Új privát üzeneted érkezett!

Ildi,
Oxi, kiírjuk, következő talira viszem.
Tényleg, mikor lesz következő tali?

Marcikának Ákos küld egy haveri ölelést, és üzeni, hogy együtt érez vele, és kitartás. Gondoljon a hétvégi sörözésre, mindjárt jobb kedve lesz.Kép

Nemrég jöttünk haza a 4 hós oltásról, Ákos csak a szuriknál sírt, de akkor nagyon.Kép Úgy sajnáltam.Kép De felvettem, és hamar megvigasztalódott, hazértünk, szopizott, és aludt egy fél órácskát. Most az ujjait veszi számba, nem tartott-e meg néhányat a doktorbácsi.Kép
És a reggel felült az ölemben, teljesen egyedül, és meg is tartotta magát vagy fél percig!Kép

7970 g (3750-el született), de nem kell fogyókúráztatnunk.Kép Azt mondta a doki, hogy anyatejes babáknál ez normális, hogy gyorsabban fejlődnek az elején, aztán majd jól belassulnak.

Dalmi,
Tündéri Lencsike ebben a ruhában.

Ákosra meg nem kapunk elegáns pulcsit a keresztelőre.Kép Tegnap az Árkádban 3 helyen is néztük, de még nem érkezett meg az őszi kollekció, ami volt, az meg nem volt jó, vagy kapucnis, vagy magasnyakú.

KépKép
connie

Lencsi a keresztelője napján Szalai Dalmival és Kócapival.

DAlmiKép
dalmi

Sziasztok!

Szerintem senki nem túr ki senkit a fórumról. Szerintem az ok, amiért nem tudunk sűrűn írni az a gyerkőc és nem az, hogy nem vagyunk kíváncsiak RÁTOK, ill. hogy vki kitúrna minket. Adél is már 6,5 hónapos és napközben nagyon aktív. Szinte semmit nem alszik, mászik (ill. próbálkozik a mászással) hátrafelé mint egy rák és így már el tud jutni minden hová. Sok elfoglaltságot jelentenek a babák. Amikor még Adél is a pociban volt szinte naponta (többször is) írtam . Mára ez kissé átrendeződött. Örülök, ha van 5 perc "szabad" időm és leülhetek a géphez kb 2-3 naponta.

Azért ha tudok olvaslak Titeket, csak nem mindig tudok írogatni.

Kép

Puszi!

Adél és Edit

Kép

Kép
ditke75

5 naposan pedig így festett Adél. (egy kis nosztalgiázás)

Kép

Elég nagy változás.

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok!

Dalmi, nagyon édes Lencsi keresztelős maskarája!!!

Connie, a mammut I.-ben van egy gyerek ünneplősruha üzlet, a nővérem ott vette Balázs keresztelőjére a sapit meg a zoknit.
Ákos milyen szép nagy! Az én Balázskámmal kb. egy paraméterekkel született és ő 7.3 gramm. Szerencsére engem senki nem nyaggat a súlyával. A dokinéni, meg a védőnő szerint se gond, ha jól gyarapszik, mert az anyatejjel nem lehet elhízlalni.
Nálunk azért kellett pár hete visszafogni a mennyiséget, mert sokat bukott, de szerencsére ez már megoldódott. Ákos hogyan ül fel az öledben? Az én manóm még forgolódni se kezdett...
Figyu, a pimafucin kúpot, meg a bactroban kenőcsöt meg tudnád nézni, hogy használhatom-e?
Előre is köszi!

Timurr, hogy áltok tejcsi ügyben? Visszajött rendesen?

Angéla, Valér nem semmi, hogy már így áll!

Juszti, veletek mi van? Bevált a Nutriton a nyeldeklésre?

Puszi,
e

Kép
emma8

SziasztokKép

Olvasni sajna megint nem volt időm, de azért írni írok, nehogy szó érja a házatKép

Nagyon szépek a babákKép, Valér pedig elképesztő, hogy milyen ügyi márKép

Tegnap megvolt a keresztelő, Kristófka a templomban jó nagyot balhézott, pedig eleinte nagyon édin figyelt(az egyik képen látható is lesz majd, ahogy tátott szájjal nézi a papotKép), de a mellettünk ülő kisfiú sírása megzavarta Kristófmacit és ekkor ő is úgy rázendített, hogy szinte végigordította a keresztelőt.
De amint végetért és kijöttünk a templomból, már kutya baja sem volt, jókat kacarászott egész napKép

Teszek fel róla pár képet: (készült vagy 150 kép, mert a keresztanyucija nagy fotósKép)

"Nem érzem jól magam ebben az elegáns öltözékben, pedig állítólag írtó jól nézek ki!"
Kép

"Nagyon érdekel ám, amit a pap bácsi mond"
Kép

"Ezt viszont nem akarom!!!Ne öntsetek le vízzel!!!"
Kép

"Legalább kaptam vigaszképpen egy kisinget. De ettől még nincs elnézve a vízzel fejen öntés"
Kép

Õ az én keresztanyukám:
Kép

És néhány fotó profilból: (rátok bízom, hogy kitaláljátok, éppen mire gondoltamKép)
Kép
Kép
Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok!
Most van egy kis idöm irni,na meg vissza is tudtam valamelyest olvasni a hozzászólásaitokat.
Irto aranyos mindegyik baba!!
Angéla,mennyi idös a picid?Tündéri és nagyon ügyesen áll!
Kata,nekem a hátam a szülés óta rendületlenül fáj,de nappal nem annyira,inkább éjjel.De akkor sokszor ugy,hogy alig tudok mozdulni.
Szegény Bazsit is a kezénél fogva tudom óvatosan kihuzni az ágyból,pedig a legmagasabb fokozaton van.KépDe már annyira megszokta szegény,mintha tudná,mi a helyzet.
Babus,Kristóf igazi hapsi!!KépNagyon jok a képeitek!!
Mi már tul vagyunk az 5 hónapos oltáson,és nagyon jol átvészeltük ellentétben a fogzással.KépAz valahogy csunyán megvisel minket.
Na mennem kell,üdv.mindenkinek:KingaKép

Kinga
skinga

Dalmi,
Lencsi egy kis angyal abban a keresztelő ruhában Kép

Babus,
Kristóf pedig egy kész férfi Kép Csíkos nadrágot hol vettétek? Nagyon tetszik Kép

Ditke,
Adél is mennyit változott, csak ámulok Kép

Angéla
angéla

Emma,
Köszi, akkor elmegyünk ma a Mammutba.
Ákos már kb. egy hete úgy fel tudott ülni, hogy belekapaszkodott az ujjamba, és felhúzta magát (én nem húztam), de ma reggel kapaszkodás nélkül felhúzta magát, és meg is tartotta, bár ingott közben. Az ölemben kb. úgy ült, mint a hordozóban, és onnan húzta fel magát.

Õ se nagyon forog még, csak oldalra, de oda is csak akkor, ha szopizni akar, különben nincs elég motiváció.

Gyógyszereket mindjárt megnézem, most menem kell, nyügi van.Kép

KépKép
connie

Connie,
Hogyhogy nektek nincs napirendetek? Akkor az mi, hogy átalussza az éjszakát, nagyjából ugyanakkor ébred, delelőtt alszik 1 órát, kora délután 3 órát alszik majd délután 2-szer 3/4 órát. Végül ugyanakkor fürdetitek, és alszik. Ez napirend, nem?
Egyébként Ákos nem 3 óránként szopizott? Most meg azt írod, hogy sűrűn eszik...
Ja, és a kis pulcsi amit kötöttél igazán aranyos Kép Nem fényképezted le benne véletlenül Ákost? Kíváncsi vagyok milyen a "hajléktalan" Ákos Kép Hány centi most a legény? Nem lehet, hogy a 68-as ruha-kollekciótok valamivel kisebb mint az igazi 68-as? És most kezditek a 74-est? Minden ruhaneműből?

Babus,
Kristóf fantasztikusan szép legény Kép
Nekem a profil lépek közül a középső nagyon tetszik Kép Kép Kristóf ott szerintem arra gondol, hogy "Hála Istennek véget ért ez a nap..."

Timurr,
A tejcsi most már ugye rendben van? Nem éhezteted a Kistündért esténként? Kép Kép
Egyébként mitől csappant meg? Nem ettél, vagy sokat "fizikai munkáztál"?
Nem lehet, hogy semmi gond nem volt, csak Maja 3 hós növekedési ugrását vetted észre a kevesebb tejcsin?

Akiren
akiren

Connie, Emma,
Gréti azt csinálja, hogy erölködik, hogy fel akar ülni, fejét vállát megemeli, ha mefogom a kezét kicsi segítséggel felül, de fogni kell a kezét továbbra is, hogy egyensúlyban maradjon. Nagyon tetszik neki, imád így nézelődni Kép Ha ekkor visszafektetem, üvölt, de ha ülhet, még vigyorog is. Kép
Gréti felül úgy is, hogy ha én ülök, és a lábamra oldalt ültetem, és kb. 45 fokos szögben fekszik, akkor onnan magától felhúzza magát, de tovább is billen előre Kép
De szabad nekik ilyet csinálni??? Ülhet egy ekkora baba?
akiren

Akiren,
Mostanában sűrűbben szopizik Ákos, mert elalváshoz is kell neki napközben, meg néha eszébe jut, ill. ha nagyon felidegesíti magát, vagy pl. megijed, van, hogy csak a szopi nyugtatja meg, de az csak olyan 3-4 perces szopi. De a rendes, bőséges, evős szopijai még mindig kb. 3 óránként vannak.

Anyukáméknak ez így napirendnek nem elég, nem eléggé katonás.Kép Mióta megszületett Ákos, azóta cseszeget azzal, hogy túl gyakran eszik.Kép Mikor pedig mondtam, hogy de legalább átalussza az éjszakát, az volt a válasz, hogy egy ilyen nagy (!) babának át is kell.Kép
Na mindegy, próbáltam nekik magyarázni,meg elmondani hogy mi a legújabb álláspont, és miért, de vagy nem értik, vagy nem érdekli őket, nem tudom. Csak amikor olyanokat vág a fejemhez anyu, hogy a saját érdekemet nézem, amikor igény szerint szoptatok, nem a gyerekét, mert neki rendszer kell, akkor felmegy bennem a pumpa.

Felülés:én úgy tudom, hogy annyit ülhetnek, ill. próbálkozhatnak, amennyit maguktól tudnak. Pl. ha megfogja Ákos az ujjam, és abba kapaszkodva felhúzza magát, azt szabad, de nekem felhúzni őt, azt nem.

Emma,
mehet mind a két gyógyszer, azt találtam.

KépKép
connie

Connie, a régi mammutban van, egy palmers üzlet és egy borszaküzlet van a mozgólépcsővel szemben, azon a szinten. Remélem találtok valami klassz gúnyát.

Kép
emma8

köszi, Connie

Kép
emma8

Sziasztok.
Köszi a tippeket fürdés ügyben, de egyelőre még nem vált be semmi. Kis kádban fürdünk, két puha törölközővel kibélelve.
Szerintem túl nagy ez a téma, hogy 2005 tavaszi babák, azért vagyunk ilyen sokan. Talán egy szűkebb témában pl. 2005. májusi fiúk, vagy pl. 2005. májusi fürdeni utáló fiúk biztos kevesebben lennének, jobban lehetne követni egymást, de az meg unalmas lenne.
A régi tagok miért nem tartják e-mailben is egymással a kapcsolatot, hogy ne tévesszék egymást szem elől?
Sziasztok.
M.E.
másikeszter

Hát sziasztok.Szomoruan tapasztalom,hogy az összeszokott társaság nem nagyon fogadja el az ujonnan érkezetteket,vagya ritkán jövöket.Többször irtam,személyekhez is,témákhoz is,válasz-->0.
Azért jo volt itt nézelödni,lehet hogy továbbra is fogok,de irni nem,mert értelme egyenlö a nullával.
Üdv.:KingaKép

Kinga
skinga

Jaj, Kinga, hidd el csak a véletlen műve lehetett, hogy pont nem válaszolt neked senki!!!
Itt mindenkii nagy örömmel fogadja az "újakat"!
Nehogy elmenj!!!
Megnéztem a kisfiad, nagyon szép baba, jó a szerkója is! Az én fiam is Balázs, szóval druszák!! Most éppen itt bömböl az ölemben, de azért is írok neked, nehogy azt hidd, hogy ide nem érdemes irogatni!

Kép
emma8

Sziasztok!

Fú én se nagyon tudom követnia dolgokat ám. 1-2 nap kiesés és kész, el van veszve az ember. Kép

No meg kezdődik nekem is az egyetem, tanulnom kéne, mert épp a nyári vizsgaidőszak elején született a lánykám, így nem vizsgáztam, és most fogok majd. És kezdődik a következő év. Kép Semmi kedvem az egészhez.
Meg azon is elkezdtem aggódni, hogy ha suliba fogok menni (lesz 4 kötelező gyakorlatom, előadásra nem fogok bejárni), akkor mi lesz a Grétivel?!?!? Apja dolgozik, anyós szóba se jöhet, anyuék messze vannak. Tiszta gáz. Nem tudom hogy fogjuk megoldani. És most ezeken idegeskedek, és mindennek fejébe még este a Gréti is nyűgös volt, biztos érezte hogy én is az vagyok
Áhh...bocsi a panaszkodásért.

Skinga: Bocsi, hogy külön nem üdvözöltelek, igazából én is új vagyok, nem rég óta írok, és nem igazán érzem, hogy ide tartoznék Kép De olvasgatni szeretem a topikot. És ugye a Pestiek jobban össze tartanak, talikat szerveznek, a többiek, vagy legalábbis én emiatt is érzem, hogy kilógok a sorból.

Meg olyan nehéz írni, annyi a hozzászólás, és az ember nem tud mindfenhez érdemben hozzászólni, előfordul, hogy nem veszek észre dolgokat amikor írok, vagy elfelejtem mire kell válaszolni, stb.

Akiren: Én Grétim is ülni akar mostanában, ugyanazt produkálja amit a tiéd. Kép Csak nem üvölt ha leengedem. Én max. felhúzom, 2-3 másodperc és engedem le.

Connie: Nagyon jó ez a pulcsi. Kép Régen (kb.7 éves koromban)én is tudtam kötni, de elfelejtettem Kép Kötöttem magamnak sálat meg ilyenek Kép Anyu elkezdte meg befejezte, én meg a köztes munkát végeztem Kép
Most nem lenne rá időm. Főleg, hogy kezdődik megint az egyetem...Kép

Minden baba gyönyörű Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok! Szebb, esőmentes napot kívánok! Kép

Sajnos, a babanet megint nem működik, nem jön be a topikok egy része, Nektek se? Kép

Mi (a Rozi és a mamija) nagyon szeretünk itt lenni, és szeretünk mindenkiről és mindenkitől olvasni. Kép

El szerettem volna újságolni, hogy a Rozika ülve játszik!! Ki van körbe párnázva és úgy élvezi! Kép Kiolvastam a könyveimből, hogy lehet ilyet csinálni ebben a korban, csak nagyon kell figyelni rá. Állandóan fel akar ülni, hanyatt fekve is fel szeretne húzódzkodni, és most nagyon boldog így, ülve.
Amúgy komoly zenét hallgatva olvasott az előbb! Kép Elővettem a nagylányok babamesekönyveit, azokat a keményfedelűeket, jó sok van. Egyelőre kóstolgatja is őket, de nem baj.

Tegnap csavarogtunk egyet, elsősorban a Mesterségek Ünnepén, és találkoztunk barátainkkal, ismerősökkel. Rozi végigaludta majdnem az egészet a babakocsiban, hangja sem volt. Összefutottunk többek között avval a rendezővel is, aki az aug 20-i Oláh Ibolya dalt rendezte (férjem barátja) és elárult pár kulisszatitkot is Kép Meg egy zenészházaspár barátunkkal, meg a gyerekek osztálytársaival is találkoztunk véletlenül. Aztán kiállítók közül ismerjük pl a tekerőlantos ffit, egész életét a tekerőlantok készítésének szentelte, érdekes nem? Ez a foglalkozása. Láttuk a Bessenyei Péter repülős bemutatóját, lélegzetelállító volt. Kép
És varrom az ágytakarómat.
Ezenkívűl fogorvosnál is voltam, már két lyukas foggal kevesebb, van még kettő, viszont. de, legalább, már elkezdtem járni, a lelkiismeretem nyugodtabb, nyomasztott egy kicsit, hogy elhanyagoltam a fogaimat.
Vezso
vezso

Vezso,
Ezt a kipárnázós dolgot én is pont reggel olvastam.
Fogorvost meg szeptemberben kezdjük, először elküldöm a férjemet felderíteni.Kép

Skinga,
Sajnos én is úgy vagyok vele, hogy általban nem akkor válaszolok, mikor olvasok, mert folyton fel kell ugrálnom, aztán a felét elfelejtem annak, amit írni akartam.

Emma,
Köszi a tippet, vettünk pulcsit és egy sityakot is. Olyan fazonú, mint ami Skinga fián van a képen, onnan jött az ötlet, hogy ne sima sapit vegyünk.Kép

Babus,
Kristóf igazi gavallér.Kép

Köszi mindenkinek, aki megdícsérte a pulcsit, májam hízik.Kép

Akiren,
Délután elfelejtettem írni, hogy most nem centizték le Ákost. Egy hónapja 64 cm volt. De sztem ő inkább széltében növi ki a ruhákat, nem annyira hosszában.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Babus!
Nagyon csini Kristóf!

Skinga!Ez tényleg csak a véletlen műve lehet; szerintem maradj! Kép Kép
Azt cáfolnám, hogy nincsenek az˝újak˝ befogadva; egyszer mindenki új volt!
Pl.: pont Dalmi írta,hogy jóformán mindenki új!
Én is csak néha jöttem, vagy csak olvasgattam; most meg már levakarni sem tudnak a többiek!Kép
Pl.: Jégvirág is új; és máris vőlegénye van Grétinek(mellesleg az én fiam) Kép Kép Kép

csak ennyit akartam!

Ui.: Lányok! Marcika ma 2x is átfordult a hasára, úgy örülök!Holnap megyünk tornára, majd jól elújságolom a gyógytornásznak! Kép Kép

Ildi

delfinke

Az újak kedvéért. Kép (a hiányzó adatokat adjátok meg légyszíves) Ja. Én nagyon örülnék, ha az újak is leírnák a születéstörténetüket. Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba</center> <center><blink>Születésnap</blink></center> <center><blink>Baba kora</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus <center>Kép</center> 2005.01.27 29 hetes Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. Mazsom <center>Kép</center> 2005.01.28 29 hetes Lili 3120g 51cm 38+5 - Tatabánya Szt. Borbála Kh.
3. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] <center>Kép</center> 2005.01.30 29 hetes Gergő 3000g 53cm 38+5 - Szt. István Kh.
4. Ilona <center>Kép</center> 2005.02.02 28 hetes Márton 3400g 54cm 38+3 - Schöfp Mérei
5. Ditke <center>Kép</center> 2005.02.03 28 hetes Adél 3360g 50cm 39+2 - Bajai Megyei Kh.
6. Tamesz <center>Kép</center> 2005.02.08 27 hetes Marcell Szilárd 3450g 53cm 39+1 - Kistarcsai Kh.
7. Zsuzsa <center>Kép</center> 2005.02.10 27 hetes Áron 3900g 54cm 37+5 - Bajcsy Kh.
8. Lirian <center>Kép</center> 2005.02.18 26 hetes Lili 2850g 52cm 36+5 - Schöfp Mérei
9. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] <center>Kép</center> 2005.02.19 26 hetes Hanna 4000g 57cm 39+3 - Semmelweis Kh. Miskolc
10. Nikcsi <center>Kép</center> 2005.02.19 26 hetes Korina 3000g 40cm 39+3 - Margit Kh.
11. Maya <center>Kép</center> 2005.02.26 25 hetes Gellért 3540g 54cm 38+4 - Szt. István Kh.
12. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] <center>Kép</center> 2005.02.26 25 hetes János 3490g 50cm 40+0 - DEOEC
13. Ági <center>Kép</center> 2005.02.27 25 hetes Liam Bálint 3610g 52cm 40+3 Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
14. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] <center>Kép</center> 2005.03.02 24 hetes Valér 3220g 51cm 38+6 - Bajcsy Kh.
15. Panni2005 <center>Kép</center> 2005.03.02 24 hetes Panna 3580g 56cm 40+6 - Péterfy Sándor Kh.
16. Skinga <center>Kép</center> 2005.03.03 24 hetes Balázs 4000g 57cm ???
17. Nadine <center>Kép</center> 2005.03.04 24 hetes Gréta 4100g 52cm 41+4 Zsanett 2003.06.03 DEOEC
18. Timka <center>Kép</center> 2005.03.04 24 hetes Fanni 3420g 53cm 41+4 - SOTE II.
19. Nyetus <center>Kép</center> 2005.03.05 24 hetes Kamilla 3050g 53cm 40+5 Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
20. Fanka <center>Kép</center> 2005.03.06 24 hetes Panni 3400g 56cm 40+0 - Szt. Imre Kh.
21. Villes <center>Kép</center> 2005.03.07 24 hetes Vince 3900g 60cm 39+1 - István Kh.
22. Zsana75 <center>Kép</center> 2005.03.08 23 hetes Vilmos 3840g 55cm 39+2 - Szt. István Kh.
23. Beatrix <center>Kép</center> 2005.03.09 23 hetes Ákos 3600g 52cm 41+4 Csabi 2001.04. Szolnok
24. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] <center>Kép</center> 2005.03.09 23 hetes Dóra 2900g 49cm 38+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
25. Fannimama <center>Kép</center> 2005.03.09 23 hetes Fanni ??? 41+1 - Schöfp Mérei
26. Eveka <center>Kép</center> 2005.03.10 23 hetes Marcell 3450g 55cm 40+5 - MÁV Kh.
27. Ildi(Delfinke) <center>Kép</center> 2005.03.10 23 hetes Marcell Tibor 4320g 55cm 38+5 - Péterfy Sándor Kh.
28. Dorka <center>Kép</center> 2005.03.11 23 hetes Bernát Kolos 3900g 59cm 39+6 Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
29. Mano2005 <center>Kép</center> 2005.03.11 23 hetes Fanni 2850g 53cm 40+2 - HIETE
30. Jck <center>Kép</center> 2005.03.11 23 hetes Sára Bori 2800g 50cm 41+0 - BM
31. Monci <center>Kép</center> 2005.03.11 23 hetes Máté 3300g 41+3 - Szt. Imre Kh.
32. Gézenguz <center>Kép</center> 2005.03.15 22 hetes Anna Luca 2200g 49cm 33+6 - MÁV Kh.
33. Bendi <center>Kép</center> 2005.03.16 22 hetes Árpád ??? ??? - ???
34. Vezso <center>Kép</center> 2005.03.16 22 hetes Rozália Réka 3500g 60cm 37+6 Veronika Anna 1994.06.08. Zsófia Katalin 1997.03.12. Szt. István Kh.
35. Wester <center>Kép</center> 2005.03.18 22 hetes Luca Zsófia 3900g 50cm 40+6 - Szombathely
36. Pviki <center>Kép</center> 2005.03.18 22 hetes Dóra 3290g 53cm 40+4 - Schöfp Mérei
37. Hadri <center>Kép</center> 2005.03.20 22 hetes Barnabás 3050g 55cm 39+1 - Nagykanizsa
38. Pszi <center>Kép</center> 2005.03.20 22 hetes Nándor 3600G 55cm 38+3 Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
39. Csibe26 <center>Kép</center> 2005.03.21 22 hetes Noémi 3700g 55cm 41+1 - Szt. Imre Kh.
40. Dalmi <center>Kép</center> 2005.03.21 22 hetes Lenke 2800g 54cm 40+3 - Szt. István Kh.
41. Zsu <center>Kép</center> 2005.03.24 21 hetes Alexandra Eszter 4000g 59cm 39+1 Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
42. Ruzicsky <center>Kép</center> 2005.03.25 21 hetes Gellért Bendegúz 3400g 54cm 41+2 - Szt. Imre Kh.
43. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] <center>Kép</center> 2005.03.26 21 hetes Jázmin 3850g 55cm 38+5 - Egri Kórház
44. Cica29 <center>Kép</center> 2005.03.28 21 hetes Botond 3200g 53cm ??? - Kútvölgyi Kh.
45. Jammie <center>Kép</center> 2005.03.31 20 hetes Laura Noémi 3590g 55cm 41+6 - Péterfy Sándor Kh.
46. Nebula <center>Kép</center> 2005.03.31 20 hetes Flóra Anna 2750g 53cm 39+3 - Szt. István Kh.
47. Borbolya <center>Kép</center> 2005.04.02 20 hetes Anna Boglárka 3390g 55cm 40+4 - MÁV Kh.
48. Marqueza <center>Kép</center> 2005.04.02 20 hetes Luca 3500g 51cm 39+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
49. Vaktyuk <center>Kép</center> 2005.04.02 20 hetes Tamás Bendegúz 3350g 56cm 37+0 - Kútvölgyi Kh.
50. Dee <center>Kép</center> 2005.04.04 20 hetes IkrekKép Kincső 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
51. Dee <center>Kép</center> 2005.04.04 20 hetes IkrekKép Keve 1650g 35+4 - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
52. Menjuss <center>Kép</center> 2005.04.04 20 hetes Dóra Johanna 3270g 52cm 41+1 - Péterfy Sándor Kh.
53. Mukika <center>Kép</center> 2005.04.06 19 hetes Aliz 2260g 44cm 39+0 - Szegedi női klinika
54. Mónika <center>Kép</center> 2005.04.07 19 hetes Hajnalka 3270g 46cm 39+2 Ádám Pécsi Megyei Szülészet
55. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Nyuszimanó-users]Nyuszimanó[/url] <center>Kép</center> 2005.04.08 19 hetes Panka 3400g 52cm ??? - János Kórház
56. Adri <center>Kép</center> 2005.04.09 19 hetes Natália 2840g 49cm 39+4 Marcell 2002.11.04 Győri Petz Aladár Kh.
57. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Vizimanó-users]Vizimanó[/url] <center>Kép</center> 2005.04.14 18 hetes Ákos 3080g 55cm 38+0 - Fehér Megyei Szent György Kh.
58. Greenolive <center>Kép</center> 2005.04.16 18 hetes Áron 3320g 54cm 40+4 - Szt. Imre Kh.
59. Aranka <center>Kép</center> 2005.04.16 18 hetes JZsófia 3450g 57cm 39+4 Alexandra 1991.05.23,Gergő 2003.05.20 MÁV Kh.
60. Panny <center>Kép</center> 2005.04.18 18 hetes Kristóf 3550g 53cm 39+0 Márk 2002.07.28. MÁV Kh.
61. Gira <center>Kép</center> 2005.04.18 18 hetes Réka 3400g 49cm 38+5 - Szegedi női klinika
62. Edinka <center>Kép</center> 2005.04.21 17 hetes Viktória 3700g 50cm 39+3 - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
63. Zsisske <center>Kép</center> 2005.04.21 17 hetes Roland 3790g 57cm 39+3 - István Kh.
64. Connie <center>Kép</center> 2005.04.22 17 hetes Ákos 3750g 56cm 39+5 - István Kh.
65. Psandi <center>Kép</center> 2005.04.23 17 hetes Levente 3500g 56cm 40+2 Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
66. Babjag <center>Kép</center> 2005.04.25 17 hetes Andor Gábor 4150g 59cm 39+5 - HIETE
67. Franyo <center>Kép</center> 2005.04.26 16 hetes Dániel Vilmos 3250g 52cm 39+6 Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
68. Asszony <center>Kép</center> 2005.04.27 16 hetes Gergő 4100g 59cm 39+2 - Kútvölgyi Kh.
69. Zsuba31 <center>Kép</center> 2005.04.27 16 hetes Balázs, László 3950g 54cm 41+0 Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
70. Hüpi <center>Kép</center> 2005.04.27 16 hetes Ádám 3450g 54cm ??? - MÁV Kh.
71. Emma <center>Kép</center> 2005.04.28 16 hetes Balázs 3800g 56cm 39+4 - SOTE II.
72. Gabii <center>Kép</center> 2005.05.01 16 hetes Nolan 3836g 55cm 41+3 - Gold Coast Australia
73. Panka <center>Kép</center> 2005.05.03 15 hetes Molli Anna 3500g 51cm 39+3 Benjámin 2003.03.09. Miskolc Megyei Kh.
74. Ildibaba <center>Kép</center> 2005.05.03 15 hetes Attila 3550g 59cm 38+6 - Kútvölgyi Kh.
75. Pfranciska <center>Kép</center> 2005.05.05 15 hetes Benedek 3800g 56cm 40+4 - Kaposi Mór Kh.
76. Neszi <center>Kép</center> 2005.05.06 15 hetes Laura 2900g 52cm 40+5 Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
77. Nagia <center>Kép</center> 2005.05.06 15 hetes Bence 3100g 51cm 40+3 - Veszprém
78. Akiren <center>Kép</center> 2005.05.07 15 hetes Gréta 3050g 54cm 38+2 - Péterfy Sándor Kh.
79. Norkini <center>Kép</center> 2005.05.09 15 hetes Panna Réka 2950g 52cm 38+5 Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
80. <a href="http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=betécske-users"> Betécske <center>Kép</center> 2005.05.10 14 hetes Bálint 3350g 56cm 39+2 Bulcsú 2001.12.25. Megyei Kh. Eger
81. Speedy <center>Kép</center> 2005.05.11 14 hetes Elizabeth Cathrine 3570g 50cm 41+0 - Brüsszel
82. Timurr <center>Kép</center> 2005.05.13 14 hetes Maja 2600g 49cm 40+5 - Kaposi Mór Kh.
83. Juszti <center>Kép</center> 2005.05.18 13 hetes Boldizsár 4200g 58cm 39+6 - Kistarcsai Kh.
84. Patri <center>Kép</center> 2005.05.18 13 hetes Benedek 4730g 56cm ??? Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
85. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=jégvirág-users]Jégvirág[/url] <center>Kép</center> 2005.05.20 13 hetes Gréta 3530g 56cm 39+3 - Szegedi II-es kh.
86. [url=http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=Másikeszter-users]Másikeszter[/url] <center>Kép</center> 2005.05.27 12 hetes Roland ??? ??? - ???
87. Berkiadri <center>Kép</center> 2005.08.07 02 hetes Martin 3180g 54cm ??? - István Kh.
</a></pre>

Angéla
angéla

Connie!
Szabad a babákat ülésbe felhúzni! Anno, mikor csípőszűrésen voltunk, minden testrészét megvizsgálta az ortopédus szakorvos, ennek keretében ülésbe is felhúzta. Luca nevetett közben annyira tetszett neki. Mondta a doki, hogy mivel ennyire tetszik neki a művelet, naponta többször is csináljuk vele. (még két hónapos se volt akkor)
Hú, a tetszik egy t v tt?

marq
Kép
Kép
marqueza

Akit érdekel életem első próbálkozása... (segítség nélkül csináltam) Kép

oldalamKép

Angéla
angéla

Sziasztok!
Én is néha úgy érzem, hogy csak írogatok, és írogatok. De amikor majd konkrét kérdésem lesz, akkor majd biztosan sok segítséget fogtok adni.RemélemKép
Angéla
Én április 30.-ára voltam kiirva, és 27.-én megszületett az Ádám. Akkor 39 hétre és 4 napra született? Vagy ezt, hogy kell számolni?

Szülesem történetét még én sem írtam le, de ezt a hiányosságomat nemsokára bepótolom.Ígérem.

Ma hoztuk el a fényképeket a fotóstól. Rengeteg jó kép lett. Ki is fogok egyet nagyíttatni, és az ajtaja mellé kiakasztom.

Ma voltunk egy volt kolleganőmnél látogatóba, és ott össze-vissza csókolgatták őt.Kép
Most már értem, hogy miért kell őket naponta fürdetni. Hogy lemossuk a sok nyált!!!KépKépKép
Üdv Szilvi
hüpi

Angéla
Én megnéztem a képeidet és nagyon jók.És nagyon ügyi vagy, hogy ilyet is tudsz szerkeszteni.
Milyen abban a dézsában fürdetni? Nekem olyan furcsa. Bocs a hasonlatért, de amikor én kicsi voltam, és vidéken voltunk a nagyszülőknél, és még nem volt vezetékes víz, és a vizet is a sparherten melegítették, na akkor kellett nekünk kicsiknek ilyesmi lavórban fürödni. És számomra akkor megrázó élmény volt! UTÁLTAM!
hüpi

Hüpi,
Én vödörnek hívom. Nem bántam meg, hogy kád helyett ezt vettük meg. Nagyon szereti. Újszülött kora óta ebben fürdik, és vigyorog benne Kép.

Igen, 39+4. Jól írtad.

Angéla
angéla

Íme az én Ádámom.Kép
hüpi

lemaradt.
De ki lesz az Éva?
No és a paradicsom?

Mára eldugultam. Jó éjt.
hüpi

Angéla,
Jópofa az oldalad.Kép Megint elámultam, hogy milyen picik voltak a fiúk-lányok újszülöttnek.Kép

Hüpi,
Ádám naggyon komoly ezen a képen.Kép

Delfinke,
Marcikának gratulálunk!

Manókám belázasodott estére.Kép Fürcsi után vagy 15 percet küzdöttünk, csak a harmadik kúp maradt bent.Kép Sztem pocakja is fájhatott,mert amikor apja hasra fordította fürdetéskor, onnantól kezdve üvöltött. Már majdnem vele bőgtem én is.

De legalább volt fodrásznál a család, felújították a melíremet is, és elhatároztam, hogy megint megnövesztem a hajam, ha nem isolyan hosszúra, mint volt.

Marq.,
Hát, kicsit én is húzogattam fel korábban is, ha láttam, hogy épp kedve lenne hozzá. De nem tartottam meg ülő helyzetben, hagytam visszadőlni. Ma egész nap tornázott, úgy feldobta, hogy reggel tudott egyedül is ülni, aztán jókat borult jobbra-balra meg előre.Kép
Az a baj, hogy mindenki mást mond (ebben is), hogy lehet, nem lehet, és ha nem akkor mikortól igen.KépKép

KépKép
connie

Angéla
Valér komolyan így áll és meg is tartja magát?Nem semmi erős babó!Lassan futhatsz utánaKépCsak a kádban csinálja vagy máshol is próbálkozik?
Ja!És szuper az oldal,nagy gratulaKép

Vezso
jó,hogy írtad ezt az ültetés dolgot,én már többször összevesztem a férjemmel,mert ő állandóan ültetni akarja(Vince is láthatólag ezt szeretné),de én mindig kárpálok vele,hogy ne erőltesse,majd ha már magától csinálja,mert eddig úgy tudtam,így helyes.Ezek szerint nem lesz semmi baja,ha néha üldögél egy kicsit? De talpra állítani nem nagyon szabad ugye?Azt is állandóan erőlteti a férjem,de én rosszul vagyok tőle,félek,nehogy vmi baja legyen a gyerek gerincének,pedig attól a pár perctől biztos nem lesz semmi baja,de ilyen paramami vagyok.
Még azt akartam kérdezni,h Budakalászon abban a turiban voltatok,ami vmi gyártelepen vagy vmi ilyesmin van,és a turkálós üzletek tulajai is ide járnak,mert annyira szuper és olcsó cuccok vannak?Én voltam egy ilyen helyen Budakalászon egyszer,vmi sorompós udvarra emlékszem és iszonyú,vígjátékba illő tülekedésre emlékszem(aki végül megszerezte a legjobb cuccokat,tuti,hogy ült márKép--Aranyoskám után szabadon)Csak érdekelne,h az -e,mert akkor lehet h én is elzarándokolok vmikor oda.Nem tudod szombaton is nyitva vannak?

Skinga
Ne vedd a szívedre,ha nem válaszolunk mindig-egyébként nekem se szoktak mindig reagálni,de szerintem ez érthető is,én is hiába olvastam vissza a 2 napi termést,örülök,ha egy-két dologra tudok reagálni.Szóval írj csak nyugodtan.És Hüpinek igaza van,ha kérdésed van,mindig válaszolnak a lányok és ez olyan jó!!!!Kép

Angéla
Most nézem a táblázatot,hogy beraktad Vince képét!de rendi vagy!Teljesen meghatódtam.Pont azon gondolkodtam,hogy megkérdezem már Tőled,hogy lehetne képet varázsolni a nevünk mellé.Gondolatolvasó vagy,tényleg köszi!

Nekem lenne kérdésem is hozzátok,nem tudom volt -e mostanában téma,ha igen,akkor írjátok meg kb mikor és visszakeresek.Mivel Vince nemsokára 6 hónapos lesz ,lassan eljön az ideje,h a tejcin kívül mást is egyen.Ti mikor kezdtek el mást is adni az anyatejen kívül?És mivel kezditek?És hogyan?Vagy Ti még nem elmélkedtek ilyeneken? Én már kóstoltattam Vincivel barackot többször is,nagyon szereti,de étkezést nem váltottunk még ki vele.Mindenhol azt olvasom,ha a gyerek már kinézi a szádból a falatot,eljött az idő.Vinci már régóta nézi,mit eszünk,cuppog is hozzá mostanában és a nyelvét dugdossa kifele,de 6-7 hónapos koráig nem szívesen kezdeném el elválasztani.Végülis az érdekelne,h Ti hogy tervezitek az átállást a szilárd ételekre.(Az érzelmi része nálam is hasonló,mint itt többeknek,sajnos nem emlékszem ki írta,talán Vezso?,de én is kicsit furán érzem magam,h nemsokára már más is meg fogja tudni etetni és véget fog érni egy korszak,ami csak a kettőnké volt...
Na megyek,nem zsibbasztalak Titeket tovább.
Jó éjt mindenkinek!
Virág
villes

Sziasztok Kép
Angela hihetetlen hogy mennyire hasonlit rad a fiad, ahogy elneztem a kepeket egybol megneztem a fiamrol is hihetetlen milyen gyorsan nonekKép
Connie mi baja Akosnak? Csipet barati pacsikat kuld ezerrel, bar o sincs a helyzet magaslatanm, az egyik foga "elejet" erzem az inyeben ezert ma kereken 3 orat sirt delutan.
Ildi sok gratula a MArcinak es neki is pacsizik Csipet a sok kinzas vegett, meg persze amugy isKép
Kata nekem a derekam fajdult meg a kenguruzastol, nem tudom kiknek csinaljah de nekem szinte a terdemig log pedig elegg drabalbebi vagyok es ahogy hatradolok a automatice estere kikeszul a hatam nekem isKép
Ultetes olyan ez mint a hogyan altassauk a ygereket kb, de sztem amelyik tartja mar a fejet rendesen erdemes megprobalni neha felhuzni, a dokik is igy vizsgaljak, ma csinaltam en is epp este elsore en huztam fel masodjara mar szinte o magat, ill a jobbbik poen amikor az oldalan fekve gondolja azt hogy o most ulni fogKép
Az allo ulo babaknak gartula mamainknak hat nem is tom szinten gratula vagy "reszvetem" ?Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok! Jó reggelt! Napsugarasat!

Addig mondom a napsugaras reggelt, amíg nem lesz! Sok lesz már ebből az esőből...Hány ember házát teszi most tönkre...Viszont pl Portugáliában, ahol már az ország nagy része lángol, nincs eső. Portugália szívembe van zárva, Rozi ott "készült" és mint portugál import hoztuk haza Kép

Tegnap írtam, pl Angélának is és nem tudtam elküldeni... Olyan dühös voltam.

Angéla
Köszönjük a táblázatot! Kép És rögtön megnéztem a honlapodat, ügyes vagy, hogy tudsz egyedül ilyet csinálni. Kép Én is szeretnék!! Már azóta, hogy a Conniét láttam. Lesz is, de nem egyedül készítem el, lesz benne recept, meg képek a munkáimról, pl selyemfestés, hímzés meg ilyesmi.
És azt a vödröt én is kérdezni szerettem volna, hogy azt eleve ilyen fürdetésre van? És hogy áll benne a fiad! Nem semmi. Bár, emlékszem, hogy Veronika 9 hónaposan tudott egyedül állni, és a járókában körbe-körbe ment, kapaszkodva.
folyt köv, mert alszik még az aprónép, tudok írni
Vezso
vezso

Szia VaktyúkKép

Milyen volt a Balcsin? Erről nem írtál. Tényleg jön Csipetke foga?

Connie
Sajnálom a tegnapot Kép A kúpot néha jobban megszenvedik, mint az oltást magát. És ha még pocakfájással is kombinálva van a dolog...
Rozi is tegnap este nagyon nehezen aludt el, még fél11-kor is fenn volt, ezért is nem írtam aztán újra az elszállt üzenetemet. Mindenesetre pusszikát küldünk Ákoska pocijára és egy másikat a homlokára KépKépKépKép
Mi lesz a keresztelős menetrend? Hol lesz?
Senki nem reagált a talis felvetésedre, ha szept-ben lenne, akkor lehet kérni, hogy az 5-vel kezdődő héttől legyen? 1-én sulikezdés, 2-4-ig esküvőn leszünk. Ja, esküvő, végül is kölcsönzőből lesz a koszorúslány-ruha a lányoknak, így döntött a menyasszony, el is van már intézve. Úgyhogy, nem megyek a Násfába.
Folyt köv
Vezso
vezso

Szia Virág! Kép

De jó, hogy itt vagy megint! Kép
A felültetéssel kapcsolatban, ahogy lesz időm ma délelőtt, kiírom a dolgokat ide, mert vettem a sulis cuccokkal olyan könyvet, amiben nagyon jól le van írva ilyesmi.(mozgás / kéz / fejkoordináció stb)
Az elválasztás érzelmi részéről én írtam, mert megviselt az előző gyerekeknél, lehet, hogy mást nem annyira, nem tudom. Érzelmes emberke vagyok, sírok a filmeken, de szép zenén is, és szívemre tudom venni a dolgokat. Ha az alapján adnám az ételt, hogy kinézi-e a számból, akkor tegnap pl gombapörköltet kellett volna adni Rozinak Kép Már régóta kinézi a szánkból az ételt, és most már, ha evéskor ölünkben ül, bele is nyúl a tányérunkba. Nyúl a kanálért is. A köv 3 hétben napi egyszer meg fogom próbálni az őszibarackot vagy almát, de csak kóstolás szintjén, és utána ki is fogom váltani az egyik szopit kekszes gyümölccsel, meg sütőtökpürével. Mostanában állítom össze, hogy miket szeretnék neki adni maj szépen fokozatosan, innen-onnan összeszedve az infot, és fel is tenném ide Nektek, konkrét receptekkel, ha kéritek, jó?
És , ha lehet kérni, akkor, akinek bevált vmi szilárd étel, esetleg, amit ő készített, akkor elmondja? És az is érdekelne, hogy a bébiételek közül melyik vált be (márkára) illetve, hogy melyik ételfajta. Nem szeretnék nagyon adni gyári bébiételt, de ha elmegyünk itthonról hosszabb időre, mégiscsak az a jó. Szóval ez egy körkérdés volna, különösen, akinek idősebb a babája, pl, nézem a táblázatban, Babus, Ditke, Angéla, akik mostanában írtak. Köszi, sztem ez lassan sokunknál aktuális lesz! Meg ha a felültetéssel, felállítással van véleményetek, azt is megírnátok?
Villes, a turival kapcsolatban mulattam, azon amit írtál, mert régen tényleg ilyen volt, olyan lökdösődős, de már rég nem ilyen. Nem ott elöl van, hanem a sorompón átmész, és hátul középen, ki van írva. A rendszer az, hogy az asztalon lévők 1800 / kg, és van darabra 900-ért is. Nem sok a ruha az asztalokon, meg sok a műszálas is, de ami van az ált nem hibás, és ki van mosva (nem büdi). Márkás holmik vannak, a múltkor Versace póló is volt 300 ft-ért. 1 db. Mivel mi a közelben lakunk, a városba menet be szoktunk kukkantani, kocsival be szabad hajtani. Most a Veronikának vettünk egy Street One vadiúj farmert, Zsófinak egy szép sötétkék szoknyát (van neki, de ez csatos, és nagyon szép), nekem egy szép ingszerű blúzt (mexx) és még egy hálóinget, amit szétvágtam már foltmunkához, mert szép apró rózsák vannak rajta. Néha nem találunk semmit, de most pl csak a farmerért érdemes volt bemenni. Van egy másik turis rész is, ahol függöny, más anyagok vannak, nagyon jó árban. Ott is ki lehet fogni jó dolgokat. Ja, és nem nagyon szokott lenni sok vásárló, néha, csak egyedül mi.
Vezso
vezso

Jó reggelt!

Ákost hajnalban rajtaütésszerűen megszoptattam, azóta alszik. Elfoglalja az egész nagyágyat.Kép Láza lement szerencsére.Kép

Vaktyúk,
4. hós oltás volt tegnap reggel.Kép Csipetnek köszönjük a pacsikat, és mi is küldünk neki, a foga "örömére".

Villes,
Én kb. ehhez fogom tartani magam a hozzátápinál:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato_hathonaputan2. Az elején még nem kell étkezést kiváltani vele.
(Zárójelben: Tegnap olvasgattam egy kölcsön 1989-es babakönyvet, abban kb. 9 hós korra már el kellett választani a babát, és nyomatták neki a tehéntejet ezerrel.)

Vezso,
Nekem jó 5.-i héten a tali, és lehet nálunk.

Rozit ezek szerint csempésztétek?Kép

Keresztelő 10-től lesz, vasárnap, és utána lesz egy 17 fős ebéd. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy mégse rendelünk kaját, csak hidegtálat, meleget főzünk, mert a család felének rossz a gyomra (vagy szoptat), és nem ehet akármit. Vagyis két hónap szervezés után pont ott tartunk, amit én már az elején is mondtam, hogy süssünk húst krumplival.Kép Anyuéknál lesz egyébként Debrecenben, mert nagyszülők, keresztszülők ott laknak, így egyszerűbb (és olcsóbb, mert nem kell szállás).
A kertésznaci befejezésétől kb. egy órányira vagyok, remélem ennyit engedélyez ma nekem Ákos.Kép

KépKép
connie

Vezso,
Az nagyon jó lenne, ha ezt az ültetős infót feltennéd.
Ákossal én nyalattam meg eddig őszibarackot meg almát, olyan "blöe, ez a savanyú meg milyen íz?" képpel nézett rám utána.KépViszont tegnap odaültek mellém az apjával, amíg ettem, és nagyon viccesnek találta Ákos az egész műveletet, azon különösen jókat röhögött, hogy bettetem a kaját a számba és eltűnt.

KépKép
connie

Dorka
A gyermekeid mellé még babmegőrzést is bevállalnál? Kép Nem semmi, és tényleg gyönyörűek a kicsik szemei. Sajnálom, hogy nincs pozitív változás a többit illetően, de szorítok, hogy legyen Sztem a köv tali helyét már Connie "lenyúlta", jönnél?

Másikeszter
A "jó baba" kérdésen kívűl azt nem szeretem, amikor rátérnek a "Hányszor kel fel éjjel" kérdésre, mert amikor mondom, hányszor, jön a fejtágítós szöveg, pedig tudom mit miért teszek, pláne a 3-ik gyereknél. A "jó baba" kérdésre mindig azt mondom, hogy édes-aranyos és mindenki imádja, és kész.
A fürdetéssel kapcsolatban, az együtt fürdés vált be nekünk, a többieket már beoltottam evvel. Kép A nagykádban babaúszást csinálunk neki, mi is benne ülünk a vízben vele (előtte megfürdünk külön). A nagy vizet hihetetlen mennyire élvezik a gyerekek, Rozi , ha meglátja, hogy fürdés lesz, már majd kiugrik a kezemből és olyan édesen nevet hozzá, beszél, szinte mondja, hogy jaj de jó...Kép Már amikor teljesen levetkőztetem este, már akkor tudja, hogy fürdés-úszás jön..Kép Tele rakjuk neki a vizet piros pöttyös labdával, kacsával, meg egyéb vizes játékkal és megfoja őket, illetve két napja csapkodja a vizet, nagyon tetszik neki. Javaslom, próbáljátok ki, mi két hós kortól így fürdetjük.

Hüpi
Igen, tudom miért az a ruha volt az Ibolyán, de mégsem tetszett. Hát, nem az én ízlésem volt, a minták túl nagyok lettek (a rendező is ezt mondta, egyébként). Dehát ez annyira szubjektív. Képzeld, lesz ebből a számból most videoklip is a köv hetekben.
Egyszer beszégettünk itt arról, hogy ki miért ezt a nicket választotta (jó kis sztori volt némelyik Kép), Te miért Hüpi vagy?

Kata
Oltás? Megvolt, és hogy vészelte Panni?
Hátfájás Kép (De azért nem vágták ki?)

Dalmi
Lencsikének tényleg szép kis ruhácskája van! Képzeld én is ráadtam a Rozira egy szép kékfestő ruhát valamelyik nap, ajándékba kaptuk, és a baba nyálától kék lett minden! Fogott a ruha, de annyira, hogy érintésre is kékek lettünk, jó mi? Pedig olyan csini volt benne. Lencsikének látom majdnem napra annyi idős, mint Rozi, akkor született, amikor mi a kórházból hazajöttünk. Te is szoptatsz még? Bocsánat, ha írtad, próbáltam visszaolvasni, csak felugrálok néha innen.

Delfinke
Hogy van Marcika foga? Oltás Kép, szorítok előre a péntekhez.

Skinga
A hátfájással kapcsolatban, értelek, nekem is olyan nehéz néha kivenni a gyerkőcöt az áygból, de amióta csinálok pár nyújtást reggelente és próbálok mást nappal nem cipelni, azóta kicsit jobb. De voltak napok, amikor algopirint kellett bevennem, annyira fájt a hátam. Írj még Bazsiról, meg magadról is, mivel foglalkozol?

Vezso
vezso

Connie
Látom írtál közben, de most reggeliztetek, aztán írok majd.
Ja, csempésztük a Rozit Kép

Dorka
Nem babmegőrzés, babamegőrzés (hihi)

Vezso
vezso

Sziasztok!

Marcika ráérzett a forgásra,tök ügyi!Mellesleg szerintem Csipet tanította meg rá; biztos megirigyelte! Vissza még nem tud fordulni, úgyhogy jön a kiabálás minden fordulás után! Kép

Vezso!
Kenegetem az ínyét, attól lenyugszik!Kép Kép Lehet hogy rászokott a zselé ízére és függő lett! Kép

Ildi

delfinke

Angéla!

Szuper a honlap, ügyes vagy! Kép

Ildi

delfinke

Sziasztok!

Vezso!
Mi lehetett Rozival az este?
Lencsi is tízig fenn vircsaftolt, aztán meg nagyon sírt. Õ hason alszik, és folyton húzta fel az egyik lábát, megfordult, hanyatt meg nem tud aludni. Ha hasra raktam, kezdődött előről. Már második éjszaka küzdünk így. Nagyon sajnálom. Fogalmam nics, mi lehet a baja. Lehet, hogy neki is a fogacskája indult útnak, d semmi nem látszik belőle. Persze attól még kínozhatja. Nappal meg békésen szunyókál. Nemtom, mit csináljak.
dalmi

No, Vezso, most meg én olvastam vissza későn.
Igen, szoptatok még. Gondoltam arra is, hogy talán attól fáj a pocakja. De hát semmi olyat nem ettem, amit eddig nem bírt volna. Meg már 5 hónapos.
Szép lehetett Rozi Tetőtől talpig kékben!Kép

Dalmi
dalmi

Keresgéltem mozgásfejlődéses cikkeket a neten, amíg még Ákos aludt:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=218
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=3424
http://www.origo.hu/print/noilapozo/szuloknek/20021113ababa.html
http://www.origo.hu/print/noilapozo/szuloknek/20010802jarni.html

Dalmi, Vezso,
Nem tudom, mi volt tegnap meg tegnapelőtt, de Ákos is későn aludt el. Nem is szopival, hanem apja énekelgetett neki. Én dalolásomra nem alszik el, ami apja szerint nem csoda.Kép

KépKép
connie

Dalmi,
Lencsike büfizik rendesen? Ákosnak is mintha többte fájna mostanában a pocakja, pedig ugyanazt ezsem, amit eddig. Viszont nagyon nehéz újabban büfiztetni, lehet, hogy attól szelesebb?

KépKép
connie

Sziasztok!
Persze, hogy jönnék a következő találkzóra, ha nem ütközik az ovis beszoktatással. Aztán a következő meg tényleg lehetne nálunk.

A babamegőrzés pedig már nem igen gond, ha Bálint és Kristóf oviban van.
Puszi, Dorka
dorka

sziasztok,

mielőtt visszaolvasnék és reagálnék gyorsan küldök egy kis vidítótKép A babaneten találtam, Györesz hozzászólása, biztos nem bánja, ha másokkal is megosztom. A listát lehet kiegészíteni! Egyébként hétvégén a párommal sztereóban Da Vinci kódot olvastunk, nagyon jó volt!
Ime a vidító, én betegre röhögtem magamKép:
Az első 3 hónap szülés után:
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon,amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
-van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, mégsincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap
- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
-eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot,
mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futóvadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokózólapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nemlétező maszatot.
wester2004

Sziasztok!

Vezsó: Szegeden napsugaras volt a reggel, sőt még mindig süt a nap. Kép
Recept dolog jó ötlet, én kérném, hogy tedd fel Kép

Angéla: Hatalmas nagy pocakod volt Kép És tök jók az uh-s képek, a fiad pedig gyönyörű Kép És köszi a táblázatot!

Delfinke: Marcikának gratula, Gréti nagyon büszke, hogy ilyen ügyes lovagja van Kép Sokszor puszilja!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dorka,
Az ovodai beszoktatás mikor lesz?
Azért is gondoltam, hogy legyen nálunk, mert minket se iskolakezdés, se óvodakezdés nem érint.Kép

KépKép
connie

wester ez jóóó Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?