Új privát üzeneted érkezett!

Tmoni!
Nem nagyon tudok elmenni a melóhelyemről. Heti egy szabadnapot valahogy össze tudok hozni, de általában akkor van orvos, védőnő, terhesgondozó, stb.
Milyen időpontok? és hol van?

Császárral kell szülnöd? Vagy csak úgy általában kérdezted?

20+4

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Tmoni,
Engem lassan 5 éve császároztak a Margitban és ne aggódj, már akkor sem hosszában, hanem keresztben vágtak. Ha jól tudom ahhoz nagyon nyomós indok kell, hogy hosszában vágjanak...

Szilpa,
Utána kérdezgettem, a budai oldalon a MOM parkban van, meg a XI.kerületben. De ezt már nem tudom pontosan, csak azt, hogy nagyon messze van...Fel is hívom őket, mert én szeretnék járni mindenképpen.
Ja, és mindenképp írj mi volt!!!!

Otyka,
Én is eddig bírtam. Vizesedik a lábfejem nemekm is. ÉS már tegnap este kezdődött, de most is érzem feszül. Szóval azt hiszem a tegnapi nagy séta nem tett jó neki...

Zseppy

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Alig győztem olvasni, ez jóóóó :o)

Odex, ezt a medencés nyújtózást nekem is csinálja, és az még tényleg elviselhető. Számomra a vese irányába és rézyút szembe nyújtózás a legfájdalmasabb.

Már napok óta megérkezett az esti gyomorégés is. Egyszer már a tej sem segített, így renit kellett bevennem. A párom már egyre rosszabbul viseli a kínlódásaimat. Én mindig megnyugtatom, hogy ez nem betegség, csak kellemetlenség, de azért izgul :o)

Zseppy, sajna igen. Szinte minden éjszaka van fél-1 óra, amikor kepeszt, de szerencsére nem olyan erősen, így félkómában azért alszom :o)

Szerintem minden, amit vízben csinálunk terhesen, az csak jó lehet. A nyaralásunk alatt, a baba akkor volt a legnyugodtabb, amikor a tengerben lubickoltam. Szerintem gondosan megválasztva az uszodát, remélhetőleg csak pozitív élményetek lesz.

Otyka, örülök, hogy túl vagy rajta, de azért vond le a tanulságot és figyelj oda a lábpihiztetésre!
Gratula a pocakrugdosáshoz!

Baba, jó hallani felőled, valamikor képet is mutizol majd?

Petra, pihenj sokat, legalább este, amikor tudsz. Lehetőleg ne teljesen vízszintesbe, mert úgy nehezen kapsz levegőt. Fontos, hogy párásítsd a szobát lefekvés előtt, reggel pedig a szabad levegőn, vagy nyitott ablaknál csinálj légzőgyakorlatokat legalább 5 percig, hogy a hörgőid ne tömődjenek el! Vigyázz magadra!

Szilpa, én is drukkolok, és várom a híreket!

Odex, a jövő héten már talizhatunk az előadáson, a következő kettőre már én is megyek. Hogyan foglak megismerni?

Tmoni, nem vágnak hosszában, ez rémhír. Ha alkalmazzák, annak nagyon komoly okának kell lenni!

Szilvamag, te hol tartasz, mikor és milyen nemű babát vársz?

Kati 34+2

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati!
én már a végén, hétfőre vagyok kiírva
és még egy lányom lesz

Szilpa, Zseppy!
éna Kondorosiba jártam, szerettem, de van a Komjádiban is sima vizitorna, kérdezzetek rá, hátha terhest is tartanak.
szilvamag

Tmoni!
Én is a Horváth doktorhoz járok, bár még nem szültem meg! Kép Én is úgy tudom, (és a kórházi előadáson is azt mondták) hogy keresztben vágnak!

Katica!
Viszek egy szál vörös rózsát, és akkor tuti megismersz! Kép Kép Kép
De komolyan: ha adsz egy emil-címet, akkor küldök neked képet magamról, az alapján talán megismersz. De addig még beszélhetünk (vasárnap), és akkor már meg tudom majd mondani, hogy milyen ruci lesz rajtam....JÓ sokan szoktak lenni, remélem azért megtaláljuk majd egymást! Kép

Odex
31+5

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok,

látom, hogy esik szó néha terhestornáról. Engem is érdekelne a dolog, ugyanis a normál sportot nem ajánlotta az orvosom, mivel kb 1 évet kihagytam a futásban és nem ajánlotta pont most az újrakezdést. Viszont mindenképpen szeretnék valamit mozogni, csak mit.... Minden kerületben van terhestorna? Vagy vannak kimondottan kedvelt helyek? Ti mit tudtok róla?

Petra
12

petra73

Moni, én 3 hete szültem császárral a Margitban, és keresztbe vágnak.

Kati, igen növeksztünk rendesen, vasárnap már 3970 grammot nyomtunk, úgyhogy születés óta 470 grammot híztunk.

Olyan jó olvasni Titeket!
eszti2

Szilpa!
azt hiszem láttalak. Fehér pólóban voltál?
mivel nem voltál egyedül, nem akartam odamenni, de jól láttam, hogy minden OK??

Szilvi
szilvamag

Kicsit megnyugodtam, hogy mindenki azt írja, hogy keresztben vágnak. Akkor úgy látszik én minidg a kivételse esetekbe botlottam bele.

Petra73 : Én úgy tudom a terhestornával kapcsolatban, hogy minden kórházban van, hetente kétszer ingyen. Most szeretném majd elkezdeni a Margitban. Van más helyeken is, pl. az aktív szülés centrumban az AranyTízben, ott fizetni kell. Én kismama jógára is járok, nagyon tudom ajánlani azt is. Remélem segítettem valamennyit.

Képtelen vagyok ennyi hozzászólást végig olvasni. Tudtok valakit mondani aki A Horváth doktor úrnál szült és leírta? Célirányosan talán könnyebben vissza tudnék keresni.
tmoni

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a drukkot! Használt!
Szóval megvolt ma az ultrahang. És a második (a nagyobbik) cisztája is teljesen eltűnt!!! Eltérésre utaló jel nem látható. Teljesen normális adatok vannak az Uh-n. Bár a fejkörfogat szerint 3 héttel idősebb (kiszámoltam a neten lévő számolóval). De ez még nem érdekel. Majd hozzánő. Most 440g. Nagyon megnyugodtam, és most hiper boldog vagyok.

Fogytam most két hét alatt 2,5 kg-t, de amíg a babóka fejlődik, addig nem érdekel. Látszik, h vége a szabimnak, és nem eszek minden vacakot össze-vissza. Dolgozok, és vissza álltam a normális étel mennyiségemre. Legalább ezen sem parázok, hogy mennyire megindultak a kilók.

Szilvamag!
Bakker, most olvastam vissza. Te is ott voltál ma az ultrahangon? Jó lett volna találkozni. Biztos láttuk egymást, csak nem tudtuk, hogy ki a másik. Milyen ruhában voltál? Én nyers színű nadrágban, és fehér polóban. Édesanyám is eljött velem, mert aggódott ő is. Oldalt ültünk a padon a patológia oldalánál. Nyugodtan odajöhettél volna.
Köszi az uszodás tipet, majd a komjádira rákérdezek.
Most néztem a profilodban a képet. Tök jó. Családi vizitúra? Kutya ilyen jól megvan abban az inogós járműben? Szép vaúú.

Zseppy!
Csak ezen a két helyen van??? Marha jó. Én békásról nem biztos, h mindig át tudom préselni magam a MOM parkig bkv-n ha nagyobb lesz a pocakom. Most meg még ugyebár dolgozok. Majd még ezt kitalálom. Azért köszi. A Komjádit megkérdezhetjük, nem? Amit Szilvamag ajánlott.
A dagadásra próbáld ki, amiket tegnap írtam. Hátha neked is bejön.

Mindnekinek jó éjszakát!!!

Szilpa
20+5

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Sziasztok

Szilvamag, akkor nagy kalappal! Azért irigykedem rendesen :o)

Én holnap megyek dokihoz, remélem nem lépte még túl a leányzóm a 3kg-ot. A mostani értékkel könnyebb lesz kiszámolni a végét. Még reménykedek egy 4kg körüli gyerekben :o)

Odex, ha a nevemre kattintasz, megtalálod a weblapom címét, ahol a kezdőlapon van kép rólam. A biztonság kedvéért küldhetsz ide fényképet:
zkata@freemail.hu

Eszti, remélem kérdezhetek még. Mennyi időnként eszik, mennyit alszik, szokott-e fájni a hasa, hányszor kelsz éjjel?

TMoni, van egy keresési lehetőség az oldal tetején. Ha oda beírod a doki nevét, akkor könnyebben vissza tudsz nézni.

Szilpa, nagyon örülök, hogy rendben vagy!

Tegnap leápoltam a bokámat, mert már rettenetesen nézett ki. Először torna, majd a párom megmasszírozta, végül beborogattam és felpolcoltam. Látványos a javulás ma reggelre. Lehet, hogy rászokom, a masszírozás része nagyon kellemes Kép

Kati 34+3

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

TMoni!
Azt hiszem Abessza nála szült, és nem is olyan régen! Kép

Kati!
Megnézlek majd, és küldök is képet, csak most rohanok, majd holnapután, mert holnap fekszem be a kórházba a cukor ellenőrzésre egész napra!

Majd jelentkezem, remélem, minden oké lesz!

Sziasztok addig is!

Odex
31+6

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok,

na két napig nem olvastam, s már alig lehet követni. Kép

Szilpa
örülök, h minden rendben van. Õszintén Kép Én is keresztül mentem egy-két dolgon, s el tudom képzelni mit érezhettél Kép

Szilvi:
Köszi a tippeket, beváltak. Azóta is csinálom, mert estére mindig bedagad. Kép Ne már nem annyira vészes, mint akkor. Nem eszek sót egyáltalán, pedig én mindent nagyon sósan szeretek Kép Nem iszok szénsavasat sem, bár abban szerintem csöpp átverés is van Kép mert különben nem tudnak leszoktatni róla. Ja és tömöm magamba az almákat. Kép

Zseppy:
Próbáld ki amiket Szilvamag írt, mert nekem nagyon jól bejöttek.

Voltam védőnéninél. Eddig összesen 5 kilót híztam. Kép Sokkal többre számítottam, úgyhogy tökre örültem. A vérnyomásom sem olyan alacsony: 99/59 Kép

TMoni:
Megkérdezhetem miért császároznak?

19+1

pussz: Otyka
-----------------------------------------------------------

Kép
otyka

Szilpa!
nem akartam zavarni. Rajtam fekete póló volt és lilás-bordós hosszú szoknya
középpen ültem. Anyukád arcán láttam a mosolyt amikor kijött, innen gondoltam hogy minden OK, de Te már nem voltál annyra vidám, ezért nem mentem.

Terhestornára mindenkinek csak ajánlani tudom Tápayné Mártát, a Baross utcában vannak órái és nagyon-nagyon jók, nem csak torna, hanem szinte szülésfelkészítő is egyben. Kálvin tértől 5 perc sincs gyalog, de a 6-os villamossal is mehettek. Ha pontosabb elérhetőség kell, megírom.

egyébként minden bokásnak jobbulást, nemsokára elmúlik ez a fránya meleg Kép
szilvamag

Sziasztok!

Szilvamag!
Csatlakoznék én is Zkaticához. Én is irigykedek. Nemsoká megöleheted a babódat. És természetesen drukkolok, hogy gyorsan és minél kevesebb fájdalommal bújjon ki!
Nyugodtan jöhettél volna. Csak azért voltam bosszús, mert én a legelején elhatároztam, hogy minden Uh-t felvetetek, hogy meglegyen folyamatosan a változás. A múltkor nem vették fel, és úgy lehetett érteni, hogy csak a 30. hetit veszik fel (ahogy a terhesgondozóban ki van írva). Erre meg kiderül, h nyugodtan hozhattam volna most is kazettát, meg a 2 héttel ezelöttire is, mert csak az AFP utáni genetikai Uh-t nem veszik fel. És ez most derült ki, hogy rákérdeztem. Azóta már lett volna két felvételem. Így csak a 12. heti első van meg. Szóval csak az idegesített, hogy ezt nem mondták el akkor.
De így a ruházat alapján rémlik valami. Csak nem figyeltem, mert nem tudtam, h lesz ott valaki közülünk. Kár.

Zkatica!
Szorítok a holnapi dokilátogatáshoz.

Szilpa
20+6 (21-1:-))))

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Szilpa,
Ma nem volt időm, de körbe kérdezek van-e másholis itt Budán...
Mi most nem vetettük fel egyik Uh-t sem. Előzőből indultunk ki, hogy nem nagyon láttunk semmit. Most azon gondolkodom, hogy hova érdemes menni 3 dimenziós uh-ra. Mert azt felvetetnénk

Otyka,
Tornáztattam a lábamat és meg is lett a hatása. Te jövő hten mész dokihoz? (Én jövő csütörtök 13:00)

Ma voltunk IKEA-ban. Nézegettem öltöztetős szekrényt, de nem igazán tetszettek. Az áruk még jó lett volna, de a szinük...Viszont fénykép tartót vetten egy csomót.

Katica,
Írjál mi volt... Boka ügyben olyan könnyű tanácsot adni. Ehhez képest most is nassolom a ropit:-((

Zseppy (19+3)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Tegnap megismertem a gyerekorvost a védőnéninél, remélem jobb lesz, mint az első benyomásom.

Képzeljétek, még mindig nem híztam. Meg is jegyezte a védőnő, hogy szülésre talán visszahízom a kiindulási súlyomat. Egybként nála minden rendben. Amitől viszont kiakadtam, hogy 2 hónapja nem tudnak szívhangot nézni, mert elromlott a dopler gépük, az önkormányzat pedig várólistára tette őket, mondván, hogy máshol is hiányzik, majd szépen sorba. Mondjuk én folyamatosan érzem a babámat, így nem hiszem, hogy ne dobogna a szíve, de mi van a többi kismamával. Hihetelen, pedig ez nem is olyan drága.

Terhestorna van a Kolozsi térnél a Daru utcában is, hétköznap 5-től. Ugrin Éva tartja 30-3288881 a száma.

Otyka, kivi vagyok az egész napos vércukrod eredményére, az a megérzésem, hogy nem is lesz rossz Kép

Zseppy, a legjobb öltöztetős szekrényeket a Kikában láttam, volt még jó pár az Rs-ben is.
Valamint a Brumi maciban az emeleten. Ott méretre is készítenek, ha az ott lévő nem lenne megfelelő.
Ultrahangra, pedig a Kárpát utcait ajánlom. Ott volt Baba is és én is. Kultúrált, rendes a dokinő, jó a felvétel minősége, és nem drága.

Délután majd dokibácsi után jelentkezem.

Kati 34+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Köszi a segítségeket.
Nem biztos, hogy császároznak, de elég alacsony vagyok és azt mondta a doki, hogy ha nagyra nő a baba, akkor nem szülhetem meg. Mondjuk még az elején tartok, nem lehet tudni, de megpróbálok lelkileg mindkét változatra felkészülni. Ráadásul annak idején hasonló okokból + szűk medence anyukémat is csázsározták.
14+4
tmoni

Kati
Odex van cukron nem én Kép De biztos jó eredményei lesznek.

Zseppy
Nem tudom mit írtam eddig, mert mostanában kicsit zizi vagyokKép De én 29-én megyek doki bácsihoz.

19+2

Kép
otyka

Kép

Sziasztok!

Csak sikerült ideérnem Kép

Most a párom gépéről dolgozom, de ha odajutok a saját gépemhez, akkor mindenkinek, aki kérte, küldöm a listát a bababoltokról Kép

Szilvamag, szurkolok neked és irigyellek is, mert te a dokibácsinkkal szülhetsz KépBár én sem panaszkodhatom Kép

Mi jól vagyunk, a kicsi nagy kajás (100 gr-ok csúsznak le alkalmanként Kép), de emiatt néha fáj is a pocak Kép Szerencsére éjszakára beájul és csak enni kell fel Kép

Ultrahangra én is a Kárpát u-t ajánlom, nagyon kulturált, a dokinő türelmes és minden kérdésre válaszol Kép

Katica, jó a súlyod Kép Én 8,5 kilót híztam vizesedéssel együtt, de a szülés után szinte beleestem a nadrágomba.. Te új ruhatárat vásárolsz majd a jelek szerint Kép A baba súlyát pedig ne hidd el, nekem 38. héten 3500 gr felett mérték a kicsit és 39+5-re 3450-nel született (persze így sem kicsi Kép, legalábbis éreztem, amikor kibújt Kép)

Szilpa, örülök, hogy minden OK. Kép

baba
baba76

Kép

Sziasztok!

Csak sikerült ideérnem Kép

Most a párom gépéről dolgozom, de ha odajutok a saját gépemhez, akkor mindenkinek, aki kérte, küldöm a listát a bababoltokról Kép

Szilvamag, szurkolok neked és irigyellek is, mert te a dokibácsinkkal szülhetsz KépBár én sem panaszkodhatom Kép

Mi jól vagyunk, a kicsi nagy kajás (100 gr-ok csúsznak le alkalmanként Kép), de emiatt néha fáj is a pocak Kép Szerencsére éjszakára beájul és csak enni kell fel Kép

Ultrahangra én is a Kárpát u-t ajánlom, nagyon kulturált, a dokinő türelmes és minden kérdésre válaszol Kép

Katica, jó a súlyod Kép Én 8,5 kilót híztam vizesedéssel együtt, de a szülés után szinte beleestem a nadrágomba.. Te új ruhatárat vásárolsz majd a jelek szerint Kép A baba súlyát pedig ne hidd el, nekem 38. héten 3500 gr felett mérték a kicsit és 39+5-re 3450-nel született (persze így sem kicsi Kép, legalábbis éreztem, amikor kibújt Kép)

Szilpa, örülök, hogy minden OK. Kép

baba
baba76

Sziasztok

Voltam dokinál és csak 2850g Kép
Lehet, hogy mégsem lesz akkora óriás. Főleg, ha tévednek is egy kicsit, mint babánál. Egyébként minden ok, a jövő héttől járhatok ctg-re. Azt mondta a dokibácsi, hogy még nem szülünk :o)

Otyka, bocs a tévedésért! A cukrosnéni, azért jobb a cukrosbácsinál Kép

Zseppy, Otyka helyett jó leszek én is? Mert nekem is csütörtökön kell ctg után lemennem.

Azt mondták, hogy nem kell ctg-re bejelentkezni, 12 körül menjek oda. Szerintetek a szülésznők is úgy gondolják, hogy nem kell a bejelentkezés?

Baba, nagyon helyes a kisfiad, ő is kész hajasbaba :o) Ezek szerint van tejed elég.

Kati 34+4

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kati

Nem akarok beleszólni, mert én még nem voltam ctg-n ugyebár Kép de amikor voltam terhelésesen, akkor kellett betenni a kiskönyvet az ajtó megfelelő ablakába, s utána név szerint szólítottak. Miközben megcsapoltak, a dokinő csinálta a ctg-t.
Remélem nem mondtam nagy hülyeséget. Kép

Baba
Nagyon helyes a lurkó Kép

19+2

Kép
otyka

Odex
Miért kell befeküdnöd. Az én időmben (márciusban született a lánykám) csak azoknak kellett befeküdni, akiknek rossz volt valami eredménye, vagy túl sokat híztak, esetleg magas volt még a vérnyomásuk.
Nálam egyszer rezgett a léc, de megúsztam Kép
hmmc

Sziasztok!

Baba76!
Nagyon szép a babód!!!

Zseppy!
Majd én is megpróbálok kérdezősködni. Csak kevés az időm.

Zkatica!
Örülök a jó eredményednek!

Szilpa
21!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Hmmc!
Magas vércukor miatt kellett bemennem egy napra kontrollra. Minden étkezés után + éhgyomorra vettek vért (tehát 7x), holnap lesz meg elvileg az eredményem.
Kati, Otyka!
Remélem, beigazolódik a megérzésetek! Kép Ezt nem szeretném még egyszer végigcsinálni, mert nem volt egy felüdülés! Kép Voltam uh-n is, ott minden rendben volt, megint megdícsérték lányunk szép fejecskéjét, és már 1940 gr-ot nyom! Kép
Ctg-t is csináltak (!!!), ott is minden rendben volt, és nem ragadtam bent a vizsgálóban sem! Kép

Most megyek az ágyba, mert hulla vagyok, csak nem értem, hogy mitől is! Kép

Odex
32

Aisa és Hajni
odex

Sziasztok

Otyka, én sem tudom pontosan hogy is megy a ctg most. A dokibácsink azt mondta, hogy menjek fel a szülészetre és ott fogják megcsinálni.
Frissen szült kismamák, segítsetek :o)

Odex, remélem tényleg jó a megérzésem, majd írd meg az eredményt is.

Kati 34+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok

Otyka, én sem tudom pontosan hogy is megy a ctg most. A dokibácsink azt mondta, hogy menjek fel a szülészetre és ott fogják megcsinálni.
Frissen szült kismamák, segítsetek :o)

Odex, remélem tényleg jó a megérzésem, majd írd meg az eredményt is.

Kati 34+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica!
Igen, a szülészeten is csinálnak ctg-t! Nekem is ott csinálták, ott egy helyiségben két szerkentyű van.
Ha felmész a harmadikra, akkor jobbra indulj, ott meglátsz egy nagy szobrot, és amellett egy ajtót. Oda kell bemenni (nem kell kopogni), és lesz szemben még egy ajtó. Na oda már nem tudsz bemenni, hanem bal kéz felé lesz nyitva az ajtó. Ott nyugodtan bemehetsz, és segítenek. Valószínűleg várni kell majd, ha vannak bent! Kép
A fenti részre tényleg nem kell bejelentkezni!
magamról, hátha hétfőn összefutunk! )

Odex
32+1

Aisa és Hajni
odex

Odex
Én megúsztam a befektetést. Nagyon tartottam tőle, mert folyamatosan ijeszgettek vele. Miután elkezdtem a diétát nálam az volt a baj, hogy keveset ettem és éhezett a szervezetem (állítólag). De ezt én nem vettem észre. A terhességi cukorbetegségnek egy nagy előnye van, hogy nem hízol el a terhesség alatt. Én is összesen 4 kg-ot híztam Kép Azt könnyű volt leadni, sőt még plusz ment is le!!
hmmc

Hmmc!
Akkor szerencsés vagy. Kép
Én sem viszem túlzásba az evést, sokszor már nem is esik jól a kaja, mert nem ehetek mindig azt amit éppen megkívánok, és annyit meg pláne nem, amitől igazán jól lakok.
Most már hízni én sem fogok, de már eddig is 11 kg van rajtam, ami bőven elég. Nem bánnám, ha tényleg nem jönne fel már több...

Odex
32+1

Aisa és Hajni
odex

Odex
Lehet, hogy a +11 miatt fektetnek be, mert az már sok a 32. hétnél.
Én úgy tartottam be a diétát, hogy sok húst (párolt, sült, rostonsült, stb.) ettem nagyon kevés körettel. Inkább rizst ettem, mint krumplit. A gyümölcsökkel és gyümölcslevekkel is nagyon kell vigyázni. Legjobb a szénsavmentes ásványvíz (abból is max. 2-3 liter/nap). De lehet kapni light ivóleveket is (a Norbis tele van szénhidráttal, abból napont max. 1 dl-t lehetne meginni).
Állítólag a cukorbetegség miatt nagyobb lehet a baba a normálisnál, azért figyelik ennyire a súlyt. Nálunk hál' Sára 3050 gr-mal született és 49 cm-rel, tehát súlyban nagyon jók voltunk. De az igaz, hogy éjfélkor átléptünk a 38. hétbe és már 1/2 3-kor el is folyt a magzatvíz Kép
hmmc

Kati,annyit kérdezel amennyit akarsz.
Örülök neki!!!

Nekem is fent a szülészeten csinálták mindig a ctg-t, utána mindig jött a dokim és megnézte.
Szerintem 10 körül érdemes menni, én mindig akkor mentem és soha nem kellett várnom.

Babám 7-szer eszik egy nap, éjszaka 2-szer kelek fel, mindig jelzi ha éhes.Pocifájás már kezd rendeződni, nyomatjuk az infacolt.

A napokban azt vettem észre hogy egyre többet van már ébren és tekinget a nagyvilágra.

Baba, tündéri a kissrác!!

Szilpa, örülök hogy minden ok!

Eszti
eszti2

Sziasztok

Odex, köszi a képet! Most már remélem tényleg megtaláljuk egymást. Ha minden igaz a párom is jön :o)

Eszti, köszi az infókat. Már annyira babázhatnékom van :o(
Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz kivárni a végét.

Ma végre hűvösebb van, de rettentően nyomott vagyok. Úgy látszik hozzá kell szokni
az időváltozáshoz.

Kati 34+5

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Baba gyönyörű a kisfiad. Annyira irigyellek nekem még olyan sok idő van hátra. Kép

14+5
tmoni

Hmmc, Kati!
Tegnap telefonáltam be a kórházba, és szerencsére minden cukros eredményem jó lett, és a határérték alatt van! Kép Kép Kép
Most nagyon boldog vagyok, örülök, hogy nem hiába diétázom, és hogy egyelőre úgy néz ki, hogy nem is kell többet befeküdnöm a kórházba. De hétfőn megyek be úgyis, és akkor többet megtudok majd a dologról. Kép

Kati, én azt hiszem egyedül leszek az előadáson megint, mert a párom már annyiszor kéreckedett el a munkahelyéről, hogy már kezd kínossá válni egy kicsit. De mondtam neki, hogy a szülőszobai látogatásra egyszer el kell jönnie neki is! Kép

Jó hétvégét mindenkinek!
Odex
32+2

Aisa és Hajni
odex

Odex
Örülök neki!! Csak így tovább!!!
hmmc

Odex,
Nagyon ÜGYES vagy... Nem írnátok le a diétát, mert emlékeim szerint írta valaki, hogy betartotta és alig hízott. Én eddig 2 kilót híztam és tudom oda kell figyelnem!!!

Baba,
nagy tetszést aratott a kép! Tüneményes:-)

Katica,
Naná, hogy jó leszel!!! Ott lesz kicsiny családom is, de gyere oda nyugodtan. Remélem a profilomban található kép alapján megismersz! Nekem anno a ctg lent ment és nem kellett bejelentkezni. Viszont ha lemész ott láttam kiírva, hogy az időpontra érkezők előnyt élveznek:-(( Fent nem tudom hogy zajlik. Nekem akkor csinálták, amikor mentem jelentkezni a császárra (1 nappal korábban) és rohantak velem a műtőbe. Ha doki bácsi 1 órát mondott eszedbe ne jusson hamarabb menni...:-)

Lányok,
Ma szerettünk volna menni Egerbe. Felkelek 9-kor és olyan mintha még reggel 6 lenne! Viszont, ami érdekes. Megint szédelgek és fáj a fejem. Tegnap mentünk vásárolni a Corába és muszály volt innom, aztán ahogy elkezdtem inni jött is vissza... Pedig azt hittem ennek már vége. Ja, és megint megy a hasam.

Zseppy 19+6

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Zseppy
Ez a diéta azon alapul, hogy naponta max. 180 gr szénhidrátot vehetsz magadhoz. Pl. egy zsemle 30 gr. A húsokban nincs szénhidrát, csak a köretekkel kell vigyázni (max. 1-2 evőkanállal szabad).
Ha gondolod lefénymásolom és odaadom neked a táblázatokat és a recepteket. A jövő héten ugyis megyek be a nagy zöld bankba és ott tudok másolni. Irj a mail-omra és megbeszéljük, hogy hogyan jutattom el hozzád: csipkay@axelero.hu
hmmc

Halkan, de továbbra is azt javaslom, hogy bármiféle diétát meg kell beszélni a dokival! Más egy egészséges és más egy terhességi cukros terhesség (ld. Hmmc), úgy tudom...
(Ugye az Atkins diétáról is csodákat zengenek, milyen jól lehet fogyni tőle, de olvastam olyan orvosi szakvéleményt, akinek a haja áll égnek tőle, mert teljesen egészséges embernél az ennyire alacsony szénhidrát-bevitel nem jó!)

Kép
Kép
Kép
cas

Zseppy!
Én is csatlakozom Cas véleményéhez! Inkább próbálj meg kevesebb édességet,tésztafélét, péksüteményt, krumplit enni, és étkezz változatosan. Ezzel minden vitamint magadhoz tudsz venni, de mégsem fogsz elhízni. Hidd el, a napi 180 gramm nagyon kevés, főleg hogy az is meg van nekünk adva, hogy melyik étkezéssel mennyit lehet bevinni. Mert az sem jó, ha tegyük fel reggel magadhoz veszed az egész napi mennyiséget, és utána csak fehérjét eszel.
Meg azért a terhesség nem arról szól, hogy diétázzon az ember. Ha odafigyel arra, hogy mit és mennyit eszik, akkor meg lehet állni egy normális hízással.
Jó próbálkozást! Kép

Odex
32+2

Aisa és Hajni
odex

Cas, Odex
Higyjétek el, semmivel sem eszem többet. Más biztos örülne, ha 4,5 hónapos koráig "csak" 2 kilót hízna... Egyébként pont amiket írtatok (kenyér, krumpli, édesség, péksütemény), amit szinte alig eszem. Igazatok van egyébként, csütörtökön úgy is megyek doki bácsihoz, még kérek tőle is tanácsot... (HMMC addig még nem írok). Szóval én már most látom, hogy előző babómnál ilyenkor mégcsak 1 kilót híztam és a vége 16+ lett, úgyhogy az utcsó hónapot végig reszelt almán, meg hasonlókon éltem... Bár remélem a mozgás segíteni fog! (előzőnél nem lehetett)

Zseppy 19+7 (20)

Zseppy&Enci&Zsolti
Kép
Kép
zseppymano

Sziasztok

Odex, örülök, hogy bevált a megérzésem! Most már csak egy kicsit kell majd odafigyelned.
Szerencsére a párom 2-ig dolgozik, így nálunk ez nem probléma.

Zseppy, nekem a körzeti orvosom tartott fejmosást, még a terhességem elején, amikor magas volt a cukrom. Õ is azt mondta, hogy lehető legkevesebb édességet, ha semmiképp nem bírod ki, akkor pedig valami fehérjében dúsat válasszál, pl túrórudi, puding..
Nem lehet a szénhidrátot kiírtani az étrendből, és külön sem szabad választani a fehérjétől. Vannak olyan vitaminok, amik a terhesség során nagyon fontosak és ahhoz kell fehérje+szénhidrát együttes fogyasztása.
Amit érdemes betartani. Sok tejtermék, állítólag ilyenkor minimum fél liter tejet meg kell inni naponta, mellette pedig joghurt, kefír, sovány sajtok és sok túró.
A szénhidrátoknál pedig oda kell figyelni a milyenségére. Teljes kiőrlésű péksüti, lehetőleg kevés rízs, tésztából a durum lisztes, krumplit is csak párolva, nem olajban...
Zöldséget lehetőleg nyersen és sokat, gyümölcsből pedig a kevésbé cukrosakat.

Megnéztem a képedet, nagyon ari a fiad, most már tényleg meg foglak ismerni :o)

Egyébként péntek óta nekem is rendetlenkedik a fejem. Szerintem a hidegfront az oka. Ma délelőtt ájulhatnékom volt, ami már évek óta nem történt meg velem. Így átérzem a problémádat! Pihenj sokat, remélem rövidesen túl leszünk rajta.

Kati 35

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!
November végén fogok szülni a Margit Kórházban, és most tudtam meg az orvosomtól, hogy ő nem tud EDA-t beadni. Azt mondta, 95 %-os valószínűséggel van ott valaki, aki be tudja adni. Sajnos én nagyon majrés vagyok, félek a nagy fájdalomtól, és most azon rettegek, hogy mi lesz, ha bejön az az 5 %, és nem tudnak rajtam segíteni a kérésemre. Pedig eddig olyan szépen, nyugodtan vártam a babát, de ez az infó sajnos kizökkentett.. Tudtok valamit erről a témáról?
Előre is köszönöm!

Szani
30+4
szani

Sziasztok,

Megmondom őszintén engem jelen pillanatban annyira nem érdekel mennyit eszek, s ezzel hány kiló jön fel. Eddig 5 kilót híztam, s tulajdonképpen még ennek is nagyon örülök, mert én állati hízékony vagyok. általában elég a kajára gondolnom, s már jönnek is fel a kilók. KépSok gyümit eszek. Oké azért igyekszem nem mindennap enni szalonnát. Kép

Nem vagytok valami aktívak ma. Kép Kép Az idő miatt?

Odex
Még nem tudtam mondani, de nagyon örülök, h minden rendben van. Mióta láttam az egyik adagodat... le a kalappal. én nem tudnám ezt enni. Kép

19+6

Kép
otyka

Sziasztok!

Odex!
Örülök a híreknek. Biztos vagyok benne, h mostmár rendben leszel.

Zseppy!
Kitartás! Nem tart már sokáig, h visszajön minden. Bár én könnyen beszélek. Nekem egyszer sem volt ingerem se rá. kb 3-4 nap volt, amikor émelygéses szédülésem volt kb a 8. hét körül, de ennyi. Szerencsém volt. Szorítok neked, h ez minél hamarabb teljesen elmúljon!

Én a 20. hétre híztam 6-6,5 kg-t. A dokinő rám is szólt, h fogjam vissza a szénhidrátokat. De én tudtam, h azért ugrott 3,5-4 kg fel 2 hét alatt, mert ottthon voltam szabin. És hát olyankor az ember össze-vissza eszik. (Pláne, ha az anyucikája tömi, mint azt a bizonyos hízó állatot...). Na, mindegy. Annyira nem foglalkoztam vele. Vissza jöttem melózni, rendszeresebb lett az evésem, és lefogytam 2,5 kg-t! Pedig annyira nem is fogtam vissza, csak odafigyeltem, h rendszeresen egyek, és sok gyümi-zöldség legyen a kajámban. Ezek után már nem is kívántam mást. Ígyhát én nem parázok a súlyom miatt. Az ultrahang pedig igazolta, h babókám rendesen nő, úgy ahogy az elő van írva, tehát ezért sem kell félnem.

Mindenkinek puszika:
Szilpa
21+4

Kép
2006.01.21.
Kép
2008.07.12.
szilpa
Budapest III. kerület

Szani
ez nekem is megfordult a fejemben amikor szültem, mert az én dokim sem tud beadni. Lehet ua. a dokink:-) Volt fogadott szülésznőm akit kérdeztem erről, és azt mondta, hogy ilyen esetben más osztályról hívnak anesztest... Elvégre olyan nincs hogy akkor reggelig nem tudnak beadni, mert van sürgősségi császár is.. Finoman arra célzott, hogy ajánlott az anesztesnek is "megköszönni" ha feljön!! Ahhoz, meg hogy felhívják nem árt ha az embernek fogadott dokija vagy szülésznője van. De ez nálad nem kérdés. Ne aggódj, nem maradsz EDA nélkül ha szükséged lenne rá. Nálam akkor volt bent egy másik ügyeletes doki is- a sajátomon kívül- aki beadta.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Sziasztok!

Volt már valaki Szigethy Adrienn doktornőnél magánrendelésen, vélemény??

Köszönöm szépen
mazsola26

Mucus, Szani!
Nekem a szülésfelkészítő előadáson azt mondták, hogy mindig van olyan hozzáértő ember a közelben, aki be tudja adni. A másik meg az, hogy tudomásom szerint az EDA-t max. 2 ujjnyi tágulásig szokták beadni, és olyankor a legtöbb esetben még nem szokott ott lenni a választott doki...

A kilókkal kapcsolatban: én a 20. hétig nem híztam semmit, utána itthon feküdtem 5 hetet ( a vérömleny miatt), akkor feljött 5 kiló. És az utolsó 8 hétben jött újabb 6. A doki nekem azt mondta, hogy a 12 kg az normális még, esetleg a 15 is. Én azért igyekszem ehhez tartani magam, mert nagyon nem szeretem magam, ha már nem tudok mozogni a zsírpárnáktól! Kép

Katica!
Voltál ma az előadáson??? Én sasoltam, de nem tudom, hogy láttalak-e....

Odex
32+4

Aisa és Hajni
odex

Odex
azért nem minden történik ám úgy ahogy a szülésfelkészítőn mondják...! Kicsit szépítenek is rajta..., vagy legalább is azt mondják amit mindenki hallani akar. (pl. csecsemő osztály) Nem akarok részletekbe belemenni!
Az EDA-t pont nem adják még be 2 ujjnyinál, az még túl korai és leállíthatja a fájásokat.. Három ujjnyit szoktak (kell) meg várni, sőt nálam már 3,5 volt. Ez fájásokban mérve kb. 3 percesek. Az hogy a válsztott doki ott van e, azt pedig orvosa válogatja... Van aki elég ráérősen megy be, de van aki ugrik az első telefonra, akárhol is tart a szülés. Az viszont igaz, hogy meg kell várni vele, addig nem adhatják be..

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?