Sziasztok,
mindenkinek üdv,
gólyahír: Botondunk tegnap két hete, okt 12-én este 23:15kor megszületett 3240 grammal, 54 cmesen!
Sajnos kezdődő tüdőgyulladással született a kedves, ezért szülés után nem is lehetett velünk, rögtön őrzőbe került, majd pár órásan a Cerny mentők átvitték a SOTE IIre, az újszülött intenzívre.
Én ezért másfél napig nem láttam, de a párom rögtön másnap már bemehetett hozzá, így saját szemével győződhetett meg róla, hogy fiacskánk hamarosan jobban lett. Szerencsére a Klinikán volt hely a gyermekágyas osztályon, így a doktornő el tudta intézni, hogy átvegyenek és Boti közelében lehessek.
Az intenzívre háromóránként lehetett bemenni félórákra szoptatni reggel hattól este kilencig, ezalatt Boti szép lassan belejött a szopizásba is. Az ötödik napon engedték ki a PICről, 24 órás rooming-inbe, és végül nyolcnaposan jöhettünk haza.
Szóval kalandosan alakultak első napjaink, két kórházat is megjártunk. A szülés nagyon szép bensőséges hangulatú élmény volt, hála Boros doktornőnek és Diószegi Éva szülésznőnek (ő volt az ügyeletes). Engem egyáltalán nem, inkább csak szegény babánkat viselte meg :-(. Köszönet továbbá a doktornőnek, hogy elintézte, hogy átvegyenek a klinikára a babánkhoz, és neki és a csecsemősöknek, amiért bátorítottak, hogy fejni kezdjek, így a tejcsi beindulásával nem volt gond. A PIC-en pedig a legnagyobb köszönet Hugyecz Kati doktornőnek jár, aki személyesen ragszkodott hozzá, hogy szoptatni kezdjem Botit, még mielőtt a tenyésztések eredményei elkészültek volna.
Kyky, sajnálom, hogy ez történt veled, erre nem lehet mit mondani. Nekem is csinált már a doktornő műszeres befejezést elhalt terhesség után, el sem tudom képzelni, milyen lehetett altatás nélkül. Miért nem lehet náthásan altatni?
Annyit tudok csak mondani, hogy nekem mind a vetélésemnél, mind a szüléskor pont az és pont úgy kellett, amit drBJ "nyújtott", és szakmailag sem történt semmi kifogásolható (pl a gátmetszésem két nap után gyakorlatilag meggyógyult)
Mancs, szerintem a babamozdulást a legjobban ahhoz az érzéshez hasonlít, amikor egy pici izom remegni kezd az arcodon vagy a szemed körül - csak épp ezt a pociban érzed.
Prüntyi, Tündinek gyönyörű bogárszeme van! Még mindig fárasztóan gyakran szopizik?
Végül képek: itt látható néhány kétnapos, az intenzíven készült kép:
http://www.pdamill.com/~fable/boti/ Itt meg itthoni képek:
mindenkinek puszi
Juttka