Zita,
Jobbulást nektek! Ébredésekhez kitartás, sajnos a napokban Bálint is éjszakázik rendesen. Ma kb fél! óránként ébredt hajnali 2-től, reggelre már nagyon kivoltam. Ráadásul úgy ébred, hogy sír, de olyan hangosan és olyan kétségbeesve, hogy azt se tudom hogy pattanjak ki az ágyból. Mondjuk nála tuti a fog a bűnös, mert minden nap rózsaszín pacás a lepedője
.
Nyuszi,
Gondolom párod nem tudta, hogy ez a taktika nem jó ilyenkor
. Nekem is kellett 1-2 nap, míg rájöttem, hogy mihamarabb el kell sprintelni reggel az oviból. Továbbra is kitartást kívánok nektek. Érdekes, hogy nekem is ugyanezeket mondták az elején Liliről, amit neked mondtak. (senkivel nem játszik, passzív, nem fogad el semmit), de hozzátették, hogy ez nem baj, hozzam csak rendszeresen és változni fog, és így is lett, sokat számít az óvónénik hozzáállása. Valszeg Eminek talán több idő kell hozzá, no meg ehhez hetek kellenek, hogy változzon. Lili ma is előadta a sírását ott, de mivel beszéltem az óvónénivel 2 percet erről az evés dologról, meg vittem be ezt-azt és odaadtam, Lili addig jól behergelte magát, és megint majdnem hányt
. Kiszaladtam vele a mosdóba, de szerencsére tudtam hatni rá szépszóval, aztán már megnyugodott, remélem utána sem volt gond. Egyébként szerencsére Lili már eljutott arra a szintre, hogy mesél, vannak élményei és ezeket nagyon boldogan adja elő itthon. Így már eszembe sem jut kivenni most már, pedig nagyon gondolkodtam az elején rajta.
Érdekes ez a pisi dolog, remélem ez is javulni fog idővel. Próbáld meg te is lazábban venni ezt az egészet (tudom nehéz!), de sokat számít ha látja rajtad, hogy nem ezen aggódsz egész nap. Én már ezeket a reggeli sírásokat egyenesen poénra veszem (főleg, hogy itthon kijelenti reggelente, hogy ma is kicsit sírni fogok reggel, de fogok ebédelni és hasonlók
) na ezek után nem fogom komolyan venni a műhisztijét. Ha szóba hozza, megcsikizem, vagy valami vicceset mondok neki rá, aztán másról kezdek el beszélni. Persze ehhez több mint egy hónap kellett, hogy így lenyugodjunk mind a ketten.
1-2x azért próbáld meg, amikor tudod, ha olyan reggeli van amit Emi szeret, hogy nem adsz neki otthon és akkor hátha eszik ott. Én most azt beszéltem meg az óvónénivel, hogy ezentúl fél 9-re fogom vinni és akkor reggelente megkínálom itthon is valamivel, aztán ha elfogadja oké, ha nem akkor még bent mindig ehet, mert 9-ig van reggeli.
Nem hiszem, hogy te rontottál el valamit, Emi ilyen természet, ezen nem lehet változtatni. Legyél türelmes hozzá és adj neki sok időt, neki most ez a legfontosabb szerintem.
Egyébként ahogy belegondolok Lili is anyásabb, mióta ovizik, este csak én altathatom, ha apa ül le oda mellé, ordít, hogy anyát akarom. Pedig egész nap nem látja az apját, de este mégis csak én kellek neki, meg a sok babusgatás, puszi, ölelgetés amit ilyenkor kap tőlem.
Beszti,
Amikor Lili hazajön akkor nálunk is beindul a káosz
, akkor már egy ruhát nem tudok betenni a szekrénybe, annyira kell rájuk figyelni. Főleg, mert Bala kezd rákapni a sétára, úgy hogy a két kezét fogom. Jaj a derekamnak
.
Sajna Lili reggel nem fogad el jughurtot, azért majd igyekszem ezentúl valamit belevarázsolni reggelente. Talán így könnyebb lesz, hogy később megyünk.
Az új ház biztos szuper lesz nektek, nálunk a régi házzal mindig van valami, már nagyon unom.
Kataa,
Hát ahogy belegondoltam, tényleg az lesz a legjobb, ha rászoktatom, hogy itthon mindig kell enni valamit, legalább pár falatot és akkor ha bent eszik az már csak bónusz.
Na megyek, mert ezer dolgom van, este meg fogorvos megint, mert ez az elhúzódó betegség ráment úgy néz ki a fogaimra.
Pusz,
Ilke