Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dóri:

Az édesapja egy rendkívül lelkiismeretes, normális doki, nagyon tisztelem őt is. Ha hasonlít rá, akkor nem lesz gond. Kép
Remélem, sikerül is beszélni vele személyesen ma délután, majd írok, hogy mi volt.

Detti0:
Köszi szépen! :-)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Okés Zsuzsi.Este bekukkantok.
angelheart

Sziasztok! ;)

Jól eltűntem, tudom ... A héten is voltam bent a Klinikán 2*. Kaptam hüvelykúpot. Kép Betadine vagy mi. Az lenne a kérdésem, hogy tapasztalt-e valaki ez melett a hüvelykúp mellett víz szerű folyást?! (Már ha kapott ilyet itt valaki...)
Mert tegnap este nem tudtam eldönteni, hogy ez most magzatvíz, vagy csak tisztul a hüvelyem a kúp hatására...Ma viszont semmi!
Volt vérvételem is, meg vizelettenyésztés. Hétfőn lesz meg az eredmény. És ezentúl hetente 2* kell majd járnom... Kép

Nagyon fáradékony vagyok egyébként. Nem tudom meddig fokozódhat még ez, de ha nem kell sehova mennem, akkor nagyjából 3 órát vagyok fent és 2 órát alszom felváltva... Vastablettát is szedek!

Kormosmzs- Gyönyörű a babád!!! ;)

Na igen. A szülés! Bár eddig még nem jött szóba a császár... Olyan aggályaim vannak az EDA-val kapcsolatban, hogy mi van ha nem jól adják be és érezni fogom a vágást? Az altatással kapcsolatban meg hogy nem ébredek fel többé... Szerintetek ennek mekkora lehet az esélye? Hülye vagyok mi?! :D

Amúgy a 36. hétig számít koraszülöttnek a baba ugye? Én szombaton leszek 36 hetes...
Csak azért kérdezem, mert valami azt súgja, hogy hamarosan ki akar már jönni...

Úgy félek! Most kezdek parázni a szüléstől! :D

Egyébként megint Rab doktor volt az ügyeletes és azt mondta, hogy azon gondolkozik mikor fektessen be... Kép
Megvizsgált és még mindig csak ceruza nagyságúra nyílt a méhszáj...
papucikam

Ja!!! Meg képzeljétek! Tegnap keresett 2 nő. Kertes
házban lakunk. Kiabáltak a kapunál, hogy ... Krisztinát keresik. Mondtam, hogy én vagyok! Már a frász jött rám, mert azt hittem nem adtam fel valami számlát... Kép

Aztán kiderült, hogy a családsegítőtől vannak. Azért kerestek fel, mert megtudták, hogy terhes vagyok és hogy van ez a betegségem(im).

Hát mondhatom nagyon meglepődtem! Hogy a mai világba ilyen van!!!??? Megkérdezték hogy miben tudnak esetleg segíteni! Kép

El vagyok ájulva! Kép

Kiderült, hogy azokon a napokon, amikor orvoshoz kell mennem, be tudnak szállítani a Klinikára és hazahozni. És ha kell kísérőt is tudnak biztosítani!
Meg ha valamilyen hivatalos ügyet kell intézni abban is tudnak segíteni.
És valami egyszeri támogatást is kaphatok tőllük! Kép

Holnap jönnek újra és megbeszéljük a részleteket...

Meg még azt is mondták, hogy ha esetleg lelkileg már nagyon nem bírom ezt a nagy nyomást (betegség, járkálás, aggódás, hogy a baba örökli) , akkor csak hívjam őket és jönnek kicsit beszélgetni! Kép

Nagyon kedvesek voltak!!!
papucikam

Sziasztok!

Na, megvolt a nagy esemény, most érkeztünk haza.
Nagy mázlival sikerült pont elkapni Fekete dokit, pont ügyis ma.
Nagyon kedves lelkes fiatal orvos, rögtön felvette az adataimat, és még UH-t is csinált.
Azt hittem, hogy most csak időpontot kapunk, ehhez képest, csomó mindent elintéztünk, megbeszéltünk.
Nagyon örülök, hogy hozzá mentem, tényleg jó választás volt. Kép
Ajánlom mindenkinek Kép

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Papuci,

A kúptól lehet ez a kellemetlen, folyás szerű érzés, tuti nem a magzatvíz volt, azt észre fogod venni. (Bár én meg mindig attól féltem, hogy a kádban folyik majd el, és azt nem érzem. Kép mindenkinek megvan a maga rögeszméje)

Az érzéstelenítésről: addig nem kezdik el a műtétet, amig bármit is érzel. Semmit nem fogsz érezni a vágásból!

Az altatásból is fel szokás ébredni, bár nagyon szar érzés szerintem, de úgy tudom ez elég rövid ideig tartó dolog, és a lehető legkevesebb altatót használják, hogy a babába is minél kevesebb jusson, (de erről majd a Dóri)

Ami a családsegítősöket illeti: lehet, hogy én vagyok túl gyankvó, de azért ellenőrizd le őket, biztos,ami biztos.
Azért mondom, mert a 85 éves nagyapámat hívta fel a napokban az "önkormányzattól" egy nagyon kedves hölgy, hogy hallotta, hogy így, meg úgy van, szívesen segít, először örült is az öreg, de aztán felhíta az önkormányzatot, és kiderült, hogy onnan bizony senki nem hívta és nincs is olyan szolgálatuk, amire a nő hivatkozott. Szerintem inkább legyél óvatos, sose lehet tudni!

kópé
Vendég

Sziasztok!

Bocsika, hogy nem voltam, de nagyon-nagyon le vagyok strapálva. Kivételesen nem sok a gyerek, de a saját lányom most kezdte az 5. osztályt. Úgyhogy szülői meg külön ez külön az, ott is egy szülői. Már külön naptárt vezetek, hogy mikor hová kell menni. Most kézilabdázni akar, meg táncolni...Szóval alig van időm. na, de majd megtudjátok ti is Kép Azt gondolnánk, hogy milyen jó ha önálló lesz, ami igaz is, de akkor itt a suli! + még a kamaszkor....

Szóval..
Kzsuzsa!

Látom sikerült a doki választás, remélem nem lesz gond Fekete dokival. Õ még tényleg nem szakorvos(5év után kell szakvizsgát tenni), de ettől szülést műtétet vezet. Az pedig hogy ad-e érzéstelenitőt, az attól függ, hogy erre meg van-e a szükséges vizsgája.Nem mindegyik szülész adhat.

Detti0!

A kamra azért tágul, hogy az agyviz szabadon elfolyhasson. Ami a gondot okozza, az a nyomásfokozódás, ami ilyenkor bajt okoz. Ha nem tágul tovább a kamra, az jó jel. Nem kell izgulni. Ha megszületik a baba majd csinálnak neki koponya UH-ot és az pontos képet ad a viszonyokról.

Papucikám!

A betöltött 37.héttől mondjuk azt, hogy időre született. Sok függ attól, hogy a baba súlya mekkora lesz. Mindig az a rosszabb, ha a baba nem a gesztációs kornak megfelelő súllyal jön a világra. Legyen az kora-vagy érett szülés. Erre mondják, hogy méhen belül "sorvadt". De ha a 36.héten születik meg és a súlya is megfelelő lesz, nem hiszem hogy aggódni kellene.

Zsuzsi!
Mégegyszer gratula a Albihoz! Bocsi, hogy nem sokat beszélgettünk, de meghalni sem volt időm azon a héten.Meg nem szeretném ha fény derülne "mivoltomra".Tudod igy könnyebb irni őszintén.(ahogy Dóri is mondta)
73oktober

73Október:

Igen, megvolt a dolog, és egyelőre úgy tűnik, jól választottam.
Láttam, hogy fiatal a doki, de nagyon rutinosnak tűnt, látszott rajta, hogy tudja a dolgát, szóval bízom benne, hogy minden rendben lesz.
Azt lehet tudni, hogy Te mit dolgozol ott az I. Klinikán? :-)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Skála Kópé!

Na nem már! Akkor a Jóistenke sajnált volna meg?! Kép
Akkor meg ugyan kik lehetnének? És mit akarhatnak? (Ha nem családsegítősök)
Meg honnan tudták a betegségem? (Mert a terhesség az már egyértelmű :D )
Ha nem is onnan jöttek, akkor is mindenképp jószándékúak szerintem...
papucikam

Papucikam:

Nekem tavaly októberben volt altatásban műtétem, túlélhető dolog, bár én is úgy fostam tőle, hogy csak na, jobban féltem az altatástól, mint a műtéttől magától.
Egyik pillanatról a másikra elalszol, mint akit kupánvágtak, aztán valamikor felébredsz és azt sem tudod, hogy a marson vagy-e vagy a földön, fiú vagy-e vagy lány és egyáltalán mi történt és miért fáj a hasad.. Kép)
Nálam legalábbis így volt, de állítólag mindeni szervezete másképp reagál rá, ez változó, nincs recept.

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Oktober73

Köszi! ;) Mondjuk egy 36. hétre született babának a súlya 2,5 kg. Az jónak számít ugye?!
papucikam

Kzsuzsa

Köszike! ;)
papucikam

Skála Kópé

És az kiderült hogy az a nő mit akart a nagypapádtól?
Hívta azóta újra?
papucikam

Papucikam,

Én használtam betadine kúpot (nem terhesség alatt). Az olyan volt, hogy este betettem, reggel meg futni kellett, mert csak úgy ömlött belőlem a "víz" amikor felálltam. Ez ezzel jár Kép

Lányok,
úgy örülök mindenkinek aki szült, vagy hamarosan szülni fog!
Sajnos ezentúl heti egyszer olvaslak csak titeket, mert nem dolgozom. Keménykedik a pocim, otthon pihengetek. Jól esik...

hoa
hoa

Papucikám,
pont ma gondoltam Rád. Hát igen, ellenőrizd le ezeket a segítőket, igazolvány, vagy telefonálj be a Családsegítőbe, vagy amire hivatkoznak. Ha megbízhatók, akkor valóban hatalmas segítség lesz neked főleg a Pestre való utazás. Már irtó macerás lehet!

OKtóber,

szerintem én is ismerlek, de nem támadok majd rád. Azért ha megyek szülni, és ott fogok kucorogni az ágyamon a kórteremben, lécci törődj velem!!
Ja és Ildi, remélem Veled is összefutok, talán a szomszédos szülőszobán...Kép

Az EDA más, mint a császárnál használt spinális érzéstelenítés!!! Nem ,DÓri?

Engem 1x altattak, ébredés után még sokáig fogalmam sincs, hogy mit csináltam, mindenesetre a híválistámból láttam, hogy a fodrászomat hívtam, meg ilyenek...És olvastam egy csomó oldalt, amiből semmire sem emlékeztem. Aztán elnézést kértem Gávai drnőtől, hogy milyen koordinálatlan voltam, csak kedvesen, megértően mosolygott. DE ÉN NEM IS EMLÉKSZEM, HOG HOGYAN VISELKEDTEM!!! Na ez már örök titok maradKép

Katus
Vendég

HOA

Köszönöm! Ezt azért mondhatták volna a dokik! Mert egy kicsit rámjött a frász és azon gondolkoztam, hogy felkeltem a páromat, hogy mehetünk a kórházba! Kép Kép Kép

Na mindegy! Most már tudom! Kép Megnyugodtam!!! ;)
papucikam

Papucikam,

Nem akartalak megijeszteni! Ebben az időszakban tényleg elkel minden segítség, és valószínűleg csak én gondotam rosszra, csak ahogy olvastam egyből beugrott a nagyapám sztorija. Reméljük tényleg jót akarnak és a segítségedre lesznek!

Az érzéstelenítésnél a spinálisat a gerincvelőbe, az epidurálisat a greincvelő közelébe adják. (úgy tudom, bár én csak egy laikus vagyok. Kép)

Az altatásból való felébredés tényleg olyan ahogy a Katus leírta, bár bennem nem maradt meg jó éményként. Én inkább az érzéstelenítést javasolnám, Utána sokkal jobb és gyorsabb volt a felépülés, mint altatás után.

Kópé
Vendég

Sziasztok!

Először csak annyit,hogy mi a suliban azt tanultuk,hogy "egy altatás során 10 évet öregszik az ember szervezete".Na,ez nem azt jelenti,hogy akkor uccu neki ráncfelvarratás stb.Csak azért megvise1li 0keringést,légzést,mindent.A gerincközeli érzéstelenítés sokkal kíméletesebb!Kevesebb szövődménnyel.Azért ehez hozzá tartozik,hogy jól is kell tudni csinálni a dolgot.De manapság már annyit csinálják,hogy elég rutinosak.Na,nem mindenhol,de pl. itt a klinikán igen.
Altatószerekre minden szervezet máshogy reagál,ezért az is mindenkinél más,hogy hogy ébred.És persze függ attól is milyen szereket választ az anesztes.

Kzsusza,

nagyon örülök,hogy minden ment ilyen simán a klinikán!És annak is,hogy fekete doki okés.Én mondtam,hogy rosszat nem tudok írni róla!

Papucikám,

én is egyetértek a többiekkel,jobb az óvatosság.Legalábbis a mai világabnan!
De,ha "tiszták",akkor tényleg hihetetlen,hogy ilyenek is vannak még?!
Kúp elolvad "odabent",aztán kizúdúl belőled...sodorva magával,amit kell(bacik stb...)
Magzatvíz elfolyást megérzed.Az másmilyen,hidd el.Én is féltem,hogy milyen lesz.Aztán egyből tudtam,hogy ez az.Persze pont a sógóroméknál voltunk...
Aztán 2.-nál már azért paráztam,hogy milyen az,ha fájásokkal indul.Hát azt is megérzi az emberlánya,hogy ez az.Itt azért van előnye annak, ha van felkért szülésznőd,mert hívhatod őt tanácsért.De,ha nincs,akkor is lesz valahogy!Nem kell megijedni,csak izgulni szabad.

Most mennem kell,de még jövök.

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Kzsuzsa,örülök,hogy minden jól alakult.Ha ennyire ügyi a Fekete doki,akkor neki hiszek és kész:a kamra 7mm-es,és nem 9,ahogy máshol mérték.Az biztos,hogy nem kerülhet be "akárki" a klinikára,megnézik kit alkalmaznak.

73Október,köszi a válaszodat,csak az jutott eszembe,hogy milyen jó,hogy VAGY.Az én agyam úgy logikázta ki az egészet,hogy ha nem tágul tovább,akkor nincs már elfolyási probléma.....Ez így jó?
A másik ami feltünt az,hogy a 32.hét legvégén
31 hetesnek nézték a babát.A BPD pl.83mm.Ez már sorvadást jelent?!

34.héten kell mennem a Beke dokihoz,akkor csak CTG
lesz? Laborvizsgálat pl.nem?Ez azért jutott eszembe mert ha kisebb a baba,akkor ez összefüggésben lehet(azt hiszem) a cukorbetegséggel!Legutóbb 2*terheltek,első eredménye7,8 volt,a második 6,2.Ez utóbbit vénás vérből,és nem ujjbegyből mérték.

Még valami:a "jelek" szerint,valamilyen kúpra nekem is szükségem lenne.
Szerintetek várjak 26.-ig,vagy már most keressem meg a Beke doktort?Mennyire veszélyesek ezek a bacik?

Jó lenne tapasztaltabbnak lenni.....

Detti
detti0

Dóri,

Ez a 10 év durva!!! Jó, hogy előre nem tudtam, bár más választásom nemigen lett volna...
Lehet, hogy ezért érzem magam ilyen lestrapált öregcsajnak? Kép Vagy azért a 2 gyerek párhuzamos hangolása, nyüzsgése is besegít ebbe. Lehet, hogy ez így együtt már nem is 10 hanem még több? Kép

Kópé
Vendég

Detti,

az újjbegyből mért v.c. mindig feljebb mér,de azért ezt beszéld meg vele.Most hanyadik hétben is vagy??A végén a 34. hét körül illik még egy labort csinálni-szerintem.(Amúgy én cukros voltam a treh.-eim alatt)
A "jelekről" mindenféleképpen szóljál Beke dokinak,mert a bacik okozhatnak bizony komoly gondot,pl. koraszülést.
És azt is tudni kell,hogy várandósság alatt a hüvely sokkal fogékonyabb a fertőzésekre.De jól lehet kezelni,és akkor nincs gond.

Dóri
angelheart

Kópé,
engem még sosem altattak,de amióta anya lettem,kb.egy 10-est én is vénültem...Kép

Dóri
angelheart

Sziasztok!

Dóri, Detti0:

Igen, tényleg nagyon jó benyomást keltett, és még hasonlít is az apukájára, külsőleg is, és habitusban is, ezt a párom is megfigyelte.
Most már nincs más hátra, mint szurkolni, hogy komplikációmentes lesz az egész balhé..
Egyelőre azt mondta, nincs ok aggodalomra, van bőven helye a babának, de útközben derül ki minden. Hát gyakorlatilag ugyanazt, mint anno Csepegő. Némileg ez is megnyugtató, ha két doki is egymástól függetlenül ugyanazt látja.

Üdv:
Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Detti,
szerintem menj el a dokihoz. Nekem is volt mindenféle látogatóm, pedig az elmúlt 30 évet megusztam. Az immunrendszer ilyenkor a padlón van, különben kilökné a babát.
Flo

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Dr. Silhavy Mihályról? Leginkább az érdekel, hogy hogy vezeti szülést? Pl: lehet-e Nála gátvédelemmel szülni?
Köszönöm előre is.
niki762

Niki,

Nekem nincs,de szerintem manapság nem anniry az orvostól függ a gátvédelem lehetősége.Sokmindentől.Akinek minden okés,megadják a lehetőséget,és gondolom,hogy Silhavy doki is így lehet ezzel.

Dóri
angelheart

Dóri!
Beindult a sógornőm szülése, most indultak innen Érdről a Barossba. Nem tudott eddig szülésznőt keresni, sajnos. (Nem hallgatot rám). Tudsz valakit most mondani, aki bennt van és nagyon okés? A Csaba Ákosnál fog szülni.
Írj egy mailt, kérlek, ha tudsz, és már hívom is.
Puszi, Ildi.

Kép
Kép
macskási

Macskási!

Nagyon jó a gárda a mai nap! Úgy láttam, hogy itt van Aranka is. Nincs ok az aggodalomra!
73oktober

Lányok!

Iszonyatos a hajtás, délután meg elutaom. Legközelebb csak a hétfőn leszek.
Ha van kérdés, priviben küldjétek el!!

Jó hétvégét mindenkinek!
73oktober

Elutazom!! Nég írni sem tudok, bocsika
73oktober

Ildi,

írtam mailt,de ilyen kérdésekre Oktober tudja a választ!
Azt tudom,hogy Ria szabin van-elvileg-ezen a héten.

Dóri
angelheart

Oktober,

köszi,Neked is jó pihit, a nagy hajtásban Rád fér!

Dóri
angelheart

Sziasztok,

nekem 3 napja lett pozitív a tesztem, a naptár szerint 5. hetes vagyok. Még nincs dokim, a klinikáról vagy 5 évig jártam Sziller dokihoz. Mi a véleményetek róla? Mi a tarifája? Hogy állnak a papás szüléshez és a gátvédelemhez?

Szerintetek már most menjek dokihoz vagy várjam meg a 8. hetet?

Minden infót nagyon köszönök!
Paccsi
paccsi

Sziasztok!

Felmerült bennem egy kérdés. Az I. Klinikán van rooming-in szoba és ha igen, mennyibe kerül?
A másik, hogy ha nincs lehetőség rá, hogy éjjel-nappal velem legyen a baba, van rá némi esélyünk, hogy nem cukrosvizezik be rögtön?
Ez a rémálmom, mindenhol cukrosvizezik a babákat.. :-((

Köszi: Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Paccsi:

Amennyire képben vagyok, a nőgyógyik szeretnek várni legalább a 6-7. hétig az első vizsgálattal.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Sziasztok! ;)

Nem ijesztettetek meg! Kép
Ma volt kint a családsegítős csaj megint, megbeszélni a részleteket...
Megkérdeztem, hogy honnan tud rólam. A védőnő szólt neki. Azért majd rákérdezek tőle...
Kitöltöttem 1 formanyomtatványt, amivel bizonyos segélyre leszek jogosult. Vagyis, ha rá bólintanak. Hétfőn adja be elbírálásra...
Meg olyanokban tudnak segíteni, hogy gyógyszer feliratása és kiváltása. Hivatalos ügyek intézése (GYES és egyéb támogatások).
Persze ide el kell majd menjek velük, de ki tudja... Legalább lehet, hogy soron kívül el tudom intézni majd...
Szóval ezek mindenképpen nagy segítségek.

Szerintetek lehet szülésznőt választani, ha nincs orvosom? Meg egyáltalán már így a 36. héten...
papucikam

Paccsi,

igen, szerintem is várj még 1-2 hetet. Az első uh-t kb 8 hetesen érdemes megcsinálni. Ha 5 évig jártál Sziller dr-hoz, Te tudod a legjobban megítélni...Kép Papás szülés teljesen természetes, gátvédelem múlik a saját adottságaidon, a szülésznőn és az orvosodon. Nekem azt mondták a Klinikán, hogy első szüléseknél ált. 40 %-ban lehet elkerülni a gátmetszést.

Kzsuzsa,

a Klinikán csak rooming-in van, nem kell éret fizetni. 4 ágyasok általában, de van 1 db 1-ágyas, meg asszem 2 2-ágyas. Ha a mama fáradt, vagy úgy érzi, éjszakára azért beadhatja a csecsemősöknek a babát. Én egyszer adtam be hosszas családi győzködés után, hogy aludjak egy jót. Hát rosszabb volt sokkal, állandóan azt képzeltem, hogy az én babám ordítását hallom, a tejem meg ömlött, úgyhogy hajnal 3-ig bírtam, kikullogtam és visszahoztam. Meg is etettem, de biztos hogy kapott vmit. Ezt elkerülendő, ha végig veled van, csak azt kapja, amit te adsz neki. Minden nap adnak egy bazi cumisüveg teát, de rajtad múlik, hogy mit csinálsz vele. Én a csapba öntöttem...

Katus
Vendég

Macskavati:

Jaj, de jó, most nagyon megnyugtattál, köszi szépen.. :-)
Mindenhonnan csak azt hallom, hogy cukrosvizitatnak szegény babákkal, meg teáztatják őket, végre egy normális hely! :-))

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Na ezt jól megasszontam, nem tudom, hogy sikerült. :-))
Szóval mindenhol csak azt hallom, hogy cukrosvizet itatnak velük...

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Macskavati:
Tündérke a kislányod, imádnivaló kis vigyori gyerkőc! Gratula hozzá! :-)

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa!
A tea tényleg csak akkor kell, ha meleg van. Most nem lesz erre túl sok esély. Nem feltétlenül ártalmas. Natim egy nap alatt citromsárga lett, tej nulla, úgyhogy jól jött a folyadék 30+ fokban. Semmi cumizavar nem alakult ki, 4.hónapja csak szopizik, azóta se látott cumisüveget.
Babát én sem hagynék kint. Egy több emeletes polcra teszik őket, szépen egymás mellé. Ha pedig sír, az ő baja.
F

Kép KépKép
lorca

Húúúúúú! Ez a több emeletes polc elég rosszul hangzik!!!

Mi van ha lepottyan a baba, mert addig ficánkol??? Kép
papucikam

Nem tud lepottyanni. Angol pólyában vannak, csak a kezük lóg ki. A legcsodásabb látvány volt, amikor vagy két sornyi tele volt és mind aludt. Egyébként van ott nővérke is sos esetére. Nem hinném, hogy olyan vha is lett volna. Nem éreztem veszélyben, csak belepusztultam volna a gondolatba, hogy egyedül érezheti magát, fél, v bármi és én nem vagyok ott, hogy azonnal megmentsem.

Kép KépKép
lorca

Lorca- Kép

Én ilyen kis hülye vagyok! Kép Mindig a legrosszabb jut az eszembe!
De amúgy én asszemm nem bírnám elviselni, hogy ne legyen velem. Milyen jó hogy már van ez a lehetőség. Mert ugye régen nem volt... Kép
papucikam

Paccsi,

amikor én szültem ,a szomszéd szobában épp1 akkor szült a Süveges Gergő felesége ,Sziller dokinál.Meg a Bartha Szilvia is nála szült.Csupa híresség szül nálaKép
Gondolom nem áll rossz doki hírében.De ha már tényleg 5 éve hozzá jársz,szerintem ne válts.

Dóri
angelheart

Még egy gondolat a babaelvitelről. Mindegy, milyen a korház politikája, az anyának törvény adta joga van a babát magánál tartani. Nem vihetik el akaratod ellenére.

Kép KépKép
lorca

Lorca:
Ez jó hír, köszi Kép

Ja, még valami ezzel kapcsolatban..
A klinikán mi a gyakorlat ilyen szempontból császármetszés esetén?
Merthogy nekem több mint valószínű, hogy az lesz, a tavalyi myoma műtétem és a mostani myomáim miatt is..

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Zsuzsa,

Császár után bizony elviszik, de legyünk őszinték, nem sok mindent tudnál vele kezdeni az első pár órában, vizszintes helyzetben. Kép

Ha érzéstelenítenek, akkor megmutatják, még azon véresen, maszatosan, majd gyorsan kiviszik, lefürdetik, elvégzik a közelező teendőket stb, majd visszahozzák bepólyálva, és akkor egy rövid időre (pár perc) odarakják a mellkasodra, simogatás, puszi, aztán baba el... Kép, Te meg az intenzívre, ahol 6 órán át a fejedet sem emelheted, de aztán fel lehet -és kell is- kelni. Amint olyan állapotban vagy, hogy le tudj menni, lemehetsz a babához, szoptatás stb, de egy estét az intenzíven kell tölteni, és addig sajnos, a polcon éjszakázik a baba... Kép

Másnaptól együtt lehetnek, de azért császár után felajánlják, hogy elviszik még azon az estén is, de ez természetesen nem kötelező.

Kópé
Vendég

Macskási,

Hogy van a sógornőd? Milyen volt a szülés? Baba?

Kópé
Vendég

Kópé:
Köszike Kép
Hát igen, azt gondoltam, legalább az első éjszakát külön fogjuk tölteni, csak az a lényeg, hogy legalább egy kicsit rámteszik a babót vagy ilyesmi, megőrülnék, ha egy pillanatra sem tarthatnám a kezemben császár után...

Zsuzsa
KépKép
kzsuzsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?