Új privát üzeneted érkezett!

tessék nézelődni, van 3 új képünk!

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7136&page=1&image=165671

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Hali

Hú mennyit írtatokKép

Zsuzsa
GyönyörűségesekKép

Kataa
Jó szórakozást estéreKép
Gondoltam is Rád, mikor mondták, hogy a birkózó srác egomi születésűKép tudod apával követni kell az eseményeketKép

Bea
Görkoris képekKép
jól hangzanak az ovis progikKép
Gergő is csak vizet iszik.

Magdi
Boldog szülinapot NórinakKép
Milyen gyógyteát isztok? és mi az az aloe vera?
Márknak jobbulástKép

Ilke
Neked is jobbulástKép

Manó
akkor már sínen van az ügy, drukkKép

Ovisok
Már akartam kérdezni, hogy miben járnak a gyerekek, rendes utcai ruhában, vagy inkább tréningben.
És hogy mikor fektettek este? át kéne lassan állnunk, mert G korán fog kelni. mostanában kilenc körül megy aludni.

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy

Gyerekfüggyő sztem a rucizás. Mármint, hogy mennyire vigyáz rá, mivel játszik. Sztem a sima naci azért praktikusabb mint a kantis mert könnyebben szabadul a gyerkőc ha egyedül megy wcre. Tegnap ráadtam egy szupi csini cipőt pl. Pannára de nem számoltam vele, hogy a régi nyusziját vitte motor helyett és le is rúgta az orrát. Azt mondanám, hogy amit nem sajnálsz annyira.
Ébredés: nagyon érdekes volt nálunk. Amikor egésznapos lett Anna sokkal jobban elfáradt mint régebben és ő igényelte, hogy korábban mehessen ágyba. 8 körül, a mese után elkezdünk készülődni és fél9 9 körül már ágyban is van. De majd úgyis látod, hogy mire lesz Gergőnek szüksége.Kép
VízivásKép Ha nem jó a víz a kerületben, bár Pesten nincs ezzel gond talán, akkor vigyetek majd neki.

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Kataa

Hat en szeretnem ha jarna oviba, de nem fogom eroltetni minden aron. Csak most meg nem tudom eldonteni, hogy csak el van kenyeztetveKép, vagyis tulsagosan megszokta, hogy mindig van felnott, aki jatsszon vele itthon, vagy tenyleg nem ovierett meg. Ha az elobbi miatt tart kicsit tovabb a beszokas ,azt nem banom.Kép De az ovierettseg egyik jele az lenne, hogy megtalalja a kozossegben a helyet. Na az meg nem megy, olyan szinten, hogy egyaltalan nem vegyul. De remelem fog alakulni.

Judy

Nalunk sincs kinti meg benti ruha, de van csere a zsakban. Csak kinti meg benti cipo van. En vettem neki most nehany cuccot, mivel egy csomo nacit kinott, de nyilvan nem a legdragabbakban fog oviba jarni.(Amugy o nem az a csuszo-maszo fajta, majd az occse!!!!Kép) En figyeltem a gyerkocoket az oviban es nagyon vegyes, van aki tok draga meno cuccokban jon, van aki treningben...Kép
Az esti fekves nalunk elorejott 8 es 9 koze, a reggeli keles, meg 7 korulre es altalaban magatol ebred. De ez benne meg az ideg lehet.

Halacska

Ora tenyleg kicsit draga ajandek.Bar abbol is van par szaz forintos, meg tobb szazezres is.Kép Nagyon vagesz Pancsi a kepeken.

Gumicukor

3 fogu ovoneni.Kép

Magdi

Boldog szulinapot Norinak!!!Kép
Ma egeszsegesnek lettunk nyilvanitva, hetfon mehetunk oviba.
Miert baj az, ha sok ajandekkal halmozzak el Norit?Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Nyuszi! Én úgy gondolom, hogy egy ünnep nem az ajándékokról szól. Ha már ilyen kicsinek rászoktatják Nórit arra, hogy töméntelen mennyiségű ajándékra számítson 1-1 ünnep alkalmából, akkor mi lesz itt később??? Amikor már kérni fogja az ajándékokat... képzelem, hogy 10 évesen mekkora listát fog kapni szegény JézuskaKép Kép

Judy! Teakeverék: csipkebogyó, kamilla, hársfavirág. Doktornéni felírta receptre. Naponta 2x lefőzök 1-1 l teavizet, mindhárom teából teszek bele, csak mézzel ízesítem. Nóri nagyon szeretiKép
Aloe Vera: doktornéni ajánlotta, immunerősítő gél. Csak forgalmazoknál lehet kapni, gyógyszertárban nem. Marha drága, 7400Ft/l. Napi 5 ml adok a babáknak. 1 üveg kb3 hónapra lesz elég, így már nem is olyan vészesKép
Ízre nagyon rossz, de joghurtba keverve megeszi még Márk isKép

Halacska! KépekKép Görkorit hol vettétek?? Állítható méretű??

Váltóruha: Én vettem ovikezdésre Nórinak ruhákat, melegítőt, farmert, harisnyát, kis ruhát. Változó, hogy mikor mit adok rá, hangulatfüggőKép Õk is egész nap ebben a ruhában vannak, csak akkor öltöztetik át őket, ha vizes lesz a ruha. Nóri egész tisztán játszik, eddig 2x hoztam el az oviból úgy, mintha kismalac lenneKép

Ovit változatlanul nagyon élvezi, és már egy csomó gyerek nevét tudja, mindig emlegeti őket. A kedvence egy Janka nevű kislány, akit következetesen Janikának hívKép Kép

Nem találom a kábelt, amivel a fotókat idevarázsolhatnám. Ha meglesz jövök a fotókkalKép
Pussz:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Magdi

Igazad van, en sem szeretnem, ha az ajandekrol szolnanak ezek az esemenyek.KépPl a husvet nalunk nem is ajandekozos, meg igazabol a gyereknap sem. Es nevnapra, meg Mikire is csak aprosagot kapott.Kép A fo ajandekozos napok a szulinap, meg a karacsony.Persze ott sem szabad tulzasba vinni. Tavaly karira annyi ajandekot kapott, hogy meg utana vagy 3 hetig mindig bontottunk ki hetente egyet.Kép Mondjuk nalunk ez azert is van, mert az angol rokonok kb 3szor latjak oket egy evben.
Janika.Kép
Fotokat!!!!Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=6816

22.képtől Nyuszitalis képek
38.képtől Nóri szülinapja képek

Szép estét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok
Gumicukor
nálunk is ilyen a viszony anyuékal ezért sem engedem meg hogy ök hozák el a fiukat az ovi,bölcsiböl .

Lányok
van olyan homeos bogyo ami kezdödö náthára jó mert iminek megint folyik az ora és köhög Kép és ha lehet most az egyszer nem antibiotikumot adnék neki és hamar meggyogyul töle ? .

Nyuszi
nálunk is szokot veszekedés lenni a fiuk között de hamar kibékülnek Képmeg azért alapjáraton szeretik ök egymást .

Menem kell
pusz csics
csics

Nagyon beindultatok, vissza kellett mennem az elözö gyüjtöbe, hogy legutóbb ittjártamtól visszaolvashassak KépKépKép

Kataa
Hát nálunk most nem egészen úgy lesz, ahogy elterveztük, mert sajna anyukám nem tud feljönni, ugyanis abszolút nem tudnánk hol elszállásolni még. Majd mi megyünk valamikor késöbb. Anyósomékkal meg nem leszünk most együtt, szóval külön ünnepelünk, ott majd 1x késöbb. Ma a bölcsiben köszöntik fel, azt tudom, holnap közös családi progi van, szigorúan az ö igényei szerint - vagyis oda megyünk, ahova ö akar. - jelenleg azt mondja kirándulni akar valami patak mellé - vasárnap talán megnézzük a rovarkiállítást a természettudományi múzeumben, du bábszínház - marcipán cica - még délutánabb pedig a volt szomszédainkkal vágjuk fel a tortát + jön a legjobb barátnöje, kisöcsivel és anyukával Kép

Manó
Gratula a hitelhez, tudo, hogy hosszú még, de már legalább halad. Nálunk a földhivatali jelzélog úgy történt, hogy az ügyvédem úgyis járt oda, bevitte, és mivel volt ismerös azonnal megvolt. Biztosítást kellett kötni, úgy, ahogy mondod, de én amúgy még kötöttem kiegészítöt, ahol viszont már nem a bank a kedvezményezett. Igy normál, kisebb esetekben egyböl mi kapjuk a lét. Pl. most volt egy csötörésünk a fürdöben az alattunk lakó szolt, nekünk meg tök kapora jött a dolog, mert ugye ugyis átalakítunk, így jóval nagyobb összegröl lesz szlánk, de fizetnek, már volt is kint a kárszakértö.

Zsuzsa
köszönjük szépen Kép
Neked viszont mindíg olyan fényképed van a gyerköcökröl, mintha a legnaygobb egyetértésben lennének állandoan KépKép

Gumicukor
3 fogú ovónéni Kép

Kataa
Nem jöttök ma a Bakáts térre?? Irtó jó progi lesz: 19.00 világpremierre készül a Rock és Musical színház, Kalkuttai Teréz Anya életérQl szóló musical-opera oratórikus változatával lép fel a plébániatemplomban - mondjuk jegyünk, ilyesmi nincs, majd megyünk és +látjuk

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Magdi
Képek naon jók! Helyesek vagytok 4-en!

Kiderült, hogy Judy miért olyan fitt és friss!Lebukott! Az egyik képen pont combhajlító gyaksikat végez.Kép

Aji: Anna Karácsonyra kapott annyi ajit, hogy már nem is örült nekik. Ezért párat átmentettem a szülinapjára. Én tinikoromban örültem volna sok kis apróságnak de mindig csak 1 nagy vmit kaptam. Most Annánál próbáltam ezt "bepótolni" de még feleslegesnek bizonyult.

Ovinéniknek az órák azért nem a top kategóriából voltak ám!Kép Nehogy azt higgyétek! Viszont nagyon örültek állítólag. Meg tudom érteniKép

A dadus éppen gyümisalit készített a gyerekeknek amikor mentünk.Kép

A ma reggeli indulásunk horror volt. Korán, magától ébredt Pancsi, de sztem nem aludta ki magát rendesen, így mindenért nyávogott. Az ovi miatt nem, de azért pl. hogy melyik türcsibe törli a kezét, melyik nacit és cipőt veszi fel. ÁÁÁ, én meg stresszeltem magam nehogy elkéssek. Car volt és kész.

Szép 7végét mindenkinek!

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

hali,

ruci - én is tréningesben viszem Danit, amit nem sajnálok. csak kicsit az zavar, hogy amiben kint csúszik mászik, abban alszik is, meg nemveszik le róluk a hosszú ujjú pulcsit, amikor alszanak. tegnap is csinált 2 kisvirágós, ragasztós képet, így már van a nagyiknak és nekünk is.

megérkeztek a keresztszemes bekeretezett képeim, szupik lettek!!!! itt kuksizhatjátok: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=231&page=3
a fotómasinát most kértem kölcsön, így a vakuja nem a legjobb.

alvás - nálunk is hamarabb elfárad estére Dani, de reggel nem kell ébreszteni, mert 1/2 körül kinyílik a csipája Kép szeirntem a gyerekzsivaj is kivesz belőlük és jól elfáradnak estére.

szerintem Daninak is van már kispécizett "szerelme". Igen sokat beszél egy Szabina nevű kislányról. Kép meg tegnap a kiakasztott ragasztásokat nézegettük, és mondta, hogy az a Szabináé. Kép annyira muris Kép
Emlékszem, amikor én is hősszerelmes voltam az oviban Kép egy fiúnak el is tört miattam a keze, mert leesett a mászókáról, ahogy meglátott Kép

csics - Aconitum Napellus 9CH, első 3 nap 2 óránként kell adni, előtte utána ne egyen-igyon közvetlen, vagy elszopogatni, vagy vízben feloldani és úgy beadni. köhögésre, Corizalia, azon rajt avan az adagolás. meg lándzsás útifűszirup. ilyenkor szoktam adni mézzel csalánteát, az kihajtja a bacikat, vrinyákat. ne ijedj meg, első 2 nap a homeos bogyók felerősíthetika tüneteket, de utána húzodik vissza. ha 3-4 napig sincs javulás, akkor doki. meg szoktam fluimoucil 100 mg-osat feloldani vízben, az is köptetőnek jó. meg homeos orrspray, a nevét most nem tudom, de elég cifra. az mehet gyereknek is, pumpás.

képzeljétek, kaptam év végi prémiumot, meg a párom is!!! nem is számítottunk rá, és majdnem hátast dobtam, amikor reggel olvsatam a banki sms -t. 7jegyű... hát én erre, pláne nem ennyire nem is számítottam.... és most a költözéskor, nagyon -nagyon jól jön! az egész cégben mindenki kapott. és decemberben meg jön a fix bonus is... KépKépKép azért kicsit elszomorodtam, hogy ennek a rohadt pénznek így tudunk örülni... de sajnos kell az élethez.

na, pusza, ma még megyek a bankba bevinni egy papírt, hétfőn meg virítják a lóvét Kép

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor

Nagyon szepek a kepeid! A gorog lepcsos tovabbra is tetszik, de a napernyos is nagyon ari. Mennyiert keretez ez az illeto? Es hogyan lehet megtalalni?
GRatula a penzecskekhez!Lehet belole lakberendezni...KépEn mar kezdem rosszul erezni magam, hogy folyton csak koltom, keresni meg nuku. Tegnap is dobtam egy hatast, mikor kiderult mennyibe kerult a kutya kennel megnagyobbitas, meg nehany kerti munka. Na mindegy. En nem tudtam volna betonozni, meg fat atultetni ugy sem.Kép

Nyuszi

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi
A keretezést Komáromban csinálja egy csajszi, akit az nlc keresztszemes topicjából ismerek. kézimunkaboltja van, maga is bökdös. postán adom fel neki, és 1 hét alatt itt van. én elmondom az elképzelésemet, ő meg elküldi a képeimről és a keretekről a fotót, meg mi mennyibe kerül, ha ok, akkor keretezi és szállítja egy hapsi, aki járja az országot a képekkel. így ez a 4 kép (Macis, órás, esernyős, házudvaros) volt 16e. nem tudom, itt mennyiért csinálnák meg. igazából azért itt csináltatom, mert mivel maga is hímez, így tudom, hogy nem cseszik el a keretezéssel a munkám.

Költöztetőket keresek, ha tudtok légyszi segítsetek!!!!Megbízhatóra gondolok.
mailben jöhetnek a paraméterek, árak. karolina.csik@freemail.hu
Köszönöm!!!!

jó hétvégét, pihit mindenkinek!
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok
Ilke
jobbulástKép

Halacska
Nálunk 500ft havonta Kép

Gumicukor
nálunk aban van petike amibe regel beadom meg van egy amibe hazajön nincs külön kinti és benti ruhája csak benti és hazamenös Kép.

JUdy
nálunk 9kor van alvás. napközben szabadidöruhába vanak bent mert hideg van az oviba még nem fütenek hiába kérik hogy kapcsoják be a fütést Kép amugy petikének a hazamenös ruhái is szabadidö ruhák és nagyon csinosakat vetem még agusztusba Kép

pusz csics
csics

Halacska
Na ezert lette en is inkabb gatyasKépKépSikerult hoemosbogyokat venni?Ha nem veszek nened.Szinhaz szupi voltKépKép
Pancsi olyan mint a gorkoris SindyKépKép
Reggeli indulasok ismerosoek,hanyszor voltez naluk,es en meg egyedul is voltam hozza.De lattam hogy minel inkabb surgetem annal lassabb a kis hamisKép

Judy
En is azt mondom hogy a kenyelem a legfontosabb,bar nekem ritkan jar treningbe,de kenzyelmes gatyokbaKépHat O kb fel 9-kor alszik el,de ez megy mar regota.Teny hogy jobban elfarad,es ott nem tud annyit aludni mint itthon talan ezert isKépO magatol kel fel 7-kor,hat sajnos hetvegen isKépKép
Kantaros gatyot mar reg nem adunk ra,miota szobatiszta,mert nem tudja egyedul le fel venni konnyen.

Nyuszi
Lehget hogy jol erzed ,es Emi nagyon okos es rafkos tudja hogy nem lenne ez neki muszaly.1-2 honap probaido alatt kiderul.Viszont az hogy kozossegbe jatszon,latod meg nem mindenkinek megy,ahhoz is ido kell.Mar az is nagy szo hogy siras nelkul jatszani fog es otthonosan mozogni az oviban.

Magdi
Jok a csaladi kepekKépIgazad van az ajandekozas ugyeben,de nehez ezt megallni.inakbb csak azt kerem mindenkitol hogy hasznos ajandot vegyen,ne egz szazadik autotKép

Csics
Gumicukor jol leirta,probalkozz a homeopatiaval,egy kis kohogesre+nathara nem kell rogton antibiotikum.
Kohogesre jok>Szarazra:Drosera,hurutosra:Ipeca

Rit
Talan szombat delelott vagy delutan kinezunk a bucsuba,mert ma mar felfedezte a hintakat es megigertuk nekiKép
Amugy megint mozgalamas a hetvegenk:prabola szerelo jon,a VB-s programokra is ki akarunk menni+versenyt nezni+zaro unnepseg+Neoton koncert vasarnap esteKép
Bar meg gyerekvigyazas nem megoldott,de addig remelem sikerul.

Gumicukor
Nagyon szepek a kepekKép
Nalunk leveszik a gatyat telen roluk alvashoz mega pulcsit is.De szerintem ha szolsz megteszik.
Huha,7 jegyu premiaum,az mar nem semmi,gratulaKépKép
Sajnos en csak az idoaranyost fogom kapni...
Hetfon tudok neked majd koltoztetot mondani,csak bent van az irodaban a neve.

Nemreg ertem haza,reggel 7-tol delig 1000 szallashelyet osztottam el nemi segitseggel,meg pisilni sem volt idom...KépUgyhogy delutanra mar nem vallaltam be mast hanem jottem haza mosni+fozniKépKép

Pusza
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hali

Gumicukor írtam neked még 25-én, de ezek szerint átsiklottál rajta Kép . Bemásolom:

"Gumicukor
Meg tudod mondani honnan szoktál letölteni keresztszemes mintákat?
Ja a másik Buzz-t átküldenéd majd? Köcce! "

Nálunk minden ok, Levi jár oviba, kicsit ugyan még köhög, de ez már csak a vége. Páromnak tegnap reggel beállt a dereka, és csak este tudtam meg, mert csavarogtunk a gyerekkel, ő meg nem szólt hogy jöjjünk haza, mert mozdulni sem tud. Kép Most ápolom szegényt.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
mai képek:

Kép
Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy - hát le sem tudnák tagadni, hogy tesók Kép

Gumicukor - év végi prémium és már most? Azt a mázlistát! Ráadásul ennyi!! Hát igen, én aki egy CSÓRÓ multinál dolgozok, ne is álmodjak ilyenrQl. A kötelezö fizuemelést, amit legkésöbb júliusra meg kellett kapni megkaptuk at utolsó hónapban. Bónusz nincs, nem is lesz, ha jók leszünk, kari ajándékot kapunk - tavaly 1 gyertya volt. no comment.

Nálunk tök jó szülinapos 7vége volt. Szombaton kirándultunk egy jót, elmentünk majdnem Nyergesújfaluig, ott felmentunk egy klassz kis hegyre, ahonnan beláttuk a Dunát, Pilist és Gerecsét. Nagyon klassz volt, ráaádsul Dodi lazán végignyomta az egészet, igazi kis túracsajszi már, nem kellett felvenni 1x sem. Du beugrottunk a nagyiékhoz egy kicsit, de siettünk, mert még a tortáért is el kellett menni. Ja, nagyiék utánunk telefonáltak, hogy ezer bocsi, de elfelejtették felköszönteni...
Meglett a vizipókos csodatortánk, hatalmas sikert aratott KépKép Bár csak vasárnap du ettük meg. Elötte voltunk még bábszínházban, a Marcipán cicát néztük meg, ez egy interaktív elöadás, hátaz elsö felvonásban többször is könnybe lábadtak a szemeim azon, hogy az én édes cicám mennyire élvezi a dolgot, hogy részt vesz az egészben, énekel, válaszolgat a kérdésekre és ezerrel riszál, csápol. Roland már azon rötyögött, hogy már ezen is bögni tudok. Kép
A szülinapi buli végül a volt szomszédainknál volt - mert a mi lakásunk még romokban, és átjött a legjobb barátnö, Zsuzsi is a tesójával és az anyukájukkal. Persze Zsuzsi serényen segített ajándékokat bontogatni, de meglepö módon nem vitáztak rajta össze Kép söt egész jól eljátszottak együtt, söt Dodi nagy kegyesen még azt is megengedte, hogy ö egye meg a vizipókot a tortáról. (persze magának lestoppolt 2 csigát Kép ) Gyerekek, a torta amúgy valami fenomenális volt, csokisat rendeltünk marcipán bevonattal - de még életemben nem ettem ilyen fincsit. Abszolút nem egy émelygös, nem halál vajas, szóval isteni. A reklám kedvéért: Csilla csinálta, akit asszem Manó ajánlott anno innen a babanetröl. Kép

Majd hozok képeket, csak otthon nincs net, és elfelejtettem behozni a melóhelyre öket.

Rit

rit

anemona7

Sziasztok!

Rit!
Sok puszi Dódónak szülinapja alkalmából!! Nőjjön nagyra a kislányod!Kép

Bábszínház: biztos csak amiatt sírtál, amit írtál? Naggggyon hallgatszKép

Bónusz, fizuemeléssel kapcsolatban szerintem a cégem viszi a pálmát. Semmi nincs. Itt nincs olyan, hogy kötelezően emelik. Én annyit keresek, mint amennyivel elmentem szülni. Kari ajándék, no az meg mi? Ha nem tetszik el lehet menni.Kép Mindenki pótolható.

Gumicukor
Küldtem 3 kötöztetőt is. Remélem vmelyik bejön!

Kataa
Végül, hogy alakult a vasárnap?

Judy
Kisfickóid nagyon édesek!Kép Picur kitakarta a lényeget, megértette, hogy fotózodKép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Forti
http://www.7ya.ru/photos/index-private.aspx

http://www.xinyueszx.com/bbs/index.asp?jsv_flag=1
a Buzz-t meg előszedem egy cd-ről,remélem meglesz.

Rit
Év vége, mivel üzleti év vége volt. a fél éves bónusz pedig mindenkinek jár, szerződésileg. fizuemelés akkor volt utoljára, amikor Danival pocakos voltam, szal uannyi, mint amikor elmentem szülni, előtte évben 3x is kaptam emelést céges globál szinten, ez azóta nincs Kép. A nagyi meg sem lepett... Kép Dodinak boldog szülinapot!!!

Halacska
Köszi a költöztetőket. Közben hétvégén találtunk egyet, lehet az lesz, de ezeket is talomban tartom. folyamatosan nézem a számlánkat, mikor jelenik meg rajta a folyósítási jutalél levonása.

Judy
Nagyon cukik a gyerkőcök!!!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Forti
Parodnak jobbulastKép

Judy
Annyira cukik a tesok,plane hogy ilyen egyformakKépKépTenyleg nemsokara Kisge beeri a nagyotKép

Rit
Hat akkor en meg sem szolalaok,mert en megkaptam visszamenoleg a fizuemelest,ugy vettek vissza.Elotte aranyelet volt mert a regi ugyveznel nem a kotelezo infalcios emeles volt,hanem amit kialkudtal magadnak.Van egy havi bonuszunk+13.havi fizu isKépKépBar ezek iden csak idoaranyosan jarnak nekemKép
Melyik hegyen voltatok???Mi majdnem Nyergesujfalunal lakunk,vagyis anyuek.
Dodinak nagyon boldog szulinapot kivannuk megkesve,de mentsegemre legyen mondva, hogy szombaton az eszembe jutottatokKépKép

Gumicukor
Akkor en mar nem is kuldok koltozteteot ha van.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hal, na jó Kép

Kép

KépKépKép

rit

anemona7

Gratulálok!KépKépKép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Rit
GratulaKépKép De jóKép
És utólag boldog szülinapot DodónakKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ági!

Petrának utólag is boldog névanpot kívánunk!Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Ez aztán a jó hír KépKépKép
Rit: nagyon boldog szülinapot Dodónak, és nagyon-nagyon gratulálok a tesóhoz Kép Végre Kép

Ági
Petrának boldog névnapot

Csak még gyorsan annyit, hogy Tomijó szombaton elindult KépKép 10,5 hónaposan Kép

Szilcsike
szilcsike

Rit
Akkor már értem, miért akadtál rám odaát Kép Gratula!!!!! Nemsokára nekünk is beindul Kép mikor tudtad meg? gondolom már előbb, ha most már 8 hetes a tesó.
Dodónak boldog szülinapot!!

UI: átutalták a hitelt!!! KépKépKép mert már levonták a folyósítási jutalékot, így szerdán tuti az átadás Kép el sem hiszem... Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Köszi csajszik KépKépKép hát még én hogy örülök. Csak olyan nehéz titkot tartani - aztán végül arra gondoltam, inkább itt kürtölöm világgá, mint a családban. Még senki nem tudja, és remélem így is lesz még egy darabig.

Szilcsike
Hatalmas cuppantás ügyibogyó Tomijónak!!!! KépKépKép

Gumicukor
Igen, persze azonnal tudtam, vagyis a 42. napon teszteltem. KépKép
Amúgy ott már több mint egy éve dumcsizok a csajszikkal egy oldalon, csak most kezdtem nézelödni konkrétabb idöpont miatt. Az sztem tök jó, mikor ismersz több hasonszörüt és egyszerre lesznek a kicsik Kép
Gratula, akkor 7végén már költöztök is?? vagy az még túl hamar? vagy most hogy? kívánok mindenesetre szép napos száraz idöt a költözéshez!!!

Rit

rit

anemona7

Sziasztok,

Rit
Uj gratula itt isKépEn azert nem lepodtem meg,mert mar tudtamKépKépDe Halacska jol raerzett a sirassalKépKépNagyon rozsaszinu a centid,latom a vagyad benne vanKépKép

Szilcsike
Gratula Tomijonak,nagyon ugyes kisfiuKépKépMost aztan meglesz a fitnessed egy ideigKép
Mi volt a szulinapi meglepi apatol???

Gumicukor
Hat akkor mar lassan koltoztok,En is csak szaraz idot tudok kivanni,nekunk egyszer esett,de naggyon utaltam...
Mondjatok mar meg hogy hol odaat??Melyik oldalon???LEhet priviben is ha nem publikusKép

Mar 2 pocakos mami van megintKépKépDe joKépKép

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Köszönjük a gratulákat Tomijó nevében. Kép

Kataa
Még nem volt a szülinapom, de ezerrel terveznek, csak a susmust látom Kép majd 18-án leszek 30 éves, és azon a hétvégén van valami állítólag

Gumicukor
Arra az odaátra én is kíváncsi lennék Kép

Szilcsike
szilcsike

hali

odaát = nlc 2006-ban babát szeretnék topic. már van pár mami, de a többség még most tervezi ill. projektel. mert ugye én is szeretnék akkorra kistesót. remélem hamarosan én is hasonló hírekkel szolgálhatok, mint Rit.
Kataa
Ti is mostanra terveztétek a tesót, ugye? legalábbis még pár éve errő lbeszéltünk, Rit, Te, én.

Rit
Én március óta vagyok azon a topicon, de még nem láttalak eddig.

Költözés
Szombaton, Halacska megvan a költöztető, hála neked!! KépKép Köszi!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

gumicukor
én nem azon vagyok, csak abban is benne van a 2006 (tuti babái) és véletlenül kattintottam rá Kép

rit

anemona7

Rita

ez is bizonyíték, hogy babát vársz

Hatalmas cuppantás ügyibogyó Tomijónak!!!!

Újra itt a nyár!Kép

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

tettem fel pár képet! 4-estől vannak az újakKép

http://www.babanet.hu/album/main.php?album=7136&page=1&image=166757

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Rit,
Óriási gratula, de jó, de jóKép!

Nyuszi,
Mizujs veletek, ovi?

Szülinaposoknak utólag is sok-sok puszika!

Gumicukor,
Köcci a Libri kártyát, de végül én is beregisztráltam. Tényleg a Gulliver kártyát én is fel tudom ajánlani ha kell.
Gyönyörűek a képeid! Az órásnak elkérhetném a leszámolós rajzát?
Gratula a prémiumhoz, nem semmi. Pont a legjobbkor jött most nektek.

Forti,
Párod jobban van már?

Ovi,
Lányok, a többi oviban kb. mekkora adagokat kapnak a gyerekek ebédre? Minden nap úgy hozom el Lilit, hogy ó anyuka, Lili nagyon szépen evett, sőt valamiből még 2x is kért. Ez mind szép, de ma hazajöttünk és bevágott még 1 túró rudit, egy fél kiflit és 2 dl baracklét! Akkor most mi van? Most vagy nagyon egér adagokat adnak nekik, vagy nem mondanak igazat, mert ez nekem nem stimmel. Sőt, ma Lili nem kért a reggeliből (tej volt és vajas kifli), a tejet nem issza meg magában, üresen meg gondolom a kifli sem jött be neki. Igaz nemrég vittem be lekvárt is az ilyen napokra, nem tudom miért nem adtak neki rá, de van bent nutella, azt is kenhettek volna rá, na mindegy. Kérdem az óvónénit, hogy legalább tízóraira evett valamit, hát, mondja pár szem szőlőt. És mondom kekszet nem adott neki (mert azt is viszek be, minden héten), hát nem, volt a válaszKép. Kicsit elkeserít, hogy egész délelőtt éhen volt, elvégre nem koplaltatni viszem oda, nemrég volt beteg, nem szeretném ha legyengülne az immunrendszere, mert nem eszik rendesen. Én meg itthon azt sem tudom mit adjak neki. Szóval mérges vagyok, persze ilyen probléma csak az idősebb óvónénivel van, a fiatalabbal minden oké, ő nagyon lelkiismeretes. Ja és a csúcs, hogy azt mondja az óvónéni, hogy miért nem reggeliztetem meg itthon. Hát, jó fej, örülök, ha reggel 7-kor fel bírom kelteni Lilit, nemhogy még asztalhoz is üljön, ilyen korán nem fogad el semmit. Nem tudom mit tegyek, összeveszni sem akarok bent, de valahogy annyira nem tetszik ennek az idősebb óvónéninek a hozzáállása. Hétfőn volt szüreti mulatság, egész jó volt. Közben bementek a gyerekek kezet mosni a szőlő szemezés után, látom jön Lili sírva, kérdem mi a baj, mondja, hogy a sarkánál a cipő betűrődött és nyomja a lábát, közben jön oda az idősebb óvónéni és szó nélkül kezdi, hogy nyugi anyuka, semmi baja, csak maga után sírt. Meg se kérdezte szegénykémtől, hogy mi a baja, rögtön elintézte ennyivelKép. Holnap meg sétálni mennek a környéken ugyanezzel az óvónénivel, meglehetősen aggódokKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Rit,
Úgy örülök!!!! Kép

Ilke,
Hát elég izé ez az öregebbik óvónéni. Nálunk mind a két óvónéni fiatal, és jó fejnek is tűnnek. Szerencsére Solymi azért robosztusabb is, és az evés terén sem kell félteni, de az adagok tényleg nem lehetnek túl nagyok, mert a múltkor hazajött 4 körül (uzsonna után), és befalta az én fél ebédemet, aztán még vacsorázott.

Sajnos most betegek vagyunk. Először én robbantam le a múlt héten, aztán Solymi a hét végén, talán holnap mehet megint oviba, és Csongi is taknyos, éjszaka 3-4x kel fel, ami kezd kissé megviselni.

Zita
parazita

Kataa,
Mit hallok? Mit vettek el Alextől????

Zita
parazita

Sziasztok

Rit

Oriasi gratula!Kép

Zsuzsa, Ilke

Aranyosak vagytok, hogy erdeklodtok, hat docogunk az ovival. Szamitottam ra, hogy nehezebben megy majd egy het kieses utan. Es igy is lett. Tegnap elkovettuk azt a hibat, hogy apa adta be, illetve o elkovette azt, hogy probalta megvarni, mig lenyugszik. Ebbol az lett, hogy ott maradt egy orat persze aztan meg jobban orditott es mindezt angolul, a tobbiek meg csak neztek. En meg kicsit duhos voltam apara.Kép Ma en vittem-hoztam. Reggel csak az atadasnal bombizett, de mikor erte mentem mar lattam, hogy balhe volt. Kint voltak az udvaron es valahogy ott meg kevesbe szeret lenni. Talan nem erzi magat biztonsagban. Pedig imad homokozni, csuszdazni. Ovoneni elarasztott a panaszaival. Passziv, mindent visszautasit, nem eszik, nem iszik. Pedig meg olyat is jatszottak, hogy kerdezgette tole ez meg az hogy van angolul.KépDe sokat nyafogott, az ovoneni szerint mar a gyerekek is szoltak, hogy hagyja mar abba... mondjuk ez a megjegyzes nem annyira tetszett. Egy kicsit ugy tunt, vagy rossz napja van az ovononek, vagy mar tele van a hocipojuk Emivel. Kép Es az a vicces, hogy Eminek amellett hogy a dadus a kedvence, azt az ovonenit kedveli jobban, akit eleinte szigorubbnak, ridegebbnek gondoltam. Es valahogy az is, de neha az sokkal hatasosabb valahogy , mint az agyonbabusgatas. Nem tudom most mit gondoljak, az az erzesem, hogy Emi teljes erejevel ellenall es minden idegszalaval tiltakozik az ovi ellen. Nem ugy, hogy hisztizik, hogy nem akar menni, hanem, ugy hogy egesz nap gorcsben all es nem tud oldodni. Es nem tudom hogy lehetne segiteni ezen. Itthon meg ejjel bepisil, nappal meg visszatartja es 4-5szor cserelunk bugyit egy nap, mert folyton becsorog.

Ilke

Hat nem szimpi nalatok az az ovoneni.Kép Kajat nalunk sem adnak nekik ebedig, de szerintem nem is kell, mert 8 es 9 kozt reggeliznek es 12kor ebedelnek. Legalabb is Emi ha eszik delelott akkor nem ebedel. Dehat gyereke valogatja ugye. De Emi meg sosem ebedelt ott, mivel meg a reggelit sem fogadta el sosem. Nem tudom mit csinaljak, mert ha direkt nem adok neki itthon reggelit es akkor is megmakacsolja magat delig ehezik, azt meg nem akarom.

Zsuzsa

Nalunk is talan ez a bizalom hianyzik, dehat persze nincs annyi idejuk az ovonoknek 1 gyerekre. Csak nalunk meg vegyul egy csomo nem akarassal is szerintem. Meg azt nem latom mennyi a ketto aranya, mert latok jeleket arra is hogy azert erdekli az ovi. Meg probalkozunk.

De sajna baromi faraszto , hogy piocakent kapaszkodik belem itthon es egyre kevesebb energiam meg idegsejtem van az egeszhez. Mult penteken ugy volt anyunal alszik, el is ment, imad ott lenni, este 8kor telefonal anyu hogy menjek erte, mert engem akar.Es egyfolytaban azon torom a fejem, hogy en rontottam-e el valamit...

Bocs ha tul hosszu voltam.
Jo ejt

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Rit!

Gratulálok!KépKép Lakás, baba... Minden jó!Kép
Meddig akarod titkolni a család előtt?

Ilke!

Időmilliomos... Hát én nem. Sajnos.Kép Hanna egész délelőtt ébren van, rakja a rendetlenséget meg lóg rajtam. Aztán megyek Nátánért, ő is segíti a hugát. Végül 1/2 3-kor megérkezik Beni, vele tanulás, meg minden.
Adagok: én nem tudom, mennyit kapnak. De azért ne hiszem, hoyg olyan keveset (Nátán nem kéri az uzsit). Azt viszont látom, hogy megnőtt a fiúk étvágya is és épp Hannáé is növekedőben van. Érdekes, mert mind eszik reggelit (Lilinél pl. joghurt nem csúszna le reggel, vagy egy pohár kakaó?), úgy vannak befizetve, hogy tizórai, ebéd, uzsonna és mégis.
Pl. a virsliadagunk a duplájára nőtt, de tegnap kenyérből is több fogyott fél kilónál vacsira. Pedig hol van még a kamaszkor!KépKép

Nyuszi!

Nálunk bizony van ricsaj rendesen. Már ugye Hanna sem tűr el mindent, megvan a saját akarata és érvényesíteni is próbálja. Kezdünk olyan igazi olaszos családdá lenni időnkéntKép.
A pénzt én is csak költöm!Kép

Halacska!

Hát igen, néha nehéz ennyi gyerekkel, még kvesebbel is. Főleg ha az ember 24 órás szolgálatban van. Hanna nálunk valamiért visszatért az éjjeli 4 vagy több ébredésre (remélem csak nagyon ideiglenesenKép), és nappal emiatt van, hogy úgy érzem, elég.
Persze nagyon szeretem látni hármójukat együtt.KépKép

Építkezés: megy.KépKép Nem tudom, írtam-e, de az elején azért gondba ütköztünk, mert 1,9 m-nél keményen talajvíz volt, emiatt nem tudtak 3,5 m-ig lemenni. Úgyhogy a tervezett pincéből szuterén lesz.
De azóta szépen haladnak, már kész vannak a szigeteléssel (amit a magas talajvíz után érthetően nagyon alaposan végeztek), és az szuterén főfalainak falazásával. A héten a szuterén födémével foglalkoznak. Aztán még kb. két hét és kész az alapszin és jöhet az ács. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar föl lehet húzni a szerkezetkész házat. Persze a nagyja csak később jön.
Most így áll:
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szilcsike
Ja akkor valami nagy dolgo lesz,ha mar ilyen koran keszulnek raKépKép

Gumicukor
2006 meg olyan messze vanKépKépAmugy most derult ki hogy mivel atall a ceg SAP-ra tavasztol a fel eletemet Hamburgban/Parizsban kene toltenem ev vegeig....Hat meg meglatjuk lesz-e hozza kedvemKép

Halacska
Uram meg is jegyezte a kepeitekeken amit tegnap atkuldtel hogy szoren uli meg Pancsi a lovatKépKépnagyon kis ugyi,meg mulovarno lesz a vegen,azzal fatyollal a kalapjanKépKép
Holnap ha jo ido lesz megyunk egy fagyis setara???

Ilke
Hat en lattam mennyit esznek,nem sokat raknak atanyerrra hogy ne boritsak ki,es ezert kerhetnek megegyszer.Szerintem itt is az jar jol akinek ehenkorasz a gyereke,mert bele nem fogjak imatkozni az tuti.Nekem is sokateszik ott de valahogy a jatszastol jobban megehezik kozossegben,es itthon is eszeik uzsi utan gyumit es jo sokat vacsizik meg esteKép
En ezert szoktattam ra mar jo regen arra hogy egyen otthon ebredes utan mondjuk fel oraval legkesobb.Mar masfel eves koratol ez van.Fontos hogy ne ehgyomorra induljon el reggel egy gyerek,mert kesobb ez visszaut az iskolaban.Ti nem siettek idore az oviba meg gondolom,vagy be kell erni 8-ra?Nalunk a bolcsibe fel 10-ig lehet beerni,en amig nem dolgoztam csak 9 utan vittem.
Szerintem ovoneni kicsit fasult mar,de hidd ha nem latod minden mozdulatukat megoldjak valahogy minden gyerekkel a problemakat.
Mond azt Lilinek hogy sozljon neki ha valami baja van,elobb utobb megszokja.

Parazita
Jobbulast csaladilagKép
Hat tudod a fekete kutyat ami olyan mint Solymi barnaja.Nem vettek el csak kilatasba helyeztek.Azota szerencsere nem merik ezt mondani,tartanak okoskodo anyukatolKépKép
Valamikor talalkozhatnank egy kicsit dumicsizni megint.

Zsuzsa
Ne is mondd,az elvedok nalunk sem szuperalnak a motor gyorsasagabol adodoanKépEn mosom a falat,de hiaba lemoshato festek az mar nem ugyanazKépnem baj 3 even belul ugyis festesKép

Nyuszi
Azert ovoneni turelme eleg vegesnek mutatkozikKép.Hol van a pedagogiai erzeke?/Amit alkalmazni kene a nem papirforma esetekre.
Sajnallak nagyon,de utolag kar agyalni mit ronthattal el(bar szerintem semmit,mert mindannyiunk tulontul szereti a gyereketKép ).
Meg varjatok par hetet es ha semmi javulas,akkor ki tudod venni.
Nekem is anyasabb lett Alex amiatt hogy apa sokat volt el.Meg a par hazzal arreb lako nagyimhoz sem ment nelkulem.Aztan nemileg javul a szitu,mar egyedul is elvan apaval ha en eppen kiruccanokKépKép
nalunk az a baj hogy sokat van csak velunk,de ennek ellenere mindenkivel nyitott baratsagos.
Mult vasarnap ugy volt hogy nem tudunk elmenni a zaro partyra mert ugy sirt hogy mara vegen en is..Pediga baratnom es volegenye volt vele akitalapbol nagyon bir es jatszanak vele ezerrel mindig.Szerencsere anyukam itt vot pesten veletlenul Zalannal es atojott felmento seregnek ,fel orat itt volt es mar O kulde haza a vegenKépKép
Szoval rajottem kell az hogy legyen egy baby sitter...ugyhogy egy ismeros ajanlasat elhivtam,volt itta hetvegen ismerkedni.60 eves neni,nagyon kedves,rogton jatszottakKépMa jott mar elesben,ugy hogy 1 orat itthon voltam veluk en is,persze ram sem nezett hanem csukott ajtonal jatszottak aszobajabanKépAztan nagy izgalommal elmentunk egy proba orara,hat kepzeld kikisert es integett.Nem volt semm isiras vegig,ugy orultemKépKépjovo heten megint jon a neni egy 2 orara,nem sok de addig is szokjaKép

Beszti
TalajvizKép Jol haladtokKép

Tuzijatek van eppen a DunanKépKép

Na pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Hal
Mostanában nálunk is a lovacskázás a sztár. KépKép

Ilke
Megértem, hogy aggódsz, föleg ez a cipös dolog - ha rajta múlik egész nap úgyhagyta volna, mert nem kérdezi meg, hogy mi a baja??
A kajálással nálunk is az a helyzet, hogy mikor hazaérünk du hihetetlen mennyiségeket megeszik. De én már lecsekkeltem: eszik ám a bölcsikében is rendesen, de ez valami Pavlovi reflex szinten müködhet nála, mert tényleg eszik a bölcsiben is. Mi amúgy fél 7kor kelünk, így kb 7re reggel asztalhoz ül. Nagyjából megetetem, a vége marad csak apára, én meg elrohanok dolgozni. Pk kb 8ra érnek be a bölcsibe, de ott pl. reggelizni nem szeret, csak kakaózni - érdekes, itthon meg nem inná a kakaót, csak a tej kell. Szóval ezért eszik otthon reggel, mert tudom, hogy 10óraira csak gyümilé van.

Beszti
Ha rajtam múlik, Karácsonyig kb Kép
Éjjeli 4 kelés? Te jó ég, jól bírod!

Na, ma olyan rosszat álmodtam. Azt álmodtam, hogy megszületett a kistesó és elláttuk rendesen meg minden, de nem szerettük. Valahogy továbbra is Dodi volt a kedvenc. Gondolom azért mert nem is tudom elképzelni, milyen lesz, de azért félelmetes, mert mindketten egykék vagyunk a párommal és abszolút idegen ez a tesó-dolog. Azért remélem menni fog, csak félek.

Rit

rit

anemona7

Zita,
Jobbulást nektek! Ébredésekhez kitartás, sajnos a napokban Bálint is éjszakázik rendesen. Ma kb fél! óránként ébredt hajnali 2-től, reggelre már nagyon kivoltam. Ráadásul úgy ébred, hogy sír, de olyan hangosan és olyan kétségbeesve, hogy azt se tudom hogy pattanjak ki az ágyból. Mondjuk nála tuti a fog a bűnös, mert minden nap rózsaszín pacás a lepedőjeKép.

Nyuszi,
Gondolom párod nem tudta, hogy ez a taktika nem jó ilyenkorKép. Nekem is kellett 1-2 nap, míg rájöttem, hogy mihamarabb el kell sprintelni reggel az oviból. Továbbra is kitartást kívánok nektek. Érdekes, hogy nekem is ugyanezeket mondták az elején Liliről, amit neked mondtak. (senkivel nem játszik, passzív, nem fogad el semmit), de hozzátették, hogy ez nem baj, hozzam csak rendszeresen és változni fog, és így is lett, sokat számít az óvónénik hozzáállása. Valszeg Eminek talán több idő kell hozzá, no meg ehhez hetek kellenek, hogy változzon. Lili ma is előadta a sírását ott, de mivel beszéltem az óvónénivel 2 percet erről az evés dologról, meg vittem be ezt-azt és odaadtam, Lili addig jól behergelte magát, és megint majdnem hánytKép. Kiszaladtam vele a mosdóba, de szerencsére tudtam hatni rá szépszóval, aztán már megnyugodott, remélem utána sem volt gond. Egyébként szerencsére Lili már eljutott arra a szintre, hogy mesél, vannak élményei és ezeket nagyon boldogan adja elő itthon. Így már eszembe sem jut kivenni most már, pedig nagyon gondolkodtam az elején rajta.
Érdekes ez a pisi dolog, remélem ez is javulni fog idővel. Próbáld meg te is lazábban venni ezt az egészet (tudom nehéz!), de sokat számít ha látja rajtad, hogy nem ezen aggódsz egész nap. Én már ezeket a reggeli sírásokat egyenesen poénra veszem (főleg, hogy itthon kijelenti reggelente, hogy ma is kicsit sírni fogok reggel, de fogok ebédelni és hasonlókKép) na ezek után nem fogom komolyan venni a műhisztijét. Ha szóba hozza, megcsikizem, vagy valami vicceset mondok neki rá, aztán másról kezdek el beszélni. Persze ehhez több mint egy hónap kellett, hogy így lenyugodjunk mind a ketten.
1-2x azért próbáld meg, amikor tudod, ha olyan reggeli van amit Emi szeret, hogy nem adsz neki otthon és akkor hátha eszik ott. Én most azt beszéltem meg az óvónénivel, hogy ezentúl fél 9-re fogom vinni és akkor reggelente megkínálom itthon is valamivel, aztán ha elfogadja oké, ha nem akkor még bent mindig ehet, mert 9-ig van reggeli.
Nem hiszem, hogy te rontottál el valamit, Emi ilyen természet, ezen nem lehet változtatni. Legyél türelmes hozzá és adj neki sok időt, neki most ez a legfontosabb szerintem.
Egyébként ahogy belegondolok Lili is anyásabb, mióta ovizik, este csak én altathatom, ha apa ül le oda mellé, ordít, hogy anyát akarom. Pedig egész nap nem látja az apját, de este mégis csak én kellek neki, meg a sok babusgatás, puszi, ölelgetés amit ilyenkor kap tőlem.

Beszti,
Amikor Lili hazajön akkor nálunk is beindul a káoszKép, akkor már egy ruhát nem tudok betenni a szekrénybe, annyira kell rájuk figyelni. Főleg, mert Bala kezd rákapni a sétára, úgy hogy a két kezét fogom. Jaj a derekamnakKép.
Sajna Lili reggel nem fogad el jughurtot, azért majd igyekszem ezentúl valamit belevarázsolni reggelente. Talán így könnyebb lesz, hogy később megyünk.
Az új ház biztos szuper lesz nektek, nálunk a régi házzal mindig van valami, már nagyon unom.

Kataa,
Hát ahogy belegondoltam, tényleg az lesz a legjobb, ha rászoktatom, hogy itthon mindig kell enni valamit, legalább pár falatot és akkor ha bent eszik az már csak bónusz.

Na megyek, mert ezer dolgom van, este meg fogorvos megint, mert ez az elhúzódó betegség ráment úgy néz ki a fogaimra.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Hali

Ma jobb napunk volt.Kép
Kezdodott ott, hogy apa vegre rajott, neki is lehet rahatasa a dologra es hosszasan beszelgetett vele az ovirol tegnap este. Vegul o is meselt az agyban, pedig mindig csak engem akar.Kép
Reggel volt kicsi nyafi, atadasnal kozolte hogy:Menjel! Meg integetett.Mikor errte mentem homokozott, de szorosan az ovoneni mellett. Kerdeztem jobb volt ma? Hat nem nagyon, nem jatszik, elutasitja a gyerekeket, pedig ket kislany a Dori es a Csenge nagyon szeretne jatszani vele. Mikor az ovoneninek ki kellett mennie telefonhoz szaladt utana es jol elesett a folyoson. Persze nem tudom miert nem tudta volna magaval vinni az ovoneni a telefonhoz. A masik cswoport ovonenije szedte ossze a foldrol es adott neki egy figuras ropit. Na azt megette. Holnap viszunk is be. Nem akarom hogy raszokjon a kajak kozti ropizasra, de hatha oldja a feszultseget. Kerdeztem az ovonenit van-e tizorai, azt mondja:"hat azt adunk nekik anyuka ami van" vagyis semmit. Pedig szerinte a legtobb gyerek mar ehes 11kor.Mondjuk Emi nem,de majd a ropi utan meg veszek gyumolcsot. Meg viszek majd be en is lekvart, hatha azzal enne vajas kenyeret,kiflit. Mikor eljottunk adott puszit megint mindket ovoneninek, ugyhogy azert valszeg jobban erezte magat, mint tegnap. Ja es hagyta hogy a ket kislany megpuszilja es kijelentette, hogy holnap nem lesz nyafizas. Ugy legyen...Kép

Ilke

Mi is 8-8.15 korul indulunk oviba, addig mindig direkt adok neki reggelit, amig meg nem jon a kedve ott enni.
Szegeny Bala! Nalunk is van fogzas, de nem ilyen durva, csak nyugi neha, ki is bujt mar 3 ragofoga! Ami azert furi, mert nem azok kovetkeztek volna meg.Kép
Szegeny Te is! Ennyit betegeskedni.Mielobbi jobbulast. En eddig megusztam, pedig mindenki beteg volt korulottem. Bar ha belegondolok en is sokat voltam beteg amig szoptattam.

Beszti

Hajra uj haz!Kép Talajviz szornyu tud lenni, nalunk van egy furt kut, amiben nemreg 1.6mnel mar viz volt.Es ettol probal a viz feljonni itt-ott a falakban a sarkoknal. Ott nem tudtak utanaszigetelni, mikor felujitottuk a haznak a regi felet. Es nincs alatta pince sem.Kepzelheted.Ugy probaljuk megoldani, hogy az esovizet egy hosszu csovon at hatra vezetjuk a haz hata moge, mert a tlek ugyan lejt hatrafele, de valahogy a betonszegelyek miatt elol megreked a viz.
Danny is sokat csimpaszkodik, rangatna folyton jatszani.Epitokockazni nagyon szeret, meg fozni, mint a lanyok.Kép

Ja, kepzeljetek mar mond nehany szot angolul is, ha olyan kedve van pl. mummynak hiv,nem anyanak.KépNagyon edes.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Rit! Nagyon örülök a pocaklakódnak, gratulálok! Gondtalan, boldog babavárást kívánok Neked!Kép Kép
Dodónak boldog születésnapot kívánok. Fényképeket tegyél fel a nagylányról!!!

Ági! Petrádnak utólagosan boldog névnapot!

Nyuszi! Megmondom őszíntén meglepetten olvasom a beszoktatós történeteidet. Nekem annyira önálló kislánynak tűnt Emike, csodálkozom, hogy ennyire megviseli. Persze a nagymama hozzáállása után nem is annyira furcsa, a gyerekek nagyon érzékenyen reagálnak a felnőttek hangulataira. Azon ne agyalj, hogy mit ronthattál el, hidd el nekem, hogy semmitKép. Mondtad, hogy eddig nem igazán jártatok közöségbe, szerintem a játszótéri bandázás az oviba szoktatás egyik legfontosabb lépcsője. Persze a játszóház is jó hely, de oda gondolom nem minden nap mentetek, nem volt benne rendszer, nem tudott igazán barátokat találni. Ezek után nem lehet azon csodálkozni, hogy nem vegyül. Hidd el, szép lassan oldódni fog, lesznek barátnői és szeretni fogja az ovitKép

Magunkról egy picit:
Nórim állítólag átjár a nagyok csoportjába (amikor a kertben vannak), ott is sok barátja van már. Tegnap hazafele találkoztunk egy nagycsoportos kislánnyal, aki meglátva Nórit odaszaladt, megölelte, megsimizte "Hogy vagy Nóri, szia NÓri!" Hát én csak lestem... nagyon jó érzés volt.Kép
Olyan furi, mióta ovis lett egy csomó szokást felvett Nóri, amit otthon nem használunk. Az öcsivel kioktatóan, türelmesen, tagoltan beszél "Kis kopasz, menjél ki, mert én most pisilni fogok" stb...
Ugyanakkor a sürgetést is megtanulta: ha nem úgy történik valami, ahogy ő elgondolja, akkor egyből hisztissé válik "Most akarom..."és nem "kérem" Szóval vegyesen ragadnák rá a dolgok, jó és rossz szokások is.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Csics! Hogy vagytok? Mandulaműtétet hogy viselte a nagyfiad?

Magdi

Magdi
mléna

Magdi

A jatszoterezes itt nem nagyon megoldott, mert eleg lepukkant jatszoter van, van benne ket hinta, meg egy libikoka.Meg homokozo sincs. Sajnos.Meg fu van, ami neha terdig er mire levagjak es sokaig iszonyu vizes delelottonkent. Egyeves koraig, amig Pesten laktunk, naponta ketszer jartunk jatszora, persze az mar regen volt.De amugy sokat jarunk vendegsegbe, majd minden hetvegen megyunk, vagy jon hozzank valaki.
Anyukam mar a heten kesobb jar, ugyhogy konnyebb az elindulas reggel. Emi idegen kornyezetben mindig ilyen volt, mig mas gyerek megy felfedezni, o bujik hozzam es nelkulem egy lepest sem tesz. Meg ugy sem, hogy batoritom, olyan helyre ulok, hogy mindig lasson, stb.ANyu azt mondja o volt ilyen kicsi koraban. Sajna tipikus rak jegy.Nem hiszem, hogy a jatszozasnak ilyen nagy szerepe lenne az ovira erettsegben. O eleve ilyen "aggyal" szuletett, erzekenyebb az atlagnal sokkal, iszonyu elenk a fantaziaja, nagyon felos kisgyerek. Legszivesebben megkerdeznem egy szakember velemenyet, hogy mit javasol, hogyan lehetne nala ezt az emberektol valo felelmet lekuzdeni. Te itthoni kornyezetben lattad, az azert mas.Amugy persze, ertelmes, talpraesett, meg minden.(nana, az en janyom...Kép) Csak ez a mimoza lelkulete, ez ne lenne.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali

Nem sokat vagyunk bent, kihasználjuk a jóidőt, amíg lehetKép

Halacska
nagyon jók a képekKép Pancsi rendszeresen jár pacigolni? mert annyira rutinosnak tűnikKép

Zsuzsa
Igen nagyon csibészekKép Élvédő nálunk is lett feltéve. most bent nem biciklizhet Nagygé. a motor azért megy bent is.

Ilke
Biztos többet is eszik Lili, hogy már ovisKép a cipős sztori viszont gázKép

Rit
ne aggódj, abban a pillanatban, hogy a karodban tarthatod, megint el leszel veszveKépKép én is ettől tartottam, hogy hogy fogom a kicsit is szeretni, meg a nagyot isKép de megyKép és milyen nagynak láttam hirtelen Gergőt, mikor hazahoztuk GellértetKép

Beszti
TalajvízKép itt is vanKép nálunk sincs pince ezért. a szomszédnak van, most nyáron a rengeteg eső idején állandóan itt voltak a tűzoltók szivattyúzniKép csatorna van?
nálunk még az is gond volt, hogy az egyik belső falat nem kötötték be rendesen, vagy később csinálták, nem tudom, de négy év után most a sok eső idején megrepedt. úgyhogy most a festésnél kibontattuk és újrafalazták itongból.
augusztusban meg az udvart öntötte el a vízKép
a szuterén az micsoda?
Kisgé is megint kel sokszorKép

Nyuszi
Mi sem járunk játszóterezni. kíváncsi leszek hogy lesz a beszokásunk. mi a szomszédba járunk át, hogy legyenek társaságba. meg a játszóház. az egyik kisfiú itt most kezdte újra az ovit, tavaly kivették, mert sokat betegeskedett, meg jött a kistesó. ő nem sírt, elfogadta, hogy oviba megy. otthon elmondta, hogy igen, jó volt, sokat játszott..aztán mondták az ovónők a szülőknek, hogy a gyerek teljesen passzív, semmibe nem lehet bevonni, nem játszik..viszont érdekes módon evett. szóval otthon meg azt mondta, amiről gondolta, hogy hallani szeretnének. nem semmi. pár hét alatt ő is oldódott, már okés vele minden. talán nálatok is segít az idő.
kitartásKépbiztos, hogy nem rontottál el semmitKép

Magdi
Nagygé még nem ovis, de ez az akarom-hiszti mégis megy nálunkKépKép

na puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nyuszi! Igen-igen értem én. Persze, hogy az alaptulajdonságokat nem tudják levetkőzni a gyerekek. Emike egy picit félénkebb, de ki tudja miből lesz a cserebogárKép
Játszó: Ugye nem bántottalak meg? Én csak arra gondoltam, hogy mi reggel 9-fél10-től 12-ig majd MINDEN nap játszótereztünk-játszóterezünk. Gyakorlatilag az ovi annyiban más, hogy ott ebédel Nóri+óvónénik figyelnek rá és nem énKép Persze ehhez az is hozzátartozik, hogy itt szuper jó játszótér van a Dunaparton, állandó törzsközönséggel, mindenki ismer mindenkit, így a gyerekek is ismerik egymástKép Erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy egy nagyon fontos lépcsőfok a játszótér a közösségi élet előtt.

Persze hozzáteszem, hogy 2 év múlva nem leszek ilyen vagány, Márkon már most érezni, hogy nagyon nehéz eset, ha olyan napja van még a nagyszüleivel sem haverkodik (pedig sokszor vannak együtt), bebújik a seggembe (bocs) és ordít, ha el merek menni. Nóri ilyet soha nem csináltKép

Csajok, ma délelőtt kisírtam a szememet, megnéztem az "Élet nélkülem" című filmet. Nem kellett volna. Nagyon-nagyon szomorú film. Egy 2 gyerekes fiatal csaj megtudja, hogy gyógyíthatatlan beteg, 3-4 hónapja van hátra. Listát ír, hogy mit akar még ezidő alatt csinálni. Az én listám egy picit más lenne, mint a filmbeli csajé..... fúúúú nagyon lehangoló volt és elgondolkodtatóKépKép
Viszont: tegnap voltunk apával moziban, a "40 éves szűz"c. filmet néztük meg. Naon jó volt, egy kicsit alpári néha, de nagyon jó dumák vannak benne, kikapcsolódásnak tökéletes.

Holnap nem megy Nóri oviba, beiktattunk egy családi programot a hétköznapok közé: Állatkertbe megyünk!!!

Szép napokat Mindenkinek
Magdi

Magdi
mléna

Rit
Miert kell meg ennyi ideig titkolni?Vagy csak draga anyosod hozzaallasa miatt?
Szerintem ez a tesonal(sot meg hamarabb is)megfogalmazodik az emberben,hogy fogja tudni szereni mindkettot egyforman.De bizots vagyok benne hogy igen.Nalunk apa gondolkozott ezen ohgy Alex annyira etalon nekunk,meg azzal hogy ilyen problema mentes gyerek elkenyeztet minket.Bar azt mondja azt sem tudta elkepzelni milyen lesz ha gyereke lesz,tehat majd ez is akkor lesz termeszetes ha aktualis leszKép

Ilke
Szegeny Te,fogorvosKépSzedsz valami immunerositot?
Bizots nem artana, bar gondolom a nagy strapa a 2 gyerekkel sem ekdvez.

Magdi
Hat igen a kozossegbe kerulessel jon jo is rossz is.Bar nalunk az akarom hiszti nme letezik,de csunya szot mar tanultKép

Nyuszi
Igen kertes hazas ovezetben nem igen oldjak mega jatszo kerdest,mert mindenki ugyis otthon van a kertben.Hat en Magdival ertek egyet a szoktatas a gyerekkornyezethez nagyon jo a felenk gyerekek nek is.Nalnunk is ilyen jo kozosseg van a jatszonKépAozta tobbekkel ossze is jarunkKép
A baratnom kisfia Boti nagyon felenk kisfiu volt,2 evesen sem ment el az anyukaja mellol.Aztan iden nyaron mar jobb lett a helyzet,bar sasolja renduletlenul anyukat de mar vagyul.Ha nem jartak volna surun valahova maradt volna ilyannek.Az ovit is eleg jol vette.
Ugyhogy csak kitartasKép

Ma olyan buszke voltam,mert a cegnel maradt 200 Billerbeck ajandek parna egy elhalaszott rendezvenyunkrol es en kitalaltam hogy adjuk a Nagycsaladosoknak.Beleegyezett a fonokseg, ugyhogy vegre teszunk itt is valami jotKépKép

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Rit
boldog szülinapot dodinak neked meg jó pocakosodást Kép .

Szilcsike
ügyi fiu tomijó Kép

Ilke
fogalmam sincs viszont nem lehet hogy lilinek lett jobb étvágya amugy petike sem eszik reggelit rögtön felkelés után igy ö csak bent reggelizik igy legalább éhes és mindent megeszik Nutelát és a kekszet csak lilinek viszed be ? vagy az egész csoportnak ? mert ha csak lilinek akor nem fognak adni neki jogosan hisz akor a többi is olyat szeretne enni nálunk pont azt mondták az ovonénik hogy ha viszünk valamit akor anyit vigyünk hogy az egész csoport megkostolhasa én igy külön önszántambol nem viszek ilyesmit be csak ha kérnek valamit azt viszek be .

Nyuszi
nekem is rosszul eset az ovikezdés elején hogy azt mondták hogy nem beszél stb és nem telt bele egykét hét és már behazta a lemaradását szépen köszön szót fogad stb az egyetln hibája hogy malac modon eszik de ez azért van mert mindig elkalandozik a figyelme Kép

megyek

csics
csics

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?