Andi,
gondolok Rád, hogy rendben lezongorázd a 7végi bulit. Milyen kaját készítesz?
Kérdezted a fogakat: Eszternek másfél éves koráig mindössze 8 foga volt kinn (elöl), most elkezdett ezerrel fogzani. Olyan szinten, hogy egyszerre 6 (!) foga jön: 4 rágó és 2 szemfog. és tegna kitapogattam alul is 2 fogat - egyenlőre duzzadt íny alatt.
Szerencsés, hogy nincs semmi tünete -leszámítva,h ogy éjjel párszor felébred és a mi ágyunkban köt ki. És szopizik többet ilyenkor, nappal viszont már csak reggel és este. Bár este úgy veszem észre, hogy már csak hobbiból. Keveset és tényleg csak az "íze végett
".
Bogának mennyi foga van kinn?
Szerintem ne aggódj, ha mégis így van, beszélj a gyerekorvossal. A kutacsa egyébként zárt már?
Alvás: mint írtam, Eszter is elég mozgalmasan alszik éjjel, sokszor felébred, felsír, de ezek szerintem csak a rossz álmok miatt vannak, vagy a fogak... nem tudom. Azt olvastam, hogy mi is felébredünk éjjel (alapjáraton
), csak nem emlékszünk rá. De nálunk is elég rosszak az éjszakák.Szeretnék végre aludni egyhuzamban 3 órahosszát. Eszter 10 hós koráig teljesen átaludta az éjjeleket, aztán kezdődtek a különböző fejlődési szakaszok és ezzel együtt a nyugtalan éjszakák is.
Bori,
szoptatsz még?! De jó! Épp azon rinyáltam, hogy már egy csomóan csonthülyének néznke, hogy szoptatom a 20 hónapos gyerekemet. Úgy néznek rám, mintha legalábbis arzénnel etetném
. Mennyiszer?
Samponnal kapcsolatban osztom panu véleményét, szerintem kérd ki szakember véleményét. Én nem mosnám erős samponnal. Mitől van ez egyénként?
panu,
kaja: jó téma, néha mi is küzdünk. Nagyon szeszélyes Eszter ezen a téren.
Virslit most adtam először Neki és nagyon csipázta
. Szereti még a házikolbászt (háziszalámit), tepertőt (bár most a boltit nem ette meg).
Reggelire azt kap, amit mi is eszünk: vajaskenyér, lekvár, szalámi, kolbász, sajt - ezt tegnapelőtt kért, addig kiköpte, most tolja ezerrel
. Olyan teát főzök, amiben nics feketetea (Gárdonyi-vörösáfony, ill. egyéb gyümölcsteái), ízesítés előtt veszünk ki Neki 1 pohárral és ezt issza. Ja, persze mindig koccintani kell
. Szereti még a sült kolozsvári szalonnát, a sült szalonnát - nem a húsos részét.
Nem jut eszembe más. Zöldségeket nem eszik sajnos, pedig már próbáltuk adni. Bízom benne, hogy jövőre változni fog.
Ebédre is azt eszik, amit főzök. Imádja a leveseket (bár ezen a héten ezt cáfolom, mert nem nagyon evett), a főtt tésztát - persze natúran, a HALAT - ezért teljesen odavan -, a brassóit. Mondjuk mindent megeszik, amit főzök. A főzelék csak a játszóbölcsiben megy, itthon a tökfőzeléket próbáltam (ill. tejfölös tök), de nem kellett Neki. Bár főzeléket egyáltalán nem szoktam főzni, én sem szeretem. A levesbe rengeteg zöldséget főzök bele, így megeszi, úgyhogy efelől nincs aggodalmam.
Édesség: a múltkor kapott egy rokontól Kinder tejszeletet és benyomta egy az egyben. Csak néztem, mert még nem adtunk édességet.
Fagyizni szokott, 1 gombócot kap, nagyon ügyesen elnyalja
.
Gyümölcs: az őszibarackot szerette, aztán 2 hétig nem, most megeszik monden nap egyet. Banán is jöhet, alma óvatosan, a körtét ki nem állja. Azokat a gyümölcsöket eszi meg, amikkel tavaly hozzátápláltam.
JA, ami még nagyon imádott: a főtt kuorica (kukucija - így mondja).
Ha eszembe jut valami még, leírom.
Én kezdettől fogva adom Eszternek azokat a kjaákat, amiket mi is eszünk. Legjobb étvágya este van (sajnos?).
Kicsit eldicsekszem: több, mint 48 órája nem hordunk pelenkát és szól mindig, ha pisilnie kell. Tegnap már csak bilibe pisilt (eddig a vécébe, 2 naőja viszont csak a bilibe), tegnap pedig a vécébe ment a kaksi. Voltunk autóval is, akkor is szólt (azért néha rákérdezek), hoyg pisilnie kell, megálltunk, pisilt és mentünk tovább. Nagyon büszke vagyok rá, remélem még bírja 4 napig és edzi magát. Úgy tudom 6 teljes ilyen nap kell (amikor nem pelenkába, hanem a megfelelő helyre megy a cucc) ahhoz, hogy szobatisztának nyilvánítsuk a babót. Éjjel sem adunk rá pelust. Ez volt a 2. éjszaka így és nem volt pisi
.
tEgnap azt mondta nekem: gyeje anyuci oda be és fogta kezem.
Kedden rám nézett és azt mondta: szejetjek.
Hihetetlen, hogy egy hét alatt mit művel ez a lány, egyik ámulatból a másikba esem
.
Megyek, összedobok egy gyors kaját. Apa megkérdezte, hogy regényt írok?
.
Kriszti