Új privát üzeneted érkezett!

Már voltam pénteken, majd az eredményről szeretnék érdeklődni jövő héten, csak nem tudom hol kell.
Bocsi, rosszul kérdeztem az előbbKép

KépKép
KépKép
scullyx

Ja, hogy már az eredmény után? Értem, félreértettem a dolgot :-)
Sajnos a telefonszámot nem tudom..

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Scullyx!
266-0473, és kérd a terhesambulanciát. Aki ott felveszi, aza a nővérke meg tudja neked nézni egy perc alatt, ha megvan az eredmény.

Kép
Kép
macskási

Scullyx,

itt vannak a mellékek is:4204,4202,4203.
angelheart

Nagyon köszönöm!

KépKép
KépKép
scullyx

Köszönönjük, hogy ránk is gondoltatok a tali ügyében, de teljes képtelenségnek látom, hogy hétköznap délután Érdről bejussak Zuglóba. Ha valami halaszthatatlan ügyem van bennt, akkor is igyekszem a délelőtti órákban elintézni. A kocsival leparkolok a Petőfi híd Budai hídfőnél(öcsém régi kolesza előtt) és onnan 4-6-os vili. De pl. pénteken vagy hatszor hasbavágtak, megtapostak, beszóltak a leszálláskor, stb..
De nagyon jó szórakozást kívánunk mindenkinek!!!!

Most beszéltem reggel a védőnőmmel: előjegyeztek CTG-re itt az sztk-ban. Felhívtam a dokimat és azt mondta, hogy akkor nem kell bemennem még a jövő héten sem. Hála Istennek. Két hét múlva meg utolscó uh, aztán akkor úgyis kell vele találkoznom. Úgy veszem észre, hogy egyre elfoglaltabb.
Kumpibogarnak sok szerencsét kívánok hozzá, de nem tartom valószínűnek, hogy be tudja még vállalni. A sógornőm anyósa ajánlott engem a Szabinál, de pl. már a sógornőmet már nem vállalta tavasszal.
Most mennem kell, majd jövök, szasztok.

Kép
Kép
macskási

Sziasztok!
Beke dokihoz annyit fűzné hozzá, hogy nem hiába jár hozzá annyi ember. Nagyon jó szakember és kedves is, már amennyire az idő engedi. Gondoljátok el mennyit rohangál, nem tudom van-e egyáltalán magánélete. Nem egy átlagos 8 órás munkaköre van. Nekem úgy tűnt, a szakmájának él. Nem egy beszédes fazon, de én pl. mondtam neki a múltkor, hogy lenne néhány kérdésem, és mindenre válaszolt is.
katicuska

Sziasztok

Hu itt aztan van forgalomKép
Tali ugyben ,bar igazan kedvesek vagytok hogy delutanra tettetek,de hetfon ontegy babanetes barinommel talizom munka utan egy kis gyerekmentes csevelyrol van szo.Ne haragudjatok,a teli benti talira tenyleg vevo leszek.

Kzsuzsa
Mindeki izgul csak nem szagad hogy tobb legyen a negativ gondolat.Elvezd ki hogy no a pocid,es minden OKKépEn ugy de ugy szerettem babas lenniKép

Katus
Nem semmi sulya van a kicsinekKépegy aztan jo nagy babo leszKépGondolom a 38.het utan mar zold lampat adsz nekiKép

Dori
En is bevallalok majd egy talit hozzank isKép

Kticuska
Itt sokunk dokijanal nem nagyon van szabad ideje,az enyem szite reggeltol estig ott van.Es ehhez kepest sosem ideges vagy turelmetlen,ezt birom benne.Pedig mar hivogattam a hulyesegeimmel a szules ota isKépKép
Na raveszem magam a munkara..
Kataa

Kép
Kép
kataa

Amúgy én is szeretek babásnak lenni, leszámítva az első trimesztert, mert akkor a belemet is kitaccsoltam, de most már jó ettől eltekintve. Kép
Néha szoktam érezni, mikor felébred, szinte érzem, ahogy nyújtózkodik a kis karjaival, nagyon vicces érzés :-)

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Jól van Kataa,nem kell a duma!Összetörjük itt magunkat,hogy du.-ra essen a tali,aztán nem akarsz eljönni!Ejnye-bejnye,ez nagyon nem szép Tőled!!!Kép
Reméljük a következőn Ti is ott lesztek!Képeket kaptok Ti is !!!
Aztán jó csevegést a barátnővel!Kép

Dóri
angelheart

Zsuzsa,

én kitaccsolásban verek bárkit. 3 terhességből az elsővel 17 hétig hánytam, Lizával 13 hétig, most pedig a rutinszerű 13 hét után a végén is hányok reggelente hetek óta.
Az elsőnél még az előző lakésunkban lktunk, egyben volt a wc és fürdőszoba. Ebből következik, hogy kizárólag akkor jött rám a hányás, ha a férjem fürdött...
Szerintem nálam vonzóbb kismama nincsKépKép

Szóval nagyon is megértelek...

Katus
Vendég

Katus,

én egyikkel sem hánytam,1x sem!!!
Pedig nagy rókázós vagyok,akár betegségről,akár másnapról van szó.Bár másnapos már naggyon rég voltam,és nem is hiányzik!
Írtam mailt...

Dóri
angelheart

Sziasztok!

A 21+2 hetes, ikreket váró kismama vagyok. Van már két lányom: Anna 5 és fél, Dóra pedig 3 és fél éves. Mindkettőt a klinikán szültem Sziller Istvánnál, most is hozzá járok.
Egyébként a klinikával teljesen elégedett vagyok, bár tegnap bosszankodtam egy sort: du. 5 órára volt előjegyzésem magzati szív-ultrahangra, végül negyed 8-kor kerültem be.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok!

Katus, Dóri:

Katus, ez durva, szegény fejed! :-(((
Nekem csak relative rövid ideig volt. Kb a 7. hétig semmi bajom nem volt, akkor kezdődött vezényszóra és rögtön 1 hét kórházzal kezdtem, mert napokig egy pohár víz sem maradt meg bennem. Aztán kb 12. hét környékén el is múlt.

Azóta csak akkor hányok, ha migrénem van, ami mostanában elég sűrű sajnos. (gyakorló migrénes vagyok évek óta)..

Ja, apropo. Valaki nem tudja véletlenül, a Quarelin mennyire káros a babára? Apám (aki orvos) azt modja, a sok fejfájással többet ártok a babának, mintha bekapnék egy szem Quarelint, de azért aggódom, nem szívesen veszem be..

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Hát gratulálok Bori!Ez nem semmi!!!Jó lenne az arány,ha ők ketten most fiúk lennének...,de gondolom mindegy,csak makk egészségesek legyenek.
Azért a negyed 8 az kemény!Én akkor voltam este7-kor magzati szívUH-on,amikor egy hetet bent feküdtem.
De jó,egyre több a kismamink!

Zsuzsa,

az Algopyrin egy fokkal jobb,mert abban nincs koffein,amúgy uaz.Bár tudom,hogy migrénnél pont a koffein a lényeg.Inkább Fekete dokival beszéld meg,hogy mennyi az az adag,ami nem káros a babára.

Dóri
angelheart

Dóri:
Sajnos más szóba se jöhet, csak a Quarelin...

Korébban már annyira hozzászokott a szervezetem, hogy 1-et már be sem vettem, csak akkor múlt el ha rögtön kettőt vettem be ebből is.

Az utóbbi hónapokban megint állandóan migrénem van, de nem merek gyógyszer bevenni, csak ha már tényleg nem bírom, úgyhogy szenvedek inkább.
Így viszont megfigyeltem, hogy a szervezetem leszokott róla, és ált. elmúlik 1-től is.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Dóri!
Hát az arányon nem tudtunk javítani, minden bizonnyal a pocaklakók is lányok (a szonográfus 100%-ra mondta), de azért még megvárom a következő UH-t. Úgy vágytam egy kis fütyisre! Egyébként teljesen mindegy, hogy lány vagy fiú.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Szia Bori!

Gratula a bébikhez, üdv köztünk! :-)
Én most 17+1 hetes vagyok papír szerint.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

értem.És úgy próbáltad már,hogy Algo. No-Spa-val kombinálva!Ez tuti szer!De ezt kérdezd meg a dokidtól!!!Az tény,hogy a terhesség sok meglévő betegség tünetetit enyhíteni tudja,vagy éppen előhozza.Nálad jó,hogy azért valamelyeset enyhülnek a dolgok,de Apósodnak igaza van,hogy az sem jó,ha nem veszel be gyógyszert és csak szenvedsz.

Persze,gondolom,hogy mindegy.Én elsőre szerettem volna nagyon lányt.Aztán a másodiknál már úgy voltam,hogy mindegy,ott csak titkon reménykedtem egy picit,hátha...Persze ő is kishapsi lett.Teljesen elvagyok nyomva...

DóriKép
angelheart

Sziasztok!
Megpróbálok elmenni hétfőn a randira, bár nem tudom, mikor jutok le a Normafáról (ott írom a szakdolit a csillagászati kutatóint.-ben)Szombaton megyünk 4D UHra, akkor leszek 15+4, a férjem ragaszkodik hozzá, hiába mondtam neki, hogy ilyenkor még elég UFOs kinézete van, de látni akarja. Meg beteg is voltam, láz meg minden, szóval én is megnyugszom, ha látom, hogy jól van.
A karfiolpörkölt meg nem akar sűrűsödni!!!
katicuska

Kzsuzsa
En nem hanytam csak egyszer de minden reggel a 12.hetig hanyingerem volt,de kb 8 orara elmult ,erdekes ezKépViszont azt reggeli egy orat kihagynam legkozelebbKép
Hat en is nagyon fefajos voltam terhesen ,palne igy a 15-20 het kozott de soha nme vettem be semmit,inkabb sotet szoba meg vizes borgatas a fejemreKép

Dori
Tudo-tudom szegyenlem is magam kelloen...KépKépA teli szunetben a bolcsiben bizti otthon leszek,akkor vevo vagyok valami jatszohazas talira vagy barmelyikunknel.

Katus
Szegeny TeKépKépHat a fejek mar ra vannak allva erreKépAz enyem a konyhaba is kihallotta KépKép

Bori
Gratula az ikrekhezKépHat igen a nemek aranya ritkan kiegyenlitett.Te pontannyira szeretnel kisfiut mint mi fius anyuaka lanytKépKépSzoval ok spontan ikrek ha jol gondolomKép

Kata

Kép
Kép
kataa

Na,jó lenne Katica,ha te is tudnál jönni!!!!
angelheart

Na,jó lenne Katica,ha te is tudnál jönni!!!!
angelheart

Kata!
Igen, spontán fogant ikrek, és remélem a szülés is spontán lesz Kép

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Kzsuzsa,

én apám (szülész) szerint Algopyrin, de a Quarelin sem ellenjavallt. Csak tényleg a koffein miatt nem szokta mondani terheseknek. De már biztos nem vagyok aktuális az infóval.
Én épp megszakadtam. Felemeltem Lizát vhogy rosszul, és vmi bekattant a hátamban. Irtóra fáj, uram varázs-zseléi meg se kottyannak, szúrni nem akarom...Úgyhogy buta tekintettel heverek...Kép

Katica,
biztos édes lesz a babó a 4D-n! Ilyenkor azért jó, mert még egészben ráfér a monitorra. És már nagyon aranyos dolgokat művel!!

Bori,
gratulálok! Ennyi lány egy rakáson!! Férjed mit szól? Hogy fekszenek az ikrek?

Katus
Vendég

Jaj te szegény Katus! Kép

Én meg épp el akartam dicsekedni, hogy milyen jó masszázson voltam ma délelőtt, szinte alig fáj a derekam! Bár azóta kimostam a kádat, 3x 4x ki-be raktam a bébit a járókából, úgyhogy lassan kezdem újra érezni.

Remélem, csak az a fajta bekattanás ami hirtelen fáj ugyan, de nem tart sokáig. Nekem 2 éve volt egy olyanom ami után két hétig hevertem bután. Igaz, nekem nincs reumatológus férjem Kép Reméljük a tied gyorsan csodát tesz!

Nekünk kettőnknek mindenesetre már biztos lesz témánk hétfőn KépKépKép

Kópé
Vendég

Hátfájás témában én is otthon vagyok!

Kópé,

éppen elszerettem volna kérni a telcsiszámot!Tudod a BVSC ,masszőr...Hátha most hétvégén még belefér.

Katusom,

Szülésre rántsd össze magad!Ha nem megy sehogy,hiszti ide,vagy oda ,az a szúri nagyon jó!De ezt Te is tudod...

Dóri
angelheart

Októberrel mi lehet?!
Remélem nem bukott le!Kép

Dóri
angelheart

Dóri,

Elküldtem mélben

Kópé
Vendég

Köszike!
angelheart

Zsuzsa
nekem a fejfájás ambulancián az orvos azt mondta, hogy a kismamáknak a panadolt szokta tanácsolni (ill. csak ezt).
én is nagyon fejfájós vagyok 2 szoktam egyszerre bevenni v. bejön v. nemKép
de előtte negyed órával be kellene venni egy gyógyszert /én nem szoltam/ ami a gyomor mozgását felgyorsítja,hogy gyorsabban hasson a gyógyszer mert a migrénnél lelassul ezért sokkal lassabban szívódik fel a gyógyszer.
kumpibogar

Sziasztok!!

Köszi az aggódást Dóri, vagyok, csak éppen időhiányban szenvedek.
Olvasgatlak titeket, de 1xűen nincs időm irni.
Már megin rengetek a baba + minden egyéb. Semmire nincs idő benn, ma du egykor jutott eszembe, hogy se nem ittam se nem pisiltem.
Itthon meg vár a kiskamasz. Aki ugyan "elvileg" önálló (ez azt jelenti, hogy önállóan jön haza a suliból), de heti 3x edzés(az időjárás miatt hozom-viszem)+ heti 1x angol. A sportot örömmel csinálja, csak féltem hogy megfázik.
Sajna a házimunka és apa estére marad. Mire gépközelbe kerülök hulla vagyok.

Oan rövid egy nap, neeem??????!!!!!!!!!!!!

Szóval bocsika mindenkitől, de ha kérdés van emilt küldhettek, arra igyekszem időben válaszolni!!

Jó talizást, és dolgozom, sajna...
majd legközelebb találkozunk!
73oktober

Fejfájásra én is Algop.-t javasolnék.
73oktober

Sziasztok! Kép

Na, ma ismét bementem a Klinikára, mert Rab Doktor Úr ajánlott nekem 1 orvost, akivel mára beszéltem meg találkát. Dr. Máté Szabolcsnak hívják. Nagyon szimpatikus, kis fiatal doki! Kép
Megvizsgált ő is és kiderült, hogy Danikának esze ágába sincs még kijönni. Azt mondta, hogy szerinte kihúzom a 40. hétig... (Hát kissé már türelmetlen vagyok. Jobban örültem volna, ha azt mondja, hogy kb. 1 hét Kép )
Állítólag teljesen zárt vagyok. Ezt nem értem. Hisz múltkor ceruza nagyságúra voltam nyitva. Összezáródhat???
Meg hétfőn még azt mondták, hogy megrövidült a méhszáj. (Amit nem tudok mit jelent) Most meg semmi?
Na 1 biztos! Nem szeretném azért túlhordani!!! Kép Kép Kép
Megkérdeztem és, ha a 40. hétig nem indulna be a szülés, akkor még 1 hetet várunk... Kép

37+ 5
papucikam

Papucikám!

Máté doki-zsenge kora ellenéreKép-már 2 gyermekes apuka. De miért ajánlott mást Rab doki? Miért nem ő vizsgált meg?
Szóval nincs gond, mindaddig várnak amig a baba szivhangja rendben. Hidd el jó helyen van ő ott benn-ezek szerint. Mert ahogy kibújik, jönnek a gondok....Kép használd ki a maradék napjaid, tölts alvással és meglátod pikk-pakk repül az idő.
Szóval Máté doki is vezet szülést, habár úgyhiszem még nem szakorvos. ?? De mint tudjuk a docensi rang mé nem minden. Szóval, ha úgy alakul, rábizhatod magad.
Apropó, a többi eredményed rendben?
73oktober

73oktober

Én kértem, hogy ajánljon valakit, ha tud, mert ő nem tudott elvállalni. Kép
Értem én, hogy jól érzi magát a kis töki, de én már kezdek türelmetlen lenni! Kép Egyrészt már félek kicsit a szüléstől, másrészt meg már szeretném látni Danikát és tudni, hogy teljesen egészséges és minden rendben! Kép Kép Kép
Az, hogy nem szakorvos az mit jelent pontosan? Azt hogy jelen van más orvos is a szüléskor?
Egyébként elfelejtettem tőlle megkérdezni, hogy bead-e EDA-t, ha netán kérnék? Ezt nem tudod véletlenül?
Hétfőn volt CTG, ma nem. Akkor jó lett. Kép Baba szívhangja teljesen jó, csak kicsit kevesebbet mozog...
Vizelet oké, vérnyomás kicsit magas. Mondjuk az mindig, akárhányszor kórházat, vagy dokit látok. (Vagy csak rá gondolok Kép )
Jövő hét kedden megyek majd UH-ra... Aztán CTG ismét, meg a szokásos. Utánna pedig megint felkeresem Máté Doktort... Kép
papucikam

Papucikám!
Még nincs szülész-nőgyógyász szakvizsgája-de ez nem biztos. Szülést, császárt vezethet, de EDa-t nem hiszem, hogy adhat. Ahhoz külön vizsga kell. Ha más nincs(de miért ne lenne, hisz van ügyeletvezető és a szülőszobára mindig van beosztva docens vagy adjunktus) az anesthesiológus majd beadja.

Igaz Dóri?
73oktober

Papucikám!

Igaza van Októbernek,használd ki a maradék kis idődet!Én is türelmetlen voltam a végén ,de nagyon.Alvással tényleg gyorsabban telt az idő.Olyan jól esett akkor lefeküdni,amikor csak akartam,azóta sincs ilyen!Második terh.-nél meg már itt nyüzsgött Marci,akkor ilyenekszóba sem jöhettek.
Az,hogy nem szakorvos azt jelenti,hogy aki kikerül az orvosiról,az "csak" általános orvos,és kell választani egy területet,ahova szakosodik.Ehez x évnek el kell telnie,gyakorlatokkal,vizsgákkal a végén,tapasztalatszerzéssel,és akkor válik vkiből szakorvos.Attól,hogy még nem az,vezethet szülést(kell is neki!),és egy ilyen helyen bőven volt már ideje gyakorolni,hamar megtanulják a fiatalok is!Én úgy gondolom,hogy másik akkor lesz ott,ha valami gond adódna,de lehet,hogy tévedek.Ezt Október jobban tudja.EDA beadása a dokidnál attól függ,hogy dokid elvégezte-e azt a kis tanfolyamot,ami engedélyezi neki,hogy adhasson.
Igen,az hogy múltkor ceruz.-ra nyitva voltál szinte semmit nem jelent.Én pénteken uígy álltam,aztán hétfőn folyt el a víz,és akkor épp',hogy csak ceruzányira voltam nyitva.
Pihenésre amúgy összezáródhat...Szüléstől ne féljél!!!Én nem féltem,inkább izgatottan,kiváncsisággal tele mentem szülni-az elsőnél.Másodiknál már kicsit bennem volt a félsz,de nem nagyon!

Dóri
angelheart

SZiasztok!

A klinika honlapja www.noi1.hu , itt a "Munkatársak" link alatt fel van sorolva mindenki, hogy mi a beosztása stb, meg lehet nézni.
Máté dokit a Klinikai orvosok közt találtam meg, ebből gondolom, hogy neki sincs még szakvizsgája, de ettől még lehet jó orvos - gondolom különben Rab doktor sem ajánlotta volna. Kép
Legalábbis logika alapján.

Üdv: Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Igen,anesztes is beadja,de ,akinek van elég gyakorlata az is uolyan ügyes tud lenni!Nekem Fekete doki asta,nagyon meg volta vele elégedve.
Különben nem egy nagy ördöngösség ez az egész gerincközeli érzéstelenítés,csak olyan titokzatosság övezi...
angelheart

Október,

megnyugodtam,hogy vagy!!!Kép

Dóri
angelheart

Lányok!

Ne parázzatok, hogy szakorvos vagy sem.
1. Egyikőjük sem (már aki nem szakorvos) sem meri megkockáztatni, hogy fontos kérdésekben egyedül döntsön. Egyrészt nem engedheti meg magának, mert úgy kipenderítik, hogy csak na. Másrészt itt van egy rendszer ami szerint működik a klinika. Az hogy ez jó vagy sem lehet vitatkozni, de nem érdemes. Azt gondolom, hogy Prof. döntéseit az idő már igazolta. Tehát, ha a fiatal valamiben nem biztos, szól annak aki ebben illetékes.
2.maga a szülés nem kóros dolog, nem betegség. Egészséges esetben lássuk be a dokinak semmi dolga sincs. Erre valók a szülésznők. Tehát az orvosnak nem gyógyító szerepe van, hanem csak segítő. És ebben az esetben mindegy a szakvizsga, sokkal fontosabb a rutin. És ebben az egy dologban bővelkedik az itt dolgozó orvosgárda.

Szóval fel a fejjel lányok, ha gond lenne mindig van olyan orvos, aki közbe tud lépni.
73oktober

Az lenne a nagy kérdésem, hogy ha jól értem, akkor ezekszerint csak úgy tudok időpontot kapni konkrét orvoshoz UH-ra, hogyha magát az orvost keresem meg telefonon privátban - már kiindulva a múltkori tapasztalatomból.

Csak mert feleslegesen nem akarom mobilon zaklatni, de ha muszáj, akkor muszáj ugye..

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Így van.Egy több éve szakorvosként funkcionáló orvos ,aki egy olyan helyen dolgozik,ahol nem lát ennyi mindent,meg nincs része ennyi szülésben,mint itt a klinikán,nem biztos,hogy tapasztaltabb,anná laki itt dolgozik,és még nem szakorvos!
Valóban a rutin a legfontosabb.És a szülésznő!Én ajánlom,hogy aki megteheti az válasszon!Hiszen a vajúdásnál az orvosnak semmi dolga...,elvileg.Általában nem 1-2 óra alatt van meg a baba(legalábbis első szülő nőknél),és nem mindegy,hogy ki van ott Veled.A választott társ is jól jön,de ő nem szakember.Egy szülésznőtől bármikor,bármit kérdezhetsz,és ha felkérted,akkor (ha nem pont a beosztott műszakjában szülsz) csak veled foglalkozik.Ha nem akar bemenni a szülőszobára veled senki,akkor pedig mindenképpen ajánlom!

Ha gond van ,tényleg jön valaki!
Nálam nem gond volt,csak Boti túl gyors volt,és a doki bácsink nem ért oda a műtőből(ahol éppen csaszizott) a lényegre,így az éppen ügyis Hruby dr. metszette a gátamat, stoppolt össze,akire egy rossz szavam nem lehetett!Doki bácsink addigra ért oda mire már totál rendbe lettem téve.Kaptam egy nagy puszit,gratulált nekem és Gáboromnak is,és elnézést kért,hogy nem ért oda.Ugyan már!Erről nem tehet senki!Ez így alakult és kész.
Volt választott szülésznőm,ami olyan biztonságot adott,hogy azt elmondani nem lehet!
angelheart

Dóri:
Akkor jó kis szülés volt Neked, mikor Boti jött. Sitty-sutty kibújt, gyorsan mentek a dolgok Kép

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

az biztos!Még most is hihetetlen!Minden ment magától:fájásokkal indult,kapásból 3-5 percesekkel,gyorsan tágultam(nem kellett kézzel tágítani!),nem kaptam oxyt.-t,sp. megrepedt a burok tágulás közben,EDA-ra meg sajna nem volt idő( feltétele,hogy 2 ujjnyira tág legyél,meg legyen repedve a burok),mert burokrepedés után egyből nyomnom kellett.Riának még beöltözni sem volt ideje,csak kiabált,hogy :Aranka!Hívjátok Patkós docenst!
Én meg csak könyörögtem,hogy szedjük szét az ágyat,hogy nyomhassak már...
Azért Marcinál nem volt ilyen egyszerű dolgom.Idő elötti burokrepedés intézeten kívűl,fájásgyengeség,ami következtében nem tágultam,oxyt.-nal erősítették ezt,ami kegyetlen volt,aztán közben kézzel tágított Ria,majd besz...tam.Végre 2 ujjnyira kitágultam!Ekkor kértem azEDA-t,ami csodákat tett!Két óra tágulás fájdalom nélkül!Aztán már tolófájásokkal tért vissza újból a fájdalomérzés,és mehettem nyomni.Mondjuk itt ez is 45 perc volt,fogalmam sincs hány nyomással,de sokkal ,10 órai vajúdás után végre meg lett Marci!
Ehez képest Boti röpke 4 és fél óra alatt...

Dóri
angelheart

Dóri!
Hát nem semmi, amit Botival produkáltál! A szüléseimet illetőleg én is elég szerencsésnek mondhatom magam.
Annával 4 ujjnyi tágulással és 5 percenkéntnyi fájásokkal mentünk a kórházba. Ha nics karantén és nem készülünk apás szülésre, lehet, hogy korábban megvan a baba, persze így is csak 3 órát vajúdtam. A nagy sokk hatására (hogy nem lehet apás szülés) szinte megszűntek a fájásaim, így kaptam oxytocint. Ezután burkot repesztettek, nemsokára teljesen kitágultam és hipp-hopp jöttek a tolófájások. Talán a negyedik nyomásra megszületett Anna.
Dóránál vérezni kezdtem, mert elment a nyákdugó. Nála is burkot kellett repeszteni, és mivel alig voltam kitágulva, szintén kaptam oxytocint. Na ennek hatására, 1/2 óra múlva a második tolófájásra kicsúszott belőlem. Dóránál az egész szülés vajúdással együtt 3/4 óra volt.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Sziasztok,

Ha már témánál vagyunk: mikor adnak oxyt, meddig várnak, kötelezően adnak-e stb. mi a különbség, ha klinikán belül vagy kívül megy el a magzatvíz? Engem attól tartok ez már nem érint, de tőlem is megkérdezte egy hamarosan a klinikán szülő ismerős, és nem tudtam korrekt választ adni...

Kösz

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Húúúúú csajok! Én is így szeretnék szülni! Kép Ezek a történetek tetszettek nagyon!!! Kép Kép Kép
Amúgy én nem félek attól, hogy kis fiatal a dokim és nem docens! Sőt!!! Engem valahol 1 kicsit még az is megnyugtat, hogy mivel még fiatal, gondolom jobban odafigyel a dolgokra. Nem rutinból csinálja, vagy hogy is fejezzem ki magam... Kép (Gondolom)
Gátmetszést azt ettől függetlenül csinálhat ugye?!
Az EDA-val kapcsolatban. Ha szeretnék majd kérni és lesz olyan szerencsém, hogy az adott körülmények ezt meg is engedik, akkor mekkora az esély arra, hogy valaki be is tudja majd adni???

Na meg azt szeretném megkérdezni (elsősorban oktobertől) Kép hogy mekkora az esély arra, hogy szülés után nem vállik le a méhlepény és altatást kell végezni??? Csak mert tegnap rákérdeztem a dokinál, hogy lehet-e folyadékot innom majd. Azt mondta, hogy nem és elmagyarázta, hogy miért... Ez volt az egyik, a másik a császár.
Amúgy a klinikán mekkora a császárral szült nők aránya? Én nagyon szeretném természetesen megszülni!!! Ugye csak nagyon indokolt esetben van császárra szükség?! Kép Nem akarom, hogy esetleg időhiány, vagy ilyesmi végett legyen... Kép
papucikam

Sziasztok !

Október
Szeretném kérdezni, hogy fájdalomcsillapítást lehetkérni tabletta formájában is?Mert ,ha lehet akkor én elkerülném a gerincbe adott csillapítást több okból is.
Segítséged előre is köszönöm.

Incike 29+5

Kép
Kép
incike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?