Wish, Zsebi
Baromira becsüllek Benneteket, hogy belevágtatok a varratásba, iszonyú kemény lehet..hihetetlen erőtök van. Az meg nem megfutamodás, Zsebike, ha abbahagyod. Te megpróbáltad. Ez a lényeg. Mindenkinek van egy egészséges fizikai és lelki tűréshatára. Ez utóbbiban nyújtott erőtök pedig már felülmúl mindent. Kitartás, Csajok, ilyen klassz mama jelölteknek tutira pottyannak majd babák, hamarosan.
Zsebi
Voltam tegnap végre 5 hét után Raffainál (4 héten át szabin volt, múlt héten meg az allergiától nem tudtam elmenni, sajna). De nagyon megdícsért. Ehhez tudni kell, hogy eddig mindig leszúrt picit, mert túl sokat pörögtem. Most elmondtam neki mik történtek velünk az elmúlt időszakokban, miken változtattam (pörgés nuku, utazás nuku, ágybakerülés max. 10-ig stb.), és azt mondta, hogy erőteljesen kialakult bennem az anyai felelősségtudat. Én is így érzem. De jó volt tőle hallani. Plusz meséltem neki az 5 hét alatt átélt élményeimet az ikrekkel kapcsolatban, plusz elkezdtük az analízist és utána nagyon lelkes volt (vagyis alatta is), mert hogy félt, hogy a szabija alatt megszakad az a szintű kapcsolat köztem és a babék között, amit már elértünk, de nem, sőőt, nem történt benne törés, nagyon intenzív volt (annak ellenére, hogy itthon párszor nem sikerült az analízis). A lényeg: egyre erőteljesebben kirajzolódik, hogy Csenge és Levi baromira különböznek egymástól, ami sokszor vicces helyzeteket teremtett a képekben, de jó érzés volt átélni a sajtá reakcióimat, próbáltam ugyanis könnyedén és viccesen felfogva a helyzetet, megoldást keresni. Pl.: Csengi és Levi először egy igazi lovon, majd egy hintalovon ültek, elkezdtek nyüszögni, mert Csengi nem fért el Levitől, meg egyébként is ő a "felnőttebb", Levi babának meg ez nem tetszett - erre előkerítettem vhonnan még egy hintalovat és Levit átpakoltam. Csengit meglepte a helyzet, nem tudott mit kezdeni vele
A másik nagyo intenzív érzés már egy ideje: hogy Levi nagyon-nagyon anyás..Egyrészt a képekben nagyon bújós, plusz arra a kérdésemre, hogy miért van az, hogy Levit mindig kisebbnek (fiatalabbnak) látom Csenginél az analízisek során, Raffai válasza az avolt, hogy mert ő az anyás..Én erre azt mondtam, hogy nekem meg olyan érzésem is van, hogy ez azt jelenti, hogy Csengi lesz az elsőszülött (ráadásul a legutsó uh ezt igazolja eddig, mert Csengi feje lejjebb van a "külvilág" felé, levié feljebb). Erre Raffai: igen, ez az érem másik oldala: az a baba lesz az elsőszülött, aki könnyebben "leválik" a mamáról, azaz Csengi, Levi pedig a ragaszkodóbb, tehát ez is bizonyítja, hogy ő az anyásabb. Kiváncsi vagyok ezek után, milyen "sorrendben" kukkantanak majd ki
Mikor már itthon voltam, eszembe jutott egy 2 nappal ezelőtti élményem: hintaszékeztem és elkezdtem hangosan beszélni hozzájuk: mik történnek mostanában, milyen programok lesznek stb., erre Levi 1 perc után megmozdult. Először azt hittem, hogy a hintaszékezés billentette ki a kis egyensúlyából, de csekkolni akartam, hintáztam tovább, de abbahagytam a beszédet. Levi is abbahagyta a mocit. majd pár oerc múlva újra elkezdtem mesélni nekik, erre Levike újra mozgásba lendült. Egyértelműen a hangomra
majd Csengi is bekapcsolódott
de ez is azt igazolja utólag, hogy Levi van jobban rám kattanva
))
Meg az utólag esett le, hogy az analízis során volt olyan szitu, hogy Csengi szomjas volt, adtam neki málnaszörpöt (?!?
), meg hogy vigyen Levinek is, és vhogy önkéntelenül sárga szívószál került a poharakba, majd Levi előkerült és reklamálni kezdett, hogy ő kék szívószálat kér
(lesznek itt viták
). És csak itthon esett le, hogy hát én egyszer egy itthoni analízis során felvetettem Csenginek, hogy sztem szép lenne, ha a cuccai (hálózsák, rácsvédő stb.) halványsárgák lennének, ennek ő akkor örült, Levinek meg javasoltam a kéket - mondjuk nem reagált rá akkor, de most akkor igen, belement
Hát ezek voltak tegnap. És az a jó még az egészben, hogy a 28. hét óta van rajtam egy kisebb para, nehogy megszüljek hamarabb a vártnál. De az analízis mindig megnyugtat, hogy jól vannak ők odabent, és mindig biztatom őket, hogy csak így tovább, meg hogy büszke vagyok rájuk, hogy ilyen ügyesen fejlődnek.
Ennyi volt.
Végetért a mese mára, zárul Miki mókatára
puszmák,
Dzsúd