Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Van egy eladó, teljesen új REER bébiörző/légzésfigyelő készülékem 22.000 Ft.-ért (az eredeti ára 30.000 Ft. körül van).
2 hete született a kisfiam és nekünk kettő van, mert kaptunk ajándékba is.
Ha valakit érdekel írjon az email címemre.
orsi@dynamic-team.hu

Mindegyis
tóthné

Megann,

Nézd meg ezt a linket, van fénykép is, hogy össze tudd hasonlítani.
http://www.orvosaneten.hu/Sections-index-req-viewarticle-artid-61-page-1.html

Benianyu
34+3

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sziasztok Lányok!

Van egy teljesen új eladó REER bébiörző/légzésfigyelő készülékem.Az ára: 22.000 Ft.(eredeti ár: 30.000 Ft. körül van).
2 hete született a kisfiam és nekünk kettő van, mert kaptunk ajándékba is.
Akit érdekel írjon az e-mail címemre, tudok fényképet is küldeni.

orsi@dynamic-team.hu

Mindegyis
tóthné

Benianyu!
Köszönöm az infot, én is rákerestem már a netre, a férjemé egyáltalán nem igy néz ki, nem ilyen dudros, nem is látszik szabad szemmel, csak kitapintható a köldöke fölött.
Úgy olvastam, idézem " hasfal egyéb területéről (pl. annak középvonali köldök feletti része, vagy korábbi operáció helyén kialalkuló ún. hegsérv) kialakuló sérvek is gyakoriak".
Ma már megy egy magánbelgyógyászhoz(nagy erőszakodskodásra)...nagyon kivagyok ez miatt, ő meg mint mindig, ügyet sem vet rá...azt mondja mindek parázzon amikor azt se tudja mi az...
Tudom igaza van, de én nem tudom megállni hogy ne rettegjekKép csak bőgök és bőgök ha rámjön...
Annyi szörnyűség van manapságKép

Megann 38+2

Kép

Kép
megann

Rokica

olyan rossz hallani a Te beszámolóidatKép.Nagyon remélem, hogy lassan a babókád meggondolja magát, és szépen kibújik erre a világra!Kép
Nálatok milyen a rendszer?Ha nem lesz emg a kiírt időpontra, akkor be kell feküdnöd??
Szorítok!!!!!!

Hari
hajfestés: egész terhességem (ill. minden 2.hónapban) alatt festettem a hajam.Mindig befogta!Te is nyugodtan befestetheted, biztos, befogja!Kép
Ha nem vagyok túl kíváncsi, párod mondott is valamit mikor visszatért a hálóba? Ezek a férfiak örök talányok lesznek a számunkara!!!Kép

Szilvi
39

Kép
Kép
kismama2004

Megann,
Nyugalom, főleg, ha ma már megy dokihoz a férjed. Majd ő megmondja, hogy mi a baj, kár előre találgatni. Az a lényeg, hogy rá tudtad venni, hogy nézesse meg egy hozzáértővel!!!

Nekem azt mondta a saját szülésorvosom, hogy ha nem lenne ennyi sok vizsgálat, nem lenne ennyi para sem. És én egyet értek vele. Ettől független ugye holnap megyek az első CTG-re.

Benianyu

benianyu

Megann
segíteni sajna nem tudok, csak az internetet tudnám ajánlani, azt meg te is már megtaláltad.
Remélem nem lesz semmi a pároddal, és Te feleslegesen aggódtál.
Jó, hogy legalább sok könyörgések árán,de rá tudtad venni a párodat egy vizsgálatra.

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szilvi, igazából nem is magával a hajfestéssel van problémám, hanem hogy eddig mindig én festettem itthon vörösre, de most úgy elkezdett nőni az elmúlt pár hónapban, hogy már sűrűbben kéne festeni, mint havonta 1x. Azt meg egyrészt nem is szeretném, másrészt szerintem baba mellett nem lesz rá energiám, időm. Ezért filózok valami új színkombináción, hogy mondjuk a sötétbarna lenne az alapszín, amilyen az eredeti, és abba lennének vörös csíkok, mert a vöröshöz valahogy ragaszkodomKép Festeni sajna muszáj, mert ugye én már öreg vagyok és őszülökKép Csak azért bizonytalanodtam el, mert ilyen csíkokat magamnak nem tudok beletenni, és Nyúlné meg azt mondta ha jól emlékszem, hogy az ilyen "melírozott" haj is ugyan olyan csúnya, ha lenő, akkor viszont a fodrászhoz kell gyakran járnom, és az sem sokkal jobb, mint itthon festeni. Na szóval bonyolult dolgok ezek, legalább is nálamKép De egy próbát megér, aztán majd ha nem válik be, még mindig variálhatok.

Tényleg, Nyúlné is olyan rég jelentkezett már.

Ja, és Szilvi, a párom nem nagyon mondott semmit mikor visszajött, igazából azért aludt külön, mert az elején nagyon beteg volt, sokat köhögött, olyankor hányt is, és egyszerűbb volt neki lent aludni, mert ott van a fürdő. Meg nem akart engem zavarni. Aztán valahogy lent maradt. Bár még mindig köhög, de azért kicsit talán kevesebbet, úgyhogy tegnap azt mondta, a cicák miatt jön fel, meg mert talán már nem hányja össze a hálótKép (bocsi)
Szóval nagyon nem is kellett neki magyarázkodni, mert nem összeveszés miatt "költözött" le. Csak hát már nem is tudom mikor volt ez. Talán 2-3 hónapja? Szóval régen, és én már annyiszor kértem, hogy jöjjön fel, mert hiányzik, ő mindig megígérte, aztán csak nem jött, mondván hogy akart ő, de aztán olyan nem jól volt este, hogy inkább maradt. Mert mi nem egyszerre alszunkKép Én kb. éjfélkor megyek aludni, ő meg olyan 2-3 körül jó esetben. Kis éjszakai bagoly.

Na befejeztem, elmegyek lubickolni egyet a kádba, aztán jövök visszaKép

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Képzeljétek, Angelanival összefutottunk az Újpesti Jókai patikában! Kép Jól összehasonlitottuk a CTG eredményeinket, és kitárgyaltuk, milyen jó is lenne már szülni.

Köszönöm a sok együttérzést. Igazából tök jól érzem magam (túl jól), csak attól félek, pont az lesz az egész nóta vége, amitől félek: szülésbeinditást aztán császár. De próbálok nem erre koncentrálni, hanem mászkálok erre-arra (hátha "berázódik" a baba feje a medencémbe), iszom a málnalevélteát, és most beszereztem ligetszépe olajat is, ami állitólag puhitja a méhszájat. Arra azért kiváncsi lennék, hogy a fenébe marad bent a méhszájam közelében. Valószinűleg sehogy, hanem majd egy betéttel kell biztositani az ágyat csurgás ellen. :P

Valaki nekem tegnap vizesedésre édeskömény teát ajánlott, de természetesen elfelejtettem a gyógyszertárban nézni, hogy van-e. Most már vissza nem megyek. Attól, hogy elbattyogtam a gyógyszertárba, utána meg a piacra és aztán hazahoztam kb 2 kilónyi cuccot, teljesen kidőltem. Ha befejeztem a forditást, én megyek és alszom egyet.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kóbor ez srác egy tünemény!!! ahogy ott gondolkodik egynaposan!! meg kell zabálni, mint valami keleti bölcsKépKépKépKép hát én ilyet még nem láttam... szerintem tarolva nyernétek bármelyik baba fotó versenyenKép
nem akartam ömlengeni, tényleg nagyon megkapott az a fotó...

Hari!
szerintem is az embered kezdi átérezni a helyzetet, nem valószínű, hogy tegnapelőtt rosszabbul volt, mint tegnapKép de ez szerintem jó, még forog az agyaKép most már vissza ne engedd a cicákhozKép

Nyúlné, tényleg régen írt, szerintem éppen a fészekrakó ösztönét éli ki ezerrel, mert mesélte, hogy végre eljött hozzájuk az asztalos...
háát hozzánk is a napokban jött el az asztalos, de októbernél előbb tuti nem lesz bútor szerintemKép

Rokica, ne gondolj a szülésmegindításra, még a végén beteljesedikKép gondolj arra, milyen jó, hogy tök jól vagy, majd egyszercsak hirtelen elhatározza magát a baba és hipp-hopp ki akar jönni!Kép még nem elég határozottKép

Megann!
nyugodj meg, bármilyen hasfali sérv, köldöksérv nem egy életveszélyes dolog! sokan élnek vele, totál panaszmentesen. meg kell vizsgáltatni, mert tényleg okozhat bajt, de még, ha meg is kellene operálni, ez nem számít nagy műtétnek. apu évekig élt köldöksérvvel, és amikor epeműtétje volt, megbeszéltük a dokival, ha már úgyis ott jár, intézze el azt is. de önmagában egy panaszt nem okozó kis sérvvel nincs teendő!!

Mea, nekünk sem lesz pólyánk, legalábbis tudomásom szerint - após mondta, hogy anyósék már készültek egy csomó cuccal, de mivel a fiúkkal összevesztek, nem igazán beszélnek mostanában, nem tudom mik azok...

én is elmászok a patikába, elfogyott a diaphyllinem, már jó lenne abbahagyni, nem megy nekem a napi 4x-i gyógyszerszedés, ráadásul felezgessem...

szép napotKép

and 33+1 juhéjjKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Na, én átmentem lusta kukkolóvá. Lelkesen olvaslak titeket, de írni már lusta vagyok. Remélem megbocsájtjátok. Én is emberkerülő vagyok az utóbbi időben, bár ma olyan gyönyörű az idő, sétálni kellene.

Gratula minden újdonsült mamának és babának, olyan jó volt olvasni az új jövevényekről! Kérünk szüléstörténeteket is! (Főleg Kóboré érdekelne, mint istvános anyuka.) Tényleg miért baj, ha leáll a gyermekágyi folyás? Még nem is hallottam ilyenről. Nagyon édes a kisfiad!!!

Rokica! megy a drukk, biztos ki fog bújni a kisleány, amikor úgy dönt, hogy már szeretné látni a kinti világot. Lehet, hogy túl jól tartottad odabent, azért nem akaródzik neki kibújni Kép.

A tavaly februári beköltözés óta mi is tegnapelőtt raktuk föl az utolsó függönyöket is. Szóval Megann, nem vagy lemaradva!

Továbbra is lelkesen olvaslak benneteket! (Meg néha írok is, ha valakit érdekel, mi van velünk.)

További szép napot minenkinek - élvezzétek a napsütést!

Bodza 37+5 - miért nem akar elmenni ez az üzenet?

Kép

Kép

Kép
bodza

Sziasztok!

Én most értem haza innen-onnanKép
Látom, Rókica írta, hogy összefutottunkKép
Tök jó volt dumcsizniKép
Megmutattuk egymásnak a CTG eredményeket.
Na nem szereetnék olyan EKG-t látni, mint Roki CTG-jeKép
Majdnem sima egyenes vonal.
Viszont az enyém, meg annyira össze-vissza van, hogy az is gáz.
A mögöttünk állók biztos néztek, hogy a két terhes nő ott mutogatja egymásnak a hülye papírjaikat.
De egy cseppet sem érdekelKép
A bio boltban, szokás szerint a biztonsági őr jól ránktapadt. Úgy tett, mintha segítene, de egyáltalán nem értett hozzá. Majd ki bökte a szemét egy termék, amit nem talált. Később az eladók segítettek, de azok nem egy hamar.
Viszont utána már kedvesek voltak. Egy valami rögtön leesett nekem a kedvesség mögött. Megkérdezték, hogy első baba? Mi feleltük, hogy igen. Jajj, akkor majd csak a babára kiváncsiak. A szülést nem csinálák újra végig, valahogy ez jött le. Miért kell rémísztgetni az embert?
Úgy birom, mikor ki akarnak oktatni, hogy ez lesz , meg az lesz... Na meg a szülési történetek. az ilyen anyáink korabeliek próbálnak meg ijesztgetni. Persze, mert még akkor UH sem volt, nemhogy fájdalomcsillapítás. Ott még a dokik segítettek kézzel tágulni, ami fájdalmasabb és a méhszáj repedésével is járhat. Na meg a gátmetszés sem volt még túl szakszerű. De már "napjainkban" elég korszerű eszközök vannak és azért minden sokkal fejlettebb.

Na most annyira el kezdtem itt írni, hogy még ideges is lettem és elfelejtettem, hogy mit is olvastam visszaKép

Hari!
Szerintem is lelkiismereti dolog miatt aludt veled. A macskákat eddig is lelökhette volna az ágyról.

Megann!
Ne idegeskedj!
Majd a doki megnézi a férjedet. Az én páromnak például 3 helyről vettek ki zsírcsomókat. Most is vár 3 műtétre csak eddig a mandula volt fontos, utána meg mindig hülye beosztást kapott és nem tudják kivenni. Mert nem akar elmenni betegácsiba. A sebészeten meg mindig csak csütörtöki napon csinálják ezt a fajta beavatkozást. Ez csak helyi érzéstelenítésben végzik.
Persze a sérv komolyabb, de próbálj megnyugodni!
Azzal nem teszel jót sem magadnak, sem a babának sem a férjednek, hogy idegeskedsz.
Van akinek a gerincéből a porckorong sérvet nem műtik meg. Mert hát fáj, de nem hal bele címszóval és, hogy an annál fontosabb szívműtét is.
Sajnos ez a Magyar orvosi hozzáállás.

Bocsi lányok, de már annyira elfáradtam, hogy egy kicsit ledőlökKép

Majd visszanézek.

Sziasztok!
Angelani
38+5

Kép
angelani

Sziasztok!

RókiKép Ma én is kidöglöttem, egyre kevesebbet bírok. Elmentünk Balázzsal a védőnőhöz / már vagy két hónapja nem voltam/, csak helyettesítő volt, de szerencsére a súlyomat ő is normálisnak találta, még nyugtatgatott is. / most tartok plussz 16 kgnál, és még van egy hónap. Lehet, hogy meglesz a húsz????/ Egyébként is mindent rendben talált.
Aztán mi is elkanyarodtunk a piacra, legalább 10 kilót hoztam haza, de a nagyobb részét a hátamon! Alig vonszoltam magam, még jó, hogy Balázs megbízható kiskrapek, mert képtelen lettem volna futni utána...

Bodza Kép Örülök, hogy jelentkeztél, engem spec. érdekel, mi van Veletek! Nem tudsz híreket a Bolgárkerék utcai lányokról? Gondolom, a nagyobb részük már meg is szült.

Hamarosan indulunk a Mávba, megbeszéltem a szülésznővel, hogy randizunk egyet, ma ügyeletes. Remélem, nincs nagy forgalom a szülészeten, nem szeretnék órákat ott ücsörögni.

További szép napot!
Judit 35+0

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Angelani, And!

Csak annyi a félreértés, hogy nagyon bizom benne, hogy ez egy sérv és nem másKép
Nem tehetek róla, ilyen esetekben előbújik a pesszimizmus és már egész mást könyvelek el magamban..
Párom persze egyből mondta hogy ugyan azt művelem, mint az elcseszett toxoplazma eredménynél...egy hétig bőgés, mintha már a babámat sirattam volnaKép
Nem tehetek róla hogy ilyen végletesen paragép vagyok....

Megann

Kép

Kép
megann

Benianyu!

Szia, érdeklödhetek tőled egy kicsit? Én is a Szent Imrében fogok szülni, most vagyok a 36. hétben (35+5) és nekem még nem mondta az orvosom, hogy kellene menni NST-re. Te hogy kaptál időpontot és lehet tudni, hogy ki az orvosod? És szülésznőt választottál már? Kit ajánlanál? Bocs a sok kérdésért.

Köszi: Anina
35+5
anina

Szia Judit! Semmit nem tudok a Bolgárkerék utcaiakról, pedig megígérték, hogy az e-mail címünkre majd küldik az értesítéseket. Hát, még semmit nem kaptam. Pedig tényleg jó lenne tudni róluk. Kíváncsi vagyok én is, kinek hogy sikerült a szülés.

Megann! Ne izgulj, biztos minden rendben lesz a férjeddel. Enyémférj ma ment bőrgyógyászhoz, mert van rajta 1-2 gyanús anyajegy, amit ellenőriztetni kell, hogy nem rosszindulatú-e. Szerintem még mindig jobb megelőzni az ilyen bajokat, mint hogy utólag derüljön ki valami baj.

Saci már óriásiakat tud rúgni, de szerencsére csak néha fájdalmas. órákig el tudom nézni, ahogy hullámzik a hasam. Kép

Rokica! A ligetszépe olajjal mit csinálsz? Belsőleg vagy külsőleg használod?

Bodza 37+5

Kép

Kép

Kép
bodza

Bodza,

Hát elvileg belsőleg kell alkalmazni, márminthogy valahogy felspriccelni a méhszáj köré, de bevallom most elbizonytalanodtam, hogy olajat merjek-e a hüvelybe rakni. Eddig mindig csak azt olvastam, olaj-bázisú cuccot nem szabad a hüvelybe, mert nem biztos hogy ki tud onnan tisztulni és akkor fertőzést okozhat. Szóval most vacilálok

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lányok!KépKépKépKépKépKépKép

Hurrá!Most telefonált a férjemKépKépSzimpla köldöksérvKépKépKépKép
Mondta neki a doki, hogy azért jó lenne megműteni egy éven belül (4-5 nap kórházKép)nehogy "kizáródjon", de amúgy minden okKépKép

Bodza!
Sőt a doki meg is nézte egyúttal az anyajegyeket is, mondta hogy 2-től elővigyázatosságból megszabadulhatna a férjem, nehogy beleakadjon!
Mondta, hogy le lehetne zavarni egyben az egészet!

Egyébként teljesen igazad van, nagyon egyetértek, a mai világban már nem lehet tudni hogy mi micsoda és hogy miből mi válhat, ezért én is minden gyanus jelre "ugrom", inkább menjek feleslegesen orvoshoz, minthogy már későn menjek.
Az anyajegyeimet én is rendszeresen ellenőriztetemKép, talán idén őszt fogom eltolni egy kicsit, hiszen babó+építkezés miatt se nyaralni, se napozni nem igazán voltunk!

Az én babóm ma nagyon furi, csak forgolódik-forgolódik, úgy látszik ma nincs kedve tombolniKépKép

Úgy megkönnyebbültem, ezért ma dupla adag fagyikát fogok enni a kedvenc cukrászdámbanKépKépKépKép

Megann 38+2

Kép

Kép
megann

Rókica!

Hát nem is tudom...olajat oda????
Bár volt ismerősöm, akinek nőgyógyászati panaszai voltak és szintén népi gyógymódként, homoktövismag-olajos tamponnal kezelte magát!
Azért én megfontolnám, bár igaz hogy szülésnél a hüvely úgyis totál kikészül és utána ugye folyamatosan tisztul, de hát azért mégis gondold meg...vagy kérdezd meg Erzsikét telefonon!

Megann

Kép

Kép
megann

Jucc!

Nem vagyok benne a telefonos listában, tényleg. Hogy lehet bekerülni?
Nem hülyeség, nyugodtan hívjál. Kép Egyébként hol az a lista?

Zsóf
34+5

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!
Gratula az uj anyukaknak!
Ma jottunk haza a korhazbol, ahol 5 napot voltunk a lanykammal. 1 hete furcsa, szakaszos, nehezkes legzese van, de a koterban nem igazan vagtak mi a baja. Igy kezelest nem igenyel szoveggel hazajohettunk, de a haziorvossal azert meg konzultalunk, mert furi azert meg mindig ez a dolog.
Tejci meg mindig napi 1 deci, de lesz ez meg tobb is! Kép
Nem tudok sajnos visszaolvasni, csak bejelentkeztem.
Pusza: Falina es Jazmin Timcsi
falina

Sziasztok!

Gratulálok minden anyucinak! Remélem, mindenkivel minden rendben van!
Sajnos nincs időm visszaolvasni. Tegnap értünk haza a kórházból a kis Petrával. Augusztus 22-én 8 óra 40perckor született 3740grammal és 53cm-rel. 15-én este mentünk be párommal a kórházba 15perces fájásokkal. Este csorgott a vizecském, de nem hitték el az orvosok. Így ment 5napig-csorgott a vizecske. 5nap után úgy döntöttek, lehetetlen, hogy magas burokrepedésem van, ezért szombaton haza akartak engedni. Szombat reggel a vizsgálóban végre sikerült bizonyítani, hogy folydogál a magzatvíz- beterítettük a főorvost. Akkor úgy döntöttek, megpróbálják megindítani a szülést, mert mi van, ha már hétfő óta tényleg folyik a víz?! Az OTT nem járt sikerrel, elmúltak a fájások, de végre kaptam a fertőzésveszély miatt injekciót- időben. Vasárnap ismét terhelésre mentem- megint sikertelenül. Bejött a dokim és végre úgy döntött, hogy megcsászároz: mert kifutunk az időből. Hétfő reggel megműtöttek- a picit kissé nehézkesen vették ki belőlem- beszorult a hasizmaim közé, ezért oxigént kapott. Ma már mindketten jól vagyunk- és hál'Istennek, itthon. A baba nagyon aranyos-majd teszek fel képet. Tejci van- már a fagyasztóban is.

Röviden ennyi. Bocs, ha vkit untattam.

Puszi mindenkinek!

Kata

KépKép
baby20

Falina, sajnálom hogy ilyenek történnek, főleg az a rossz, mikor nem is tudják megmondani mi a baj. Remélem a házidoki okosabb lesz azért. Tejből jó sokat kívánok, előbb utóbb csak beindul. Nem baj, ha nem tudsz visszaolvasni, el tudjuk képzelni mennyire lefoglalja az anyukákat a csöppségük, már annak is örülünk, hogy egyáltalán bejelentkeztek és köszönjük szépen.

Képzeljétek becsomagoltam a kórházi cuccot. 3 táska, egy a szülőszobára, egy az utána következő napokra és egy a babának. Illetve hát egy hátizsák, a pelenkázótáska és csak egy igazi táska. Szóval nem lett olyan rettentő sok. Főleg, hogy szüléshez csak a hátizsák kell, a másik kettőt majd behozza az apja. Mostantól azt hiszem már csak így fogom hívni. Nekem nem kell, lehet a gyereké. Már megint itt hagyott, pedig kértem, hogy ne menjen el. De nem is érdekel. Mindig csak felbosszantom magam rajta. Le van sz..va. De azért nagyon remélem, hogy mikor rámjön a szülés nem lesz itthon. Inkább bemegyek taxival, aztán remélem napokig sőt hónapokig lelkiismeretfurdalása lesz!!

Tök furi, a kezem meg a lábam is be van dagadva, de csak az ujjak. Főleg a lábam muris, kis nudlik vannak a lábujjaim helyén. De nem fáj. Meg most a kezem sem, csak úgy feszül. Pedig most nem is volt olyan meleg ami indokolná. Ez van.

Holnap kelhetek jó korán, megyek a barátnőmmel terheléses cukorvizsgálatra. Õ ugyebár 2 hónappal "kullog" mögöttem. És ő is eljött anno velem, úgyhogy ez a minimum. Meg már úgyis jó lesz találkozni, csak már annyira elszoktam a koránkeléstől, hogy félek nehogy elaludjakKép De mivel az nem vallana rám, valószínűleg inkább le se hunyom a szememKép

Voltam a Nanó kutyával sétálni, most jobban élvezte, mert volt annyi eszem, hogy levettem róla a gallért. Hogy ez eddig nem jutott eszembe! Pedig hát az ugye azért van, hogy ne szedje ki a varratokat, de ha egyszer sétál és ráadásul ott vagyok vele, tehát látom, akkor úgysem tudja kiszedni. Szóval egy fél órára megszabadult attól a fránya műanyag szartól, csak mikor hazajöttünk akkor tettem vissza rá.

Szerintetek, ha az UH idősebbnek mutatja a babát, akkor abból következhet, hogy az ember előbb is szül? Úgy értem az csak a nagyságából számol, de vajon a tüdő is fejlettebb akkor? Mert nem szeretnék koraszülött babát, de ma abban kezdtem reménykedni, hogy ha ugye a gép 2 héttel idősebbnek látja, és mondjuk ugye 38 hetesen már akár szülhet az ember, akkor végül is lehet hogy már 2 hét múlva szülök. Vagy ez butaság?

Hari 34+3

Kép
Kép
hari

Penna!

Betehetnél minket a táblába!

Baby20- első baba- szül: 08.22-én 8.40-kor- a neve: Petra, 3740gr,53cm, 21év/Bő- a Sárvári Önkormányzati kórházban született.

Köszönöm!

Kata

KépKép
baby20

Kata, óriási gratula!! Hát nem egészen olyan szülés, amilyenre vágyom, de a lényeg hogy már jól vagytok!

Tegyél fel képet, ha van!!!!

Hari

Kép
Kép
hari

Kata!

Gratulálok a babához! Hát nem semmi amin előtte keresztülmentél!

Hari!

Múlt hétfőn voltam UH-n, akkor azt mondták, hogy a baba már egy héttel fejlettebb a számított koránál, vagyis 36. héten 37-nek felel meg.
Az NST-m tök egyenes, a méhszájam totál zárt és ma voltam dokinál, aki azt mondta, hogy a kiírt időpont előtt biztosan nem szülünk!!!

Fentiek alapján szerintem az UH-n mért méretek miatt nem hinném, hogy előbb születne a baba.
De ez mindenkinél más-és más, gondolom.

Ahogy olvasgattam, van aki a 36. héten már 3400 g-os babát hoz világra, míg van akinek a 40.-en sincs 3000 g sem. Úgyhogy az UH alapján számolt méret sem hiszen hogy túlságosan mérvadó lenne. Legalábbis nekem a védőnőm mindig azt mondta, hogy ne foglalkozzak az Uh-s méretekkel, amíg a doki azt mondja, hogy minden rendben.

Rókica!
Kitartás! Már biztos nincsen sok hátra!

Tényleg, nálatok meddig várnak. Én épp kma kérdeztem a dokimtól, hogy ha mégsem bújna ki a kicsi, akkor mi lesz! itt azt mondták, hogy a betöltött 41. hetet megvárják, ha a többi eredmáény rendben van, és ha addig sem történik semmi, be kell feküdni és majd meglátják mi lesz!
Nálatok hogy van ez???

Bocs, hogy sokat írtam!

Viki
37+5

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Kata Kép Gratulálok én is a babushoz, várjuk a képeket! Tényleg nem semmi, mi minden történt, mire végre megszületett! Nem úgy volt,hogy Szombathelyen szülsz?

Bodza Kép Nekem is megígérte emailen keresztül Nóri / az egyik asszisztens/, hogy akiről megtud valamit, jelzi. Szerintem most nyári szünet lehet, nem is járnak bent. Majd szeptemberben beindul ott is a meló, gondolom még pár nap.

Hari Kép Szerintem a méretekre ne nagyon alapozz! A szülés várható idejét illetve a baba korát leginkább a fejméretéből szokták megállapítani, tehát egy relatíve nagyfejű baba nagyobbnak becsülhető, deegyáltalán nem biztos, hogy nagy lesz. Unokatesóm járt így pl., hogy minden UH-nál mondták, hogy hatalmas babája lesz, aztán született egy 2kg 90 dekás baba a 40. hétre. Nem volt hatalmas feje, nem kell aggódni, de a bátyjáénál nagyobb volt, őt jobban meg tudták anno becsülni. Mindenesetre a lényeg, hogy érett legyen, és az nem a méreteitől függ elsősorban, hanem hogy min. 36 hetet bent töltsön.

Lassan kezdjek én is csomagolni? Még nem jutottam el idáig, de tényleg aktuális lesz már. De még a baba cuccai közül is hiányzik jónéhány. Talán a héten meglesz a komód, akkor végre kivasalom a ruháit. A sajátjaimmal meg ott tartok még csak, hogy elkezdtem végiggondolni, mit kell még vennem, és kimostam a rég használt hálóingeket meg a köntöst. Holnap megyek a dokihoz, remélem, megnyugtat, hogy még ráérek!

Ma voltunk a szülésznőnél, szerencsére senki sem szült, így tudtunk dumálni, nagyon aranyos volt, és megnyugtató. Mondjuk szept. 21-ig Egyiptomban lesz, de nem is akarok addig szülni! És Balázs is nagyon érdeklődő volt, úgy láttam, örült, hogy megmutattam, hol született, és hol leszek, amikor a tesója születik. Nagyon felszabadultnak tűnik azóta Kép

Zsóf Kép Köszi,megkaptam! A táblázatot elvileg Rokica vezeti, neki kell megküldeni az adataidat emilben, de nem reklámozom, hátha már nem bírja cérnával Kép Ha rábólint, úgyis megírja a címet!

Megann Kép Örülök, hogy megkönnyebbülhetsz végre! Ez legalább nem tartott olyan sokáig, mint a toxomizéria!

Falina, sajnálom, hogy máris megpróbáltatásokon kell keresztül mennetek, remélem, minden rendbejön!!!

Megyek, a gyerek kész a fürdéssel, aludnia kéne.
Aztán nekiesek a sütőnek Kép Kép Kép Ugyanis kipróbáltam a Kismamában található szilvatorta receptet, és alig várom, hogy kihűljön. Az előbb megkóstoltam, és még forrón is naggggggyon jó!
Küldjek valakinek? / vagy rajtam kívül mindenki vigyáz a formáira?/

Szép estét!
Judit 35+0

jucc73
Érd

Nincs itt senki????

jucc73
Érd

De én itt vagyok, mert ugye a párom itthagyott, de eddig senki nem szólt egy szót sem, úgyhogy elkezdtem leveleket írni. Most viszont fogadjunk, hogy már egyedül leszek megint, mert Jucc is elment szilvatortát enniKép

Pedig én is szerettem volna egy szeletet. Persze egy jó nagy szeletet!!Kép

Kép
Kép
hari

Jucc, szerintem nyugodtan csomagolj, végül is sose lehet túl korán. Engem most tök megnyugtat a tudat, hogy már a szekrényben vannak a csomagjaim. Bár azért még hiányosak, mert van amiről még nem tudtam dönteni, pl. a babának való cuccokról. De írtam a múltkor, hogy a párom hogy leszidott, hogy minek vettem annyi ruhát, ha most meg ilyen nehezemre esik bepakolni. Úgyhogy ma mondtam neki, hogy rögtön a szülés utánra viszek neki ruhát, a többit meg rábízomKép Láttátok volna a fejét. Édes volt. Hát ez van, ha ő olyan magabiztos, akkor lássuk. Én nem tudom előre, hogy mekkora ruha kell és hideg, vagy meleg lesz. Õ már tudni fogja, tehát egy szava se lehet majd.

De pl. azt sem tudom, hány pelenkát kell vinni. Mármint textilt. Én betettem kettőt, meg egy kifogót, bár lehet, hogy az nem is kell? Mindegy. Aztán azzal is gondban vagyok még, hogy magamnak milyen ruhát vigyek a hazaútra, mert ugye nem tudom mekkora darab leszek, de ez legyen a legnagyobb problémám, végül is bármibe haza tudok jönni, még hálóingbe isKép

Hari 34+3

Kép
Kép
hari

Na tessék, mondtam, hogy nem lesz itt senkiKép
Ja, mégsem holnap megyünk vérvételre a barátnőmmel, hanem pénteken. Addigra már kapunk fizut is és akkor mehetünk venni valamit a kicsiknekKép Mert kolléganők is vagyunk, úgyhogy egyszerre jön a pénzKép

Na befejeztem, eszem egy kis meggylevest, ha már nincs szilvatortaKép És nm is jövök már, mert akkor csak elüldözöm mindenkit, úgyhogy jó éjszakát, majd holnap jelentkezem.

Hari

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Nem volt net Kép Hülye chello Kép

Anina,
Nekem azért kell már holnap mennem NST-re, mert az utolsó UH-n ritmuszavart fedeztek a babámnál. Később kiderült, hogy még sincs baj, de mostantól heti egy alkalommal kell mennem NST-re, hogy kiszűrjék, ha esetleg mégis van valami gond.
Az orvosom dr. Barna István és választottam szülésznőt is. Neked ki az orvosod/szülésznőd?

Benianyu
34+3

benianyu

Csajok, Csillám hanyadikán szült? Nincs meg az adat.
melvira@freemail.hu, ha valami változás van.

Dudukly
veled mi van? Mióta a ctg-n taliztunk, nem írtál...ugye minden oké?

Benianyu,
lehet, hogy hamarosan átadom mégis a táblit, sajna ahogy jön a babaeső, nem tudom követni. Ráadásul senki nem ír e-mailt, hiába kérem. Másrészt volt egy "téves riasztásom" tegnap előtt éjjel voltam a kórházban, ahogy le is írtam, úgyhogy nem akarom , hogy ha én hirtelen esetéeg nem leszek, ne legyen tábla sem.

<pre>
Anyuka Tesó (ha van) Baba (várható) szülinapja Baba neve Kórház Kor / Lakóhely Súly, hossz Baba/ pocak kora
Aniko47 5 éves bátyó van Született 2005.07.27 Balázs 3300 gr, 49 cm 4 hét + 6 nap
Falina Első baba Született 2005.08.07 Jázmin Tímea Schöpf-Mérei 27 év / Bp III. 2850 gr, 52 cm 3 hét + 2 nap
Szmercsa Első baba Született 2005.08.06 Bátor Szt. János 25 év / Budakalász 2800 gr, 49 cm 3 hét + 3 nap
Zsófy Első baba Született 2005.08.10 Lilla Katalin Pándy Kálmán 22 év / Bcsaba 3100 gr, 53 cm 2 hét + 6 nap
Vrucsincá Első baba Született 2005.08.16 Olivér Pécsi Szül.Klinika 27 év / Baja 3080 gr, 49 cm 2 hét + 0 nap
Gviki Első baba Született 2005.08.19 Zsanett Viktória Szt. István 28 év / Bp XVII 3600 gr, 54 cm 1 hét + 4 nap
Baby20 Első baba Született 2005.08.22 Petra Sárvári Önk. Kórház 21 év / Bő 3740 gr, 53 m 1 hét + 1 nap
Kóbor Gabriella 2003.08.28 Született 2005.08.23 Csaba Szt. István 30 év 3080 gr, 52 cm 1 hét + 0 nap
Csillám Első baba 2005.08.20 Dávid Jahn Ferenc 27 év / Táborfalva 4100 gr, 51 cm 41 hét + 4 nap
Pocakpacni Daniella 1998.11.20 és Marcell 2004.04.21. Született 2005.08.29 Bálint Ádám Szent Imre 25év / Bp.XIII 3400 gr, 56 cm 0 hét + 1 nap
Nemesek Trisztán 2000.06.15 2005.08.20 Bajcsy-Zs 27év / Bp XVII. 40 hét + 6 nap
Kuha Első baba 2005.08.28. Gergő Kútvölgyi 26 év / Mogyoród 40 hét + 2 nap
Rokica Első baba 2005.08.30 Zsuzsanna Szt. István 30év / Újpest 40 hét + 3 nap
Baba76 Első baba 2005.09.01 Margit Kórház 29 év / Dunakeszi 39 hét + 5 nap
Pocika Első baba 2005.09.02 New Orleans 29év / New Orleans 39 hét + 4 nap
Popoka Első baba 2005.09.05 Győr 29 év / Győr 39 hét + 1 nap
Kismama2004 Első baba 2005.09.08 Réka vagy Gábor Veszprémi 30év / Veszprém 38 hét + 6 nap
Nedinabp Bálint 2004.03.08 2005.09.08 SOTE II. 28év / Bp XVII. 38 hét + 5 nap
Angelani Első baba 2005.09.10 Erhard Szt. István 28 év / Újpest 38 hét + 5 nap
Minimi Első baba 2005.09.11 27 év 38 hét + 3 nap
Megann Első baba 2005.09.11 Léna Szt. István 26év / Budapest 38 hét + 3 nap
Mea Első baba 2005.09.12 Lívia II. Női Klinika 26 év / Verőce 38 hét + 2 nap
Prüntyi Első baba 2005.09.14 Tünde Enikő Szent István 26 év / Veresegyháza 37 hét + 6 nap
Vukkocska Első baba 2005.09.14 Uzsoki 29 év / Zugló 39 hét + 4 nap
Bodza Első baba 2005.09.15 Sarolta Szent István 25év / Bp XIII. 37 hét + 1 nap
Bkriszta Ivett 1994.02.02 2005.09.16 Kincső Emese Schöpf-Mérei 35 év / Csepel 37 hét + 4 nap
Lucretia Első baba 2005.09.20 Bence SOTE I. 25 év 37 hét + 1 nap
Cirmike Roland 2003.05.28 2005.09.24 Réka Tatabányai 27 év/Vértesszőlős 36 hét + 3 nap
Humi Lacus 1987.02.28. és Kristóf 2004.04.30 2005.09.25 Márton Ábel Szent István 40 év / XX.ker 36 hét + 3 nap
Tmarie Első baba 2005.09.25 Mirabella Péterffy 25év / Bp XIII. 36 hét + 2 nap
Dudukly Első baba 2005.09.27 MÁV 34 év / Isaszeg 36 hét + 0 nap
Penna Kevin 2003.06.13 2005.09.27 Tamara MÁV 31év / Újpest 36 hét + 0 nap
Nyúlné Első baba 2005.10.03 Péterfy 35 hét + 1 nap
Pipacsvirág Első baba 2005.09.25 Kaposvári 27 év / Kaposvár 36 hét + 2 nap
Jucc Balázs 2002.07.05 2005.10.04 MÁV 32év / Bp XX. 35 hét + 0 nap
Göndörzsóf Gergő 2004.01.24 2005.10.06 Bulcsú MÁV 27 év / Budakalász 34 hét + 5 nap
Benianyu Benjámin 2001.08.24 2005.10.08 Dániel Szt. Imre 34 év / Bp 35 hét + 1 nap
Hari Első baba 2005.10.08 Lili Szt. István 30 év / Bp. XIX 35 hét + 1 nap
Sisotris Első baba 2005.10.09 Bendegúz Szt. Imre 25 év / Bp. III. 34 hét + 2 nap
Dóri_bp Gergő 1998.07.03 2005.10.10 Viktória Uzsoki 28 év / Újpest 34 hét + 1 nap
Davallia Első baba 2005.10.13 Anna Katalin Miskolc Megyei 26 év / Miskolc 33 hét + 5 nap
Ppanna Első baba 2005.10.14 David Algír 25év / Algír és Bp 33 hét + 4 nap
Judy68 Edina 1997.03.12 és Martin 2001.10.18 2005.10.15. Dominik? Dél-Pesti K. 37 év / Csepel 33 hét + 3 nap
And Első baba 2005.10.17 Eszter I. Női Klinika 30 év / Bp 33 hét + 1 nap
Uxi Első baba 2005.10.25 Emilía Nóra Nyírő Gy. 26 év / Bp.XIII. 31 hét + 6 nap
Annamami Első baba 2005.11.13 Márton Szt. Imre 30 év 29 hét + 2 nap
Proone Első baba 2005.11.29 Tünde vagy Tamás Szt. Imre 24 év / Bp XXII. 27 hét + 0 nap
</pre>
penna

Hari Kép Azért én küldök Neked szilvatortát, remélem, ízlik. Nekem nagyon...

Persze nem emlékszem,hol fogsz szülni. Nyilván a helytől függ, mit kell vinni, de szinte biztos vagyok benne, hogy türcsit nem kell a babának vinni, még ha Te fürdetheted is, akkor is adnak hozzá mindent. Én a pelenkán és a törlőkendőn kívül a babának nem is viszek semmit, elvileg textilpelust is adnak, legalábbis úgy rémlik, az volt.

A kórházról még annyit, hogy nekem sajnos sem az anyukám, sem az anyósom nem fog bejönni, nemhogy főzni Kép Nem is számíthatok más kajára, mint az ottani, de az a legkevesebb. Inkább az a rossz, hogy miután hazajövünk, akkor sem lesz segítségem a háztartásban. Mindenki nagyon messze lakik, ideköltöztetni nem akarjuk őket, naponta meg nem bírnak feljárni. Sebaj. Azért minden rosszban van valami jó: nem járnak az ősök folyton a nyakunkra!

Ja, EDa: ma alaposan kikérdeztem a szülésznőt, hogy aztán el tudjam dönteni, kérem-e. Most is ott tartok, hogy egyik pillanatban kérném, a másikban nem. Először ugyanis megrémisztett azzal, hogy a második szülés sokkal erősebb fájásokkal jár, de elvileg gyorsabb is. Ha erősebb, ki tudja, kibírom-e? Viszont elmondta, hogy az EDA kockázata az, hogy nagyon egyéni, kinél mennyi idő alatt bomlik le, és ha pl. nálam úgy látszik, hogy nem jó, mert lelassítja a szülésemet, és visszaveszik az érzéstelenítőt, lehet, hogy 10 perc alatt elmegy a hatása, de az is lehet, hogy 2 óra alatt. Emiatt fordulhat elő, hogy közben a baba elkezdi nem jól érezni magát odabenn, és császár lesz belőle. Ettől függetlenül nagyon pozitívan beszélt róla, de ezt a részét én eddig nem értettem, jó volt megokosodni Kép

Na, befogom mára!
Jó éjt!
Judit 35+0

jucc73
Érd

Kata,
Nagy nagy gratula Petra babához! Szörnyű tortúrán mentetek keresztül. De az a lényeg, hogy most már minden rendben és a tejecske is elég.

Falina,
Jobbulást a kis Jázminnak! Talán a gyerekorvos rájön, hogy mi a baj és hamar meggyógyul!

Megann,
Örülök, hogy "szimpla köldöksérv" és nem valami komolyabb. Így legalább megnyugodhatsz.

Hari,
Mégis összepakoltál? Na, akkor nekem is ideje nekilátni.
"A gyerek" apja miatt meg ne mérgelődj, mert árt a babának, bár a viselkedése kritikán aluli, ha írhatok ilyet ismeretlenül.

Jucc,
De jó, hogy eljutottatok Balázzsal a kórházba és meglátta, hogy hol leszel, mikor a kistesó megszületik. Ez biztos jó hatással lesz rá és még van ideje megemészteni/elraktározni a látottakat is.
Én nem vigyázok a formámra, mert szerencsére nem hízom, csak a pocaklakó. (7-8 kilónál tartok a 35. héten) Úgyhogy jöhet a virtuális szilvatorta. Kép

Benianyu
34+3

benianyu

Penna,
Átveszem szívesen. Dobsz egy mélt, légy szíves a benibuc kukac citromail pont hu-ra, hogy mi a teendőm? Egy pár szavas magyarázat jól jönne. Excelben elég jó vagyok, de ezt a típusú táblát még nem ismerem.

Jucc,
Lehet, hogy jobb lesz, hogy nem fognak a nyakadra járni, bár egy kis segítség elkelne az biztos. Balázs mikor kezdi az ovit? Beni csütörtökön megy először, remélem, könnyen visszaszokik és nem lesz nagy nyafogás. Főleg, mikor már nem fogok dolgozni és tudja, hogy itthon vagyok és lehetne velem.

Most megyek lezuhanyozom, aztán visszanézek, hogy van-e még itt valaki rajtam kívül.

Benianyu
34+3

benianyu

Jucc, köszi a tortátKép Azért még benéztem egy pillantra. Azalatt mit értesz, hogy kibírod-e a fájást? Olyan nincs hogy nem bírod kiKép De addig még bőven eldöntheted hogy akarsz-e EDA-t. Én félek tőle, úgyhogy nem tervezem, hogy kérek de lehet hogy mikor ott tartok majd, akkor meg könyörgök érteKép

Amúgy az Istvánban fogok szülni, és lehet hogy tényleg nem kell türcsi, nem tudom azt honnan vettemKép Mindegy, most már bent van én ki nem szedem. Örülök, hogy sikerült bepaszírozni mindentKép Viszont törlőkendőt nem tettem be még. Ti milyet vettetek? Én egy doboz Johnson's-t, de az akkora, hogy gondoltam veszek inkább egy utántöltőt, az kisebb helyet foglal talán.

Hari

Kép
Kép
hari

Hari!

Én is itt vagyok, és én is fenném a fogam a szilvatortára..., valyon milyen lehet???Még sohasem ettem szilvatortát, de most nem érzek magamban annyi spirituszt hogy én is nekiálljak sütni, ráadsául nincs is tortaformámKépKépKép.
Úgyhogy Jucc!Jöhet egy nagy szelet nekem is, én sem vigyázom az alakomraKép Aprópó, az mi, hogy alakKépKépKép

Pont most nézegettem, meg válogattam a dig. képeket a számítógépen, (mivel a férjem nem kegyelmez tovább az asztali gépnek és mennie kellKép), és épp nagyon meg voltam elégedve magammal, hogy még 25 évesen milyen jól néztem ki Jordániában a nászutunkon, mostani önmagamhoz képestKépKép
Végülis ez fog majd erőt adni, hogy megint bomba csaj legyek(hi-hi, soha nem voltam az)

Hari!
Ne bolondozz már, hogy üldöznél el minketKépKép
A pasidat meg tessék hasonló módszerekkel móresre tanítani.
Az enyém ma már föl se hívott, csak átküldött egy sms-t a haverja írta, hogy szombaton 16-20 ig focibajnokság két baráti csapat méri össze a tudását!Hát mit nem mondjak én is repesek a boldogságtólKép, mondtam is neki, azt hittem nekünk van egyéb dolgunk is(mondjuk ő is összerakhatna egy rohadt dobozt a költözésre) de hát a foci szent..........Montam neki, felejtse el hogy kimegyek a meccsre, ahol bármikor meglőhetnek a labdával, de azt is hogy szólok neki, ha szülni indulnék.....
Ja és ráadul szombaton a virágainkat költöztetjük át az új házba és az se kis meló, úgyhogy sz...rok a fociraKép

Baby20!
Gratulálok a babához!KépSzép termetes babó ő isKép
Ha őszinte véleményemet írom, akkor nem igazán értem hogy mit szaroztak ennnyit(15-22 ig, hiszen nem voltál már 36. hét alatt ugye??....vagy rosszul vettem ki a szavaidat, hogy te is sürgetted volna a szülést a szivárgó víz miatt??
Mi az hogy nem tudják megállapítani, hogy az most víz vagy nem víz???
Na csak azért hőbörgök már megint, mert én utálom ezt a szuttyogást ezt a "semmilyen" állapotot!
Gondolom te is szívesebben töltötted volna azt a +7napot otthon...

Falina!
JajKép, akkor gondolom most te is jól kivagy idegileg... azért nyugodj meg, a legjobb helyen voltatok...ha meg hazaengedtek akkor biztos nincs nagyobb gond, azér írj ha már beszéltél a házidokival!
Tejcsit meg nem feladniKépKép(Tudod az ismerősömnek 6. hét után állt be, ő sem adta fel és a 7. hónapban még szoptatottKépKépKépKép

Megann 38+2

Kép

Kép
megann

Benianyu, szégyelld magad!!!!7-8 kg. Hát tőled nem ezt vártam volnaKép Én meg itt a duplájával és nem a 7-re gondolok, hanem a 8x2-reKép De mindegy, majd lemegy ha akar, meg ha nem akkor isKép És nem haragszom, a "kritikán aluli" nem kifejezés. Bár már hazaért, de ez már nem segít rajta. Fél 10-kor hazajönni nem szép dolog szerintem, főleg hogy megint az egyik haverjánál volt, ami még megbocsátható lenne, de délután kértem, hogy menjünk el abba a boltba amit Penna ajánlott, ahol szépséghibás hűtők is vannak, de nem mentünk, mert messze van és ő rettentő fáradt volt. Hát akkor viszont a legnagyobb pofátlanság haverozni utána. Mikor hazaért kérdezte, hogy van a lányunk, mondtam hogy az ÉN lányom jól van, az ÕVÉ-ről nem tudok. És azt is mondtam, hogy most egy hétig szerintem nem fog kiengesztelni, de nem ijedt meg, amin nem csodálkozom, hisz ismer márKép Nagyon jól tudja, hogy meddig tart nálam az egy hét ilyen esetben:Ö
Hiába, ilyen vagyok.

Hari

Kép
Kép
hari

Megann, úgy fenyegetjük a pasikat azzal hogy majd nem szólunk ha szülni megyünk, mintha ők annyira vágynának rá, hogy bevigyenekKép Aztán lehet hogy ők örülnének a legjobban, ha már csak a kész felöltöztetett babát kéne nekik bejönni megnézni. Én mondjuk szívem szerint, ha nem lennének a cicák, meg a kutya akiket etetni kéne, akkor úgy lelépnék egy kis időre, csináljon amit akar egyedül. De hát nem merem ráhagyni az állatokatKép Még ez a szerencséje.
Na megyek, lepihenek, mert már nagyon nem tetszik a gyerkőcnek,hogy itt görnyedek a gép felett. Jó éjszakát mindenkinek, holnap jövök!

Hari

Kép
Kép
hari

Hari Kép
Az Istvánba kell vinni fürdőtörülközőt a babának. Kifejezetten kérik.
Vezso
vezso

Sziasztok!Kép

Hát én nem érzem magam valami túl jól az utóbbi napokban.
Kifejezetten hisztis vagyok és nyűgösKép
Fáj a derekam, majd leszakad a pocakom, alul feszít de nagyon és még mellé néha a folyamatos görcsölgetésKép

Hát ha ez még sokáig így lesz, nehéz lesz....Kép

Ja és állandóan álmos vagyok, mondjuk aludni sem tudok túl jólKép

Nehezen viselem már.... már lennék túl a szülésen is inkább minél hamarabb.

Tudom türelmetlen vagyok de tényleg ramatyul érzem magam.Semmi erőmKép

Holnapután CTG, meg remélem lesz vizsgálat is, hogy mi a helyzet, de szerintem semmi változás nem lesz még....

Na nem is fárasztalak Titeket tovább, mert olyan jó kis hangulatotok van it én meg itt sírok nektek meg hisztizekKépKépKép

Jó éjt Lányok!Szép álmokat!

Mea(38+2)

Mea
mea

Hari,
Az én férjem meg mostanában Beni fektetése után nem sokkal már megy aludni, 1/4 10 - 1/2 10 között, mert ő is nagyon fáradt (???).
Az sem jobb, főleg, mert elvárná, hogy én is menjek. De én nem tudok olyan korán lefeküdni. Emiatt szokott lenni nézeteltérésünk is. És akkor ha más nem jut eszébe, beszólogat, hogy ha magamra nem is vagyok tekintettel, akkor legalább a baba miatt pihenjek stb. Szeretne lelkiismertfurdalást okozni nekem. Néha sikerül is. Sosem volt igényem sok alvásra, 6 körül simán kidob az ágy. 7-8 óra elég.

Megann,
A te férjed sem semmi az állandó focizásával. Kép Hétköznap is, hétvégén is. Kicsit túlzás tényleg.

OLYAN HÜLYÉK EZEK A PASIK!!!!!! (tisztelet a kivételnek)

A súlyra visszatérve, én 66 kilóról kezdtem, ami nem kevés egyáltalán. Sőt a teherbeesés előtt 3 hónappal még 70 körül voltam, csak lefogytam Norbival és tornával. Viszont most szerencsém van a hízással, pedig eszem rendesen. Benivel is csak 9 kilót híztam, most is kb. annyi lesz.

Benianyu
34+3

benianyu

Hali!

Köszönjük a dicséreteket!Kép

Csak gyorsan két sort, aztán tűzök aludni.

Istvánosoknak: kell fürdőlepedő a babának, meg saját ruci minden napra (fürdetni a csecsemősök fürdetnek, de végig ott vagy). Pelenkát én vittem, de szerintem kérni is lehet. Én egyágyas szobában voltam (elkülönítettek a betegség miatt, fizetnem sem kellett érteKép), ott volt a köldökápoláshoz is cucc, meg popsikenőcs is. Popsitörlőt sajátot használtam (fiúkhoz kell sok, a magzatszurkot letörölni a herezacskóról kész művészetKép). Folyáshoz adnak betétet, nekem teljesen jó volt. Egyágyas szobába érdemes lehet még vinni éjjelilámpát, aminek nagyon gyenge a fénye, mert a bent lévő éjszakai fény elég erős, ez többágyasnál ugye nem érvényes. Textilpelenkából én nem vittem keveset (talán 8 db-ot), mégis alig volt elég, mert Csabi többször pisilt pelenkázás közben, meg sokat bukott is. Most más hasznos nem jut az eszembe.

Hosszú szüléstörténetet nem írok, majd később, csak annyit, hogy a láz miatt elviselhető fájásokkal tágultam 6-7cm-re, viszont szintén a láz miatt Csabi szíve 180-200 között vert, ami nagyon magas, így a doki (aki Bécsből jött fel miattam) javasolta a burokrepesztést (addig összevissza fájásaim voltak, és bár tágultam, de nem gyorsan; viszont, mivel nem volt vészes (azért néha fújtattam isKép), közben jókat röhögcséltünk a férjemmelKép (egyedül voltunk a szülőszobán, doki, szülésznő szabin, az ügyeletesek másokkal foglalkoztak)), szóval burokrepesztés után brutál fájások kezdődtek, amiket nem csak átlélegezni, de túlélni kellett, próbáltam lazítani közben, de borzasztó nehéz volt, a férjem mondogatta (mert megkértem), hogy "tágulsz szépen, jól csinálod, csak így tovább", így az ő hangjára koncentráltam, meg próbáltam elképzelni Csabi fejét kifelé jönni, és így sikerült átvészelni a dolgot. A tolófájások elképesztően hirtelen kezdődtek, na, akkor üvöltöttem egy nagyot ("jajjjj, kakilni kell, nagyon kell kakilniiiiiiii, ááááááááá!!!!!!!!!", és nem bírtam visszatartani a nyomást), erre doki és szülésznő berohant (addig ránk bízták, hogy szóljunk, ha akarjuk, hogy bejöjjenek, de nekem jobb volt egyedül a férjemmel), és végül négy tolófájásra kint is volt Csabi (kb. fél perc szünetekkel a fájások között). Mivel ilyen gyorsan jött, hiába próbált a szülésznő gátvédelmezni, repedtem erre-arra, de még ez is összehasonlíthatatlanul jobban gyógyul a múltkori gátmetszésemnél. Nem tudom, hogy a homeobogyóknak szerepe volt-e a gyors tágulásban, mindenesetre másfél óra volt a burokrepesztés után, hogy Csabi a kezemben volt.Kép (Akit érdekel, Cimicifuga, és Caulophyllum CH5 felváltva 5-5 golyó negyedóránként.) Beöntés nem volt, és nem kakiltam le a babát.Kép Na, azt hiszem, dióhéjban ennyi, konkrét kérdésekre megpróbálok válaszolni, ha lesz időm jönni.

Kérdeztétek a folyás elállását: azért gond, mert nem tud tisztulni a méh, pang benne a váladék, ami miatt a méh begyulladhat, az ember belázasodik, és utána fogalmam sincsen, hogy mi történik. Viszont ma már véreztem egy keveset.Kép Nem muszáj egyébként 6 hétig tartania, de 4 nap azért nagyon kevés (a mensi tart nálam 5 napig).

Most már tényleg megyek.Kép

Gratula Csillának, Katának, Vikinek és Pocakpacninak!Kép

Kóbor
kóbor

Sziasztok!

Benianyu!
Nekem dr. Bálint Mihály az orvosom, szülésznőt (még) nem választottam. Remélem, minden rendben a babáddal, ki állapította meg a ritmuszavart, az SZTK-s UH vagy az orvosodnál van UH? Mert pl. nekem az SZTK-ba kell járni UH-ra, az orvosomnál nincs sajnos.Nekem is most kellene menni UH-ra, de kicsit félek, merthogy eddig minden jó és szép volt, nehogy most legyen valami... Kép Nagyon félek már a szüléstől illetve attól, hogy valami rossz történik Kép
Én már csak ilyen félős vagyok Kép
Most pl. azért vagyok gép előtt, mert nem tudok a gyomorsavtól aludni, nagyon marja a torkom (nem kellett volna vacsorára frissen sült mákos patkót ennem...)

Mindenkit továbbra is érdeklődve olvasok! Sziasztok!

Anina
35+6
anina

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Anina,
Nekem vagy a szülészorvos magánrendelőjében (Praxis) csinálják az UH-t, vagy a Szent Imréhez tartozó Bártfai rendelőben. A szívritmus-zavart a Bártfaiban állapították meg, amikor áramlásvizsgálati UH-t csináltak. Erre azért volt szükség, mert az UH méretek alapján túl kicsiek találták a babát. A ritmuszavart az I. sz. női klinikán kizárták, de a biztonság kedvéért megyek már a 35. héten CTG-re.

Én szívesen válaszolok a Szent Imrés kérdéseidre, de más témához is szólj hozzá nyugodtan. Olyan jó a társaság itt Kép Kép Kép

Benianyu
34+4

benianyu

Jó reggelt!

Még mindig egyben. Most indulok a kórházba NST-re. Hátha most nem tök lapos lesz a csik, bár nem fűzök hozzá nagy reményeket.

Mi még nem beszéltünk arról, hogy mikor akarnának befektetni, de én valószinűleg arra fogok alkudni, ha még a 42. héten is bent van, hogy akkor befekszem és inkább nézegessenek, de hadd induljon magától a szülés. De ki tudja mennyire kapható erre az orvos. Nem szeret előre nyilatkozni, hogy "mi lesz ha."

Kóbor!

Köszi a szüléstörténetet! Dokink mikorra futott be? Igaz, már ő is és Erzsike is visszatértek szabadságukról. Hétfőn már ők foglalkoztak velem a kórházban.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Megy a drukk neked, hogy ne legyen lapos a csík!!!!!
Egyetértek, én is inkább bent feküdnék és vizsgáljanak minden nap, de várjuk ki, míg a baba magától ki akar bújni, ha nincs semmi baj.
Talán megnyugtat, van egy barátnőm, aki augusztus 19-ra volt kiírva és még mindig nem szült. Õt is nézik naponta, eddig minden rendben.

Benianyu

benianyu

Sziasztok!

Penna, köszi a hiányolást, ma este megint beugrok és megírom a sztorit, nem egyszerű, de egyben vagyunk és jól.

Dudukly
dudukly
Isaszeg

Én is drukkolok Rokica, hogy hamarosan szülhessélKép

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?