Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Ebből az "ilyen volt, ilyen lett"-ből mi sem szeretnénk kimaradni.
Egynaposan:
Kép
És félévesen:
Kép

Most szaladok autót bérelni, de majd jövök.
Kriszta

Kép
KépKép
nebula

Ildi!
Fel a fejjel! Biztos nem lesz semmi baj, és drága pici kisfiad hősként fog viselkedni. Gondolom neked lesz nehezebb, de gondolj arra, hogy ezzel megelőzhető a későbbi fájdalom. Akkor most leoperálják a körmét?

Hüpi, Connie!
Köszi nektek is a névnapi köszöntést. Húúúú, ennyien még sosem köszöntöttek felKép Már csak ezért megéri ide írogatni KépKépKép

Hüpi!
Hááát, az nem jó, ha nem sok manit kapsz. Gondolom a gyest kapod 23.000Ft-tal (vagy kb ennyivel). Én a tgys-re kaptam 100.000Ft-ot, most a gyedre kb 70.000Ft-ot, és ugye a gyesből kapnék majd ki 20e körül. Azért nem mindegy az a +80.000Ft. Szóval sajna nálunk döntő tényező a piszkos anyagiak.

Connie!
Nagyon aranyos Ákos. Szerintem semmit sem változott. Csak egy kicsit megemberesedettKép
Ez komoly, hogy a permetezés nem gáz????? Így nagyon frankó lenne, és látod, én erre nem is gondoltam, hogy az eső le is moshatja, és annyira nem is szívódik fel a növényekben.
Én úgy tudom, megint lehet kapni tgys-t, mert valahol olvastam, hogy egy csaj írt vmi szakértőnek, hogy ő most gyed-en van, de jön a másik baba, és a tgys-t igénybe vehetné-e, ha lejár a gyed. De talán írta a szakértő, hogy nem, mert a tgys-t leghamarabb a szülési időpont előtt egy hónappal lehet folyósítani. Mintha ez rémlene, amiből az tűnik ki, hogy második baba után is jár, de ennek utána kell néznem. Vagy pl. írhatna erről egy többgyerekes anyukaKép

Lir!
Sajna a mai világban szerintem muszáj logikusan gondolkozni, hogy mi hogy legyen, mert bár régen is felneveltek a szegények 10 gyereket, csak éppen nem tudták biztosítani mindenkinek a tanulást, stb. És ha én ezzel is tudok nagyobb anyagi biztonságot teremteni nekik, hogy kicsit átgondolom mikor kellene szülnöm, akkor próbálom törni rajtam az agyam. Legfeljebb nem fog sikerülni, vagyis ember tervez, isten végez. De legalább megpróbálom.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sajna nekünk nincs ilyen kórházos, párnapos képünk, mert a férjem minden nap elfelejtette behozni a gépet KépKépKép

Kép

Kép
brigó

Brigó!

Ebben teljesen igazad van, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem egy olyan 30-on felüli ismerősöm van, aki mindig 'majd jövőre' szül, mert idén még kocsi, lakás, külföldi út, toronyóralánccal kell.
Nem jó, ha felelőtlenül a semmire ugrik neki az ember, de szerintem kis találékonysággal sok mindent meg lehet szervezni.

Lir
lirian

OFF

Hehe, ezt a viccet ma kaptam:

Jack és Joe trükkje

Jack és Joe baromira le akarják inni magukat, de csupán egy dollárjuk van.
Jack kitalálja, vegyenek belole egy hot-dogot, amibol a virslit a gatyájába
teszi, és a megbeszéltek szerint cselekednek.
Belépnek a kocsmába, isznak egy csomót, majd amikor fizetésre kerülne a
sor,
Jack kigombolja a sliccét, eloveszi a virslit és Joe letérdelve szopogatja.
A kocsmáros erre azonnal kidobja oket, fizetés nélkül. Annyira beválik a
trükk, hogy egymás után keresik fel a kocsmákat. A hetedik után azt mondja
Joe:
- Te, én már nagyon unom, hogy mindig le kell térdelnem!
- Te panaszkodsz? A negyedik kocsmában elvesztettem a virslit!
Kép

ON

Ildi: Drukkhegyek mennek Marcikának!!! Kitartás!!

Dorka: Jobbulást!!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Hűha, Brigó, ennek nézzünk utána, mert ha tényleg jár a tgyás még egyszer, akkor mégis jövőre csinálunk gyereket.
Kép

Ildi,
Szorítunk, hogy Marcipánt ne viselje meg a kisműtét. Téged úgyis meg fog, te anyuka vagy.Kép
Ákos is haveri kézszorításokat küld neki.

KépKép
connie

Lir!
Persze, teljesen igazad van.
Az én főnöknőm addig várt mindenre, hogy már 40 éves, még faszija sincs, de van saját ház, kocsi, évi 2-3 nyaralás, vezető beosztásban van, utazgat mindenfelé a munkája miatt is, szóval élvezi az életet, de szerintem család nélkül ez mitsem ér. És erre szerintem már ő is rádöbbent, mert elég furán viselkedik azokkal, akiknek normális (értem ezalatt férj, gyerek) a családi életük.
Én annyit adtam a karrierre, hogy szinte semmennyit. Engem nem is az érdekelt, hogy mit érek el a munkahelyen, hanem hogy a fősuli után legyen egy jól fizető állásom, kihúzzam 2-3 évig, és így jó sok pénzt kapjak a tgys-re, gyedre, és ne 20-ból kelljen megélni, mint pl. OKOS unokatesómnak, aki érettségi után szült, a fősulit el sem tudta kezdeni, tengődnek a gyesből, és közben írigykedve beszél, hogy milyen jó nekünk, hogy ezt is, azt is meg tudjuk venni. Persze más lenne, ha nem tervezett baba lett volna, mert akkor oké, persze megtartották így jött össze. De ők így tervezték. Csak azt nem tudom, hogy azt miért nem tervezte, hogy miből fognak megélni. Ezt azért egy kicsit felelőtlenségnek érzem.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Connie!
Hirtelen ezt találtam.
http://www.origo.hu/noilapozo/jogiugyek/20030313anyasagi.html?pIdx=1

Ebben benne van ez a szöveg:
jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe beszámít a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély folyósításának az ideje, illetve a nappali tagozaton egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje is.

Vagyis, ha beleszámít a gyed, gyes ideje, akkor valszeg az illetőnek már van egy gyerekeKép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ezt találtam a jogszabályban, majd utána nézek, hogy egészen pontosan hogyan van.Kép

Terhességi-gyermekágyi segély

Ebtv. 40. § (1) Terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőzően két éven belül 180 napon át biztosított volt, és
a) a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül szül, vagy
b) a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon túl táppénz, illetőleg baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül szül.
(2) A terhességi-gyermekágyi segélyre jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe be kell számítani
a) a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának az idejét,
b) közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejét.
(3) A terhességi-gyermekágyi segély a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár.
(4) Terhességi-gyermekágyi segély a gondozásba vétel napjától a szülési szabadság még hátralevő tartamára annak a nőnek is jár, aki a csecsemőt örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette, ha az (1) bekezdésben foglalt feltételek a gondozásba vétel napján fennállnak.
Ebtv. 41. § (1) Nem jár terhességi-gyermekágyi segély a biztosítottnak
a) a szülési szabadságnak arra a tartamára, amelyre a teljes keresetét megkapja,
b) ha bármilyen jogviszonyban díjazás - ide nem értve a szerzői jog védelme alatt álló alkotásért járó díjazást és a személyi jövedelemadó-mentes tiszteletdíjat - ellenében munkát végez, vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységét személyesen folytatja.
(2) Annak a biztosítottnak, aki a keresetét részben kapja meg, csak az elmaradt keresete után jár terhességi-gyermekágyi segély.
Ebtv. 42. § (1) A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70%-a.
(2) A terhességi-gyermekágyi segély alapjául szolgáló naptári napi átlagkeresetet a 48. § (1)-(3) bekezdésében foglaltak szerint kell megállapítani.
(3) A (2) bekezdésben nem említett biztosított terhességi-gyermekágyi segélyének naptári napi összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszerese harmincad részének figyelembevételével kell megállapítani. Ha azonban a biztosított egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelme a minimálbér kétszeresét nem éri el, a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni.
(4) A terhességi-gyermekágyi segély naptári napi összegének megállapítására vonatkozó részletes szabályokat a Kormány állapítja meg.
(5) A terhességi-gyermekágyi segélyre, ha jogszabály eltérő rendelkezést nem tartalmaz, a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket kell megfelelően alkalmazni.
A terhességi-gyermekágyi segély és a gyermekgondozási díj alapjául szolgáló jövedelem megállapításának részletes szabályai
Vhr. 26. § (1) Tényleges jövedelem hiányában az ellátásra való jogosultság kezdő napján érvényes szerződés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni. A tényleges, illetőleg a szerződés szerinti jövedelem naptári napi összegét a 31. § (7) bekezdésének megfelelő alkalmazásával kell kiszámítani. Az egyéni és társas vállalkozók ellátását tényleges jövedelem hiányában a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér figyelembevételével kell megállapítani.
(2) Annak, aki munkanélküli ellátás folyósításának szünetelése alatt, vagy az ellátás megszűnését követő 42 napon belül szül, és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik, a terhességi-gyermekágyi segély, illetőleg a gyermekgondozási díj összegét a 42. § (3) bekezdése szerint kell megállapítani, azonban az ellátás alapja nem haladhatja meg a munkanélküli ellátás alapját képező átlagkereset harmincad részét.
Vhr. 26/A. § (1) Ha a gyermekgondozási díjra jogosult terhességi-gyermekágyi segélyt nem vett igénybe, a gyermekgondozási díjra jogosultság megállapításánál a terhességi-gyermekágyi segélynek megfelelő időtartam kezdő napjaként a gyermek születésének napját kell figyelembe venni.
(2) Az Eb. tv. 42/D. §-ában említett 180 napi keresetként a biztosítottat terhelő egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelmet kell számításba venni.
(3) A gyermekgondozási díjra - ha jogszabály eltérően nem rendelkezik - a táppénzre vonatkozó rendelkezéseket megfelelően alkalmazni kell.
Vhr. 26/B. § A gyermekgondozási díj legmagasabb naptári napi összegét az Ebtv. 42/D. § (1) bekezdésében meghatározott összeg harmincad részében kell megállapítani.
Vhr. 26/C. § A bedolgozó részére terhességi-gyermekágyi segélyt vagy gyermekgondozási díjat nem lehet folyósítani addig, amíg a feldolgozásra átvett anyagot vissza nem adta.

Kép

Kép
vizimano

Aha, én is ezt találtam, csak nem itt. És akkor a régi fizu alapján számolnak vagy a gyed alapjá vagy hogy?
Hú, ez nekünk nagyon nem mindegy, nekem 200 körül volt a tgyásom, a gyed meg netto 75 körül lesz gondolom. Ez már azért akkora különbség, amire nem legyintenék rá, hogy nem számít a pénz.

KépKép
connie

Ez az amit én sem tudok. De anyumnak megvan ezen jogszabályok kommentárja is, és megkérem, hogy a hétvégén nézzen már utána. Nekem sem mindegy! Nekem az rémlik, de ezt csak nagyon félve merem leírni, hogy a gyed alapján adják a pénzt, mert abból vonnak járulékotKép De ez nem biztos, ez tényleg nem a szakterületem. Én mindig a munkahelyre bíztam, hogy intézzék ezeket a dolgokat.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
a gyed után sztem csak adózni kell, de nem vagyok benne biztos, csak jövő hónpabban kapom az elsőt. De nem jön, hogy elhigyjem, hogy ennyit költenének a tisztelt állampolgárokra, hogy többször járjon a tgyás.

KépKép
connie

Ezt találtam:

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/tgyas
"A terhességi-gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a. Ez az összeg a szülési szabadság időtartama alatt illeti meg azt az anyát, vagy azt a gyermeket örökbe fogadni szándékozó nőt, aki a fent részletezett jogszabályi feltételeknek megfelel .
A napi átlagkereset kiszámításánál jövedelemként kell figyelembe venni minden olyan összeget, amely után a biztosítottnak egészségbiztosítási járulékot kellett fizetnie. Ide sorolhatók a nem rendszeres jövedelmek (például a végkielégítés, a prémium, a jutalom összege) is, arra figyelemmel, hogy ezeket csak azon időszakokban veszik alapul a számításnál, amelyekre tekintettel az érintett személy kapta .
Amennyiben a biztosított nem rendelkezik a szülési szabadságot megelőző évben legalább 180 napi jövedelemmel, a segély összegét a segélyre való jogosultság kezdő napját, azaz a szülési szabadság első napját közvetlenül megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján állapítják meg. Ez utóbbi esetben - feltéve, hogy a biztosítás folyamatos volt - a 180 napi jövedelmet csak a segély kezdő napját megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni. Amennyiben a biztosítási idő korábban megszakadt, a segély megállapításánál a megszakadást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni .
Előfordulhat, hogy a biztosítottnak sem a megelőző évben, sem pedig a segély igénybevételét közvetlenül megelőző 180 napban nem volt figyelembe vehető jövedelme. Ilyenkor a segélyre való jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének a harmincad részét veszik alapul a számításnál. Ugyanezt a módszert alkalmazzák abban az esetben is, ha valaki a munkanélküli ellátás folyósításának szünetelése alatt, vagy az ellátás megszűnését követő 42 napon belül szül, és tényleges jövedelemmel nem rendelkezik. (Az ellátás alapja azonban nem haladhatja meg a munkanélküli ellátás alapját képező átlagkereset harmincad részét.) Ha a biztosított jövedelme a minimálbér kétszeresét nem éri el, akkor a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni. Tényleges jövedelem hiányában a munkavállalóknál az ellátásra jogosultság kezdő napján érvényes szerződés szerinti jövedelmet, egyéni és társas vállalkozóknál pedig a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér alapján kell kiszámítani a segély összegét .
A terhességi gyermekágyi segély iránti kérelem igénylése és az ezzel kapcsolatos összes eljárás is illeték- és költségmentes."

Ez alapján sztem vagy a gyed, vagy a minimálbér alapján számolják.

KépKép
connie

Én viszont úgy tudom, hogy ha úgy jön a baba, hogy gyed-en, gyes-en vagy, akkor ugye beleszámít a 180napba, de a tgys-t a korábbi béred alapján kapod. Ezért akarok én szülni. Na jó, nem csak ezértKép
De akkor én is utána érdeklődöm az OEP-nél.

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!
Bejelentkezem, megvagyok Kép Az a helyzet, hogy a férjem még tegnap mondta, hogy lesz meglepim, és az lett, hogy nem ment ma dolgozni KépKépKépKépKépKépKépKép
És így együtt töltöttük a napot,ezért bocsi, de most nem írok többet. Ki kell használnom az időt, hogy látom Kép
Na, azért ne felejtsetek el, majd visszaolvasok később.
Pusszancs Mindenkinek!
Vezsomama
vezso

Vezso,
Hol van az a Lehel téren a babakocsidiszkont?

KépKép
connie

Brigó,
Ezt találtam Szakbarbár topikjában az indexen:
"Ha a gyesbe szülsz bele és az előző év január 1-től nulla bérezett napod van, akkor a tgyás és a gyed alapja a szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese lesz."
De akkor ez gyed és gyes alatti szülésnél is igaz, vagyis mi kivárhatjuk a 3 évet.Kép

KépKép
connie

Én is arra hajazok, hogy az államoplgárnak rosszabb megoldás a befutó, ezért mondták a barátnőim, hogy a 2. gyerek előtt el kell menni dolgozni 180 napra - és amikor csak lehet betegnek kell lenni.Kép

Kép

Kép
vizimano

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!!!
Írtam délután, de elszállt a net!!Kép

Kingu!!!
Te vagy az a szerencsés akinek elküldtem az ilyen volt ilyen lett képeket!!!!
Huhh, Te nagyon szép menyasszony voltál!!!KépKép

Brigó!!!
Boldog névnapot kívánok!!!!KépKép
Így leírva rosszabb a körömlevétel,utána nagyon megkönnyebűltem, mert már járni sem tudtamKép
Iszonyatos árakért adják a gyógyszert és csodálkoznak, hogy mennyi abortusz van.Persze sokan felelőtlenek, de sokan valóban nem tudják megvenniKép
Gyerekek közötti korkülönbség. Nekem van 2 év és van 8 év is közöttük. Mindekettőnek van előnye és hátránya, meg kell találni a szépet és a jót abban amit vállalunk.

Olyan jók ezek a képösszeállítások, most látszik csak igazán, hogy pár hónap alatt mennyit változnak a babók. Úgy elszaladnak az évek, hogy majd csak azt veszitek észre párotok ferde szemmel méregeti a lányaitok körül legyeskedő fiúkat!!!Kép

Ildi!!!
Marcikának drukk, neked pedig sok erőt kívánok!!!
zsuba31

Sziasztok!

Na megjártuk a sebészetet, egyenlőre elkerültük a szikét.Bekenték neki fertőtlenitőkrémmel, és bekötötték.Holnap kell levenni a kötést,és hétfőn kontroll.
A doki azt mondta, hogy elég csúnya a lábujja, de ilyen pici babánál nem szeretne beavatkozni csak ha nagyon muszály! Ez mondjuk jó hír, remélem megússzuk!

Haverok!Próbáltam telefonálni nektek, hogy segítsetek, de nem tudom hogyan működik ez az izé:
Kép

Ilyen zoknim lesz holnap estig, így sajnos ma nincs pancsikálás:
Kép

Ildi

delfinke

Ildi!

remélem hétfőig rendbejön Marcipán lábacskája!!
Ezzel együtt úgy látom, legalább a jókedv töretlen Kép

Többiek, hova tűntetek? Kép

Lir
lirian

Ildi!!
Megy a drukk, hogy minden rendbe jöjjön, és ne kelljen bántani Marci lábát!!
Fájlalja különben??? A képeken vidám, a kötés sem zavarja úgy látszik.
zsuba31

Nagyon tetszik ez a nosztalgia hullam.

en is teszek fel fotot

ilyen volt Andor par percesen

Kép

udv, BJ

es ilyen mostanaban

Kép
babjag

Ildi,
nagyon szorítok nektek, hogy javuljon a dolog. Tök rendi sebészt fogtatok ki.Kép Mondjuk én is, és milyen csinos volt. Hmmm! Csak ugye ha szikével simogatják az embert az nekem nem olyan vonzó.KépKép

Lir,
jelentem palacsintát sütöttem.Kép

Húú! A férjem holnap elviszi Ákost anyósékhoz fél napra, hogy meg tudjam csinálni a full őszi nagytakarítást. Én szeretek takarítani, mert sikerélményt ad.Kép

Dorka,
jobbulást, remélem túl vagy a nehezén.Kép Tudod, sajnos egy házasság szinte bármin tönkremehet.Kép De legalább csodálatos gyerekeid vannak.Kép

Kép

Kép
vizimano

Ma volt Ákos fél éves.Kép Ezt hiper-szuper nyügivel ünnepelte meg.KépKépKép Én meg hátleszakadással.Kép

Vezso,
használjatok ki minden percet amit együtt tölthettek férjeddel. És ha teheted, bontsatok ki egyet a 84 pezsgőbőlKépKép Vagy kettőtKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Bazsi 3 naposan.

Kép
cica29

Connie,

Nekem is eszembe jutott, hogy talán attól zöld a kaki amit én eszek. Amivel összefüggésbe tudom hozni az talán a szőlő, úgyhogy most nem fogok enni, aztán majd meglátjuk. Egyébként elég érdekesen produkálja Gréti a kakit. Reggel teljesen normális szine van a kakinak, aztán a nap folyamán zöldül. Sárgászöld, zöldessárga aztán az esti kakik teljesen zöldek. Ez van néhány napja. Ja, egyébként Gréti már hetek óta megint nagyon sokat kakil!!! Minden pelusban van, pedig ez csak az első 3 hónapban volt, aztán átállt a napi 2-re (reggel, este) majd csak este volt, és most megint sok van. Ez már fogzás miatt is lehet?

Milyen gyógynövény teát iszol náthára? Jó lenne valami, ami orvosolná az esetleges náthámat, mert mint már írtam (és akkor maradtam el az olvasással) jól bekajoltam egy náthát, és hát semmit sem "szedtem" rá Kép Kép így elég vacak volt leküzdeni. Most szedek C-vitamint megelőzésre, de ha megint befigyelne, akkor jó lenne ha valami segítene.

Akiren
akiren

Bocs, lemaradt, hogy ez a jóképű kisfiú Zsuba Bazsija!!!

Ilyen vagyok most,keresem a fogam!!!

Kép
cica29

Nem voltam elég gyors, Akiren beelőzött Kép...bocs Zsuba...

üdv.

kingu
cica29

CSilla,
átugorhatok egy pár palacsintáért? Kép

Kb ezer éve sütöttem utoljára... nem is tudom mikor.. de szerintem Cili születése óta nem...
lirian

Akiren!

Nekem azt mondta a vedono, hogy attol is lehet zold, es gyakori, hogy ha anyatejes, es mindig csak a tej legelejet szopja ki. Az meg higabb, es nem annyira teljes a taperteke.

Nem tudom mit eszik a babad, de ez hatha segit.

udv, BJ
babjag

Lir,
megettükKép Maradt egy fél azt meg a kutya ette meg.Kép De sütök újra szívesen teszem.Kép És akkor láthatlak is? Ha csak ennyi az ára, akkor akármennyi palacsintát lesütök.

Kép

Kép
vizimano

Köszönkük a drukkolást! Kép

Zsuba!
Egyáltalán nem fájlalja lábát!A kötés tényleg totál nem zavarja, szerintem azt hiszi valami trendi zokni, ami csak neki van! Kép

Vizimanó!
én is kérek palancsintát; imádom de utálom sütni! KépNálunk az úgy néz ki, hogy én kikeverem a tésztát, Tibi pedig süti! Kép

Ildi

delfinke

Csilla Kép
Annyira kedves vagy Kép
De szerintem 'ár' nélkül is megoldható lenne Kép
lirian

Akiren,
fogzástól lehet az, hogy minden pelusban van kaki.Kép Nálunk is ez jellemző amikor nőnek a kis fogmanók.Kép Ha reggek normális a kaki, akkor ne izgulj szerintem. Ha nem nyákos akkor rendben van.Kép

Kép

Kép
vizimano

Ildi,
Küldök virtuális palacsintákat.Kép Az nem is hizlal.KépKépKép Marcipánnak sok gyógy-hátbaveregetést küld ÁkosKép

LirKép

Kép

Kép
vizimano

Apa reklamál, hogy miért vagyok még itt, amikor azt mondtam, hogy csak megnézem írt-e valaki. Megyek, nehogy Virágék után hozzánk kelljen kihívni a szg szerelőtKép

Kép

Kép
vizimano

A C-vitaminhoz még annyit, hogy nekem a gyerekdoki mondta, hogy szedjem, mert az nagyon jól átmegy az anyatejbe, és ez a gyerkőcnek se rossz Kép

Babjag,
Igen, hallottam, hogy attól is lehet zöld, de ha 5 hónap alatt sosem volt zöld, és most igen, én meg nem szopiztatom másképp Grétit, akkor nem valószínű. Bárnéha nagyon gyorsan letud egy-egy szopit, és nem tudom mennyire ette a zsírosabbat is, hát ki tudja...

Vizimano,
Amikor elkezdődik a sokat kakilás, utána mennyi időre jelenik meg a fog? Vagy nincs ilyen összefüggés?
Ha fog miatt kakil sokat, akkor csak ez az egyeteln tünet Kép mert én mást nem veszek észre ami közelgő fogra utalna. Kép Kép

Akiren
akiren

Akiren,
Én kamilla+hársfateát ittam, de azt inkább csak folyadéknak. Köptetőnek lándzsás utifű szirupot, immunerősítőnek meg Echinacin oldatot szedtem.

Nálunk is volt zöld kaki, a gyakori, rövid szopik miatt. Most úgy szopiztatom, hogy kétszer egymás után ugyanazt a cicit kapja, és csak utána váltunk.

Vizimanó,
Vigyázz, mit ígérsz, még a végén odatódul hozzátok 84 anyuka babákkal palacsintát enni.

Patriéknál nem most műtik Benit?

KépKép
connie

Halihó!

Connnie! Bocsi, tényleg írtad, de nem jutottam el az elolvasásáig! Akkor mennénk.
A Lehelen van egy babadiszkont, nem tudom, hogy arra gondolsz-e, de ott nemcsak babakocsik vannak, hanem minden más is és egész jó áron. A templom mögötti úton van, mindjárt a legelején. (ha jól tudomn, az a lehel út). Sárga rácsos. Megéri megnézni szerintem.

Kingu! Milyen szépek vagytok!

Vizimanó, én is kérek palacsintát!!! Boldog fél éves szülinapot Ákosnak.

Ildi! Látom, gyerkőcnek tetszik az új zoknija.
Vezso! Élvezzétek ki teljesen a a napot a férjeddel :-)) Tessék a gyereket korán ágyba tenni :-)

Egyébként nagyon jó a babákat látni, pár hónap alatt mennyit változtak! Nagyon szépek!
Ja: babanapló téma is volt: én vezetek születésétől fogva egyet, én írom, meg rakok bele fotókat. Szerintem nagyon jó, anyám is csinált rólunk és most tök jó összehasonlítani, hogy miket csináltam én ennyi idősen. Aztán lehet, hogy Blanka majd jól kiröhög 20 év múlva.
Most megyek szunyálni.
Jó éjt és hétvégét mindenkinek!
Dóri

Dóri, Blanka & Balázs
dóri78

Sziasztok!!

Delfinke!!
Jobbulást Marcipánnak!! Tetszik a doki hozzáállása, hogy nem rögtön a szikét kapja a kezébe! Sztem nem lesz rá szükség!! Amúgy tényleg olyan vidám a képeken!! Helyes, maradjon is az!!!Kép

Vezso!
Örvendek, hogy a férjed otthon volt ma, minél több ilyen meglepit kívánok nektek!!!!!!!!!!!!!Kép

Lányok!
Köszi a bókokat, aranyosak vagytok...de ez az esküvői kép már 2 éve készült és ugye 2 év nagy idő....Kép Sajnos nem csak a hajam színe változott..Kép bárcsak annyi lenne a változás..:Kép na de siránkozás helyett inkább elkezdek tornázni, aztán meglátjuk mi lesz...(egyenlőre semmi..Kép..)

Második baba: bizony nehéz jól dönteni, én sem tudom, hogy lenne jobb, én félek a kis korkülönbségtől, de a nagyra már nincs olyan sok időnk. Amúgy a 2. baba gondolata egyenlőre még csak engem foglalkoztat, párom elvan a fiával és szerinte egy gyerek bőven elég....én mondtam, hogy ezt a témát még napirendre fogjuk tűzni..Kép

Képzeljétek mi történt: a múltkor láttam leírtátok, hogy a fogak milyen sorrendben szoktak ált. kibújni, nos mi kicsit eltérően működünk, mert a 2 alsó fogacska után nem a fenti kezd kibújni, hanem a 3. alsó..Kép én meg állandóan néztem neki a felső ínyét és annyira el voltam evvel foglalva, hogy nem vettem észre alól. Úgyhogy három fogunk van és szívesen továbbküldjük a fogtündért, hogy legyen egy kis éjszakai nyugalmunk, eleget vendégeskedett már őnagysága nálunk..Kép

Timurr!
Megkaptam amit küldtél, köszi, aranyos..Kép

Azt hiszem ma hamarabb fekszem le, de végezetül felteszem kedvenc képem, amin Fürtös kb. 5 perces volt..Kép

jó éjszakát

kingu

3200gr, maradhat?..Kép
Kép
cica29

Timurr

Csak neked, csak most!
Kép

Én se maradjak ki a sorból!

Kép

Jó éjt mindenkinek!
hüpi

Jóreggelt, jó szurkolást!

Mai reggelünk azzal kezdődött, hogy drága gyermekem az ölembe kakilt.Kép

Nagyon jók ezek a nosztalgiafotók.
Anyukám most mondta, hogy mikor ÁKost először meglátta, az első gondolata az volt, "nem baj, fiú". Ez pont Ákosunk legödémásabb napján volt, úgy nézett ki, mint egy lufi.Kép

Kingu, Hüpi,
Nagyon szép mennyasszonyok voltatok.KépSőt, kifejezetten szépek. (Már láttam vagy 100 mennyasszonyt az elmúlt másfél évben, úgyhogy elhihetitek.Kép).

Zsuba,
Mi már túl vagyunk a növekedési ugráson, de Ákos is most már minden hajnalban ébred enni, meg napközben is sokat cicizik, és keveset alszik, és nyűgös. Azt hiszem elkezdjük mi is a hozzátápit most hétvégén, úgyis jövő szombaton már tölti a hat hónapot.

Almát mivel reszeltek? Én úgy tudom, üveg reszelő kell hozzá, nem fém, mert abből kiold mindenfélét az almasav.

Vezso,
Már akartam kérdezni, hogy kekszet meg babapiskótát nem korai adni? Valahol olvastam, hogy az ilyen szénhidrátbombákkal (pláne a piskótával) még várni kell. (Nem Norbinál.Kép)

KépKép
connie

Jégvirág,
Végre megnéztem a honlapodat is, te is magadra veheted a fenti dícséretet.

Ebben a topikban nemcsak a legszebb babák vannak, hanem a legszebb anyukák is.

Zsuba,
Megnéztem közben a La Lechés könyvben, és abban azt írja, hogy ha 6 hónapos kor környékén 4-5 napig már tart ez, hogy gyakrabban kér enni a baba, akkor el lehet kezdeni a hozzátápit. Feltéve, hogy kizárható, hogy pl. náthás, és azért szopizik gyakrabban, mert ha beteg, akkor nem szabad elkezdeni, amíg ki nem gyógyul, hogy ne terhelje duplán a szervezetét.
Úgyhogy mi is belevágunk, mert már több, mint egy hete ébredezünk éjszaka.

KépKép
connie

Connie!

Tényleg jó az üvegreszelő, én is azt használom. De vigyázz milyen almával kezded, mert én sokat küzdöttem. Mint kiderült a zöld alma neki nagyon savanyú. a piros sem izlett neki annyira. A legjobban a sárga alma jött be.

udv, BJ
babjag

Sziasztok!!!

Kingu!!
Köszönöm, hogy feltetted az én kis golyófejű, doktoriját védő hörcsikémet!!!KépKépKép
Akiren!!
Szerintem is a tej miatt zöld a kaki, biztos az elejéből szopizik gyakrabban.
Én fejem a tejet és főleg a hátsó tejből kap mindig, de mikor nagyon sűrgős a tejbár nyitása akkor az elejéből kapott, na akkor a mi kakink is megzöldűlt.
Connie!!!
Én azért gondolom, hogy szükséges lenni elkezdeni a hozzátápit, mert nagysúlyú és hiába van sok tej annyit már nem győz megenni belőle ami fedzné az ő kalória mennyiségét.Éjszaka bevág összeségében 5-6 decit. Ez szerintem éhség!!Kép Este 10-től reggel 6-ig.
zsuba31

Na közben látom, hogy megerősítetted az írásomat. Nosza akkor kezdődhet a pemecselés, de majd csak hétfőtől. Annyira nem szerettem ezt a próbálgatás, szoktatás,kismennyiségű, kiköpős időszakot, ezért kényelmesebb csak a tejcsi, de hát öregszenek a lurkók és ami kell nekik,azt kiköveteleik!!!:-O
zsuba31

Zsuba,
Hát így van, a könyv is ezt írja, hogy babától függ, hogy a hat hónap környékén mikor. Azt úgyis te látod a legjobban, hogy mikor éhes. Ákosnál is igazából csak picit változott a viselkedése az elmúlt másfél hétben, lehet másnak fel sem tűnne. De ő is hajnalban megébred enni, és tényleg azért mert éhes, nem más miatt. Nagyon mohón szopizik, és alszik is vissza utána. Napközben is minden baja van, sokat nyügizik, elkezd szopizni, aztán mégse kell neki, később újra, aztán meg idegesen sír szopi közben, sztem ő is éhes. Almára, körtére meg nagyon rárabolt, mikor én ettem, és megnyalhatta. Tegnap húzta a kezemet a körtével együtt be a szájába. Végül is Bazsi is már nemsokára hat hónapos lesz.

Babjag,
Köszi, figyelni fogok erre. A mellettünk levő piacon lehet kapni egész kis, de édes almákat, azzal próbálkozunk, ha nem megy, kap a nagyobból, majd én megeszem a felsleget.Kép

KépKép
connie

Zsuba,
Jól elvagyunk itt, keresztbe irogatunk egymásnak.Kép
Mi ma veszünk üvegreszelőt, és még hétvégén elkezdjük, majd apája fényképezkedik közben.KépMost meg almabeszerzőkörúton van, épp akartunk indulni a piacra, mikor Ákos elaludt. Hihetetlen érzéke van bealudni, pont mikor indulni kellene.
Veszünk ma esernyős babakocsit is neki, fellázadtam, nem cipelem tovább, úgyis kinőtte a hordozóját is, én meg tegnap majdnem belesüllyedtem vele az aszfaltba, olyan súlya volt. Úgyhogy beüzemeljük neki a gyerekülést is, a hordozóból kivállasodott.Kép

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?