Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Nálunk a XVI. ker-ben kéthetente van elõadás minden félérõl.Itt kaptam ezt a kis listát is.Biztosan segítségetekre lesz.
Gyógyszertárból beszerezhetõ, babaápoláshoz szükséges készítmények:- 1 tubus Ung.Infantum (popsikenõcs)
- Steril napraforgó olaj (fürdetés elõtt a
hajlatok ápolásához)
-Babahintõpor (fürdetés után a hajlatok
púderezéséhez)
-70%-os alkohol (köldökcsonk ápolásához)
-Hexachlorophenes hintõpor (köldökcsonk
ápolásához)
-Babaszappan
-1 csomag steril vatta
-1 csomag kamilla tea
-1 db lázmérõ
-1 doboz lázcsillapító kúp újszülöttek
részére
-Fürdetõkenõcs
-1 csomag Lactoherb tea (tejelválasztás
serkentéséhez
-3-4 doboz 10 db-os Neomagnol tabletta
(kézfertõtlenítéshez)
Az elsõ hetekben a márkás készítményeket el kell hagyni, a baba érzékeny bõre miatt. Remélem segíthettem! Szilvi
Szilvi

Sziasztok!
Beszti: köszönöm a méretet!

Barbi, szomorúan olvastam a soraidat. Sajnálom, ami veletek történt.Pihenj és kicsit próbáld lefoglalni magad mással. Gondolom ez nem lesz egyszerû, de nyugodtan sírj, ha úgy érzed. Szorítok neked, hogy minél elõbb újra a pocakosok táborába tartozz.

Én is nagyon szomorú vagyok ma. Nem ide tartozik, de úgy érzem el kell mondanom. Még nincs két hete, hogy meghalt a férjem nagyapja, ma pedig egy barátunk anyukája telefonált. Ez olyan szörnyû! Én itt várok a pocakomban az új életet, és a szeretteim pedig eltûnnek mellõlem. Tudom, hogy ez a dolgok rendje. Most is bõgök! Bocsi!
Sziasztok!
Helena
34+4
Helena

Bubu,

Még az jutott eszembe, hogy a jógán tanuljuk a végén a szülési légzéseket. Kérdezd meg a dokit, hogy lehet-e ezeket alkalmazni, vagy azt kell követni, amit a szülésznõ diktál. (Nem lenne jó) Ezt szerintem a szülésznõvel is meg kell elõre beszélni feltétlenül. Vagy szerinted vannak annyira lazák, hogy ezeket simán engedik?
Mia

ps. Lehet, hogy hamarabb át kell mennem a szombati csoportba, mert tegnap majd meghaltam utána a fáradtságtól.
mia

Barbi

Irtam emilt de itt is kivanok neked minden jot
Tudod uj ciklus uj remeny,ezt odaat jol metanultukKép

Torpi

Neked is hasonlo jokat es sok szerencset kivanok,hogy ne legyen komoly baj.

Halacska

Hat ahoz kepest,hogy a 6 nobol 3-an lettunk allapotosak az ujevre,ahoz kepest kedves volt es nem lattam rajta,hogy barmi nemteccese lenne.Szoval jol fogadta.

Sajna most is csak bekuksiztam de mindent kinyomtatok es hetvegen mindenkit elolvasok igeremKépKép

Mindenkinek nagyon szep hetveget,jo pocakosodast kivanok

Krisztinka/10/
kriszti

Mia, Bubu!

Írtam nektek a Mávos topicba!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Hirtelen leütött valami torok nyavaja. Tudom, hogy nem rég volt róla szó, de nincs energiám az archivba böngészni.
Mivel kezeljem magam? Kép

A vásárlásról annyit, hogy eddig elég kényelmes voltam, mert agyat pl. kaptam ajándékba, a szekrénykét kinéztük már, de mostanában annyira gyorsan elfáradok, hogy csak nekikezdtünk rendesen a vásárlásnak és a múlt héten vettünk kocsit. Bár ápr. 29-ig még ráérnénk szerintem.
Anyukám babonából úgysem akar semmit beengedni a lakásba, amig nem született meg az unokája! Kép Kép
Szóval majd rajzolhatom, hogy rendezzék be a babaszobát, amig a kórházban leszek. Kép

Le kell írjam nektek, mi történt velem ma.
Éppen beszálltam a metróba, már csukódott mögöttem az ajtó, amikor jött egy pacák és a tenyerével akkorát taszított a hátamon, hogy beférjen a kocsiba, hogy majdnem elhasaltam.
Hogy lehet valaki ekkora paraszt?
Lehet, hogy hátulról nem látszik a hasam, de ha nem vagyok terhes akkor lehet???!!!
Felháborító. És ahelyett, hogy képen nyomtam volna majdnem sírvafakadtam...

Megyek vissza az ágyba kúrálni magam.
Robi
Robi

Köszönöm mindenkinek az együtérzõ sorokat, bárcsak ne lenne rá szükségem... Amint lehet, újra nekiindulunk, és most már csak jó sülhet ki belõle, csak erre tudunk gondolni.
Azt hiszem már nincs könnyem, amit elsirhatnék, ezen a héten szinte folyamatosan bögtem, nem érdekelt mikor ki lát, és mit gondol. Márpedig rengeteg órát ültünk vadidegen emberek között, hála az itteni remek egészségügyi ellátásnak.
Kata, igaz, hogy 9 ciklus volt a táblázatban, de ezt egy teljes év alatt produkáltam, csak ez nem látszott a táblázatban.
Öszintén remélem, hamarosan újra pozitiv hirekkel szolgálhatok, nem tudom másképpen elképzelni a jövõnket.
Mégegyszer köszönöm a sok biztatást, igazán jól estek!!!
Ja, és ne ijedjenek meg a friss kismamák az én esetemen, hiszen ti mind rendesen eljárhattok ultrahangra az eljétöl kezdve. Nekem csak egy jutott a 12-ik héten, az is csak a sürgösségi eset miatt, de már késö volt, semmi életjelet nem tudtak kimutatni. A legközelebbi terhességemnél ütni-verni fogom az asztalt, hogy mehessek az elejétöl rendszeresen ultrahangra...
Sok puszi nektek
Barbi
Barbi

Sziasztok! Kép

Dojika!
Én egészen pontosan a 33.hét 3. napján voltam a 3Ds uh-n. Amiket fotókat láttam, abból azt tudom Neked mondani, hogy a 28.héttõl már szépen látszik a pofijuk is, egész kis ember alakjuk van, de ebben az idõben, amikor én voltam , már igazi kis dundi pofija van. Mintha már egy megszületett csecsemõt néztem volna. Olyan édes volt, és állandóan nyújtogatta a nyelvét,Kép - ha éppen nem cumizott. Már számolom a napokat, hogy végre a karomban tarthassam.

Beszti!
Ne ijedj meg azoktól a képektõl, nem hiányzik egyik babának sem a fél koponyája, csak a gép így tudja befogni. Biztos el lehet ezt szakszerûen magyarázni, én nem értek hozzá, csak azt tudom, hogy azok a fekete foltok nem azt jelzik, hogy ott nincs csont. ( Amikor apukámnak mutattuk a felvételt, õ ugyanezt kérdezte, hogy hiányzik a koponyája? )
Szóval ha csak ez tart vissza, akkor menjetek el, ettõl nem kell félni. Ha pedig meglepetést akartok Magatoknak, akkor nincs min gondolkodni.
Mi voltunk a 22. héten a Megatoysba, s a 30. hét körül próbáltam rávenni a férjemet, hogy menjünk el mégegyszer, merthogy már igazi kis emberke. Lebeszélt róla, hogy ne zaklassuk folyton a babát, úgyis nemsokára meglátom. Aztán a héten megint nem bírtam magammal és mégiscsak rávettem, és ugyan 10.000.- Ft volt, de nem bántam meg, mert valami fantasztikus élmény volt így látni a pocimban, és kép is készült róla, egy örök emlék marad.Kép
Dehát ezt mindenkinek szíve-vágya eldönteni.

Lányok, tegnap óta úgy vakarózom, hogy majd megõrülök!!!!Kép Kép Nincs valami használható ötletetek?

Mindenkinek nagyon köszönöm a babápolással kapcsolatos hozzászólásokat, hála Szilvi listájának, fel is írtam miket kell majd beszerezni!

Igaz, hogy én "még csak" holnap töltöm be a 34. hetet, de néha úgy érzem nem bírom tovább! Mi lesz még késõbb? Annyira fájnak a csontjaim, az éjszakai alvás, megfordulás, pisilés - éjjelente 5-6 x!!!! Kép - kész rémálom, és már sokáig sétálni sem bírok, mert húz a pocakom. Szerintetek normális dolog, hogy igen sokat fájdogál? Olyan érzés, mintha a szalagok, izmok nem bírnák tartani a súlyt. Pedig használok haskötõt. Mondjuk azt mondják, hogy elég nagy a pocim, - 110 cm a körfogata és a héten az uh 2,5 kg-ra becsülte a kisasszonyt. Szóval, ha így folytatom, gurulni fogok.....
Én megpróbálom megbeszélni Vele, hogy a 38. hét tájékán bújjon elõ, bár úgyis akkor jön, amikor akar.
Na, bocsi a nyavajgásért, de néha olyan jól esik panaszkodni!

Heni (33+6)
heni

Szia, Kata,

igen, 23 éves vagyok. 19 voltam, mikor az elsõ jött, és most jön a negyedik. Azt hiszem, a szülés után apáca leszek. Kép Kép Kép

Heni,
annyira együttérzek veled! (Sajnos teljes mértékben.) Olyan hosszúnak tûnik onnan az a 6 hét, de kitartás. Hidd el, hamar vége lesz. Nekem az segített a 36-37. héttõl, hogy a babára, magamra és a szülésre koncentráltam. Most olyan, mintha egy burokban volnék: mindent értek, felfogok, senki sem veszi észre rajtam, de én már nem vagyok itt lelkileg. Sokszor levetítem magamnak a szülést, amilyennek szeretném. És ez nagyon megnyugtató. Sokat segít. Ha gondolod, próbáld ki.
Hol viszket? Van valami másféle elváltozás is?

Mindenki,

tudtátok, hogy a "steril napraforgóolaj", amit a gyógyszertárban lehet kapni, közönséges étolaj? A férjem egyszer látta, amint a patikában a gyógyszerész beleönti a patikai üvegbe abból a mûanyag flakonból. Kép Azóta egy gyereknek sem veszünk "steril" olajat.

Jó hétvégét mindenkinek!

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok csajok,

Nem akrok okoskodni, de gonodltam leírom, hogy mi miket használtunk ezekbõl:
"Gyógyszertárból beszerezhetõ, babaápoláshoz szükséges készítmények:- 1 tubus Ung.Infantum (popsikenõcs)
- Steril napraforgó olaj (fürdetés elõtt a
hajlatok ápolásához)
-Babahintõpor (fürdetés után a hajlatok
púderezéséhez)
-70%-os alkohol (köldökcsonk ápolásához)
-Hexachlorophenes hintõpor (köldökcsonk
ápolásához)
-Babaszappan
-1 csomag steril vatta
-1 csomag kamilla tea
-1 db lázmérõ
-1 doboz lázcsillapító kúp újszülöttek
részére
-Fürdetõkenõcs
-1 csomag Lactoherb tea (tejelválasztás
serkentéséhez
-3-4 doboz 10 db-os Neomagnol tabletta
(kézfertõtlenítéshez)
Az elsõ hetekben a márkás készítményeket el kell hagyni, a baba érzékeny bõre miatt. Remélem segíthettem! Szilvi "

-olajat a hajlatok ápolásához, mi nem használtunk egyáltalán, mert a kórházban nem javasolták. Persze tudom, hogy van ahol igen, de nem hiányzott egyáltalán. Viszont valamilyen olaj jó ha van a babamasszáshoz, és ehhez is jó a napraforgó vagy a mandula.
-babahintõport egyáltalán nem használtunk, szintén nem ajánlották a kórházban.
-alkohol és a köldökcsonk fertõtlenítõ hintõpor tényleg kellett.
-babaszappan? Ha ott van a fürdetõkenõcs, akkor minek a szappan? Csak szárítja a baba bõrét, szerintem kif. nem jó!
-steril vatta kell
-kamilla tea szintén szárít tapasztalat szerint, érzékeny bõrû babáknak én nem ajánlanám.
-lázmérõbõl kell egy, ami csak a babáé! Életet menthet.
-láz esetén s.o.s. hívni kell a gyerekorvost vagy az ügyeletet, persze azért jó ha van otthon kúp.
-fürdetõkenõcs a család favoritja mióta a fiunk megszületett! Receptre olcsóbb! Ha felhígitod vízzel, illatanyag nélküli Dove tusfürdõt kapsz! (csak viccelek)
De tényleg a legjobb hidratáló.
-Lactoherb tea. Jó ánizs ízû, de lehet benne hinni. Nekem több doboz elfogyott az elsõ idõkben.
-Neomagnol tabletta. Szerintem, ha nem nyúlkálsz nagyon fertõzõ dolgokhoz, akkor a jó gyakori, hagyományos kézmosás is megteszi.
-popsikenõcsbõl több féle van. Én megkérdeztem a gyógyszertárban, hogy melyiket dícsérik legjobban az anyukák, és tényleg az a keverék jött be a legjobban. De minden kenõcsnél jobb, pelenkakiütés ellen, a SZOPTATÁS. Az anyatejes babák nem ismerik a kiütéseket!

Na, ennyi, remélem valakinek hasznos lesz.
A gyerekorvosunk még annyit tett hozzá, hogy ha már leesett a köldökcsonk, a megmaradt alkoholból lehet készíteni tojáslikõrt. Hajrá!
Mia
mia

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy belekontárkodom ebbe a topicba, de hátha tudok segíteni.
Azt hiszem, még nem írta senki, hogy a szülés elõtt az orvossal érdemes megbeszélni a varratokat is. Én szerencsére felszívódó varratot kaptam, de volt olyan szobatársam, aki nem tudta, hogy ha szól, akkor kap ilyet, és õ rendeset kapott. Hát, nem szerettem volna a helyében lenni. Én így szerencsére már az elejétõl kezdve ülve tudtam szoptatni.
A másik, hogy tapasztalataim szerint a receptre felírt dolgok (popsikenõcs, fürdetõkrém stb.) sokkal olcsóbbak, mint anélkül. Pl. 1 popsikenõcs recept nélkül 500 Ft felett van, míg recepttel 2 db nem kerül 100 Ft-ba. Szóval szerintem érdemes mindenbõl egyet venni, és aztán felíratni az orvossal.
Remélem, segítettem.
Sziasztok és nagyon kellemes babavárást mindenkinek!

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok,

Barbi - nagyon szomorú, ami veletek történt! Nem tudom mással kiegészíteni, amit az elõttem írók elmondtak. Pihenj, erõsödj meg, és hajrá!

Lora
Lora

Sziasztok !

Szükségetek van még egy terhes kismamára ? Schlezák Mónika vagyok , hat hetes terhes és elsô gyerekünket várjuk .

Ha valaki úgy érzi az eggyel több még megfér köztünk , írjon !!!

Móni

Ui : Valaki azt is meg tudja mondani , miért nem fogadja el a gép már tegnap óta az azonosítómat ? Sajnos csak névtelenül tudok fellépni .
Névtelen

Már rájöttem , hogy milyen hibát követtem el . Végül is én nem nevezném hibának . Mindent kitöltöttem ( azonosító , jelszó , e - mail cím ) és csak az azonosítót kellett volna . Érdekes , miért van az összes ideírva . Lényegtelen , fô , hogy sikerült .

Móni
sch_moncsi

Sziasztok!

Móni!

Én kezelem itt a táblázatot. Van még üres sorszám a táblázatban! KépKépKép

Kata
Kata007

Ja az adatok amik nekem kellenek:

Tudom egy pár adatot már megadtál, de megyek végig egy soron, jó?
-nicknév
-hányadik ciklusra sikerült a baba
(Na ezzel sokan bajban vannak. Nekem 3 szor jött meg, pedig nem akartam. A 4. ciklusban már nem tehát 4.c.)
-hány hetes
-és hány napos vagy
-hol laksz
-hány éves vagy
-szülés várható idöpontja
-hányadik babád lesz ez

Kata
Kata007

-nicknév : sch_moncsi
-a ciklus még mindig nem igazán tiszta , az érdekel , hogy mennyi ideig próbálkoztunk , amíg sikerült teherbe esnem ( ez kb. 10 hónap ) vagy hányszor volt ciklusom amióta terhes vagyok ( csak az elsô alkalommal )
-hat hetes
-talán két nap ( ez nem biztos )
-Bécsben lakom
-24 éves vagyok ( egy hét múlva 25 , nem tudom melyiket akarod beírni )
-kb. október közepe
-elsô

Ha valamit nem felel meg az elvárásoknak írj !
Köszi a figyelmességedet !

Móni
sch_moncsi

Bocs helyesbítek a ciklusom a terhességem óta egyszer sem jött meg . Ha erre vonatkozó a ciklusos kérdés .

Móni
sch_moncsi

Sziasztok!

Régóta olvasgatom irígykedve a topicot, hogy mikor kerülhetek végre ide. De mostmár aztán itt a helyem! Remélem befogadtok!

Sõt, mindjárt ideírom az adataimat is, hátha van még hely a táblázatban!

-nicknév i_ancsa
-hányadik ciklusra sikerült a baba: 0 (érdekes sztori, majd leírom...)
-hány hetes :8
-és hány napos vagy :6
-hol laksz :Budapest, VII.ker
-hány éves vagy : 30
-szülés várható idöpontja :október 13
-hányadik babád lesz ez : elsõ

Elõre is köszönöm Kata007!

i_ancsa
i_ancsa

Kedves Heni!
Ha a bõröd viszket, az elég nagy probléma. Feltétlenül keresd meg vele a gondozó orvosodat! A májfunkció zavara szokta ezt okozni. Valószínûleg egy kicsit emelkedett a szérum bilirubin szint, ez okoz ugyanis a bõrön testszerte viszketést. Feltétlenül részletes májfunkciós vizsgálatot kell csinálni! Ha ez bebizonyosodik,ílyenkor feltétlenül májvédõ diétát kell csinálni szülésig, esetleg májvédõ gyógyszert is felír az orvos. Sor kerülhet emiatt a császármetszésre is (nekem volt ilyen terhesem, és meg kellett operálnom). Tehát legkésõbb hétfõn irány az orvos!
Ha akarsz nekem válaszolni, az Erazmusz topicba írj, mert ebbe a topicba csak véletlenül látogattam most el, Barbi esetét akartam elolvasni.
Üdvözlettel: Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

moncsi!

Az adatokat beírtam. Induló sorszámod: 59. Kép Ha tudod a szülés várható idõpontját, akkor majd légyszi írd meg nekem. Nem szép a piros kérdõjel a sorodban. Kép A ciklus az nálad akkor 10. c. mivel kb. 10 hónap után jött össze a baba.

ancsa!

Téged is beírtalak. Induló sorszámod: 58. Kép
A sztorid érdekel! Kép

Mindkettõtöknek boldog babavárást velünk! KépKépKép
A holnapi táblázatban már benne lesztek.
Még valami: ha a terhességgel kapcsolatban kérdeztek, vagy tanácsot adtok, akkor írjátok az aláíráskor a nevetek után, hogy hányadik hétnél jártok (úgy mint én most), hogy azonnal tudjuk, hogy milyen terhességi héthez tartozik a kérdés. Köszi!

Kata (27 hét)
Kata007

Barbi, kedves "szomszed", nagyon sajnalom, ami tortent veled KépKépKép. Annyira orultem, amikor meglattalak ebben a topicban. Ha van kedved levelezni velem kerlek, irj! noralib2000@yahoo.com Tudom, hogy nehez, nagyon nehez most, az meg plane megneheziti, hogy hiaba elsz "jo helyen" az eu. ellatas igencsak kivannivalokat hagy maga utan Kép. Szeretnek neked irni egy levelket, ha nem baj.

Please
Lella

Torpi, kivanom, hogy minden rendben legyen, tenyleg furi, hogy nem mondtak meg, mi is a gond, de az is lehet, hogy te esetleg az aggodastol "nem hallottad", nem ertetted meg az elejtett orvosi kifejezest. Tudod, a korai felismeres eletet ment! Minden rendben lesz! Kép

Menta, koszonom, mar nezem is a Nandu termekajanlojat Kép

Borim, KépKép mizujs nalatok, baranyhimlo lett a kiutesbol.. remelem azert, inkabb nem!

Dojika, hja, miutan azt hittem en kivetel vagyok -az elozonel nem voltKép- beleestem, de mar javultam, ovatosan, iny felol a fog fele mosom azt a reszt -a tobbihez azert nincs turelmemKép- es oblogetek, ugy nez ki, el fog mulni, csak eppen lassan.

Szilvi, KépKép

Robi, nekem a kedvenc nogyogyaszom (Erazmusz) javasolta a kovetkezo gyogymodot megfazasra /biza, lazas is voltam rendesen, kislanyommal egyutt/:

"A C vitaminbَl folyamatosan szedjen 500 mg-ot, sُt a kislلnyلnak is adhat ugyanennyit minden reggel. Ha fertُzés jelentkezik, akkor ennél 2-3-4x toِbbet be kell venni.C vitaminboَl nem lehetséges a tuْladagolas, mert a felesleget azonnal kipisili az ember. Terhesség alatt és fertُozéskor viszont a normal tِobbszoِrِosere emelkedik a szervezet C vitamin szükséglete."

Es nagyon jol bevalt, talan neked is hasznos lesz.

Mia, nekem is ugyanaz a tapasztalatom a Szilvi altal leirt dolgokkal kapcsolatban.

Szilvikem KépKép, nehogy felreertsd, tudjuk, hogy ezt ajanljak a kismamaknak, de a gyakorlat nem egeszen ezt tamasztja ala -legalabbis a Mia es az en tapasztalatom Kép

Orommel /orommelKép/ jelentem, mai nappal megkezdodott a reggeli hanyos korszakom, ami elorelethatolag a 6-7. honapig fog tartani /ha minden rendben megy, amit remelekKép/
Lella

Sziasztok hétvégi kismamák! Kép

Itt a mai pocakos táblázat:

<pre>
1. Blinczi 3.c 40 hét 1 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
2. Zkati 6.c. 39 hét 4 n Budapest 32 év márc. 13. 3.b.
3. Virág 0.c. 38 hét 4 n Budapest 23 év márc. 13. 4.b.
4. Zsebi 1.c. 37 hét 6 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
5. Zuzu 1.c. 37 hét 2 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
6. Forgi 1.c. 37 hét 0 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
7. Andysj 4.c. 37 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
8. Kele 0.c. 36 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
9. Kristi 4.c. 36 hét 0 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
10. Helena 27.c. 34 hét 6 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
11. Krita 6.c. 34 hét 3 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
12. Vuckó 6.c. 34 hét 3 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
13. Mummy 1.c. 34 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
14. Heni 1.c. 34 hét 1 n Budakeszi 23 év ápr. 13. 1.b.
15. szanti 2.c. 33 hét 6 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
16. Száva 4.c. 33 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
17. Katka2 2.c. 33 hét 4 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
18. bubu 1.c. 32 hét 5 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
19. Szilvi 11.c. 31 hét 2 n Budapest 28 év máj. 4. 1.b.
20. BSzilvi 2.c. 31 hét 2 n Budapest 26 év máj. 4. 1.b.
21. Mia ?? 31 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
22. Zsunya 6.c. 29 hét 4 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
23. Csilla1 1.c. 29 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
24. Dojika 1.c. 28 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
25. margaréta 6.c. 28 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
26. Mano 1.c. 28 hét 0 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
27. Vicamama 1.c. 28 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
28. Bori 1.c. 27 hét 4 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
29. Norci 5.c. 27 hét 0 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
30. Törpi 1.c. 27 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
31. Kata007 4.c. 26 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
32. Marcsi 5.c. 25 hét 6 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
33. blano ?? 25 hét 1 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
34. Any 2.c. 24 hét 6 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
35. Pucúr 4.c. 24 hét 4 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
36. Katesz 5.c. 22 hét 6 n Budapest 26 év jún. 30. 1.b.
37. Beszti 13.c. 22 hét 1 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
38. Dió 1.c. 21 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
39. Conti 3.c. 21 hét 2 n Budapest 34 év júl. 12. 2.b.
40. Ilke 5.c. 21 hét 0 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
41. Halacska 3.c 20 hét 4 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
42. Nyuszi 1.c. 18 hét 6 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
43. Malacka 1.c. 17 hét 3 n Budapest 36 év aug. 8. 2.b.
44. Forti 3.c. 17 hét 3 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
45. Djeszter 4.c. 16 hét 6 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
46. zsani 1.c. 16 hét 0 n Budapest 28 év aug. 15. 1.b.
47. Petra 5.c. 16 hét 3 n Budapest 27 év aug. 20. 1.b.
48. iddi 14.c 14 hét 5 n Budapest 36 év aug. 28. 2.b.
49. Nóra 2.c. 14 hét 4 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
50. Zsóka 18.c. 13 hét 5 n Budapest 24 év szept. 3. 1.b.
51. lomis 1.c. 13 hét 4 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Nyusza 3.c. 11 hét 5 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Gyöngyöske 3.c 11 hét 4 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
54. ParaZita 2.c. 11 hét 2 n Budapest 30 év szept. 21. 1.b.
55. Lella 13.c. 11 hét 0 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
56. Kriszti 17.c 10 hét 6 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
57. bolegajudit 1.c. 8 hét 5 n Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
58. i_ancsa 0.c. 9 hét 0 n Budapest 30 év okt. 13. 1.b.
59. sch_moncsi 10.c. 6 hét 3 n Bécs 25 év ?? 1.b.
</pre>

és vasárnap lévén, akikrõl nem tudunk semmit:

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja Megjegyz.
Betti Eger 25 év 2002. jan. 01.
Erika Erdély 27 év 2002. jan. 17.
Chris-Klári Budapest 36 év 2002. jan. 20. megszült
Moncsi Budapest 27 év 2002. jan. 24.
Kustyi Gyõr 30 év 2002. jan. 28.
TKriszta Budapest ?? 2002. jan. 28.
Klári Pécs 28 év 2002. jan. 29. megszült
Zsú Budaörs 28 év 2002. febr. 02. megszült
Beatrix Budapest 36 év 2002. febr. 14.
</pre>

Kata
Kata007

Kata, szia-szia Kép

Bocsi a fenti furi kriksz-krakszokert, elfelejtettem hogy ekezetes betuket nem viszi at a gepem rendesen Kép
Lella

Kata, szia-szia Kép

Bocsi a fenti furi kriksz-krakszokert, elfelejtettem hogy ekezetes betuket nem viszi at a gepem rendesen Kép
Lella

Lella, mail ment.

Lányok, azt szeretném kérdezni, hogy jelent-e valamit, ha szúrkál, nyilal a combom? Az ágyákomból indul, és a combom közepéig szalad. Kimegy az összes erõ a lábamból. Persze rövid ideig tart, és tegnap délután kezdõdött. Le is feküdtem. Gondolom a poci szúrkálás ilyenkor jót jelent, helyezkedik a kisbogár.

Köszike
Lora (6.hét)
Lora

Lányok!

Mit szólnátok egy ilyen táblázathoz??????????
Nincs benne a ciklus (ami szerintem nemi is olyan fontos, ha már itt a baba a pociban), viszont benne van, hogy ki hol szül. Ez viszont jól jön azoknak akik egy helyen szülnek.

<pre>
[size=-1]Ssz.[/size] [size=-1]Nicknév[/size] [size=-1]Terhességi idõ[/size] [size=-1]Életkor/gyermek[/size] [size=-1]Lakhely[/size] [size=-1]Szülés v.i.[/size] [size=-1]Szülés terv. helye[/size]
31. Kata007 26 hét 6 nap 35 év / 3. gy. Miskolc jún. 3. Miskolc Megyei K.
</pre>
Kata007

Szia Kata!
Szerintem a terved jobb, mert így még megtudhatjuk egymásról azt is, hogy hol fogunk szülni.Mindent tudsz már rólam Szilvirõl a 19. helyrõl és akkor kiegészíteném, a HIETE-n fogok szülni,Dancsó János dokinál. Remélem terved elfogadjuk mindannyian.
Üdv: Szilvi
Szilvi

Menta, megneztem, akkor most melyik a jobb a megkotos vagy a karikas kendo, neked melyik van. Ja, es te milyen sulycsoportba tartozol, tudod, arra gondoltam, az is befolyasolhatja a baba kenyelmet...
Es a babazsak is milyen szupi!

De az a szoptatos ruha nem gyozott meg, azt irjak, nincs rajta sem zippzar, sem egyeb, akkor meg hogyan zarodik, csak fedheti egymast a ketto anyag....hmm... aztan ha netan elore kell hajolnom, akkor kibuggyan a cicike... hmmm... nezze mar meg valaki, hatha okosabb lesz nalam... www.babastart.hu
Lella

Ajaj, akkor en bajban leszek... mert ha itt, akkor ittKép ha meg sikerul hazamennem, meg szinten ketseges, elvegre nem lehet telefonon felhivni a regi dokimat, hogy na 6 ev utan, itt vagyok, s jonnek szulni, HA... ennyi ha-val... de ha otthon, akkor Jahn Ferenc /Pal.... elfelejtettemKép XX.ker.Bp
Lella

Lora!

Minnél hamarabb beszéld ezt meg az orvosoddal, nem csak jót jelenthet.

Bubu
bubu

Attila Vajk vagyok. 2002. március 2-án 8 h 25-kor születtem. 53 cm-el, 3,06 kg-al jöttem világra. Én is és anyukám - Blinczi - is jól vannak. Apukám nagyon büszke mindkettõnkre!!!
blinczi

Sziasztok!

Elõször is gratulálni szeretnék Blinczinek a csodás kicsi fiához! Sok puszi így ismeretlenül is, egyébként az mi fiunk is Attila lesz, csak úgy hogy Péter Attila. Remélem ha visszatérsz, megosztod velünk a szülésed történetét!

Kata007!

Szerintem nagyon jó ötlet a változtatás a táblázatban.
Tehát én a Sote II. sz. Nõi Klinikáján fogok szülni dr. Ács Nándornál.

Sziasztok

BSzilvi
bszilvi

Kata007

Szerintem is szupi ötlet!
Én a Margitban fogok szülni!

Ja, és szívbõl üdvözlöm a "frissen" érkezett kismamákat. Kép

Forti (17+3)

Kép
Kép
forti

Kata007!

Tuti az ötleted, természetesen támogatom!Kép

Én is kiegészítem: jelen pillanatban a 14-es versenyzõ vagyok,
szülés helye: Bp. Szent Rókus kórház, dr. Doffek

Blinczinek nagy gratula a kisbabához! Kép

Heni
(34+1)
heni

Kata007!

Én a Szent Imrében fogok szülni.

Blinczi!

Gratulálok a kisfiadhoz! Sok boldogságot!

Conti (21+2)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Blincinek gratulálok, ezzel azt hittem én lettem az elsõ a táblázatba.

Kata az ötlet jó. MÁV kórház/ Dr. Józsa Ferenc.

Teljesen összeszereltük ma a kiságyat, pelenkázót. Jóhet a fiatalúr, remélem minnél hamarabb, a türelem egyre jobban fogy, most már a hátam is elkezdett fájni.
Lehet, hogy ez már jel?!

Sziasztok

Zkati(38+4)
zkati

Blinczi!
Kép Epp csak azert ugrottam be, hogy megnezzem mi is van veled. Es tessek itt a nagy hir. Kép
Gratulalok Attila Vajk nevu kisfiadhoz! Jo egeszseget kivanok az egesz csaladnak es sok-sok tejcsit a babanak!
Majd varjuk a beszamolod, ha lesz idod. Jo babazast!!!!!!

Moncsi! Ancsa!
Legyetek udvozolve koztunk!

Kata007!
Az otlet tenyleg nagyon jo, foleg nektek, akik kozel laktok. Nem tudom az en esetemben ez mennyire szamit, de en a Trinity Med. Center/dr. Sigman-nal fogok szulni.

Jo babavarast!

Andi(37!+0)
Andysj

Elõször is hatalmas gratula Blinczinek! Kép
Sok boldogságot az egész családnak és sok-sok tejcsit ennek nagyfiúnak! KépKépKépKép

Itt a táblázat, immár velük:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Menta Helena 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
Juca2 Dávid 3400 g, 50 cm 2002.02.05 napra pontos baba
Zsuzs Réka Lili 3700 g, 55 cm 2002.02.11 ( + ) 9 nap
Tünde Attila Gergõ 3800 g, 55 cm 2002.02.16 ( - ) 1 nap
Erika2 Stella 3500 g, 55 cm 2002.02.19 ( + ) 5 nap
SJMóni Laura 3500 g, 58 cm 2002.02.25 ( + ) 11 nap
Blinczi Attila Vajk 3060 g, 53 cm 2002.03.02 ( - ) 1 nap
</pre>

Zkati!

Te vagy az aranyérmes, holtversenyben Virággal! Kép Igaz a hetek száma nem egyezik, de a kiírás napja ua. Kép

Zuzu!

Te pedig bronz! Kép Bár már régen láttalak! Kép
Csak nem???? Kép

Lányok!

Az adatokat jegyzem, de várom még holnap a dolgozó nõk véleményeit is! Kép
Viszont a doki neve nem fér ki, csak a kórházé.

Kata
Kata007

A mai adatok alapján, így nézne ki a táblázat:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Terhességi idõ[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.ideje[/size] [size=-2]Szülés terv. helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Zkati 39 h. 4 n. 32 év / 3. b. Budapest márc. 13. [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]13.[/size] Heni 34 h. 1 n. 23 év / 1. b. Budakeszi ápr. 13. [size=-2]Szent Rókus K.[/size]
[size=-2]19.[/size] BSzilvi 31 h. 2 n. 26 év / 1. b. Budapest máj. 4. [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika[/size]
[size=-2]30.[/size] Kata007 26 h. 6 n. 35 év / 3. b. Miskolc jún. 3. [size=-2]Miskolc Megyei K.[/size]
[size=-2]38.[/size] Conti 21 h. 2 n. 34 év / 2. b. Budapest júl. 12. [size=-2]Szent Imre K.[/size]
[size=-2]43.[/size] Forti 17 h. 3 n. 30 év / 1. b. Budapest aug. 9. [size=-2]Margit Kórház[/size]
</pre>

Kata
Kata007

Szia kata!
Szent István kórház, Dr. Petik Dóra

Mond csak, mi lesz velünk, akik utánad szülünk? Folytatod a táblázatot két szopizás között? Kép
Üdv.
Malacka
malacka

Szia Kata!

MÁV Kórház. Még nincs testvér.
bubu

Blinczi!

Gratulálok!KépKép
Jó babázást, és sok örömet!!!KépKép

Kata!

Mindeki irta a dokiját is, szerintem azt is beletehetnéd, ha senkit nem zavar (és belefér).
MÁV kórház, Dr. Harsányi

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Pocakosok!

Mindenek elõtt gratulálok Blinczinek és Attilának, remélem, hogy eljut Hozzátok a sok gratuláció és jó kívánság. Szopizzatok, pihenjetek és teljen sok örömötök egymásban. Hiszen erre vártatok olyan sokáig.

Heni!
Mélyen együttérzek Veled. Igaz nekem még csak esténkét fáj a pocakom, dehát mögötted járok jópár héttel. Komolyan néha a kezemben tartom a sózsákot és lakását. Azért lehet, hogy még javulni fog a helyzet. Mindenesetre, ha netán még keményedne is, akkor pihenj többet.
Virág!
Való igaz, nekem maga a patikus mondta, hogy az õ étolajuk olyan, mint a bolti, csak bevizsgálják. Így aztán nekünk a pelenkázón egy üveg Floriol virított, többek meghökkenésére.
Mia!
A babaszerek terén eltérõ a tapasztalatunk. Mi olajoztunk, eleinte, amíg le nem "vedlett" a baba (az egész testén végigment a hámlás) mindenhol, aztán csak a hajlatokat. Hintõport duci babánknál nyáron használtunk az öszefekvõ területeken (álla alatt, hónalja, egyéb izületek), enélkül virítottak rajta a melegkiütések. A kamilla kiváló gyulladt szem, piros kukibõr, egyéb gyulladások kezelésére. A Lactoherbet én a szptatás végéig ittam, jó volt a baba és az én hasfájásom ellen is, azonkívül folyadék. Kezet én sem fertõtlenítettem, elég a sok szappanos kézmosás, de a neomagnol jó másra is pl. ha kell Kép az orrszívó fertõtlenítésére. Azzal vitába szállnék, hogy az anyatejes baba nem ismeri a kiütést. Az elsõ babánál tényleg így volt. A második 7 hónapos koráig nem kapott méh teát sem, mégis a legkülönbözõbb kiütéseket produkálta, különösen az elsõ hat hétben. A végbélnyílásánál még ki is sebesedett, tehettem rá akármit, pelusozhattam bármivel.
Van még egy hasznos szer. Patikában kapható krém. Valami olyasmi, hogy Unguentum contra rhagades Mamillae. Kisebesedett mellre való, és hihetetlenül gyorsan eltünteti a sebeket, csak szopi elõtt le kell mosni. A nõvérem éjszakára a Garmastant szokta használni, mert fél, hogy félálomban megfeledkezik errõl. Egyébként ez a krém a baba kisebesedett popsijára is kiváló.

Móni, Ancsa! Üdv közöttünk. Kérdezettek bármit, mi majd mondunk okosakat. Jó pocakosodát!

Lella!
Köszi kérdésedet:no himlõ. De már ott is pöttyöket látok, ahol nincs. Titokban reménykedem, hogy valamelyik fiú csak elkapja. Egyrészt ilyen kicsiként könnyebben átvészelik, másrészt két hét igazolt pihi nekem. Azért elég komisz dolog, hogy Te ilyen sokáig "tudsz" hányni Kép. Hátha most rövidebbel megúszod. Én még a félidõig is sokalltam. Nem segít semmi? (Gyömbér, jégkocka stb.) Barátnõm, azért odaírhatnád a végén, hogy hány hetes terhes vagy, mert így minden héten lapozhatok, hohy most hol is tartasz pontosan Kép
Zkati!
Irígyellek. Te már a végn jársz. Van akinek a hátfájás az elsõ jel. Többen írták, hogy nekik a szülés alatt is ez volt a legerõsebb. Már nem kell sokat várnod.
Kata007!
Jó ötlet a táblázat megújítása, újabb információ forrás. Én a 28. helyen Mosonmagyaróváron fogok/szeretnék szülni. A festésetek hogy áll? Mikor mész dokihoz? Minden rendben a méhszáj körül?
Ennyi mondanivalóm akadt. Reggelente alig várom, hogy olvashassalak Titeket.
Bori(27+6)
Bori

Barbi!

Ha még olvasol minket, most láttam, hogy a Nevek topicból is kijelentkeztél. Gondolom nagyon nehéz most neked. Én csak elkezdtem vérezni az elsõ terhességemnél, de még a gondolat is fájt. Nagyon sajnálom, de ne add fel. Ha kicsit helyrejöttél, keress csak tovább valami szép nevet a jövendõ gyermekednek.
Bori
Bori

Hahó!
Széles jókedvem van. Most tudtam meg, hogy a héten nincs oktatás. Nem kell órát tartsak, csak a jövõ héten és megspóroltam egy felkészülést is. Kép Kép Kép És a nap is ragyogóan süt.
Bori

Sziasztok!

Blinczi Kép Gratulálok a fiadhoz, sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Kata - én a Schöpf-Mérei Kórházba készülök. Orvos: Dr. Dulka Tibor.
MOst ha jól láttam a 24. vagyok, de azthiszem 1 nappal többet írtál nekem... ma van a 28+4. nap

Képzeljétek tegnap moziban voltunk. Szegény Máté Manó a hangosabb jeleneteket nehezen viselte, két pulóverrel a hasamon is. Ketten négy kézzel simogattuk szegénykét, hogy nyugodjon meg... Azthiszem befejeztema mozizást egy idöre...

Heni, Bori - estére nekem is fáj a pocakom alja... néha menni sincs kedvem... gondolom a súly a bünös a dologban... és gondolom ez már csak roosszabb lesz a szülésig...

Üdv. Dojika 28+4.
Dojika

Sziasztok!

A táblázaton még dolgozom, hogy kiférjen a doki neve is.

Dojika!

Mit nem írtam jól?
Ha ma vagy 28+4, akkor tegnap nem 28+3 voltál????????????????

Kata
Kata007

Sziasztok!

Kata007,
szerintem is jó ötlet a táblázat ilyen módosítása. Légy szives hozzám beírni: Szt. János kórház, Dr. Zeke József.

Ritkán írok, mert (kop-kop-kop) semmi gondom, de folyamatosan olvaslak benneteket, drukkolok és picit irigylem is a már babázókat Kép

Képzeljétek, tegnap megkaptam az én Emberemtõl amit névnapomra kértem: egy kismamanadrágot Kép Hát irtó fura volt, mondhatom.... de csudajó Kép Kép
iddiko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?