Tomka, es szekletproblemaval kuszkodok!
En ugyan nem vagyok terhes, de amugy is kiskorom ota nagyon sokat szenvedek a szeklettel. Ez altalaban vagy kemeny szekletet jelent amitol berepedek es verzek, vagy pedig egyszeruen nincs inger napokig. Az Orvosnom ajanlotta hogy terhesseg elott mindenfelekeppen allitsam be a szekletemet minden vagy minden masnaposra.
Azota harom honapja ezen a probleman dolgozok, temakat toltok le az Internetrol es kiserletezek:
Ami nem tanacsos:
Kave
Ragogumi
Csokolade
Cukros etelek
Teszta
Feher kenyer (helyette barna rozsos magos kenyer az ajanlott)
Bo olajban sutott etelek
(legalabbis csokkenteni a mennyiseget)
Az etelek ne legyenek se tul forro se tul hideg...
Amit tanacsoltak de nem igazan jott be:
Rostos Narancsle: hatasa semmi
Kefir: Valamikor hasznal, valamikor meg megihatok egy fel litert es semmi.
Joghurt: Hasonlo a kefirthez
Lekvar: Szintugy
Kave: Szintugy
Aszaltszilva: neha azert segitet
Korpa sok folyadekkal:
Nos puhitja a szekletet de nem biztos hogy ingert is hoz, nalam nem nagyon hasznalt.
Ami tanacsos, es nalam bejott:
Napi ket liter folyadek fogyasztas!
Ebbol egy liter legyen rostos folyadek...
Ajanlott rostos folyadekok:
Szilvale!!! Super!!!
Kajszile
Paradicsomle
Sargadinyele
Ribizli, oszibarack
Masik resze viz (de ne kola, fanta stb...)
Reggel ehgyomorra nagyon jo egy pohar rostos Kajszile, vagy rostos szilvale.
Probaljunk minden nap valamilyen formaban rostos etelt bevinni.
A keves rostartalmu etelek melle salatat fogyasztani vagy gyumolcsot, vagy zoldseges rakott eteleket kesziteni Pld-ul (Rakott karfiol (amiben hus es rizs is van) vagy rakott zoldbab, cukkini..stb.
Ha ez nem megy minden nap (idohiany, sok egyeb munka)akkor a savanyu kaposztaval kitunoen lehet potolni a szuksegletet, vagy egy brokolit, karfiolt lefozni es egy reszet megenni
ez 10-15 perc....
Osszefoglalva ami rajtam igazan segitett:
Napi 2 liter folyadek
Rostos Szilvale, Sargabarackle, Oszile
Savanyu kaposzta onmagaban
Brokoli, karfiol, uborka
Tomka
Mivel en egy eleg nehez eset vagyok (hisz nalam ez egy allando problema es megis redbejottem) ugyerzem rajtad is kell hogy segitsenek a fent leirtak.
Megis ha ennek ellenere is elofordul egyszer ketszer rekedes ne erolkodj hanem tegyel be egy GLICERINES kupot.
Terheseknek is ajanljak. Ez egy kup amit a vegbelbe kell behelyezni. Ot percen belul ingert valt ki feloldja a benrekedt kemeny szekletet es beolajozza a jaratot. Ez kimelo orvossag igy hosszan lehet alkalmazni.
Veny nelkul is kaphato.