2000.11.29 16:04
Szerző: Anonymous
LARA:
Sziasztok lányok!
Sajnos már nem tudok jó hirekrõl beszámolni :-((
Megtörtént a legrosszabb :..-(
Délután már nemcsak barnás folyás volt, hanem egyre jobban átcsapott vérzésbe...aztán délután 5-kor bementünk a férjemmel a klinikára. Ott megvizsgáltak, megnéztek UH-gal, és azt mondták, hogy vagy felszivódott, vagy a vérzéssel kiürülhetett a petezsák. Nem látnak semmit már...
Aztán ott is kellett maradnom a klinikán, hogy majd másnap jön az orvosom (akivel még nem is találkoztam, mivel pont másnap mentem volna hozzá az elsõ vizsgálatra) és megvizsgál, hogy hátha maradt benn a méhemben még valami.
Szóval ott aludtam a klinikán, reggel vérvétel, vizsgálatok, újabb UH-gok, de egyik orvos sem látott már semmit...aztán vártam egész nap, de az orvosomnak nem volt ideje feljönni és megnézni, valószinû azért, mert õ ott az igazgató professzor. Szóval vártam este 10-ig, utána saját felelõsségemre hazamentem. A vizeletvizsgálatom, amit ott végeztek azonban pozitiv lett, vagyis terhességet mutatott. Szerintem ez azért lehetett, mert a szervezetembõl akkor még nem ürült ki a HCG hormon, és ezt láthatta a vizeletvizsgálat.
Szóval az orvosom még mindig nem látott. De azt hiszem, hogy keresek egy újabb orvost magamnak, mert ez sosem ér rá (biztos mert professzor).
A leletek szerint nem maradt semmi bennem...szerencsére még elég fiatal volt a terhesség, igy nem tudott megtapadni még rendesen, ezért tudott maximálisan kiürülni. Azért annak "örülök" hogy még most, ilyen korán (6-7 hetes) történt meg mindez, még az UH-gon egyszer sem láttam, szóval igazán még nem annyira éltem bele magam a dologba, mertha valaki már látta is UH-gon a babát, annak sokkal-sokkal rosszabb lehet.
Szóval most nagyon szomorú vagyok...és csak találgatom, hogy mi lehetett az oka...talán az, hogy végig azon idegeskedtem, hogy ez be ne következzen, vagy az, hogy egy hete bowlingozni voltam, vagy a munkahelyi idegesség...nem tudom...de mostmár kár is találgatni, hiszen annyi oka lehet...
Most ugy tervezem, hogy megvárom, mig elmúlik a vérzés, és elmegyek egy új orvoshoz.
Azt kérdezném tõletek, hogy ti hogy tudjátok, kell ilyenkor kihagyni valamennyi idõt a próbálkozások elõtt? Mert én úgy tervezem, hogy már ebben a hónapban újra megpróbáljuk, hátha megint egybõl összejön.
Tanulság talán annyi, hogy minden fizikai tevékenységgel fel kell hagyni, fõleg az elsõ három hónapban...és nagyon-nagyon nyugodtnak kell lenni és csak a pozitiv dolgokra kell közben gondolni, arra végképp nem, hogy ez megtörténhet (nekem végig ez járt az eszemben és ettõl szinte végig ideges voltam, néha nemis aludtam az miatt).
Azt is elterveztem, hogyha újra terhes leszek, valószinû amilyen gyorsan lehet kiiratom magam, és totál nyugodt életmódot fogok élni, mert itt a munkahelyemen mindig tök ideg vagyok...szerintem egyébként ez volt a fõ oka.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam, ki kellett irnom magamból a gondolataimat, és szerettem volna ezzel másnak is segiteni, hogy nehogy igy járjon...
Sziasztok, Lara
ui: akkor van valami tanácsotok, hogy hagyjunk-e ki idõt a próbálkozás elõtt??