<U>Apás szülés:</U> Tartottunk tõle, Életem Párja ugyanis (mint már írtam) elájul, ha tût lát, és hát mi is hallottunk ilyen véleményeket, hogy impotens lesz (nem lett az!!!
), megundorodik, elájul, stb. Megbeszéltük, hogy bármikor kimehet, nincs harag, de bejön, aztán majd meglátjuk... Na, ebbõl az lett, hogy amikor nagyon fájt, akkor persze nem hagytam, hogy kimenjen. Erre utólag nagyon büszke, mert ebbõl érezte igazán, hogy mennyire fontos nekem a jelenléte.
A szülésznõnk nagyon aranyos volt, jutott ideje és figyelme a férjemre is, ismerte a gyengéjét, és mindig szólt, hogy menjen ki, mielõtt elõvett volna egy tût. Szóval szépen lassan szülögettem, amikor még nem volt komoly a helyzet, akkor nagyon jó volt, hogy ott volt, mert volt kivel beszélgetni, nem éreztem egyedül és elhagyatottan magam, és jobban telt az idõ is. Aztán mikor az oxitocin kezdte megtenni a hatását, akkor is nagyon jó volt, hogy volt kibe kapaszkodni, volt kinek panaszkodni, és volt, aki sajnált. Lehet, hogy ez furcsán hangzik, de akkor nagyon jól esett...
Aztán jött a megváltó EDA, akkor kapott egy kis kimenõt, mert 8-9 órát kuporogni egy kényelmetlen széken a szülõágy mellett azért eléggé kimerítõ lehet, mikor már nem éreztem annyira a fájdalmat, be is láttam, hogy elege lehet már. Aztán mikor hirtelen célegyenesbe értünk, jöttek a tolófájások, rohangáltak körülöttem az orvosok és szülésznõk, Életem Párja pánikszerûen kimenekült a folyosóra. Persze nem bírta sokáig odakinn, a második tolófájásnál már ott is állt az ágy mellett, hozott egy vizes ruhát, hogy majd õ azzal törölgeti a homlokomat, mint a filmekben.
Megállt a fejemnél, egyszer végigtörölte az arcomat (nagyon jól esett!), azután hirtelen az események hatása alá került, és csak nézte döbbenten, a meghatottságtól könnyes szemmel, ahogy megjelent a kisfia fejecskéje a lábaim között...
{Itt helyt kell adnom az érintett tiltakozásának. Állítja, hogy minden tolófájás alatt hûsítette a homlokomat. Amire én emlékszem, az csak egy pillanatfelvétel az arcáról. Bizonyára így van, végül is én nem igazán rá figyeltem akkor? }
Semmihez nem hasonlítható boldogság volt, mikor a hasamra tették PiciLacit, úgy, maszatosan, az Apja lehajolt hozzánk, és mindkettõnket átölelt, a Pici meg abban a pillanatban abbahagyta az üvöltést, és halk, panaszkodó szip-szip hangocskákat hallatott. Bevallom, én bõgtem... meg az Apja is... Csak a baba nem bõgött hármunk közül.