Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Orulok, hogy tetszett a babaszoba. Koszi.

Virag!
Gratulacio Rahelhez! Kép Majd irdd meg legyszi milyen volt maga szules. JO egeszseget es sok-sok tejcsit a babanak!

Gitta!
A ferjem szivesen jon vasarolni egy-ket dolgot leszamitva mindent egyutt vettunk meg. Bar mi is babonabol a hatodik honapig nem vettunk semmit. Majd a ferjem karacsony elott egy nappal elment otthonrol, surgos dolga akadt, majd egy szep csomaggal allitott be. O akarta az elso ruhacskat megvenni a babanak, hisz az elso gyerekunknek en vettem. Igy remelhetoleg mar hamarosan ebben a ruhaban hozzuk haza a korhazbol.

Krisztinka!
Jobbulast kivanok neked! Boldog szulinapot Kép!

Sasha!
Udv. kozottunk!

En holnap megyek dokihoz, de mar nagyon szeretnenk latni a kisasszonyt. Igaz vannak meg elottem a tablazatban, tehat siessenek. Kép A ferjem is mondta, milyen jo lenne latni mar. Igaz most epp nem esne tul jo a szules, alig kapok az orromon levegot, elkapott engem is valami nyavalya.Kép Most kuralom magam. De mellette mint mar irtam tele vagyok energiaval, csak par ora alvasra van szuksegem es magamtol ebredek. Remelem igy maradok mikor mar itt lesz a baba.

Andi(38+4)vagy (-10 nap, megkezdodott a visszaszamlalas nalunk Kép
Andysj

Névtelen,

Hogy gondolod, hogy tanácsot lehet adni egy ilyen dologban. Errõl csak te dönthetsz. Rengeteg dolgot mérlegelned kell, pl. hogy nem csak te vagy egyedül, hanem a gyerekednek sincs papája. Most a másodiknak sem lenne. Az is igaz, hogy testvére legalább lenne.
Aztán ott van az anyagi tényezõ is. Elbírsz két gyereket tartani. Nemcsak a játszótérre kell velük járni, hanem késõbb iskoláztatni, ruházni, gyógyíttatni stb. Persze kevés pénzbõl is ki lehet jönni, ha muszáj.
Minden baba óriási boldogság, de minden babócával romlik kicsit az esélyed, hogy esetleg egy normális pasit találsz magadnak. (Azt mondják egy gyerekkel nehéz, kettõvel még nehezebb, hárommal szinte lehetetlen.)
Jól gondolj át mindent, és találd meg a neked legmegfelelõbb megoldást. Nagy bátorság kell meghozni egy ilyen nehéz döntést, de senki nem hozhatja meg helyetted.
Kívánom, hogy gyorsan rendezõdjön az életetek.
Mia
mia

Sziasztok!

Kata - Zsebi Benije 2002.03.04.-én született és 18.-ára voltak kiírva, szóval -14 nap.

Sheila - mint láthatod Zsebi babája 14 nappal elöbb kellett hogy megszülessen. Komlikációk akadtak (a méhlepény elhalt, a magzatvíz felszívódott) ezért lett beni ilyen soványka...
De már majdnem behozta a lemaradását Kép Szépen gyarapszik, sokat szopizik Kép

Na, ha minden igaz ma nekikezdünk a két szoba festésének.
Szeretnék hétvégén túlesni a berendezkedésen.

Üdv. Dojika 30+2
Dojika

Dojika!
Vigyazz magatokra! A festes eppen nem egy pihenteto hetvegi elfoglaltsag. Remeljuk mielobb tul lesztek rajta es akkor johet a pihenes. Minden jot hozza!

Zuzu! Forgi!
Mi van veletek? Mostanaban nagy a csend. Csak nem babaztok mar Kép?

Zkati!
S te hogy vagy?

Na en vegre sikeresen bepakoltam a csomagomat. A ferjem szerint ideje volt mar. Most mar csak 9 nap a kiirasig. Par ora mulva megyek dokihoz, meglatjuk mit mond.
Lassan megyek aludni.

Jo hetveget mindenkinek.
Andi (38+5)
Andysj

Kedves Virág!

Szívbõl gratulálok a kislányodhoz, remélem hamarosan a részletekkel is visszatérsz!
Azt hiszem lemaradtam, hogy lehet,hogy hajnalban szültél és már reggel otthon vagy?

Zkati, Csiga!

Remélem a közeljövõben rólatok is hallunk!

Sziasztok

Szilvi

Ui: Köszönöm a matraccal kapcsolatos válaszokat!
bszilvi

Sziasztok Kismamák, most már én is közétek tartozom!

Én aztán tényleg nagyon "friss" vagyok, ha jól számolom, a babám ma 34 napos. Két napja voltam orvosnál, aki megállapította, hogy nem volt romlott a teszt és, hogy a helyén ül a kicsi. Tudom, ez nagyon-nagyon korai stádium, így férjem az egyetlen aki tud róla, rajta kívül még senkivel nem osztottam meg a nagy hírt.

Még elég sokat kell megtanulnom a várandóságról, gondolom ezt majd az idö magával hozza.
Lenne egy nagy kérdésem, ti már biztos kívülröl fújjátok rá a választ! Miért számol a doki az utolsó vérzésem idöpontjából, ha azt sem tudom, hogy pontosan mikor kezdödött? Pár hete voltam kontrollon, akkor jan. 16-ot írtak a lapomra, utólag pedig mindig 24-re emlékeztem. Kizárásos alapon pedig biztosra veszem, hogy a baba február 10-én fogant. Meggyözödésem hogy négy hetes, a doki meg 6-ot mond. Hol van ebben a logika? Ezt így számolják mindig és a kb. 14 napot mindig rárakják, mintha az a baba életkora lenne?

Magamról annyit, hogy 26 éves vagyok és ö lesz az elsö babám, akit már nagyon várok. Pesti származású vagyok, de most Németországban lakom.

A pocakosabbak tapasztalatait szívesen olvasgatom, annyira izgalmas és erötadó ez a topik. Kérlek írjátok meg azt is, hogy mit jelentenek a számok a nevek mögött (Pl.: 38+5)

Válaszotokat elöre is köszönöm: Csipkebogyó :-)
csipkebogyó

Sziasztok Lanyok,

Csipkebogyo,
en sem vagyok tapasztalt motoros, elso babankat varjuk nagy izgalommal, 9. hetnel tartunk. A terhesseg kezdetenek az utolso menstruacio elso napja szamit! Meg ha maga a megtermekenyules valoszinuleg kb. 2 hettel kesobb tortent is. Sehol nem olvastam erre magyarazatot, de ugy kepzelem, ez azert van, mert akkor kezdett beerni a petesejt es vegulis akkor indult el a fejlodes utjan.

En is kulfoldon elek most (E-Eu) es 29 vagyok. Orvos viszont engem meg nem vizsgalt ki, nagyon varom mar, meg par nap.

Nevtelen tanacstalan Kismama!
Nincs is min gondolkodnod, szerintem. Ket kozos gyerek eleg ok az egyuttelesre. A gyerkocok neveleseben, eltartasaban neki is reszt kell vennie. Ha nem megfelelo partner ebben, nehez dontes elott allsz. Egyedul en nem vallalkoznek egy kistesora, de ezt tenyleg Neked kell eldonteni. Kozelallo tanacsa esetleg segithet, ha jol ismeri a ferfit is, de nem feltetlenul jon be. Szoritok!

Noemi
Noemi

Dojika!

Köszi Zsebi adatait, beírtam.

A festéssel kapcsolatban, hááááát nem cserélnék veled. KépAzért vigyázz magadra nagyon! Vigyázz a võmnek valóra! KépKép Ha valaki felajánlja a segítségét a családból, ne szégyeld elfogadni! Hidd el, tapasztalat!

És akkor itt a mai friss pocakos táblázat:

<pre>
[size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Terhességi i.[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés terv. helye[/size]
Zkati 40 / 2 32 év / 3. b. Budapest 03.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa[/size]
Zuzu 39 / 0 31 év / 1. b. Budapest 03.22 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
Forgi 38 / 5 31 év / 1. b. Budapest 03.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Pajor[/size]
Andysj 38 / 5 25 év / 2. b. USA 03.24 [size=-2]Trinity Med. Center/Dr. Sigman[/size]
Kele 38 / 0 28 év / 1. b. Budapest 03.31 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
Kristi 37 / 5 29 év / 1. b. Erdély 03.31 [size=-2]?????[/size]
Helena 36 / 4 27 év / 1. b. Komárom 04.08 [size=-2]Komárom Selye J. K./Dr. Rivera[/size]
Krita 36 / 1 27 év / 1. b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
Vuckó 36 / 1 27 év / 1. b. Nagykovácsi 04.11 [size=-2]Péterffy Sándor K. / Dr. Rácz[/size]
Mummy 35 / 6 26 év / 1. b. Budapest 04.13 [size=-2]?????[/size]
Heni 35 / 6 23 év / 1. b. Budakeszi 04.13 [size=-2]Szent Rókus Kórház/Dr. Doffek[/size]
szanti 35 / 4 24 év / 1. b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
Száva 35 / 2 29 év / 2. b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
Katka2 35 / 2 27 év / 1. b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
bubu 34 / 3 29 év / 1. b. Bp. környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
Robi 32 / 5 27 év / 1. b. Budapest 04.29 [size=-2]Péterffy Sándor Kórház[/size]
Szilvi 33 / 0 28 év / 1. b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
BSzilvi 33 / 0 26 év / 1. b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
Sheila 32 / 4 35 év / 3. b. Gyõr 05.06 [size=-2]Gyõri Petz Aladár K. / Dr. Fülöp[/size]
Mia 32 / 3 27 év / 2. b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
Zsunya 31 / 2 25 év / 1. b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
Csilla1 31 / 1 31 év / 2. b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
Dojika 30 / 1 27 év / 1. b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
margaréta 29 / 6 26 év / 1. b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
Mano 29 / 5 29 év/ 1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
Vicamama 29 / 5 31 év / 2. b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
Bori 29 / 2 32 év / 3. b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
Norci 28 / 5 27 év / 1. b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
Törpi 28 / 5 26 év / 1. b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
Kata007 28 / 4 35 év / 3. b. Miskolc 06.03 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
Marcsi 27 / 4 31 év / 2. b. Budapest 06.09 [size=-2]?????[/size]
blano 26 / 6 24 év / 1. b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
Any 26 / 4 34 év / 2. b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
Pucúr 26 / 2 29 év / 1. b. Budapest 06.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
Katesz 24 / 4 26 év / 1. b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
gumicukor 23 / 4 25 év / 1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
Beszti 23 / 6 26 év / 2. b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
Dió 23 / 1 27 év / 1. b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
Conti 23 / 0 34 év / 2. b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
Ilke 22 / 5 25 év / 1. b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
Halacska 22 / 2 29 év / 1. b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
Nyuszi 20 / 4 32 év / 1. b. Budapest 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
Malacka 19 / 1 36 év / 2. b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
Forti 19 / 1 30 év / 1. b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
Djeszter 18 / 4 29 év / 2. b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
zsani 17 / 5 28 év / 2. b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
Petra 18 / 1 27 év / 1. b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
Viktória 17 / 2 23 év / 1.b. Budapest 08.23 [size=-2]?????[/size]
iddi 16 / 3 36 év / 2. b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
Nóra 16 / 2 24 év / 1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
lomis 15 / 2 26 év / 2. b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
Zsóka 13 / 2 24 év / 1. b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
Kriszti 13 / 5 30 év / 3. b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
Nyusza 13 / 3 26 év / 1. b. Budapest 09.17 [size=-2]?????[/size]
Gyöngyöske 13 / 2 30 év / 2. b. Miskolc 09.19 [size=-2]?????[/size]
ParaZita 13 / 0 30 év / 1. b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
Lella 12 / 5 33 év / 2. b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
bolegajudit 10 / 3 28 év / 2. b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
i_ancsa 10 / 5 30 év / 1. b. Budapest 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
sch_moncsi 8 / 1 25 év / 1. b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
Gitta 6 / 5 29 év / 1. b. Tatabánya ??? [size=-2]Dr. Benya László[/size]
</pre>

Kata 28+4
Kata007

A fenébe! Kép Lemaradt a sorszám! Bocsi!!!!!!!

Kata
Kata007

Sziasztok!

Virág!
Gratulálok, sok boldogságot!! Nagyon várjuk a részleteket! Persze ha lesz rá idõd.

Andi!
Nagyon tetszik a gyerekszoba, jó ötlet a matrica. Itthon még nem láttam ilyet, maximum olyat lehet kapni ami "örökre" a tapétán marad.

Kedves Névtelen!
Nem írtál semmit a családi hátteredrõl, én csak akkor vállalnék még egy gyereket egyedül, ha jelentõs szülõi segítségem lenne. Esetleg ha kilátásban lenne a biztos kibékülés az apukával.

Üdvözlöm az új kismamákat, és nagyon szorítok a finisben levõknek!

Conti (23)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Sasha: Üdv köztünk, boldog babavárást!
Próbáld ki az Elevitet, állítólag a kora terhességi hányinger ellen is jó.
Névtelen: nem tudok Neked konkrét tanácsot adni,
de talán hallgass a szívedre, és mérlegeld a körülményeidet.
nehéz döntés elõtt állsz, nem irigyellek.
Azért szurkolok Neked, hogy találd meg a megfelelõ megoldást, és kérlek tudasd majd velünk, hogy alakult a
sorsotok.

Jó hétvégét, minden Pocakostársnak és a boldog Babázóknak is!

Üdv:

Sheila

32+4

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok, pocakosok,

hát akkor a sztori: Szerdán délben a vizsgálaton még mindig egy ujjnyi voltam. Este fél 10-kor iszonyatos méhszájfájdalomra ébredtem, és mikor felkeltem, meleg valami folyt ki belõlem. (Vagy ennyire azért ne legyek részletes? KépKépKép ) Úgy 3-4 perces fájásokkal indult a dolog, gondoltam, ennek fele se tréfa, lezuhanyoztam, felhívtam a szülésznõmet és a dokimat, irány a kórház. 11-re benntvoltunk, 2 ujjnyi. Kép (Ez azért elég meglepõ volt 3 perces és 50 mp-ig tartó fájásoknál... De hát ez nem matematika ugyebár...) 11-kor 2 ujjnyi, 1/2 2-kor eltûnt méhszáj. Ennek a tempónak meg volt az ára. Kép Kép Kép Nagyon gyors volt, és nagyon fájt. Az elsõ pár tolófájás alatt hisztiztem, mert nem akartam tolni, féltem ettõl az egésztõl (végülis még csak 3-szor toltam ki gyereket Kép ), aztán mikor elindult kifele úgy igazán, nem bírtam leállni. Hiába mondták, hogy ne nyomjak, gátvédelem, meg minden, tudjátok, olyan ez, mintha azt mondanátok valakinek, hogy mostmár félig kinyomtad a kakit, (bocsi a hasonlatért), na most ne nyomd egy percig, tartsd a másik felét egy kicsit bent KépKépKép Jött, mint az ágyúgolyó. Egy vagy két fájásra kint volt a manó. Rögtön poci, aztán cici, jelentem, tortáztunk is, nem lett morzsás a baba Kép, aztán 2 órával a születése után elvánszorogtam a szülésznõ segítségével zuhanyozni, felöltöztünk, és hazajöttünk. 5-re itthon is voltunk. Mielõtt a gyerekek felébredtek volna. Volt reggel nagy öröm! Azóta még nem aludtam teljesen ki magam, talán ma este, mert a 3 nagyobbik nem alszik itthon.
Lassan lesz "igazi" tejem is; annyira szeret a cicimen lógni, hogy néha a csillagokat látom, hála Istennek.

Köszönöm azt a rengeteg gratulációt, annyira jól estek, hogy el sem hiszitek!

Kata,
Ráhel 56 cm-rel és 3250g-mal született.

Zkati, Csiga, Zuzu, Forgi, Andysj, és minden finises,
kitartás! És amikor majd nagyon fáj, gondoljatok arra, hogy nemsokára a karjaitokban fogjátok tartani azt, akire annyira vártatok!

Így utólag bevallom: Nem akartam ezt a babát. Nagyon nem. Még a szülés elõtti napokban is félve és szégyenkezve gondoltam arra, hogy mi lesz, ha kibújik, és én nem leszek képes örülni neki. (Gondoljatok bele, 23 évesen szülni a 4. babát még olyan rendezett körülmények között sem könnyû, amilyen a miénk...) De amikor a pocakomra került magzatvizesen, melegen, eszembe sem jutottak ilyen hülye gondolatok. Annyira szeretem!

Itt a vége, fuss el véle! Annyira jó csapat vagytok, nagyon nehéz itthagyni ezt a topicot. Vissza fogok nézelõdni ide, de jó lenne egy olyan topic, ahová mi, frissen szült kismamák mehetünk innen, és folytatnánk ott, ahol abbahagytuk. (Lehet, hogy megnyitom?)

Drukkolok mindenkinek, csodálatos babavárást, egészséges magzatokat, könnyû szülést kívánok mindenkinek:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!
Virág! Sok-sok gratula, és sok-sok boldogságot!!!

Kata!
Köszi, hogy felvettél a listára. A babucit november 5-re várom! Egészítsd ki kérlek.

Ti mikor kezdtetek el vásárolgatni, tervezgetni, hogy hogy fog kinézni a babaszoba? Mikortól érdemes egyébként?

A családjainkban mindkettõnk részérõl voltak már ikrek, szerintetek az UH mikor mutatja ki, ha tényleg azok lennének? Én nagyon tudnék nekik örülni.

Üdvözlettel:
Gitta
gitta

Virág!

Engedd meg, hogy mégegyszer gratuláljak! Kép
Ügyes voltál! A táblázatba beírtam a hiányzó adatokat.
Kicsit furcsa amit éreztél ezzel a babával kapcsolatban, de hát aki nincs ilyen helyzetben, az nem is tudja igazán átélni.
Én a kisebbik lányommal voltam majdnem így. Azért csak majdnem mert én bizony a születése közeledtével egyre jobban vártam. Õt én sem akartam, hiszen már nagyon nem jól éltünk a volt férjemmel. Szóval õ besikerült. Nálunk be volt adva a válóper, tehát logikus, hogy nem kívántam még egy gyereket. Ennek ellenére bátran állíthatom, hogy õ nekem Isten ajándéka. Nem vagyok hívõ, de ezt nem tudom másképp mondani. Soha senkitõl nem kaptam annyi szeretet, mint tõle. Soha senki nem ragaszkodott hozzám ennyire mint õ. Ez most nem azt jelenti, hogy a nagyobbik lányomat nem szeretem, szó sincs róla, de a kicsi iránt valahogy másképp érzek.

Az új topiccal kapcsolatban díjazom az ötleted. Kép
Tudom van egy hasonló a "Túl az elsõ heteken", de ott már jól összeszokott társaság van. Írtam már oda, kérdeztem is, és maximálisan segítõkészek, aranyosak voltak a lányok. Olyan ez mint amikor új osztályba kerül az ember, új osztálytársak közé. Idõ kell megszokni õket.
Viszont ha csak új tanterembe kerül az ember a régiekkel, az már más tészta! Kép
Nekem tényleg hiányzik BMárti, Menta, Blinczi (bocs, ha valakit kihagytam az aktív hozzászólók közül), és majd Te, hogy csak a nemrég szültekrõl beszéljek.
Aztán jön majd ZKati, Zuzu, Forgi, Andi, Helena (bocs, ha valakit kihagytam az aktív hozzászólók közül), akikkel ugye az ember már elég jól összejött, hiszen elõttünk járnak hetekben, és mindig volt egy-két hasznos tanácsuk. Kép
Az itteni kismamákkal hónapokig beszélgettünk, tudjuk, hogy ki érti a viccet és ki nem. Tudunk egymásról nagyon sok mindent. Tudjuk, hogy ki, hogy alszik Kép, ki mennyit hízott, s hogy még mélyebbre menjek, kinek ég a gyomra, kinek van folyása (bocs!), stb. Ezek olyan dolgok szerintem amik közelebb hozzák az embereket egymáshoz. Én nem hiszem, hogy közülünk bárki is tud ilyen nyíltan, õszintén beszélni ezekrõl a témákról, a topicon kívül mással is. Nekem is van két kismama is a közeli rokonságban, de nem igazán jön szóba folyás, székrekedés, gyomorégés, csak hogy az intimebb dolgokat említsem. Kép

Tehát ha megnyitod ezt a topicot, én ott leszek ha eljön az idõ. Kép

Kata 28+4
Kata007

Gitta!

Ok, a piros kérdõjelek törölve! Kép

Hogy õszinte legyek, mi ahhoz a régi babonához tartottuk magunkat (pedig nem vagyunk babonások), hogy amíg meg nem mozdul, nem veszünk semmit. Ezt be is tartottuk.
Most már van kiságy, babakocsi, egy pár apróság, amit megláttunk és megtetszett, a hétvégén megvolt az egész lakás festése, de még hazahozni nem tudnánk miben. Kép Tehát még a ruhák és a babaápolási dolgok kellenek. Viszont még csak holnapután kezdem meg a 30. hetet.

Kata
Kata007

Virág!

Még valami: ha megnyitod a Frissen szült kismamák topicját, akkor esetleg a "Frissen" szót idézõjelbe kellene tenni úgy mint a "Friss" kismamáknál van, mert akkor egymás alatt lenne a két topic. Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Virág!
Én is nagyon-nagyon gratulálok nektek! Ügyesek voltatok!
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen szemmel nézték, hogy hazajöttetek néhány óra mulva? Ha már írtál róla bocs, de most nem találom.

üdv
any
any

Sziasztok!

Virag!
Megegyszer gratula Rahelhez. Nagyon szep formas baba lehet az adatok alapjan.Kép
Ami az uj topikot illeti nagyon jo az otlet, foleg hogy hamarosan en sem leszek tovabb idevalo. KépKép

Csipkebogyo!
Legy udvozolve!

Na magamrol csak annyit, hogy ma voltam dokinal. A babaval minden rendben, de meglepo dolog tortent. Kozolte a doki, hogy mivel jovo vasarnap toltom be a 40. hetet mit szolnek, hogy ha jovo penteken meginditanak a szulest. Hat mint mondjak, elegge meglepodtem. Megkerdeztem, hogy miert. Kozolte, hogy itt a 40. het utan igy is ugy is meginditjak, es igy legalabb lehet tervezni. Kerdeztem van-e valami mas egeszegugyi oka is. Szerinte jobb meginditani, mivel az utolso harom-negy hetben nem hiztam semmit, a pocom se nott es ugy nez ki nagyon kicsi a helye a babanak es hizni mar nem nagyon tud, tehat jobb lenne ha elobb szuletne minthogy el kezd visszafogyni. Melett meg mar majd ket ujjnyira nyitva vagyok. Hat nem igazan orulok a dolognak, majd hazajottem beszeltem a ferjemmel es elfogadtuk a doki "ajanlatat". A baratnomnel is elkezdodott a baba visszafogyni. Es mivel szinte napra pontosan tudjuk a fogamzas idopontjat, es a konyvek szerint a baba 280 napig fejlodik az anyamehben, igy meg lesz a 280 nap. Tehat visszahivtam, majd beszeltunk vele, majd felhivta a korhazat, igy mi mar jovo hetvegen mar biztosan babazni fogunk. Jovo csutortokon megyek meg egy utolso vizsgalatra, penteken reggel 6-ra meg a korhazba. Ha addig nem gondolja meg magat. Az elso szules spontan indult. Jobban szerettem volna, ha a masodik is, de fo a baba. Most mar jobban be vagyok ugy mond tojva. Ha ugye valami hirtelen jon, az ember meglepodik, de nincs mit tenni, igy meg ugy indul neki az ember, hogy na jo most megyunk es ez van... Az elozo szules gyors volt, hogy ez milyen lesz????? A rokonunknak is ugy inditottak meg 27 ora mulva lett meg a pici. Eddig mindenki nagyon sok orarol beszelt, akinel ugy inditottak meg. A lanyom nagyon orul a hireknek, hisz mar jovo hetvegen itthon babazhat. S persze mielott dontottunk beszeltem masik orvossal is, aki szinten igy dontott volna. Tehat ha elobb nem is, de jovo het penteken itteni ido szerint reggel 6-kor (magyar ido szerint 13:00-kor) szoritsatok.

bocsi, hosszura nyult a szoveg, de most semmi mason nem jar a fejem.

Jo hetveget mindenkinek!
Andi (38+5)

u.i.: Csipkebogyo, a zarojelben a 38+5 azt jelenti, hogy a terhesseg jelenleg a harmincnyolcadik het 5 napja van.
Andysj

Kata007, Virág, Többiek!

Ne nyissatok új topicot, hanem gyertek közénk! Olyan jó ott, és mi vagyunk ott, akiket ismertek és várunk titeket!!!
A címe: Az elsõ napok hetek...
Ott vannak még rajtam kívül Blinczi, Tikk, Beja, Zafi, Rebi, GTünde, Cory, és még sokan mások.
Szóval gyertek csak. Virág! Itt is gratulálok neked!!! Kinél szültél?

Menta
menta

Sziasztok!

Pár perc erejéig beleolvasgattam a hírekbe, de most is csak sebtiben, pedig nagyon jó olvasni, hogy a finish-ben mennyire hasonlóak már a gondolataink.

Csiga, Bori, Heni, Sheila, Andi! Köszi annak, aki üzent - és még annyit, hogy nekem is van már kórházi pakkom, bebeee Kép
Persze kinyitva kicsit úgy néz ki, mint egy elsõsegély csomag a Tena és egy egyéb betétekkel, steril vattával, pelenkával stb.. de azért lényegg, hogy igenis készen állok és túlélem!!

Hallottátok, hogy jön a "Kettõs front???" No comment. Megint jön a babaesõ, de remélem mi megvvárjuk az áprilist!
Sheila,- nekem a kiírás napja a kispapa szülinapja!

Kata! Köszi a táblázatot- lent keresteem magam és döbbenek rajta, hogy mennyire fel-kerültem azóta, mióta nem voltam itt.

Élvezzétek a mocorgást Ti is! Az Én fiacskám naponta csuklik 1-2x negyeddórát! Imádom!
csókol Titeket,

Mummy (35+6)
Mummy

Ja! Kata! a János kórházban fogunk születni! Köszi!!

Mummy
Mummy

Menta,
köszi, és megyek!!! Kép

Andysj,
õ a legszebb újszülöttnek a 4 közül. A másik három - hogy is fogalmazzak - egy "kissé" gyûrött volt, nem túl szépek, de ez a manó egy percesen is álomszép volt. Sehol egy ránc, duzzanat. Kép

any,
a MÁV-ban eléggé megszokott dolog az ilyesmi, ami nem azt jelenti, hogy minden 2. kismama hazamegy, de nem lepõdnek meg rajta. Legalább is az én orvosom és szülésznõm nem. De ahogy látom, te debreceni vagy. Egy dolgot tudok írni: Jogod van a saját felelõsségedre hazamenni, ha mindketten egészségesek vagytok. Engem soha nem érdekelt, ki mit szól hozzá, az érdekelt, hogy a babának és nekem a legjobb legyen. Ha biztos vagy benne, hogy ezt akarod, akkor senki ne érdekeljen. Ha az orvosod begyepesedett, van még 13 heted másikat keresni, ha akarod. (Ezek csak tanácsok. Kép )
Virág (fiore)

Elfelejtettem aláírni, bocsi! KépKép

Virág
Virág (fiore)

Virág!

Gratulálok a szüléshez és örülök, hogy egészségesek vagytok mindketten. Sok erõt ezekhez az elsõ nehezebb napokhoz!

Hahó Mindenki!

Pár napja nem írtam, csak olvastalak benneteket, mert nagyon nagy munkában voltunk.
De a mai nappal készen van a belsõ festés.
Megfogadtam Kata tanácsát és tényleg jó volt a segítség. Nekem elég volt az átgondolás, összerendezés.
Így is nagyon elfáradtam, fõleg, hogy el is kellett mennem itthonról.
Még nem értünk minden végére, a házon kívül dolgoznak a kõmûvesek. És sok munka lesz a kertben is.
Nagyon jó látni, ami már rendben van.

Mia!

Ma annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam volna jól figyelni vezetésnél,
de jövõhéten 11-re megyünk szombaton a párommal együtt a szülséelõkészítésre.
Voltál a Mávos szerdai elõkészítésen? Milyen volt?

Bubu
bubu

Sziasztok!

Menta!

Ezer bocs, de nem figyeltem "az elsõ hetek" topicot. Valahogy elkerülte a figyelmem. Én csak a "Túl az elsõ heteken"-t nézegettem. Igazad van, itt tényleg itt van mindenki akivel együtt pocokoskodtunk! Kép

Andi!

Ez aztán izgi! Kép Tudatosan, napra pontosan készülni a kis jövevényre, szerintem nem rossz. Kép Így meg tudsz szervezni mindent elõre. Én mindkét lánnyal váratlanul szültem, de úgy, hogy NST után haza sem jöttem. Igaz semmit nem éreztem, de mindkétszer megindították. Az elsõ, szûk 4 óra múlva, a második 3 óra múlva kint volt. Pedig mint írtam indították, burkot repesztettek. Szóval én nem ismerem milyen amikor csak úgy spontán elfolyik a magzatvíz, és nem éltem át az izgalmat, hogy hoppá, jön a baba, induljunk a kórházba, sõt azért sem izgultam, hogy a dokim beér-e, mert mindkétszer ügyeletes volt.
Én éppen ezért félek most, és pont e három dolog miatt. Vagyis ugye ha éjszaka jön, riasztani valakit a lányomhoz, izgulni, hogy idõben odaérjenek, és mi indulhassunk a kórházba. Aztán mi van ha a férjem éppen az ország másik végében van? Tudom, hogy rohanna haza, de akkor viszont izgulni érte, hogy nehogy valami baja legyen a nagy sietségben.
Száz szónak is egy a vége, tudom, hogy Téged most váratlanul ért, de hidd el, ezerszer jobb így. Jövõ péntekig még hozzászoksz a gondolathoz, és szerintem is jobb így a babának is. Úgyhogy nyugi, én szorítok neked. Kép

Mummy!

Igen tényleg nagyon az elején vagy már! Kép A kérdõjeleket töröltem.

Bubu!

Én is borzalmas fáradt voltam esténként, pedig nem igazán engedtek csinálni semmit. Nem csak a pocim miatt, hanem ugye nekem nyitva van a méhszájam is. Azért javaslom mindenkinek, hogy ne szégyelje elfogadni a segítséget.
Viszont milyen jó érzés túllenni rajta, ugye? Kép Nálunk már tényleg teljesen kész minden.

Kata (29. hét)
Kata007

Virag, nagyon megkapott ahogy leirtad szulesed tortenetet! Nagyon sok boldogsagot a babahoz!

Lanykak, nekem nogyogyasz javasolta terhesseg alatti megfazas eseten a napi! 2-3000 mg -nem tevedes, jol irtam!- c-vitamint pld. pezsgotablettaban, vagy egyszeruen sima kapszulaban beveve. Csutortokon is ugy mentem haza, hogy folyt az orrom, mint a vizcsap, no meg volt egy kis hoemelkedesem - 37,2- hat en bevettem a tablicsekemet, ketszerre, estere mar csak faradtnak ereztem magam, reggelre meg kutyabajom sem volt. No azert a c-vitamint nem hagytam abba, csak lecsokkentettem eloszor napi 2000 mg-ra, majd 1000-re, holnap meg mar csak 500 mg-ot veszek be.... es a legjobb, amit beszedhet barki, a felesleget ugyis kipisiled!

Bori, gondoltam rad tegnap, ugyanis falasi rohamom volt, hat megettem kb.1 liter huslevest -elotte lezsirtalanitottam- kb. negyed kg kenyerrel, no meg a sok-sok sargarepaval es borsoval, amit belefoztem, majd utana fel kilo almat.... s ugy eltomitett, hogy egesz nap csak lustizni volt kedvem...KépKép

Lella /12+6/
Lella

Viki, koszonom, megkaptam, holnap irok! Kép

Lella
Lella

Sziasztok!

Virág nagyon sok boldogságot a picihez! Hányingerem és fejfájásom már elmult, csak a fáradság van ami azt jelenti hogy ha este 9 kor elalszom akkor reggel 9-ig fel sem ébredek és de. 11-kor már megint majd le ragad a szememKép De majd csak túl leszek ezen isKép Most iszonyat nagy gondban vagyok a kórházakkal kapcsolatban. A MÁV-ból haza lehet jönni rögtön szülés után?? Ez jó dolog! A Szent Imre is szimpatikus, a SM-i már abszolult ellenszenvesKép Minnél többet olvasgatom a többi topicot annál nagyobb dillemmába vagyokKép

Sasha
sasha

Sziasztok!

Andi!
Nem ,még nincs baba,sõt még egyáltalán nem is akar kijönni!!!
Ami pedig aggaszt hogy az orvosom 22-én elutazik és csak 26-án jön haza és én ugye 24-ére vagyok kiírva.aúgyhogy hétfõn meg szerdán is vizsgálat hátha mégis meggondolja magát ez a kölök.
Nagyon rosszul esett ez a hír de ha szerdáig nem lesz semmi akkor átad egy kollegájának akivel megbeszéljük a teendõket,de azért mégis egy idegen.
Most hogy olvastalak lehet én is jobban járnék ha megindítanák?!
Az az igazság hogy igazából csak játszom hogy nyugodt vagyok de közben meg majd betojok ha rágondolok mi is lesz nemsokára.
Mindenesetre nagyon-nagyon szorítok nektek!!!

Virág!
Sok boldogságot a babádhoz!!!

Mindenkinek jó pihenést a rossz idõ ellenére is:

Forgi(38+6)
Forgi

Kata!
Koszi, nagyon jo volt, amit irtal, engem eddig csak ijesztegettek, hogy az inditott szules mindig hosszu, de szerencsere itt vagy te ellenpeldanak. En is ilyen szulest szeretnek. Most mar jobban erzem magam, eloszor ugy jott mint egy hideg zuhany, de most mar sokkal jobb. Sot igy legalabb mindent meg lehet tervezni, a ferjem is biztos ott lesz es nem lesz gond a lanyom elhelyezesevel sem. Tenyleg nem egy jo, ha mar az embernek van gyereke, es hirtelen tortenik valami es kapkodni kell. Igy legalabb csutortok este atviszem a baratnomekhez a lanyom, o ott alszik, majd reggel elviszik suliba. Es remelem mire jonne haza a sulibol, akkor mar apuci mehet erte. Ha nem akkor a baratnom megy erte. Ez attol fugg, mennyi ido alatt szuletik meg a teso. A dokival beszeltem, attol fugg mikor lesz meg, vagy szombat reggel vagy vasarnap reggel mar itthon is leszunk. Es igy legalabb a ferjem is elintezi a szabadsagjat, es itthon lesz legalabb ket hetet. (egy het szabi + egy hetig itthon dolgozik).
Orulok, hogy veletek minden rendben. Tovabbra is vigyazz magatokra.

Forgi!
Probalj beszelni a picurral, hogy jojjon elobb vagy varja meg a dokit. Tenyleg nem jo egy masik orvosnal szulni. Nalunk pont ezert van az, mivel itt nincs olyan mint fogadott orvos. Itt szinte minden orvosnak maganrendeloje van, es a biztositod fizeti. En egy olyan orvos csoportot talaltam, ahol 4 doki dolgozik egyutt, es mind a neggyel talalkoztam mar, mindegyikkel teljesen meg vagyok elegedve. Mindenki teljes mertekig odafigyel ram. Barmikor barmit kerdezhetek, hivhatom oket a nap 24 orajaban..... Es csutortokon mar azt is tudom kinel fogok penteken szulni. Nekem teljesen mindegy melyiknel, hisz tenyleg mind a negy vegigkovette az egesz terhesseget, ha elozo alkalommal az egyiknel voltam, es legkozelebb a masikhoz mentem nem az volt, hogy nem tudta, hogy mi is tortenik, hanem tenyleg atadtak/atadjak egymasnak az infokat. Rakerdez, hogy mi is tortent azota. De en nem szeretnek idegen orvosnal szulni. Ebben teljesen egyetertek veled. Szoritok, hogy minden rendben legyen veletek! Meg akar egy napon is szulhetunk. Kép

Tovabbi jo hetveget mindenkinek!

Andi(38+6)
Andysj

Sziasztok!

Mummy: szuper, hogy pont a kispapa szülinapja...
és a baba lenne élete legszebb ajándéka!
Gondolom, izgulsz, hogy úgy sikerüljön minden, ahogy szeretnéd?
Kívánom, hogy így legyen!

Kata: hát, ez döbbenet, hogy mennyire egyformák az aggodalmaink: én is azon rágódom, ha váratlanul, az éjszaka közepén indul a szülés,még a kisfiamat is el kell vinni a
szüleimhez, és elég nehéz lesz "lelket vernem" belé, és
hát 3. szülés állítólag gyorsabb, és már a másodiknál is
5 perces fájásokkal indult...

Andi: fentiek miatt irigyellek Téged, én is jobban szeretném,ha tervezett lenne a dolog, így kicsit úgy érzem
mintha a bizonytalan idõpontban történõ kivégzésemre várnék...
hasonlót már írt valaki, de én is úgy érzem!!!
A szülésindukció miatt ne aggódj, nekem az elsõ szülésemet
indították reggel 9-kor és 11:45-kor felsírt a baba...
a burokrepesztés sem feltétlenül rossz dolog, nekem kétszer
repesztették, és az a tapasztalatom, hogy felgyorsítja a
folyamatot, mivel utána hatékonyabbak a fájások.
Gondolni fogok Rád pénteken 13-kor, Te pedig gondolj végig
arra, milyen jó lesz végre meglátni Õt...
Most könnyen beszélek, aztán pár hét múlva lehet, hogy én
leszek a leggyávább nyuszi, bár nem szeretném!

Apropó, szerintetek mûködik a babával történõ egyeztetés??
Én megbeszéltem Melissával április 21.-ét, a vasárnap egyébként is szimpatikus a szüléshez...

Heni: bejelentkeztem a Mammut UH-ra jövõ péntek 11:30-ra
nagyon várom már!!

Puszi Mindenkinek, pihenjetek, egyetek jókat, és vigyázzatok a babákra!
( Alig várom már, hogy a babás topicban folytassuk)

Sheila
32+5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sheila!

Nem korai nektek az április 21-e? Még legalább 6 hetetek van.

Képzeljétek, mostmár biztosan nagy lehet a babám, néha olyan torz lesz a pocakom, ahogy helyezkedik. Jó lenne tudni mit csinál odabent.
Sajnos az alvás egyre nyûgösebb. Pedig ez még csak a 8. hónap. Mi lesz még ezután? Már most azt várom, hogy egyszer csak aludhassak hason, vagy háton és ne kelljen több mint felét az éjszakának egy oldalon tölteni.
Az egyetlen dolog, ami enyhít ezen, ha nap közben is alszom, mert így két részletben nem annyira fáradnak el az izmaim. Már biztosan ezzel is készülök a megszületés utáni nehéz napokra.

Minden jót mindenkinek!

Bubu
bubu

Andi!

Örülök, hogy kicsit megnyugtattalak. Ez volt a szándékom. Tudom nincs két egyforma szülés, de tényleg itt vagyok élõ példaképpen, hogy az indított szülés nem jelenti azt, hogy órákig fogsz szenvedni. Gondolok rád pénteken, és ha nem nagy kérés, szeretnék mihamarabb képet látni annak a csodálatok gyerekszobának a lakójáról! Kép

Sheila!

Tényleg érdekes a sok hasonlóság köztünk! Kép Én is félek, hogy ha egyedül leszek itthon ha megindul a szülés éjszaka, akkor mi lesz majd a lányommal. Nem is attól, hogy lelket verjek belé, hiszen annyira várja a hugit, hogy azonnal kimegy majd az álom a szemébõl, sokkal inkább attól, hogy meg fog ijedni borzalmasan, ha engem majd szenvedni lát a fájások alatt. Mi már most beszélünk nagyon sokat a dologról, hogy nehogy maradandó rossz emlékként maradjon meg nála, mert (kívülállók szerint)kicsit túlságosan ragaszkodunk egymáshoz. Nagyon összehozott minket a válás, aztán az az idõ amikor csak ketten éltünk, amig jelenlegi férjemet meg nem ismertük.

Bubu!

Az én pocim is felvesz néha érdekes formákat. Kép
Az alvással kapcsolatban én is sokszor alszok napközben, mert éjszaka egyszerûen nem tudom kipihenni magam.

Kata (29.hét)
Kata007

Sziasztok!

Virág, gratulálok!

Köszönjük a részletes leírást, izgalmas volt! Hát, kicsinek nem éppen nevezhetö a kicsi! Olyan megható, hogy a bizalmadba fogadtál mindannyiunkat és nem csak a nagy sztorit részletezted, hanem megosztottad velünk az érzéseidet. Nagyon meghatódtam, biztosan nagyon jól érezi Ráhel nálatok magát! Sok-sok boldogságot kívánok, gondolom ez napról napra egyre nö! Megcsodálhatjuk majd a képét itt a neten is? Izgatottan várom!

Noemi, és Andysj!

Köszönöm, hogy a segítségemre siettetek, most már egy kicsit okosabb vagyok. Persze azóta beszereztem - és elkezdtem bújni - egy kis szakirodalmat, megpróbálok egy cseppet felkészülni, hogy megérthessem a csodát aki egyre növöget a pocimban...

Noemi!

Eljött már a nagy nap, hogy doki is látott? A kilencedik-tizedik héten ez már nagyon izgalmas lehet! Talán már láttad is a pici szívverését?

Andysj!

Szerintem sem kell aggódnod amiatt, hogy nem magától fog megindulni a szülés! Nagyon jónak tartom, hogy a párod biztosan ott lesz melletted, gyakorlatilag sehogy sem maradhat le! Az orvosod pedig tuti jól döntött, mi meg jövö pénteken (m.idö szerint) 13 órakor kollektíven drukkolunk! Kellemes utolsó nagypocis napokat!

Kata, Gitta!

Már azt hittem, hogy csak én lennék ilyen babonás, pedig alapjában nem lennék az. Nálunk az a helyzet, hogy még csak a hetedik hetet írjuk, persze nem a vásárolgatást halogatjuk, hanem a bejelentést. Ennek az az oka, hogy nagyon korán voltam orvosnál: még szívhangot sem láthattunk. Azonkívül sok volt a balszerencse a felmenök között. Annyira vágyom rá, hogy megoszthassam az örömömet családommal és barátaimmal is, de valahogy mindenképpen biztosra szeretnék menni. Talán nem is esne jól, ha tótágast állna az egész család, míg magam mögött nem tudhatom az elsö három és fél hónapot. Ezzel ti hogy voltatok annakidején? Van ennek is valami íratlan szabálya, hogy mikortól mondhatjuk el magunkról, hogy nagyon jó irányban haladnak a dolgok és most már nem kell félnünk a bejelentéstöl sem?

Kata!

Elöször is meg kell dícsérjelek, hogy kitartóan szerkeszted a táblázatot, olyan jó, hogy bármikor megnézhetem, hogy ki hol tart, ugyanis egészen friss babanetesként nem ismerem még jól a csapatot. Ez egy kicsit segítségemre van, hogy eligazodjak a sok (számomra új) név között. Kérlek vegyél be engem is, bár az adataim még egyelöre kicsit bizonytalanok. Tehát: 26 éves vagyok, elöször várok babát, 7 hét + 3 nap. Németországban élek, szülni is itt fogok, de még nem tudom hogy hol, és kinél. A szülés idöpontja még nincs ugyan kiírva, a 280 nap szerint október 31 környéke jöhet számításba. Jelenlegi orvosom: Dr. Engelhardt, öt beírhatod. Fáradozásodat elöre is köszönöm!

Csipkebogyó
7+3
csipkebogyó

Sziasztok!

Csak tájékoztatásként - Mi még egybe vagyunk, és most már nagyon várakozós állásponton vagyunk. Ctg. már kétnaponta, a baba jól van. Talán túlságosan is jól. Nem kívánja a külvilágot.
Tegnap nagyon belémbújt a doki, és végre elérte õt. Szóval még mindig elég fennt van, de legalább már elérte.
A méhszáj még csak ujjhegynyire van nyitva, és azt mondta, hogy elég vastag a méhszaj fala, majd meglátjuk milyen lesz a vajudás. Úgy látszik nehezen fog tágulni.
Elõrejelzés nincs, bármi lehet, csak ez a bármi már nagyon türelmetlnné tesz.
Nem jó folyamatosan azt lesni mikor történik már valami.

Hát mindegy bennt nem marad az biztos.

Holnap megint vizsgálat, ctg. aztán majd meglátjuk....

Jó pihit mindenkinek

Csiga:
Mi van veled, nem írsz, még egybe vagytok? Vagy már lehet hogy nem azért nem jelentkezel?

Zkati
40+4
zkati

Sziasztok!
Szia Kata! Remélem nem nagy pofátlanság ha én is benne szeretnék lenni a táblázatban hiszen amióta kiderült hogy pocakos lettem minden napomat itt töltöm, bár nem mindig irkálokKép Nos a nick az Sasha 11/6, 23 éves leszek és elsõ babám várom. Budapesti vagyok és ha minden igaz okt. 4-én születik meg, de hogy hol az nagyon kétesKép
sok-sok cuppp

sasha
11+6
sasha

Zkati!

Te még mindig 2 az 1-ben? Kép
Én már azt hittem, hogy Te is babázol! Veled érzek, tényleg bosszantó lehet várni-várni, hogy végre történjen már valami. Szorítok érted! Kép

Csipkebogyó!

Köszi az elismerért a táblázatért. Most híztam fél kg-ot. Kép Miattad! Kép A dícséret miatt! Kép Még jó, hogy csak 3 hét múlva megyek tanácsadásra, nem fognak letolni a hízás miatt. Kép
Szóval a táblázatban benne vagy, 62. sorszámmal.
Üdv köztünk és boldog babavárást velünk! Kép

Kérdezed, hogy mi annak idején, hogy mondtuk el. Hát a nagyszülõknek az elsõ orvosi vizsgálat után. Mi már nagyon vártuk, akartuk ezt a babát, így alig bírtuk kivárni, hogy elmondhassuk a jó hírt.

sasha!

Miért lenne pofátlanság, hogy be szeretnél kerülni a táblázatba??? Kép Már benne is vagy, 58. sorszámmal. Kép
Üdv köztünk és boldog babavárást velünk! Kép

Kata 28+6
Kata007

Sziasztok!

Huhh.. kész a festés... három napja dolgoztunk megállás nélkül 4-en rajta. És csak két szobát festettünk ki.
A miénk már be van egész jól rendezve, Manókáé még szárad éppen, meg a színes tapétacsíkot fel kell majd még tenni. Aztán beállítjuk a bútorait is.
Fáradt vagyok rendesen. De valamivel nyugodtabb mint pl. csütörtökön. Féldtem hogy kiszaladunk az idöböl a végén.

Kata - vigyáztam Manókára Kép Amikor csak tudtam leültem, lefeküdtem egy kicsit pihenni.

GItta - ha jól emélkszem te kérdezted a vásárlást. Mi is úgy voltunk vele, amíg nem mozog addig semmit. Dec. 26-n mozdult meg, az elsö dolgokat januárban vettük, februárban már beszereztük a ruhácskáit (egy barátnöm fiától örökölve), most kifestettük a szobáját, berendezzük neki és már jöhet is majd, persze csak májusban Kép Kép

LÁnyok, akinek már befordult a helyes irányba a babája... ti is sokkal gyengébben érzitek a csuklását és persze jóval lentebbröl is, nem ?
Mert a mocorgás, az egészen fent van a tüdöm-gyomrom magasságában - gondolom ez a tappancsa.

Na megyek, lepihenek hosszú hétvége volt ez.

Vigyázzatok magatokra és a babáitokra!
Üdv. Dojika 30+3
Dojika

Zkati!
Egyuttérzesem! Meg en is mindig egyben vagyok, es az az igazsag, hogy neha mar elegge unom. Raadasul most szombaton kellett volna bemennem a korhazba CTG-re, elotte a dokival kellett volna egyeztetnem, de az orvosomat egesz nap nem ertem el. Lassan betoltom a 41. hetemet, es azt sem tudom, mennyire vagyok tagulva. Ezen kivul meg mindig "semmi bajom", semmi fajas, haskemenyedes...mintha orokre bennem akarna maradni a baba. (tudom, nem igy lesz)

Andysj! Neked szoritunk jovo heten penteken. En biztos jobban felnek az elore idozitett szulestol, mint a hirtelen (de megis vart) szulestol. Magamban elhataroztam, hogy jovo het szerdan (20-án) fog megszuletni a baba, de ha erre gondolok elegge megremulok, ugyhogy gyorsan elfelejtem. Vegyesek az erzelmeim. 13-a ota minden nap varom, hogy mikor bujik elo a baba, de megis mikor reggel felebredek (es esemenytelenul telt el az este), akkor kicsit megkonnyebbulok, hogy biztos van meg egy napom...ugyanakkor mar tullennek rajta. Egyszer igy, egyszer ugy erzem.

CSiga 40+4
Névtelen

Sziasztok!

Kata!
Igerem mielobb fogunk jelentkezni es kepet mutatni a picurrol. Ha legkorabban nem is, de jovo vasarnap mar biztos. Addigra mar otthon leszunk. Ha siet a baboca, akkor mar szombaton hazajohetunk. Minden most tole fugg. Kép
De furcsa lesz kikerulni jovo hettol a csodalatos tablazatbol, nagyon fog hianyozni. Akinek eddig megmutattam mindenkinek nagyon tetszett.

Csipkebogyo!
Mi is hasonlo helyzetben voltunk a bejelentessel mint te. Az elso babanal sikerult a 12 hetet betartani, nem kurtoltuk addig szet, csak a hugom tudott rola, de o tudott az izgalmak mellett titkot tartani. A masodik babanal, mar ez nem jott be. A szuleim epp itt voltak kint nalunk amikor eloszor mentem orvoshoz, a pozitiv teszt utan. Titokban elarultuk a lanyunknak, hogy jon a varva vart kisteso. Persze mondd egy het evesnek, hogy ez nagy titok es ne mondja el senkinek. Hat nem is mondta, csak allandoan kerdezte a szuleim elott, hogy: Anya/apa most elmondthatom? Par nap utan mar a szuleim iszonyu kivancsiak voltak, hat rabolintottunk. Pedig nem akartuk elmondani, azt akartuk, mivel 11.000 km-rel arrebb laknak, hogy csak felhivjuk oket meglepi szeruen a telefonon es odatartjuk a nyuszogo hangot ado ujszulottet, es utana kozoljuk veluk, hogy ugye megertettek amit az unokajuk mondott, es igy jelentjuk be. De hat a lanyom nagyon be volt sozva. Igy a 8. heten mar tudtak.

Zkati! Csiga!
Meg 2 in 1 ??? Hat tenyleg jol erzi a babatok odabent magat. Azert remenykedem, hogy mielobb megszuletik a babatok, nem szeretnek nagyon beelozni. Meseljetek nekik, hogy mennyire varjatok, es hogy mi minden varja mar oket itt kint. Csak bejon?! Kép

Dojika!
Ugyesek vagytok, de azert vigyazz nagyon magadra/magatokra!
Miutan befordult a baba eleg erdekes erzes a csuklasa, bar ami azt illeti elegge kitolti az egesz pocakomat, mindenhol jelen van. Hiaba illeszkedett mar ra a mehszajra, a labaival meg mindig bordasfalnak hasznalja a bordaimat es szivesen nyomja fel a torkomba a gyomromat. De mar nem sokaig Kép

Koszi mindenkinek a megnyugtatast es azt hogy szoritotok. Mar sokkal de sokkal jobban erzem magam. Megnyugodtam, igaz kicsit felek is, de ez termeszetes. Es ma meg elmegyunk husveti ajandekot nezni a picurnak, hisz mar egy hetes lesz husvetkor, es megigertuk neki, ha kijon addig, akkor varni fogja valami meglepi. Tehat most megyunk es veszunk neki meglepit.

Andi (39)
Andysj

Kedves Conti! Látom te a Szent Imre kórházban fogsz szülni. Ez a Tétényi úti ugye? Szeretném megkérdezni hogy ki az orvosod és a szülésznõd és mi a véleményed a kórházról? Tudom az lenne a legegyszerübb ha elmennék és megnézném de azérm minden egyes kórházba nem mehetek el ami Bp-en vanKép Igaz ráérekKép Engem az ún. alternativ dolgok érdekelnek és az hogy a dokid mennyire figyel rád! Megköszönném a válaszodat!

Jaj i_ancsa! Szia! Láttom te a SM-ben szülsz Dr Kocsisnál. Bementem a kórházba a rendelési idejében láttam is a dokit és a portán mondták hogy õ a legtürelmesebb. Számomra elsõ látásra nem volt szimpatikus, de igy nem illik megitélni senkit. A rendelést nem volt türelmem végigvárni mert rosszul lettem (kb 1-2 hete volt és még küzdöttem a hányingerrel meg a fejfájással) ezért érdekene hogy szerinted milyen ember és az hogy te a BETEGE vagy e vagy a PÁCIENSE. Ez számomra lényeges!

Köszi Kata007 hogy befogadtatok ugyanis ezt én annak tekintem:D örülök nektek
sasha
11/6
sasha

Sziasztok!

Köszönöm a jótanácsokat. A babonáról csak annyit, hogy már megkaptuk az elsõ babaruhácskát ajándékba! Kép Nagyon örülök neki.

Üröm az örömben: képzeljétek, a párom behívták tartalékos katonának szeptemberre. Egyálltalán nem örülök neki. Nem szeretnék a 8. hónapban egyedül maradni itthon. Szerintetek mit lehetne kitalálni, hogy ne kelljen bevonulnia megint???

Üdvözlök mindenkit:
Gitta
gitta

Sziasztok,
mivel nincs szkennerünk, nehézkes képeket felrakni, de nem lehetetlen, csak idõ kérdése. Türelem, és jönnek! Kép

Boldog babavárást:
Virág+Ráhel (és a többiek) Kép
Virág (fiore)

Szombaton 20:21-kor Zorka Lara névvel elõbújt KisZuzu, aki 3600 grammot nyomott és 61 cm-re (!) nõtt a pocakban. Õ és mamája is kiváló egészségnek örvendenek!
Zorka papája (aki a világ legboldogabb embere)
Zuzu

Virág és Ráhel! Nagyon sok boldogságot nektek! (ide írok, mert itt látlak a leggyakrabban, a NEVEK topicban szoktunk társalogni) Úgy hallottam, hogy rögtön hazamentél a szülés után, érdekelnének a tapasztalatok(az Ambuláns Szülés topicban)- persze, csak akkor, ha kipihentétek magatokat!
Mégegyszer sok puszi nektek! Üdv: Szofi Kép
Szofi

Sziasztok Pocakosok!

Elég termelékenyek voltatok a háromnapos szünetben. Én meg ahelyett, hogy az órámra készülnék a monitort bámulom. Csak aztán le ne égjek Kép.

Mummy, Dojika!
Csuklás. Az én babám is egészen lent csuklik elég kitartóan, a mozgását meg (épp tüntetõleg rúgott egy jót Kép) a köldököm magasságában érzem. Tegnap megtapogathattam kemény kis testrészeit, úgy kinyomta. Szerintem is a lábacskája lehet. Két gyermek utáni tapasztalat, hogy az a baba, aki sokat csuklik bent, sokat csuklik majd kint is. Más is ezt vette észre?
Lella!
Hát én a múlt héten olyan sikeresen bekajáltam, hogy azóta megint csak csipegetek. Plána, hogy éjjel meg gyötört a gyomorégés.
Sheila, Kata!
A második szülésnél én is nagyon aggódtam ,hogy mi lesz a kisfiammal. Aztán éjjel kellett menni, a barátunk átjött vigyázni a kislegényre és mire felébredt apuka már otthon is volt. Isten ebben is megsegített. Sheila, nem lehetne, hogy a szüleid menjenek Hozzátok, ha netán éjjel indulna a szülés?
Bubu!
Hát a hasonfekvõs alvásra még sajnos várnod kell egy darabig Kép. Legalábbis amíg szoptattam én nem tudtam kényelmesen hason aludni (csak 2 évigKép). Igaz párnákkal aláducolva azért néha kinyújtóztattam a gerincem. Én is alszom napközben, ha éppen otthon vagyok. Ez pozitív hatással van az egész családra, mert este legalább nem vagyok félhulla.
Csipkebogyó!
Az elsõ babát mi a 7. héten jelentettük be nagy lelkesen, aztán a 9. héten vérzéssel kórházba kerültem Kép. Szerencsére az a hajdani pocaklakó ma már 4,5 éves. A másodikat a 9. héten, az elsõ ultrahang után. A harmadikat csak a 12. héten, részben a kritikus idõ kivárása miatt, részben, mert tudtam, hogy vegyes érzelmekkel fogják fogadni és valahogy nem akarózott sietni Kép.
Na, megyek készülni, mert vészesen halad az idõ.
Bori (28+6)
Bori

Bocs, ezekkel a hetekkel mindíg gondban vagyok, most is a táblázatra kellett visszaugranom, hogy mennyi is?
Szóval: Bori (29+6)
Bori

Zuzu,

Gratulálok a kicsihez! És milyen szép neve van....

Csipkebogyó,

Mi a szivhang után jelentettük be, a 9-10. hét körül, de csak azért, mert egyben be kellett jelenteni az esküvöt is... Én vártam volna a 12. hétig. (A munkahelyemen muszáj volt egész korán, az 5-6. hét körül szólni, egy külföldi utazás miatt... Mit mondjak, nem voltam boldog.)
Én még most, a 14. hét elején sem tudom egészen elhinni a dolgot. Az ember csak közvetett jelekb&#337;l (mellfeszülés, rosszullét) tudja, az eszével, hogy ott van az a kis ürhajós. Már alig várom, hogy tényleg megmozduljon. Mivel a kissé kellemetlen tünetek jelentik az egyetlen támpontot, izgulok, ha éppen nem vagyok rosszul... Bár mostanában egyre jobb a helyzet, még FOGYTAM is (kb. 2 kg-t), mert nem kell állandóan tömni a fejem! Persze igy is vagyok 62 kiló a 163-as magasságomhoz, de ez legalább csak 2 kg plusz a kiinduló (eleve +5-ös) 60 kg-hoz.

Kata,
Tényleg szuper a táblázat!

Jó babázást/babavárást:

Zita
(13+3)
ParaZita

Sziasztok!

Virágnak és Zuzunak tiszta szívbõl gratulálok!
Jaj, Zuzut nagyon irigylem, hogy már túl van rajta és nem is kellett kivárni, a szeritem leglassabban vánszorgó utolsó hetet. Jó hosszú baba lettKépKép Érdekelne, hogy hányas méretû ruhát adtok majd rá!KépKép
Zkati és Csiga! Minden együttérzésem a tietek, bár nekem még 2 hét van hátra, de már úgy érzem mintha legalábbis ennyivel hordtam volna túl. Már nagyon megismerném a kisfiamat és már nagyon babáznék.
Kata! Mi az az NST? Már többször találkoztam vele, de nem tudom ez milyen vizsgálat.

Kele
Kele

Sziasztok!

Zuzuék!

Hatalmas gratula ehhez a nagylányhoz! Kép
Sok boldogságot vele, és sok-sok tejcsit neki! Kép

Zorka papája!

Akkor most mégy 62-es tipegõt venni? KépKépKép

Zita!

Köszi! Kép

Tehát akkor az új babás táblázat Zuzuékkal:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Blinczi Attila Vajk 3060 g, 53 cm 2002.03.02 ( - ) 1 nap
Zsebi Beni 1600 g, 47 cm 2002.03.04 ( - ) 14 nap
Virág Ráhel 3250 g, 56 cm 2002.03.14 ( + ) 1 nap
Zuzu Zorka Lara 3600 g, 61 cm 2002.03.16 ( - ) 6 nap
</pre>

és a mai pocakos (most sorszámmal Kép ):

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Terhességi i.[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés terv. helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Zkati 40 / 5 32 év/3.b. Budapest 03.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa[/size]
[size=-2]2.[/size] Forgi 39 / 1 31 év/1.b. Budapest 03.24 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Pajor[/size]
[size=-2]3.[/size] Andysj 39 / 1 25 év/2.b. USA 03.24 [size=-2]Trinity Med. Center/Dr. Sigman[/size]
[size=-2]4.[/size] Kele 38 / 3 28 év/1.b. Budapest 03.31 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]5.[/size] Kristi 38 / 1 29 év/1.b. Erdély 03.31 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]6.[/size] Helena 37 / 0 27 év/1.b. Komárom 04.08 [size=-2]Komárom Selye J. K./Dr. Rivera[/size]
[size=-2]7.[/size] Krita 36 / 4 27 év/1.b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]8.[/size] Vuckó 36 / 4 27 év/1.b. Nagykovácsi 04.11 [size=-2]Péterffy Sándor K. / Dr. Rácz[/size]
[size=-2]9.[/size] Mummy 36 / 2 26 év/1.b. Budapest 04.13 [size=-2]János Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Heni 36 / 2 23 év/1.b. Budakeszi 04.13 [size=-2]Szent Rókus Kórház/Dr. Doffek[/size]
[size=-2]11.[/size] szanti 36 / 0 24 év/1.b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]12.[/size] Száva 35 / 5 29 év/2.b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]13.[/size] Katka2 35 / 5 27 év/1.b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]14.[/size] bubu 34 / 6 29 év/1.b. Bp.környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Robi 33 / 1 27 év/1.b. Budapest 04.29 [size=-2]Péterffy Sándor Kórház[/size]
[size=-2]16.[/size] Szilvi 33 / 3 28 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]17.[/size] BSzilvi 33 / 3 26 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
[size=-2]18.[/size] Sheila 33 / 0 35 év/3.b. Gyõr 05.06 [size=-2]Gyõri Petz Aladár K. / Dr. Fülöp[/size]
[size=-2]19.[/size] Mia 32 / 6 27 év/2.b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]20.[/size] Zsunya 31 / 5 25 év/1.b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]21.[/size] Csilla1 31 / 4 31 év/2.b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]22.[/size] Dojika 30 / 4 27 év/1.b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
[size=-2]23.[/size] margaréta 30 / 2 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]24.[/size] Mano 30 / 1 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]25.[/size] Vicamama 30 / 1 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]26.[/size] Bori 29 / 5 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]27.[/size] Norci 29 / 1 27 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]28.[/size] Törpi 29 / 1 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]29.[/size] Kata007 29 / 0 35 év/3.b. Miskolc 06.03 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]30.[/size] Marcsi 28 / 0 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]31.[/size] blano 27 / 2 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]32.[/size] Any 27 / 0 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]33.[/size] Pucúr 26 / 5 29 év/1.b. Budapest 06.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]34.[/size] Katesz 25 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]35.[/size] gumicukor 24 / 0 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]36.[/size] Beszti 24 / 2 26 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]37.[/size] Dió 23 / 4 27 év/1.b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Conti 23 / 3 34 év/2.b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]39.[/size] Ilke 23 / 1 25 év/1.b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]40.[/size] Halacska 22 / 5 29 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]41.[/size] Nyuszi 21 / 0 32 év/1.b. Budapest 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]42.[/size] Malacka 19 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]43.[/size] Forti 19 / 4 30 év/1.b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]44.[/size] Djeszter 19 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]45.[/size] zsani 18 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]46.[/size] Petra 18 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]47.[/size] Viktória 17 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]48.[/size] iddi 16 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]49.[/size] Nóra 16 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]50.[/size] lomis 15 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]51.[/size] Zsóka 13 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]52.[/size] Kriszti 14 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]53.[/size] Nyusza 13 / 6 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]54.[/size] Gyöngyöske 13 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]55.[/size] ParaZita 13 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]56.[/size] Lella 13 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
[size=-2]57.[/size] Sasha 12 / 0 23 év/1.b. Budapest 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]58.[/size] bolegajudit 10 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]59.[/size] i_ancsa 11 / 1 30 év/1.b. Budapest 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]60.[/size] sch_moncsi 8 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]61.[/size] Csipkebogyó 7 / 4 26 év/1. b. Németország 10.31 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]62.[/size] Gitta 7 / 1 29 év/1.b. Tatabánya 11.05 [size=-2]Dr. Benya László[/size]
</pre>

Kata
Kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?