Szia Móni!
Igen, folyamatosan van errõl szó mint az elsõ napok topicban, mind a túl az elsõ napokon topicokban.
Nem tudom hogy ilyen picinek káros-e, de szerintem nem. Ugyanis velünk pont amiatt történt ami történt, mert 3 és fél hónaposan nem mertem orrszi-porszívóval szívni a kicsi orrát, csak a mellszívó orrszívójával próbálgattam, persze kevés eredményességgel. Lényeg az, hogy sajnos a váladék nem ürült ki, így kétoldani középfülgyulladást kaptunk, és ennek az utóhatásait még mindig nyögjük!
Jelenleg is nagyon taknyos szegény kisfiam, és mindennap sokszor orrszi-porszizzuk, amit nagyon utál, de a fül-bajt meg akarom most már elõzni.(Most egyébként négy és fél hónapos.) Egyébként a fülészünk mondta hogy nyugodtan használjuk az orrszi-porszit (azért mi már kicsit öregebbek vagyunk, nem két hónaposak)mert ilyen kicsiknél még ha nem tud kiürülni a váladék, nagyon könnyen tud középfülgyulladást, arcüreggyulladást, meg hasonlókat okozni. Egyszóval szerintem kérdezz meg egy fülészt, de kicsit nagyobb korban már lehet biztosan használni.
Szia: Norcsi.