Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én is szeretnék minél tovább dolgozni, sajnos a munkahelyem
is megkívánja, ráadásul nem tudok évekig otthon maradni.
Egyébként a szüléstõl én is nagyon félek, de megnyugtató, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Ezt a levelezést olvasva,
azt hiszem a Kútvölgyiben jó kezekben leszünk.
Nektek is jó gyarapodást!

Sisu
sisu

sziasztok!

én lehet nagyon bátornak tûnök, de egyelõre még nem félek a szüléstõl, pedig már a 24. hetet járjuk, úgyhogy már mindig kevesebb van hátra. Persze az utolsó pár héten már tutira be leszek rezelve. Mondjuk én is dolgozom a végsõkig, ha minden jól megy idebent, mert nagyon szeretem a munkám, utána meg távmunkában tovább otthon a tgyás után, így nem lesz egyedül a bébikém sem. Remélem tényleg jó kezekben leszünk, nem fog éppen akkor beütni valami "gebasz", amikor éppen mi szülünk.

KépKép
KépKép
gumicukor

Kedves Eszter! Én most a 33. héten vagyok. Amiket leírtál azokat én is tapasztalom a Sipos doktornál. Én már egy pár éve "nem terhesen" is hozzájártam és mikor terhes lettem, gondolkoztam maradjak-e, de ez is csak a kórház messzesége miatt volt (Csepelen lakunk). Mint orvos én is maximálisan meg vagyok vele elégedve, nem is maradtam volna itt, ha nem így lenne, csak gondoltam hátha megtudhatok valami "szülésközelibbet" is róla. Az elsõ babát itt a csepeli kórházban szültem. A kórház jó volt , mert már akkor is bababarát volt, az orvosom viszont nagyon rossz volt. Most az orvos jó, a kórházat viszont nem ismerem (bár már egyre többet tudok róla a leveleitekbõl)
Jó lenne ha írnátok a feketekávés gátvédelemrõl is. Nem veszélyes ez? Nem lehet, hogyha nem tágul, akkor meg reped és nem arra, amerre kellene?
Nekem az elsõ gyermekemmel iszonyú hosszú volt a gátsebem,és az maradt meg végül a legmaradandóbbnak. Jó lenne ez elkerülni.
Én még egy hétig dolgozom, mert egy kicsit izgulok, hogy nem lesz idõm azokra a dolgokra, amit még a baba megszületése elõttre terveztem, mert olyan érzésem van már egy jó ideje, hogy egy kicsit hamarabb fog megérkezni.
Mariann
Mariann

Kedves Mariann!

Én egy kicsit hasonló helyzetben vagyok. (Évek óta járok Sipos doktorhoz, de a kórházat, stb. nem ismertem.) Egyébként én is csepeli gyökerekkel rendelkezem, bár mostmár nem ott lakunk, de nekem sincsen túl közel a kórház. Mindenkinek azt szoktam ajánlani, hogy menjen el a kórház által szervezett szülésfelkészítõkre (öt van összesen), mert nagyon hasznosak, élvezetesek, minden kérdésre választ kapsz és mindent megmutatnak (még a mosdót is). Ha egy kicsit feljebb mész, a múlt héten írtam a kórházról, mert be kellett feküdnöm egy kis idõre. Szerintem nagyon jó hely, biztosan jó kezekben leszel. Nagyon kedvesek.

Eszter
Eszter

Kedves Mariann!

Március 13-án írtam a kórházról. A gátvédelem miatt ne aggódj, én pont múltkor beszéltem róla Sipos doktorral. Kérdezd meg nyugodtan, el fogja mondani a véleményét.

Eszter
Eszter

Eszter!Elolvastam a 13-i leveled. Miért voltál bent 10 napig?
Jövõ kedden megyek megint ultrahangra (hogy most nagyobb-e 3 héttel vagy sem, megmaradt-e továbbra is az elcsúszás. nem bánnám, ha nem) és akkor majd megkérdezem a gátvédelmes dolgot a dokitól. Egyébként 28-án megyünk este egy elõadásra, ezt ajánlotta a doki . Azt hiszem szülõszoba látogatás lesz v. valami ilyesmi. Nekem ajánlották, hogy fogadjak szülésznõt (Várnainé Gabit).Nem tudom. Még ezen is gondolkozom.
Köszi mindent. Mariann
Mariann

Szia Mariann!

Én a másik Eszter vagyok, aki február 12-én szült. Az én szülésznõm a Várnai Gabi volt és nagyon ajánlom neked. Nagyon kedves, barátságos és nem rajta múlt, hogy nem tudtam gátvédelemmel szülni (gyorsan jött a baba, és romlott a szívhangja).

Jó babavárást.
Eszter
Eszter

Kedves Mariann!

Én akkor átírom a nevem Szeszterrre, hogy ne legyünk egyformák.
Azért kellett befeküdnöm, mert valószínüleg a pihenés hiánya miatt a törpe lemaradt a korához képest három héttel. De mostmár minden rendben.
Örülök, hogy jössz, de azért jelentkezzél be telefonon, mert elvileg ha túl sokan vannak akkor az nem jó.
A szülésznõ választásával kapcsolatban én szintén megkérdeztem az orvost. Amíg bent feküdtem, nagyon sok szülésznõt megismertem és mindegyik nagyon kedves volt. (Azt nem tudom, hogy a szülésnél milyenek.) Akik azalatt szültek, amíg bent feküdtem, más-más szülésznõknél voltak, de mindenki meg volt elégedve.

Szeszter
Eszter

Eszterek!
Most jól megkeveredtem, már azt sem tudom kivel beszéltem. Annyit szeretnék még kérni, ha tudjátok vagy ha nem titok adjátok meg a Várnainé Gabi tel.számát.
Szeszter! Jól értem, hogy jelentkezzem be 28-i szülõszoba látogatásra? És kinél? Esetleg a Rákóczi Ágnesnél? V. hol?
Ja és még valami; szülés után rögtön mellre teszik a kicsit?
Üdv. Mariann
Mariann

Szia Mariann.

Az az Eszter vagyok, aki februárban szült.

A Várnainé telefonszámát elküldeném mailben ha megadnád.

Nekem akkor tették mellre a babát, amikor visszahozták a szülõszobára, fél óra inkubátor után. A szülés után viszont rögtön a hasamra tették, ami szintén nagyon jó volt.

szia
Eszter
Eszter

Sziasztok!
Miután elolvastam a véleményeket, úgy döntöttem, hogy leírom az élményeimet!Az elsõ meglepetés 7 évvel ezelõtt ért amikor még csak alig-alig volt híre a papás szülésnek!Miután egyedül maradtam terhesen, elhatároztam, hogy az Anyukámat szeretném magam mellett tudni a szülés alatt!
dr.Sándor Gyula(a legtutibb orvos)beleegyezett, és az Anyuval szültem meg Fruzsit, aki nagy baba volt. Meglepõdtem, hogy mindenki milyen kedves, és segítõkész velem, és hogy mennyire örülnek a babámnak, pedig éjjel volt.Azután eltelt egypár év, és újra kismama lettem, de egy percig nem volt kérdés, hogy hol szülök majd, ha itt az idõ. Ráadásul Sándor doktor ugyanolyan jó fej, mint volt.Amikor megszületett a "pici" felüvöltött, hogy :"milyen nagy puncija van!!!!", azután pedig összepuszilgatott! A babámat, egybõl a hasamra tették, és miután lemosdatták, felöltöztették megszoptathattam! Aznap nagyüzem volt a szülõszobán, így a véletlennek köszönhetem, hogy a szobatársam és én lehettünk az elsõk akik kipróbálták a "simogató szobát", ami aznap lett kész!
(szeptember 26.) Azóta a sógornõmet, és egy barátnõmet is elirányítottam Sándor dokihoz, és szerintük is jó orvos, és persze a kórház is tiszta, melegséget áraszt, és azt hiszem ha jönne a harmadik baba, akkor is oda mennék szülni! sziasztok!
alexa

MAriann!

Hívj fel vagy írj és megadom a Gabi számát!!
Enci (a Jani unokahúga)
Enci

Sziasztok!

Bocs, már nem t'om ki kérdezte, mennyire pontos az UH, de szeretném leírni a tapasztalataimat ezzel kapcsolatban.
2 éve szültem egy másik kórházban, ahol a szülés elõtt 1 héttel 41. hetet mértek és a Babát 4 kg-ra saccolták. A szülés elõtti napon 42. hét, a súly szerintük 4,30 körül volt. Jól meg is rémisztettek, mert kb. a 38. hétig mindig kisebbnek (1-2 héttel fiatalabbnak) mérték, most meg hirtelen nem tudtam, mi történhetett, merthogy az orvos sem mondott semmi okosat.
Aztán persze a Lányka megszületett 54 centivel és 3400 grammal, tehát majd egy kilót tévedtek, pedig a hetek száma a naptár szerint is jó volt, meg a Baba bõre szerint is, hisz alig volt már rajta magzatmáz, a keze pedig vörös, ráncos és száraz volt.
Szóval az UH igaz is meg nem is, rengeteg dologtól függ itt is az eredmény.

ildiko
ld

Enci!
Most lebuktam, de inkább majd akkor felhívlak,csak már nem akartalak nyaggatni a kérdéseimmel, mert olyan rendi voltál a múltkor, hogy beszámoltál mindenrõl.
Két hét múlva megyek vissza a dokihoz (most a 34.hetet töltöttem be), ma voltam és olyan 37-38 hetesnek felelnek meg a méretei. Remélem lelassul egy kicsit, mert nem tudom hogy szülöm meg, ha akkora lesz, mint a te babád!!!
Szóval a tel.szám, akkor lesz érdekes, mert azután megyek majd CTG-re. Megvan a számod, majd hívlak és elõre is köszi.

Februárban szült Eszter! Meg van adva az emailcímem! Köszi.
Mariann
Mariann

Kedves Danka! Írj légyszi levelet az email-címemre, mert véletlenül kitöröltem õket és nem tudom, hova küldjem a választ! Köszi: Mariann
Nagyon béna vagyok
Mariann

Kedves Mariann!

Ne aggódj, hogy nagy lesz a babád! Nekem az elsõ babám lett nagy (4400g, 61 cm), és simán meg tudtam szülni.
Ráadásul általában a második szülések simábbak, mint az elsõk. Úgyhogy fel a fejjel, menni fog:-)))
Szia, Judit
JéJé

MAriann!

Fel a fejjel, igaza van JéJé-nek, a második mndig könnyebb mint az elsõ! (mondom én- akinek össz. kettõ van a háta mögött.... Kép Nekem is olyan hosszú és rossz volt az elsõ, hogy csak azzal nyugatttam magam, hogy ennél már csak jobb lehet- és így is lett!!! Nekm is mindig nagyobb volt mindkettõ 2-3 héttel, ill. a Zsombort már nem is mérték a végén, csak a már UH-on is látható hurkákat mutogatták rajta....!

Fel a fejjel,
Szia, Enci
Enci

Jó, jó, de Enci nálad tudom, hogy rövid idõ telt el a két baba között és azt mondják, akkor könyebb a második, nekem viszont 9 év van a kettõ között. Az már majdnem olyan, mintha elõlrõl kezdeném, nem?
Na jó. Olyan hülye vagyok, mert 9 évvel ezelõtt is így a vége felé elkezdtem pánikolni, aztán meg nem is "sült" el jól a szülés, mármint ahogy képzeltem, most meg megint ugyanazt eljátszom. Nem! Könnyedén, problémamentesen fogok szülni( egy óriásbébit, ha-ha).Meg aztán lehet, hogy nem is lesz a végén olyan nagy. Meg igazán a fejméret a fontos (de az is nagyobb, mint kellene).
Na jó, köszönöm a biztatást!
Sziasztok: Mariann
UI: mi is majdnem a Zsombor nevet választottuk, vagyis ez is szóba jött, de most egyenlõre a Botondnál maradtunk.Még változhat. Az is lehet, hogy lány lesz, de már kétszer fiút látott az orvos, minden tarozékkal együtt, szóval már nem áltatom magam, de nem lett volna rossz a Bence mellé egy kiscsaj, bár õ jobban örül a fiúnak.
Mariann

Kedves Kismamák!
Örömmel tudatom, hogy a héten elkészül és megnyitjuk a papák számára a "baba-látogatást" a gyermekágyas osztályunkon. A látogatással kapcsolatos tudnivalók a kõrtermekben elhelyezett tájékoztató dossziékban (szoptatással, fejéssel, babaápolással, osztály házirendjével kapcsolatos tudnivalók) találhatóak, illetve a nõvérektõl lehet segítséget kérni. Legfontosabbak: látogatási idõ minden nap 15 és 18 óra között (a hallban továbbra sincs korlátozás!)a papák számára,kórtermekbe továbbra sem lehet bemenni (kismamák szoptatnak, fejnek) a babák és mamák védelme miatt kérjük, hogy csak teljesen egészségesen vegyék igénybe ezt a látogatási formát, cipõvédõt és látogatóköpenyt az erre kialakított helységben lehet felhúzni, ugyanitt a táskákat zárható szekrényben el tudják helyezni, kézfertõtlenítõ kendõ használatát kérjük, és nem utolsó sorban egy kis figyelmességet arra, hogy minden apuka bejuthasson gyermekéhez (baba-látogatás kb.20 perc legyen). Reméljük, hogy a kezdeti nehézségek után a rendszer mindenki örömére jól fog mûködni!
Üdvözlettel: Ágnes

Ui. A 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat nem XII. kerületi sajátosság, országos rendelet. Néha azonban az anyakönyvezetõ jóindulatán múlik, hogy elfogad régebbit is.
Rákóczi

Szia Mariann!
Remélem sikerül megnyugtatnom Téged, azzal, hogy az elsõ lányom 4200g-mal és 59cm-rel született, és hét év múlva ugyanekkora volt a picuri is, csak 2cm-rel kisebb. Mind a két szülésem könnyû és szuper volt, pedig ugyanettõl féltem Én is mint te: a hét év!
Ne aggódj, nem lesz semmi gond!
Szia: korcsolya
alexa

Szia Niki!

Meglepett, hogy valaki akit én nem ismerek sokat szokott ránk gondolni. (Jól esett..)
Írj ha van kedved(mvialli@freemail.hu)
Vali
vali

Kedves Rákóczi Ágnes!

Nagy örömmel olvastam, hogy elkészül a simogató szoba, így júliusban, amikor szülni fogok már mi is élvezhetjük ezt a szobácskát. Ha jól értettem, ide csak a férjek jöhetnek be? Vagy esetleg közeli családtagok is?

a másik kérdésem az lenne, hogy végeznek-e 4D ultrahangot a kórházban? Ha igen, akkor hogyan történik az erre való feliratkozás stb.?

Segítégét elõre is köszönöm!

Üdvözlettel:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!
Ancsi, köszönöm, hogy érdeklõdtél. Jól vagyunk, most a 24. héten. A Baba folyton mocorog, nekem meg iszonyú tempóban nõ a hasam.
Kiderült - amire igazából számítottam - hogy a Várnai Gabi és a Zachár Erika is pont júliusban mennek szabadságra. 5-6 nap lesz, amikor egyikük sincs itthon. Tud esetleg valaki ajánlani olyan szülésznõt (rajtuk kívül), aki a végletekig türelmes és mindig mindent megmagyaráz?
Elõre is nagyon köszönöm!
Puszi: Málna
Málna

szia Málna!

Amint látom, lehet, hogy együtt fogunk szülni a Kútvölgyiben. Mi most vagyunk a 26. hét végén, és az én pocim is beindult, szinte egy 7vége után is észrevehetõ a munkatársaim szerint, büszkén is mutogatom mindenhol Kép Az én dokim a fórumosok leírásai szerint a Várnai Gabival szeret együtt dolgozni, és mivel júliusra vagyok kiírva, akkor nem biztos, hogy választhatom, ha igaz, amit írtál. Mindegy, talán találunk olyanvalakit, aki szintén türelmes, kedves és megynyugtató azokban a bizonyos órákban. Én jövõhéten megyek uh-ra a dokimhoz és akkor megkérdezem én is a kilátásokat. Azt viszont tudom, hogy elég sokan júliusra vannak kiírva. Lehet nagyüzem lesz? DFemográfiai robbanást fogunk elindítani Kép

Mindenkinek boldog babavárást és gyönyörû egészséges picibabát kívánok!

üdv:
gumicukor + picipocigumimacija

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok Kismamák és Anyukák!

Mi lesz velünk? Biztos lesz valami de én sem ismerem a többi szülésznöt.
Szült anyukák tudtok még ajánlani mást is aki a fentebb említett "kritériumoknak" megfelel. Én még szeretném megpróbálni a gátvédelmet is.
Bár olvasva Ágnes segítö hozzászólásait, infóit biztos jó kezekben leszünk. Kép Kép Kép
Ami biztos, hogy júliusban sem fognak unatkozni a szülészeten és a csecsemö osztályon! Kép
Mi is akkor szülünk, most 25. hétben vagyunk júli kpére vagyunk kiírva és dr. Mészáros az orvosunk, akit nagyon tisztelünk! Kép
Halacska
Halacska

Sziasztok!

Az az igazság, hogy nevet nem tudok, csak személyleírást tudok adni a szobatársnõm szülésznõjérõl. Õ egy vékony, hosszú szõke hajú fiatal lánynál szült és nagyon megvolt vele elégedve. De a sógórnõm az Arankánál szült és neki vele sem volt semmi problémája.

Eszter
Eszter

Szia Halacska!

Remélem találkozunk júliusban, bár én júl 5-re vagyok kiírva, és szintén Dr. Mészárosnál, akit mi is szintén imádunk a férjemmel, eddig teljesen meg voltunk vele elégedve. Te voltál már 3D uh-n? olvastam, hogy a Kútvölgyiben is csinálnak ilyet. Bár mi elõtte megkérdezzük a dokit, mi róla a véleménye, mivel a 2D-ssel nagyon meg vagyunk elégedve, hiszen itt a rendellenességeket mindig jól megnézi a doki, nagyon alapos, szerencsére minden rendben, a 3D-et pedig azért szeretnénk megcsináltatni, hogy gyönyörködhessünk egy kicsit a picurkánkban. Meg ha van ilyen lehetõség, akkor nem hagyjuk ki.
Te mikor jössz terheléses vércukorra, vagy már voltál? Nekem jövõhéten pénteken lesz, majd viszek valami jó kis könyvet, hogy ne unatkozzak.

Írj a tapasztalataidról, szívesen olvasgatom.
Üdv:
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia GMcuki!

Igazából a Friss Kismamákba járok, oda szoktam írni. Láttalak már téged is oda bejelentkezni de nem sürün jössz, biztos csak olvasod. Ott írtam le az élményeimet a 3-4D röl. (március 27-én voltam és utána írtam róla, nem szívesen idézném fel, hogy miért azt megnézheted ott, ha érdekel, nem a Kútvölgyiben csinálták.) Ha csak mozizni akarsz akkor szvsz. várjatok talán egy picit mert az egyéni vonásokat nem igazán látni még.
A dokinak mi volt a véleménye a 3D-röl egyébként?
Mi jövö szombaton megyünk vizsgálatra 5 hét szabi után, és akkor tudom meg a terheléses vcukor dátumát, tehát hamarosan megyünk mi is. Tényleg lehet, hogy eütt szülünk, már csak azért is mert anyukám engem is és a tesómat is 2 héttel korábban szülte, ha ez is örökölhetö akkor meg van az esély, hogy talizunk. Amúgy sem szeretnék 1 ágyas szobába menni. De lehet, hogy júliusban nem sok választási lehetöségünk lesz. Kép Te még dolgozol? Ha igen meddig? Hová jársz tornázni? A Friss Kismamában olvastam, hogy jársz. Én a Virányosi Közösségi Házba járok kedden és pénteken.
Halacska
Halacska

A kórházban is volt 3D-s ultrahang még tavaly novemberben, de azóta valahova elköltözött úgy tudom. Bábinszky doktornõ csinálja. 8000 Ft+ egy videókazi.De van ilyen a Soroksári úti Megatoysban is és az is teljesen jó szerintem, és árban ugyanez.Az igaz, hogy késõbb érdemesebb menni, mert akkor már látszik, hogy milyen lesz majd kb., mikor megszületik.Én 18 hetesen voltam, akkor még olyan "magzati" arca volt, de így is édes volt nagyon. Azt hittem, hogy kis vékonyka lesz, de kis gömbölyû, pocakos volt inkább.
Sziasztok: Mariann
Mariann

Sziasztok!

Én haromszor szültem a Kútvölgyiben.A harmadik baba 2000.novemberben született ,a szülésznõ Ferenczi Erzsébet volt.Nagyon jó volt mind szakmailag,mind emberileg,ami nekem nagyon sokat segitett.Mindenkinek csak ajanlani tudom.
Mindenkinek jó egészséget kivánok:
Antoncsi
antoncsi

már annyit fényezitek a kútvölgyit hogy komolyan kezdem azt hinni, én vagyok az egyetlen, akinek nem vált be. olyanok írását szeretném olvasni, ahol nem volt minden szuper és csodás a terhesség és a szülés alatt, az orvosa ENNEK ELLENÉRE igyekezett a legtöbbet megtenni a mama és a baba érdekében. arra vagyok kíváncsi van- e olyan, akinél nem az orvoson múlott, hogy nem sikerültek jól a dolgok.
jutka

Szia Jutka!

Ha adsz egy e-mail címet, akkor magánban nekem lenne mondandom.

Virág
Virág

Kedves Jutka!

Mivel én még kismama vagyok nem tudom leírni a rossz szülési tapasztalatokat csak azt, hogy a vizsgálatok és a terhesgondozás során milyen bánásmódban részesültem eddig. A terhességemet másik orvosnál és kórházban kezdtem szintén magánban és minösíthetetlen volt az orvos "hozzám" állása.
Kép Ezért váltottam. Csak remélni tudom, hogy a szüléskor is jó kezekben leszünk de az eddigiek ezt támasztják alá inkább. Biztos, hogy mindenhol vannak pro és kontra események, vélemények de vkiben meg kell bízni vagy még választható az otthonszülés. Én is szívesen veszem, akár névtelenül is, a már többet tapasztaltak írásait, hogy mire kell figyelni, mikor nem kell hagynia magát egy szülö nönek, hogy ne kerüljön kiszolgáltatottabbb helyzetbe a kelleténél. Remélem a gyermeked azért valamennyire kárpótol az esetleges csalódásokért. Nálatok mi volt a gond?
Halacska, akinek még azért áll a zászló
Halacska

Szia Halacska!

A dokit még nem kérdeztem a 3D uh-ról, majd jövõhéten szombaton, ugyanis mi is akkor megyünk hozzá vizsgálatra, elõtte nap pedig terheléses vércukorra, aminek szombaton már meg lesz az eredménye is. Egyébként 3D-s uh-ra úgy a 30. hét körül szeretnénk menni, akkor már lehet látni sok mindent, jövõhét pénteken kezdjük a 28. hetet, így onnan még 2 hét. Olvastam a másik topicban a 3D uh élményeidet, hát én biztosan kiosztottam volna a dokit, ha így kezelnek!!! Máskor csak egész nyugodtan kérd ki magadnak, ha bármi hasonló történik veled! Persze nem mindenki olyan mint én, hogy nem állom meg szó nélkül. Egyszer még a fõiskolai idõszakban jártam Dunaújvárosban egy nõdokihoz, és csak egy ált. éves szûrõvizsgálatot kértem, hogy megnyugtassam magam, hogy rendben van minden, és úg ykiosztott, hogy minek jövök, ha egyszer semmi panaszom. Na erre én kikeltem magamból, hogy miért kell úgy bezsélni az emberrel, mint valami utolsó nemitudoménkivel, hiszen fogorvoshoz sem mindig akkor jár az ember lánya, ha valami gáz van, hanem ellenõriztetni, minden rendben van-e. erre mondtam neki, hogy akkor õ nem osztja azt a véleményt, hogy a saját egészség érdekében tanácsos mindenkinek évente legalább megnézetnie magát. Ha meg elhanyagoljuk akkor meg azért van morgás. Meg is mondtam neki, hogy nem is ajánlom Önt senkinek se, éppen elég elhatározás az egy nõnek, hogy elmenjen nõgyógyászhoz, erre nem tudott válaszolni semmit, én meg távoztam a hadszíntérrõl... Persze nem vagyok mindenhol ilyen, de ez nem tûrt vérmérsékletet, olyan hangnemben esett nekem + még durván is csinálta a vizsgálatot.
A mostani dokimat viszont nagyon szeretem - akihez Te is jársz - soha nem tapasztaltam nála még ilyesmit a 4 év alatt.

Hát csak ennyi! Boldog babavárást mindenkinek!
Üdv:
gumicukor
27

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia GMCukor!

Már vártalak. Igazad volt, hogy kiosztottad. Azt mondják, hogy nögyogyi évente, fogorvos félévente és pont egy nödoki támadt rád! Hát tényleg szerencsénk van az orvosunkkkal. Neked meg ezek szerint már volt idöd öt megismerni. Kép
Én annak is örülök, hogy a vizsgálatok eredményeire sem kell sokat várni, máshol rosszabb a helyzet. A 3D Uh miatt meg nem túráztatom már magam, egyébként lobbanékonyabb voltam a terhesség elött de mostanában nyugodtabban reagálok dolgokra. Vagy lehet, hogy az is besegít, hogy már betöltöttem a 30-at? Kár, hogy ez is múlandó. Kép
Hányra mentek jövö szombaton. Mi fél 10-re.
Élvezzétek a hétvégét, mindenkinek békés, szép napokat!
Halacska
Halacska

Sziasztok júliusi sorstársak!
Nem kell bepánikolni (kizárólag nekem), mert a Várnai Gabi csak júlis 15.-étõl megy el, a Zachár Erika pedig 20.-ától jön vissza. Én 22.-re vagyok kiírva, de valamiért úgy érzem, hogy egy-két nappal elõbb szeretne megszületni majd a Babuci.
Köszönöm a másik két nevet, amit írtatok!
Mi már kettõször voltunk a Bábinszky Ágotánál 3D utlrahangon a Kútvölgyi rendelõintézetében. Nagyon kedves és alapos. Az elsõ nyakiredõ mérés volt, a 12-13. héten, már akkor is látszott a kicsike minden porcikája, de igazából egy kicsit még ufó külseje volt. A 20. héten volt genetikai ultrahang, azon az arcát nem mutatta meg, és nem volt hajlandó szétnyitni a lábait. Látszott viszont a lábfeje, a lábujjai és a kezével integetett. Nagyon nagy élmény volt.
Puszi! Málna
Málna

:-)
:-(
Kép
:-O
;-)
:-P
proba

Kép
Kép
Kép
;)
:P
proba1

Sziasztok!

Kedves Halacska!
Mi szombaton 11.00-ra megyünk, íyg nem valószínû, hogy találkoznánk, hacsak valaki pánikszerûen nem kezd el szülni, és a dokit szalasztják Kép Ti már tudjátok, hogy milyen nemû lesz, vagy inkább meglepetés lesz? Nekünk eddig úgy néz ki, hogy kisfiú lesz, legalábbis 3x is azt mondta a Mészi doki, meg elég jól is látszik a 2D uh-n.
Mit szólsz a simogatószobához? Mire mit ott leszünk, már használhatjuk is, és ez olyan jó nem?
Szombaton nagyon izgalmas "mozizást" az uh-n, és további gondtalan babavárást!

Kedves Málna!

Örömmel olvastam, hogy a Várnai Gabi csak késõbb megy szabira, talán sikerül nekünk is õt "elkapni" és nem késik a picurkánk.
A Kútvölgyiben milyen a 3D uh? Színes a felvétel, milyen minõségû, mennyivel elõbb kell bejelentkezni, mennyibe kerül, milyen idõtartamú, felvehetõ-e videókazira is? Természetesen elõtte én megkérdezem majd a dokimat a dologról, de biztosan nem fogja ellenezni, fõleg ha még intézményen belül is van.

Most sajnos mennem kell, boldog babavárást mindenkinek!

Üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!
Hátha olvasod még szombatig! Béna voltam, ugyanis fél 11-et akartam írni. Szóval váltotok minket. Lesz alkalmunk bemutatkozni és a névhez arcot is társítani.
Málna
Júli 17-ei kiírás is cinkes, mi valószínû, hogy lemaradunk Várnai Gabiról, de majd segít más! Kép
Sziasztok
Halacska
Halacska

<H3>Azonosítási hiba</H3>Valamit meg kell adnia azonosítónak.
Vendég

Halacska szinez
gvtz

Bocs! De mi ez a tegnapi 21.35-ös hozzászólás?
Halacska
Halacska

Sziasztok!

Én is ebben a kórházban szültem, ezért írok ebbe a beszélgetésbe is, hátha van kedvetek egy kis játékhoz, és ezzel segíthettek nekünk is egy kicsit!

Beneveztem Dundikánkat egy internetes Baba-szépségversenyre, ami ápr. 8- 15-ig tart és szavazni lehet a legédesebb babákra.

Most úgyis benne van mindenki a voksolásban, ezért én is kampányolok egy kicsit! Az alábbi linkre kattintva [url=http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=70040" TARGET="_top]http://www.babiesonline.com/babycontest/votepage.asp?page=70040[/url] légyszi, szavazzatok BÁLINT MÁTÉ M. nevû igen édes babánkra, aki a második sorban a harmadik.

Küldjétek tovább ismerõseiteknek is, hogy szavazzanak Dundira!!!

Egy héten keresztül minden nap szavazzatok, ha van idõtök, de egy nap egy géprõl csak egyszer lehet szavazni!

Egyébként itt meg lehet nézni Dundigolyó honlapját is!
[url=http://www.babiesonline.com/babies/d/dundika" TARGET="_top]http://www.babiesonline.com/babies/d/dundika[/url]

Elõre is köszönöm mindenkinek!

Nyúlci
nyúlci

Ja, azt nem is mondtam, hogy én is Dr. Mészárosnál és Várnai Gabi segített, akinek -mellesleg- most szombaton lesz a szülinapja. Boldog Szülinapot, Gabi!

Ha már próbáltatok volna szavazni a "Kisbabapárt" képviselõjére, Dundi Döncire -aki egyébként Bálint Máté-, és nem találtátok, akkor a fenti link fõoldala után a 40. oldal 2. sorban a 3.

Sajnos, Dundi Döncinek épp vírusos torokgyulladása van és nagyon lázas, úgyhogy nagyon jól esne neki ha legalább sok szavazatot kapna! :-)
nyúlci

Sziasztok!

Én is Kútvölgyis vagyok, a dokim a Tóth doktor. Végtelenül aranyos, kedves és megértõ. Június 12-re vagyok kiírva, már nagyon várom!

A héten voltunk elõször szülés elõkészítõn és a szülésznõ szavaiból úgy tûnik, hogy itt tényleg mindenre van lehetõség: ha nem akarod, akkor nem kötelezõ a beöntés+borotválás. Vajúdáskor - ha nincs probléma a babával vagy veled - tökéletesen békén hagynak. Gátvédelemre is van lehetõség, külön kell kérni.
EDA-ra is van lehetõség, azonban ezt elõre el kell dönteni: egyeztetni kell az aneszteziológiával. Ha nem kéred elõre, akkor ottt, a szülés közben már késõ.
Szülés közben azonban van lehetõség fájdalomcsillapító injekcióra.

Kérem, hogy aki szintén jún. 12 körülre van kiírva, írjon, hátha elõre összebarátkozunk!

Üdv,

Christa
christa

Kedves Gumicukor!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem volt idõm netezni.
UH-ról röviden: a 3D és 4D ugyanaz!. Három dimezió + a mozgás a negyedik. Bejelentkezés: 355-11-22/496-os mellék (3D Alapítvány). A vizsgálat ára 6000Ft, ha "babamozit" is szeretnél + 2000Ft + kazetta. Sok helyen van már ilyen vizsgálat, de ha nemcsak a "mozizás" a lényeg, ajánlatos olyan UH-s szakemberrel elvégeztetni aki nõgyógyász!
Kb. két hete írta az egyik nálunk szült kismama miért nem nyitjuk meg a személyzeti WC-t a betegeknek. Egyszerûen azért, mert ez személyzeti (ÁNTSZ elõírás, hogy ilyen legyen). Az osztály összes nõ dolgozójának ez az egyetlen helység áll rendelkezésére ezen magánjellegû elintézni valójára. Sajnos még személyzeti zuhyanyzónk sincs, pedig a nõknek ez a hónap bizonyos szakában 12 órás mûszak alatt nem volna hátrány. A kórház régen épült és bár néhány évvel ezelõtt felûjították, a falak sajnos nincsenek gumiból és ezért a mai követelményeknek nem tud maradéktalanul megfelelni. A meglévõbõl próbáljuk a lehetõ legtöbbet kihozni, de nem lesz soha olyan mintha most tervezték volna.
A papás látogatás megindult! Kérek Mindenkit tájékozódjon a szokásokról és nézze el a kezdeti nehézségeinket és botlásainkat ezzel kapcsolatban. Nekünk is meg kell szokni ezt az új helyzetet, kis idõ múlva levonni a tapasztalatokat és esetleg változtatásokat eszközölni.
Addig is jó babavárást és késõbb jó babasimogatást kívánok: Ágnes
Rákóczi

Szia Enci!

Rég jártál erre, remélem, azért olvasgatod a topicot!
Mi ma voltunk a kislányommal a Tömõ u-i szemklinikán, és azt hiszem, veletek találkoztunk. Ha nem, akkor elnézést, ha igen, írd meg kérlek, ugye rendben találtak mindent, nincs baj a kisfiad szemével?

Szia, judit
JéJé

Kele!
Ha tudsz jelentkezz! Mi van veletek?!
Halacska
Halacska

Szia Halacska!

Örülök, hogy találkoztunk szombaton, bár elég villámbemutatkozás volt, de még majd biztosan találkozunk. Pénteken megvolt a vércukorvizsgálat, és mivel nekem elõzõleg jók voltaka vérképeim így nem a drasztikus módzsert (cukros vizet) kellett, hanem zsemle tej variációt. Szombatra már meg is volt az eredmény, minden rendben volt, meg az uh-n is rendben volt minden, majd valamikor májusban megyünk ismét, egyelõre még nincs idõpont, majd még egyeztetni kell a dokival.
Mesélj veletek mi van, remélem minden rendben van veled is és a bébivel is! Tudjátok már, hogy kisfiú vagy kislány?

Szombaton olyan szép idõ volt, szépen besütött a napocska az osztályra, el i képzeltük a párommal, hogy júliusban milyen verõfényben nézgethetjük a picikénket, már nagyon várjuk!!!

Üdv és vigyázzatok magatokra!
Puszi minden mami pocakjára!

Üdv:
gumicukor

Kedves Rákóczi Ágnes!
Köszönöm a 3D/4D uh-ról az infót, hamarosan megyünk, megbeszéltük az orvosunkkal is!
További sok sikert a munkájukban!

Üdv:
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?