Új privát üzeneted érkezett!

Myra
A kirakós kép szuper. Lilla milyen beleéléssel rámol -kifelé. Kép

Tényleg a múltkori tali képeket még nem is kértem, de ami késik, nem múlik. Kép

Cas
Tápit a biztonság kedvéért irattam fel. De úgy néz ki rendeződik a szopi. A cicik már nem működnek olyan jól, de egyszerre két ciciből napi 8 alkalommal megoldom. Kép Persze már ne is mondjam a szokásost, a kis éhenkórászomnak sosem hiányzik. Azt hiszem 5 hónapos koráig azért felkelek éjjel is (még 2 hét), utánna megint elhagyjuk az éjjeli evést.

Szilvi
Nem próbáltátok beszerezni a Margit kórház melletti gyógyszertárból a vászonból készült terpeszpelust? Vagy már nem izzad bele Eni?
boglarka

Boglárka!
nagyikat ráállítottam, de egyelőre nem jártak sikerrel, arrafele sajnos senki nem járt még. Szerdai talira úgyis arra megyünk, ha úgy jön ki, megpróbálom akkor. Már annyi mindent beszerveztem szerdára, hogy lehet, hogy megint túlvállaltam magam. Kép
Szilvi
szilvamag

Sziasztok!!

Aranyhold!
A pocakosok odaát már tudják, mert ár tegnap megbeszéltük, h jó lenne randizni a Csobánka téren 21-én. De köszi

Boglárka!
Köszi a lehetőséget. Még meglátjuk. Apukám azt mondta, h ha kicseréltetjük a lejátszó tűt az ő lemetjátszójában, akkor nekünk adja, és akkor le tudom azokon játszani. De lehet, h át tudnánk mi is arról már játszani sz.gépre, és akkor ki is írhatom. Még meglátom, h sikerül-e kapni hozzá tűt. Ha nem, akkor elfogadom az ajánlatot. Köszi

Szilpa
24+2

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Cas,
Jók bizony a régi modókás könzvek, csak bányássz!
Egyébként én is előkotortam a gyerekkori könyveimet pár éve Marcinak, ő azon "nőtt fel" :-) Pl. Ha a világ rigó lenne... meg Ablakzsiráf, ami baromi vicces mostani szemmel:-))

Myra,
Bocs, már biztos említetted többször, de pontosan milyen allergiája van Lillának? Valami tejcukorra emlékszem...
Talán jó lesz bíztatásnak:egyik ismerősünk kislányán valami csúnya összetett allergia jött kb. 1 éves kora körül és nagyon csúnyára összevakarta már magát, mire megfelelő allergológust találtak, vagyis aki végre eltalálta, mire allergiás. Szegény szinte semmit nem ehetett, anyukája külön minden étkezést válogatott helyettesítő anyagokból kotyvasztott a picinek és még oviba is csak ezt vitte/ehette. Aztán elsős korára kinőtte! Szerintem ez kész csoda, de tényleg igaz! Fel a fejjel és remélem, javulnak majd Lilla vérvétel eredményei és az immunrendszere nem dolgozik többet feleslegesen .

Ja és Olivér is nagyon rákattant a zúgó-villogó zenélő játékokra. a legdurvábbak is nagyon tetszenek neki. Amik más gyereket erős, torz zajjal elriogatnak, azok pláne:-)
Nálunk a porszívó is Olivér kedvence, orrszívást már egyedül is végezne magán, ha hagynám:-) Múltkor úgy könyörgött, hogy kapcsoljam be neki a porszívót, hogy mutogatott rá és megszeretgette. H nem százas a kisfickónk:-)

Viki
ccviki

Kész, felmondok. Kép
Leírom mit evett ma Sebi:
reggelire tápi (továbbra is hígítva)
tízóraira őszi almával
ebédre patiszon krumplival
uzsira tápi
vacsira tápi
Na most az uzsitápival már valszeg sok lett fehérjéből mára, utána egyből kipirosodott az arca megint.
De legalább a nyakán meg a hátán mintha javulna (azok másfajták, tutira vmi mástól voltak)...
Ja, és nem váltottam neki mosószert, sőt mostanában még kevesebbet teszek bele, de már gondolkodom a kétszeri helyett a háromszori öblítésen is.
Lehet, hogy nem fogom kivárni a két hetet, és kipróbáljuk a másik tápit. (Az meg cseberből-vederbe, mert szója-alapú. Azt nemtom akkor mi lesz, ha arra is allergiás lesz?! Kép Átállítom a gyereket legelő-üzemmódra?! Kép)
Apropó, ma már annyi mindent tudnak, anyatejből miért nem csinálnak tápit?

Boglárka
Kitartás, remélhetőleg rendeződni fog a szopi, ha ilyen sokszor szopizik Fanni! Amúgy milyen tápit kaptatok?

Viki
Ablakzsiráf!!! Kép
Igenis bányász-kartársnő, holnap küldöm a jelentést, milyen kincsekre bukkantam!!! KépKépKép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

jól belehúztatok az írásba!

Hmmc,
a Hippnek van egy Jó-éjszakát üveges kajája. Elvileg ez azért van, hogy eltömitse a gyerekeket éjszakára. Sára hányszor eszik éjjel? És a próbaszopin mennyit evett?

Tegnap voltam a Bétex udvarban. Néztem babakaját és volt: Humana, Hipp, Sunval, Holle. Nemtom mennyire jó árban, mert nemtom, hogy máshol mennyibe kerülnek ezek.

Ma elmentünk másfél órára szabdságra. Elvittük a gyerekeket a nagyszülôkhöz, és elmentünk vacsizni. Két ünnepelnivalónk is van: kedden lesz a házassági évfordulónk (5) és nyélbe ütöttük az új kégli szerzôdését. Jó volt egy kicsit gyerekmentesen lenni.

Nikcsi,
megcsinálod a táblázatot?

Laga
laga

Laga
A próbaszopin 60 gr-ot evett, de ezt is alig tudtam beletuszkolni. Sokkal jobban érdekelte a sok új inger, mint a szopás. Végül meguntam és szétnéztünk a rendelőben. Hazajöttünk és szopott még1szer.
Gondoltam már erre a Hippes Jóéjt dolgokra. Csak nem akarom dagikát az édes dolgokhoz nagyon hozzászoktatni. Most vacsira (fürdés előtt) husis főzit adok neki, hogy eltömítse.
Kaptunk 1 doboz tápszert kipróbálni - ajándékba -, de ajándék lónak ne nézd a fogát, nem volt benne adagolókanál Kép.
hmmc

Cas! Az jutott eszembe, hogy nektek nem lenne jobb, ha nem tápit enne Sebi, hanem anyatejet? Az ilyen esetekben, mint a tiétek biztos felírná a doki, nem? Szegény Sebi! Annyira sajnálom ezt az egészet! Kép
aranyhold

Sziasztok!

Na, hulla frankó éjszakám volt, mert megpróbáltam Olivért újra hálózsákban altatni. 2:0 a javára, vagyis megind csúnyán elvesztettema "játékot":-)

Aranyhold,
Most nem értem, miért lenne jobb Sebibek az anyatej, mint a speckó tápszer??

Cas,
Megint behúzott fülekkel kérdezem akkor Tőled is, mire allergiás pontosan Sebi?

Mindig elfelejtem eldicsekdeni Olivér első szavait, amik ugggyan azok, mint a bátyjáé voltak: hámpa(lámpa) hapa (apa) és háppá (háp-háp) Valahogy h-betűvel könnyebb neki, Marci is pont így mondta.

Viki
ccviki

Myra
Hogy hívták azt a tisztán rizses kaját, amit Lillának adsz? És azt csak receptre lehet?

Laga
De jó nektek!!! Hol voltatok vacsizni? Kép
A szerződéshez gratula!

Hmmc
60 g tényleg nem sok...
Lehet, hogy el van ásódva a kanál a cuccban, minden dobozban szokott lenni. Kotorj benne egy kicsit egy másikkal, szerintem meg fogod találni.
Egyébként milyen tápi? Adtál Sárának? Hogy tetszett neki?

Aranyhold
Köszi az együttérzést! Kép
Az anyatejre más én is gondoltam, de hol találsz olyan anyukát, aki tartja azt az embertelen diétát, amit nekem kellett? Nem ehet SEMMIT, ami találkozott vmi tejfélével. (Pl. párizsit, virslit vagy ropit sem, mert tejpor van bennük.) Az olajos magvakról - csonthéjasokról, citrusfélékről és paradicsomról már ne is beszéljünk... Kép
A dokibácsink megvigasztalt, van olyan "gyereke", aki az összes szóbajöhető tápszert se bírja... Csak azt felejtettem el megkérdezni, hogy akkor ő mi a fenét eszik?!

Viki
Anyatejen "keresztül" kicsapták az Aranyholdnak-válaszomnál felsorolt dolgok. Élesben a zab és mostmár úgy néz ki a köles is.
A hálózsákozás nálunk sem működik, úgyhogy eszement jól felöltöztetem Sebit, és csak egy vékony takaróval takarom (ez megnyugtatja a lelkiismeretemet, hogy azért mégiscsak betakartam a gyereket Kép).
Ellen-francia Olivér... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Még nem volt időm visszaolvasni, csak Saci utolsó kérdését láttam így most arra válaszolok gyorsan:
A Sunval rizspelyhe az. Vigyek szerdára?
A másik ami receptes nem teljesen rizs, szentjánoskenyérmag is van benne. Az pedig a Nestlé Sinlac pépe. Ez tej és szójafehérje allergiásoknak van.
myra

A rizspelyhet megköszönném! A Sinlac amit csak receptre lehet, ugye?

Kép
Kép
Kép
cas

Igen a Sinlac receptköteles.
Mennyit vigyek? 1 v. 2 dobozzal?
myra

1 doboz mekkora? Lilla kb. mennyit eszik meg belőle egyszerre? Milyen árban van?

Kép
Kép
Kép
cas

Laga!
Gratulálok, mindkét eseményhez Kép
Szilvi
szilvamag

Sziasztok,

Cas,
a XII.ker-ben a Márvány u sarkán van a Lello pizzéria. Évek óta az a törzshelyünk. Ott voltunk.

Szilvamag,
két házzal arrébb tôletek volt egy eladó társasházi lakás 40 milláért. Valaki megvette, de nekünk is mutatta az ingatlanos. Nemrég épülhetett. Jót mulattam, amikor megláttam. Szilvamagékkal egy kupacban? - ezt gondoltam. Jó kis talikat rendezhetnénk együtt.
Ha beköltözünk az új helyre mindenkit meghívok egy talira. Csak hol van az még ???!!!

Hmmc,
ha Sára nézelôdni akart, akkor nem jelent semmit hogy csak 60 gr-t evett. Vagyis ezzel a próbaszopival nem lettetek okosabbak, gondolom.

Laga
laga

Laga!
igen, sok ház eladó itt a környéken, de többnyire irreális áron. De tényleg jó lenne minél többen közelebb lakni, hátha akkor még többet találkoznánk. Kép
szilvamag

Ha már ennyire rá vagytok gerjedve... Kép

Tali!
Szeretettel várok mindenkit szerdán (azaz október 12-én) 13 órától fürdetésig egy össznépi palacsintázós babázásra! Kép
Asszem itt senkinek nem kell részleteznem, hol lakunk...
(Ha mégis írj a calliope@index.hu -ra!)

Laga
Pizza! Ezer éve nem ettünk... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Na itt vagyok megint, csak közben Sebi kidőlt (ritka nyűgis-hisztis napja volt ma, nagyon kevés alvással), meg kellett fürdetni.
A nap "jó" híre, hogy úgy néz ki a sütőtök is kicsapja. Kép
A másik "jó" hír, hogy megint jön nagyanyós. Kép Még fel sem költöztek Agárdról, de egyre sűrűbben jön. Mi lesz ha itt laknak megint Pesten?! Hetente kétszer jön majd?! Jajjjjjj... (És persze most olyankor akar jönni, amikor egyedül vagyok itthon Sebivel, mert már nem köti annyira a vonat...)

Hmmc
És egyébként Sára a kanalas kajáknál nyugton van? Sebitől néha a falra mászom, mert balhézik, hogy éhes, kanalazom bele a kaját, de az első 5-6 kanál után már minden jobban érdekli, kanállal-kézzel enni-próbálkozás már uncsi, kellenek játékok, hogy az etetőszékben tudjam tartani. Azt nem vagyok hajlandó csinálni, hogy ő flangál fel-alá, én meg hurcilászom a kaját utána.
Ma az ebéd felénél feladtam (megint iszonyúan félrenyelt Kép), kínomban beraktam kicsit a járóba, legnagyobb meglepetésemre tökre örült neki, elteázott picit (előtte hiába kínálgattam vele a székben), eljátszott, aztán 1/4 óra múlva megette a másik felét is az ebédjének.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Cas, ha lesz rakok fel képed a játékállványról. Ma is nagyon eljátszott vele. A tesóméktól kapta a keresztelőre, azt hiszem az Auchan-ban vették, és van hozzá egy színes takaró is. Azzal takarom be esténként is, ezt az egyet nem rúgja le magáról. A Gergőn is ma reggelre lett egy piros volt, fehér volt a közepe, úgy nézett ki mint egy pattanás. Ilyen még nem volt rajta, nem tudom, lehet hogy valamelyik kaja kicsapta?
A Gergő is nagyon balhézott a kanalas kajáknál eleinte, de most már adok mindig a kezébe valamit amivel elvan, pl. üres ásványvizes üveget, fakanalat, műanyag edényt..... Nem igaz, de mindig ilyen érdeklik. Én sem akarok utána járkálni a kajáért, csak most meg az a gond, hogy el sem merek mozdulni mellőle, mert a becsatolás ellenére feláll az etetőszékben is.

A másik topikban láttam, hogy megszületett Szani kisfia tegnap, mindketten jól vannak.

Na sziasztok, jó éjszakát!
kriszti1

Cas,Kriszti1,
Ó, hát én már másodszor gyakorlom, hogyan kell etetés közben szórakoztatni a gyereket:-) Marcinak is mindig kellett valami járék, kaja abszolut nem érdekelte, szerintem észre sem vette, hogy eszik.
Olivérnek nem mindig elég valami érdekes dolog az etetőszékben játszani, általában kapcsolgattatja velemi a konyhaszekrényen levő neonokat meg a szagelszívó fényeit és "hangját" ki-be. Jobb esetben elnézegeti evés közben valamelyik barkácsáruház katalógusát. Leginkább a fúrókat mutogatja, hogy bürrögjek neki és akkor szépen folyamatosan nyel:-)

Cas,
Ó, szegény Sebi:-(( De hát ennyi mindenre allergiás lenne? Mi a fene allergizál a sütőtökben?

Laga,
Anyám, micsoda ingatlanárak! De mondjuk, errefelé sem lehet panaszkodni, hogy túl olcsóért mérik őket.
Mi még csak tervezgetjük a kérót (éppen az előbb ment el az építész srác, aki Peti topiktársa:-), még csak kavargunk fejben a tervek fölött. És én be fogom csukni szemem, fülem, mielőtt millákról esik majd szó:-)

Viki
ccviki

Cas! Igen, miuátn leírtám és ezen agyaltam mi lenne a legjobb szegény Sebinek, már én is rájöttem, hogy ilyen anyuka nem létezik! Kép Döbbenet, hogy a tudomány tehetetlen allergia ügyekben! Kép

Már nem tudom mit akartam még írni, mindegy, megyek mert Matyi szétszedi a lakást! Kép
aranyhold

Cas
Sárát is minden érdekelte kaja közben, csak az evés nem. Én szigorú anyuka vagyok, vagy eszünk, vagy játszunk. Mostmár rájött ő is, hogy ez így működik. Ha már nem akar enni, hanem inkább akkor hagyjuk és megesszük később. Vannak tartalékai nem fog lefogyni.

Nálunk csak az alvással vannak gondok. Nem tudom mi lehet vele, de mostmár kezdem feladni. Éjszaka egyik pillanatról a másikra elkezd üvölteni (nem sírni!!!!). Ma éjszaka óránként keltünk hozzá. Reggel 7-kor kipattant a szeme, brűg, fújtat, stb. csak aludni ne keljen. Most aludt el VÉGRE!!! Nappal is alszik max. 3-szor félórát. Lehet, hogy Sára jól bírja, de nekünk lassan végünk van Kép
hmmc

Ha minden jól megy, akkor 2 hónap múlva itt fogunk lakni. Nem akarom elkiabálni.

Kép
hmmc

Cas,
250 gramm, és 732 Ft. Nem tudom hány adagra elég, de jól megdagad, és én soha nem önmagában adom. Vagy turmixolok hozzá gyümölcsöt, vagy egy bébiételt borítok hozzá. Főzeléket is lehet sűríteni vele.

Viki,
Igen nálunk először a tejcukrot nem bontotta a leányzó, most próbáljuk elhagyni az enzimet hátha kinőtte már. Viszont ételallergiája is van, sajnos. Kép A héten hívom a doki bácsit van-e már eredmény (vettek vért tőle, abból nézik meg mire is allergiás). Szerintem a gabonafélékre, és a búzára szinte biztos. Egyik nap, sok-sok hét kihagyás után adtam neki egy 5 cm-es kenyérhéj darabot. Másnapra tiszta kiütés lett megint. Kép
myra

Hát sokat nem aludtunk az éjjel, Sebinek rettentően fájt a hasa, és reggelre még a korábbiaknál is több kiütése lett. Kép
Úgyhogy visszatérünk a rizs-krumpli-alma-tápi-tea diétára, ha még így sem javul, akkor egyiket-másikat megpróbálom elhagyni, hátha ezek közül vmelyik a ludas.
Érthetetlen módon pedig még mindig nem a tápira gyanakszom. (Anyai megérzés.)

Kriszti
Sebi az elején nagyon lelkesen próbálkozott kanállal is, kézzel is enni. Mindig adok neki vmit a kezébe, de mostanában azon kívül, hogy ledobálja őket, és vigyorog, hogy vegyem fel, nem nagyon izgatja. Kép
Lehet, hogy teljesen ártatlan kiütés. Ha esetleg újra jelentkezik, érdemes elkezdeni figyelni, mitől...

Viki
Hát igen, vmi hasonlóakkal próbálkozom én is, de a kis dinnye akkor elkezd nevetni, aminek félrenyelés a vége. Kép
Iszonyúan tetszik neki a kergetőzés, én megyek elől, elbújok, ő meg jön utánam, és ha meglát, akkor nagyot nevet, és teper tovább. Kép
Egyébként rengeteg esze van, elbújtam a nappaliban az asztal mögé, de nem ment körbe (nem fárasztja magát!), hanem felállt, és onnan kukkolt, hogy hová lettem... Kép

Aranyhold
Kép Na mit rámolt Matyi?

Kép
Kép
Kép
cas

Hmmc
HOgyan voltál szigorú?
Hű, jó kis ház!!! Hol található?

Myra
Én is a tízórai gyümölcsébe tenném. Akkor egyelőre hozz 1 dobozzal légyszi, aztán ha beválik majd kiugrunk még többért vmikor.

Ja, még egy kérdés: Ti mit adtok inni a gyerkőcöknek?

Kép
Kép
Kép
cas

Cas
Beba1-t kaptunk, de még nem adtam neki, csak a biztonság kedvéért van.
Most volt itt a védőnéni és azt mondta, hogy rosszul teszem, hogy MINDIG ringatva alszik el Fanni. Próbáltuk már többször is leszoktatni, de 2 órán keresztül tartó monoton nyögés után hülyét kaptunk és feladtuk.
És a száját olyan szépen tudja biggyeszteni, hogy elolvadunk tőle, ő erre már rá is jött. De még ezt is leküzdöttük, hogy akkor sem vesszük fel, de minden hiába.

Ti gyümit mikor kezdtetek adni, mert a védőnő mondta, hogy most már próbálkozzak én is, 4 és fél hónaposan, mert kevés amit Fanni eszik. Mondjuk soha nem volt nagyétkű, de azért hízik, bár nem olyan sokat mint kellene. Combikája viszont van rendesen.
boglarka

Boglárka
Neked jól esik, hogy Fanni a karjaidban alszik el? Terhedre van, hogy csak ringatva lehet elaltatni?
Ha jól esik, és nincs terhedre, akkor felejtsd el a védőnőt. Amíg Fanni és Te is jól érzitek magatokat így, addig miért kellene rajta változtatni?
(Nálunk pl. néha már a derekam nem bírja a 9 kilós Sebit, így egy idő után leteszem, akkor is ha még nem alszik teljesen, és elkezdem simogatni a hátát (meg a tarkóját) ütemesen, körkörös mozdulatokkal, ami megnyugtatja, és teljesen elalszik tőle. Én szeretem, hogy az ölemben alszik el, csak a hátam szakad le közben. Kép Mostanában rá is szoktam az ülve altatásra, csak így nem mindig sikerül... Kép)
Gyümitől szerintem nem fog rohamosan hízni a leányzó (mert mi van a gyümölcsökben főleg: szerintem csak rost és cukor, fehérje és zsír csak igen picike...), de ha már érdekli az evés (kinézi a szátokból, odaadsz neki vmit nyalogatni akkor élvezi az új ízt), szerintem esetleg megpróbálhatod.

Kép
Kép
Kép
cas

Kriszti
Köszi igen már csillapodott!
Az alvás/altatás nekem is problámás volt. Pedig kicsi Korinám lerakom otthagyom ahogy kiteszem a lábam már alszik is, de múlt héten nagyon nyűglődött és többször felsírt ő is álmában.

Táblázat: miért privátba menjen? Én csak ilyenre gondoltam most nincs benne a szül.idő:
<pre>
Anya nick neve BABA
Aranyhold Matyi
Boglarka Fanni
Cas Sebi
Cory Balu+Zsoma
Hmmc Dorina+Sára
Laga Vilmos+Teus
Mucus Titkos a név
Myra Lilla
Nikcsi Kori
Szilvamag Kinga+Eni
</pre>
nikcsi

Cas! MAtyi a fakanalas fiókot rámolta ki éppen. Azt hiszem felszerelek lassan egy rácsot a konyhaajtóra, mert a héten nagytakarítok, átsikálom az összes cuccot a konyhába, na ha ezek után kirámol mindent, én szörnyet halok nyomban. Ha meg zárat teszek az ajtókra, fiókokra mindig azzal bajlódok, hogy pont az van zárva, amiből kellene valami.

Boglárka! Ha bizonytalan vagy hozzátápi ügyben, kérdezd meg a dokinénidet is, aztán még mindig azt csinálsz, amit te jónak gondolsz. Amúgy a gyümölcstől szerintem sem fog többet hízni, de lehet, hogy megjön az étvágya. Altalásügyileg meg egyetértek Cassal! Ha téged nem zavar, akkor miért kellene leszoktatni erőszakkal. Az is lehet, hogy később saját maga szokik le.

Hmmc! Nagyon jól néz ki a házikó? Merre lesz?
Ne haragudj meg a következő ötletemért, de az jutott eszembe, hogy ha ennyire gáz az alvása a kicsilánynak, elvihetnéntek egy alváslaborba.

Nikcsi! Én továbbra is a privát táblázatot támogatom, de ha mégis itt lesz nyíltan, akkor még a babák születési korát tedd bele, mást ne - szerintem.
aranyhold

Sziasztok!
ha folyamatosan a neten lógok, alig ír valaki,
ha kihagyok egy napot, alig bírom követni a dolgokat Kép

Hmmc!
én is kíváncsi vagyok a házra Kép, élőben is!!

Boglárka!
én is sokáig karban altattam el Kingát, aztán, ahogy nőtt egyszercsak nem igényelte már. Ha bírod, élvezze még egy kicsit anyát.

Kaja:
biztos, hogy kell a játék evés közben?
egyet értek Hmmc-vel. Amíg érdekli egyen, ha már nem akarja, menjen csak. Egyszer úgyis éhes lesz és rájön, hogy hogyis működik az asztalnál evés. Szerencsére egyik gyerkőc sem fog éhezni, ha kimarad néhány kanál kaja Kép

Tündi!
van már eredménye a vérvételnek?

Nikcsi!
lehetne az anyukák igazi nevét is? én időnként még zavarban vagyok.

már csak kettőt kell aludni szerdáig!!! jajj de jó!!!

Szilvi
szilvamag

Sziasztok!

Úgy látom igény lesz lassan egy új topikra, Építkezzünk gyerek mellett, ha tudunk cím alatt:-))

Hmmc,
Én is arra vagyok kiváncsi, hol áll ez a házikó? Mert hasonlók vannak a telkünk felé is:-)

Nikcsi,
Jól van, nincs harag, hogy nem velünk kezdted a táblázatot:-)))

Boglárka,
Szerintem még kicsi ahhoz Fanni, hogy ez valami "rossz" szokás legyen nála. ha karban alszik el és az teszi boldoggá, nyugodttá, akkor nincs értelme ráerőszakolni az egyedül elalvást. A védőnőtök meg valszeg csak a tankönyvet mondta fel, hadd mondja, ő is csak jót akar mindnekinek:-)
Nekem Marcinál még a PIC-en szólt rám többször egy "könyvmoly" csecsemős, hogy minek babusgatom annyit Marcit, mikor amúgyis jó baba. Majd elkényeztetem a végén. De leszereltem, hogy ez itt az én gyerekem, azért szültem, hogy szeretgethessem, ha jól esik mindkettőnknek:-))

Szilvi,
Igazad van, az evést nem szabad összekeverni a játékkal. De ekkora korban még nem is erről van szó. Hanem, hogy vannak jó evő, konyhaművészetet előnyben részesítő babák, meg akik inkább állandóan a világot akarják felfedezni, kikutatni és nincs idejük ilyen köztes dolgokra:-) És a szigorú elveket hamarabb feladja az ember, egy rossz evő, kevésbé fejlődő babánál, mint mondjuk Hmmc Sárájánál:-)De ő meg nem is rossz evő, ha jól gondolom.
Ezt azért mondom, mert nekem ilyen két fajta gyerekem volt csak eddig. Marci Boglárka Fannijához hasonlóan már a szopi után sem érdeklődött. Mondta a gyerekdoki, ne kínáljam, majd megéhezik és szopizik, de 6-8 óra elteltével sem érdekelte különösen a szopizás! És az evés kb. 13 hónapos koráig hidegen hagyta, nekem kellet valami rituálét teremteni, hogy hozzászokjon, az emberek naponta 3-szor látogatják az étkezőt:-) De a tortúráknak azért megvolt az az előnye, hogy a pocakja nagyjábók megtelt, nyugodtabban aludt nem nyűgösködött. Viszont párszor ráhagytam a nem evést, akkor gyakrabban cuppogtatott apró falatokért, elalvás sokkal zűrösebben ment és kevesebb ideig tartott.
13 hós kora után már elég ügyesen fogta a kanalat és utána a kajával játszott befelé a szájába. Lassan átvette tőlem az etetést és semmi gond nem lett a kajálásokkal. Azóta is nagyon jó evő, bár nem látszik meg rajta, családi öröksége a gizda alkat:-)

Szóval szerintem lehet próbálkozni szigorral is, aztán hamar rájön az ember, hogy melyik babánál válik be és melyiknél kell trükköket alkalmazni, hogy valami eredmény legyen.
Olivér enne már magától, csak az első pár falat után olyan játékba csap át a kanalazás, amit nem hagyok rá. Nincs időm naponta 3-szor konyhabútorokat lemosni és hetente festeni:-)) De majd ügyesedik és megörökli tőlem a kiskanalát:-) Akkortól majd lefoglalja az önálló evés és nem kell külön műsor, hogy kis időt az etetőszékben is töltsön.

Hanna mindig jó evő volt, neki nem kellett a spéci foglalkozás sosem az evéshez. Nagy öröm volt ez nekem Marci zűrösebb etetése után. Bár Hanna is mindenevő, érdekes módon ő a válogatósabb a 3 közül.

Aranyhold,
Szerdán asszem megyünk Tücsökzenére, de csak a fél 10-esre. Így majd csak összefutunk a végén, amikor Ti éppen mentek:-)

Viki
ccviki

A házikó Õrbottyánban van, ez Pesttől kb. 15 km. Elegünk lett a nagyvárosi életből. Ha sikerül, akkor természetesen szívesen látunk mindenkit Kép

Aranyhold
Alváslabor? Még nem is hallottam róla. Dorina is ilyen alvó volt, őt a gyerekdokija elintézte annyival, hogy kevés az alvásigénye.

Kaja
Én tanultam Dorina "elneveléséből". Õ játszott kaja közben, mert másképpen nem lehetett beletuszkolni a kaját, viszont a mai napig (már 10 éves) nincs egy normális közös ebéd, mert ötvenszer felugrál, mindig kitalál valamit, hogy melyik plüssállat hiányzik a kaja mellől.
Sárának nem kell erőltetni a kaját, mert ami ízlik neki abból nincs az a mennyiség ami elég lenne neki, ha viszont valami nem kell neki akkor nem kell, majd később eszünk valami mást. Nem leszek hajlandó kistányérral szaladgálni a Sára után, ha éhes ugyis kunyizik valamit. Egy valamira viszont Dorinánál is figyeltem: nasiból, csokiból csak a legszükségesebb minimális mennyiség. Ez bevált nála, mert szerintem még időszámításunk előtti csokimikulás is van a szekrényben.

Nikcsi
Én ezt a szopi dolgot a védőnővel beszéltem meg. Õ adta a tápszert is és a recepért is hozzá ment be ma Peti. Szerintem a doki nem is tudja mindig, hogy mit eszik a gyerek, mert meg szokta kérdezni, hogy kap-e tápszert.
Sárának már nagyon nem kell az anyatej, ma sem kellett neki. Pedig tej az lenne, mert ma kiváncsiságból nekiálltam és kifejtem a tejcsit. Egy laza 250 ml lett. Úgyhogy innentől kezdve azt hiszem feladom. Lehet, hogy ráállunk arra, hogy naponta reggel és este fog tejcit kapni, a többi valami más lesz. De még fogalmam sincs, hogy mit fogok csinálni.
hmmc

Viki! Ok, majd figyellek a tücsökzenén! Kép

Hmmc! Az alváslabor egy olyan hely, ahol megnézik miért nem alszanak a rosszalvó gyerekek. Van a Heim Pálban és a Madarászban is ilyen. Beutalót kell kérni, meg időpontot egyeztetni.
aranyhold

Nikcsi
Hipp éjszakai kaját az Újudvarban a Rossmannban láttam.

Aranyhold
Sebi is most kezd rájönni, hogyan kell kinyitni a fiókokat, de pakolni szerencsére nem tud. MÉG! Kép

Szilvi
Én is úgy gondolom, hogy nem túl szerencsés szórakoztatni evés közben! Persze egy rossz evő gyereknél tényleg örül az ember, ha legalább vmit eszik, de Sebinél erről szó sincs, hatalmas étvágya van.
De nincs mindig lehetőségünk rá, hogy akkor egyen, amikor akar. Pl. ha nem ebédel rendesen, akkor egy óra múlva a játszótér kellős közepén kezd balhézni, és akkor szaladhatunk haza, keríthetek neki kaját... ezt sem akarom. Ráadásul nem akarom hozzászoktatni ahhoz, hogy egész nap egyfolytában eszegessen, éppen elég hízékony így is.
Illetve ha nem lakik jól napközben, akkor éjjel ő is nyugtalan.
Ma szerencsére megint ügyesen elvolt a poharával-kanalával, nagyon aranyos, ahogy elégedett képpel turkál a kajában, és nyalogatja le az ujjait. Pláne mikor engem akar etetni így. Kép

Hmmc
Ha ilyen rengeteg tejed van, akkor minek a tápszer? Tápi helyett akkor akár kifejt tejet is ihat cumisüvegből, és akkor ugyanott vagytok, nem?

Na és ezt nézzétek meg! Apa tök hülye! Kép
http://zsom.uw.hu/sebi/kepek_14/20050917_01.html

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
kezd alakulni Enikő napirendje, valószínűleg az egész bulit végigalussza majd egy szopi kivételével, remélem nem bánjátok Kép
ezért valószínűleg elviszem Kingát is, legyen valaki, aki után rohangálhatok Kép

hétvégén megnyílt a Csillaghegyi művházban a játszótér. A mászókák kicsit nagyobbaknak valók, de vannak rugós hinták is, akinek van kedve, meg szilárdan ülő gyereke, érdemes megnézni. Szép, tiszta. Délelőttönként van itt játszóház is, ha valakit érdekel, meg TücsökZene szerűség is. Mi holnap kipróbáljuk a Zeneovit, amit már inkább nagyobbacskáknak ajánlanak.

kérem, hogy aki megy szerdán tücsökzenére, nézze meg, hogy mikor van baba-mama torna a San Marcoban. Meg esetleg, ha találtok valami telefonszámot, akkor azt is megköszönném.

Szilvi
szilvamag

Nikcsi,
Éjszakai Hipp kaját én láttam a DM-ekben és a Cora-ban is. Sötétkék címkéje van.

Szilvi,
Ma Békásnál a Duna parton sétáltunk. Gondoltam rád. Kép És kutyusok is voltak szép számmal.
A játszóház milyen idős kortól van?

Lilla figyelmét is minden elvonja az evésről. Bélpoklossága ellenére nagy küzdelem, hogy a szájába jusson és ne a ruhájára.
Én se hagyom, hogy maga egyen, mert egyenlőre még a szomszéd is kajában úszna.KépKép

Nagy a költözési láz errefelé. Kép Ha a bank is úgy akarja, mi is költözünk 1-2 hónapon belül, csak mi kertesből megyünk panelbe. Kép
myra

Sziasztok!

Hmmc,
Nagyon szép a házatok. Gondolom, már nagyon várjátok a beköltözést. Én is így voltam már a vége felé, ígaz mi három éven keresztül építettük. Mi is gondolkodtunk sokáig, hogy Pestre költözünk (mivel a férjem pesti), de a vidéki élet mellet döntöttünk. Tőlünk sincs messze a főváros, kb. 20 perc az autópályán. A barátnőméknek majdnem ugyanilyen házuk van, nálunk itt a környéken sok ilyen típusú ház van. Először kezdtem örülni, hátha itt van.
Viki, Ti is építkezni szeretnétek? Szerinted lehet adni a Gergőnek tejbegrízt vagy még inkább később? Én csak később adnék szívem szerint, de sok "szakavatott" szerint már lehet.
Nálunk itt elég "olcsón" lehet kapni telket, mondjuk a fővároshoz viszonyítva, kb. 700-800 négyzetméteres telket kb. 3,5-5 millióig. A szomszédunk is Pesten lakik, de építkezni fognak , és kiköltöznek a három gyerkőccel. Most is van itt egy félkész ház az utcába ami eladó (kb. 130nm kb. 14 m Ft) Nem akar valaki ideköltözni?
Ma amúgy jó napunk volt, de az elalvás előtt a hiszti most sem hiányzott.
Csütörtök, péntek eső lesz az időjárás jelentés szerint, megkezdődnek a benti napok.
Cas, nagyon jó a képek, látom a távirányítózás, és a pakolás nálatok is megy.
Nikcsi, mi kimaradtunk a táblázatból.

Na sziasztok, jó éjszakát!
Kriszti
kriszti1

Kriszti
Köszi, de még nem a miénk. Hétvégén találtuk és beleszerettünk első látásra. Most ezerrel azon vagyunk, hogy a miénk legyen. Teljesen kulcsrakész állapotban fogjuk megvenni, ha a sors úgy akarja és minden összejön, amit mi is akarunk.
Ti merre laktok?
hmmc

Hmmc,
Remélem összejön a ház, mert nagyon jó, és biztos a két leányzó is nagyon jól érezné ott magát. Akkor ez sorsszerű "találkozás" volt, szerelem első látásra. Hát nem kis dolog egy ilyen egy ilyen nagy beruházás, mint a házvétel vagy építés. De az ember egész életét kiszolgálja, és végül is ezért dolgozik. Szurkolok nektek, hogy sikerüljön.
Mi Pázmándon lakunk, Velencei - tótól kb. 10 percre. Székesfehérvár és Budapest között félúton kb. Mi tavaly költöztünk be az új házunkba a Gergő születése előtt két héttel.
Na, most már megyek fürödni, de a fürdés után még benézek lehet.
Sziasztok, jó éjszakát mégegyszer!
Kriszti
kriszti1

Cas! Nagyon jófej a párod, meg Sebi is, hogy tűri! Kép

Ilyen jóéjt papi elég sok helyen van, ahol Hippes bébikaják vannak. Még én sem próbáltam, de lehet, hogy ki fogom.

Kriszti! Én már adtam kétszer Matyinak tejbegrízt, olyan rendeset, amit én főztem tehéntejből, meg tejberizst is egyszer. Matyi szeptember 30-i, szóval csak pár nappal fiatalabb a fiacskádnál. Nem volt gond vele. 1 éves kor után már van aki ad tehéntejet, van aki meg csak később, másfél évesen.
aranyhold

Tegnap estére teljesen kiborultam, mert fürdésre Sebi megint szörnyen nézett ki. Kép
Ma kipróbáljuk, hogy csak vizet kap inni, teát nem. Hátha... A többi marad.
Ráadásul pont ma jön a gázsszerelő is... jajjj.

Tali
Tegnap Sebi megfázott egy kicsit (hülye fejjel hagytam a babakocsiban aludni, pedig nem volt rendesen felöltöztetve), úgyhogy most taknyos egy picit. (Annyira picit, hogy csak az orra egyik fele folyik, és az is csak minimálisan. Óránként kb. egyszer törlöm.)
Mi legyen a talival?

Én mindenkit csak irigyelni tudok, aki már költözködésnek legalább a belátható közelében van!

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
a megfázás nem fertőző, szerintem ezzel semmi gond.
Adjál neki C vitamint, nálunk az nagyon hamar gyógyítKép
Gyógyulás a fiatalembernek!
Neked meg türelmet a gázoshoz. Kép

Myra!
nem tudok korhatárról, szerintem amikortól érdeklik a játékok.
Ma délután megkérdezem, ha gondolod. A játszótéren tegnap egy éppen járni tudó csöppel már voltak, és állítólag ő már nagyon élvezte.
szilvamag

Szilvi,
Megköszönném ha megkérdeznéd.
Vérvizsgálat ügyben pont most üldözöm a doki bácsit, de sajnos valami megbeszélésen van. A titkárnő/asszisztens? nézte meg az eredményeket a gépben, de eddig csak kettőnek van meg, a többi még várat magára. Ha jól azonosította be a kódjeleket a tehéntej, és a búza negatív. Ez érdekes, mert ha így van akkor mi a fene csapja ki Lillát? Illetve az IgE értéke nagyon magas. Állítólag 10-ig jó, Lilláé 123!! A hölgy azt mondta ez valami immunhiány-allergiára utaló dolog, de majd a doki bácsi az illetékes.
myra

Lányok lenne egy kérésem. Ha a képen látható szundi kendőt bárhol látjátok, szóljatok nekem!!! Szeretnénk még egyet venni, mert Lillának ez a mindene, aludni is csak ezzel tud. Mást nem is hajlandó elfogani. Jolly_baby a márkája. Mi a Bécsi úti Kenguru Goldban vettük, de ott azt mondták nem tudnak rendelni, mert pont ez a beszállító nagyon megbízhatatlan.
Kép
myra

Cas, Lányok!
elhívhatom egy barátnőmet a holnapi buliba? Õ nemsokára szül, és együtt fogjuk tologatni a babakocsit Kép

Szilvi
szilvamag

Szilvi
Hogyan adjak neki C-vitamint? Ha összetöröm rettentő savanyú... Egyben meg még a legkisebb is túl nagy... ???
Tőlem nyugodtan jöhet a barátnőd!
Én is szóltam Deedee-nek (korábban írt ide 1-2-szer), nézzen be ha tud.
A gázos 1-re ígérte magát, persze még sehol... Kép

Myra
Na mi hír a vérvizsgálatról?
Lassan én is kezdem feladni, képtelen vagyok kitalálni, mitől kiütéses, asszem hamarosan szükségünk lesz a dokibácsitokra...
A kendőt majd nézem, ha járok ilyen helyen! (Gondolkodom rajta, hogy Sebinek is kéne, mert mostanában ő is csak vmit szorongatva-ujjszopizva szeret elaludni. Ezt általában úgy oldja meg, hogy benyúl a pólóm/blúzom nyakán, és ráhúzza a szemére, na meg közben lehet matatni kicsit a cicit is... Kép De tanulva a ti esetetekből vegyek egyből két tökegyformát, ugye?)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Myra,
Micsoda klassz szundi kendő! Varratni nem lehet ilyet, ha egyszer nem lehet hozzájutni boltban? Na jó, a fej miatt kell hozzá kézügyesség, de nincs lehetetlen:-)

Kriszti1,
Inkább nem hasonlítgatom az általad leírt ingatlanárakat az itteniekkel. Mert begörcsöl a gyomrunk:-)) Bár maga az építkezés nem kerül sokkal többe, viszont a telekárak 4-5-szörösei az említetteknek!

Még annyit a "játékos" etetéshez: szerintem nem is kérdés, hogy alapesetben, az evés iránt érdeklődő babával nem kell játszani. Viszont akinek az étkezés már mellékes a többi érdekes dologhoz képest, azzal hogyan lehetne másképpen megszerettetni, vagy legalább pozitív dologgá tenni a kajálást? Szerintem ott a baj a legtöbb nevelési kérdésben, hogy fordítva állnak hozzá a szülők a dolgokhoz. A szigort és következetességet általában nem szerencsés első lépésnek alkalmazni a "tanításban" véleményem szerint, hanem idővel, a gyerek korának és értelmének fejlődésével kell bevezetni. Konkrétan az evésnél az a cél, hogy a gyerek bizonyos időt képes legyen naponta 3-szor eltölteni az etetőszékben sírás és negatív hatások nélkül. Kialakuljon valami evési rend nála és a játékból lassan az étel legyen számára az öröm.

Többet lehet elérni a kicsiknél empatikusabb megközelítéssel és értelmi szintet figyelembe vevő elvárásokkal minden téren, mint katonás módszerekkel.

"Viki vagyok, 5 éve foglalkozom gyerekek szerelésével" című baromi hosszú kötetből idéztem:-))))))))))))))))))))

Viki
ccviki

Cas! C vitamin = Cebion cseppek (azt hiszem Kép)
aranyhold

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?