Lehet, hogy furcsa, de szerintem az se megoldás, ha nem beszélünk a problémáról. Egy idõ után az ilyenek robbannak, és abból tényleg sértõdés lesz.
Fel lehet vetni óvatosan is, hogy nem szeleburdi egy kicsit a kislány, milyen eleven, óvatosan lehet irányítani, oviban hogy érzi magát, az is lehet, a mama nagyon is tudatában van ennek a problémának, és talán beszélne is róla mással, ha merne, és nem félne attól, hogy rossz szülõnek hiszik.
Én nem vagyok híve a báj
nak, ha baj van, de tudom, a többség nem ilyen. (Elég beleolvasni néhány topikba itt a babaneten. Puszika, jaj .., kit felejtettem ki, nehogy megsértõdjön, aztán névtelenül meg ütünk vágunk)
Az én gyerekem öntött már lábasnyi sós vizet játékos dobozba, az egészet utána kádban kellett átmosni, szárítani, stb... És történt már baleset nálunk is. Amit nagyon félt az ember, azt ne hagyja elõl, ha mégis, akkor figyelmeztetve a vendégsereget is hogy ez egy értékes játék, és csak addig lehet vele játszani, amíg vigyáznak rá, különben a játéknak vége. Az agresszióról, én ha valamelyik gyerek veszélyesen bántja (direkt valamivel fejbeüt, stb), akkor rászólok (nem szabad, kérj bocsánatot, stb) a másik gyerekre is, normális mama még nem haragudott meg emiatt, inkább ugrott, hogy hát tényleg... És elvárom fordított esetben is. Amikor fellökte a fiad, mosolyogtál, hogy milyen rendes kislány, vagy hogy reagáltad le?