A naplo /es Zsuzsa
/ kedveert, Anyapocra valo tekintettel pedig titkosirassal
<font color="ffffff">A mutet:
mutet elott kapnak vegbelbe fecskendovel valami folyadekot, ami elkabitja oket. Erre azt a meset rendszeresitettek a korhazban, hogy ez egy olyn kup, amitol jol tudnak majd lufit fujni /a maszkba, amit az arcukra tesznek, mikozben ugye a ballon nagyobbodik/. Reka nagyon lelkes volt, még itthon mondta is, hogy majd kerjuk meg oket, hadd hozzunk haza is belole. Ehhez tudni kell, hogy kupot mar regota nem enged hasznalni, felti az altajat
Persze mikor eljott a cselekves ideje, hat tiltakozott is rendesen, megfesitette a farizmait, alig birtak beadni szegenynek. Ugy 5 perc mulva mar latszott is a hatas, teljesen lelassult. De folyamatosan beszelt még ekkor is, csak nagyon lassan
Siman elvittek, nem is tiltakozott.
Jo egy ora mulva mar messzirol hallatszott, mikor hoztak vissza
Sikitozott, orjongott, alig birtam vele. Raadasul allandoan a koldokehez nyulkalt, meg a kezfejeben levo branult akarta kiszedni, nagyon nehez volt. Fel ora volt, mig valamennyire lenyugodott. Ja, es fajditotta az oldalat is, mara be is kekult neki, valoszinuleg a lefogaskor megnyomtak/tam. Allitolag a heveder alatt is hasrafordult, amivel leszoritottak a testet, mikor hoztak vissza. Es fajditotta a torkat is, azt meg a tubus serthette meg, amit altataskor nyomnak le nekik a torkukon.
Akkor inni akart, de persze 2 oran at még nem lehetett inni, ezen is ment a musor. En vartam, hogy elaludjon /mert azt mondtak, egesz nap azt fog/, na azt varhattam
Nagy nehezen telt el a 2 ora, mert raadasul felorankent jottek nezni, hogy nem verzik-e at a kotes, ettol perzse ujraindult az uvoltes, holott hozza sem nyultak. Na, ivas kortyonkent, 5-10 percenkent. A kov. 2 oraban 3-szor hanyt, nem maradt meg benne a tea. Es jott a pisiles extranak. WC-re nem mert jonni, bilibe nem akart, igy kozolte, megsem lesz pisi. En paraztam, bepisil az agyba... vegre sikerult bilizni.
Hanyasok miatt infuzio. Elotte valami hanyas elleni szer a branulbe, ami kellokepen feszitette szegeny kezet ahhoz, hogy orult mod titakozzon az infuzio bekotese ellen, holott az mar tenyleg nem fajt.
A varazsviz - igy mondjak nekik- kb. 2 ora alatt folyt le, ebbol az elso volt nagyon lassu, 5 percenkent ki akarta vetetni... aztan rajott, hogy mar tud inni hanyas nelkul es hitt a "varazsvizben", mar nem tiltakozott. Es vegre kicsit pihent is, ebren ugyan, de elfekudt.
Aztan pisi. Csakhogy az infuzio miatt foldon nem lehetett bilizni, maradt az ágy. Ott meg nem akart, de vegul muszaj bolt, gyozott a termeszet
Szerencsere a torokfajas is enyhult eddigre es a koldoknezegetestol sem stresszelt.
Hurra mehetunk haza. Ehhez ki kell venni az infuzio csovet es kivenni a branult. Epp valtas volt, noverke okos modon -bar segito szandekkal, de minek- lezarta infuziot, csakhogy kapkodott, elkezdett verezni Reka keze... lanyka eddig nem tudta, igazabol mi is az a kezfejeben, hogy is mukodik, de most a vertol kellokepen bepanikol... igy aztan mikor jott a masodik menet, hogy kiveszik a branult, akkor kozolte, hogy nem akar hazamenni, nem kell kivenni. Majd szolt, hogy pisilnie kell, de mar keso volt, becsurgott. Uvolteni kezdett, szabalyosan remegett, magan kivul volt, attol feltem, elajul vagy hanyni kezd s emiatt nem mehetunk haza, holott ez mar "csak" a felelem miatt volt. A vizitelo orvos is csak lesett... Szerencsere esznel voltam, ramorogtam hatarozottan, lenyomtam egy szekre, ugy ahogy volt, kozben odasugtam a dokit kisero novernek, hogy vegye ki a branult, mert azert odit /normalis volt, ertette egybol/, Rekanak magamhoz huztam a fejet es eszre sem vette, kivettek azt av acakot. Kicsit macera volt, hogy par percig még szoritani kellett a kezfejere a vattat, mikozben ult a pisiben, de ez legyen a legkevesebb... a bepisilessel legalabb megoldodott az oltozek kerdese
Ugyanis pizsamagatyaban akart hazajonni, feltette a koldoket az oltozkodestol. Igy viszont szepen atoltozott es kezen fogva, oregasszonyosan totyogva, de sajat labon kisetaltunk a korhazbol. Itthon este 7-tol masnap reggel 9-ig viszont aludt
Annyit meselt a Mamanak, hogy nem akarta a lufit fujni, mert rossz szagu volt
Es hogy a varazsviz hasznalt, elmult a hanyas tole.
/Meg ma mondott olyasmit, hogy ha nagy lesz, remeli, neki lany lesz a pocakjaban, mert ha fiu -ertd Mate esete velem
- akkor kipuposodik a koldoke es megint vissza kell nyomni. De nem reagaltam ra kulonosebben, nem is ragozta tovabb./
Ma már engedte a ragaszto nyomait dorzsolni a kezerol, sot este a sarga jod lemosasat a koldoke korul o maga kerte. A kis Hos!!!
Egyebkent meg teljesen jol van, fut, ugral, nyujtozkodik, hajol.
Hat ennyi. Azon filoztam, hogy idegileg milyen faraszto volt ez a nem egesz fel nap nekem, pedig a mutet 1 orajatol eltekintve -amikor nem tudtam, mi van a gyerekemmel- Reka relative jol volt, a hanyas "csak" az altatas kovetkezmenye volt, amire egyreszt szamitottam is, meg tudtam, hogy az infuziotol elmulik. A mutet sikerult, a seb nem verzett, a gyerek ebbol a szempontbol jol volt es megis... akkor mit elhet at az, akinek aggodnia kell a gyerkocert, mert valami komolyabb baja van?
-Afonya</font>