En is rengeteget sogyurmaztam nemreg, (dolgozom egy honapja, nincs annyi idom..
) Mi a fiammal csinaltunk diszeket: tavaszi koszorut, tele viraggal, almafat, gyumolcsos kosarat, kisbabakat, masnit, azt hiszem a sogyurma otlettar vegtelen... En azonban nem a radiatoron szaritom, hanem a sutoben, nyitott sutoajtoval. Sokkal szebb es tartosabb. Es bar nem vagyok profi, szines gyurmat csinaltam. Annyi az egesz, hogy nem sima vizzel gyurom ossze a sot es a lisztet, hanem a vizbe temperat keverek, igy gyonyoru arnyalatokat lehet csinalni. Lehet termeszetes anyagokkal is szinezni, pl. az almafanak a torzset kifott kaveval szineztem, de lehet pirosat porpaprikaval, sargat curryvel, stb. Sokkal tartosabb a teszta, ha teszel bele egy kanal etolajat, konyebben is formazhato. Ha igazan tartosat akartok csinalni, akkor nagyon hasznos a por alalku tapetaragaszto, azt kell egy kis vizzel elkeverni, es hozzagyurni a tesztahoz. De tudok paprikat, karfiolt, margaretat, rozsat, nefelejcset, ibolyat csinalni, ezeket szoktam a viragos koszorura ratenni. Az a jo benne, hogy mindig az unnephez illo otleteket lehet kitalalni. Volt anno egy sorozat a Spektrumon, ott lattam meg rengeteg mindent, sajna nem vettem fel annak idejen, es nagy reszet mar elfelejtettem.
ha van otletetek, orommel olvasnam!
Eva