Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Bocsi, így teljes az oldal: házi praktikák:
http://www.otthonpraktik.hu/tartalomjegyzek/tartjegy.html
titati

Koraszülés A betöltött 37. hét előtt bekövetkező szülés, a meghatározásban nem szerepel az újszülött súlya, az életképesség alsó határa egyre csökken, most 600-900 g között van, ez 28 hétnél jóval rövidebb terhességi tartamnak felel meg.
Az idő előtt született újszülöttet nevezzük koraszülöttnek, arányuk Magyarországon az újszülöttek közel 10 %-a.
A koraszülésnek számos oka van, ezek között vannak anyai betegségek és állapotok (számos betegség, nehéz munka, rossz szociális körülmények stb.); és vannak magzati okok (fejlődési rendellenességek, ikerterhesség).

KépKép
nicika

Koraszülés: én a százalékokat nem ismerem, de Zsoma kapcsán belecsöppentem az indexes korababás topicba, és döbbenetes csodákat láttam Kép
Ez a kislány pl 1kg-val született http://www.babanet.hu/album/main.php?album=2771&page=1&image=57136 Már 2 éves, és tökéletesen egészséges.
Mondjuk nekem a lelki határ a 27-28. hét.
cory 19+5

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Én is magasabb százalékra emlékeztem, csak most nem tudtam utánnanézni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kikészülök ettől a babakocsi témától! Én olyat szeretnék ami 3 funkciós, a tolókarja mindkét oldalra állítható, téliesíthető, legyen hozzá esővédő, rugózása megfelelő, stabil legyen, 3 fokozatba legyen állítható, ebből legyen az egyik teljesen vízszintes! Lehetőleg ne legyen 20 kiló, bár emelgetni nem igazán fogom. És ami a legfontosabb: árban legyen megfelelő! (30.000-40000 között maximum!) Na erre mutasson nekem valaki egy kocsit! Kép

KépKép
nicika

Ez ha jól látom egy Pierre Cardin! De akkor PC.-t már inkább nem vennék, mert nem stabil! De a lényeg hogy valami ilyesmire gondoltam, csak kicsit legyen strapabíróbb!
Kép

KépKép
nicika

Nicika
Az én kocsim pont ilyen Kép (ami a táblázatban van) Állítólag 38 a bolti ára... igaz a súlyát nem tudom. mondjuk hordozó, meg mózes nincs hozzá, ez tény.

Titati
titati

Nicika: menj ki Ausztriába Kép Nekem ilyen a batárom: http://www.babyonlineshop.de/shopart/1001040004.htm 132,9 Euro. Ez az index valutakalkulátora szerint 33000Ft. Itthon meg vagy 50. Szóval szerintem érdemes kimenni. A német kocsik (Abc design, hauck stb) elég strapabírók... A neten meg vannak jó kis leírások róluk, ott a dönthetőséget is meg tudod nézni meg a súlyt is meg minden Kép
www.hauck.de
www.abc-design.de
cory

cory
Budapest

Anyósom szerint ezek a kocsik nem kocsik! Mert hogy túl keskenyek, meg hogy csúszkál benne a baba! Na most kérdem én: Ha be van kötve, akkor hogy a fenébe tud benne csúszkálni? Nem értem...

Léccike segítsetek már nekem, mert kikészülök a témától!

És bocsi a nyűgért...

KépKép
nicika

Titati! A hordózó nem gáz, azt mindenképpen megvenném külön! A mózes meg úgy gondolom mellőzhető!

KépKép
nicika

Nicika,
Ha megtalálták neked, akkor mutasd meg nekem isKép Kb. Ugyanez az elképzelés, csak én még szt is szeretném, hogy kockásban is kivitelezzékKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Medike
Az enyém kockás is Kép
Igaz elég rossz a kép:
http://www.babanet.hu/album/albumimages/6710/156857.jpg
titati

Nicika: nem tudom, anyósod szerint mi a megfelelő méret. Nálunk a Hauck Denver 6 bőségesen tágasnak bizonyult, pedig szeptemberi volt Balu, szóval márciusban overállban már nem volt csöpp, és még csak feküdt benne. Kényelmesen elfért. A leírás szerint 37cm a belső fekvőfelület szélessége. Én mindig bekötöttem, és nem csúszkált pedig buszoztam is vele.

cory
Budapest

Babakocsiügyben eszembe jutott még egy fontos szempont: a tolókar magassága. Mindenképpen próbáljátok ki a kocsit, mert az egy rémálom, ha előre kell dőlni tolás közben. Legyen olyan magasan, hogy kényelmes legyen. Meg az sem árt, ha nem rúgsz bele lépésenként a tengelybe.

cory
Budapest

Akkor már csak azt áruljátok el nekem, hogyha kimegyek Ausztriába, akkor hova érdemes elmenni!

KépKép
nicika

Mamacka: leghajo.hu. Amúgy nem érdemes arra várni, míg nagy lesz a pocid, mert azért itt a tanfolyamon le kell térdelni (újraélesztési gyak-hoz), és hát amúgy sem kellemes a téma (mit csináljunk, ha baj van.....brrr), szóval tesóm mindig azt javasolja, hogy a második trimeszterben érdemes menni. Akkor már stabil a várandósság, de még nem túl nagy a pocak, és általában ez a legkiegyensúlyozottabb időszaka a babavárásnak. Kép

Nicika, én is hasonló kaliberű kocsit szeretnék, de nekem fontos, hogy könnyű és ne túl nagy legyen. Én ezért a PP Veneziát választottam, ez újonnan drágább, mint amit te szeretnél, de használtan kb. annyi. Amikor én bababoltban voltam, még az ABC Design-t javasolták, és a Gracoban volt még pár ilyen típusú modell. A Gracoról többen azt mondták, hogy annak tényleg kicsit a fekvőfelülete, de az ABC-kben vannak tényleg jók, és olyan paraméterekkel, amilyenek neked kellenek. Én talán ilyesmiket néznék, és jó nagy kerekük is van! A babatér pedig tök nagy, de biztosan nem fog csúszkálni!!! Kép
Remélem segítettem, én már túl vagyok a babakocsi nyűgömön és parámon, hogy milyen lenne az ideális. Te is meg fogod találni! Kép
Vendég

Azért egy picit már előbbre vagyok! Most már tudom, hogy milyet szeretnék, csak a márkáját nem döntöttem még el!
Cory! A te kocsid például kifejezetten tetszik minden szempontból! Kép

KépKép
nicika

Nicika: a barátnőm Bécsbe szokott menni, és ott tud néhány nagyobb bababoltot, ahol vannak babakocsik is. De nézz be ide: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9068557
cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Szerencsére nem kell emelgetnem a kocsit, és szétszedni sem kell hogy beférjen a kocsiba, így azt hiszem jó választás volt Kép Bár ez úgyis csak akkor derül ki amikor benne lesz Dominik baba Kép
Ilyen a babajárgányunk:

http://gportal.hu/picview.php?prt=141777&gid=512160&index=30

faby

Ha pedig már a színénél tartunk, akkor olyat szeretnék ami nem túl halvány, de nem is túl sötét színű. Ne legyen se lányos, se fiús. Lehet kockás vagy két színű! Egyszínűre nem vágyom!

KépKép
nicika

Faby! A te kocsid is nagyon tetszik, már csak azért is mert van hozzá pelenkázó táska is és a színe is olyan amit szívesen elfogadnék! Meg a márkája is nagyon jó! Ti mennyiért vettétek?

KépKép
nicika

Cory
dobsz nekem egy mail címet? Köszi...
titati

Faby! Megnéztem a babacuccaidat is és nagyon szépeket választottál! Nekünk még nem nagyon van! Kép

KépKép
nicika

Nicika: én elmentem egy csomó bababoltba, nézegettem, nézelődtem a neten is, aztán szerelem volt Kép
Ami nagyon tetszik az én kocsimban, hogy a mózese olyan, hogy alulról van rajta egy lyuk, és ha abban van a baba, akkor is be lehet kötni. Az emelgetések miatt nekem ez nagyon fontos volt.
cory

cory
Budapest

cory
Budapest

Nicika, mi 56-ért vettük esővédővel, pelenkázótáskával, de ez volt a legdrágább. Ha jól emlékszem 33 ezertől kezdődnek, és azok is pont így néznek ki csak mondjuk nem bolygókerekes, és nincs rajta 'kukucskáló' a babának.Nekem az is simán megfelelt volna, csak a párom ragaszkodott ehhez, mert ez a szín amilyen nekünk van, csak 'full extrásan' volt Kép

faby

Koraszülésrők akkor van szó, ha a szülés a betöltött 28. hét után és a 37. hét betöltése előtt indul meg.

Egyes vélemények szerint PIC-ben, a korszerűneonatológiai ellátással a 26-28. hét között a túlélés megközelítheti az 50%-ot, 28. hét után akár a 80%-ot is elérheti...

Hangsúlyozni kell azonban, hogy még a legmodernebb kezelési eljárásokbirtokában is a koraszülöttség önmagában súlyos hatással van az újszülöttkori és későbbi fejlődésre.

A terhesség 20-26. hete közötti szülés esetén alig van remény az újszülött megmentésére.
(Dr. Illei György szülésznők számára írott könyve alapján)

Én a 30.hetet céloztam meg...
Lettymama2

Nicika Kép Majd frissítenem kell, mert ezek a cuccok még a harmadát sem teszik ki az összesnek. Kép Azt hiszem ruhát nem kell már vennünk...56-os, és 62-es méretből már bőven van, talán több is mint kéne.
Mostmár lassan a babaszobához is neki kéne állnunk, mert ha kezdődik a vizsgaidőszakom akkor nemlesz ilyenre időm, aztán meg februárban a páromnak lesz nagy melója..utolsó hónapra meg nem akarjuk hagyni...úgyhogy ha minden jól megy talán már karácsonyra készen lesz Kép

faby

Eszti
Köszi az oldalt! Lehet igazad van... a középidő a legjobb erre! Te elvégzed?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Titati,Faby
Tök szuper a babamobilotok!!!! Nagyon vidámak, a Manócák biztosan élvezni fogják! Én pont vmi hasonlót képzeltem el magamnak.

Viszem is a képeket a páromnak, hogy célirányosan nézelődjön németországi útjai alkalmávalKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

<!--attachment: Munkaf_zet1-283682.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*13.8**Munkaf%26uuml%3bzet1%2exls --><center><pre>
Kép
Munkafüzet1.xls (13.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ez a "gyakorlati szülészeti ismeretek" c. könyvből van...

A tüdőérlelő injekció sem csodaszer... az csak atüdőben képződő egy anyag szintjét emeli... a tüdőszövet kifejfődését nem befolyásolja...
Lettymama2

<!--attachment: Munkaf_zet1-283687.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*13.8**Munkaf%26uuml%3bzet1%2exls --><center><pre>
Kép
Munkafüzet1.xls (13.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Ez a "gyakorlati szülészeti ismeretek" c. könyvből van...

A tüdőérlelő injekció sem csodaszer... az csak atüdőben képződő egy anyag szintjét emeli... a tüdőszövet kifejfődését nem befolyásolja...
Lettymama2

Tényleg! A gyerekszobáról még nem is írtam. Nekünk ugye a szoba megvan, de teljes renoválásra szorul! Most már ott tartunk, hogy minden anyagot megvettünk hozzá. Kezdetként le kellett szigetelni az egészet, az oldalfalakat és a plafont, ezt gipszkartonnal csináltuk meg. jelenleg még csak ez van kész, ezt még gipsszel ki kell simítani (mármint a réseket), aztán jöhet a festés! Az egész szoba 21 négyzetméter, már a parkettát is megvettük. Eddig 44000 ft-unk bánja. Mutatok képeket is hogy jelenleg hogy áll! Csak lekicsinyítem őket!

KépKép
nicika

Az egy hormon ami a tüdő fejlődéséért felelős, hogy hamarabb képeslegyen az oxigénfelvételre.
Nem lehet, hogy ezt a könyvet egy kicsit régebben írták?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Annácsak!
Veled örülünk! Kép

Mérleg, légzésfigyelő: Én sosem mértem a lányaimat, mindig igény szerint szoptak. Ha az ikrek korábban érkeznének, akkor az elején lehet, hogy indokolt a méricskélés. Légzésfigyelőnk sem volt, szerintem most sem lesz.

Babakocsi: Első babakocsink egy Neonato márkájú mélykocsi volt (+sportkocsi résszel). Nagyon strapabíró, immár az 5. gyermek használja, és még mindig újszerű. Hátránya, hogy nehéz és sok helyet foglal, de a kombi autónkban így is jól elfért, ráadásul cipelnem sem kellett. Később kaptunk egy PP Plikót - nekünk bevált. Két gyerek után is nagyon jó állapotban van. Sajnálom, hogy most egyiket sem használhatjuk majd, de legalább az öcséméknek jó szolgálatot tesznek - egy hete született kislányuk.
Most használtan akartunk ikerkocsit venni, de egy nagyszerű akció révén, újonnan hozzájutottunk egy Mothercare által forgalmazott Urban Detour Alpine háromkerekű babakocsihoz (itthon nem ismert márka):
Kép
Újszülött kortól használható, vízszintesre dőnthető háttámlákkal. Van hozzá még két nagyon meleg lábzsák + esővédő. Bár ez sem könnyű, de melyik ikerkocsi az? Viszont jól összecsukható.

Bori 25+1/27+1

Bori

Kép
borkadorka

Borka
Nagyon csini kocsitok lesz!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Faby Kép
Megnéztem az albumod. Nagyon édesek a kisprücsök cuccai Kép
Látom te is Micimackó rajongó vagy Kép
A babakocsi is tetszik Kép

Nicika Kép
Ne aggódj még én sem döntöttem tipus mellett Kép
De figyelem az infókat, így a végén tuti kitalálom a végére Kép

Annácska 17+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Na felraktam a honlapomra a romos gyerekszoba képeket és hogy hova mit tervezek! Kép

http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=589237&index=1

KépKép
nicika

Ja és ha érdekel benneteket akkor az én babaholmijaim is megnézhetőek a honlapomon! Már frissítve van!

http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=509621&index=1

KépKép
nicika

Mamacka, persze, megyünk, novemberben valamikor, asszem 12-én. Ezek hétvégén vannak mindig, hogy apa is tudjon esetleg menni, vagy nagyszülő, illetve, hogy ne ütközzön a munkahellyel. 3 óra az egész, plusz az utána lévő kérdések+válaszok. Kép

Nicika, biztosan klassz lesz. Milyen színű lesz a szoba?
Nekünk is most indul a lakás átalakítás, na nem nagy dolgok, de egy kevés. (mosogatógép beszerelés, konyhaszekrény kiegészítés, nappaliba könyvespolcos-íróasztalos-tvállványos sarokszekrény csináltatás), háló és gyerekszoba felcserélése. Nálunk az összes szoba halványsárga, így is marad a babának is.

Erről (is) jut eszembe: Anita merre vagy? Eltűntél pár napja!
Vendég

Nicika
Megnéztem a képeiteket!
Most költöztetek ide? Izgalmas lehet egy kis szobát felújítani, berendezni... mi sajnos ebből egyenlőre kimaradunk!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka! Nem most költöztünk ide. Ez a páromék családi háza, most itt lakunk, illetve már rég óta itt lakunk!

És hogy milyen színű lesz a gyerekszoba? Kép Na ez lesz a pláne az egészben. Párom művész, tehát festő, szóval valami hasonló lesz, mint amit itt láthattok, csak még szebb:

http://gportal.hu/picview.php?prt=119588&gid=483515&index=1

KépKép
nicika

Ncika
Párod hozzánk is jöhet Kép
titati

Én is foglalkozom gyerekszobafestéssel!!
A férjed a Képzőn végzett? Én az Iparon!

Az enyémek itt vannak:

http://gportal.hu/picview.php?prt=56939&gid=272469&index=1

http://gportal.hu/picview.php?prt=56939&gid=272633&index=1

Kép
Kép
Kép
mamacka

Titati! Örülök hogy tetszik! Nagyon várom már hogy kész legyen a gyerekszoba és a festés is elkészüljön! Olyan kíváncsi vagyok hogy milyen lesz! Nagyon szeretném ha karácsonyra készen lenne! Egyébként vállal gyerekszoba festést! Mutatok még figurákat amit ő csinált. Az mondjuk egy egyszerűbb, de nagyon szép:

http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=408289&index=19

KépKép
nicika

Mamacka! A párom Szombathelyen végzett a tanárképzőn, elméletileg rajztanár a végzettsége! Az utolsó linkemen a festményeit is megnézhetitek! Vagy ha bővebben kiváncsiak vagytok a munkáira, akkor:

http://gportal.hu/portal/bpatric/

KépKép
nicika

Mamacka! Te is nagyon ügyes vagy! Azok a sajtos képek nagyon nagyon tetszenek! Kép

KépKép
nicika

Mamacka
Steroidot adnak, a surfactant szintézisét segíti... az alveolusok belső felszínét borítja, megakadályozza az alveolus összeesését a kilégzés végén. Hiányában súlyos légzészavar alakul ki(IRDS).
"Az RDS kialakulása a 28. hétre született koraszülöttek kb. 80%-ban várható, mortalitásaebben a kategóriában 40% körüli, a szövődmények száma magas." (Boda-sulyok: Gyermekgyógyászat 2004-es könyv)

Az alveolaris rendszer viszont csak a 21-28. hét közötti időszakban kezd fejlődni, a 38-40. hétre is csak a bronchusfa 2/3-nak kialakulása teljes...

Hiába adnak steroidot, surfactant(ma már koraszülötteknek azt adnak), nincsenek olyan számban alveolusok, ahol a gázcsere le tud zajlani...

Vásárlás
www.ebay.at olcsónolyan jó holmikhoz hozzá lehet jutni...
Lettymama2

Letty! Kár hogy nem tudok németül...

KépKép
nicika

Nicika
Azt megkérdezhetem, hogy milyen árban dolgozik (a faliképek érdekelnek)...csak viszonyításként. Én mindig nagy gondban voltam, amikor árat kellett mondanom. Ebben a kategóriában nagyon nehéz szerintem. Az óradíj nem jó mert aránylag gyorsan dolgozok, az meg a megrendelőnek is jobb ha nem kell hetekig kipakolni a szobát... négyzetméter ár sem az igazi, mert attól is függ, hogy éppen milyen részletes rajz van az adott négyzetméteren!
Egyszóval tudna ebben nekem valami tanácsot adni akár priviben is, hogy mi alapján szabja meg az árait? drescher_marcsi@freemail.hu

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?