Szia Boncsi!
Képzeld ma az Eszter anyuéknál mondogatta, hogy "bilit, bilit". Rohanok hozzá, de már messziről "szaglott" a csajszi. Este meg a Peti fürdés előtt még pisilt a wc-be, leányzom ezt látván felkiáltott, hogy "pisijök". Nosza rápakoltam a szűkítőre, még papírt is kért a kezébe, de mégsem volt neki olyan jó móka, mert kb. 10 másodperc után márt sírt, hogy "ejég vot".
A Petinek néha szólok, hogy lefekvés előtt próbáljunk pisilni, de többnyire v. fürdés előtt wc/bili, v. a fürdővíztől búcsuzunk és laza pisivel
. A kakit még halasztjuk, egyik barátnőmnél is hasonló helyzet volt, az ő kislánya sem akart bilibe/wc-be kakilni, és addig tartogatta, míg székrekedéses nem lett. Aztán rábízta a leányzóra a dolgot, és azóta minden rendben. Persze tudom, hogy nekem sem kell vele foglalkoznom, csak már 4 éves lesz, és már "elvárható" lenne.
Más: megvan a jogsim!!!
(Csak kár, hogy kocsink egy darabig mégsem lesz, de így jobb lesz metrózni
)
Szia Enikő!
Az én fiam a mutogatós túlélő módszert választotta, 2,5 évesen kezdett el beszélni (egy hónapot még adtam volna neki a korai fejlesztőhöz, és egyik napról a másikra elkezdett szép kerek mondatokat alkotni). A szobatisztaság volt a másik nagy parám, ő csak idén nyáron lett szobatiszta (3,5 évesen), és ez is érdekes volt, mert megtudtam, hogy az ovinkban nem gond, hogy ha még nem megbízhatóan szobatiszta, és másnap közölte a manó, hogy most már bugyit kér. Ami viszont nagyon jó volt, hogy teljesen megbízhatóan szobatiszta lett, egy-két napig paráztam, hogy most kérdezgessem v. szól, bipisil v. nem. Egyszer sem szólt, csak ha kellett ment a bilihez, és elintézte a dolgot. (Egyszer véletlenül belekakilt, azóta sem.)Most pedig már ott tartunk, hogy egyedül megy ki a fürdőbe, eldönti, hogy wc v. bili, utána egyedül kezet mos, az én dolgom, csak annyi, hogy lehúzzam/kiöntsem a pisit. A kaki meg az éjszaki még vár ránk. (Ja és ő is üvöltött, amikor rá akartam ültetni a bilire. Ha pedig bugyit húztam rá, akkor abba ment pisi, kaki. Ezt is csak egy-két napig csináltam, mert ennek így tényleg semmi értelme, csak az idegeimet cincálta.)
Egyébként a lányom most kezd bilizgetni, néha bele, sokszor mellé v. bárhova az egész lakásban. Nemrég én is hasonlóan jártam, a konyhában főztem és hallom, hogy leveszi magáról a pelust, kis idő múlva kijön, hogy fúúú. Nálunk is a - szerencsére nem fehér,hanem drapp - szőnyeg volt az "áldozat", bili meg röhög a szőnyeg másik felén. De ha a bili ott van a szobában (akár bele pisil, akár nem), a "szobatisztaságra szoktatás" rád eső részét kipipálhatod, a többit majd ő eldönti
.
Sziasztok,
Kriszta