Új privát üzeneted érkezett!

Bori,

hát igen.A Tiéd sem volt semmi!Mikor született Dóri??!!Te kinél szültél??

Kópé,

Oxy.-t nem adnak rutinszerűen,látod nekem Botinál szépen haladtak a dolgok és nem is kaptam.
Szerintem elsősorban fájásgyengeségnél adják,amikor nincsenek fájások,ami következteben nincs tágulás.Hiszen amikor a szülés magától megindul,az a szervezetben termelődött oxytocin hatására megy végbe.
Magzatvízzel szerintem nincs összefüggésben.
Bár általában az a jobbik ,ha nem burokrepedéssel,hanem fájásokkal indul a szülés.

Papucikám,

nyugi,te is szépen túl leszel a dolgon!
Biztosan lesz valaki,aki beadja az EDA-t!Anesztes mindig ügyel a klinikán.De szerintem a 4-5 dokiból,aki ügyel,tuti van egy ,aki szúrhat is!
A klinkán magas a császármetszések száma!Indok:a legtöbb problámás esetet ide szállítják az országból!Az évi szülések száma +00 felett van,ez nagyon sok!Szemben pl. a János kh.-zal,aholez 1500...

Dóri
angelheart

Incike,

én,mint aneszt.szakasszisztens ilyenről még nem hallottam!Van lehetőség EDA-ra,belélegezhetsz nitrogénoxydult,és kaphatsz szurit a fenekedbe.
Nos.Belélegzést nem ajánlom,mert attól szerintem zavartak lesznek az emberek,nem tudnak együttműködni,és szerintem fájdalomcsillapításra kakát sem ér.Izomba adott szuri valamicskét használ,de abból jut a babába is,és esetleg a szülés után elnyomja a légzését.Ezt sem kérném.
EDA:a legjobb módszer,és a babára nézve is a legártalmatlanabb!
És nem kell tőle félni!
Mivel nap,mint nap részt vettem ilyen beavatkozásban,tudtam,hogy mit matatnak a hátam mögött,és meg lett volna rá az okom,hogy esetleg jobban pánikoljak,mint egy laikus.És mégsem!És nem fáj,kicsit,de tényleg nagyon kicsit kellemetlen,de hidd el,utána nagyon jó!!!!

Dóri
angelheart

Bori,

kérdéseimet sztornózom,hiszen leírtad már ezeket a dolgokat!
Nagyon kis helyesek vagytok!!!

Dóri
angelheart

Papucikám,

gátmetszést szükség esetén szülésznőnek is kell tudni végezni,úgyhogy dokid is végezhet,és utána stoppolhat is!
angelheart

Angelheart
Elhiszem, hogy jobb a szuri, de én akkor inkább szenvedek. Nem a szuritól félek, hanem mi lesz ha úgy járok mint az unokatesóm gerincsérvet kapok, mert rossz helyre szúrják?!

Kép
Kép
incike

Szerintem nem attól kapta.
Gondolom ez pont ekkor jött ki,babacipelés stb.hozhatták elő a dolgot.
Mi a gerinsérvvel operált betegt is érzéstelenítjük hátba,ami azért nagy szó,és nem jött még panasz,hogy újr előbújt volna a sérv!
angelheart

Akkor ezek szerint nagy az esélyem arra, hogy császár lesz! Kép Kép Kép
Én abba belehalok! Nem akarom!!!
Kép Kép Kép
papucikam

CSak nem lehet olyan vészes a csaszi, ha Réka kétszer is bevállalta önként...
katicuska

Hát én nem tudom! Kép Meg a babának is sokkal jobb ha természetesen születik. Én úgy tudom...
Van itt olyan, aki már szült a klinikán és nem csaszival? Kép
Arra lennék kíváncsi, hogy mondjuk 10 esetből hány csaszi van...?
papucikam

Papucikám

Dehogy halsz bele! Én kettőt is túléltem. Kép Na nem mondom, hogy a legjobb érzés, ami utána jön, de ha a baba így lesz nagyobb biztonságban, akkor ezen kár aggódni.

Persze az elsőnél én sem tudtam volna elképzelni a császárt, olyannyira nem, hogy a kismamáknak szóló könyvekben, újságokban egyszerűen átlapoztam, hogy velem ez nem fog megtörténni.

A gerincérzéstelenítés egyátalán nem fáj, csak fura egy érzés, h az ember nem érzi a lábát (ez persze csak a császárnál van így).

Az első szülés előtt én is úgy voltam, hogy nem akarok semmiféle érzéstelenítést. A másodiknál már nem volt választásom, anélkül nemigen ment volna Kép, de semmi utóhatása nem volt, még a fejem se fájt.

Kópé
Vendég

Ki az a Réka?
Vendég

Papucikám,

Ezt a kérdést már egyszer én is feltettem hónapokkal ezelőtt. De vannak: pl. Dóri, Katus

Ez egy klinika, itt eleve több a császármetszés, mint máshol, ebből nem szabad kiindulni.

Kópé
Vendég

Rubint Réka,de őt inkább ne kezdjük el vesézni,mert egyszerűen az egész nő irritál!
angelheart

Kópé,

albumban az uccsó képen Zsolti nagyon ravasz!Kép

Új kép a profilomban...

Dóri
angelheart

Már kettő van neki? lemaradtam... Kép
Vendég

Most született Szeptemberben a kis Norbi...
angelheart

Hát látszik, hogy nem vagyok egy fitnessz csaj...

Dóri,

Ezek a kölkök szőkültek? Nagyon ki csinik a (majdnem) egyforma szerkójukban! Kép Na majd hétfőn élőben is megcsodálhatjuk őket! Mindkettőt hozod?

Kópé
Vendég

Nem,csak Marcust.Azért mert Boti már állandóan állni,meg mászni akar,már kézben sem jó neki,a játszón meg ez ilyen időben kivitelezhetetlen...
angelheart

Nem szőkültek,talán Boti,viszont itt én is hasonlónak látom őket...
angelheart

És azt nem tudjátok, hogy csaszi, illetve normál szülés után hány napot kel a klinikán bent lenni?
papucikam

Én mindkettőt hajnalban szültem,és azzal a nappal együtt 3 és fél napot voltunk bent.A du. 4 óra utáni szülés tudomásom szerint másnap reggelinek számít.
angelheart

És hozzáteszem, a srácokkal minden rendben volt.
Mivel sokan szülnek ,szerintem igyekeznek mihamarabb "kidobni",akit csak lehet.
angelheart

Na,úgy látom mindenkinek haza ért a párja,csak én vagyok egyedül a kölkeimmel...
angelheart

Papucikám!
Én pénteken éjjel mentem be, 14 órás nyüglődés után szombaton fél egykor császároztak és a szerda délelőtti vizit után engedtek ki.

Kép
Kép
macskási

Nem Dórikám. én is itt vagyok :-)))))

Kép
Kép
macskási

Istenem Ildi,Neked még tartozok egy méllel!Szégyenlem ám magam emiatt...Kép
angelheart

Áá, ugyan hagyd má' :-))))))
Egyébként nincs már meg, amit elküldtél?
Én is nagyon röstellem, de annyi spam-ot kapok állandóan, hogy nem győzöm törölgetni. Aztán láttam, hogy küldtél levelet, de valamilyen rejtélyes oknál fogva bekerült a kidobottakba :-(
Ma voltam itt Érden ctg-n: fél órán keresztül nem hallották a Panni szívhangját, mert ahányszor rátették valahová az érzékelőt(vagy mit), azonnal odébbkúszott. Végül két védőnőnek sikerül megcsípnie a hangot, de látszott már rajtuk, hogy tök idegek voltak. Hogy ők még nem jártak így. Mondom én: a klinikán eddig én is 20 perc alatt végeztem és eredményt produkáltam mindként deddel :-)))))) Aztán így nyögvenyelősen csak megcsinálták. Különben mehettem volna be megint fél napra. Így még a jövő pénteken is ide megyek, aztán remélem az utolsó uh után két hét múlva már szülünk:-)))))
Csak azt nem értem, hogy végig azt mondta a doki, hogy betöltött 38.hétre, ha minden okés, akkor megy a császár. Most meg mióta visszajött a szabiról, mindig "leráz", ha kérdezem, hogy ej, ráérünk arra még.
De én nem érek rá! Ha nekem skorpió lesz a gyerek: inkább rögtön átmegyek a pszichiátriai részlegre pár utcával arrébb............

Kép
Kép
macskási

Macskási:
Na én így vagyok a halakkal, bár a skorpió se kutya, tény mi tény.
Mióta nekiálltunk a bébiprojektnek, attól rettegtem, hogy istenem, bármi, csak halak ne!
Hát nem beletrafáltam pont a közepébe?
Márc. 09. hát ez van. Vigasztal a tény, hogy barátaink kisfia halak-rák és olyan hiperaktív gyereket én még nem láttam, úgyhogy nincs minden veszve. :-)

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Ja, baba-fickándozás:
Múltkor UH-n jártunk mi is így, még az előző dokinál.
Annyira nem bírt magával a baba, hogy a doki bácsi alig bírta megmérni. :-)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Hú, Zsuzsa!
Pedig az egy nagyon jó jegy még a többihez képest. Az öcsém (kisebbik) is halak és nagyon-nagyon jó az élete. Elég jó a természete is, mondjuk az én skorpió páromhoz vagy a kos fiamhoz viszonyítva...De mondjuk, sokat számít az asztcendens is egy embernél.
A Szaszánál még nagyon reménykedtem, hogy halak lesz, de sajna átcsúsztunk a kosba:-)))
Mit mondjak? Én oroszlán, uram skorpió, gyerek kos. Ennyi :-)))))))))

Kép
Kép
macskási

Ildi,

nincs,mert amikor megírom ,kiszoktam rögtön küldés után törölni.
Azért bánt,és majd írok,mert úgyis szeretnék vmit kérdezni...

Dóri
angelheart

Oké Dóri!
Hétfőre nagyon jó szórakozást kívánok Nektek!
Most mennem kell, mert ilyenkor már nagyon zajlik az élet nálunk.
Szép jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
macskási

Macskási
Én skorpió vagyokKép Egész elviselhetőnek tartanakKép Kép Kép

Papucikám
Ne parázz!! Nagyon sok a császárok száma. Miért?! 1. a problémás esetek miatt 2.nagyon sok a nagy baba. Az az elv, hogy nálunk nem születhet oxigén hiányos baba(postasphyxia). Ez nagyon jó elv, de lassan kezdem azt hinni, hogy csak a normál súlyú gyerekeket tudják világra segiteni a dokik. Nem vállalkoznak semmi kockázatosra. A norm. és császáros szülések arányát nem kivánom nyilvánosságra hozni, csak annyit,hogy sok a műtét.

Papucikám
A méhepénnyel általában nincs gond,szépen levállik. D etudod fel kell készülni-már amennyire lehet - az ilyen dolgokra. Tudod akut esetben ilyenről szó sincs, hogy most ivott vagy sem a beteg, de nagyobb is a szövődmény lehetősége. De az 1 másik eset, ott más a fontossági sorrend. Mindig az dönt mindenben. De ha protokoll szerint tudunk haladni, akkor igykszünk felkészülni.
73oktober

Köszi Ildi!

Október,

én már írtam,hogy nőben nem gáz a skorpió.Nem hiszik el a csajok!Kép

Megyek,mert itt is ázik a fürdőszoba...,még szerencse,hogy földszinten lakunk.

Dóri
angelheart

Sziasztok
2 napra kiteszem a labames maris alig gyozok olvasniKépKép
Ma szabin voltam, mert a birkozo VB-n voltam onkentes segito (apukam edzo+tesom biro).Hat jobban elfaradtam mint a munkabanKépKép

Oktober
Nagyon igazad van ,tenyleg rovid egy nap,plane hogy az ember dolgozikKép

Papucikam,
Ne aggodj,annal jobb minel tobbet van bent a babaKépAztan majd neha azt kivannad bujjon vissa egy-egy siros nap utanKépKépKép
En nem voltam turelmetlentalan mert nem erzetem igazan terhesnek magamKépTalan az utolso par nap volt nehezebb alvassal tartkitva.
Hat en rontom a statisztikat,mert csaszi volt ,mar alapbol,de nem banom,mert mashogy nem is szerettem volna KépKép
Ugyhogy tul lehet elni,es sosem ertettem azokat akinek ez lelki trauma volt es nem tudtak feldolgozni meg szules utan sem evekig.Miert?Hiszem a baba es az anya egeszsege a legfontosabb,nem?Kép
Csaszi utan is haza engednek 4 nap utan,minta normalnal.

Incike
Hat en tartotam az erzestelenitestol,de nagyon meglepodtem hogy emnnyire nem faj.Mire elkezdtem volna izgulni,mar kesz is voltKépHidd el ez nem biztatas,tapasztalatKép
A gerincservet tuti nem attol kapta az unokatesod.

Dori
Tenyleg aztok? vagy csak furdenek a fiuk?Kép

En Halak vagyok,es azt hiszem nagyon is jellemzo peldanya vagyo ka jegynek,de nem elviselhetetlenKéplegalabbis apa szerintKépKép

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Kataa,

Csak fürdésről van/volt szó...Kép
angelheart

Kópé! Most olvastam vissza.Ha intézeten kívül megy el a víz ,ez önmagában nem gond,csak akkor,ha nincs még fájás,és húzódik a szülés.Ilyenkor hozzá szokták tenni,hogy idő elötti burokrepedés.Szóval nem normálisan fájás közben,vajúdáskor reped,vagy repesztik meg.
Annyi van ilyenkor,hogy antib. védelmet alkalmaznak,mert ugyi még messze a vége és nincs burok,ami védje a mamát és a babát a fertőzésekkel szemben.Mert azért csak vizsgálnak vajúdás közben,hogy felmérjék,mi a helyzet.

Dóri
angelheart

Értem csajok. Kép És köszi a sok segítséget! Kép

Ha mondjuk minden rendben zajlik. Baba szívhangja jó, csak éppen a tágulás nem a megfelelő módon alakul, még oxitocinnal sem, akkor általában mennyit várnak a császárral?
Szóval remélem azért nem visznek 2 óra múlva a műtőbe, ha nincs tágulás... Kép

Lehet hogy hülyének néztek. Nem tudom. Nem arról van szó, hogy én nem félnék a természetes szüléstől. Egyáltalán nem! Félek! Csak valahogy a csaszitól sokkal jobban. Engem a gondolattól is kiráz a hideg, hogy a tudatomnál vagyok és vagdosnak. Tudom, hogy nem látok semmit...
Én világ életembe féltem a késektől!!! És ha csak a vérre gondolok képes vagyok elájulni. Kép
(A menstruációra ez nem vonatkozik Kép )
papucikam

Ja! És az is hozzátartozik az aggódásomhoz, hogy túlhordom Danikát, hogy nem szeretném, ha skorpió lenne... Kép
Hülyeség mi??? Kép Kép Kép Tudom. Meg alapjában véve nem is nagyon hiszek a horoszkópban. Csak nyugodtabb lennék, ha még mérleg lenne. Úgy hallottam, hogy a férfiakban a skorpió az elég gáz... Kép
Én Okt. 15-re vagyok kiírva és ha mondjuk 1 hetet várnak még a 40. hét után és csak akkor indítják meg a szülést (ezt Máté Doktor mondta), akkor már Okt. 23. Ha jól számolom. És Okt. 24 az már skorpió ugyebár. És ha netán nem lennék olyan szerencsés, hogy 5 óra alatt megvan, na akkor már skorpió is lenne a drágám... Kép Kép Kép

Ezt jól kifundáltam mi??? Kép
papucikam

<!--attachment: n_vtelen-271073.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*84.3**n%e9vtelen%2ebmp --><center><pre>
Kép
névtelen.bmp (84.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
Kép
macskási

<!--attachment: n_vtelen-271078.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*84.3**n%e9vtelen%2ejpeg --><center><pre>
Kép
névtelen.jpeg (84.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
Kép
macskási

Macskási:

Hát mi mind a ketten dupla nyilasok vagyunk a párommal, erős bak beütéssel (igen, mind a ketten, tudom, ritka :-), és nagyon nem bírjuk az ilyen ultranyafogós-hisztis jegyeket, mint a halak vgy a rák, ezak a jegyek ráadásul eléggé életképtelen természetűek is tudnak lenni rossz állásban, bár egy jó konstelláció mellett még nincs minden veszve :-)

Üdv: Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Valaki, aki ért hozzá:

Nem tudjátok véletlenül, milyen kockázatot rejt magában az, ha a melső falon tapad a lepény?
Nem vagyok biztos benne, de dereng,hogy mintha valaminek megnő ilyenkor a kockázata, de nem tudom már, minek...

Köszi:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Papucikam:

Megnéztem programmal a kedvedért: Október 23.-án reggel 09.00-kor van 0 fok 01 perce a skorpióban a nap.
Szóval sajn bele kell húznod ha nem akarsz skorpió gyerkőcöt. Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Papucikam:
De egyvalamit nem értek..
Miért is akar még egy hetet várni a doki?

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa!

Nekem is mellső fali a lepény, állítólag császárnál ez egy kicsit kellemetlenebb elhelyezkedés, mert ott lehet a baba előtt vágásnál.

Tegnap 7 órán keresztül 5 perces jóslófájásokat produkáltam, már indulni akartunk, beszéltem Riával is, aztán este 10-kor varázsütésre elmúlt...Egyébként én is bőven skorpióra vagyok kiírva, de nagyon megdöbbennék, ha addig húznánk!

Papucikám,

én is egy héttel túlhordtam Lizát, a terminustól számítva ha nincs semmi baj 1 hetet engednek a klinikán, és akkor beindítják. Majdnem így jártam, csütörtökön indították volna, de szarda este elindult magától. Sajnos belekakilt a magzatvízbe, de ettől indult be valószínű, mert végig ellenőrizték a magzatvizet addig, és tiszta volt.

Katus
Vendég

Katus,

Hányadik héten is jártok? Még korai nem? Mármint papíron, de nagyon úgy tűnik, hogy elszámoltak valamit. Egyátalán mi alapján számolnak? (Ha jól rémlik a korábbiakból, nem nagyon tudtad te sem, hogy mikor volt az utolsó menstruáció?)

Azért hétfőig még húzd ki! Vagy a 8-as szobában tartsuk a talit ?Kép

Kópé
Vendég

Katus,

6.-ai szülés az már jó lenne???
Férjem akkor ünnepli a szülinapját,és Mérleg.Áldott egy teremtés...kivéve,amikor nem.Kép
Itt vagytok már pesten?

Dóri
angelheart

Lányok!
Hogy a bánatba lehet képet kicsinyíteni, hogy idetehessem? Délelőtt próbálkoztunk a tesómmal, de nem jött össze....Szmájlikat se tudok beilleszteni:-(((((((( Segítség!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
macskási

Ildi,

a smiley-ba ne tegyél orrot, akkor sikerül! A képeket először resize-zal próbáld kicsinyíteni!

Dóri,

teljesen benne lennék a 6.-ban!!!Vasárnap de. érkezünk! Ha ma éjjel még kihúzom...

Kópé,

az a nagy valóság, hogy fogalmam sincs mikor menstruáltam utoljára. Össz. 2x jött meg szoptatás után.Kép De egyszerűen annyira nem számítottam rá, hogy utólag képtelen vagyok összerakni a napokat. Tudom, hogy nagyobb, mint 36 hét!!!!!

Katus
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?