Sziasztok
Szerintem nem olyan vészes, hogy a 6 hetes kontroll csúszik, persze 12 hét már kicsit húzós, dehát ha nincs panaszod, nem fáj, nem vérzel, talán nem, de nem tudom.
Egyébként miért ragaszkodsz ennyire a dokidhoz és a kórházhoz? A kórházról a szüléskor szinte kizárólag rosszat mondtál, a dél-pestitől szerintem ezernyi jobb kórházat találhatnál, és mivel most kiderült, hogy a dokid is valszeg csak a pénzre hajt, nem tudom, miért ragaszkodsz hozzá.De te tudod
Mea
Akkor Judittal együtt megyünk szülni helyetted
Majd meglátod utólag, hogy a szülés kutyafüle az utána következő dolgokhoz
Szoptatás, tejbelövellés, mellgyulladás, gátseb, miért nem szopik, keveset szopizik, nem gyarapodik, elég neki a tej, miért nem alszik, hasa fáj, miért sír, és még sorolhatnám. Ezek lesznek majd a kemény dolgok
Bár emellett szép dolgok
Oltás
Ez az új oltás az Infanrix nevű oltás, ami kevesebb szúrással jár, mert a 2 és 3 hós oltás egybe van kombinálva, így csak 3 hós korban kap, és a 4 és 5 hós oltásnál is csak 1 szúrás van, nem 2, mint a réginél, ráadásul mivel még jobban le van benne gyengítve benne a kórokozó, így mellékhatások, mint láz, duzzanat a szúrás helyén, szinte alig fordul elő.
Dokinéni írja fel receptre, az ára elég húzós, egy oltóanyag 7-8000Ft között van, és ebből ugye 3db kell, a 3,4 és 5 havi oltás.
Akik már beadatták, nagyon meg voltak vele elégedve, én is rengeteget harcoltam érte, hogy Kristófka megkaphassa,(még a gyártó céggel is beszéltem), de ezen a maradi Gyöngyösön semmi sem megoldható, mindenki mást mondott, a védőnőm legutóbbi álláspontja szerint(ami nála hetente változik), sehol az országban nem alkalmazhatják, még jövőre is csak a 3 éves kori oltástól. Ennek ellenére a TV-ben azt mondták, jövőre már ezt az oltást fogják használni, újszülött kortól kezdve, sőt, a 2005.tavaszi babásoknál a pestiek közül többen is simán beadatták a gyereküknek, sőt nekik a gyerekorvos ajánlotta, ja és a Szent László kórházban és a Kútvölgyiben is állítólag ezzel oltanak.
Meg kell próbálni, szerintem mindenképpen megéri, ha valaki anyagilag megteheti
Én nagyon szerettem volna beadatni, de sajna nem. Talán majd egyszer a kistesónak
Egyébként a 2 hós oltás az semmi mellékhatással nem jár, mellékhatás a DiPerTe oltásoknál várható, ezeket kapja 3-4-5 hónapos korban, a csepp pedig a Szabin-csepp, azzal nincs gond.
Kristófka a 3 hós oltásnál picit benyűgizett meg hőemelkedése volt, viszont a 4 hós oltást iszonyúan megszenvedte, láza volt, fél napig csak üvöltött, még cicin is, kézben is, a combja óriásira dagadt, és még utána is 2 napig borogatni kellett és extra nyűgös volt)
Az 5.hóst már relative jól viseltük. A nem kötelező agyhártyagyulladás elleni védőoltást meg észre sem vette.
De egy jó tanács, a DiPerTE oltás után 1-2 órával dugjatok fel egy lázcsillapító kúpot a babának, ezzel enyhíthetőek a későbbi tünetek.
Vanda
Örülök, hogy Mátéval minden rendben volt
Ha a dokinénitek még ajánlotta is, mindenképpen adasd be az új oltást!
Edina
Szerintem 4 hósan nem korai a hozzátáplálás.
Elvileg azt mondják, 6 hónapos korig kizárólag anyataj, utána jöhet más is. De ha nem elég az anyatej és tápszeres pótlás is kell, akkor már hamarabb, 4 hónapos kortól is el lehett kezdeni a hozzátáplálást.
Mi 5 és fél hónaposan kezdtük, addig csak anyatejet kapott Kristóf
Hú mennyit írtam, be is fejezem gyorsam
Holnap lesz Kristófka 7 hónapos
Hogy repül az idő
Babus