Sziasztok!
Már nem jelentkeztem jó ideje, de mióta apa itthon van a kényszerszabadságán egyszerűen repülnek a napok. Remélem, most már lesz munkahelye, nem mintha bánnám, hogy itthon van velünk, de az anyagi bizonytalanság egyre nyomasztóbb.
Szilvi
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, ne add fel ilyen hamar a szopizással járó küzdelmeket! Sok ismerősöm van, aki úgy járt, mint a Kriszta ismerőse. Hamar a tápszeres dobozhoz nyúltak, aztán tényleg egy hét volt, és máris elutasították a babák a szopizást. Két-három hónapig bírták. Ma már mindegyik sajnálja, hogy nem volt kitartóbb.
Én is sokszor voltam, hogy aggódtam a tej mennyisége miatt, főleg este, de mindig minden rendben volt. Ha kellett, két ciciből szopizott, akár 2 óránként (mert ilyen is volt), de aztán mindig helyreállt a rend. Én ittam a Laktoherb teát, napi 1 filtert áztattam 1 liter forró vízbe, és ezt iszogattam. ajánlom az Urtica Urens nevű homeopátis bogyót is, amikor Gergő 6 hónapos lett, akkor kezdtem el szedni, napi 2x5 bogyót, és 2 napon belül úgy megnőtt a tej mennyisége, hogy alig bírta kiszívni. Másoknak is bejött, és tényleg 2 napon belül érezteti hatását. Szerintem vegyél Te is, a rendőrség melletti gyógyszertárban lehet kapni, az Almádi úton. Fontos, hogy pihenjél sokat, meg egyél-igyál rendszeresen. A lakás takarítása megvár, a babásoknál tényleg nem ez a legfontosabb. Az elején persze én is, mint a többiek, sokat idegeskedtem emiatt, de nem éri meg! 2 hónap alatt beáll a rend a szopizás körül, persze csak akkor, ha ezt helyezed most előtérbe, aztán lesz idő mindenre. Délelőtt, két etetés között, lehet takarítani, meg egyéb házimunkát végezni. Én az ebédet az óvodából hozom, ez nagy könnyebbség. Főzni aztán nekem nem lenne időm. Elég a hétvége. Szóval kitartás, türelem, ez a lényeg.
Ja, és végül de nem utolsó sorban, nagyon édes baba Márk.
Kriszta
Képzeld, kedden mondta a védőnönk, hogy ő is hallotta, hogy egy orvos azt mondta a páciensének, hogy egy éven túl nem ajánlatos szoptatni, mivel növeli a mellrák kockázatát. A védőnő is mondta, hogy kiakadt, hiszen egy pár éve még azt mondták, hogy a szoptatós anyáknál ritkábban fordul elő. Most meg az ellenkezőjét állítják. Durva.
Megnéztem, nagyon szép helyen fogtok lakni! Biztos jól érzitek majd magatokat.
Anyapoc
Nem lehetett egyszerű a mozgalmas éjszaka, de szerintem volt valami a levegőben, mert én aki kisbabás anyukával találkoztam, mind mondták, hogy rosszul aludtak aznap éjjel a gyerkőcök. Gergő is óránként felkelt és sírdogált. Hajnalban már nem bírtam tovább, és odavettem közénk, ettől aztán aludt reggel 6-ig. Aztán szopi és tovább fél 9-ig.
Gergő is szopizik még minden este és amikor először felébred, ez 6 és 7 között van, aztán még alszik 1-2 órát. Most már gondolok rá, hogy elhagyom a reggeli szopit, aztán az estit, mert tejci igazából nem tudom, mennyi van még benne, de 10 kortynál nincs több, az biztos, mert ugye hallom, amikor nyel. Utána meg csak szívja-szívja, ami elég kellemetlen, na ilyenkor mondom, hogy vége, elfogyott. Szerencsére megérti, nem követelőzik.
Szomszéd: nem tudsz velük beszélni, elég durva, hogy 11-kor ilyen zajosan vannak. Tekintettel kellene lenniük a szomszédokra. Bár, amikor Vp-ben laktunk, nekünk is volt pár kellemetlen élményünk, de ez a családi házba költözéssel szerencsére megszűnt.
A múlt héten láttalak Benneteket még apával sétálni, mentünk a cirkuszba és megálltunk a Plusnál nasit vásárolni. Akkor mentetek el a mentőállomás előtt.
Sziasztok: Móni