Szia Korina!
Csak most tévedtem ide, de ha még aktuális nekem van egy módszer, ami nagyjából bevált. Ikerlányaim vannak, az egyik jól eszik, a másik szinte semmit (bár még reggel este nálunk van szopi)
Szóval Petrával mindig kinlódni kellett, alig evett, aztán egyszer beleerőltettem, utána egy hétig már akkor is sírt mikor az etetőszékbe tettem. A módszer a következő: Tedd elé a kajás tányért (főzelék, gyümölcs, tejpép, amit adni akarsz neki), meg legyen még egy adag ugyanabból nálad. aztán ő kis kíváncsi lévén elkezd benne turkálni, szétkeni mindenütt, és végül valahogy a szájába is beviszi a kezét - tehát megkóstolja az ételt. Aztán próbálkozhatsz te a kanállal, mert ha ízlik neki, utána már jobban elfogadja, ráadásul leköti a maszatolás így nem arra figyel, hogy már megint belém akarnak tömni valamit.
Szóval ezzel a módszerrel már legalább nem volt közelharc evésnél, bár a konyha úgy nézett ki, hogy volt mit takarítani, plusz a gyereket és magamat is fürdetni-átöltöztetni evés után...
Azóta persze fokozatosan elhagytuk a maszatolást, már szépen nyitja a száját a kanálnak. Persze elég válogatós, de legalább eszik, ha nem is sokat.
Sok sikert!
Ditke