görcs talán kétszer fordult elő, de lefeküdtem aludni és utána elmúlt.

Jó babázást és jó babavárást!
Puszi
rio
 
 


Sziasztok!

Mezsu, Rio: Szüléselőkészítő tanfolyam keddenként van 6-tól a szülészeten, legalábbis tavaly így volt. Esetleg telefonáljatok oda. 6 téma ismétlődik, a 30. hét körül már biztos érdemes bekapcsolódni, hogy mindegyiket halljátok. Szerintem érdemes. Az egyik gyesen lévő szülésznő tartja. Nagyon kedves, minden kérdésre válaszol, és elég sok mindent meg lehet tudni a helyi sajátosságokról. Pl szülőszobalátogatás is van benne.

Rio: persze lehet olyan, hogy nincs egyből üres fizetős szoba, de hamar cserélődnek az emberek, volt, aki másnap költözött be egy ilyenbe. De ettől ne félj előre! Csak mikor mentek szülni, egyből mondd a szülésznőnek, ő akkor igyekszik elintézni.
Lehet, hogy ez csak az én tapasztalatom, de nekem a csecsemősök semmit nem mutattak. Senki rá se hederített, hogy hogyan szoptatok. A legelső alkalommal anyut kérdeztem, hogy így kell?... Aztán többször bementem a csecsemőosztályra, hogy akkor most eleget szopik-e a baba, honnan tudom, kell-e fejni... Akkor mutatták, hogy ja, ott van egy mérleg, azon mérjem meg. Egyébként nagyon kedvesek voltak, csak utánuk kellett menni. Igaz, én dec 20-án szültem, lehet, hogy már inkább a karácsonnyal voltak elfoglalva.
Én végig magamnál tartottam a fiamat, csak a reggeli orvosi vizsgálatokra vittem be. És mivel hajnalban fürdetnek, lemaradt volna, így külön megbeszéltem az egyik csecsemőssel és bementem este, hogy megfürdessék. Ott maradhattam, de otthon úgysem így fogod, úgyhogy sokat nem lehet tanulni. De pl kikérdeztem a köldökápolást... Szóval kedvesek, és segítőkészek, de hozzám a szobába senki se jött be.
Julcsi: ott varnak, ahol vágtak, plusz, ahol repedtél. Nekem ez belül volt. A varrást belül műszerrel végzik, így nyilván nincs bent a doki könyékig. Igazából szerintem akkor ez úgysem fog érdekelni, érezni, hogy feszül a cérna... de nem fáj, csak elég kellemetlen. De hamar gyógyul, nekem a 6 hetes kontrollon monitoron mutatta a doki, hogy belül egy heg sem látszik. Szerintem ritka, hogy valaki első szülésnél egy-két öltéssel megússza, bár biztos vannak ilyen szerencsések.
Sziasztok, K.
tkinga
 
 


Sziasztok!

Pocakosodók!
A szüléselőkészítőt én is javaslom.
A szülésznők nagyon aranyosak, de kérdezni kell!!! MAgától egyik sem jön oda, hogy valamit is magyarázzon, vagy megmutasson. Én azt hittem, hogy csak velem ilyenek, mert én császáros voltam, de nem. A barátnőm később rendesen szült és neki sem mutattak meg semmit. Viszont ha kérdeztem valamit, akkor aranyosak voltak és tényleg segítettek. Úgyhogy kérdezzetek és kérjetek nyugodtan majd segítséget tőlük. Ne várjatok arra, hogy majd Õk megmutatnak valamit. Ezt tapasztalatból írom, mert én későn kérdeztem a szoptatás mikéntjére rá, s addigra kisebesedett a cicim. Pedig elméletben annyira tudtam a könyvekből. Bíztam magamban, hogy nem kell, hogy megmutassa valaki, menni fog ez anélkül is. Hát nem. Egyszerűbb lett volna az elején rögtön kérdezni. De valahol meg tudom Õket is érteni. Kevesen vannak sok kismamára és sok kisbabára, s rengeteg a teendőjük.
És mégegy!
Ha visztek be fejőgépet (jól jöhet), akkor nagyon szívesen kifertőtlenítik a csecsemősök, így nem kell a szobában pancsikolni vele.

Julcsi!
Megfogtál. Gőzöm sincs hányas szoobában voltam. Talán a 9-es? A folyosó végén jobbra az első kórterem. Igazából max két személynek találták ki, de el voltunk hárman is.

Nóri!
Mi is április 30-ra voltunk kiírva. Milyen rég is volt! Hipp-hopp, s neked is már csak nosztalgia lesz! Mi május 5-re kértük Babót, hogy akkor bújjon ki (szép szülinapi dátum lett volna 05.05.05., plussz Anyumnak akkor volt a névnapja), de váratott magára, s csak május 12-én lettem pocakosból anyuka.


Magunkról?
Bala szegény szörcsög és köhög, plussz kiütéses a vírustól, Anya jobban, Apa most kezdi. Szóval a négy napon kúráljuk magunkat.

Puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra meg a pocaklalókra és a picikre!

Timi

Kép

Kép
timtom
 
 


Helló!

Szülés előkészítőről és fizetős szobáról leírták előttem a lényeget.

Julcsi: Kinga szintén leírta a varrásról, amit én is írtam volna, de a körülményekben nálam kicsit jobb volt a helyzet. Biztos sokat számít az időpont, este-reggel, ünnep, sokan vannak stb. Én ugye éjjel voltam és tök egyedül. Nagyon kedves volt a szülésznő, és ő mosdatta a babát. A varrásnál is ő volt ott, aki segített a dokimnak. És végig cserélgette a lepedőt, ha kellett. Valójában a varrás elég borzalmas volt, de már másnapra elfelejtettem, tényleg. És nem törvényszerű, hogy mindenkinek ilyen a varrása. Én is drukkolok, hogy nektek szerencsétek legyen Kép, mert ezt másképp úgysem lehet befolyásolni.

Csecsemősök: igen, kérdezni kell, de akkor segítenek. Szerintem ők is kedvesek Kép
Én egy ágyas fizetősben voltam, és végig nálam volt a baba, és Kingához hasonlóan csak a vizsgálatokra és fürdetésre vittem be. Egész nap egyedül voltam, én nem is bántam. Meg kell beszélni a csecsemőssel, én mindig hajnalban vittem. De a fürdetés az tényleg nem számít, hiszen csap alatt mosdatják Kép
A köldökcsonkot mindenképpen megmutatják, mielőtt hazaengednek.

Timtom! Van fagyi tejem, megpróbálom azzal keverni.

Üdv. M.
mircike
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?