Kedves Csákány M. György!
Igazán köszönöm, hogy megkereste a hozzászólásomat, de továbbra is az a véleményem, hogy nem olvas figyelmesen. (Nem propagáltam a császár utáni otthonszülést.)
"ha õszinte akarok lenni, nem tudom, én mit döntenék hasonló helyzetben! Azt azért fontosnak tartom, hogy többféle szempontból is meg lehessen közelíteni a kérdést a döntés elõtt. Épp ezért fontos nekem az elsõ eset, ezek után mindenki döntsön ahogy jónak látja" - febr. 21. PIldinek
Ha már ilyen emberi hangnemben tudunk vitatkozni (((én valamiért nem szoktam tiszességtelen vitatkozásnak, rágalmazásnak, stb nyilvánítani a véleményét, ha nem értem))), kérdeznék valamit - (idike épp most írt errõl.)
Ha továbbképezi magát, az általában milyen irányba történik? Mert ha a császármetszések terén szaktekintély, akkor szerintem inkább sebész, mint szülészorvos. (Ne értse félre senki, minden tiszteletem azoké, akik ebben a beavatkozásban érnek el újabb és jobb eredményeket!!!)
És mint sebész beállítottságú, nyilván nem foglalkoztatják annyira a normál szülések még normálisabbá tételének lehetõségei, újításai.
Ami a másik hozzászólást illeti:
"Azaz nem ismerik el, gondolom ezért nem tanítják, és nem is tudják használni. Én ez így értem. Még rosszabb lenne, ha azt gondolnám, hogy szándékosan használnak rossz vérzéscsillapító módszert." - dr.Csákány M.György 2002 Február 26 kedd - 15h 14
megint mintha nem figyelne. Mi minden van, amit az orvosin nem tanítanak és a tapasztalatok (!) szerint használ? Mit mondanak az agykontrollról, a homeopátiáról vagy a most felmerült füstölõzésrõl (bocs, ez nem tudom mi lehet, errõl még nem hallottam), vagy a reflexológiáról? Meg sem (merem) kérdezni, mit taníthattak ezekrõl x évvel, évtizeddel ezelõtt???
Tehát attól, hogy valamit nem tanítanak, még nem biztos, hogy rossz módszer. Lehet, hogy egyszerûen csak új. (Vagy inkább: "új".)
Ilon