Kedves Ágci, Vercsi, Pocok, Móni,
nagyon aranyosak vagytok, hogy így elhalmoztatok válaszokkal!
Adtatok pár jó ötletet, a leginkább a Benedek, Huba és a Zoltán tetszenek. Ebböl viszont a Zoltán mint régi "jó" ismerösünk neve kiesik, a Hubát szokni kell, de a Benedek egyböl bejön. Nagy bánatom a Zsolttal, hogy amennyire tetszik, annyira nehezen bírnák itt felfogni, hogy nem Czzoltnak kell mondani... Ezért gondoltam már a régies "Solt" verzióra is. Dehát azt is csak Zoltnak ejtenék! A Júlia és Júlián még számításba is jöhetnek.
A Babavilág utónévtárából letöltöttem az összes nevet, köszönöm az ötletet, ott lesz mit keresgélnem. Ez kitünö ötlet, hiszen nehezen tudnék beszerezni egy magyar utónévkönyvet.
Kérdeztétek a családnevet: "Marsch". Magyarul kiejtve "mars" vagy inkább "márs", csak rövid "á"-val. Az "r"-röl pedig csak annyit, hogy én ugyan Magyarországon laktam 21 éves koromig, mégis azon kevesek közé tartozom, akik hadilábon állnak vele. Gondolom így nem lesz egyszerü megtanítani a gyereknek, hát, legalább a nevét mondja igazán magyarul! Azt szeretném, hogy mindenki egyformán mondja a nevét és ne legyen német meg magyar változat...
Edina!
Ahogy a "friss"-ben is írtam, örülök, hogy nem én vagyok egyedül ennyire válogatós! Úgy tünik, hogy Te még talán nehezebb helyzetben vagy mint én, ami a névválasztást illeti... Azt sajnos nem írtad, hogy inkább nemzetközileg ismert nevet szeretnétek, vagy magyar is jó? Gondolok itt olyanokra mint Emese... Tényleg, "sz"-nek ejtik az "s"-t? Szerintem az olyanok mint a Te neved szintén nagyon jók, az Edit is tetszik.
Mindenképpen ajánlani tudnám azt a két címet, amit a lányok feljebb ajánlottak, szerintem ott megtalálod az összes engedélyezett magyar utónevet.
Keresgettem ott a szempontjaid szerint, elöre írom a felsorolásban azokat, amelyek szerintem jól passzolnak a családnévhez. (Mint tudjuk, ízlések és pofonok, hátha tetszik egy-kettö)
LÁNYOK: Brigitta, Regina, Renata, Dorotea, Paulina, Arita, Noella, Noémi, Ilona, Melinda, Vivien, Bianka (Bianca?), Fatima, Anetta, Birgit, Szamira (Samira?)
FIÚK: Valentin, Attila, Gábriel, Lóránt, Lóránd, Fábián, Flórián, Robin, Robert, Richard, Anton, Márton, Konrád, Miklós, Barnabás, Kevin, Tivadar, Marcell, Dániel
Csipkebogyó