Új privát üzeneted érkezett!

Skála_kópé
Én is úgy tudom, hogy nem fertőző.Ez egyfajta bőrbetegség ami az immunrendszer rossz működése miatt alakul ki, de azért érdeklődj utánna.Szerintem.

Inci
28+4

Kép
Kép
incike

Kópé,

NEM FERTÕZ!!! Lappang a szervezetben, és amikor megroggyan az immunrendszer, előjön. Soha enm fog eltűnni szegény kislány szervezetéből, csak hol előjön, hol nem. Rokonságban áll a herpesszel, de férj szerint még fogdosni is lehet, akkor sem fertőz. Õ is kezelt ilyen beteget. Gondold csak el, Izraelben kezelik őket a Holt-tenger vizével, még ha egy medencében vagy velük, akkor sem kapod el. csak szegényeknek elég ronda tud lenni. Valszeg azért enm mehetett iskolába, mert az elején irtóra tud fájni a bőr.

katus
Vendég

Sziasztok!

Nemigen volt időm leülni a gép mellé ezidáig, de ma korán bejöttem. No nem azért mert ilyen kis szorgalmas vagyok, hanem mert a gyerekem korán ment kirándulniKép
Visszaolvastam, tali?! Jól hangzik...

Kópé!
Az én leánykám az Újvidék térre jár suliba!

Az övsömörröl nem nyilatkozom, csatlakozom Katushoz-ő mindent megírt.

Hogy vagytok kismamák??

A héten ismét sok a gyerek, úgyhogy akinek szülni kéne várjon picit, mert nincs helyKép
73oktober

Jó reggelt Mindenkinek!

Övsömörrel bajlódó betegem nekem is volt,még nővérke koromban.Igen,amikor fellángol,akkor nagyon tud fájni a bőr,és az első pár napban láz is társulhat.Szerintem is ezért nem mehetett a kislány suliba.Akkor még én sem voltam bárányhimlős.Rá egy-két évre,21 évesen estem át a bárányhimlőn.Nagyon enyhe lefolyású volt,csak szobafogságra voltam ítélve,és nem mehettem dolgozni.Kép

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Ne haragudjatok,ha ebből újra egy hosszú mese kerekedik ki!
Igaziból örülök meg bosszankodom is.

Előbbit azért mert a budafoki SZTK-ban nagyon gyorsan intéződött a "betolakodóm" elleni hadművelet,1 napra rá már kezemben is volt a gyógyszer.A receptet a volt dokim irta fel,rendes volt mert egyuttal vérvételre is küldött(33.hét),megnézett ultrahangon és azt mondta nem lát kóros elváltozást,de a kamrákat 1cm-nek mérte!! Na,akkor ez most,hogy van?Minden rendben(megnyugtatjuk a kismamát),de a kamra a kritikus felső határon van!
Valószinű ő nem sejtette,hogy a genetikán elmondták nekem mikortól kóros.Még a kartonomra is ráírta szó szerint,hogy agykamratágulat nem látható!!!!Nem tudom mit gondoljak erről az orvosról.Ja,és kérdezősködésemre azt is elismerte,hogy a Sz.Imre kórház szülés után küldené a babát a klinikára.....ott ehhez jobban értenek.
Ezek után még az is tetézte a másnapomat,hogy mikor mentem a vércsoport kartonomért, a laborban(ellenanyagot néztek)közölték,hogy az asszisztens már aláírta és felvette helyettem,holott úgy tudom azt személyesen nekem kellett volna kivenni+aláírni.

A hab a tortán az,hogy hétfőn megyek a Beke doktorhoz,és vinni akartam az összes leletemet.
Gondolom elvégzi a klinika ismételten a vérvizsgálatot,ha meg nem, akkor odaállok a régi orvos elé és elkérem a leleteket.Nem értem,hogy ő ,mint ambuláns orvos miért vette ennyire készpénznek,hogy nála szülök,holott erről szó nem volt.

Még egy kérdés:tapasztalatotok szerint mit kell vinni szüléskor a klinikára (babának+mamának)?Az általános dolgokat sejtem én is,de ezen kívül?Pl.mennyi ruha,pelus a babának,hálóing a mamának.

Már alig várom a hétfőt!Megkeresem az ajánlott szülésznőt is,remélem nem mond nemet!
Szép napot!
Detti
detti0

Ismét én....

A 33.héten a BPD 85mm volt.A doki megjegyezte,hogy lemaradt,de nem mondta mennyi kellene legyen...
Van konkrét érték,vagy ez is babafüggő?

Köszi!
detti0

Szia Detti,

pelust adnak a csecsemősök,meg kapsz majd ajándék csomagokat is,amikben szintén lesz egy pár db pelus.(term. újszülött méret).Ki szokták osztogatni a nővérek,de ,ha kérsz,mert elfogyott,akkor adnak.A baba klinikai ruhában van,meg angolpólyában.Rucit sem kell neki vinni.
Én az elsőnél csk hálóinget vittem,aztán rájöttem itthon,hogy a pizsi jobb.Ha jó időben szülsz,vannak ugye térdig érő nadrágos,és rövid ujjas pizsik.Nekem nagyon bevállt,másodszorra már pizsiben voltam.Volt hálóingem is,de 1x volt rajtam.Szerintem olyan 4-et jó bevinni.De ad a klinika kh.-i hálóinget,ami kicsit szakadt,nem tudom,nekem nem volt gusztusom hozzá,csak a szülőszobán-ott kötelező volt.Bugyiból meg sokan dícsérik a Tena hálós bugyiját,én inkább vettem pár nagyobb méretű,olcsó bugyit,aztán mentek a kukába,amikor vége lett a gyermegyágyi folyásnak.Tena betétet feltétlenül vigyél!!!!" csomi tuti elmegy belőle,aztán már jó akármilyen más eü.-ibetét is.Sőt,ha burokrepedéssel indul a dolog,akkor a szülőszobán már egy csomi Tena elmegy...
Ajánlom még figyelmedbe az intimmosakodó mellé,az intim törlőkendőt.nagyon jól hűsíti a gátat,és persze még higiénikus is.
Most ennyi,hiszen az általános dolgokat tudod.
Ja,popsitörlő,popsikrém,alkohol,stb...,van a klinikán,minden kórteremben!

Dóri
angelheart

Szia Dóri!

Örülök,hogy írtál! Én is nagyon pizsi párti vagyok,azt is viszek.Nagyjából azok már megvannak miket leírtál,egyedül a Tena betét nincs,abból milyent kell venni? Gondolom nagyobbat...A hálós bugyiból csak kettőt vettem,elég furcsán néztem rájuk mikor kibontottam!Valószínű zavarnának úgy,hogy sokkal jobbnak tűnik az általad leírt,megszokottabb változat:olcsó,eldobható (irány a kinai piac DDD).
A szülőszobán fura,hogy kötelező a kórházi hálóing,én leginkább egy nagyobb pólót képzeltem el magamon...

Még valami eszembe jutott!

Ha beindulnak a fájások ki lehet-e hívni a mentőt,azaz kijön-e?

Előfordulhat,hogy egyedül vagyok itthon,a férjem a város másik végén dolgozik,csúcsforgalom stb.Rossz lenne dugóban vajúdni.(XXII ker.- Klinika nem kis távolság)

Detti
detti0

Detti,

én is ezen a mentő-dolgon agyalok hetek óta, nagyon körbejártam a témát.
A következőre jutottam: magán mentőtársaságot nem találtam. A Mentők kimennek érted, azonnal értesítsd őket, amint érzel vmit! Elvileg csak az ügyeletes kórházba kötelesek vinni, DE nem szoktak vacakolni a vajúdó kismamákkal, általában beviszik a választott kórházba. Nem árt, ha van nálad 2-3 ezer Ft...
Én is mentővel iszkolok be, ha az uram épp dolgozik majd. És legalább nem kell majd a dugóban sem állni.

Katus
Vendég

Lányok,

tutira a választott intézménybe visz a mentő,ha a kismama könyv hátuljába bepecsétel a doki,és ír mellé pár sort,hogy szülés megindulása esetén od vigyenek.

Detti!

XXII.ker. hol???Egyik barátnőm Dec.-re várja az ikreit,ő a Péter-pál u.-ban lekik...
Tena betétet a patikában kérjél,mondjad,hogy szüléshez ,és tudják,hogy milyen kell.Én már nem emlékszem sajnos.

Dóri
angelheart

Katus!

Ezek nagyon de nagyon megnyugtató hírek!!!Örülök,hogy megkérdeztem,és megírtad.Na,csak még egyszer cukkoljon a drága kis férjem a fórummal...nem is sejtheti,mennyi segítséget kap itt az ember,ismeretlenektől önzetlenül.
Lényeg,hogy én még csak magamban paráztam ezen a kérdésen,nem is gondoltam,hogy a mentő köteles kijönni.Az meg szerintem is megoldható,hogy oda vigyenek ahová kérem.Naná,hogy nem okvetlenkednek egy vajudó,hisztis(gondolom én)nővel!

Köszi,egész jó napom lett ettől!

Detti
detti0

Sziasztok!

Detti!

Én használtam a korházi hálóinget, nem volt vele semmi baj, és annyiszor cserélhettem le, ahányszor csak akartam. Pár napot voltam bent, úgyhogy nem igazán érdekelt ez a része a dolognak. A szobatársam pedig, ahogy te is elképzelted, nagyobb méretű pólóban volt. Senki sem nézte, hogy mi van rajtunk, a lényeg, hogy nekünk kényelmes legyen és könnyen lehessen benne szoptatni.
Ne feledj el vinni magaddal ásványvizet vagy valami folyadékot, mert nagy szükséged lesz rá. Kaját viszont kapsz! Wc papírt vigyél no meg tisztálkodószert, törölközőt, de minden egyebet ad a klinika, mármint ami a babának kell.

Dóri!

Azon már én is gondolkodtam, hogy miként fogom megoldani az egyszerre való sétát a gyerekekkel, de valószínűleg nekem is segítséget kell majd kérnem. Viszont igazad van, hogy később nekik lesz a legjobb, mert majd jókat fognak játszani együtt, és minket sem fognak olyan nagyon leterhelni, hacsak nem lesz: "anyú, a Martin .... , anyú, az Albert....." Erre külön fel kell majd készülnünk lelkiekben, de ez a nagyobb korkülönbségnél is így van!

Nem lakik közülletek senki sem Csepelen?

Üdv Zsuzsa
kormosmzs

Zsuzsi!

Hogy vagytok?!Albi,Martin??

Dóri
angelheart

Jól vagyunk, csak estére elfajúlnak a dolgok. Martin annyira elfárad, hogy dúrvúl és olyasmiket csinál, amiket nem szabadna neki. Albert rendesen eszik, eddig nem sokszor kellett neki tápszert adnom. viszont nem tudom mi lehet az oka annak, hogy néha szinte "löttyedt" a mellem, tehát alig van tej benne! Hiába iszok rengeteget! Szegény csak szívja, szívja majd kiköpi és elkezd sírni! Az este folyamán viszont megtelik, és reggelre rengeteg tejem lesz, de pont estére nincs és kifejni is alig tudok belőle! Nincs valami tipped?
kormosmzs

ZSUZSI!
NYUGI! ÁLTALÁBAN ESTÉRE MINDENKINEK KEVESEBB A TEJE,A BABA IS KEVESEBBET IGÉNYEL,ÉS EZ A TEJ TÖMÉNYEBB!A REGGELI TÖBB,DE HÍGABB!
Viszont így 2.-nál nagyon fontos a nyugalom,ami ugy nem biztos,hogy megoldható!Nekem is többször volt "plöttyedt" a mellem,mint Marcinál,de asszem ez érthető.Marcinál is elsősorban durvaságban nyílvánult meg a féltékenység.
Amit ajánlani tudok,feküdj,le,ha véletlenül együtt alszanak!!!A másik meg a C-vitamin!Napi 3x 200mg-ot nyugodtan kapjál be!Akármilyen jó,pl. a Béres is.

Dóri
angelheart

Ó! Köszönöm! Igazad van! Erről teljesen megfeledkeztem! Mármint a vitaminokról! Lepihennék én, de kíváncsi vagyok rátok is és ilyenkor ideülök egy kicsit a géphez! Estére már annyira elfáradok, hogy inkább lefekszem. közben pedig még a páromnak is segítek munkát keresni, mert szeptember 1 óta nincs munkahelye, és fizetnünk kell a rezsi mellett a lakás árát is. Nem egyszerű most a helyzet. Nem tudom mikorra talál melót, de reménykedem, hogy minél hamarabb!

Zsuzsa
kormosmzs

Zsuzsi,

szorítok a melóhely miatt!Segélyeket ne szégyenljetek kérni!!!Védőnőt kérdezd meg!Én azt mondom,ha a cigány kiharcolja ,akkor a magyar ember is harcolja ki!ami jár,az jár!!!

Dóri

Ja,itt a többség zuglói,én újpalotai vagyok-sajna messze Tőletek
Kép
angelheart

Sziasztok,

Először is köszi mindenkinek, hogy megnyugtattatok övsömör ügyben! Azért a kislányt kerülni fogjuk pár napig! Szegény Kép

Zsuzsi,

Ez a helyzet tényleg nem az, amikor nagyon nyugodtan és kiegyensúlyozottan telnek a napok. Hiába is mondanám, hogy nyugi, meg, hogy ne izgasd magad, az sem tesz jót a tejtermelődésnek, én ennél kisebb dolgokon is tudok stresszelni.
Mindenesetre én is drukkolok, hogy mielőbb találjon munkahelyet a párod.

Van egy ún. "Otthon segítünk" szolgálat is, akiket esetleg érdemes lehet felhívni. Gyakorlatban nem tudom milyenek, de a rádióban hallottam róuk, és pont a kisgyerekes anyukáknak nyújtanak hetente egy-két alkalommal segítséget, pénzt nem kérnek érte, lelkes önkéntesek végzik a munkát, akik maguk is átélték már ezt az időszakot.

Dóri,

Ejnye-bejnye, mindjárt jönnek a jogvédők és bezárják ezt a honlapot! Kép

Katus,

Ctg-re mindig feljössz Egerből? Azért ez elég fárasztó lehet! Hogy tudod megoldani? Autó? Vonat? Hoznak?

Kópé
Vendég

Kzsuzsa
Megkoszonnem ha megadnad a szamat ,hatha eg szamitasba jon.Kép

Dori
Az en vedonom tuti nem tud ajanlani,minden kerdesben nagyon kis bizonytalanka kezdo meg...

Sszo
Na akkor megis te vagyKépPont jovov heten jonnek hozzank a kozvetlen volt kollegak latogatobaKép
Bocsesz de nem emlekszem rad,annyi uj arc volt akkorKépJo dontes volt a klinikaKép

Kope
Tenyleg nem fertozo,apukamnak is volt es sosem kaptuk el.

Detti
Annyit tennke meg hozz hogy igen a halos bugyi eleg bizarr,viszont ennel kenyelmesebb nincs,mintha rajtad sem lenne.Plane csaszi utan volt nagyon jo mert nme nyomta a sebemKép
En egyedul voltam otthon amikro emgindult a szules,de nme amentot hivtam,mert eleve panikba esnek tole,meg 5 percere volt a klinika autoval igy taxit kertem.Persze uram a masik vegebol jott a varosnak ezert indultam egydul.

Zsuzsa
Szoritunk a melo miattKép
A homeos bogyot nem probaltad tej szaporitasra.?

Oktober
Kepzeld megsem kell muteni,minden OKKép

En sem zugloi vagyok DoriKép

Na megyek mert ma vendegek jonnek es meg sutit kell vennem a cukibanKép

kataa

Kép
Kép
kataa

Kópé,

Kép

A másik,amit Zsuzsinak írtál,a Kaatáék Marika nénije is attól a szolgálattól járt!Õ is a rádióban hallott róluk!Azért jó,hogy van ilyen!!!
Nektek ki szokott segíteni??Nagyszülők??
Én hosszabb távra (mondjuk nekem már 2 nap is az)még sosem adtam oda Marcit egyik nagyszülő-párosnak sem!Pedig Anyukámra maximálisan rá merem bízni,ő majd1 mindennap jön,és ismeri a napirendjüket.De valahogy mégis.Még olyan picinek gondolom őt is.Botiról meg nem is beszélve!

Kataa,

majd csak megszokja Alex a naffiús ágyikót!!
Nekünk Marci korán megszokta,10 hónapos korától a franciágyon alszik...
Valahogy ideje lenne összeszoktatni a két fiút!!!
öTLET???!!!!

Dóri
angelheart

Kataa,

tudom!IX.ker...Kép
Ezért sem jó a házatokban levő konditerem.Sajna,nagyon kiesik!Ill. messze van

Dóri
angelheart

Kope
Nekunk toluk volt Marika neni 1 evig KépNagyon megszerettuk,Alex is.Heti 1 delelott vagy delutan jarhatnak es teljesen ingyen.Sajnos a nenink nem vallalta utana mert neki is vannak unokai es a penz sem kell neki,ezert dolgozott ennek az alapitvanynak hogy segitsen.
En is odzkodtam az elejen de szipmik voltak es kiprobaltuk.PErsze egydul csak fel ev utan hagytam oket,de lefoglalta amig en mast csinaltam.
Nalunk nem penz kerdes a babysitter csak epp nehezen bizom ra idegenre a gyerkocot+lakast.Nagyi messze lakik+csak hetvegen er ra.Bar igy is csak 4* volt lekulunk az elmult 3 evben naluk.Ok akarnak csak en engedem nehezenKép
A hetkozi beugrast kene megoldani valahogy,csak nem tudom hogyan...

Kép
Kép
kataa

Dori
Egyszerre irtunkKép
Tegnap mar egy mukk nelkul aludt el es ejjel sem ebredtKépBizti kellett neki ez a par nap,pont 1 hete vettuk,de hetvegen nem aludt benne,anyueknal volt.
Hogy hogy a Francia agyon alszik?Veletek?
Vagy kulon francia agya van??Kép
Nalunk lesz kulon szobaja a ket gyereknek igy ez nem dilemma,de szerintem tedd oket ossze aztan megszokjak egyszerKép

Kép
Kép
kataa

Dóri,

Nálunk a szüleim segítenek, akik a közelünkben laknak, tehát, ha napközbeni intéznivaló van, akkor férj, nagymama, nagypapa, kicsit előbb jön vagy később megy dolgozni (még a nagyszülők sajna nem nyugdíjasok). Ha esetleg esti programunk lenne, vagy az ominózus prágai kiruccanáskor is ők jönnek át hozzánk, úgyhogy a gyerek a saját ágyában aludt. Ennek persze megvan az a hátránya, hogy ha mégis előbb-utóbb esetleg "lepasszolnánk" valahova, biztosan nehezebben alkamazkodna az új helyzethez. Na de ez még egy-két évig nem kérdés!

Ami az összeszoktatást illeti:

Hát ez jó kérdés. Én már egy szobában rakom le őket aludni, aztán éjjel vagy ott csöndben megszoptatom Anikót, vagy akkor átviszem a hálóba a mózeskosárba, de ezt már nem akarom sokáig fenntartani. Egyrészt kényelmetlen lehet neki az a szűk kosár, másrészt talán minél előbb megszokja a kis helyét, annál könnyebb lesz később. Zsoltinál ez bevált, 3 hónapos kora óta a saját ágyában végigaludta az éjszakát, sosem volt gond a lefektetéssel, de a második gyereknél már nem olyan egyszerű. Amint nyekken odarohanok, hogy nehogy a "nagy" felkeljen. De így meg hogyan fog leállni az éjszakai szopiról?

Kópé
Vendég

Kataa,

Lemaradtam erről a kiságy témáról. Nálunk is lassan aktuális lesz, mert szegénykém még mindíg a "rácsos ágy fogja"! Persze ez nekem egyelőe kényelmes, mert így legalább nem jár-kel hajnali fél hatkor, ami nem lenne ritkaság, hisza akkortájt kel és ha este letrakom, akkor is max,. a kiságyában "olvasgat". Nálatok ill. ahol már nem rácsos ágy van, ezt hogy oldottátok meg? Tartok tőle, hogy azért előbb utóbb minden szempontból kinövi, sőt már ő maga kérdezte, hogy mikor kap nagy-ágyat. Most éppen ezzel próbálom motiválni a szobatisztaságra nevelésben: a nagyfiúk kapnak nagyágyat, és ki a nagyfiú? Aki nem a pelusba pisil-kakil. Ha majd a bilibe/WC-be végzi a dolgát, kap új ágyat. Jó ötlet nem? KépEgyelőre tök hatástalan Kép

Kópé
Vendég

Hát nálunk az a gáz,hogy Marcit kicsit "elszúrtuk".Első gyerek.
( hós korában már teljesen ki voltam,akkor költöztünk ide.Marci kb. 5x ébredt inni,amíg szoptattam,addig csak 2-kor,meg 5-kor.De ahogy abbahagytam,ébredt én meg itattam,aztán rákapott erre.Akkor kaptam kölcsön a szomszéd anyukától egy könyvet :Aludj jól gyermekem.Vannak,akik drasztikusnak tarják,de tökéletes támasz azoknak,akik már totál kivannak az alváshiánytól!
Nekünk ráadásul akkor volt a lakásfelújítás,4 hónap anyóséknál,teljesen kész voltam...
Na,Marci 4 nap alatt szépen meg is tanult elaludni a könyv segítségével,nyugodtan mentünk szilveszterezni is.A bibi az,hogy ez csak 2 hónapig tartott!Akkor valami történt,megijedhetett,vagy nemtom,de úgy sírt,hogy csak na!Nem akart aludni!Természetesen bevetettük megint a könyvben leírtakat.Marci úgy behergelte magát,hogy sikerült mindent összehánynia.Akkor azt mondtam,hogy nincs szívem ezt folytatni!Pedig a könyv a hányásos esetekről is ír!
Azóta a franciaágyon alszik.Du. viszont Botival a gyerekszobában az ő (nagy)ágy
án.Kisebb tortúrával,de elalszik.
Botinál már 2 hónaposan elérkezett az alvástanítás ideje.Egyik éjjel a kis büdös csak szórakozott velünk.Szopi,tea,minden,és a végén kiderült,hogy "csak" kézben akart lenni.Kettőkor kidőlt a család.Marci kivételével,ő este 9-től durmolt.
Boti 2 nap alatt megtanult aludni,azóta néha vannak rosszabb éjszakáink,pl.fogzáskor,de nincs okom a panaszra.
Nálunk az a gond,hogy Marci 2 éjjel felket Boti sírására,megkérdezt ,hogy miért sír,aztán aludt tovább,de Boti felébred Marcira!Napközben is sox van olyan ,hogy Marcikám elkezd hisztizni,és Boti felriad.
Azt hiszem ez addig fog tartani,amíg Botinak is el nem mélyül az alvása.
Hát röviden ennyi a mi kis történetünk az alvásról!

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Dóri, jó ötlet ez a kiskönyvbe való pecsételés, biztos ami biztos!!

Kataa,
sógornőm Pesten lakik, nagy tapasztalt baby-sitter témában, kértem tőle javaslatot. Ha van vmi, szólok.

Kópé,
most a héten enm mentem Pestre CTG-re, csak itt Egerben. De előtte és jövő héten is megyek, mert ez a SZABADNAPOM!!!Hogyne mennék? Ügyesen beülök az autómba, elvezetgetek, Pláza-cicát játszom (tolatós pngvinnek álcázva), junk-food-ot eszem, barátnőzök, klinikázom és estére haza. Hát így. De jövő héten már költözünk.
Jó lenne találkozni mindenkivel, okt első hete, Zugló?
Tegnap Liza, addig menőzött, hogy elvágódott egy kanállal és ásványvizes palackkal a kezében, felvágta vmelyik az ínyét. Taxival rohantunk a kórházba-taxis enyhén meg volt szeppenve-de nem lett semmi nagy baj, csak a nyálas vér kicsit ijesztő volt, ahogy csorgott a szájából. Vizsgálat közben bepillantottam a szájába, és:3 RÁGÓFOGA KIBÚJT EGYSZERRE!!!!! Hát ilyen trehány anyát, nem vettem észre, mert nem a következő jött asorban, hanem egész hátul. Ilyen kis ügyes az én lányom! KépKép

Katus
Vendég

Én megyek a talira!
Majd addig még lepontosítjuk,hogy mikor,és hol!Babás lesz,ugyi??
angelheart

Rágófogakra irigy!
Marcinak még négy! rágófoga van hátra,hogy kibújjon,és nagyon szenved!Én is...
angelheart

Sziasztok!
A tali jó ötlet, engem is érdekel! :-)

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Jó ötlet a találkozó! Nekünk is OK lenne az okt eleje. A Zugló is megfelel!Kép

Katus,

Mindent értek, használd ki Kép

Kópé
Vendég

Kzsuzsa!

Látom van 1 kis cici gond! Igaza van Dórinak, az nem baj ha estére nem feszül a melled. Fontos a sok folyadék és sztem szedd tovább az Elevitet, mert a vasra is szükséged van. A C vitamin azért is jó, mert segiti a vas felszivódását.
73oktober

A mentő az tényleg a legjobb ötlet, de ragaszkodjatok, hogy a klinikára hozzanak benneteket. Szerdán jött egy anya, babával és ki voltak akadva a PICen a dokik, mert a köldökcsat nem volt jól lezárva. A baba a mentőben vagy otthon született. Persze ez a ritkább, meg nem minden mentős egyforma, csak van ilyan is.
Habár azt hallottam, hogy vidéken meg akarják szüntetni a koramentőket, mert "túl drága".
73oktober

Lányok,
sajnos a hétvégén nem leszek gépközelben,mert kihasználva a jó időt,holnap reggel indulunk velencére.
Remélem sokat tudok majd visszaolvasni,és taliügyben is lesznek fejlemények!Mindenkinek
Képkívánok!

Dóri
angelheart

Detti0-Nekem a 34-35. héten mondták, hogy a BPD 81. De azt is gyorsan hozzátették, hogy ne aggódjak, nincs gond... Amúgy ráírták a papírra, hogy a baba 32 hetesnek és 4 naposnak felel meg ez alapján.
És én amúgy Pesttől 35km-re lakom. Szóval ne izgulj! Beérsz!!! Kép

Angelheart- Én kértem a klinikán, hogy írják bele a kiskönyvbe, hogy majd a mentő oda vigyen, de nem írtak semmit. Nincs is nyoma annak, hogy ott jártam, csak a jelentkezési lap. És azt mondták, hogy ha megmutatom azt a fehér jelentkezési lapot, akkor bevisznek. Remélem ezen már külön nem kell aggódnom! Mert amúgy helyileg én Székesfehérvárhoz tartozom.
De ha esetleg nem akarna a klinikára vinni a mentő, akkor fogom magam, kiszállok és hívok 1 taxit! Kép
papucikam

Sziasztok! Kép Kép

Köszönöm a bókokat Balázs nevében. Igazából kicsit meg volt szeppenve (ez látszik nagyon a képen) mert még nem látott tortát, no meg gyertyát sem.

Kópé Kép
Nekem is volt kb. 3 éve övsömröm v. övsömöröm(milyen hülyén hangzik Kép így leírva). Hát nem volt kellemes az a hét amig tartott, és a pöttyök nyoma elég sokáig megmaradt. Én is úgy tudtam hogy nem fertőz, de azért én sem örülnék, ha ha vki ilyen nyavalyával kerülne Balázs közelébe...

Én is, én is benne vagyok a talákozóban!!! Vmilyen jó helyet kéne találni.
Vkinek van ezügyben vmi jó ötlete?

Dóri Kép
Velencei tó, igen jól hangzik, használjátok ki a jó időt amíg lehetséges.
Apa holnap utazik az Adriára, úgyhogy szalma leszek 1 hétig, bár Anyukámat felszerveztem vasárnaptól, mert egyedül nehéz esténként Balázzsal...

Alvás: látom mindenki küzd az alvással Kép, nálunk is nagy problémák voltak ezen a téren, az alvásrendelést is megjártuk a Madarászban, és azóta hála égnek alszunk (voltak azért visszaesések a fogak miatt).

Én is mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok!!!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Lányok!

A mentősök csak örülnek, hogy egy szülő nőt kell szállitaniuk, nem pedig egy hulla részeget a detoxikálóba. Ne izguljatok, egyébként ha bármi gond van úgyis hozzánk kerültök!Kép
Minden út Rómába vezet!
Na de félretéve a tréfát, bemutatjátok azt a kis kék kezelős könyvet, amit a klinikán kaptok, és máris kiderül, hogy hová tartoztok. A mentősök nem hinném, hogy mernek ilyen dologba beleszólni, kivétel ha valamelyikőtök (baba/anya) egészsége veszélyben van.

Mindenkinek jó hétvégét!!!
73oktober

Sziasztok!

Köszi az infókat! Nálunk úgy működik a dolog, mivel nagyon féltem a fiúkat és nem merem rábízni őket senkire sem, hogy anyósom (mivel itt lakik a szomszédban) néha átjön és segít, vagy vigyáz 1-2 órára valamelyik fiúra. Az igazság az, hogy nevelés szempontjából sem szeretem, ha túlságosan sokáig más felügyel rájuk, mert lehet, hogy olyat enged meg nekik, amit én nem, vagy olyat tílt, amit én nem. Én pl. nem engedem a pici gyerekeknek, hogy habszivaccsal játszanak vagy hungarocellel, de anyósom igen, amitől én hét frászban vagyok, mert ha lenyelik,akkor nagy a baj! Pedig anyósom állítólag a Heim Pál gyerekosztályán dolgozott! ki érti ezt!? És azt sem szeretem, ha kiabálnak a gyerekekkel, pedig anyósom és anyám is állandóan kiabál, ha valami nem tetszik nekik. Anyura egyáltalán nem bíznám rá a gyermekeimet, mert rájuk fujja a cigarettafüstöt. Szomorú ezt mondani, de sajna így van. Anyuékhoz ritkán járunk, és a feltételem az volt, hogy ha rágyújt a gyerekek jelenlétében,akkor nem megyünk többet, jöhet ő hozzánk, de itt nincs bagózás. Anyósoméknak is ez volt a feltétel, ezért jönnek ők át hozzánk és nem fordítva. No meg anyósoméknak van egy kutyájuk, ami nagyon nyáladzós fajta, én nem szeretem.

Még írok!

A hálós bugyi tényleg jó szolgálatot tesz, főleg császinál, ezt én is ajánlani tudom. És könnyű kimosni is. Hamar szárad!

Az övsömör tényleg nem fertőz, anyunak is volt, onnan tudom. Nagyon fájt neki, és lassan gyógyult. Azért én sem vittem a gyereket egy darabig hozzá, biztos- ami biztos alapon.

Mi az a homeos bogyó?

Zsuzsa
kormosmzs

Sziasztok

Nalunk is volt alvastanitas ugy 11 honaposan,mert addig (elso gyerek leven)ringatva aludt elKépKépaztan megtanitottuk 1 het alatt aludni es bevalt,bar o vegigaludt az ejszakakat 3 hos koratol csak az elalvasra kellett ravezetniKép
Ha majd lesz egyszer teso az egy darabig velunk fogaludni aztan a kulon szobaban.

Kope
Nalunk mindket mod mukodik hogy anyueknal alszik vagy ok vannak itt.Nem zavarja meg az elalvaskor egyik sem.Talan mert sokat voltunk vele naluk es megszokta mileott otthagytuk eloszor nyaron.
Megmondom oszinten, hogy eddig azert nem vettunk agyat mert kenyelmes volt az hogy nem maszik ki(pedig ki tudott) es el is fert benneKép
1 hete vettuk az agyat es csak befekudt es par perc mulva laudt,tetszett neki hogyO mar nagy fiu ezert van nagy agya.Szerintem ez nalatok is bevallnaKép
Alex 2 eves es 3 hos koratol szobatiszta,de magatol,nem nyomattam neki a wc teamt.szerintme ebben kozrejatszi ka bolcsi ahol latta a tobbi gyereket.

Katus
Koszi elore isKép
Gratula a fogakhoz.Nalukn si volt mar elesos,verzos eset,de szerencsere nem voltak komolyak,csak annak latszottakKép

Taliban en is benne vagyok amennyiben delutan van,Zuglo is OK.
Mennem kell,
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

73Október!

Megtennéd nekem, hogy megmondanád (sajnos nem tudom a nevét) annak a csecsemős nővérnek, akivel fütyi témában beszéltem, DIPROSALIC nevű krémet kell elméletileg a fütyre kenni, amitől elvékonyodik egy kicsit a bőr és így könnyebbé válik a bőr felhúzása. Nem jutott az eszébe a krém neve, és nekem most egy gyermekorvos ajánlotta ezt, de csak receptre adják ki. Hátha valakinek tudunk még ezzel segíteni!
Megpróbálok mindent megtenni cici ügyben, hogy legyen tejem, de az az igazság, hogy szinte magamba kell erőszakolnom a kajákat, mert annyira nincs étvágyam. Egyedül a milli krémtúró jön be, de azt viszont hétpofára tömöm magamba!

A taliban én is szívesen benne lennék, de nem tudom, hogy ez most nekem kivitelezhető lesz-e! Mindenesetre, ha nem jönne össze, akkor vigyetek magatokkal fényképezőgépet és csináljatok egy pár képet, hogy én is ott lehessek, legalább lélekben!

nekem fura, hogy mindenkinél gondot okozott az alvás. Nálunk ebből sohasem volt probléma. Martin fél hat - hat körül ébred, most már ebéd után alszik egy - két órát és este 8 után, fél kilenc tájékában már alszik is. Nagy ritka, ha fennt van még 9 órakkor. A húgomnál viszont a kislány ébred kb 7 körül, alszik ebéd után és még este 11 körül fennt van.

Most mennem kell!
kormosmzs

Na,megjöttünk Velencéről,naggyon jó idő volt,gyerekek is nagyon élvezték.
Kocsimosás,meg takarítás is megvolt...

Katus,

most olvastam vissza,és nem igaz,hogy ilyen figyelmetlen voltam!
Szegény Liza!!!
Remélem már kutyabaja.Múlt héten nálunk Boti ütötte be úgy a száját,hogy én is majdnem autóba ültem,hogy kh.-ba menjünk...Mit csináltak Lizával,amikor bementetek????!!

Majd késöbb bekukk,csak fürdenek...

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Dóri,

tényleg tök jó lehetett Velencén, ebben a napsütésben! Nálunk hétvégén Anya vigyázott Lizára, szóval mi urammal moziztunk, házassági évfordulót ünnepeltünk, sétáltunk, jó volt. Liza szerencsére megúszta jól a sérülést, bal lent 2 alatt picit berepedt az ínye, de mire beértünk a kh-ba gyakorlatilag már nem is vérzett, csak nagyon szepegett az ijedtségtől. Azért ijesztő tud lenni egy vérző szájjal ordító gyerek!!!

Lányok,
nálunk Csipiszke velünk egy szobában lesz, hogy ne zavarja Lizát amíg éjjel is szopizik. Liza egyébként 8 hetes korától végigalussza az éjszakát. Mi, a nagy izgulós szülők 10 hónapos koráig bent aludtunk nála a gyerekszobában, amikor is már szabályyosan kizavart minket onnan. Már annyira zavartuk, hogy azért nem aludt jól, mert mi is ott szuszogtunk. Amióta kiköltöztünk, tökéletes az éjszakai nyugi. Nagyon sokáig mi is kézben altattuk esténként, de egyik pillanatról a másikra átszokott az ágyban való önálló elalvásra. Csak betesszük, és eldől. Nagyon elkényeztetett minket, kíváncsi vagyok Csipiszke módszereire.
Holnap megyek nagy-generálra, CTG, uh, vizsgálat.

Katus
Vendég

Ja, és ha még nem szülök, mit szólnátok egy jövő hétfői vagy keddi találkozónak? Zugló vmelyik játszóterén, ha jó idő van. Ha rossz, gyertek fel hozzánk nyugodtan, majd írok mail-ben címet.
Mit szól a mindenki aki ráér???

Katus
Vendég

Katus,

nekem okés a tali időpont!!!De.,vagy du.???
Inkább de.,nem??!!
angelheart

A hétfő-kedd nekünk is Ok, akár délelőtt mindenképpen, délután alvás van kb 3-ig vagy nem, de ez mindig aznap derül ki.

Valamelyik zuglói játszótér is megfelel - naná! Kép

Kópé
Vendég

Hahó lányok!
Mindeninek jól telt a hétvége? Nagyon belejöttetek a szervezésbe a találkozóra. Jó nektek, hogy egy kupacban laktok egy páran :-))))
Dóri! Küldd el a mailedet mégegyszer, kérlek! Álmatlan éjszakáim voltak, hogy kitöröltem véletlenül :-))
Pénteken 4 órát kellett várnom a ctg-re, azt hittem: kihullik a maradék hajam, de minimum megszülök. Ennyi nő még nem volt ott egy rakáson. És milyen hülye, idegbeteg volt egyik, másik. Aki utánnam jött elkezdett hisztizni a nővérkének, hogy már órák óta vár... Mer' más nem, mi?
Aztán a dokimat már meg sem tudtam várni, miután bejutottam, mert hetekkel előre be voltam jelentkezve fogorvoshoz, és így pont átértem a hozzá. Pankával röpke negyed óra alatt produkáltunk egy frankó eredményt, és már robogtam is. Úgy sietek néha a fogorvosomhoz, mintha szeretnék odajárni :-)))))
Katus!
Nagy mákja volt Lizának az eséssel, mert a barátnőm lánya tavasszal olyat bírt "taknyolni" az asztal szélében, hogy teljesen felrepedt belül a szája, több öltéssel kellett összevarrni és úgy nézett ki a gyerek, mint Sly a Rocky IV-ben Drago ellen. Tiszta kék-zöld, meg mindenféle színű volt. Nagyon ijesztő volt. Szerencsére, hogy Lizának nem történt nagyobb baja!!!!
Ja! Tudom, mihez akartam hozzászólni a múlt héten. A szoptatás vs teáztatás(cukros víz) a kórházban.
Szóval, amíg bennt voltam a Szabival adták nekünk is a cumisüveget, itattam is belőle a babát, aztán utánna pontosan 21 hónapig szoptattam a gyereket (ebből tisztán hat hónapig csak anyatej!!!no víz, no tea, stb). Úgyhogy nem látok összefüggést vagy hogy a két dolog kizárja egymást. Ez olyan dolog, hogy az öt nap alatt a Szasza végig aludt bennt a kórházban, itthon pedig egy éves koráig szinte semmit, majd amikor megindult, akkor kezdett annyira kifáradni, hogy végigaludta az éjszakákat. Persze, akkor vettük a szobánkba, és a kiságyat rituális diadalordításokkal szétszedtem és hátravittem a sufniba :-))))))))A gyerek legnagyobb örömére:-)))
Nem számítok nagyon másra a kicsivel kapcsolatban sem, de úgy lenne igazságos az égiektől, hogy most legyen egy nyugis babám, aki tényleg csak eszik, alszik. De nincsenek illúzióim.....
Szabit félévig csak ringattam a kezemben, felváltva édes, jó anyámmal, mert senki nem akarta sírni hagyni. De mostanra olyan kis ragaszkodó, meg kedves gyerek lett, hogy nem is bánom.
Befejezem, mert ilyen sokat nem szoktam írni :-))))
Üdv, Ildi.

Kép
Kép
macskási

Sziasztok!

Na ma voltam a klinikán AFP vérvételen, "remekül" sikerült..
Szétcseszték a vénámat, keresztülszúrták, pedig nekem aztán olyan vénáim vannak, hogy minden nővérke ilyenről álmodik, hát sikerült..
Aztán a terhesgondozáson időpontot akartam kérni Fekete dokihoz UH-ra 2 hét múlvára, ahogy megbeszéltük, hogy akkor megyek, mire a nővérke közölte, hogy csak 3 hét múlvára ad és különben sem tudja, hogy mikor lesz Fekete doki..
Hurrá...
Még szerencse, hogy legalább a doki rendes, nem értem, mi olyan bonyolult abban, hogy egy dokihoz kérek időpontot.
A Nyírőben ez tök normális dolog és senki nem néz hülyén rám emiatt..

Na mind1..
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

Nincs meg a mobilja a dokinak? Én őt hívtam, ha menni akartam UH-ra. Ami a vérvételt illeti, ott az egyik hölgy valami iszonyú tapló tud lenni. Nekem is volt olyan ismerősöm, akinek a klinikán vérvélet után olyan véraláfutásos lett a karja, mintha összeverték volna.

Kópé
Vendég

Szia Kópé!

De, megvan a száma a dokinak, megadta rögtön mikor múltkor voltam, csak nem akartam mobilon zaklatni ilyesmivel, gondoltam elintézem helyben, ha már ott vagyok, de ezekszerint muszáj lesz felhívni..
Hát ez van. Vigasztal, hogy legalább a doki normális..

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

én kettővel csináltam itt végig 9 hónapot,hidd el nekem a végén 1 hét csúszás belefér az Uh-ba.Itt már inkább csak arról tájékozódnak,hogy milyen a baba fekvése(ezt külső tapintással is tudják amúgy),milyen a méhlepény érettsége,mennyi víz van...Nekem amúgy a Marcinál ép' kicsit szar volt a gép.Utolsó vizsgálaton 30 dekával kevesebb súlyt számolt a gyerekre,mint elötte.Aztán a mértnél fél kilóval nagyobb lett.De azon a héten az egyik gép mellé mért,ezt belsős embertől tudom...

Dóri
angelheart

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?