Új privát üzeneted érkezett!

csajok:

aki éppen állást keres, annak most itt van egy, nálunk:

http://www.pse.siemens.hu/allas/allaslehetoseg/0805-AG-W/

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Ilke, de jó, hogy alakulnak az ovis dolgok! Voltam én is nemrég abban a boltban, vettem egy pár szalvétát. Szerintem a Lőrinc centerben lévő kreatív bolt olcsóbb, legalábbis faáru terén, én azt szoktam venni a dekupihoz.

Homeo: viszonylag ritkán vagyok beteg, de akkor nincs türelmem kísérletezni új dolgokkal. Most az volt a baj, hogy nem feküdtem ki a betegséget (egyáltalán nem feküdtem, bejártam dolgozni), így újra leterített. Na most 2 napot itthon vagyok. Közben meg mindent egyedül kell csinálnom.

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!
A képek nagyon jók, egyre jobban sajnálom, hogy nem tudtunk elmenni.

Ádám egész jól van, tegnap még nagyon folyt az orra, de mára egész klasszul elmúlt. Igaz, infrázzuk, orrspray, porszívó, szóval teszünk a gyógyulásért.
Ma kezdtük el adni neki a Ribomunyl nevü immunerösítöt, fél évig kell szedni havi 4 napig, hát, meglátjuk milyen hatásos. A mi oviorvosunk javasolta, szerinte nagyon jó, egy védönö is áradozott, és a mi dokinéninknek is jó tapasztalatai vannak ezzel kapcsolatban. Annyira sajnálom szegényt, mikor egyik betegségböl a másikba esik, állandó gyógyszerek, dokizás. Talán ezzel jobb lesz.

Csics!
Sajnálom a mütétet Kép. Nekünk is javasolták már, mikor Ádámnak egymás után 2x volt arcüreggyulladása, de én úgy gondoltam, hogy várok még, hátha megerösödik. Most beszedjük ezt a port, aztán meglátom.

Ilke!
De jó, hogy Lili kezd megbarátkozni az ovival Kép!
Autó Kép!

Jut eszembe, nekünk is lesz "új" autónk hamarosan. Apósomék vesznek egy tényleg újat (vadiúj lesz), és a régi Fordot nekünk adják. Igaz, olyan idös, mint a mi Warezünk, de hihetetlen jó állapotú, és könyü vezetni. Csak a hátsó biztonsági öveket kell megcsináltatni, mert a háromból kettö rossz KépKép.

Beszti!
Írtam sms-t, de nem válaszoltál... Remélem, nem voltatok ma erre, mert a férjem nem volt itthon, vásárolni mentek Ádámmal, de én ezt nem tudtam. Ha esetleg potyára jöttél volna, ne haragudj!!!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok
Ilke
várjál szerintem is egy kicsit még hadszokja az ovit ha mégsem lenne jo és nem sürgös visszamenni dolgozni akor majd jövöre ujra beiratod .Petike viszont egyelöre szereti az ovit szivesen megy oda hissz vele egykoruakal lehet és játszhat .

Kataa
akor te vagy a második aki azt mondja hogy jó hely a bethesda amugy én is remélem hogy a mütét után nem lesznek sokszor betegek és hogy petike beszédérthetösége is javulni fog Kép.

Conti
hát nem akarok egésztélen itthon lenni az biztos Kép.Nekem is kiveték a mandulámat viszont csak mostanában lett érzékenyebb a torkom.

Pusz csics
csics

Sziasztok!
Olvasom az ovis fejleményeket. Kettős érzés van bennem, hol úgy érzem, hogy minden klassz és szép, hol arra gondolok, hogy nem kéne oviba adni Nórit. Persze minden eset egyedi, de Ilke esete nagyon sziven ütött. Nem is értem az óvónőt, ilyen tanácsot adni egy anyának! Nem is értem.Kép De annak nagyon örülök, hogy jó irányban változnak a dolgok.
Persze Nóri más eset, igazándiból az anyai ösztönöm azt súgja, hogy nem lesz semmi gond a beszokással. Hát.... holnap meglátom.
Minden esetre Nóri már nagyon várja az ovit, vettünk neki váltócipőt, egész nap abban mászkál, nagyon örül neki és mindenkivel tudatja, hogy az az ő "ovis cipője"Kép. A szivecske mint jel nagyon bejött nekünk, ma együtt ragasztottunk-vasaltunk szivecskés matricát a ruháiba. A szülőin kapott nyakláncot is büszkén viseli. Számomra ezek jó előjelekKép Talán annyiban vagyok szerencsés, hogy mi minden nap játszótereztünk, minden délelőtt gyerekek között volt Nóri. Az ovit is úgy állítottam be neki, mintha játszótér lenne, ahol nincs ott anya, és az óvónénik nagyon várják, hogy megismerjék őtKép
Holnap beszámolok az első napunkrólKép

Talis Fotók nagyon jók lettek, én is felteszem majd az adagomat.

Csics! Jobbulást a srácoknak.
Conti! neked is jobbulást!
Panda! Ádámnak is jobbulást!

Bevallom őszíntén én soha nem adtam Nórinak immunerősítőket. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy Ti, akiknek közösségbe járnak a gyereke(i) MIT adtok, illetve ez orvosi tanácsra történik, volt-e előzmény (betegség, ami miatt szükségét éreztétek). Jó lenne pár tapasztalatot megismerni.

Szép estét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok!

Kataa.
Szivesen küldök képeket, ird meg melyik tetszik.
Aranyos vagy és nagyon örülök, hogy megismertelek.Kép
Remélem, jövőre a beköltözésünk után többet tudunk majd összejárni.
Zolika tényleg nyugodt gyerek, a doki néni azt mondta azért, mert "ki vannak párnázva az idegvégződései". Szó mi szó, nem egy soványka baba!

Halacska
Nagyon kedves vagy, puszi Kép
Suzy
suzy1

Ilke
Köszi a hiányolást, jól esett! Örülök, hogy Lili kezd oldódni az oviban! Ne stresszelj, azt érzi és érzi hogy neked is nehéz ott hagyni őt, így még jobban fog ragaszkodni hozzád! Ez saját tapasztalat is, én is így csináltam tavaly. Szó szerint az arcomra volt írva hogy nem akarok elválni Levitől. Most viszont erőt vettem magamon, és lám-lám az oviba már nincs gond. Néha mondja, hogy "anya te menjél oviba én pedig megyek a városba dolgozni" Kép

A többi ovibeszokósnak is kitartást kívánok! Mindenki gondoljon arra, hogy mi hogy szerettünk ovisok lenni. Kép

Joccakát: Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Forti!

Végre egy jó ovis hírKép

Kataa!

Emma stramm, de akaratos, és ha ő egyszer nem akar bölcsibe menniKép De ezek nem igazi sírások, csak bepróbálkozik hogy hátha. Pl amikro toporzékolva maradt ott anyukám vitte, akkro is 2 perc múlva már játszott. Délután kérdezte anyukám miért csinálta azt reggel: Mert nem akartam bölcsibe menni-volt a logikus válasz. Azóta nem is sírt pl. Mondjuk most elég rossz is neki, azoka nem normális bölcsivezetők szétszedték a csoportot, 4-en maradtak a régiek közül, Emma egyedül lány, ráadásul kettő most ebteg, így ketten vannak. A többi gyerek mind új beszokós lesz, hát vagy ketten, hárman már szoknak befelé, de ennyi. És az egyik gondozónő is teljesen új, mondjuk szerencsére tetszik Emmának, mondta hogy olvastak tegnap nyuszis mesét.

Magdi!

Én csak az aloe verás Kids multivitamint adtam Emmának, meg októbertől márciusig az influenza megelőző homeopátiás bogyót. Ezek nem kifejezetten immunerősítők, deazért jó. Én immunerősítőt homeopátiást azért nem adtam mert naponta kell bevenni 2x és egyszrűen állandóan elfelejtettük, vagy nem tudtam beadni mert előtte utána nem szabad enni inni, na ilyen nálunk nemnagyon van abban a pár órában amit otthon vagyunk. (Az influenza megelőzőt csak heti 1x kell adni). A gógyszeres immunerősítőt pedig csak akkor szokták adni ha beteges (bronho-vaxon), orvos írja fel, vényre adják. Emam meg nem volt beteg (kopp-kopp-kopp), remélem most sem lesz.
Én továbbra is a koszra esküszöm mint immun erősítőKépKépKép Na meg persze alkati kérdés is, pl Emma is azért taknyos lesz meg köhögős, csak nem szokott neki az arcürege vagy a füle begyulladni, ami a kicsi gyerekere jellemző, meg a torka se gyullad be könnyen (pontosabban még sose gyulladt beKép). Szóval a vírus ugyanúgy megvan, csak nem okoz akkor akárokat mint az arra hajlamosakban. Talán emlékeztek a férjem téli kálváriájára mainek mandula műtét letta vége-na az ugyanaz a "bölcsis" vírus volt ami Emmánál csak egy enyhe megfázást okozott.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Ilke

Tok jok a fejlemenyek az ovival. Remelem igy is marad.En is rengeteget beszelgetek vele az ovirol.
Kitartas, ido kell, hogy megemessze. Meg gondolom, hogy az oviban is , mint a munkahelyen a kollegakkal, vannak rosszabb, meg jobb napok.

Magdi

En egyelore nem tervezem semmi immunerosito adasat, Manohoz hasonloan en is a koszra eskuszom...Kép Eddig sem adtam soha. Aztan majd meglatjuk. De szerintem most kene termeszetes modon megerosodnie. Aztan lehet hogy rosszul gondolom. Egyelore ugy tunik eros mind a ketto, mert alig betegek. Pedig jarunk sok helyre, legjobb hely a jatszohaz, ahol telen szinte minden heten megfordultunk, megsem kapott el semmit. Egyszer kapott Emi fulgyulladast a 3 ev alatt, mikor repulovel utaztunk is angol nagyiekhoz,pedig a repter is eleg zsufi es megfordultunk mar parszor.Akkor Valami virust osszeszedett.
A batyam 4 eves volt, mikor szulettem es o mindent elkapott es hazahozott az ovibol, folyton beteg voltt,en csak a baranyhimlot kaptam el tole, pedig volt ott minden, mumpsz, szamarkohoges, influenza, virusos torokgyuszi...
Szerintem Norinak semmi gondja nem lesz az ovival.Egyaltalan nem olyan visszahuzodo ,mint Lili, vagy Emi.
Emi is csak itthoni kornyezetben vaganykodik am.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Immunerösítö
Én sem akartam adni Ádámnak, annak ellenére, hogy amíg bölcsibe járt, 10 hónap alatt 10x volt beteg. Úgy gondoltam, valószínüleg már megedzödött, és az oviban nem lesz semmi baj. Erre 2 nap után megint megbetegedett Kép. Úgyhogy nem halogatom tovább. A mi oviorvosunk már májusban ajánlotta, de megmondom öszintén, nem akartam mesterségesen erösíteni, gondoltam, kivárom, mit hoz a szeptember. Hát, ezt hozta... Különben emit Ádám szed, az is kizárólag vényre kapható, olyasmi, mint a Broncho-vaxum, csak állítólag jobb (és sokkal drágább Kép).
Én azért adom neki, mert már annyira sajnálom szegénykémet, mikor szenved. Szinte sosem egészséges, állandóan folyik az orra, sokszor lázas, rengeteg gyógyszer, szóval akkor már inkább ez. Pedig nagyon nehezen tudtam rávenni magam...

Beszti!
Köszi a csomagot!!!!

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Köszönöm az immunrendszer-erősítéssel kapcsolatos hozzászólásokat. Én is úgy gondolom, hogy egyenlőre nem adok neki semmit, majd meglátjuk, hogy tartósan zárt közösségben mennyi betegséget szedünk össze. Remélem elkerül minket minden betegség.

Várakozásomnak megfelelően semmi probléma nem volt ma az oviban. Reggel bekísértem Nórit a csoportszobába. Észrevett egy pacikkal teli kosárkát, odarohant és elkezdett benne turkálni. Kivettem az egész kosarat, letettem egy asztalra, közben odajött 4-5 gyerek. Leültek és pakolásztak, játszottak a figurákkal. Kb 10 percig figyeltem a sarokból, majd összenéztünk az óvónénivel és megkérdeztem, hogy szerinte elmehetek-e. Mondta, hogy nem lesz semmi gond, Nóri szemmel láthatóan jól érzi magát. Odamentem Nórihoz és Tőle is megkérdeztem, hogy hazamehetek-e. Mondta, hogy igen. Kaptam egy puszit, majd eljöttem.
Fél 1-re mentem érte, nagyon örült nekem, hatalmasat mosolygott és szorosan átölelt. Hazafelé az úton mesélt egy csomó mindent, vonatoztak a gyerekekkel, énekelték, hogy "megy a gőzös....Kanizsára" Otthon is vonatoztunk, játszottunkKép Mondta, hogy játszott a Janival és azt is megbeszéltük, hogy holnap is szívesen megy oviba, én meg megígértem, hogy ebéd után érte megyek. Összességében nagyon-nagyon elégedett vagyok, nagyon jó érzés, hogy Nóri megtalált egy középutat: Szereti az ovit is, szeret hazajönni is. Büszke vagyok rá.
Mondták az óvónénik is, hogy nagyon jó kislány a Nóri, olyan szempontból aktív, hogy énekel, mondókázik, rélszt vesz a közösségi életben.Kép Kép
Remélem pár hónap múlva hasonlóan elégedetten fogok nyilatkozniKép

Nyuszika! Nekem Emike nagyon önálló kislánynak tűnt. Mi is nagyon sokat beszélgettünk-beszélgetünk az oviról, semmiféle félelem nem volt sem Nóriban, sem bennem. Erre nagyon érzékenyek a gyerekek, ha a szülő lelkesedik és várja az ovit, az a lelkesedés a gyerekre is átragadKép

Pusssz:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi

Szuper, hogy jol ment az ovi! Csodalkoztam volna, ha Nori balhezik...Kép
Emi lehet, hogy onallo, de elegge fel minden ujtol. Jatszohazban alig mozdul el mellolem, idegen kornyezetben nem erzi biztonsagban magat eloszor. Megjegyzem a jatszohazban mar xszer voltunk.Az ovis nyilt napon ugyanez volt. Akarmelyik jatekkal akart jatszani, nekem is mennem kellett vele. Ha megjelenik mellette egy masik kisgyerek, mar keres engem.
Halacskanak is mondtam,AMikor ramszolt, hogy megegy rossz szot mondok Emire es kinyir,hogy Emi kivaloan eljatszik a felnottekkel, foleg a nokkel, aki szimpi neki, azzal nagyon hamar osszehaverkodik. De a korabeli gyerekektol mintha felne.Foleg a kisfiuktol. Meglatjuk. Az eneklos-mondokazas Eminek is fog tetszeni. Nori ott is ebedelt? Nori mennyire valogatos? Mert Emike nagyon. Legszivesebben minden nap rizst vagy tesztat enne....nagyon nehez neki fozni.Kép
Egyebkent nem rossz szavak ezek, o ilyen en elfogadom ilyennek, ezert probalom majd a beszoktatast olyan utemben csinalni, hogy neki jo legyen.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Gratula minden ovikezdösnek az aránylag sima kezdésért és a gyors beszokásért Kép

Magdi
Igen, pont ezt akartam mondani, hogy szerintem várd meg, hogy ö hogy reagál a közösségre. Én special nem adtam még soha immunkerösítöt Dodinak, pedig tavaly szeptember óta közösségbe jár - és soha nem kapott el semmit. Hiányzása csak azért volt (bár nem sok) mert mondjuk én kivettem, hogy monjuk pl. a szülinapja neves ünnep, akkor nincs meló Kép vagy ilyenek. Nem mindenki hajlamos betegségek összeszedésére.

Nálunk folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok, illetve ezen a héten még a bontások, vakolatverés -ahol úgy szeretnénk- meg vésések a vezetékeknek, csöveknek. Holnap jön a konténer. Ez már egy jó jel, utána jövö héten még 1x az utómunkálatok során, utána már csak építés és szépítés. Azért nem mondom, hogy nincs tele a tököm azzal, hogy pici helyre zsúfoltan élünk és a nappaliban is 5x felmosás után még mindíg fehér a parketta a sok portól, de már csak még egy hét, addigra meglesz az ajzatolás mindenhol és asszem a por is minimumra reduklálódik.... Dodi bírja a legnehezebben, szegény délutánonként még játszana, de szinte nincs is hol, mindent takarítani kell, mikor hazaérünk Kép Holnap mondjuk egész délutánra elmegy a bartnQjéékhez játszani, tök rendik voltak, hogy felajánlották, de nem akarom öket sem terhelni, mert két kicsi gyerköc mellé bevállalni még egy harmadikat... Nagyira meg megint nem számíthatok. Egyszer ugyan eljött délután, elhozta a bölcsiböl, viszont nem játszóterezni vitte utána, hanem cukrászdába. Fagyizni meg sütizni. Persze utána már nem tudott vacsizni sem, ráadásul a poci is fájt...Amikor meg befejezték a cukizást hazajöttek és ott ült a fotelban, ölében a gyerekkel és néztte vele a tvt. Úgyhogy megint megszavaztuk, hogy többet inkább ne jöjjön.

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Nyuszi
Jól éreztük magunkat, köszönjük a vendéglátást!

Óvoda
Hétfőn nem mentünk mert az Olivért vittem vissza a gasztroenterológiára, sajnos nem derült ki semmi. A lelet teljesen negatív. Mondtam a doktornőnek, hogy szerintem a tejtől van erre ő, hogy akkor próbáljam meg, hogy nem adok neki tejet se és tojást se. Marha jó nem tudtunk meg semmit, hát ennyi eszem nekem is van, hogy kísérletezem. Szegénytől teljesen feleslegesen vett le 5 kémcső vért. Vissza kell vinnem 2 hónap múlva de én nem fogom mert teljesen felesleges.
Kedden mikor a Petra reggelizett már akkor elsírta magát de utána megnyugodott. Mikor odaértünk az ovihoz és odaadtam az óvónőnek akkor kapaszkodott belém és szorította a nyakam és nagyon elkezdett sírni. Én gyorsan kimentem és hallgatóztam de nem hagyta abba erre én is elkezdtem bőgni. 8-10ig volt bent. Mikor érte mentem akkor még mindig sírt, szegénynek tiszta piros volt a szeme. Mondta az óvónő, hogy a 2 óra alatt kb 5 percre hagyta abba, mikor mentem akkor is az egyik óvónő ölébe volt.
Szerda: Ma is nagyon sírt mikor otthagytam, mondta hogy nem akar ott maradni pedig ma csak 1 órát volt ott. Haladunk mert az egy órából csak 45 percet sírt mert mikor kimentek az udvarra akkor abbahagyta. Mikor odaértem nem vett észre és láttam, hogy az óvónő mellett guggol és fogja a kezét de a szeme azért könnyes volt.

Ilke
Én is úgy gondolom, hogy 1 hónapot adok neki és ha nem akkor majd megy jövőre ha kibírom. Nagyon stresszes, azóta nem is alszom éjjel rendesen és alig várom már, hogy holnap legyen és mehessek érte. A Petrát is itthon reggeliztetem meg és mikor megyek érte akkor viszem az innivalóját mert ő sem fogad el semmit.

Manó
Jó pakolást!

Csics
Jobbulást a fiúknak!

Ági
petra2

Hali
Nekünk is alakul az ovi, tegnap már csak amolyan műsírás volt, olyan kis nyafogásféle, tegnap apa vitte be, én kintmaradtam a kocsiban, ma meg fordítva, és mondta, hogy menjünk dolgozni, és majd jöjjünk délután. Tegnap már aludt is egész délután, pont a WC-n ült, amikor mentünk, így a Kész vagyok-ra mi kukucskáltunk be a kisfüggöny mögé. Nagyon örült. Tegnap is evett rendesen, persze még mindig nem mesél, csak keveset.

Mi is lelkesek voltunk, meg egy csomót beszéltünk neki az oviról, mégsem mosollyal kezdődött az első pár nap. akiket simán otthagytak első napokban, azok most sírnak, szegénykéim, de majdcsak megszokják.
Ma láttam minibábszínház volt felállítva nekik, gondolom az óvónénik vmit báboznak nekik. Kipróbáltuk tegnap a Csömöri auchan-t és nagyon jó lesz, tök közel van a lakáshoz. érdekes, mióta járunk ki,meg vissza, egyre jobban megszeretjük, olyan jó érzés, hogy ott fogunk lakni, szépen rendezett házak és kertek, nincs büdös, nincs a járdára kövesedett kaki, pisi.

Rit
Nagyi Kép A lakáshoz meg kitartás!!!

Halacska
El is felejtettem írni, hogy Csempe jól nyomja a 160-at!!!! KépKépKépKép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Ági
Próbáljhátok meg ezt Olivérrel: http://www.minel.hu , igaz fizetős, de nagyon rendesek, nem ráznak le így, mint amit írtál. Tesóm ide jár és az allergiája teljesen elmúlt, megmasszírozták, főztek neki teát, ott volt majdnem 2 órát, beszélgettek vele a szokásairól, stb. szal nemcsak negyed órából állapították meg a diagnózist.
tejet Dani sem iszik csak nagy ritkán, helyette rizs vagy zabtej.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Nalunk itthon zajlik az elet, keszulunk az ovira, ma vettunk kinti cipot, rajzolom a jelet a rucikba.
Danny fiam minden nap valami uj kalanddal lep meg, a minap sajna nyitva maradt a wc ajto...rajta Emi letras ulokeje.... torpe megtalalta, miutan gyanusan tobb percig tavolmaradt csendben a szobabol elkezdtem keresni.... Kisfiam eppen a wc mellett tapicgolt a vizben. Zoknija mindketto bokaig vizes, vagyis bemaszott teljesen a wcbe, megmartotta a labat, majd ki, majd megint be es igy tovabb. Az alatt a par perc alatt amig nem lattam.KépKép
Tegnap itt volt a vedono, dumcsiztunk egy jot. Nagyon jo fej, neki is van egy 5 eves kislanya. Nem igazan vannak jo tapasztalatai arrol az ovirol, ahova Emi fog jarni, az o lanya nem is oda jart.Kép Majd meglatjuk.Azon o is kiakadt, hogy nem mosnak fogat reggeli utan a kiscsoportosok. Lehet errol a vonalrol fogok tamadni es megprobalom a vedonot, meg a dokinot felbiztatni, hogy jarjanak kozben. Ok latogatjak ugyanis rendszeresen az ovit. A dokinot ugyan nem ismerem, mert nem hozza jarunk, de a vedono biztos segit.

AGi

Szegeny Petra, ez igy valszeg tul drasztikus neki. Nem tudod Olivert par napra masra hagyni egy-ket orara reggel es bent maradni Petraval az oviban? Mert igy lehet hogy annyira gorcsben van szegeny, hogy attol nem fedezi fel a jo oldalat az ovinak. Vagy ennyire ellenzik az ovonok is?

Suzy

Nagyon jok a kepeid, lehet mindet el fogom kerni.Majd meg kitalalom hogyan, lehet kuldok egy cd-t, emilen kicsit sok lenne...

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

nyuszi,
érdekes, hogy nálunk is fikázta az ovit a védőnő, miközben szerintem teljesen korrekt. bár asszem inkább a gyerekanyagot kifogásolta - eddig azzal sincs baj szerintem, összesen egy darab lumpenproletár anyukát láttam eddig.

solymi nem aludt és zombihisztis, csongi fogzik, ő is folyton bőg, úgyhogy a nyakam kezd tele lenni.

Zita
parazita

Viszont az oviban jók a fejlemények: tegnap már Solymi előre mondta, hogy nem fog sírni, és úgy ment be a csoportszobába, hogy hátra se nézett. Ma dettó. És mondta, hogy ő már tudja, milyen jó oviba járni. (Persze előre megdolgoztam a Janikovszky Éva - Már óvodás vagyok... c. könyvvel. Nagyon tetszik neki, mostanában azt kell olvasni este.)
Persze kíváncsi vagyok, hogy fog -e bent rndesen enni, és aludni. Az majd 2 hét múlva.

Zita
parazita

Sziasztok!

Ovis hírekkel még mindig nem tudok szolgálni, Ádám hétfön mehet újra, remélem, nem kezdjük elölröl a beszokást.

Szegény Noémitölm ma vért vettek reggel. állandóan vérzik az orra, és megkérdeztem a dokitól, hogy mitöl lehet. KEllett egy teljes vérképet csináltatni extrákkal (véralvadás, májfunkció stb.), és fül-orr-gégészhez kell mennünk. Remélem, semmi komoly, de ez a vérvétel nagyon megviselte. Szegénykémnek ahogy beleszúrák a tüt a vénájába, nem akart folyni a vér, úgyhogy tekergette a nöci a tüt, amíg nem jött a vér. Noémi meg üvöltött, hogy nagyon fáj neki. Bevallom, egy kicsit nekem is folyt a könnyem, annyira sajnáltam. Aztán az oviban mindenkinek újságolta, hogy töle reggel vért vettek Kép.

Zita!
Hiszti Kép. De legalább az ovival haladtok Kép.

Mára ennyi, nem nagyon tudok elszabadulni, a gyerköcök most is kint tombolnak az udvaron...

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Ági! Annyira sajnállak Titeket, nagyon rossz lehet, hogy Petra ennyire nem akarja az óvódát. Elképzeltem, hogy mit tennék a helyedben. Hááát..lehet, hogy nem erőltetném a dolgot. Talán 1-2 hónapig próbálkoznék, de ha ennyire kikészíti, akkor talán nem várnék ennyit sem. Azért drukkolok, hogy javuljon a helyzetKép

Panda! Mennyire gyakran vérzik Noémi orra? Mikor lesz eredménye a vérvételnek?

Nyuszi! Nálunk is volt aki fikázta az ovinkat, de mások nagyon dicsérték. Én igazándiból egyik véleményt sem veszem alapul, hiszen minden gyerekhez máshogy viszonyulnak az óvónők. Nekem az a fontos, hogy Nóri szeret ott lenni, ma például délután vissza akart menni játszaniKép Kép

Egyébként tök érdekes, hogy valami eszébe jut Nórinak és elkezdi mesélni, hogy "az egyik kisfiú biciklivel jött", meg "Laura testvérével játszottunk". Néha kell pár másodperc mire kapcsolok, hogy miről beszélKép Kép

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok

Ilke
Orulok hogy jol alakulnak adolgok,latod korai volt az aggodalomKép

Conti
Gondolom a lelki dolgok miatt is gyogyulsz helyettem.Remelem ez a gyogyser kura mar segitKép

Panda
Na akkor vegre autozhat kedvedre,gratulaKép

Magdi
Mi tavaly a heti egyszer adhato homeopatias szert adtuk neki.Tehat nem gyogyszer,na nem is volt beteg.Bar lehet hogy amugy sem lett volnaKépElotte sem volt,eddig 2* volt lazas 1 napra a bolcsi elott.Mi a bolcsibol 1 napot sem hianyoztunk betegseg miattKépKépIDen bar mar elkezdte a bolcsit meg nem adtam neki,talan majd novemberben kezdju kde meg nem dontottem el.

Suzy
Kerhetnem az osszes kepet???Persze ha idekoltoztok remelem is hogy soxor fogunk talalkozniKépMajd irok emilt is csak erjek ra egy kicsitKép

Forti
Egyetertek,nem szabad latni a gyereknek hogy Te is mennyire szenvedsz,mert megerzi hogy Te sem vagy magabiztos es persze hogy sir.

Rit
Kitartast a koszhozKép

Parazita
Koszike megegyszer a kedvessegedKép
Orulok hogy Solymi ilyen ugyi mar az oviban,latodKép

Halacska
Bocsesz de az irodabol nem volt idom mar valaszolni,majd szoban jovo heten,mert ugy erdekesebbKépKép

En 2 napot Nyiregyhazan voltam vevo latogatoason a fonokommel,jo faraszto volt....Holnap meg mar indulunk Becsbe hosszu hetvegezni apavalKépKépJa meg mindenki massal a cegtol,de szerencser nem sok kotelezo program leszKépKép
Alex meg mamazik Zalannal egyutt,merthat ugye tesom is ott dolgozik.

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Conti
Helyettem az szerintem akart lenniKép

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Melyik az a homeopátiás szer, amivel ilyen jól meg lehet előzni a betegségeket?

Ági,
Szegény Petra... Solymiéknál is van egy kisfiú, aki még ma is sírt, még délben is, amikor visszamentem. Talán eleinte csak rövid időre kellene otthagynod, ha van rá módod...

Nyuszi,
Solymi is tiszta ilyen: még a játszóházban meg a téren is mindig menni kellett vele... Neki úgylátszik, használ az óvoda: ma pl. hajlandó volt lent maradni vigyázni a babakocsira, amíg felvittem Csongit a 2. emeletre. Ez azelőtt elképzelhetetlen volt.

Zita
parazita

Sziasztok
Magdi
én béres csepet szoktam néha-néha adni petikének imike viszont vasat szed igaz ö igazoltan sulyos vashiányba szenved 1 éve feltöltöm összel télen kimegy belöle most nyáron megint megnézték és ismét vashiányos volt igy most egész nyáron vasat szedet és most is szedi csak most a héten amig szedi a antibiotikumot adig nem kapja .

Panda
én igy voltam a mandulamütétel huztam mostanáig de kénytelen vagyok megcsináltatni állandoan betegek ráadásul petike beszédét se lehet mindig érteni a mandulája miatt és mivel a száján vesz állandoan levegöt igy öröké nyitva van a szája mint egy buta gyereknek Kép pedig nem buta az már biztos Kép .

Ovi
petike már 2hónapja akart oviba menni a bölcsit most a végefelé unta meg Kép ö is mint magdi kislánya örömel megy oviba és örömel jön hozám mikor érte megyek felkapaszkodik rám és vidáman mosolyog Kép.

Gumicukor
petike sem szereti a tehéntejet megsem issza pedig mostmár ihatna de ö csak a turorudi és a savanyitot tejtermékeket esszi szivesen meg turó,joghurt,sajt,krémturo.Kép

NYuszi
nálunk sokan a mi csoportunkat fikázták pontosaban a ovonéniket de én ahogy látam multhéten nagyon jol bának a gyerekekel igaz az egyik kisé komolyabb a másik mosolygosabb de ma voltam bent befizetni és benéztem a csoportba is és a komolyabb ovonö volt bent és érdeklödött hogy hogy van petike mikor jöhet stb ,ugyhogy nincs mindig igazuk a fikázoknak .Kép

Pusz csics
csics

Kataa, nagyon intuitív alkat vagy! Tényleg van lelki problémám, de nem ide való téma. Holnap már dolgozom, úgyhogy javulokKép

Ági, pár nap múlva jobb lesz. Látja a sok gyereket, játékot és tudja hogy mész érte. Szerintem az a furi, ha nem sír egyáltalán egy gyerek. Kitartást neked és Petrának!

Magdi, én a broncho vaxomot adtam a Bettinek az orvos tanácsára, szerintem jó volt. A szünet óta nem kapott el semmit szerencsére.

Conti

conti

Sziasztok!

Én nem szídom az ovinkat, sőt. Eddig nagyon jók a tapasztalataim és a kommandózások alatt is pozitivakat szereztem.Kép
Pancsim tegnap úton az oviba pityergett, hogy nem akar menni de az öltőzőben már abba is hagyta. Ma már egyáltalán nem sírt. Tegnap megengedték neki, hogy a csopiszobában lévő nagy kígyóra ráfeküdjön még pihenni. Nyügi reggelente mert már korábban kell kellnie Ma viszont magától ébredt, látszott, hogy kipihentebb és vidámabban is ment.
Minden reggel kiértékeljük az előző napot az ovinéinvel és ma azt mondta, hogy úgy néz ki Anna túl van a "nehezén" és egyre inkább nyit a társai felé is. Az idősebb lányok ragadnak rá, segítenék csak eddig ő nem igényelte a társaságukat de ez is kezd megváltozni.Kép Ma már a levesből is repetázott, az aranygaluska pedig simán lecsúszott. A kajálásban is javul mert eddig azt sem igen akarta elfogadni. Itthon még nem mesél de nem is erőltetjük. Úgy látszik ennek még nincs itt az ideje.Kép
Ma voltunk szemészeten éves kontrollon és simán visszamondta, a néha még számomra is kivehetetlen ábrákat. Utána az Ikeában vásároltunk és bekéretszkedett a játszóba.Kép Úgy látom, hogy a kis lelkét sem viseli meg az ovi. Azért persze ugrik a nyakunkba amikor érte megyünk.

Gumicukor
160??Biztos? Bevallom nem néztem, csak a 3 gyerkőc nagyon fáradtnak tűnt, az útviszonyok meg jók voltak.Kép
Auchanba mi is sűrűn járunk, lévén szinte szemben az utcánkkal. Beugorhattatok volna! Hátulról jöttetek vagy a 30-ason?

Kataa
ok, akkor szóban.Kép

Magdi
Gratu Nórihoz! Nagyon vagány kislány.Kép

Manó
Emma simán elrágja a kidet? Vettem én is de se Annának se nekem nem ízlett. Lehet, hogy felrakom a babaszobára.Kép

Conti
Örülök, hogy írtál! Hogy vagy úgy egyébként? És a lányok "feldolgozták" már a helyzetet? Már amennyire lehet... Hányig dolgozol? Mindig te jársz Bettiért?

Lányok! A ti ovitokban is csúnyán néznek ha 5 körül vagy utána mentek a gyerkőcért vagy ez csak a vidéki ovik kiváltsága? itt negyed 5kor már lézengenek a gyerekek. Én 9-18ig dolgozom a mom parkban.Kép
Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok,
Lili megbetegedettKép, elkapott valami vírust, úgy folyik az orra, hogy csuda szerda este óta. Így tegnap már oviban sem volt. Ma sem fog menni, de hétfőre szerintem már jól lesz. Sajnos tegnap Bálint is elkapta, úgyhogy most már felváltva porszívózom őketKép.
Sajnos a szerdai ovis látogatásunk is elég rosszul sikeredettKép. Lili reggel őrült sírást lecsapott, kapaszkodott belém, és nem akart elengedni. Kis idő után kijött az óvonéni és megnyugtatott, hogy minden rendben lesz menjek el nyugodtan, persze Lili még mindig sírt. Hát nagy nehezen rávettem magam, közben beszéltem egy másik anyukával akinek a kislánya szintén ilyen nehezen szokik be, és mondta, hogy a csoportban 3 gyerek ilyen sírós. Az ő kislánya, az a kisfiú akivel most próbálunk meg barátkozni és az én Lilim. A többi gyerekkel nincs semmi probléma. Aztán amikor mentem Liliért beszéltem az óvonénivel és mondta, hogy Lilivel azért nehéz, mert nem enged magához senkit sem közel. Nem engedi, hogy ölbe vegyék, megnyugtassák, ha ő anyát kéri, abból bizony nem enged. Hát nem egy megalkuvó típus, nincs könnyű dolguk vele. Sőt azt is mesélték, hogy szerdán már úgy sírt, hogy nem is folytak a könnyei, csak ordított. Aztán délben amikor kérdeztem, hogy mehetünk haza, azt mondta, hogy nem még maradjunk, mert megy még csúszdázniKép.

Forti,
Hát szó mi szó én is nehezen szakadok el Lilitől, de azért ezt nem mutatom neki. Persze tudom ők sok minden olyat is megéreznek, ami nincs kimondva, de hát mit lehet tenni, még nekem is szoknom kell ezt a helyzetetKép. Amikor én kicsi voltam, kiváltságos helyzetben voltam, mert anyukám ott dolgozott az óvodábanKép, persze nem szaladhattam mindig hozzá, de a tudat jó volt mindig, hogy ott van nem messze.
Levi hogy van?

Magdi,
Egy álom ez a lányKép, bárcsak nekünk is ilyen beszokásunk lett volna.

Ági,
Lili is csak addig szokott bömbizni, míg a csoportban vannak, az udvaron már elfoglalja magát. Hasonló a két leányzó mentalítása. Kitartást nektek, tudom nehéz, én is délelőttönként tiszta ideg vagyok, hogy most vajon mennyit sír.

Nyuszi,
WcKép.
Én meg a tó köré intézgetem hasonló módon a kerítést az oviba, már a védőnőnk is a szövetségesemKép.

Zita,
Engem érdekelne ez a könyv, hol vettétek?

Conti,
Örülök, hogy jobban vagy. Lányok hogy vannak?
Mióta ajánlottad az Aranyalmát, azóta oda járok, nekem nagyon bejött az a hely, nagyon kedves mindenkiKép. Amikor ott járok mindig eszembe juttok.

Halacska,
Nekünk is azt mondták, hogy 5-ig kell menni a gyerekekért.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Úgy néz ki a mi oviscsoportunk nagyon alkalmazkodó gyerekekből állKép Ma reggel 1db pityergős szájacskát sem láttam, mondta is az óvónéni, hogy ma senki nem sírtKép
ÉÉÉS!!!! Nóri egy kislánnyal egyből elkezdett játszani, szemmel láthatóan örültek egymásnak... így kezdődnek a barátságokKép Kép Kép

Conti! Nem értek veled egyet.Kép Azt írtad, hogy neked az a furcsa, ha egy gyerek egyáltalán nem sír. Szerintem ez teljesen gyerekfüggő, nincs két egyforma ember, mindenki különbözőképpen veszi az akadályokat. Nóriról egészen kicsi korában kiderült, hogy "könnyű" természetű, gyorsan alkalmazkodik, mindenkivel nagyon közvetlen és barátságos. Õ ilyen.
És itt van egy családon belül az ellenpélda: a testvére, Márk nagyon nehezen oldódik, ő sokkal tartózkodóbb, nehezebben alkalmazkodik az új helyzetekhez. Szerintem vele nehezebb lesz az ovis beszoktatás. Õ meg ilyen.

Nincs két egyforma ember, én olyan voltam, mint Nóri, a nővérem viszont még az iskolában is el-elsírta magát. Szerintem mind a kettő viselkedés normális, mindkettő elfogadható.
SÕT! Én nagyon-nagyon átérzem azoknak az anyukáknak a helyzetét, akiknek nehezebben szokik be a kisgyerekük, lelkileg nagyon megterhelő lehet.
Mindenkinek azt kívánom, hogy a gyerkőcök minél előbb essenek át a kezdeti nehézségeken, és szeressék meg az óvódát.

Ilke! Lilinek jobbulástKép Örülök, hogy alakul az oviKép

Bea! Nálunk az egész napos gyerekek anyukáira már 4 után csúnyán néznek. A szülőin ki is hangsúlyozták, hogy 3-kor van ébresztő, utána fél4-től lehet menni a gyerekekért. Itt Harasztiban ez a szokás. Nem tudom mi lesz, ha visszamegyek dolgozni, 5-fél6-nál előbb én sem tudok majd a gyerkőcökért menni.

Szép napot Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Magdi, igazad van nincs két egyforma ember, gyerek. De azért mégiscsak az a jellemző, hogy minden gyerek sír egy kicsit. Képzeld jómagam még emlékszem a kb.34 évvel ezelőtti első ovis napomra, csak egy kicsit sírtam, aztán mivel nagyon jó gyerek voltam egész nap ücsörögtem és anyut vártam szomorúan, félve. Csak két-három nap után kezdtem játszani.

Ilke, Lilinek és Bálintnak jobbulást! Betti jól van jár továbbra is a bölcsibe, most másik szobába került. De jöttek a haverok is, a nagyok elballagtak, képzeld tablókép is készült. Minden nap megnézzük őket. A Barbi szintén beteg volt, mint én, de nem engedtem, hogy itthon maradjon az első sulis héten, szerencsére láza nem volt és már jobban van. Új tantárgya a népművészet és rendeteg a rajz óra, van olyan nap hogy 4 egymás után.

Bea, igen, mindig én megyek a Bettiért, ezért csak 6 órát tudok dolgozni. Fél 8-kor gyakran ő az első, és 4 után alig vannak. Sajnos most 40-50 perc kocsival a munkahely, mindig rohannom kell. Sajnos a lányok sem boldogok a helyzettől, ráadásul hamarosan elkezdődik a válás is, most azon megy a vita, hogy meg tudunk-e egyezni vagy vagyonper lesz. Az biztos, hogy el kell innem mennünk és ez nem tesz boldoggá, sem a gyerekeket, hogy adjuk fel az otthonunk. Na erről sokat tudnék mesélni, de nem idevaló.

További szép napot, Conti

conti

Sziasztok!

pakolunk, de benéztem, mert holnaptól nincs netem itthon.Kép

Halacska!

Emma imádja a kidet! Nem tudom miért, szerintem is bűn rossz izű, de ő cukorkaként enné, úgy kell vele vitázni hogy csak 1-et ehet.
Ha nem kell én vevő vagyok rá.

Ilke!

Sajnálom hogy ilyen nehezen megy, de előbb utóbb beszokik, hidd el. Ma reggel Emma is sírt, mert ő ahhoz van szokva hogy a férjem viszi, mire felkel én itthon sem vagyok, ma meg itt voltam ugye a költözés miatt, és ő rögtön rájött hogy turpisság vana dologban és maradni akart. De mondjuk én tudom hogy 5 perc múlva abbahagyja és jól érzi magát. Egyébként Emma is olyan hogy nehezen barátkozik, és a gondozónőket is nehezen engedte magához közel, ő sem hagyta hogy babusgassák, most meg már puszit is ad nekik és ma is egyből beült az egyik ölébe ahogy elmentem, szóval ebben is változnak. De pl másik szobába nem hajlandó bemenni és az új gyerekekkel sem barátkozik egyenlőre, szóval neki ilyenekhez kell 1 hónap is.

Ami a betegséget illeti, sajnos ez közösségbe kerüléskor így megy, az orruk tulajdonképp folyamatosan folyik. Mi a porszívót volt hogy egy hónapig el sem pakoltuk, úgyis kellett mindíg. És Emma még nem is volt beteges, mert majd észreveszitek hogy bölcsiben, oviban a sima orrfolyást, enyhe köhögést nem si veszik betegségenk, csak ha már lázas vagy egyéb tüneteket produkál.

Manó

KépKép
manó

Hali,

Halacska
Igen 160, mert mi is annyival repesztettünk utánatok Kép A HÉV mellett mentünk ki, nem tudom, az melyik út, ennyire még nem néztem. Az j ó, ha olyan közel vagytok Kép
Nem tudom, mióta oviba jár Dani sokkal több időnk van, mármint reggel visszük, 9-re beérünk, aztán 4-r érte, és a nagybevásárlást is 3-an olyan gyorsan elintéztük, hogy még egy csomót tudtunk otthon játszani, meg meg is főztem, és már 10kor le tudtunk feküdni. és valahogy jobb a kedvem is, pedig jövünk megyünk egész nap 2x oda-vissza.

kisfiam már csak kicsit pityereg reggel, tegnap 3x is repetázott az ebédből, délután meg annyira aludt, hogy a többiek már elkezdtek uzsizni, amikor ő ébredezett. megdícsérték, milyen önálló, mert még a fenekét sem engedi kitörölni, hanem majd ő (mondjuk ez otthon is így van, nekünk sem engedi), meg a cipőjét is egyedül veszi fel és le. direkt tépőzárasat vettem neki, így nem kell várnia, míg bekötik a cipőket mindenkinek, hanem hamar készen van egyedül. beszélget már az oviról, igaz még nem mondható szószátyárnak, de már alakul.

kellemes hétvégét, akkor lesz időm és küldöm a kért képeket, olvastam a maileket.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Ilke!
Ez a beszokás elég gázos... Én nem tudom, mi lett volna, ha valamelyik gyerekem ilyen. Noéminél semmi gond nem volt, de ö már 4 éves is elmúlt, mire ovis lett, és már 2 éves korától arra várt, hogy mikor mehet végre oviba. Ádám 1 hétig nagyon sírt a bölcsiben, de aztán mintha elvágták volna, semmi sírás. Az ovinál csak a második nap volt egy kis pityergés, bár eddig összesen 2 napot ment...
Nem tudom, ha ennyire nehezen menne, talán nem röltetném, ha nem muszáj.

Nyitvatartás
Nálunk 6-tól lehet vinni a gyerekeket (valakit visznek is addigra, mert Pesten dolgoznak a szülök), és kb. 1/2 5-ig kell elhozni öket. Maga az ovi is csak 5-ig van nyitva, akkor zárják a kapukat. Én is sokat gondolkodtam, hogy mi lenne, ha én is Pesten dolgoznék, mint a férjem. Mert ö 7-töl 1/2 4-ig vagy 8-tól 1/2 5-ig dolgozik. Ha 7-re mennék, nem érnék be még akkor sem, ha 6-ra vinném a gyerekeket oviba, ha 8-ra mennék, akkor meg nem érnék vissza értük még 5-re sem, nemhogy 1/2 5-re. Nem is tudom, hogy oldják meg azok, akik nem itt dolgoznak a környéken.

Magdi
Régebben is vérzett olykor-olykor Noémi orra, de most az elmúlt 3-4 hétben vagy 10-15 alkalommal Kép. Szerintem ez rengeteg, és mindig nagyon megviseli, mert éjjel arra ébredni, hogy folyik a vér az ember orrából, az elég ijesztö, vagy éppen az, amikor rajzol, és rácsöppen a vér a lapra... A doki szerint nem valószínü, hogy komoly baj, lehet, de ki kell zárni, azért kellett a vérvétel, aminek jó az eredménye. Egy kicsit vashiányos, valószínüleg vasat kell szednie, de majd a doki megmondja. Meg a nátha miatt picit több a fehérvérsejtje, de tényleg csak éppen hogy a határérték felett van. Azért remélem, hogy nem kell kontroll véképet csináltatni, mert még egy ilyen tortúrát nem szívesen élnék át. Szóval, valószínüleg majd kedden a fül-orr-gégész mondja meg, hogy mi lehet a baj (gyengébb érfal, orrsövény ferdülés, ilyesmi), és a terápiát is megmondja. Feltéve, ha kell valamit csinálni.

Szép hétvégét,

Panda

panda
Halásztelek

Ilke,
Ez a könyv még az én oviskoromból való, 1973 körül adták ki, de most megnéztem a Libri oldalán, és most is lehet kapni (ezek szerint a Libriben biztos). Nagyon aranyos, és Solyminak nagyon bejött.
Drukkolok Lilinek!

Zita
parazita

Sziasztok
Halacska
én mindig megprobálok érte menni 4órára hogy lássa hogy nem hagyom ott és ne kerüjön osszevont csportba mert félöt után oda kerülnek de a bölcsibe rendszeresen félötre értem oda a fiukért és nem szoltak érte .

Magdi
igazad van nincs 2 egyforma gyerek petik is csak egy picit sirt csütörtökön de utána hamar megnyugtaták és szivesen ment másnap is oviba és már nem sirt egy kicsit se Kép .Imike viszont nem ilyen lesz mert ö nagyon anyás a ma napig és a nem a bölcsit szereti szerintem hanem a gondozonéniket ö hozájuk ragaszkodik még nagyon Kép igy majd nekem nem ovit hanem ovonénit kell keresnem imikénél egy kedves és barátságos ovonénit Kép.

Pusz csics
csics

Sziasztok!

Csilla vagyok, lehet, hogy már írtam ide. Van egy 2003. május 12-én született fiam, és mivel olvaslak időnként titeket lehet, hogy tudtok segíteni. Jövőre szeretném én is oviba vinni kiskrampuszt, és remélem valaki közületek lakik a közelünkben, és tud ajánlani jó ovit. Kerepes Széphegyi részén lakunk.
Köszönöm a segítséget.

Csilla
csilla74

Sziasztok!

Nórinak folyik az orraKép Egy kicsit elszomorodtam, hogy 3 nap ovi után máris benáthásodtunk. Persze számítottam rá, hogy lesznel betegségek, de rögtön az első héten?!!!!???Kép Kép Vettem c-vitamincseppeket, porszívózás, infralámpázás ezerrel. Ma pihi napunk van, holnap mennénk kirándulni. Jó lenne, hétfőig kikúrálni Nórit.
Manó! Azért "megnyugtatott" amit írtál. Ezek szerint, ha tényleg csak az orra folyik lehet vinni oviba a gyerkőcöket????

Egy picit "irigykedem" Kép az oviban jól evő gyerekekre. Nóri állítólag alig-alig eszik valamit, gyanakszom, hogy ez is közrejátszott abban, hogy legyengült az immunrendszere. Remélem, ha nem lesz már olyan nagy újdonság az óvóda ő is rendesen fog enni.

Panda! Ez tényleg ijesztően hangzik, én is kivizsgáltatnám, hogy mi az oka a gyakori orrvérzésnek.

Egy kis örömhír mára is: Nóri óvódájáról tudni kell, hogy összesen 4 csoport van, 74 gyerek jár az oviba, 8 óvónéni+a dadusok. Mondhatni mindenki ismer mindenkitKép Tegnap, mikor vittem Nórit az oviba mindegyik gondozónéni (akikkel találkoztunk) megsimogatta és mondták, hogy "Itt a kis mosolygós Nórika" Hát csajok, ez NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT!!!! ezek szerint odafigyelnek a gyerekekre és ismerik őket.Kép
Megnyugtató, hogy olyan helyen van Nóri, ahol tudom, hogy szeretik őtKép

Na befejezem az ömlengést, szép hétvégét Mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

sziasztok
ezer éve nem jártam erre.
Jó olvasni az ovis storykat. Remélem mindenki megszereti majd. Mi hétfőn kezdünk, úgyhogy ki is vettem szabit (idén először Kép), csak szerdán kell brüsszelbe mennem de a többi nap átszokunk. Nálunk a bölcsi és az ovi egy épületben van, úgyhogy az udvarról már ismeri az ovónöket, a csoporttásrai meg már 2 hete ovisok, úgyhogy már nagyon várja hogy ő is átkerülhessen. Remélem ez be is jön.
Magdi
Tök jó hogy mosolygós a gyerkőc az oviban.
Hanna csoportjában volt egy kisfiú aki 2 évesen került be és 2nap után az egész bölcsinek (gyerek, felnőttek) tudta a nevét. Nem semmi a gyerek. Nálunk a bölcsiben az egymás melletti csoprtokat pl. nyáron összenyitják (ilyenkor kevesebb a gyerek is meg az gondozó is), úgyhogy azok jól ismerik egymás gyerekét is.

náunk is van álláslehetőség:
félállásba keresünk gazdasági adminisztrációra emberkét az EUs programokhoz (számlák rendezése, iktatása, táblázatok készítése, beszámolók előkészítése stb.) Valamilyen gazdasági gyakorlat és pontosság az elvárás, szívesen veszünk fel kisgyerekest is akár, a munkaidő beosztás megegyezés alapján van, hát a fizeteés a közszféra jellegű (de családbarátok vagyunk viszont)
lehet mailben nálam vagy Székely Éva gazd.igazgató 216-0809

Na megyek

Üdv
dec8
dec8

Solymi is egyből taknyos meg rekedt lett, amikor vittem beszoktatni, de hamar elmúlt neki szerencsére.
Csonginak tovább tartott, de már ő is kezd kilábalni.

Zita
parazita

Eltelt egy év, és Te még mindig 20 kg-ot cipelsz 30 lépcsőfokon?
Lejárt a törvényben előírt határidő és Téged néhány lépcsőfok még mindig elválaszt a világtól?
Szeretnél egy olyan országban élni, ahol a választott vezetők betartják az általuk hozott törvényeket?
Ki szeretnéd fejezni szolidaritásodat a hátrányos helyzetűekkel és elesettekkel?
Ha igen, akkor várunk 2005. szeptember 20-án 16:00 órakor a Kossuth térre a Parlament elé, ahol ismét felemeljük szavunkat a
MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉS ÉS KÖZÉPÜLETEK AKADÁLYMENTESSÉGÉÉRT!
A demonstrációt a TAVASZ (Tegyünk A Világért! - Anyák Szövetsége) Egyesület szervezi, csatlakozott hozzá a Fehér Kereszt Gyermekvédő Alapítvány, a Habeas Corpus Munkacsoport, a Levegő Munkacsoport, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a NaNE Egyesület, a Terézvárosi Zöld Kör, a Városi Biciklizés Barátai, a Védegylet és a Zöld Fiatalok. Az eseményt támogatja a Humanista Mozgalom.
Médiatámogatónk a Civil Rádió és a www.tusarok.org
tavasz

Sziasztok
Magdi
jobbulást nektek remélem használ az infra lámpa norinak .

Pusz csics
csics

Sziasztok

Mostanában nem tudok jönni, mert megy a tapétázás-festés ezerrel. A hétvége horror volt. Szombaton reggel én még aludtam, a férjem felvitte a Gergőt felöltöztetni. Amíg benyúlt a szekrénybe ruháért, valószínűleg hozzáért Gergő a leszerelt konnektorhoz (a festés miatt szét van kapva az előtérben). Igazából nem látta, hogy mi volt, csak a csattanást halotta, ahogy levágta a biztosítékot és utána sírt a Gergő, de nem látszott, hogy baja lenne. Az ügyeleten nem találtak semmit, de beküldték a kórházba ekg-ra, az is jó lett, de megfigyelésre bent volt egész szombaton. Nincs a kezén sem nyoma, hogy megcsapta volna. Szerencsére a villyanyszerelő direkt a gyerekek miatt csinálta így, hogy rögtön a biztosíték lekapcsol.
Géza nagyon kivolt. Pont előtte nekem mondta el egy csomószor, hogy nehogy felengedjem a gyerekeket, nehogy hozzáérjünk... és egy pillanat alatt megvan a baj, szerencsére nem lett baja Gergőnek. ma mennek vissza kontrollra.
amúgy is kivagyok, Kisgé is bömböl éjjel a fogai maitt. már van neki egy csücsökKép

Beszoktatóknak további drukk.tényleg minden gyerek más, van aki jobban kötődik az anyukájához, van aki elfogadja jobban az idegen felnőttek, gyerekek társaságát. Kíváncsi leszek nálunk hogy lesz novemberben.
Most anyukám haza fogja vinni Gergőt, mert elég nehéz így a felfordulás közepén velük. holnap meg indul a sulim is.

na megyek, vigyázzatok nagyon a gyerkőcökreKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Jelentem elköltöztünk, Emma egész jól viseli az ideiglenes lakást is, a kertes meg végképp tetszik neki. Csak a kutyám hiányzik neki és nekem isKép Meg féltem is a kutyám nagyon, mert tiszta bolondka, amint nyílik a kapu ott van és ki is futna szerintem és ez egy forgalmas út, és van egy koloncunk még amíg ki nem fizetjük a teljes vételárat,a ki beáll oda az autójával, szóltam neki hogy vigyázzon a kutyára, meg anyukámnak is mondtam hog yinkább zárja be ha ő nincs kint az udvaron, de azért aggódom.

Magdi!

Orrfolyással simán szokták vinni a gyerekeket, tudom hogy van akinek ez nem tetszik, de pl ha Emma csak akkor járt volna amikor nem folyt az orra, akkor kb 3-4 hetet járt volna egy év alatt.
Szóval munka mellett megoldhatatlan. persze akinek otthon volt az anyukája az nyafogott, de hát neki meg ugye nem muszáj bölcsibe adnia csemetét, szóval ezen lehetne vitázni. Egyszerűen muszáj szokniuk, így mindne apró náthával, köhögéssel nem lehet otthon tartani. Emma most 3. hete jár azt hiszem és még nem folyik neki, ez csodaKép

Judy!

A fi relé erre való, nem tudja megütni az áram, nekünk is ilyen volt a laksáunkban és az új helyen is elsőként készülünk beköttetni.

Manó

KépKép
manó

Halacska!

A kiddel kapcsolatban, nekem mindegy, a régi címen is megkapom mert még várunk más levelet is oda és a szomszéd nézi a postaládát. A lakcímkártyám még oda szól, így ajánlottat csak ott tudok felvenni a psotán. De most van egy dobozunk még belőle, így ha neked nem sűrgős nekem az a megoldás is jó hogy majd az új címre küldöd ha meglesz az új címkártyánk. Ahogy gondolod.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nálunk ma kezdődik az ovi. Nem sírt, mikor eljöttem, vittük a tigriscicát is, azt leültette egy asztalhoz.
Igaz, ő ismeri az óvónénit, de még olyan kisfiú is sírt, aki már tavaly is járt. Hiába, hosszú volt a nyár.
Ma Nátán még nem ebédel ott, de holnaptól igen.
Beni iskolában van, hála Istennek vele sincs semmi gond, tetszik neki.
Így most egygyerekes vagyok, takaríthatok!KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

A parom elutazott megint, most duplan nem orulok, mert ezen a heten kezd Emike az oviban.
Nekunk is megvolt az elso nap.Kép
AHogy szamitottam ra, Emike bujt belem, nem volt hajlando egyik ovonenivel sem kommunikalni. Aztan nagy nehezen leultunk a kis asztalhoz gyurmazni.Na ,az tetszett neki, jottek is oda a tobbi gyerekek is.Kép Szerencsere maradhattam, nem hajtottak el az ovonenik. Emike nagy nehezen oldodni latszott, de ha helyet kellett valtoztatni, rogton a kezemet kereste. Az udvaron mar sokkal jobban elvolt, hajlando volt az ovonenivel menni homokozni, meg egy kisfiuval libikokazott, meg labdazott. Csak mindig noszogtatni kellett. Egy kisfiu kinezte maganak, jott oda olelgetni a lanyomat, o meg persze bujt belem.Kép
Holnap megprobalok eltunni egy orara, remelem menni fog. Volt egy kislany Anna, akinek mar ez volt a masodik hete es szegeny meg mindig nagyon sokat sirt.Kép Ahogy kozeledett a del egyre tobbet, aztan mar folyamatosan.Ugy sajnaltam szegenyt.Emike meg megszeppenve kerdezte miert sir a kislany....Aztan mire ebedeltek volna, valszeg elfaradt, mert haza akart jonni. De azt mondta tetszett neki az ovi, es hogy akkor is tetszeni fog, ha en nem leszek ott vele.Meglatjuk.
Sajna nagyon szegenyes az ovi, kint az udvaron egy szakadt 200 eves pledre ultettek le az ebedig az elfaradt gyerekeket. Tok gaz, arra gondoltam, hogy van itthon egy-ket pledem, amit sosem hasznalok, meg naszajandekba kaptuk, szerintetek elvigyem az ovinak?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

hali

Zita
Én is megveszem a Janokovszky könyvet, amit írtál. Nekünk pont kapóra jön, hogy Daninak hívják benne a kisfiút és még az első sorok is mintha róla írták volna. Bár ma már csak kicsit sírt Dani, igazából ez már amolyan megszokás sírás volt, nem az igazi.

Nálunk 6-18ig van ovi.

Mléna
Daninak is folyik az orra Kép Múlt hétenláttam, hogy pár gyereknek folyik, meg egy óvónéni is csupatakony hangon beszélt. Hétvégén volt neki a csúcs, de hőemelkedése vagy láza nem volt semmi szerencsére. homeot kezdtem neki, ma már kevesebb jött neki reggel. meg csalánteát itatok vele. szerencsére szereti. amíg nincs láza én sem maradok vele otthon, teljesen felesleges. Dani meg zabál az oviban, otthon is egy csomó gyümölcsöt eszik,mégis elkapta a taknyot, szerintem ezen nem múlik.
egyik ismerős anyukának a fia is Danival egyidős, és 3 nap után tetűsen jött haza a gyerek a Vársoligeti Fasor oviból.... KépKépKép Ez már inkább gáz. ha belegondolok, hogy gondolkoztam, ide is beírassam-e, de nem volt kedvem még oda is elmenni, de úgy látszik jobb is.

Judy
Nem semmi ez a konnektoros sztori.... remélem nem lesz semmi gond! Sulihoz drukk és főleg kitartást!!!!!

Manó
Sok sikert az új lakáshoz!!!!! Nem semmi, mi előbb vettünk lakást és még várjuk a beköltözést Kép A mi használatbavételink már megvan, vmi jogerős akármire kell még várni a héten, és utána állítólag a jövő héten már megérkezik, akkor mehet e folyósítás, aztán kapun időpontot az átadásra. a kutyát tényleg zárjátok be, ameddig a fazon ki be áll a kocsival. a miénk is elégg ugrabugra anyuéknál, tök óvatosan kell bemenni a kapun, pedig ő hozzászokott már a ki be álláshoz. a macsekunkat meg anyukám ütötte el véletlenül.

Beszti
Furi lehet egygyerekesnek lenni megint Kép

közben mennem kell, most elég sok tennivaló van, meg ma első szülői is lesz az ovikezdés óta Kép

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,
Lili és Bálint még mindig nagyon taknyos, így nem ovizunk ma sem. Sajnos naponta többször is kell porszívózni Lili orrát (no meg Bálintét is), így esélytelen az ovi. Az erőteljes orrfújásra egyszerűen nem tudom rávenni Lilit, igaz próbálkozik, de annyira nem bír nagyot fújni, hogy elég hatékony legyen. Az meg a másik, hogy már nagyon fáj az orra a sok törölgetéstől. Gyakorlatilag, szívom, kenem, törlöm...egész nap. Már igazán múlhatna, mert már majdnem 1 hete tart. Ráadásul ma már én is elég brutál torokfájással ébredtem, azt se tudtam reggel hirtelen, hogy mit egyek, igyak, hogy valahogy enyhüljön. Az ovis beszokásunkat szerintem kezdhetjük majd teljesen elölrőlKép. Ha véletlenül szóba kerül, Lili mindig kérdezi rögtön, hogy ugye nem fogsz megint otthagyni?Kép Már nem tudom mit mondjak neki, ember ennyi jót még nem mondott az oviról mint én neki, már mindenféleképpen próbáltam vele megértetni, megkedveltetni az egészet, de valahogy nagyon nem sikerül. Azt hiszem egyébként a kötődéssel van itt a probléma, az ő részéről nagyon erős.

Conti,
Az első hét a suliban tényleg elég meghatározó, gondolom tetszik Barbinak nagyon a sok rajzKép.
Betti akkor csak jövőre fog ovizni?

Manó,
Nem semmi ez a sok betegség az oviban, azért én úgy vagyok vele, hogy amíg nem egészséges, addig maradjon itthon, mert csak visszaesik. Főleg, hogy nálunk a porszívózást ő szokta kérni, ha érzi, hogy nagyon tele van már az orra, ez pedig van hogy óránként van ezekben a napokban. Azért az oviban nem tudom mit csinálnának ilyenkor vele.

Zita,
Köszi, már én is megnéztem a Libri honlapján, le is adtam apának a listát, hogy mit vegyen megKép.

Magdi,
Hogy van Nóri?

Judy,
Hű, nem semmi riadalom lehetett nálatok. Biztosan minden rendben lesz.

Zsuzsa,
KöszönjükKép!

Nyuszi,
Hát ha nem gond, szerintem nyugodtan vidd be a plédet, a mi ovinkban is szokták mondani, hogy elfogadnak minden segítséget. Itt úgy volt, hogy 2 napon lehetett bemenni a gyerekekkel, az után pedig már ott kellett hagyni.

Gumicukor,
Jobbulást Daninak!
Nem semmi ez a tetű, én nem tudom vinném-e arra a helyre többet a gyerekemet ahol ilyen volt. Lili is rengeteg zöldséget, gyümit eszik és mégsem javul. Ma reggelire pl friss szőlőlevet készítetem a kertből való bio szőlőből. Apuéktól kaptam még régebben egy szűrős turmixot, abban tuti jó gyümileveket lehet készíteni az aprómagvas gyümölcsökből is.
Majd mesélj a szülőiről!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Vagyunk mi is.
Pancsit ma apukája vitte oviba és állítólag vidáman ment.Kép Az ő orra is folyt a hétvégén, de más baja nem volt ezért vittük ma közösségbe. Furi kicsit, hogy szinte mindenki elkapta ezt az orrfolyást. Lehet, hogy a levegőben van? Külön küldtem papírzsepit mert a mi orrunk csak a Zewat bírja. Nem sznobság hanem kipróbált dolog. Minden mástól piros lesz az orrunk, ettől nem. ILKE ajánlom szívből, próbáljátok ki!
Gumicukor
TetűKép Rég hallottam már róla szerencsére, remélem közelről nem lesz módomban...Kép
Szülői nálunk is lesz, de hogy mikor?

Nyuszika
Plédet vigyél, bizti örülnek majd neki! Én már vittem be a csopinak kölesgolyót.Kép Férjem úgy állít le, hogy ne hordjak oda mindent. Pedig tervezem a játékok szelektálásátKép

Manó
Akkor ha lesz kártyád szólj és oda küldöm. Néztem a lejáratát, van még idő bőven. 1 hónapja vettem a babaszobán. Nekem is van kártyám de nem használom, messze vannak.

Zsuzsa
Hogy te milyen up date vagy a szüli és a névnapokat illetően!Kép Gratu a fogakhoz!

Judy
Akartam írni, hogy annyira jól néztél ki a talin! Jó volt rádnézni! Ez talán Katának mondtam is. Kép
Konnektor sztoriKép Viszont ez nagyon jó, hogy legalább levágja az automatát. Nem is hallottam még ilyenről.
Milyen suliba jársz? Gratu hozzá! Nekem nincs akaraterőm egy újabb sulihoz.

Dec8
Majd mesélj, hogy Hanna hogy reagál az ovira? Idén először voltál szabin? Nagyon kizsákmányolnak téged! Remélem azért, hogy idővel neked kamatozik majd a sok munkád!!

Magdi
Mosolygós NórikaKép A talin is nyitott egyből mindenki felé. Aranyos nagyon! Majd eszik ő is. Annának a csoportszellem sokat segített. Bár rafkós mert az egyik kislánytól hallotta amikor mondta, hogy elfáradt a keze és ezért etetni kellett. Õ is hamar eltanulta és fárad a kezeKép Biztos azért, hogy foglalkozzanak vele. Kép

Ma nagyon fáradt vagyok. Igaz a vasam sem sok, és kilátásba helyeztek intravénás szurikat is hogy pótolják.

Bea

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok!

Hát nálunk az általam vártnál jobban alakult az ovi, Nátán jól viselkedett, nem volt sírás (meghagytam az óvónéninek, ha valami gond van, nyugodtan hívjon telefonon). Sőt, az volt baja, hogy miért hozom el ebéd előtt (én hagytam volna, de ha mára úgy jelentették le, hogy nem eszik ott). Kapott a nyakába egy rajzocskát, amin rajta volt a neve és a csoportja.
Annyir aranyos volt, amikor mentem érte és még nem vett észre, nagy komoly óvódásként állt a többiekkel az ovissorban (akkor készültek épp bemenni ebédelni az udvarról).

Nyuszi!

Szerintem vigyed, minden segítség elkel, legalábbis itt nálunk biztosan, de gondolom máshol is. Nátánék oviját most felújították, de persze perendezésre már nem nagyon van pénz, még az öltözőszekrényeket megvették, de a csoportszobában náluk is 1000 éves bútorok lennének, meg se szőnyeg, se függöny.
Úgyhogy mi is segítünk, amiben tudunk.

Judy!

ÁramKépKép. Nálunk mindenhol konnektorvédő van, de annyi mindenhez hozzá tudnak nyúlni.
Ja, nálunk nem áram van, hanem lépcsőKép, már örülni fogok, ha végre egyszintesbe költözünk.

Zsuzsa!

Nem késtél el, csak csütörtökön (szept. 15.) lesz 1 éves Hanna!Kép
Azért előre is köszönjük!KépKép

Zita!

Nekünk megvan a könyv, meg a "Már iskolás vagyok..." is, nagy Janikovszky rajongó vagyok.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?