Lillus
Mindjárt küldöm Emi néni számát.
Stella
igen, a császár alatt kaptam katétert, de nem is éreztem, mert már be voltam érzéstelenítve, és az végig bennem is volt, míg az őrzőben voltam, de nem is éreztem, sőt, nagy segítség volt, meg is haltam volna, ha minden pisilésnél fel kelltt volna kelnem. A spinális érzéstelenítés nem fájt: egyrészt egy apró szúrást érzel csak, másrészt, mikor ott vagy, annyira izgulsz (én baromira remegtem,ez állítólag normális ilyenkor), hogy nem érdekel, hol szúrnak, csak kezdjék már el. A műtét után hánytam egyszer egy picit, ez a spinálistól volt, meg szigorúan feküdnöm kellett volna, de muszáj volt alátámasztanom a fejemet az őrzőben, hogy ne legyen hányingerem, így lett is utóhatása a spinálisnak, a 3. naptól migrénes fejfájás horrorom lett, nna, az szar volt nagyon. De ez elkerülhető, ha nem pattogsz, de hát ikrek mellett ki nem pattog?!? Szoptatás: háát, ezt ki kell tapasztalni. A kórházban van egy rendzsre, mikor kell etetni, ahhoz hosszászoktak kb., hazajöttünk és nem volt szívem felkelteni őket, így első este Levi 6,5 órát végigaludt, paráztam is rendesen, aztán konzultáltam a védőnő nagynénimmel, aki mondta, hogy keltsem fel, mert muszáj enniük, ha hagyom őket, csak aluszékonyabbak leszenk. Szóval, ébresztgettem őket 3 óránként, és 1 nap alatt beáltak - továbbra is nagyrészt finoman ébrezstgettem őket, de legalább már megéheztek addigra. Külön etetem őket, egyrészt még nem tudnám egyszerre tartani őket, másrészt ez kell az ő kis lelküknek, meg az enyémnek is, hogy akkor csak az adott bébivel foglalkozzak - szeretik, mert meghitt nagyon a szitu. De ne hidd, hogy már mindent tudok a szoptatásról, mert ma pl. Levi egész nap rosszul evett, hasfájások, puki hegyek, és nem tudom, hogy a cumisüveg cumija nem jó és zavarja őket a különbség a cicival szemben, vagy a napi 1-2 tápszeres pótlást nem viseli jól a szervezete.Szóval, még mi is tanuljuk a párommal a dolgokat. Amúgy van sok tejem, de napi 1-2x kell a tápszer, főleg azért, hogy pihenjen a cicim, ne sebesedjen ki (már fáj, ha etetek), mert ha begyullad, nem fogok tudni ennyi tejet sem adni nekik. Végülis napi 7-8x etetek ez X2 gyerek = 14-16 szoptatás plusz fejés utána - kimerítő a mellnek, nincs ideje még a bimbóvédő krémnek sem hatnia, ezért tegnap este bevezettük, hogy éjszaka kapják a pótlást ill. üvegből a lefejt anyatejet, így este 11-től reggel fél 6-ig pihennek a Pamela Anders didkóim
pussz,
Dzsúd