Szia Manci!
Most jöttünk haza. Egy baráti társaságnál voltunk eddig, ezért nem írtam.
Köszönöm kérdésedet, igen, voltunk a doktornőnél.
Nagyon kedves volt. Bár szerintem egy kicsit fáradt volt. Fél 9 körül értünk oda, és 10 körül jöttünk ki. Sokat beszélgettünk. Legnagyobb meglepetésemre az is érdekelte, hogy mivel foglalkozik a férjem. (Megkérdezte). Nem tudom miért fontos az, de mindegy.
Igen, volt UH. Hát, nem fájt. A férjem annyira féltett, hogy végig fogta a kezemet. A doktornő még mondta is, hogy nem kell félteni, nem fáj.
De a férjemnek ez nem sokat jelentett, annál jobban szorította a kezemet.
Amit megtudtunk: - Valóban kisbabát várunk.
- Most vagyok 6 hetes.
- Azt is tudjuk, hogy a baba CRL=16mm. A doktornő szerint az érték alapján a baba nagyobb a koránál, de a saját számításaink szerint ez a valós kora. Ez a jelölés nem tudom micsoda. A férjem szerint a doktornő azt mondta, hogy a fejtető-far hosszúság. De én nem jegyeztem meg.
- Ti tudjátok esetleg?
- Legközelebb 8 hetesen kell mennem. Addigra kaptam egy csomó beutalót. El kell mennem vérvételre, belgyógyászatra, fogászatra (akkor is, ha nincs rossz fogam). Meg még néhány helyre. Nektek is kellett? Jaj, ez olyan jó!
A baba olyan szép! Láttuk. Már láttuk a Kicsi testét. Még nagyon kicsi, de a doktornő elmondta, hogy 6 hetesen már van egyszerű agya, gerince, és központi idegrendszere. Állítólag ilyenkor már elkezdődik a szemek, és a fülecskék kialakulása.
Kezd megjelenni a szája és az állkapcsa. Már van kicsi szive, de működni csak a 7. héten kezd. Én úgy sírtam. A doktornő azt mondta, hogy ne sírjak, sírni majd a szülőszobán kell, amikor majd a karomba vehetem.
Viszont azt is mondta, hogy egyelőre még ne mondjuk el a családban, mert sajnos a babák néhány százaléka meghal, a 12. hét előtt. A 12. hét után büszkélkedjünk csak. Ezen kicsit elszomorodtam, de a doktornő szerint ez is benne van.
A doktornőtől kérdeztem a terhesvitaminokat. Azt mondta, hogy a folsav a legfontosabb, de szedhetem az Elevitet is. A hányingeremre a banánt javasolta. Ja, és azt, hogy mielőtt felkelek, egyek háztartási kekszet.
Na, majd még mesélek.
Üdv: Milkyway és az Õ kicsi manókája