Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Eddig 5x voltam a saját dokinál (3x volt vizsgálat,4x UH), 2x a kórházban (genetikai UH), 3x vérvétel, 3x védőnő, 2x háziorvos (család besegít a táppénzes papírok begyűjtésébe), 1x fogorvos (most folytatódik), 1x kardiológia (így egyszerűbb leírniKép)... hirtelen ennyi jut eszembeKép

EsztiKép Én is azt olvastam vhol, hogy gyakran előfordul, hogy kinnt is akkor aktívabbak, mikor odabenntKép Nekünk a legintenzívebb este 6-7 óra után...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szia Anita,
de jó, hogy újra itt vagy! Miből vizsgáztál?
Kiartás a fogdologhoz!

Azt nem írtam, hogy a dokim a magánban is mindig csinál uh-ot, tehát eddig 5 uh volt.
Én is alapítványi szobát fogok kérni, ha lesz szabad. Azt hallottam, hogy a szülésznőnek a dokinak adott összeg felét szokták adni. De a Péterfyben mindegyik nagyon profi, így még nem tudom válsztok e külön. Hétfőn lesz egy előadás róluk, majd utána döntök.
Angi 22+4
angi79

Anita,

mi eddig szerintem ugyan ugy állunk a doki dologgal.
A mi babánk is este aktív, de szerencsére nem éjszaka. Akkor van fent, amikor én.

Ezen alvás dolgon én is gondolkoztam már Eszti.
angi79

Szia Angi!

De aranyos vagy, hogy így fogadszKép Nagyon jól esik!
Csinálok egy könyvelői tanfolyamot, mert újabban az egyetemi közgazdász diplomához nem adják (hiába járok számvitel szakirányra), a nélkül pedig nem lehet mérleget, beszámolót aláírni... ! Gazdasági és vezetési ismeretek a tárgy neve! Igazság szerint nem volt nehéz, mert már egy halomszor vizsgáztam ilyen és ehhez hasonló tárgyakból, de kicsit megviselt! Nem tudom,hogy fogom bírni a félévi vizsgákat...
Fogorvossal a legrosszabb,hogy nagyon félek! Ezért is hanyagolom el mindigKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szia Anita!! Kép Miből vizsgázol?
Én most fogom kezdeni a fogorvos témát....brrrr Kép
Az én babám nagyon sokat van fent. Kép Délelőtt (pl. most is!!), ebéd után, és 5 után este lefekvésig, aztán hajnalban 2-kor mindig. Hát ha így lesz, ha kint lesz, akkor felköthetjük!! Kép
Mamacka, szerencsére nem a mi dolgunk megoldani a mai egészségügyi helyzetet, szerintem szinte lehetetlen dolog.....Kép Én ebben a helyzetben próbálom megtalálni a középutat. Aztán, hogy ez-e a megfelelő, nem tudom, de remélem! Kép Bosszankodni pedig nem vagyok hajlandó, hiszen változtatni úgysem tudok ezen! Kép
Vendég

Nekünk is többször fent van a babánk, de este "tombol"! Tegnap a 2 EKG + a szívultrahang már nem nagyon tetszett neki (főleg, ahogy forgattak egyik oldalról a másikra), hevesen tiltakozott a másik iránybaKép Már annyira édes, úgy imádomKép És már annyira várjuk! Múlt héten a nagy mászkálásban vettünk neki pár ruhát! Annyira falatkák, majd megzabálom őket! Mindennap megnézegetjük őketKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Én nem is a bosszankodásról beszélek ...inkább sarokbaszorítva érzem magam... Az lenne a legjobb ha minden gond nélkül tudnánk adni...

Eszti
Mennyi a magánrendelése Ujvárinak? Már lehet írtad csak elfelejtettem! Csak azért kérdezem mert úgy szeretnék hozzá menni holnap UH-ra, hogy tudjam mire számítsak... jól emlékszem, hogy 5000?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,
a Csodadoki Kép Pásztón rendel. Én is a rendeléssel egyszerre járok UH-ra. Szerencssére hozzá mindig este kell menni, legalább Õ nem kerül egy munkanapomba.

Én eddig nála voltam 2x, ma megyek harmadszor, meg egyszer a házidokinál EKG-n.
A labortól, vérvételektől nagyon tartokKépKép
6 évesen estem át ilyenen utoljára, aztán még egyszer 17 éves koromban próbálkoztak vele, de akkor feladták, mert hatodszorra sem sikerültKépKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Medi engem már annyit böködtek, hogy szinte élvezem! Kép
Pásztó az nem a szomszéd utca...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Én nagyon utálom a szurkálódástKép
Gyerekkoromban mindig arra gondoltam, hogy ha felnőtt leszek, akkor én sem fogok már félni, mert a szüleim is olyan bátrak....
Na, most vagy nem nőttem még fel vagy ez nem jött beKép
A védőnőt is meggyőztem, hogy felejtse el a fogorvost beírni a kiskönyvbe, mert ha kötelező lesz menni, akkor még jobban utálom majd, így meg egyszer ráveszem magamKép

Sajnos Pásztó nekem sem a "szomszéd utca", de talán megéri az a 30-40 km. Remélem, már áprilisban nem lesz hóKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Mamacka, mail ment. Kép

Én még semmit nem vettem a babónak. Ti hogy fogjátok őt öltöztetni, mondjuk otthon? Én arra gondoltam, hogy rövidujjú, -lábú body + hosszúujjú, -lábú rugi.....
????
Vendég

Eszti! Én is annyit gondolkodom rajta, hogy fogom öltöztetni! Meg egyáltalán, hogy mindig tudni fogom -e , hogy mikor mennyi ruhát adjak rá... Biztos majd belejövünk!

Teszek fel néhány képet, bár nem túl jól sikerültek! (A TV-t fotóztam leKép Biztos mondaná Apuci, hogy milyen "okos" vagyok..., de én nem találtam jobb megoldást, és már annyira meg szerettem volna mutatni)

Tehát: 1. A bizonyíték, hogy fiúKép Remélem, számotokra is kivehető A 2-3.ugyanaz, csak máshol tükröződik vissza a fényképező, a kép címe: a kis Vigyori

Kép

KépKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Bocsi, nem nyomtam enter-t köztükKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok, megjöttem, sikerült beszereznem a "műlábam" Kép 1600 ft lett végül, de nagyon szexi Kép Mint egy őszi női harisnya (fekete), és csipkés a combtőnél Kép Megláttam, és azt hittem rosszul látok. Baromi jól néz ki Kép Holnap reggel kezdem hordani, mert felkelés előtt már fel kell húznom. (ja, és soha nem hordtam még harisnyát...csak ha valamért nagyon muszáj volt, évente kb 2x Kép )

Ildikó (Vas)
Vigyél a tatyódban valami péksütit, amit rögtön vérvétel után elfalatozol. Az jót fog tenni!

Medike
Ritka az ilyen jó doki!
A védőnőnek meg jól beolvastál Kép

Szülésznőt hogy kell/lehet választani? Én szülés előtt kb 4-6 héttel leszek először a kórházban "pofaviziten", addig az sztk-ba járok. Hogy csináljam?

Ha 5 napnál kevesebbet vagyunk szülés után a kórházban, akkor vissza kell menni varratszedésre, nem?

Esztipeszti
Ez lakás hőmérsékletétől, és baba fázósságától is függ. De body és hosszú rugi az tuti. A body hoszsúsága az a fent írtaktól függ szerintem. Sőt ha úgy van egy kis réklit is rá lehet méág húzni.

Titati 23+5
titati

Cukimanó Botond! Kép
Nálunk is végülis ott van a fiús bizonyíték az UH-on, de én valahol még nem merem elhinni, majd ha a következőn is azt mondják, akkor már biztos. Kép
Vendég

Tapasztalt "mogyorószakértők", mondjátok már meg nekem is, hogy hol a bizonyítékKép
Az első kép nem tiszta nekem, de a többin nagyon édi!

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Esztipeszti
1-nek én se hiszek Kép De remélek Kép

Anita
De édi Kép
titati

Medike, talán így???

Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Eszti, Titati! Nekem már két UH-n, két külön doki, + videofelvétel! Tuti, fiú!!!Kép

Köszi a dícséret Cukorpofa nevében isKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szegény kis Drágám, kielemezem ország-világ előtt a kis intim szféráját, még mielőtt kibújna...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok lányok!

Látom nagyon jó témát találtatok! Nekem is lenne pár szavam hozzá!

SZTK: én oda kezdtem el járni. Nem mondom , hogy baromira kedvesek voltak , de elment.A 16. héten szólt a nővérke , hogy szóljak a dokinak a 20-22. hétig ha nála szeretnék szülni.A 18. héten úgy viselkedett velem mint egy "leprással" csak azért mert még nem szóltam , hogy akkor nála szeretnék szülni vagy sem. Nem hogy azon dolgozott volna , hogy meggyőzzön arról , hogy nincs nála alkalmasabb orvos erre a feladatra. A páromnak sem kellett több és mondta , hogy ezt inkább hagyjuk. És amikor kijöttem a dokitól a 18. heti vizsgálat után szaladt utánam a nővérke , hogy szóljak a dokinak. Plussz még egy dolog. Nagyon sok volt a folyásom amire azt mondta ez ezzel jár....

Magándoki: szóval váltottam! Magánorvos Uhs vizit 5000 és havonta kell menni. A Kórházba van a CTG ott nem kell fizetni a szülésre nem mond összeget. Én kerek perec rákérdeztem a szülésznőre már adata is volna a számát de azt mondta még ráér felvenni vele a kapcsolatot.
A folyás hát nem velejáró! Gombás fertőzés volt! Az SZTK-s doki meg sz@rt rá. Az uncsitesóm nála szült két gyereket. A másidiknál 15 percet volt bent. Kapott egy 20-ast és a ,ai napig oda jár hozzá. Vitt képeket a gyerkőcökről és nagyon kedves a dokibácsi!
(Istvános dokibácsi ha valakit érdekel írjon egy e-mail címet) Szerintem megéri a havi 5000-et a szülésznő pedig már a CTG-n is segít , hogy ne kelljen végigülni a sort.

Bocsi kicsit hosszú lettem de muszáj volt leírnom.

Czuli 22
czuli

Inkább most elemezd ki, mint ha már ő is kint van. Erre még nem emlékszikKép

Én is nagyon szeretnék ilyen "bizonyítékot" a Manómnak!

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Esztipeszti! Orrvérzés! Én is szenvedtem tőle. Azt mondták ha nem marad abba akkor kiégetik az ereket.
Viszont van egy bogyó Rutaszkorbin amit lehet szedni. Nekem segített egy próbát megér , hogy ne kelljen rögtön égetni! :-)
Majd írok emilt csak most kevéske az időm! :-)

Ilu
czuli

Anita, hát kb. nálunk is hasonló a képhelyzet "mogyi" ügyben....Kép
Titati, köszi a ruhasegítséget. Varrata válogatja, gondolom. Attól függ, hogy felszívódó-e, vagy kiszedős. Azért már általában felszívódós, így csak majd a 6 hetes kontrollra kell visszamenned.
Nálunk a szülésznő választás az kb. úgy van tán, hogy a doki ajánl, hogy ő kivel szokott, szeret dolgozni. Aztán fel kell kérni, hogy segédkezzen. Hát én ennyit tudok, mint elsőszülő (barátnőmtől, egy az orvosunk), de gondolom ez is kórház függő.

Anita, ezen a képen nagyon jót nevettem, ahogy bekarikáztad a lényeget!!!
Vendég

Mikor először raktam fel a képet, már akkor is ezen gondolkodtam, hogy hogy emeljem ki, ha vki nem látná??? És lám, jött az ötlet...Kép

Tényleg, szerintetek meddig kell szülésznőt választani, úgy 1-2 hónappal szülés előtt? Milyen gyakorisággal indítanak szülésre felkészítő tanfolyamot (papás szülésre), kórháza válogatja?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Titati! Örülök, hogy szexi lett a "műláb"!!!Kép Kész szerencse...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Czuli, asszem az égetést nem úszom meg, kb. 10 éve már egyszer megcsinálták, azóta egyszer sem vérzett, de most megint előjött. Kép Ez van, valami kis nyűg nélkül én sem úszom meg.... Kép

Anita, szerintem kérdezd meg a dokidat, hogy hogy legyen a szülésznő, biztosan fog tudni mit mondani, általában bejáratott dolog ez.
Tanfolyam: ahol én fogok szülni, ott folyamatosan van asszem 6 előadás, aztán kezdődik elölről, de bármikor be lehet kapcsolódni. Ez is kórház függő.

Titati, esetleg egy szexi fotó az új lábadról? Kép Kép

Na, majd én is lefényképezem a tévét, az állítólagos bizonyítékkal....Kép
Vendég

SZiasztok!

Mamacka. szerintem ha bejön a szülésemre akár éjjel is, azért már több jár, illetve egészen más jár, mint hála.

A Szent Imrében az alap szobák két ágyasak és 24 órás rooming-in van, úgyhogy az már nem lesz plusz pénz.

Medike: vérvétel előtt fél óra-órával igyál meg egy pohár sima vizet. Nálam csodákat tett Kép

Eszti: eleinte valszeg hosszú ujjú body+ ujjatlan rugi lesz rajta. Legalábbis a fiúkra ezt adtam Kép

Anita: a fő elv az, hogy 1 réteggel legyen rajta több, mint rajtad, mert ő csak egy helyben fekszik. De ha a mellkasához benyúlsz, tudni fogod, fázik-e vagy melege van-e Kép

Titati: a Szent Imrében van kismamaklub, ahol meg lehet ismerkedni a szülésznőkkel. Én oda akarok elmenni, bár már tudom, hogy kit szeretnék választani.

cory 17+5

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Anita
Intim szféra: inkább most valóban Kép

Esztipeszti
Öltöztetéshez még anniyt, ami általános:
- mindig 1 rétegel több kell a babára, mint az anyukára
- A nyakánál be kell nyúlni 1-2 ujjal, és érzed, hogy meleg-e neki. Onnan meg tudod állappítani, hogy sok, vagy kevés rajta a ruha

A szexi lábról készítek este egy képet Kép
Már felszívódó varratot hazsnálnak? De jó lenne... nekem 6 éve a varratszedés volt kegyetlen Kép
titati

Cory, köszi a segítséget!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!!!

Anita, nagyon édi a kis kukis!!!Kép

Mamacka, orvosom Fülöp Tamás, szülésznőm Nyulas Jolán volt.
Én kb 2 hónappal előtte kértem fel, de mázlim volt vele kapcsolatban, mert azóta jóval előbb kell szólni, annyi felkérésük van.
Én most már nov.-ben szólok neki,(ha meglesz az afp és az uh. eredmény) remélem még emlékszik rámKép.Nehogy kicsússzak az időbőlKép
Egyébként ő csinálta az utólsó hónapban a kórházban az nst-ket(hetente), akkor semmit nem adtam neki, de illetve egyszer egy nagy doboz mercit, csak a szülés után kapott lóvét.Én sohasem kérdeztem meg se az orvost, se őt , hogy mennyiért vállaljákKép.
Mamacka, nekem a szt. imréről csak jó tapasztalatiam vannakKép
Szerencsére 1 és 2 ágyas szobák vannak, a szülőszobák egyszemélyesk, minden vadiújKép
A szobákért nem kell fizetni, de amilyen hülye vagyok,a nyugalmamért ezt is megtennémKép

Titati, mi van a fogaddal???
És tényleg várunk egy szexi lábfotótKép!!
Vérvételre mindenképpen viszek valami kaját magammal(utána benyomom a parkolóba, hogy még haza is tudjak vezetni)Kép
vas

Cory
Nem ér, beelőztél Kép
titati

Titati! Várjuk a képetKép (tényleg alaposan kielemeztem a kis manót, de már elég volt! Csak biztosak akartunk benne lenni, ha már megmondták, akkor az tényleg az legyenKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Titati, nekem Leventénél 6 éve is már felszívódó varratot használtakKép
Meg Olináli is.Remélem most még cérnára sem lesz szükségKép
vas

Köszi Cory, Titati! Kép Sokat tanulok a tapasztalt anyuciktól! Kép
Az ismerőseimnél, akik mostanában szültek, mindnél felszívódó varrat volt (gát).
Vendég

Ildikó: Kép Én is a Nyulas Jolánra pályázom. Azt mondod, ilyen hamar fel kéne kérni???? Én erre még nem készültem fel lelkileg.

Titati: :D

cory

cory
Budapest

Köszi Ildi! Már novemberben? Lehet szóba hozom a dolgot a dokinak a jövőheti terhesgondozáson!
Tényleg, ájulásod nem volt azóta? Én is mindig viszek enni vérvétel utánra...Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Titati: nekem már Baluval is felszívódóval varrtak, de akkor még úgy tudom, kevés helyen volt így. Zsomával 2 éve a Schöpfiben is azzal varrtak.
cory

cory
Budapest

Cory,
Köszönöm a tippet, kipróbálom. Bár annyira nem látszanak a vénáim, hogy lehet, hogy be kellene áztatni magam vagy két hétreKép
De persze csak a vérvétel helyén érvényes ez, máshol olyan vékony a bőröm, hogy ha egy kicsit magasabb a vérnyomásom, akkor úgy nézek ki, mint egy vízrajzi térképKép
Na, de ha már eddig nem volt semmi gondom-bajom , (gyorsan lekopogtam, hogy este se legyen), akkor legalább ezt szenvedjem megKép

Ja, még a csodadokihoz hozzá kell tennem, hogy szíriai és képes volt elnapoltatni két héttel a már meglévő repjegyét, mert a barátnőmnek a kiírtnál hamarabb kellett szülnie, és inkább később ment, minthogy később érkezzen.
De már dícsértem eleget, pedig most bosszankodom rá, mert nem veszi fel a telefonját, hogy megbeszéljem vele az esti időpontotKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Cory, Nyulas Joli nagyon jó fej, és totál profi.Egy pillanatig nem féltem , amíg vele voltam.De már az nst-k alatt is annyi nyugalamt, és biztonságot dumált belém, hogy totál nem izgultamKép
Már írtam ,hajnali fél háromkor hívtam, hogy megindult a szülés, és fél négykor ott várt a kórházba.Az orvost is ő hívta, nekem nem kellettKép
Aztán fél hatig el se hagyott, amíg Olivér ki nem bújtKép
Azért szólok nov.-ben, mert múltkor januárban kértem fel, és már alig fértem bele a naptárjába.(akkor is márc.-ban szültem)Viszont most nem akarok kockáztatni, nehogy lecsússzak róla.

Anita, azóta nem ájultam el, de ezért félek a vérvételtől, ott mindig rosszul leszekKép
vas

Ildi, szerintem úgy is kérheted a vérvételt, hogy közben fekszel. És akkor nem lesz olyan rossz. Egy picit utána is még észhez térhetsz. Esetleg egy pici kekszet már oda is vihetsz, és akkor a parkolóig is kiérsz. Kép
Vendég

Sziasztok!

Gyorsan a szülésznő témához, aztám rohanok ebédet főzni: nekem nagyon fontos volt, hogy megtaláljam az igazit. Akiről érzem, hogy számomra ő az, aki mellett nem "viselkedem", hanem önmagam lehetek. Szerencsére az orvosom is úgy állt hozzá, hogy válasszak én (bejártam a szülőszobába, amikor váltás volt, hogy mindenkit megismerjek), aztán még az is kiderült, hogy a választott szülésznő és az orvosom sokat és szívesen dolgoznak együtt.

GyeZsu
gyezsu

eszti
Kérdezz nyugodtan, ha van valami!

Ildikó:
a fogammal most türelmes vagyok... most egy pár napig próbálok puhákat enni (igaz zsömlére is feszíteni kezd). Meg hozok fogkefe fogkrémet és itt benn is fogat fogok mosni, minden evés után, hátha jobban átvészelem ezt a hetet. Reménykedem.
És a Tied????

Szexifotó: valóban az lesz, mert bugyiig ér a harisnya Kép
Varrat: én cikk-cakkbanrepedtem tövig...lehet ezért se adtak felszívódót...meg ugye Nyírőben szültem...
titati

Titati, kösz az enyém jól vanKép
Kicsit érzékeny volt még tegnap, mikor ráharaptam.Ma még nem mertem próbálni.Viszont csütörtökön kiszedi az ideiglenes tömést, és kapok újatKép
Midezt a vérvételes reggelem utánKép
De csak este megyek a fogorvoshoz, addigra az egyiket kiheveremKép

Egyébként nagyon sokat segít a málnalevél teaKép
Nem tudom, hallottatok-e róla.Kb.35. héttől kell inni, és nagyon jól tágulna k tőle a szövetek, gátvédelem szempontjából.Én ittam ,meg lazítós olajokkal is masszírozták a nunámatKép, és tényleg alig kellett vágni.Csak a nagyfejű miatt kellett.Ezért írtam, hogy talán most nem is kell.Remélem, harmadiknál már ez nem lesz problámaKép
Rendeltem egy könyvet innen a netről:A bába válaszol c.Tele van mindenféle homeopátiás dolgokkal, gyógyteákkal, olajokkal, meg mindennel, amivel megkönnyíthetjük a szülést.Talán a héten meg is jön, aztán akkor beszámolok róla, hogy miket olvastam.Kép
Most megyek, kicsit pihizek ebéd utánKép
Olivér már javában szunyókál
Kép

ildikó15+4
vas

Eszti: szerintem csak így lehet értelmesen tanulni. Szép lassan összeszedni az infókat. Különben a fele kiesik Kép Én anno a chat-en okosodtam :D

cory
Budapest

Látom a vérszívók a téma. Hát.. én ittam, de így se talált a néni vénát. És én már ettől rosszul lettem. Erre mit mondott? "Mi lesz magával a szülésen?"
Anita,
nagyon jó a kép. Teljesen jól látható! Kép Azért a miénk még nem ennyire 100%, de remélem a Praxisban már beterpeszt nekünk.
Titati,
várjuk a képet!! Egyébként milyen jelei vannak a visszérnek? Nekem látszanak az erek a lábamon, eddig is, de most van új. De erre azt mondta a védőnő, ha nem fáj, az nem az.
Tényleg a fogad?
angi79

Már kérdezek is: folytatásképpen. Ha majd kiviszem, miben vigyem ki? Body+rugi+valami kardigánféle, pulcsika+bundazsák? Sapi.
Akarok csináltatni báránybőr bundazsákot, szerintem annál jobb és melegebb nem kell. Alig lehet valahol kapni, azok is marha drágák és picik, szóval én csináltatok.
Abban biztosan nem fog fázni, mégha áprilisban hó is esik......Kép
Kezdtem kiigazodni a babakocsik terén. Most már csak egyben segítsetek: arra gondoltam, hogy olyan babakocsit vennénk, ami sport, de teljesen vízszintig dönthető (újszülötteknek való), és bele lehet tenni egy kivehető mózest (ez pedig nem olyan marha nagy, mint a normál). Vagy pedig maradjak a hagyományos mózesosnál, amit idővel lecsatolok, és jöhet a sport része???
????
Vendég

Ildi,

erről a málnalevél teáról már én is hallottam, hogy hasznos. És az olajról is, amit a Mamutban lehet kapni, egyszer olvastam valahol. De messze van még a 35. hét. Vagy nem?
angi79

Eszti,
én az elsőre szavazok, kivehető mózes.
Báránybőr bundazsákot hol csináltatsz? Mikorra vagy kiírva?
angi79

Cory
Ezt nem értem... mire gondolsz még: "Mamacka. szerintem ha bejön a szülésemre akár éjjel is, azért már több jár, illetve egészen más jár, mint hála." ,a háládat vivel tudod még kifejezni??? ...én részemről az a 40000Ft a legtöbb ami adható...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?