Új privát üzeneted érkezett!

Megkaptam a rendelt Popolini pelust. (Ultra fit típusú) Jó minőségnek tűnik, holnaptól használjuk is.

A Popli eldobható betét szintén jó, azt már használjuk.

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Boeske

a Popli tenyleg papir? es tenyleg lehet mosni?

Biobaba
biobaba

Biobaba!
Az van ráírva, hogy eldobható papír pelenkabetét, 100%-os természetes rostos alapanyagból, 100%-os biológiai lebomlás.
A mosásról majd holnap nyilatkozom, még nem próbáltam. Ránézésre bírni fogja.

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Na akkor: a Popli betét 2 mosás után úgy néz ki, mintha a dobozból vettem volna elő. Na jó, a hajtás nem látszik rajta. Kép
Szóval jól bírja a mosásokat.

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Ez jol hangzik. Merete mekkora? Mar neztem a boltban, de tekercsben, v dobozon keresztul eleg nehez megallapitani. Van akkora, mint a Nowotex volt?

Biobaba
biobaba

A tekercses nem tudom milyen. A dobozos talán 1 cm-rel szélesebb a Nowotexnél. Tehát még nagyobb is egy picit.
Ja, és 870 Ft-ért vettem 100 db-ot.

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

A tekercses dragabb, de vastagabb is. Azt hiszem, ha elfogy a betarazott Nowotexunk, akkor Popolinit veszunk mi is. Felteve, ha meg hasznal a mano pelenkat.

Biobaba
biobaba

Lányok, arra még nem válaszoltatok, hogy van-e, és ha igen, hol kapható "bugyinak használható" mosható pelus (ezt nevezik up and gonak, nem?)

A Popolinis hírnek örülök Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Pindi,köszönöm a tippet, ki is akarom majd próbálni. Egyenlőre a papírbetét(Carolino)+ kamillafőzet megy, eddig bevált.Többiek?

Popli, állítólag a tekercses az anyatejes kaki egy részét is megfogja...hát ez elég hihetetlen.
Rendeltünk egy kupac különböző Popolinis hacukát, majd beszámolok.

Állatka, esetleg baba szabásmintát keresek, van ötletetek,h hol lehetne ilyet beszerezni?
Julcsilányom nem lehet meg házigyártmányú nyuszi nélkül!
Jóéccakát mindenkinek, Anna
kannácska

Gyezsu, az up and go az un leszoktato bugyi lenne?
Az van Kushies, meg Popolini. Persze lehet, h van Monapel, meg Caroloino is, de azt meg nem lattam.

Biobaba
biobaba

No jó, akkor elkezdem majd átnézni a honlapokat... Igen, arra lenne szükségem, hogy ha szól, hogy "kaka" (ami a pisit is jelenti), akkor csak lehúzzam róla, mint egy bugyit, ha meg nem szól, vagy lehetetlen helyzetben szól, akkor se kelljen átöltöztetnem. Van, amikor nagyon sokáig is vissza tudja tartani, és van, hogy becsurog.

Köszi!

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu!

Ha jarsz a keruletben, akkor a Bartokon nyilt Kek Panda bolt, a Bertlan Lajos utcanal. Ott van Popolini leszoktato bugyi. Ha jol emlekszem 2200 korul lehet.

Biobaba
biobaba

Kannácska: én csacsit tudok, az nem érdekel? Kép

http://www.ottobredesign.com/en/print/pdf/donkey_en.pdf

(Ugyanitt van egyébként mosható pelenka szabásminta és gyapjú külső kötésminta: http://www.ottobredesign.com/en/print/index.html)

pindi

Van monapel is, érdemes megnézni a www.bababolt.com -ot, mert most lett frissítve.
Konkrétan itt:
http://www.bababolt.com/index.php?option=com_content&task=view&id=51&Itemid=85
(A vékonyabb-vastagabb pelus gond azóta megoldódott?)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Biobaba, Borts, köszi!

Igazából kéthetente járok most a XI. kerületbe, csak nem a BMK-ba, hanem Lágymányosra, az egyetemre. Hétfői napokon. Úgyhogy majd kereslek Kép

A BabyFunba is mennem kell kukoricapelusért (hátha abban is van leszoktató...). Kata és a párom elmentek szombaton anyósomékhoz, amíg én könyvtáraztam (nem a BMK-ban Kép), párom nem vitte el a kikészített Kushies pelust. A zacsiban még régebbről meg volt hajtogatva egy textilpelus, anyósom megszabott gyorsan egy nejlonzacsit, úgy adták rá Kép Aztán meg kimentek pelenkát venni, olyan aranyosak voltak, de én ezeknek az eldobhatóknak még a szagát sem bírom, amikor pisisek lesznek - nem pisi szaguk van! És olyan rossz érzésem van, hogy mi minden lehet a lánykám intim testrészei alatt Kép (A környezetszennyezésről nem is beszélve, de ilyenkor nem az jut az eszembe Kép)

Vettem normális szélessgű WC-szűkítőt - megpróbálom lassan átszoktatni a WC-re, akkor könnyebb lesz majd idegen helyen is. Úgy sajnáltam szegényt, múlt hétvégén elmentünk sétálni pelenka nélkül, mondta, hogy kaka, próbáltam megpisiltetni, mint a "nagylányokat", de úgy nem ment neki. Pedig mindig megpróbáltuk, amikor szólt. Úgyhogy hazahozta szegény a pisit Kép

GyeZsu
gyezsu

Kedves Gyezsu!
Több anyuka kérésére készítettünk up&go pelust 10 kgtól.
Egyedül a lábrész gumírozása volt sokáig kérdéses, de ez már megoldódott.
Ha valaki szeretne használni ilyen típust írjon bátran!
Üdvözlettel: Éva
stef

Borcsa!
A vékony-vastag kérdés nem oldódott meg, de már szerintem úgyis mindegy, mert megváltozott a kínálat. Mindenesetre látatlanban nem merek venni többet. Szerencsére már sok helyen lehet kapni Monapelt. Ha veszek majd beszámolok róla milyen. (Kb. 1 hónap múlva)

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Pindi!

Hany popsitorlo kendot celszeru varrni? Es mekkora meret valik be?

Biobaba
biobaba

Lanyok!
Hany honapig birjak nalatok a kulsok? Egy ideje allandoan atnedvesedik minden kulsonk + alulgombolosunk + rugdalozonk. Kb 4-5 honapja ugyanazt a 3-4 darabot hasznalom. Monapel.
Viszont mar nyar ota csak egy babara mosok pelust Kép

Torlokendo: en 10 db 10x15cmes flanelt csinaltam, az haromnaponkenti mosassal teljesen jo.

Petine
petine

Szia Éva!

Hát, Kata még éppen hogy csak 9 kiló... Azt meg tudod azért írni, hogy hol kapható? És mi is a márkanév? Még nem kezdtem el az utánajárást...

GyeZsu
gyezsu

Petine!
Kb. 6 hónap, ugyanazokkal a tünetekkel. Most fogok újakat venni.

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Szia Biobaba!

Én 10 db 15x20-as simát és 6 db 20x25-ös mosdókesztyűt (amit írtam, hogy a másik fele frottír) csináltam. Mi is 2-3 naponta mosunk, és elég ennyi. Meg ha néha eldobhatót használunk, azt is kimosom és hozzájuk teszem.

Pindi

pindi

Sziasztok!
Az up@ go pelus fent lesz nemsokára az oldalunkon.
www.carolino-bebiteka.hu

Ha valaki szeretne ilyet használni, de vannak még kételyei szívesen adunk próbára is.
Üdv: Éva
stef

Még valami!

Ha valakinek hiányzik eldobható pelenkabetét elkezdtük a CAROLINO eldonható pelenkbetét gyógyszertári terjesztését.
Minőségre, méretre ugyanaz, mint a Novotex volt.
Remélem, hogy hamamrosan egyre több helyen kapható lesz.
Üdvözlettel: Éva
stef

Sziasztok!

Most láttam a Bababolt.com-on, hogy a Monapelnek van törlőkendője is, ha esetleg valaki nem tud varrni, mint pl. én, 110 Ft/db
http://www.bababolt.com/index.php?option=com_x-shop&action=artdetail&idd=40

Kép
ppetra

Sziasztok!

Elkészültem életem első s.k. gyapjú pelenkakülsőjével. Már fel is avattuk, és tényleg jól tartja a nedvességet. És biztos jó a babónak is, hogy tud szellőzni a popsija, na meg, hogy jó puhára huppan. Kép
Pindi

Kép

pindi

Lanyok!
Ezt a Megtoysban kaphato eldobhatos textilkulseju oko pelust ismeri valaki? valami Babyfun a neve...
mirminc

Pindi! nagyon klassz ez a peluskulso! lesz sorozatgyartas is belole? Kép
mirminc

Szia Pindi!

Nagyon szepKép

A Babyfun nem a kukoricapelus?

Biobaba
biobaba

De igen, a Babyfun a kukoricapelus, épp tegnap vettem a 2-4kg 28ft/db, a 3-6kg 30ft/db. Használni még nem volt alkalmam, mert még pocakban van a belevaló:-))
Itt meg lehet nézni, rendelni, vagy ott a bolt címe is: http://vasarlas.origo.hu/shop.php?action=show&id=417018&shop_id=389

Kép
ppetra

Pindi!
Tényleg tök jó a külső, amit készítettél, nagyon szép!!!
Petra

Kép
ppetra

Ez a kiszereles (kukoricas pelusrol van szo) mar megszunt. Kicsit maskepp nez ki a pelus is. Mar egy 2x ekkora dobozba teszik.

Biobaba
biobaba

Köszönöm a dicséretet mindenkinek, mindjárt elpirulok... Kép
Egyébként 2 este alatt elkészült, pedig én elég lassan kötök...

pindi

Sziasztok!

Mirminc, mi használunk kukoricapelust - annyiban különbözik a többi eldobhatótól, hogy nincs rajta semmi csicsa - nameg hogy természetes anyagok vannak benne és környezetbarát. Ettől egy kicsit más a színe-szaga-állaga-talán súlya is, ha mondjuk tele van pisivel, mint egy "normál" eldobható pelenkának. Szóval én jó szívvel ajánlom Kép

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

Azert nem teljesen kornyezetbarat ez sem, mert ez sem bomlik le teljesen. 70%. A kulso boritasara irjak, h 100%-ban lebomlik. A tobbi eldobhato pelus 40%. Bar nem tudom, h az ujabb valtozata milyen, mert nekunk meg a regi csomagolasubol van.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Hű, teljesen lemaradtam... Szeptember 1-jén 0:15-kor megszületett Bulcsú fiunk, és azóta nem tudtam feljönni...
Úgy néz ki, beválik a Popolinis gyapjú külső, és benne egyelőre a tetra, bár elég hamar megtelik, úgyhogy ahogy megjön az anyasági, rendelek ultra fitet, vagy one size-t a popolinitől, csak még nem tudom, melyiket, vettem 1-1-et mindkettőből kipróbálni, a one size mintha többet bírna, viszont nehezebben szárad, az ultrafit talán jobban zár a combnál. Többiek tapasztalat?
Az eldobható betéttel kapcs., mi az osztrák határ mellett lakunk, kint lehet kapni ilyen dm-szerű boltban "Mutzli" névre hallgató, 24x34-es vlies (asszem ez flanell?) anyagból, 100 db 700 Ft-ra jön ki, ez is jól bírja a mosást, és megfogja az anyatejes kaki kézzel fogható részét.
Kérdés: éjszakára nem merem tetrában hagyni, szégyen-gylázat, de eldobhatóba csomagolom ilyenkor, ti hogy oldjátok meg ezt a kérdést?
Ja, meg csak 60 fokon mosom a tetrát, az elég neki azért?
Nem tudom, mikor tudok újra rászabadulni a netre, úgyhogy a reakciókra lehet, h egy ideig nem tudok visszajelezni, de hálás lennék a tippeknek Kép!
Sziasztok!

Csilla
csillahbabe

Szia Csilla!

Udv a kicsinek!
Probaltad mar, h tobb tetrat hajtogatsz estere? Esetleg frottir hajtogatos (Popolini)? Az sokat bir, es hamarabb megszarad, mint a masik felek.
A moshato nadragpelusok egyike sem szarad tul gyorsan. Nadragpelus, es tetra kozti atmenet a Popolini Koalaja.
A 60 fokos mosas eleg, nem feltetlenul kell kifozni a tetrat se.

Biobaba
biobaba

Csilla!
A Popolini Ultra Fitet mi is használjuk, igaz, hogy 17 hónaposra, de a tesóra is ráadom majd januártól. Kép
Ennek a dereka tépőzáras, a One Size-é pedig patentos.
Éjszakára nincs tippem, én is eldobhatót adtam rá.

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Meg eszembe jutott, h en pl este is csereltem pelust a gyereken. Nem keltettem fel kulon emiatt, hanem a szopi miatt volt, h felebredt. Amikor meg csak szopizott, de nem ebredt fel, akkor nem tettem tisztaba. De azert alt a 1-2x-i esti pelenkacsere eleg volt. De sose csinaltunk nagy vilagossagot a pelus cserehez, h ne szakitsa meg az ejszakat a dolog. Amikor meg mar ataludta a teljes ejszakat, mar a pelus is birta ebredesig.

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Megkerdeztem egy baratnomet, h o h csinalta az ejszakai pisiltetest. A valasz:

Mikor pici a baba konnyebb a biliztetes mint mostanaban, amikor mar jar a
gyerek, es izgatottan fedezi fel a vilagot. Ezert is mostanaban (Csongi
masfel eves) konnyebb ejjel bilizni mint nappal. Ujszulottkoraban ejjel
agyban egy valamilyen edenybe pisiltettem, kakiltattam, vagy ha ugy
adodott wc-be, vagy a mosdo fole tartottam, ha nekem is ki kellett menni.
Vastag gyapjun fekudt mellettem, alatta meg egy ket tetrapelenka, ha pisisek
lettek, kicsereltem, nappal a gyapjut szelloztettem. Volt egy ideig pelenka
rajta ejjel is, amikor nagyobb lett, azt ejjel cserelgettuk, mielott
pisiltunk ejjel mosdoba vagy wc-be (nehezebb lett ahogy nott eltalalni
kisfiuval a bilit :-). Raulni nem volt es most sem hajlando, nagy a
katasztrofa korulotte, igy maradt a bili fole tartas ejjelre). De a
pelenkalevetel es -felvetel nehez volt, felalomban cici kell a szajaba (ja
igen, a furdobe-jaras es pisiltetes mindig cicin tortenik), ezert pelenkazni
nehez, es ha leveszem a cicirol, akkor felsir... igy aztan mar csak
meztelen maradt ejjel a mai napig, ritkan pisil be.

Aki tobbet akar tudni a "termeszetes babahigienarol", a "babas
biliztetesrol", az "ec"-rol (elimination communication, "komunikacio az
eliminaciorol") pld itt, de van sok webhely e temarol:

http://www.timl.com/ipt/

szemelyes kapcsolat: eva@kulturnart.hu
biobaba

Gyezsu, vettem egy csomaggal es teszteljuk. Egyelore jonak tunik. Nappalra, amikor gyakran cserelgetem a pelust, tudjuk hasznalni a monapelt, ejszakara meg a kukoricat, mert a monapelbol reggelre mindig kifolyik a pisi (10 hetes a baba es eleg sokat "termel"Kép)
mirminc

Boeske!
Es bevaltak az uj monapel kulsok?
En is vettem ujakat, persze sokkal jobbak, mint az elnyuttek, de valami megsem stimmel. A lanyok nem pisiltek ennyit, vagy ez a kisfiu szakaszosabban csinalja, es akkor nagy adagot egyszerre, vagy nem tudom, mi az oka. DE most is napi 3 ruhacsere minimum. Kép (9 honapos, felig meg szopik)
Petine
petine

Petine!
Nem lehet, hogy méretben eggyel nagyobb kell?
Nálunk az új külsőkkel megoldódott a probléma.
Vagy talán ha megpróbálnád sűrűbben cserélni?

Boeske

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Kiprobalasra vettem Popolini Koalat ejszakara. Jol birja. Mar csak a meretebol adodoan is, mivel jo nagy csomag. De nagyobb kulso is kell ra. Kulonben kijon a pisi.

De egyebkent tenyleg nem merul fel, mint alternativa, az ejszakai pelus csere?

Biobaba
biobaba

Szia Petine!
Szia!

Bocs, hogy így ismeretlenül írok Neked, de a babaneten olvastam, hogy hasonló helyzetben voltál mint én.
Rólam annyit, hogy 31 hetes kismama vagyok, 2005. 06 30. megszűnt a munkaviszonyom( pedagógus voltam), utána 90 nap táppénz, majd
nov. 8ig munkanélkülin leszek. Ekkor megigénylem a TGYást, majd a Gyedet.(szakbarbár is ezt tanácsolta) Viszont Kaptam 1 nyugtalanító levelet az egészségügyi minisztériumtól -
miszerint biztosításom nem folyamatos (a passzív táppénz miatt),ezért hiába vagyok munkanélkülin a Tgyást és majd a gyedet aminibálbér 2x ből számolják (mert hiába van meg a Tgyáshoz és
Gyedhez a 180 nap biztosítási időm, ezt nem veszik figyelembe, mert megszakadt a biztosításom). Az oepnél viszont mást mondtak egyszer ugyanezt, legutóbb meg, ha megvan a a 180 nap (és ez megvan) akkor a béremből számolják.
Arra kérnélek, mert látom te már szültél és hátha több infód
van, hogy mond el hogy számolják
ki a Tgyást és a Gyedet így a munkanélküli után.
Érdemes a Tgyás -28 naptől kérni vagy nem.

Válaszodat előre is köszönöm

U.i. - elnézést még 1x hogy a problémámmal zaklatlak.
csi25

Biobaba,

én fejbe vetem, hogy éjszaka nem cserélek pelust, meg nagyon úgy néz ki, hogy a gyermek sem favorizálja az éjszakai műszakot, mert az utolsó esti tankolásnál úgy teletölti a bendőt, hogy hajnalig kihúzza (pl. tegnap fél 1-től 6-ig aludt, 5 hetesen...). És én elsősorban a bőre miatt aggódom, van nekünk is 1 koala, de nem tudom, mennyire jó neki egész éjszaka pisiben...

A mosható nadrágpelusoknál törvényszerű, hogy 1 mérettel nagyobb kell? Most vagyunk 56 cm-esek, de már feszül rajtunk minden 56-os ruha...

Üdv,
Csilla
csillahbabe

Szia Csilla!

Hát a mosható pelus nagyobb csomag, az biztos Kép

GyeZsu
gyezsu

Szia Csilla!

Létezik szárazontartó betét, azt nem próbáltad még? Átereszti a nedvességet és szárazon tartja a baba bőrét, így nem ázik egész éjjel a pisiben. Vagy lehet kötni nyersgyapjúból betétet, az is ugyanezt csinálja.
Én sem cserélek éjszaka pelust, bár még mindig sokszor felébred a fiam. De az s.k. gyapjúkülsőnk remekül bírja az éjszakai műszakot, eddig még soha nem ázott át.

Gratulálok a babához és sok boldogságot hozzá!

Pindi

pindi

Ha esetleg nem akarsz kotni, van burettselyem betet is. Uarra a celra, amit Pindi irt az elobbKép

En se cserelem mar 2 eve ejjel a pelust. De nalunk nem azott at. Meg a feneket se utotte ki. Esetleg probald ki a Weleda popsikremet. Koromviragos, meg csak termeszetes anyagokat tartalmaz. V ha csak tiszta lanolint sikerul szerezned, az is jo lehet.

Biobaba
biobaba

Biobaba: Te hol veszel gyapjúsampont (vagy nem tudom, hogy hívják, amivel lanolinozni kell a gyapjúkülsőt)? A Hold boltban csak pár hét múlvára ígérték, hogy lesz.

Pindi

pindi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?