Új privát üzeneted érkezett!

Hát jó reggelt!

Botikám már fél 7-kor beszélgetett,így azóta ébren vagyunk...Azért tudtam aludni és jó volt este elmenni!

Izgatottan várom,hogy mi van Papucikámmal?!

Kataa,

én akarok az első lenni!!!!
NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT ALEXNAK 3. SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL!Kép

Dóri
angelheart

Sziasztok! Jó reggelt! ;)

Angelheart. Semmi! Kép Tegnap lefürödtem, aztán igaz, hogy nagyon kellemetlenül, de aludtam. Szóval várok... De az biztos, hogy mostmár alakul a dolog! Kép
papucikam

Persze,csak nyugi!
Ami késik ,nem múlik,de még nem is késik...Kép
angelheart

Sziasztok!

Papucikam:
Látom végül nem lett semmi a dolgoból. De most már alakul, ahogy kinéz, valószínűleg jóslófájás volt vagy vmi hasonló.
Mikor benn feküdtem a Nyírőben július végén, egyik éjszaka bejött egy csaj olyan fájásokkal, hogy azt hittem, ott helyben a kórteremben fog megszülni, de CTG nem mutatott semmit, és arról is kiderült, hogy "csak" jóslófájás volt, épp akkor fordult meg a babája.
3 hét múlva született meg végül a babája.
Azért azt remélem, Neked nem kell még olyan sokat várni Kép

Kataa:
Szülinapja van a csemetének? Nahát, akkor sok boldog szülinapot, puszi a homlokára! Kép

Zsuzsa (18+2)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Papucikám szül???!!
angelheart

Angelheart

Sajnos még nem! Kép
De ha netán tényleg beindulna a dolog, akkor előtte még megpróbálok írni...
Egyébként ma még sokkal rosszabbul vagyok! Kép
Kép De talán ez a jel, hogy már közeleg a Nagy Találkozás!!! Kép Kép Kép

Bízom benne! Szorítsatok ám! Kép

39
papucikam

Hajrá-hajrá! Kép
Drukkolunk innen a partról! Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Hát persze,hogy drukkolunk!!
Minden kismaminak,de most a finiselőkre koncentrálva!
Különben most éjjel elég hideg volt,nincs kizárva,hogy ez okozta a rosszulétedet Papucikám!

Dóri
angelheart

Szia Dóri,

Nem tudsz aludni? Kép

Én is elég rosszul voltam az éjjel, pedig nem szülök mostanában Kép

Tegnap és ma éjjel Anikó 4-f6ig fenn volt. Semmi baja, "beszélgetett", kurjongatott. Nem élveztem különösebben ezt a hajnali csevejt, megpróbáltam aludni, de persze nem ment. Aztán f6-kor a Zsolti is ébredt. Meddig fogom ezt bírni? Úgy érzem nem sokáig.
Ráadásul apjuk is elutazott 3 napra. Kép

Papucikám,

Szerintem azért nem ártana konzultálni valakivel a klinikáról, bár mint írtam, én elég beijedős vagyok ilyen helyzetekben.

Kópé
Vendég

Angelheart

Igen. Én is gondoltam rá, hogy lehet, hogy front van...
De bíztam is benne, hogy beindul tőlle... Kép
Megint erősebbek a fájások. De nem is csoda, hogy fáj a hátam, meg a derekam. Kérdem én!? Ekkora pocival ki az aki még tud kényelmesen aludni? Kép
Jóhogy fáj! Kép
Annyi a különbség, hogy a hasam is egyre jobban fájdogáll már, de még mindig nem olyan menstruációs jelleggel.
Ja meg tegnap írtó hasmenésem vot. Alig bírtam felállni a wc-ről. Kép
Meg azért próbálok ám rásegíteni! Tegnap megcsináltam Danika kis kuckóját. Tegnap vettük meg az utolsó hiányzó darabot, a pelenkázó kisszekrényt. Már csak az hiányzott! Kép
Olyan kis elemekből állt, hogy azt hittem megőrülök mire megcsinálom... Kép
5 órán keresztül szereltem, megállás nélkül! Kép Kép Kép
Kész akartam lenni vele, mire a párom hazaér..
Sikerült is! (Ki is kaptam tőlle Kép )
Na mindegy! Hisz úgysem maradhat bent örökre! Kép
Olyan jól sikerült a kis helye, hogy a párom majdnem elsírta magát. Az ágyához raktam 1 kis mesés fali szőnyeget is.
Aztán lefürödtem, mert tényleg kezdett erősödni a görcsölés a hasamnál, de semmi... Kép
Összebújni már nem vot erőm a párommal. Kép Befeküdtem az ágyba és már aludtam is.

Most meg nem érzem... Kép

Lehet, hogy ma elkezdek lépcsőzni a házunk előtt! Kép Csak azért nem akartam eddig, mert a szomszédok odalátnak és nem akarom, hogy mindenki rajtam röhögjön... Kép
Mindent teljesen kipucoltam már a lakásba. Szóval ott már nincs mit tenni. Bár az ablak... Kép Kép Kép

Szép napot mindenkinek! ;)
papucikam

Sziasztok!

Nem olvastam ugyan vissza, amiket eddig írtatok, de megnéztem a képeket a találkozóról. Nagyon jó az a kis játszótér! Úgy néz ki, mintha egy teljesen elszeparált területen lenne. És a homokozó széle is fából volt, ugye? Hogy éreztétek magatokat? Milyen volt élőben találkozni és beszélgetni? Kár, hogy nem tudtam ott lenni! <!--attachment: Albert1-274913.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*115.7**Albert1%2edoc --><center><pre>
Kép
Albert1.doc (115.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
kormosmzs

Sziasztok!

Hát az este én sem voltam valami fényesen, ami azt illeti. Igaz, előtte délután kicsit megerőltettem magam, mert elmentem boltba és vagy 5 kilót cipeltem haza végül (párom ügyeletes volt tegnap, úgyhogy ő nem tudott segíteni).
Este meg úgy elkezdtem görcsölni, hogy nagyon betyartam, hogy elindult a bébi vagy mittudomén..
De elmúlt reggelre szerencsére.
Asszem most már tényleg nem fogok cipelni többet, max a kistáskámat..

Zsuzsa 18+3

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Papucikam:
Az összebújás elősegíti a dolgokat ilyenkor, azt tudod ugye? Többektől hallottam már. Szóval ki lehet próbálni, ha lesz energiád hozzá.

Drukk-drukk Kép
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Kópé,

tudok aludni,de elég rosszul.KépEz nálam már szerintem így is marad...
Ha nem a gyerekek keltenek ,akkor magamtól ébredek,megnézem,betakarom őket...Én már csak ilyen hülye maradok.
Anikó ,meg Zsolti ilyenkor olyan jó tesók tudnak lenni!Szövetkeznek az anyjuk ellen...Kép

Papucikám,

annyi minden van,amire azt mondják,hogy beindítja,de mindenkinél más jön be.Málnalevél teát nem ittál????!!
Most legújabban a tonikot hallottam.Ja,és a szex!Szülés után egy darabig úgysem lehet,meg lelkierőd sem lesz hozzáKép

Megyek,mert Apa kiment a kölkökkel a játszóra,indulok utánuk...

Dóri
angelheart

Zsu,

egyszerre küldtük,de Te megelőztél!Kép

Na,én is az összebújást ajánlgatom éppen...
bár nekem a végén annyira nem volt kedvem ilyesmihez...
Azért hajrá utolsó hetes kismamik,kispapik!Kép

Dóri
angelheart

Dóri:
KépKép
Van ismerősöm, akinek ettől indult be a szülése, este még összebújtak, reggel meg mentek szülni.
Meg a klasszikus bábák is ezt mondjék állítólag..

Csak azon gondolkozom, hogy ha a késői fázisban elősegíti a szülés beindulását, akkor mennyire tanácsos 2. trimeszterben az akció? Nem okozhat koraszülést?
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, csak így eszembe jutott..

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

a 2.-ban szinte minden megengedett.Nekem az a 3 hónap tényleg elviselhető volt.Azt azért nem mondom,hogy gondtalan...
A 3.-ban már a hátam közepére sem hiányzott az összebújás.Nagy has,alig bírtam mozogni,fáradt voltam,meg gondolom a hormonok is.
Aztán végül a szülésznő barátném tanácsára csak volt egy uccsó , szülés elötti összebújás kedden.Szerdán doki,CTG,amnioscopia(még nem hordtam túl,csak kevés volt már a magzatvíz-ezért kellett),1 ujjnyi voltam akkor már vagy 2-3hónapja,és mehettem haza.Éjfélkor beindult a szülés.Én az összebújásra gondolok,hogy az segített,biztos nem az amnioscopia.Mert a spermában van olyan anyag,ami segítheti a dolgot.
Na,szóval valószínűleg mi is így jártunk.

Dóri
angelheart

Olyanok jutottak eszembe,hogy Gyorsi,meg Borsika....
Szerintem Borsika már megszült.

Gyorsi,

Te még olvasgatsz minket ,a történtek ellenére???
Mi van Veled?!Babaprojekt???

Dóri
angelheart

Október???!!!
Még mindig olyan jó a melóhelyed?!KépTele vagy melóval???

Dóri
angelheart

Igen, tudom, hogy az összebújás segít. Kép El is tervezem mindig, hogy na ma elkapom apát 1 fordulóra, de valahogy soha nem lesz belőle semmi... Kép Vagy ő fáradt, vagy én. Na meg nem is kívánom a sexet igazán... Azonkívül elég gyakran a hüvelyem is fáj belül. Olyan mintha két oldalról húznák... Kép

Egyébként el is felejtettem mondani nektek, hogy tegnapelőtt megszült az egyik ismerősöm, aki Okt.16-ra volt kiírva... Kép 3610grammos lett a babája és 56cm. Kép Szegény 35 órát vajúdott. Azt mondta, hogy este még akcióztak a férjével, aztán hajnali 1-kor elkezdődött...

Amúgy igen. Iszom málnalevélteát. Bár már kezdek abba sem hinni, mert mikor elkezdtem, még ceruzányira nyitva volt a méhszájam és meg is rövidült, most meg semmi. Kép Pedig már 3 hete iszom... Kép
Az ismerősöm is itta amúgy...
papucikam

Papucikám,

ha nem is segíti elő a beindulást,tágulásnál is hasznát veheted!Jól ellazít azt mondják,és gyorsabban mennek a dolgok.
Én elsőnél nem ittam,Botinál igen....

Dóri
angelheart

Tul vagyunk a szulinapi hetvegen
Szombat reggeltol mar ment az unneples.Megkapta az ajandekokat olunk,nagyon orult,folega vonat tartozekoknak meg a kis Machboxoknak.
Foztem fini ebedet de elotte volt meg jatszoter a Dunaparton.Aztan delutan palacsintazni mentunk.
Ma anyueknal volt az unnepi ebed,de O mar a levesnel a tortat varta
Az ajandek eso itt sem maradt el,de legjobban boltos szett+traktor+repulo+hajo tetszett.
Mi altalaban jatekokat kerunk,veszunk,mert ruhat stb amugyis kap.Jatekot meg csak alkalmakra,ezert ilyenkor a sok minden.
Holnap a bolcsiben folytatodik a dolog,mert vettunk torta oda is+viszunk be kis dobozos gyumi leveket.
Irto buszke am magarat,ost voltaz elso szulinap hogy mar erzi O a kozeppont
Es par kep:
Kép
Kép
Kép

Papucikam,
Hat en nem pont ilyen rosszul ereztem magam,fajt a hasam,derekam,hasmenes,stb.Bar masnap meg is volt az eredmenye a polyabanKépKéplatom nalad meg semmi,de lassan ez mar a vege allapotKép
Egy kis apazas,alkohol eldonti hogy josloak -e a fajasok vagy mar nemKép

Dori
Koszi,Alexnka nagyon teccett a kepKép
Apanak boldog szulinapotKépKerek volt?Kép
Imadom a Gorog kajcsikatKép
Mi is fel 7-kor keltunk mindketnap a hetvegen,hat sajnos mindig koran kelo voltKép

KZsuzsa
Neked is kosziKép
Hat a cipekedes nem tesz tul jot,ugyhogy matol mar jatszd az urinotKépKép

Puszi
Kata

Kép
Kép
kataa

Angelheart

Hát abban is kiegyezek, hogy könnyű legyen! Kép

Kataa

Nagyon aranyos a kisfiad! Kép Te pedig igazán szép anyuka! Kép

Alkohol? Ezt hogy érted? Igyak meg 1 pohár bort? Kép
papucikam

Kataa,

örülök,hogy jól sikerült a szülinap!
Nagyon csinik vagytok a képen!
Én is azt remélem,hogy marci a karácsonyt már rendesen felfogja idén.Vannak jelei,mert pl. már várja a Mikulást!
Igen én is úgy vagyok vele,hogy játékot csak alkalmakr,de tőlünk eddig alig kapott.azt vegye más.Ruhát meg csak én,vagy ha Anyuéktól kapnak,akkor együtt megvesszük.Én ilyen téren kukacos vagyok,de nagyon.

Dóri
angelheart

Papucikam,
IGen egy pohar voros bor eldnoti a fajasnal hogy igazi-e.En tobb veget jaro anyukatol hallottam.Ha leall akkor csak joslo voltKép
Koszi a dicseretet,mar jobban indul a napKépKép

Dori
Nekunk tavaly a Mikulast varta Alex,de jol meg is ijedt tole...KépDe azota mondogatja hogy.A Mikulas Decemberben jon es nem fogok tole felni,mert hoz sok ajandekotKép
Ez nem kukacossag,en is igy vagyok vele,ruhat kap anyuektol/teosmektol is ,de tisztaba vannak a markakkal es csak azt veszik amit en is szoktamKép
Jatekbbol meg nem akarom rendszeresiteni hogy akarhanyszor jatekbolt elott megyunk el akkor venni kell valamit,ne legyen ez termeszetes neki kesobb sem.Jo lenne ha orulne dolgoknak szivbol es nem termeszetes az hogy mindent megveszunk neki.(Bar igy is azt tesszuk csak modszeresenKép )

Szep napotKép

Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa

Esküszöm még be is vállalnám ezt a pohárka vörösbort. Jól is esne. Csak én félnék utánna EDA-t vagy más gyógyszert kérni, ha tényleg beindulna. Az altatásról meg ne is beszéljünk.
Amúgy asszem már ki is járna az a pohárka! Kép Kép Kép
papucikam

Sziasztok!

Persze, hogy egyben vagyok még. De már annyira elvesztem néha a türelmemet! Tegnap 12 órán keresztül 10 perces jóslófájásaim voltak, de csak nem akart beindulni. Holnap CTG, majd meglátjuk mi a helyzet, de tudom, hogy már nem sokáig húzom...
Jelzem, hogy a szex sem mindig vezet eredményre...Kép Persze attól függ, hogy mi a cél!!

Kópé,

nem is nézel ki rosszul a képen, életben meg aztán igazán tök jól! De vigasztaljon, hogy én láttam most magamról egy 3 héttel ezelőtti TV-felvételt, és annyira lógott az arcom, mintha min. reaktív depressziós lennék!

Dóri,
jól lemaradtam az urad szülinapján való szülésről is!!!

Kataa,
Isten éltesse Alexet!

Papucikám,
ha megelőzöl szülés-ügyben, a kardomba dőlök!!Kép

Elmentem még egy intim-gyantára, attól sem akart beindulni. Ez a Csipiszke engem belülről imád! Pedig már ígértem neki fűt-fát-anyatejet...

Puszi mindenkinek, inkább elviccelődök magamban, nem engedek az elkeseredettségnek azért sem!!!

Katus
Vendég

Kataa!
Helyesek vagytok a képeken Kép

Katus, Papucikám: remélem a héten már a Barossba' meetingelünk Kép Már én is alig várom. Holnap megyek délután uh-ra, meg ctg-re, nem bánnám, ha már nem engednének haza.........
Egyébként a hét közepéig semmilyen frontot nem jósolnak, úgyhogy arra nem blazírozok Kép
A málnalevél teáért meg azthiszem mindjárt elindulok a bioboltba.......

Kép
Kép
macskási

Sziasztok lányok!

Vagyok, csak kicsit sok teendőm akadt. Kivételesen nem munka, hanem családi ügyeket kellett intézni és késő este már nem volt energiám semmire.
Gyekőcömet heti 3x kell edzésre vinni+angol+a suli ügyekben is képben kell lenni. Ja és természetesen az edzésrő haza is kell hozni. Este végzem a házimunkát.
Itt benn nem mindig van időm netezni.
Szóval bocsika.
Visszaolvastam. örülök, hogy jól sikerült a tali.

Kópé
Nincs okod kitörölni a fotót, egyáltalán nem nézel ki rosszul. Az meg hogy fáradtak vagyunk, hát Istenem...Látnál engemKép
Most jöttem rá, hogy ismerlek téged, de Zsoltikát talán jobban.....Ha érdekel, hogy honnan, majd magánba elmesélem

Dóri
Tényleg tök jó a séród! Én is szeretném növeszteni, csak nincs türelmem hozzá. Állandóan levágattatom.

Kataa
Gratula a NAGY 3 évesnek! Jó egészséget!!!

Katus
Rajtad aztán tényleg nem látszik, hogy nemsokára szülni fogsz..Gratula

Papucikám
nem akarlak megijeszteni, de tekintettel, hogy hánytál is, érdemes lenne beszélni valakivela szülőszobán, nehogy valami virus legyen a háttérbe és bezavarjon. Ok nélkül nem fognak benntartani!!!!!!
73oktober

Sziasztok!

Kataa,

Bár erről nagyon lemaradtam, de utólagos gratula a fiad 3. szülinapjához! Klassz volt a torta, a Zsolti még így monitoron keresztül is nagyon beizgult tőle Kép Én is azt szeretem, ha ilyenkor inkább játékot kapnak. Emlékszeem még mennyire csalódott voltam, amikor gyerekkoromban mindenki ajándékot kapott, én meg "csak" ruhát. Kép

Dóri,

Mi is várjuk a karácsonyt, meg a Mikulást. Főleg azért, mert a Zsoltinak áprrilisban van a névnapja, és Mikulásig semmi ünnep, amire ajándékot kaphatna! Várja nagyon: naponta éneklünk egy-két mikulásos dalocskát. Kinn meg 20 fok!

Október,

Most lebuktunk, oda az inkognitóm Kép Mi is ismerünk! Persze azért magánba is írhatsz, hátha Te máshonnan is.Kép

Katus,

Hát azt hiszem rátapintottál a lényegre: reaktív depressziós, kb. így éreztem magam, mikor megláttam a képet, No mindegy, spongyát rá, mostantól ráncfelvarrásra gyűjtök! Kép

Mégis megvárod a kiírt időpontot? Na jó, csak vicceltem! Ha így folytatod, megint be lehet jelentkezni a kozmetikushoz! Kép

Kópé
Vendég

Katus,

hát bizony!Pedig én erősen koncentráltam.Most akkor mi lesz a cél??Hányadikára kell koncentrálni??
Amúgy igazad van,fő a humor,különben már nagy baj lenne.

Október,

örülök,hogy jelentkeztél!
Hát igen,különóra ,barátok,ebben a rossz világban mindenhova cipelni kell őket.Pedig még a mi korunkban...Anyukám két du. alatt ,amíg mi nem voltunk otthon megfőzött egész hétre.

Ildi,

mailed megjött.
Kitartás!Kiváncsi leszek összejön-e a klinikai tali!
esküszöm,ha mindhárman egy időben szültök,bemegyek én is talizni!Kép
Na,szülni azért nem!Kép

Akkor megnyugodtam,hogy a sérómmal még kimehetek az utcára.Kép
Kösz csajok a sok dícséretet.

Dóri
angelheart

Kópé,Kataa,

mi már a tavalyra kapott plüss hóemberrel alszunk vagy 2. hete...Lehet ezt még fokozni??!!
Én egyenlőre semmiféle karácsonyt,meg Mikulást nem várok,örülök,mint majom a farkának,hogy ennyire jó idő van még ilyenkor!!!

Kópé,

nekünk még lesz Nov.-ben névnapunk.Mármint Márton nap.
Apropó!Zsoltinak mikor van a szülinapja???
Én is gyűjtök plasztikára.Gondoltam 2 gyerek után,ha már úgysem szeretnénk többet,dukálna egy (ill. kettő)jó cickó!Kép

Dóri
angelheart

Most rohadt ideges vagyok!!!!
Tegnap itt voltak a sógóromék,ahol beteg a legkissebbik ,aki 3 éves lesz Jan.-ban.
Idén már nem előszőr fordul elő,hogy elkapunk tőlük valamit.Most úgy néz ki,hogy megint,mert Boti du.4 órára belázasodott.Most alszik a drágám,de aztán mehetek le kúpot felíratni,mert már csak kettő van.

Kataa,

Ha vírusos,és nátha is lesz esetleg,arra milyen homeós cuccot tudsz ajánlani??!!

Dóri
angelheart

Dori
Atlatszo orrfolyasra:Allium Cepa 15 ch,suru orrfolzasra :Kalium Bichronicum 15ch.Naponta 2*5 golyo feloldva kis vizben es megitatvaKép
Az Oscillo nagyon jo barmilyen nathas allapotra,es az Echinacea 15ch (2*5 ebbol is)is.
En ezekbol mindig tartok otthon es az elso tunetre mar asok neki.Szerencsere ritkan lazas,arra csak a kup jon beKép
Sajnaom Botikat,tudom milyen ez,mert Zalant rendszeresen betegen hozzak le anyekhoz....megjo hogy Alex stramm bolcsis es nem kapja el,kulonben..

Na megyek, holnap bovebbenKépmert tessek irigykedni de apaval moziba megyunk,mert apukam it alszik maKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Macskavati

Kép Ne tedd! Tudod mit?! Akkor inkább szüljünk együtt... Kép

Macskási

Az jó lenne! Kép Te mikorra vagy kiírva?

73oktober

Nem hinném, mert csak 1 nap volt mikor hánytam. Azóta nem. Ha meg vírus lenne, akkor nem múlt volna el szerintem... Kép

Amúgy ma voltam megint a Klinikán... CTG rendben, vizelet OK.
Ma sikerült Máté doktorral is találkoznom. Kép
Megvizsgált és kiderült, hogy bő 1 ujjnyira már kitágultam. 2 napja már jó kis jóslófájásaim vannak...
Megkértem, hogy nézze meg azt is, hogy a baba nem e kakilt bele a magzatvízbe, mert valamelyik nap olvastam róla, hogy attól még akár meg is halhat a baba és nagyon beparáztam. Kép
De szerencsére nem!!! Kép

Ennek mekkora a valószínűsége? Milyen gyakran fordul elő, hogy belekakil a baba? Na meg hogy lehet észrevenni???

Csütörtökön megyek újra CTG-re. És ha szombatig nem szülök meg (15-re vagyok kiírva) , akkor minden nap be kell majd menjek. Még szombat, vasárnap is... Kép
papucikam

Sziasztok!

Na, picit előrébb vagyunk, páromnak sikerült elkapni végre a Nyírőben az előző dokimat, és megtudni, hogy a műtétkor nem nyitotta meg a méhűrt, "csak" a felületén dolgozott kívül, ami azt jelenti, hogy van elvi esélyem a spontán természetes szülésre, nem köztelező a császármetszés.
A többit majd eldöntik aktuálisan, hogy végül császár lesz-e vagy természetes szülés, attól függ, milyen állapotban vannak a hegeim és a méhem mintolyan.

A 12. heti UH leletem viszont még mindig nincs meg, gggrrrr. Annyit tudok, hogy jó lett a nyaki redő-szűrés, de hogy mennyi, az a leleten van rajta, azt meg még nem sikerült megszerezni..
Na de holnap nekiugrunk megint a dolognak. Kép

Kataa: gratula a nagyfiúnak, látom nagyon élvezte a dolgokat, olyan büszkén áll ott a fotókon. Édes nagyon!

Macskavati, Papucikam:
Nektek meg megy a drukk ezerrel, kitartás! Kép

Üdv:
Zsuzsa (18+4)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Dóri,

Ismerem ezt az érzést. Én a gyerekorvosi rendelő után szoktam mindig ezt érezni. Minap is levittem Anikót oltásra, erre a doki az egészséges rendelésre behívja a beteg gyerekeket is, ott köhög végig a tüdőgyulladásos tizenéves a csecsemők között.
De a doktornéninknek az az elve, hogy lakásra nem jön ki oltani, mert az nem biztonságos. Mert ez aztán az!

Úgy utálom ezeket a balkáni viszonyokat, de még mindig nem sikerült olyan dokit találnom, aki ki is jönne, ha hívom. (Igaz mostanában nem is kerestem, de majd megint jön a tél, és a náthák, akkor megint utálni fogom magam, hogy nem jártam utána ennek a dolognak!)

Zsolti febr. 28-án született, úgyhogy mi dec-áprilisig letudjuk az összes ajándékozást. Szegény Kép

Kataa,

Az echinaceát lehet adni már ilyen korban is? Mert én még magamnak se merem, rá van írva, hogy szoptatás alatt ne szedjük. Bár tudom, hogy ez mindenre rá van írva.

Nagyhasúak!

Október végén megyek be a klinikára, sima nőgyógy. vizsgálatra. Reméltem, hogy megláthatom a friss "topicos" csemetéket, de ezek szerint addigra már mindenki otthon lesz! Gondolom ti azért ezt annyira nem bánjátok. Kép
Vendég

Skála Kópé

Hát ha nem haragszol meg... Kép Én ugyan nem bánom! Kép Kép Kép
papucikam

Papucikám,

Hát én már itt napok óta izgulok, hátha eljött a pillanat, erre még mindig itt lógsz a neten! Kép

Ami nekem még eszembe jutott mint szülésindító: Amikor a Zsolti született, késő este valami dokumentumcsatornán épp egy szülésről szóló műsor ment. Azt néztük, születtek szép sorban a babák. Nem sokkal később nálam is beindultak a fájások, aztán mentünk is! Nézz körül a TV-ben hátha van ilyesmi és segít! Kép Az összebújáshoz nekem a végén már semmi kedvem nem volt, már feküdni is alig bírtam és a derekam is fájt. A málnalevelet nem próbáltam.

Kópé
Vendég

Skála Kópé

Kép Igen. Még mindig vagyok! Kép Kép Kép

Hát megmondom őszintén kedvem az nekem sincs... Kép
De már semmihez, nemcsak az összebújáshoz... Kép
Csak már szülni szeretnék! Kép Ezért mostmár képes vagyok minden követ megmozgatni! Kép
papucikam

A www.szuloszoba.hu -ról lehet letölteni komplett műsorokat, épp az imént néztem me egyet, még nekem is néha jön hogy nyomjak közben, ha ez nem indítja meg, akkor semmi! :-)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Kataa,

nem már azon túl vagyunk,ez a 32. volt....
De köszi a jókívánságodat!
Homeos infót köszi!
Egyenlőre "csak" lázas,de ha egyéb is előjön,megyek a patikába shoppingolni.

Papucikám,

nem akarlak rémísztegtni ezzel a meconium(magzat/újszülött kaki),inkább hagyjuk.
Te nem nagyon tudod ezt észrevenni,de úgy biztos,ha pl. burokrepedéskor nem szalmasárga a magzatvíz,hanem zavaros,zöldes,barnás.De a szülőszobán a monitorozással is nyomon figyelik a dolgokat.
Nagyon nagy baj akkor adódhat,ha a baba a kakit benyeli,de ezt most tényleg nem részletezem...
Egy pohárka bort nyugisan megihatsz,nem zavarja be sem az EDA-t,sem a narcosist.Egy 2 decis pohárkára gondolok.

Kópé,

nagyon "aranyos" a dokinénitek.Menjen a p...-ba.
A biztonságot szerintem arra értette,hogy mi van ,ha oltási reakció alakul ki.Ez nem olyan ,mint ami később jelentkezik,sokkal súlyosabb,de ritka is.
Mondjuk ezek a rendelők nem úgy néznek ki,mint akik totál fellenének készülve egy ilyen esetre.
Nekünk dokibá kijött...
Zsoltival együttérzek!Én karácsonytól Febr.6-ig vagyok letudva.(Dec. 30.sz.nap,Febr. 6. n.nap...)
Bár mostmár van Anyák napja is tavasszal!
Nekem egyébként sosem kozott gondot kiskoromban sem,hogy ennyire közel volt minden.

Megyek,mert hulla vagyok.
Jó éjt,jó jósló fájásokat,jó szüléseket,kinek mit,de jót!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Jobbulást kívánok a beteg gyerkőcöknek!!!

Dóri
ha még aznap belázasodott a gyermek, akkor nem valószínű, hogy a sógorod gyermekétöl kapta el a bacit. Mert akár milyen makacs vírusról is van szó, van néhány nap lappangási idő (immunrendszere azért nem annyira rossz állapotban van).

Kópé
Sajna - annak elléne, hogy zuglói vagyok - nincs tapasztalatom, mármint abban hogy van-e olyan gyermekorvos aki házhoz jönne oltást adni. Amikor mi még ilyen cipőben jártunk, más kerületben laktunk.
De... Van 1 jó gyermekorvos doki bácsink! dr.Sal Péter.Õ homeopata gyermekorvos. Nekünk bevált(habár ha gond van - ami ált.takonykór - viszem rögtön fülészetre, a laborokat meg itt benn elintézem). Nem erőszakolja a homeopátiát, csak ha az anya jelzi, hogy partner a dologban. Úgy nincs értelme adni, használni, hogy ha nem hiszünk a hatásában.A Thököly rendelőben rendel. Hívd fel és beszélj vele.

Nálam 3 éve borult ki a bili, amikor folyamatosan beteg - taknyos - volt a lányom. Többet volt beteg a 2. osztályban mint 4 év óvoda alatt. Felhívtam a Magyar Homeopata Orvosszövetséget és megkérdeztem, hogy tudnak-e ajánlani Zuglóban homeós gyermekorvost. És lám sikerült!! Először a magánrendelésére mentünk, utána elválalt bennünket.
Kb.15 oldalas kérdőívet töltöttünk ki, minden részletere kiterjedően a gyerekkel kapcsolatban. Ezek után mérlegelte, hogy mik is azok a szerek, milyen higitásban amik neki jók lehetnek. Bejött!!! Kaptunk alkati szert, ami ezek a csúnya bakteriális/gennyes fertőzésekre jók! És azóta...no comment, csak lekopogom, kopp-kopp-kopp Kép

Papucikám
Általában az esetek 90%ban a szülés végén kakil a gyerkőc a magzatvízbe. Ilyenkor valakit lehívnak a PICről(neonatológus) és ő látja el a babát. Felviszik az intenzívre(PIC) megfigyelésre, hogy mennyit nyelt, kialakul-e tüdőgyuszi. Általában megelőzésképp antibiotikumot adnak, de ha minden okés néhány óra mulva lekerül az anyukához. Fő az óvatosság! Ez - ha nem nyelt sokat, ill a légutakban sincs sok - nem befolyásolja a hazamenetel időpontját.

Bezsélj Danikával, hogy az ilyesmit - kakilás - idekinn kell elintézniKép
73oktober

Október,

vasárnap voltak itt,Boti meg hétfőn du. 4-kor lett lázas.
Lehet,hogy gonosz vagyok,de mindig tőle kapjuk el,ebben biztos vagyok!
Csak nem szeretem,amikor AB-ot szed a gyerek,láza már nincs,de taknyol még,és anyukája már gyógyultnak tekinti!Na,mindegy...ill.mégsem.
Ja,és hozzá kell tennem,hogy állandóan,de állandóan beteg az a kisfiú.

Dóri
angelheart

Dóri

Ismerős a szitu, volt hasonlóban részem anno.
Mára a probléma kissé átalakult, most a saját gyerkőcömmel viaskodom, mert állandóan kinn van a dereka...Szóval, nehéz ez így is úgy is
Amikor kisebb volt a lányom, nagyon zavart a dolog, de rá kellett jönnöm, hogy a suliban már nem tarthatom otthon 1 "kis" megfázás miatt. Az anyag bepótolása sokkal macerásabb. Én nem vagyok tanár, nem úgy tudok magyarázni. Szóval ha nincs láza megy, mert muszáj.
De megértelek, mert amíg kicsi nem hiányzik senkinek a láz és a betegség.

Csak hát amit most nem kap el, elkapja később. Sajna ez a néhány év ilyen vacak lesz(mármint a betegségek terén). Engem nagyon megviselt, annak idején.
73oktober

Október, mi tavaly nagyon sokat betegeskedtünk télen.Persze pont akkor szültem is.Marci 2 napot volt a Madarászban is,már én kértem,hogy infundálják meg,mert totál ki volt száradva.
Szóval ezzel úgy vagyok,hogy essenek át,amin át kell,én a bár.himlő elleni oltást sem adatom be nekik.
Viszont azt nem szeretem,amikor valaki sunyi,és csak azért mert ő ki akar kapcsolódni,vagy mittomén,elhozza a beteg kölkét oda,ahol van két nem beteg,és az egyik még pici.
Szóval itt ez a lényeg.Nem akartam így leírni,de kijött végül belőlem.És még nagyon diszkrét is voltam!Kép

Dóri
angelheart

Papucikam
Megint egyet kell hogy ertsek DoivalKépSemmi hatasa nincs annak a kis bornak a fajdalomcsillapitasnalKép

Katus,
Drukk emgy ezerrelKépNa de azert gondolom az eredeti cel sem volt rosszKépKép

Macskasi
Nkeedi si megy a drukkKépEnnyi vegen jaro kismamit itt egyszereKépKép

Kope
Szerintem sem gaz a kep,de tenyleg es nem udariaskodasKépKép
A torta sjanos joban nezett ki mint az ize volt...A kedvenc cukinkban munakerovaltas volt es az izben kicsit hanyatlast eredmenyezett.
Az Echinaciat a homeos orvosunk ajalnotta,es lehet adni,bar Alex 2 eves kezdte szedni immunerosites celzattal 4 honapig.
A mi regi dokinonk sem jotthazhoz,na le is csereltemKépEzzel meg az a bibbi hogy aktualis a 3 eves oltas,de csak tanacsadason ad ilyet,ami szerdan van 12-14 kozott.Es mivel nagy valoszinuseggel lazas lesz otthon kell tartani mar azon a heten.

Dori
Hat ahogy mondod,tegnap is leadtak valami radioban karacsonyi!!! dalt,Gyorsan elkapcsoltam,meg akarom a nyaramat.KépAhogy a ferjem mondja a szeptembertKépKép

Kzsuzsa
Ez azert jo hor,sok sikertKép

NA megyek ebedelniKép
kata

Kép
Kép
kataa

Október,

Az a helyzet, hogy mi is abba a rendelőbe járunk, ahol a Sal doktor is rendel. Eddig én is csak jókat hallottam róla, de rengetegen vannak nála, és attól tartok, hogy emiatt sem biztos, hogy átvenne, meg hát a kollegialitás. Azt azonban tőled hallom először, hogy van magánrendelése is. Azt hiszem ezen a vonalon kellene elindulnom, akkor talán ki is jön, és nem kell mindig abba a balkáni rendelőbe levonulnom, míg valaki itthon marad és vigyáz a másikra. Ez kettővel már nem egyszerű. A doktornőnk meg már keresi a kifogásokat, nem szívesen jár ki, pedig sosem hagytam üres kézzel elmenni. Tudsz adni valami elérhetőséget a magánrendeléséhez?

Dóri,

Egyetértek. Szerintem is alapvető lenne, hogy egy beteg gyereket csak oda vigyünk, ahova elkerülhetetlen.

Egyébként a doki nénik azért tartja kevéssé biztonságosnak az otthoni oltást, mert állítólag megromlik. Kb. 3 percre lakunk a rendelőtől. Meg amikor az agyhártya ellenit adtuk, akkor nem zavarta, hogy egyszer a gyógyszertárból haza, majd itthonról a rendelőbe kell vinnem.

Kataa,

Kösz a tippet az Echinaceáról, lehet, hogy elkezdjük. Bár most a fel nem használt, lefagyasztott anyatejet szoktam néha bedobni, talán ennél természetesebb "szert" nem is találnék, csak sajna kevés van, mert lusta vagyok, és utálom a mellszívót, úgyhogy csak akkor veszem elő, ha nincs más megoldás.

Kópé
Vendég

Kópé
Én úgy tudom, hogy a rendelőt kell hívni, kérd a dokit és jelentkezz be. Arra emlékszem, hogy sokat kellett várni - kb.2 hónap múlvára kaptam időpontot. Ott aztán elmondtam mindent, ami a lelkemet nyomta. Mobilt nem kaptam. Azt hallottam - fél füllelKép - hogy a magánrendelés helye is változott. Ez kifejezetten homeós rendelés. De, hogy pontosan hová kell menni, majd a doki bácsi megmondja.

Dóri
Maximálisan egyetértek veled, ami a sunyiságot illeti. Én mindig odaszóltam telefofn, hogy figyelj ez és ez van, halasszuk-e a talit vagy neketek így jó? Én már csak amiatt sem vittem el máshová, nehogy őt felülfertőzzék.

De mára már más a gond. Néhány napja fájdogál az alhasa, attól tartok meg fog jönni a menseseKép Kép
Oan kicsi még...5.osztályos
Na de ez van, még azért reménykedem.
Már kezdek a falra mászni, hogy manapság folyamatosan cikizik/csúfolják az a gyereket akinek nincs menő telefonja, tollja. Most is sírva telefonált a lányom, hogy azért mert (általában ő az első) nem futotta le tesin azt a távot amit kellett, mert fájt a hasa rögtön 1 kedves oszt.társnője cikizni kezdte, de durván. Holott ő atletizál és nagyon gyors, meg jól is tanul(no nem az a stréber fajta) és ezzel most éppen célponttá vált 2 lány szemében. No de ha ők betegek, akkor jók vagyunk lecke ügyben...
Bocsika, hogy így panaszkodom.
73oktober

Sziasztok!

Remélem senkit sem zavar, ha csatlakozom hozzátok. Pár napja figyelemmel kísérem az eszmecseréiteket, és megmondom őszintén sok jó, hasznos dolgot tudtam meg.
Az én lányom febr. 2-án lesz 3 éves, és most ovis. Mivel ez vele jár legutóbb három hétbe került, mire kijött a náthából. Sajnos biztos az oviban sem figyelnek rájuk annyira, mert az utolsó kéthétben már csak az volt a baja, hogy nem fújjatták ki vele az orrát rendesen, csak megtörölték. Nekünk ettől függetlenül a kamillás gőzölés nagyon bevált, ha köhög Lándzsás utifűszirup, Sterimar orrspray és calcium+C-vitamin. De olvasva a Homeos ajánlatotokat azt hiszem kipróbálom. Ezek szerint nem baj, ha nem a gyerek szopogatja el, hatásos vízben feloldva is? Ugyanis Adél még szerintem vagy lenyelné vagy szétrágná a pici golyókat.
Egyébként most várom a második babánkat, tegnap töltöttem a 18 hetet. Márc. 13-ra vagyok kiírva. Van valaki akörülre közületek?
Egyébként érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata Ádám Zsoltról. Minden érdekel jó is rossz is, tarifája stb...

Detti Gyöngyösről (továbbiakban nyfdetti)
nyfdetti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?