Új privát üzeneted érkezett!

Megkaptuk az oltast, volt nagy siras rivas. En is bogtem vele egyutt Kép
Most a kisagyban a zenelo forgoval jatszik Kép
Remeljuk igy is marad estig.

majd jovok

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Tibicsoki!

Én hétfőn de. szültem és akkor épp dolgozott. De nekem előre elmondta, hogy mire számíthatok:
Ha bent van, akkor nem kell aggódnod, mert azonnal hívják amint beérsz, hozzám az ügyeletes doki hozzám sem nyúltKép
Ha esetleg nincs bent, akkor az ügyeletes doki megvizsgál és a szülésznő hívja, mert a mobilján hajnalban nem tudod elérni, de ők tudják az otthoni számát és közel lakik a kórházhoz, szóval ne aggódj...Kép
És ilyenkor csak akkor hívják be, ha már finishben vagy, kellően kitágulva és társai, szóval arra számíts, hogy ha nincs bent, akkor a vajúdás alatt nem lesz ott.

Én nem ittam teát, de baromi gyorsan kitágultam. Kérdezd meg a dokit, nekem előre megmondta, hogy valószínű könnyű szülésem lesz, mivel lazák a kötőszöveteim és bejöttKép

Szóval hajrá és majd tudósíts minket, most hányadik hétben vagy?

Dóri
Vendég

Ezvicc!
Mit mondott a doktornő a tápszerre?
Szorítok, hogy ne legyen gond az oltás miatt, de tuti nem leszKép
picipocak19

Csajok!
Szerintem Jucus már babázik!
Tud vki vmit róla?

Kép Kép
fricky

Köszi, Dóri!

33. hétben vagyok, vasárnap kezdjük a 34.-et. Pénteken megyünk orvoshoz.

Üdv

KépKép
tibicsoki75

Tisztelt Doktor Úr!
Max. 3 hetes terhes vagyok. A mai nappal maradt el a menstruációm, a terhesség a teszt+egyéb, az előző csemeténén tapasztalt jelek alapján biztosnak mondható.
Egy hete jobboldali tüdőgyulladásom van, az első 5 nap 37,5-38,3 lázzal, mely Panadollal és Algopyrinnel lett csillapítva. Antibiotikumnak először Augmentint, mától Sumamedet szedek, illetve Euphylon minort hörgőtágítóként. Jelenleg már láztalan vagyok, köhögök. A kérdésem, hogy mekkora veszély jelent mindez a születendő gyermekre nézve?
Válaszát előre is köszönöm és várom, mert nagyon meg vagyok ijedve!
Üdvözlettel,
Cicamama
cicamama

Sziasztok!

Ezvicc!
Levi 3800 gr-al született és 8 hetesen volt 5280 gr, 3 hónaposan 5980 gr. És fél éves korára sem duplázta meg a születési súlyát, soha nem evett annyit, mint amennyi a "nagykönyvben" meg van írva és teljesen egészséges 2 éves 8 hónapos jelenleg Kép. Szerintem ne aggódj a súlya miatt, ha megvan a napi 4-5 pisis pelenka,élénk, nem alszik sokat akkor nem lehet gond Kép!
Üdv, Virág 40+1
virga

Cicamama!
A születendő gyermekre nézve a legnagyobb veszélyt az jelenti, ha a mamája beteg, tehát minden, ami a betegséget gyógyítja jó a magzatnak is. Azok a szerek, amiket említett, mai (megalapozott) tudásunk szerint nem okoz magzati ártalmat.
gyuri
Szeged

Ezvicc!

Ági 2600gr-al született és most 4 és fél hónaposan 6,5 kg!
Szóval ti nagyon jó ütemben híztok, talán még túl is teljesítitek a tervet, úgyhogy ha pár hétig csak a min.-ot hízza a kis Ati akkor sincs gond.
Amúgy Áginál 2 hós kora után volt egy megugrás, majd megtorpanás.
Ja és Ági 4 hónaposan volt 6 kg és 61 cm Kép
De ha ellátogatsz a babaszoba.hu-ra akkor ott meg tudod nézni, hogy mi a normál érték stb...

Virga!

Te még egyben?

Dóri
Vendég

Lányok!

Tudnátok nekem segíteni?
Létezik olyan esernyőkocsi, olyan extrakönnyű,és ami már 4 és fél hónapos kortól használható?

Ha nem, az sem baj, de leírhatnátok kinek milyen van és mik a tapasztalatok.
Nem szeretnék rá sokat költeni, de kell valami a BKV-záshoz, ha Ági kinövi a kengurut.
Éljen az akadálymentes Budapest Kép
A mostani kocsi sport résszel is kb. 11 kg+ a cuccok és Ági...

Köszi!
Dóri
Vendég

Sziasztok!

Dóri!
Még igen Kép. Kedden voltunk CTG,UH-on,vizsgálaton, baba jól érzi magát, feje fent, méhszáj zárt, hegvastagság megfelelő. Szombaton újra megyünk, lehet, hogy bent tartanak. Már nem ide járok egyébként, csak olvasgatok néha Kép.
Pont most a hétvégén láttam a barátnőmnél egy nagyon szimpatikus esernyőkocsit Kép. A fél éves lánya feküdt benne, nem lógott a lába, azt mondta, hogy a Kikában vették, de állítólag a Tescoban is van, olyan 7000 körül van az ára. Ez szerintem jónak számít.
Üdv, Virág még mindig 40+1
virga

Doktor!

Ön szerint mennyi a minimum kizárólag anyatejes táplálás, ami mindenképp fontos a babának? Tudom, hogy ez a kérdés hülyén hangzik, de még mindig nagyon fáj a szoptatás, állítólag minden ok., nincs gyulladásom, nem is volt, jól kapja el a baba, már nem fejek, úgy néz ki beállta kereslet-kínálat, de már nem bírom tovább az állandó fájdalmat, szinte kedvem nincs semmihez... De nem akarok rosszat a babának, fontos nekem az Ön véleménye!

Üdv: Mira
tmira

Ezvicc!
Ne parázz!KépMinden ok. a fiacskáddal!Kép (hatalmas tapasztalattal a hátam mögött mondom ezt, mert én is paráztam fölöslegesen)
Luca két hónaposan 5400 gr és 59 cm volt (51 cm és 3500 gr volt születéskor)

Dóri!
Én is gondolkodtam már az esernyőn (az az összecsukható nagyon könnyű ugye?), csak engem eddig az tartott vissza, hogy én úgy tudom, ki kell várni, míg magától ül a gyerek. De lehet h. most hülyeséget mondok.

marq
Kép
Kép
marqueza

Dóri!

Vannak olyan esernyő kocsik, amelyeknek le lehet dönteni a háttámláját. Azokkal nem kell megvárni, amíg magától tud ülni, de azért az fontos, hogy már kicsit tudja tartani magát.Pici gyereknél az is fontos, hogy 5 pontos legyen a biztonsági öv, az sokkal jobban tart.

Azt hiszem, hogy a Pierre Cardin szinte vízszintesre dönthető, de a súlyát nem tudom. Az ára kb. 15 000 Ft.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Kedves Doktor Úr!
Nagyon köszönöm a válaszát. Ha az említett gyógyszerektől eltekintünk, akkor önmagában tüdőgyulladás és mellé az 5 napos 37,5-38,3 láz mekkora ártalmat okozhat a terhesség ezen szakaszában (kb. 2-3 hetes most a magzat, 9 napja vagyok beteg, most még köhögök)? A természetes vetéléstől nem félek, inkább itt az esetleges maradandó magzati károsodásra gondolok.
Másik kérdésem, hogy a mellkasröntgen mennyire ártalmas a terhesség ezen szakaszában? (a terhességre való tekintettel a háziorvos eltekintett tőle, de a betegség indokolttá tenné)
Üdvözlettel,
Cicamama
cicamama

Csajok!
Én most vettem ABC Design "sportkocsit". Pont azért, amit Dóri írt. Keskenyebb, könnyebb, talán a közlekedés is jobb vele. És nem utolsó sorban Bencénél még az is problémát jelentett, hogy mindig ülni akar már, és a nagy kocsinkban csak olyan félig-meddig lehetett ülő helyzetbe állítani a támlát. Ezekben pedig teljesen fülggőlegesig fel lehet tolni. Mi nem vettük olcsón (24 ezer), viszont nem az a csak váz meg egy kis vászon, hanem annál lényegesen masszívabb, 5 pontos bizt.öv, napfénytető, alul vásárló zsák, és majdnem vízszintig le is dönthető. Szal sajna (nem gondoltam volna, hogy kell Kép) kellett vegyünk egy kettes számú kocsit.

Kép Kép
fricky

Csajok!

Köszi!
Ma megyek körútra, párom itthon, először megnézem a Kikában.
AZ ABC Design-al én is szemeztem, csak az ára tartott vissza, de ha Frickynek bejött, lehet, hogy megnézem, nem szeretnék úgy járni, mint az első kocsival, hogy megveszem aztán jól eladom és bukok rajta, mert nem jó....Kiélvezem amíg jár a T-Gyás Kép

Bea!
Ami 170 fokban dönthető, az már jó Áginak és Lucának. CSak ezek egy picit drágábbak, olyan 10e körül indulnak. Majd beszámolok mi volt ma.
Vendég

Nekünk is abc design van, szerintem is nagyon jó, csak a miénk pont elég nehéz (Movere). Persze nálunk ez nem gond, mert nem tömegközlekedem vele, ha mégis cipelni kéne, akkor ott van a Zuram Kép
vantal

Dóri!

Mi most vettünk egy ilyen kocsit 5500 Ft -ért, de ebbe csak ülni tudó babát lehet betenni, 3 és 5 pontos biztonsági ővvel, kis tetővel, alul kis tárolóval, vállra akasztható, befér a csomagtartóba ,bolygó kerék, repülőre lehet felvinni stb.., pillekönnyű, masszívabb mint a tescos ilyen kocsik és jól néz ki.
Lehet, hogy korai, mert mi ezt csak jövőre tudjuk használni, de jó áron volt.
Rendes kocsit is itt vettük, mindent tud, amit a 150000 Ft-osak és a negyedébe került.Érdemes megnézni.
A Könyves K. krt-n a Népligethez közel van ez a lengyel babakocsi kis és nagyker, elég jó kocsikkal és sokkal olcsóbban mint a többi bababoltban.Szombaton és vasárnap is nyitva vannak, ha a Lágymányosi-híd felé mész a Népstadiontól, akkor jobb oldalon van.
Asszem Könyves K. krt 64.
www.endo96.com
Tel: 210-0478
Kedvesek az eladók!!!

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki!
Ezek télleg nagyon jól néznek ki. És masszívak is, meg minden? Miért nem írtál hamarabb Kép És ilyen olcsók????

Kép Kép
fricky

Tmira4
Nincs ilyen szabály. Én úgy gondolom, hogy minimum fél év.

Cicamama!
nem tudok számot mondani, de a magas láz, 38.3 még nem magas, 39 feletti a magas láz, okozhat fejlődési zavart. Persze az is fontos mi okozta! Mi a kórokozó, vannak vírusok és baktériumok, melyek okoznak magzati fejlődési rendellenességet (CMV, herpes, rubeola, ill. toxoplasma: összesítve röviden: TORCH) de ezek nem járnak magas lázzal!!
Ami a rtg-t illeti egyetértek a háziorvosával, ha meggyógyult minek.
Viszont esetleg egy kivizsgálás, két három hét múlva, annyi idő kell az ellenanyagtermelés kimutatásához, érdemes lehet fenti kórokozókat kimutatni.
gyuri
Szeged

Mira!
Adj még egy hetet magadnak úgy, hogy:

1. nem mosod szappannal, csak a gyerek fürdető krémével
2. szoptatás után bekened garmastan kenőccsel (vény nélkül kapható), de ne túl vastagon, mert akkor felpuhul és azért fáj
3. szoptatás előtt masszírozd át meleg vízzel (úgyse árt leöblíteni a krém maradványait)
4. ne hordj szűk felsőt, se melltartót, ha lehet akkor leginkább semmit (legalábbis otthon)

Lehet, hogy már ezek betartásával javulni fog a helyzet - sőt akár tökéletesen megoldódhat! Amióta így megy nálunk (nem is krémezem már csak ritkán, ha úgy érzem, hogy valami kezd nem oké lenni) azóta tökéltesen fájdalom nélkül tudok szoptatni. A garmastan gyulladásgátló hatású és direkt erre van(tuti, hogy valami bőrgyulladásod van neked is, csak ahogy az én első dokim, úgy a tiéd se "vette észre")
Csináld végig, még ne add fel a szoptatást. Nem is kell egy hét, szerintem 3 nap alatt is meg lesz az eredmény, majd meglátod!!!
vantal

Fricky!

Masszívak bizony, a rendes babakocsinknak reesen van súlya, vastag felfújható kerekei, fék a tolókaron, alumíniumváz, mózeskosár, 3 ponton dönthető ülés, lábtartó is, 5 pontos biztos biztonsági őv, pelenkázocucchoz táska stb... így volt vmi 48-49 e. Ft körül. + 1200.- Ft volt az esővédő.Ja és 3 kerekű(nekem ez volt a vágyaim netovábbja), olyan, amit újszülött kortól már lehet használni, egészen addig, amíg a kocsira szükség van. Csak nehéz, azért vettünk egy másikat is, amiben már csak ülve lehet tologatni.Ja és az Ignis csomagtartójába nehezen fér bele, hátsó ülésen szállítottuk haza, úgy hogy mellette ültem, de akkor kb 6. hónapos terhes lehettem.
A Swift csomagtartójába egy fokkal jobban, de úgy, hogy üres a kocsi hátulja.

Vannak olcsóbbak, de asszem a legdrágább sima kocsi kerül 49990.- Ft-ba.

KépKép
tibicsoki75

Tibicsoki!

Köszi!
Megnéztem, de nekünk olyan kell, amibe már most be tudom tenni, ezért egy fél napomat rászánva, végül egy Top rider névre hallgató kiskocsit vettem Kép 15e volt és kb. 165 fokban dönhető, így már most is használható.
Szinte az összes típust végigemelgettem. A Kikában vagy 3990 Ft-ért volt olyan játékkocsi szerű... vagy min. 25e Ft... Ja és mindezért dög nehezek voltak. Egy esernyőkocsi ne legyen nehezebb, mint 6 kg, különben minek..., ott a másik.(Ebben a férjemnek igaza van, nálunk minden kocsi befér az autóba, mivel jó nagy)
Ez a kocsi tök jó, felfér a 47-es vilire, ami nálunk a legszűkebb keresztmetszet és kipróbáltam az aluljáróban is elbírom gyerekkel együtt, mivel úgy 5-6 kg lehet.
Vendég

Vantal!
Köszi, hogy írtál nekem, doktornak is köszi!
Azaz igazság, hogy nem is tudom abbahagyni, mert annyira nem tudnám magamnak megbocsátani. Betartom a tanácsaidat, jelentkezem, hogy mi a változás, mert bízom, hogy lesz. Még egyszer köszi.
Mira
tmira

Mira!

A barátnőm ugyanabban a cipőben járt mint te és egyetlen dolog segített neki: bimbóvédő. Már sirt, hogy nem tud szoptatni, de amint elkezte használni a bimbóvédőt, minden fájdalom megszünt. Még 1 évesen is szoptatta a kisfiát bimbóvédővel. Remélem neked segít Vantal tanácsa, de ha mégsem, akkor ez is egy megoldás lehet.
Minimori
minimori

Minimori: én is bimbóvédőztem, de egy ideig, sokáig jó volt, sőt tökéletes, aztán még rosszabb. Valószínűleg azért, mert attól nem tud szellőzni a bőr - hiába csak szopi alatt van rajta - és ha egy kis bőrgyulladás van, akkor lassan még tovább romlik. Úgyhogy a bimbóvédőt el kellett hagyni egy idő után, és akkor még jobban fájt, mint a használata előtt Kép Ezért is nem mondtam inkább Kép
Más. Azaz majdnem más. Ahogy múltkor írtam, múltkor volt mellgyulladásom is, ami tényleg nagyon fájt. Mindenhol írták, hogy kevés rosszabb dolog van annyira fájó betegség. Hát azt kell, hogy mondjam, hogy fele annyira nem fájt, mint előtte, amikor a szoptatással szenvedtem, úgyhogy tényleg iszonyú vacak tud lenni, ha valakinek érzékeny a bőre, és bedurran Kép
vantal

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezesre van most idom.
Kepzeljetek, az oltas ota az Atti megjavult. Biztos josag szerumot kapott. Rengeteget alszik. Tegnapelott este 9kor elaludt egesz reggel 5ig, most meg este 10tol reggel 6.33ig Kép Kép Kép Vegre tudtam aludni Kép Hat en ezt el sem hiszem. Nem tudom meddig lesz ez igy, de ezert a ket napert is halas vagyok. Voltunk kint a repulo bemutaton. Vegig aludt, tegnap meg a Minit neztuk meg az Erzsebet hidnal ott is aludt. Tegnap szinte az egesz napot ataludta Kép
Vegre a hizas is beindult Kép Nagyon feltem, hogy tapszert kell majd adni, de eddig ugy nez ki megusztuk.
Na megyek, mert most meg hisztizik a draga Kép
Majd teszek fel kepeket este.

Csiposzuresre kaptunk beutalot Kispestre. Volt mar ott valamelyikotok? Nem emlekszem mar ra, visszaolvasni meg nincs sajna idom Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Vantal!

Azt hiszem nem kiabálom el a dolgot, de úgy néz ki bevált a tanácsodKépVettem egy számmal nagyobb melltartót még szombat reggel, használom a kenőcsöt és már a ma reggeli szoptatásnál érezhető volt a különbségKép Tudsz valamit a tejgyarapításra isKép? Valószínüleg a fájdalom miatt kezdett apadni már.
Még egyszer millió köszi a jótanácsért!
Mira
tmira

Mira!
Ha szabad en javasolnek neked tejgyarapitot. Nalam a mensi megjovetele miatt apadni kezdett, es most ugy nez ki sikerult visszahozni. A homeopatias gyogyi segitett Urtica Urens a neve. En most kura szeruen szedem, egy hetig 3*5bogyo, egy hetig 2*5, egy hetig 1*5. Egy het alatt 5dkg hizott csak a fiam, es mar tapszert irtak fel, egy hetet adott meg nekunk a doki neni. Most 12dkg hizott egy het alatt. Naponta merem, es most mar 5dkg hizik/nap Kép Nem tudom minek a hatasara, de en bizom, hogy a homeopatias bogyonak koszonhetem a tobb tejcsit. Ja, es megfogadtam azt a tanacsot, hogy amilyen surun csak tudom szoptassam. Van, hogy orankent megszoptatom, hogy ingert kapjon a mellem, es ezt kozvetitse az agynak, es tobbet termeljen. Nem sokaig, csak egy par napig csinalom igy. Azt hiszem ezeknek koszonhetem, hogy este a furdes utan nem uvolt, hanem elalszik reggelig a fiam Kép
Bocs, nem akartam beleszolni, mert Vantalnak cimezted, de remelem azert nem baj.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Dóri!

Mi nyaralás előtt jöttünk rá, hoga a meglévő babakocsink befér ugyan a csomagtartóba, de vagy ő megy egyedül nyaralni, mert a csaomgjaink már nem férnek be mellé, vagy veszünk egy másikat. Mi is a Top Rider mellett döntöttünk, bár mi nem esernyőkocsit vettünk, hanem lapra csukható sportkocsit. 6 kg az egész, és nagyon praktikus. Szóval szerintem szeretni fogod a legújabb szerzeményt. Mókás, hogy az általam ismert első babás anyukák 90%-a biztosan másik kocsit venne, ha újra tehetné:-) Terhesesn még nem vagyunk tisztába azokkal a szempontokkal, amelyeket később már kénytelenek vagyunk figyelembe venni...

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Judit!

nekünk is lapra csukható, szerintem ugyazaz Kép ez benne a poén, hogy az esernyőkocsik jóval nehezebbek voltak, mit ez, és jó ára is volt, ezért döntöttem mellette. te hol vetted?

És igazad van, én az első kocsit már el is adtam...Kép

Dóri
Vendég

Tibicsoki!

Mi volt a dokinál?
Mekkora a baba?
Minden ok?

Dóri
Vendég

Dóri,

Én a Minimanóban vettem.
Én nem adtam el a másikat, mert azt is nagyon szeretem, ráadásul a kocsiba is simán befér, csak nyaraláshoz egyszerűbb volt ezt vinni.
Ráadásul a másikat használtan, de tök jó állapotban kaptuk. A környéken sétálni a régiben szoktunk, mert azért az kényelmesebb, de a csomagtartóba már az új van 'betárazva', ha bárhová megyünk, azt viszem. Még a csomagtartó kosara is egész nagy!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Ezvicc!
Köszönöm a tanácsodat. Fejsz is mellette vagy csak gyakrabban mellre teszed?
Mira
tmira

Mira!
Ez nalam orok dilemma. Mindig elkezdem, de aztan mindenki lebeszel. Amivel meggyoztek: ha kezzel fejsz, akkor nyomod, ha mellszivoval, akkor szivod, a baba mind a kettot csinalja egyszerre. Ezert jobb, ha inkabb o szivja ki. Hat van benne logika. Meg ugyebar szopizik, ha en utana lefejtem, mindig azon gorcsoltem, hogy ha ehes meg, nem tudok neki adni (pedig szopi kozben termelodik tej, megis izgultam) es majd uvegbol itathatom, es azt megszokja, es majd nem ker cicit. Szoval ezen mindig orlodom, mert vannak olyanok is, akik azt mondtak ezert megy majd el a tejem, mert nem fejek Kép Szoval nem tudok ebben igazan tanacsot adni, mert mindenki maskepp gondolja. Az biztos, hogy en nem fejek. Egy hetig ezzel probalkoztam, es nem lett tobb tejem Kép Remelem tudtam segiteni.

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

KapriJudit!

Én vettem még egyet, a férjem már nehezen viseli, szerinte állandóan kocsit veszek Kép
Közben jöttem rá, hogy nincs egy olyan kocsi, ami tökéletes lenne, van ami erre jó, van ami arra és az sem biztos, hogy ami nekem jó, az pld. a szomszédnak is jó. Mindenkinek mások az elvárásai... no és a rászánnivaló összeg.
A másik egy szuper járgány, csak sajnos nem fért fel a villamosra és így nehezen tudtam közlekedni és az aluljárókban sem tudtam vele lépcsőzni...
Gyakran járok a fogszabályzós dokimhoz és oda vinnem kell Ágit is, szóval muszáj volt megoldást találni.

Üdv: dóri
Vendég

Kedves Doktor Úr!

A mai napon vagyok 5 hetes, az orvosomnál még nem jártam, meg szeretném várni minimum a jövőhetet.
Azonban van egy olyan kérdésem- illetve rögtön kettő- amire a válasz lehet, hogy nagyon fontos.
Édesapámnál tüdőtumort diagnosztizáltak egy hete. (valószínű, áttételes) jelen pillanatban kórházban vizsgálják, még nem tudom, mivel kezelik majd.
Egyrészt ez hatalmas stressz számomra 8és az egész család számára természetesen, hiszen 25 éves vagyok, édesapám 50. nagyon fiatalok egy ekkora bajhoz. (az ember mindig fiatal az ilyesmihez)Próbálom a gondolataimat másfelé terelni, és belülre koncentrálni, mégsem sikerül 100%osan. Félek, hogy a magzat esetleg megsínyli a történéseket. Másik problémám pedig abban az esetben aktuális, amennyiben apukámat sugarazzák. Ez a kezelési mód csak rá hat? vagy a környezetére is? Biztos buta kérdés, de eddig nem találkoztam a közvetlen környezetemben ilyen problémával.
Mit tanácsol? Esetleg egy magzatvédő készítmény előnyös lenne ilyen esetben?
Válaszát előre is köszönöm!
rhoney

Mira: örülök neki, hogy működik a dolog! Kép De tényleg, mert tudom, hogy milyen szar tud lenni a fájós szoptatás Kép Azért melltartó nélkül lenne az igazi közlekedned - otthon - vagy legalábbis minél többet úgy lenni, mert befülled akármilyen szuper anyagba is a bőr, pláne melltartóbetéttel.
Tejgyarapítással annyira nem állok jó, nálunk is mindig pótolni kellett. Ami nekem láthatóan bejött, azt itt hallottam: nagy adag sajtos-tejfölös-tészta! Viccen kívül nem kicsit ugrott meg tőle a tej. Na meg a pihenés, nyugalom és sok sok alvás. Meg persze az, ha folyton a mellen lóg a gyerek. És úgy, hogy többször váltogatod, azaz legalább kétszer "végigeszi" mindkét mellet egy etetés alatt. Ezeknél nincs jobb. És a sok folyadék, ha lehet nem csak víz, hanem inkább gyümilé. Nekem a narancs jött be a legjobban, de unokatesómnak pl. a baracklétől volt több teje.
De csinálhatok akármit, ha a pihi, alvás, nyugi nincs meg Kép Az meg nekem gyakran nincs meg Kép
A homeobogyó először nekem is használt, aztán már nem, nemtom miért. De szerintem zongorázd végig a "bevált" módszereket. Azaz jó sok gabonaféle, olajos magvak, alkoholmentes sör, teák, és meglátod, hogy melyik a hatásos. Ahogy elhallgatom mindenkinek más és más.
vantal

Sziasztok!

Csak most volt időm gép elé ülni. Lényeg: 2005.08.12. 20:45-kor császármetszéssel megszületett Gergő baba. 3950 gramm, és 52 cm. Ja, és gyönyörű!
Sajnos császár lett a vége, mert a nyakaköré volt csavarodva a köldökzsinór, és nem tudott beilleszkedni a feje. De szerencsére minden rendben volt, és makk egészséges.
Egyenlőre még semmi rendszer sincs a napjainkban. Keveset eszik és alszik. Állandóan cicin lenne. Ha beakarom rakni a kiságyba egyből felébred és sírni kezd. Az éjszakák is hosszuak, soxor fent van.
De gyönyörű baba, és nagyon imádjuk. Remélem hamar beáll egy ritmus az életünkbe. Még szokjuk egymást.
Ha lesz időm jövök.

Sziasztok!
Jucus

jucus1

Jucus!

Üdv az anyák táborában és gratula.Kép
császár miatt ne aggaszd magad, az a lényeg, hogy jól vagytok!
Ha tudsz rakj fel képet!
Szép nagy baba lehet!
Nem akarlak kiábrándítani, de még nálunk sincs rendszer, igaz én nem vagyok az a vas szigorú anya, csak bizonyos dolgokban próbálok következetes lenni, pl. nem veszem ki a babakocsiból.
Amúgy meg bízz mindent a gyerekre, úgy lesz a legkönnyebb összeszokni.
Nekem úgy a 3. hónaptól lett igazán könnyebb addigra tanultam meg a kicsi jelzéseit.
Pihenj sokat!
Vendég

Jucus!

Gratula a manóhoz!
A császár miatt ne adggódj, nálunk ugyanez volta helyzet, bár én nehezen dolgoztam fel.
A rendszer előbb-utóbb be fog állni, nálunk pl. már 6 hetes korában rend volt, úgy, hogy nem kellett rákényszeríteni semmit.
Kitartás!

Judit

Kép

Kép
karpijudit

Jucus!
Nagy-nagy gratula Gergőhöz. Látod, én éreztem Kép Tényleg szép nagy babóka lett. Sok boldogságot nektek, és jó egészséget.

Kép Kép
fricky

Jucus!

Gratulálok és nagyon jó egészséget NektekKép
Várjuk nagyon a képet, mi is akarunk gyönyörködniKép

Pocak
picipocak19

Vantal!

Szóljál ám, ha már unsz, légyszi! De még erre válaszoljKépHogy csináltad a pótlást? Ugyanakkor kapta mindig, vagy az etetéseket egészítetted ki? Értem ezalatt, hogy minden etetés után adtál tápszert is , vagy szabott időben, pl. reggel délben este szopi, de. du. tápszer? Hú, remélem érted mit akarok kérdezni, bár kicsit kacifántosra sikerültKép
Mira
tmira

Jucus!

Gratulalok en is!!!
A Gergo a kedvenc nevem, ha a ferjem nem szerette volna az Attilat, akkor most Gergot altatnek Kép Na majd a masodik fiam Gergo lesz, mar megbeszeltuk.
Gratulalok megegyszer!

Eperke!
Mi van veletek? Hogy vagy? Maja, hogy viselkedik?

Hat csajok elkiabaltam, de nem baj. Volt ket szep napunk, ezekre szoktam gondolni, amikor elkenodok. Nem hiszitek el, de tegnap de 10 este 9ig nem aludt csak fel orat. Hogy lehet ez? Aztan megint felkel ejszaka ketszer szopizni, es nem alszik rogton vissza hanem dumal meg rohog nagyokat Kép Most ugy csinaltam, hogy nem huztam fel a redoonyt, es nem vettem ki a kisagybol. Igy bealudt, de attol felek felcsereli a nappalt az ejszakaval. Szerintetek?

Dori!
Veled almodtam am Kép Szultem meg egy babat, es kellett babakocsi, es teged hivtalak fel, hogy megvehetnenk-e azt amirol kepet tettel fel Kép

Eltelt egy ujabb honap. Tesztek fel kepeket a gyerkocokrol?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Mira: nem unom Kép Szopi után adtam tápszert, nem helyette. Egy ideig helyette, de akkor jól le is ment a tejem. Meg nekem elég labilis a tej, néha bőven elég, és nem kell pótolni, néha meg kevés. Néha kevesebbet eszik az Erik, néha meg többet. (Én teljesen hozzá igazodom mindig. Kezdettől fogva akkor evette, amikor kért, és annyit, amennyit kért. Be is jött, mert a méreteivel sosem volt gond - 6,5 hónaposan 7550g és 67cm volt) Szóval mindenképpen szopi után jó pótolni, semmiképpen sem helyette!
Mennyi idős is most a babád?
vantal

Szeretnék hozzátok csatlakozni! Én is a délpestiben szültem április elején. A második kislányomat szültem ott,az elsőnek máshol adtam életet. Egyáltalán nem bántam meg,hogy még időben váltottam.
Kizsó

kizsó

Szia Kizsó!
Üdv a "csapatban" Kép

Mira! Csatlakozom Vantalhoz. Semmiképpen sem helyette, mindig utána a tápszert. Lehet hogy elég neki a tejci is, és akkor minek a másik Kép Nálunk sajna sosem volt elég, de nem estem kétségbe, nagyon szépen gyarapodik a kincsem így is. Most voltunk 8 hónaposak (jézusom, nagyon rohan az idő) 8470 gramm, 72,5 cm, 8 fog, áll,ül,kúszik-mászik, babababa, gagagaga, fffff mennek ezerrel.

Kép Kép
fricky

Én nem tudom mi van, de nem tudok képet felrakni Kép pedig akartam Kép

Kép Kép
fricky

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?