Új privát üzeneted érkezett!

Szia, Zsoka,

nekem mind a négy gyerekemet 2 héttel kisebbnek ítélték meg az UH alapján, és ez ugyanúgy lehetetlen volt, mint nálad. Ne is törõdj vele, annyi idõs, amennyi, akkor jön világra, amikor akar. Mi az orvosommal már csak nevetünk rajta. Õ megkérdezi, hány hetes is a baba, én mondom, meg azt is, hogy "maga szerint úgyis kettõvel kevesebb", és akkor egyetértünk. Ne kell túl komolyan venni, bár azért a 10. és 12. hét között van különbség. Beszéld meg a dokiddal, de addig se idegeskedj! Remélem, semmi baj.

Kedves Heni,

én is jártam hasolóképpen, és szerintem mindenki. És nagyon bosszantóak tudnak lenni. Gondolj arra, hogy a fiatalságodat, a szépségedet és az örömödet irigylik.

Kata,

mi az a táblázat, amirõl tegnap írtál? Azt már tudom, mi kell hozzá, de azt, hogy mire jó, még nem. (Ma járok elõször ezen a topicon. Elárulod? Kép
Köszi:

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Andi!
Elhiszem, hogy aggódsz, ez természetes. Erre azt tudom neked mondani, hogy csak arra szabad gondolni, hogy minden rendben lesz. Az indexen az egyik kismama a 34. hét elején szült meg. 2150 g-al és 46 cm-el. A baba 24 órát lesz inkubátorban ha minden rendben. Hát Te már ezen bõven túl vagy. Kép

Dojika!

Ok, akkor irigykedek egy kicsit! Kép Bár semmiért nem adnám oda az én Dórimat. Kép Lányban már különben is van tapasztalatom. Azt sem tudnám, hogy kell egy fiút megfürdetni. Kép

Virág!

Hát nehéz kérdést tettél fel. Kép Mire jó? Látjuk, hogy ki hol jár, látjuk hányan is vagyunk aktívak ebben a topicban.

Lányok! Tud valaki más magyarázatot, hogy mire jó a táblázatunk???????????????

Kata 26+3
Kata007

Bori, hadd oleljelek meg KépKépKép
/es megyek Sensodyne fogkremet venni/Kép

Kata, teged is KépKép

Milyen erdekes, en is szimpla kisparnas vagyok altalaban es hasonfekvo, most meg mar a legelejetol jott pluszban egy nagyparna, es HATON FEKSZEM! Nagyon erdekes, gondolom, a hatonfekves abbamarad majd, ahogy no a baba, a lanykammal is a 3.harmadban ugy ereztem, nem kapok levegot, ha a hatamon fekszem. 3. harmadosok, ti is raktok kisparnat a ket labatok koze, amikor a bal oldalatokon alszotok az Andi altal leirt modon. Emlekszem, en ekkor mar rendesen "kiparnaztam magam" Kép, es igy jol tudtam aludni.

Zsoka, az Andi leirta mindazt, amire en is gondoltam, ketsegbeesett soraidat olvasva. Nem lesz semmi baj, meglatod, pihenj, beszelgess a pocoddal, kuldj neki sok-sok 'szeretet-ingert' Kép

Menta, nana, hogy mindenkinek a sajat vere a legszebb, csak neha nem merjuk ilyen hangosan elmondani a hozza nem ertok elott.... meg jo, hogy ebben a topicban mindenki bennfentes es hozzaerto, ugyhogy dicserd csak a pici lanyt, mi majd veled egyutt dicserjuk, es orulunk neki KépKép, tenyleg, tudod, hogy en is azon gondolkodom, hogy leszek kepes mindegyik gyermekemet majd "egyforman" nagyon szeretni, hiszen a kislanyomat olyan de olyan nagyon szeretem.... lehet ehhez meg hozzatenni, van-e meg hely - micsoda furi gondolatok, mi Kép Megmondanad, mi a neve annak a kendonek, amit annyira dicsersz? Te hol vetted?

Dojika, eljenek a Csabak Kép Hat, hogy meglegyen a matematikai egyensuly, nalunk is elkelne egy "teknosbekas", hiszen egy fiu es ketto lany vagyunk Kép

Koszonom a tanacsaitokat, fogdokihoz sajna nem tudtam elmenni -itt egy kicsit nehezkes-, viszont igyekeztem ugy mosni-foleg a gyulladt teruleteknel- , hogy az iny felol finoman kefelgettem a fogak fele, amit egyebkent is igy kellene, dehat kinek van ehhez turelme majd 30 fog eseten....Kép... es oblogettem is sokszor, hat most egy kicsit jobb lett, mar nem erzem ugy, hogy ki akar esni az osszes fogam...Kép... csak egy kicsit faj.

Jajj, draga Bori KépKép, ha latnal eloben, tudod, a 167 cm-emhez kepem eleve majd 70 kg tarsulKép.... akkor tutira egyetertenel am velem a sajat kiloimmal kapcsolatban, hogy nekem igazan betenne plusz 20.... peldaul jarhatnek sajat auton dolgozni, mert a mh-em mikrobuszaba mar nem fernek egy ulesen elKép.... /de persze hogy mindenkinek egyeni a sulygyarapodasaKép, ez igy van jol/ Es nem vagy tulerzekeny, de igazad van! Tenyleg sokkal tobb KépKépKép KépKépKépKépKépKép jelet kellene hasznalnom KépKépKépKépKép Mellesleg ugyis KépKépKépKép vagyok, hogy beszelgethetek veletek, inkabb veletek, akik tenyleg hasonlo modon elitek at /meg a terhesseget, mint en, ugyanis itt inkabb egy kicsit takarni, szegyellni kell a varandossagot ?!?! Ki erti ezt, en nagyon buszke vagyok ra, hogy hamarosan oriasi hordocskava valtozom Kép, es igenis meg jobban kinyomom a pocomat, ha latom, hogy kozeledik valaki, mert elvarom a dicseretet Kép

Na, nekem is szomenesem volt ma.... de jo kis betegseg Kép
Lella

Sziasztok! Kép

Menta!

Írnál pár szót arról a bizonyos kendõrõl?
Miért jó, mennyibe kerül?

Lányok!

Nagyon érdekes dolgokat tudtam meg a
szoptatásról! Baba.lap.hu szoptatás címszó alatt
szoptatós füzet

Heni!Kép

Csak annyit mondok neked, hogy az undok emberek
véleményével ne foglalkozz!
A plussz kilókat majd szülés után játszva leadjuk!!!
Kép

Katesz
22+3
katesz

Szep Jo ReggeltKép
Sajna csak gyorsan olvasni tudtalak titeket irni nem volt idomKép

Pucur

Nagyon edes a kis Dori,elarulom,hogy ha lanyunk lesz o is Dori lesz de en ezt mar 2 eve tudomKépSajna a szabasminta nem nalam van meg hanem a szomszednal viszont ot nem zaklathatom folyton erteKépNe hari,amint meglesz kuldomKépKép

Zsoka
Egesz biztosan az orvosi es a te szamitasaid kozti kulonbsegbol adodik a 2 het,amig rendben lattak mindent az UH-n addig ne izgulj.Kepzeld nekem egyik gyereknel sem volt ciklusom,folyton valtoztatgattak a kiirasi idopontot.Ne izgulj

Foginy:Termeszetes velejaroja /sajnos/a terhessegnek.Az en fogorvosom eskuszik arra,hogy erosen kell sikalni azzal felpezsdul a verellatasa az inynek,azaz hamarabb elmulik a gyulladas.

Hatonfekves:Na ezaz amihez nem tudok hozza szolni sosem tudtam haton aludniKép

Szija LellaKépKépKép

Szules:Ti csak az utolso hetekben beszelitek meg az orvosotokkal ha erzestelenitest szeretnetek!?Mert en mar most meg akartam vele beszelni-gondoltam inkabb most deruljon ki ha nem hajlando-bar nem hinnem.

Kepzeljetek a fonokom mar meg kerdezte a kolleganomtol,hogy terhes vagyok-e.Ugyhogy megyek es beszelk vele!
mar tobbeneszre vettek rajatmKépKép

puszi Krisztinka
kriszti

Bubu,

A www.babapont.hu és a www.szules.lap.hu megad egy minta szülési tervet. Persze szerintem nem szabad ilyesmit a doki orra alá dugni, de érdemes elolvasni elõtte, hogy támpontokat adjon a beszélgetéshez. Ja, és ami a legfontosabb, ne a szülésnél derüljön ki, hogy valamit elfelejtettél megbeszélni.
A helyszínen úgyis újra kérni kell majd mindent, mert gondolom a doki nem jegyzi meg, de jó ha akkor már csak frissít a memóriáján, és nem ott kezd el érvelni dolgok ellen ill. mellett.
Nagyon kiváncsi vagyok, hogy miket mond majd, mert én sem beszéltem még vele ilyesmirõl csak kb. Légyszi írj meg mindent, akár magánban is!
nyszilvia@hotmail.com
Mia
mia

Sziasztok!

Kata - hogy hogy kell egy fiút megfürdetni? Hát próbáld ki a párodon Kép Kép

Lella - hát akkor hajrá Kép Meg ne álljatok egy teknösbékásig, hogy meglegyen az egyensúly Kép

Fekvés- na ez az én nagy gondom Kép Hason képtelenség, háton nem túl jól, az oldalamon meg nem bírom sokáig, mert a súly annyira nyomja néha a csipöm, hogy felébredek rá hogy fáj...
Lassan aszthiszem ülve fogok aludni...

Dojika 28.h.
Dojika

Dojika!

Azt már próbáltam, de valahogy mindig más lett a vége és nem fürdés! Kép Fene tudja miért... KépKépKép
A hormonjaimnak még így babásan sem tudok parancsolni. Kép

Úgy döntöttem, hogy ha mégis Balázs lesz, akkor majd fürdeti a papája. Kép

Kata
Kata007

Heni!
Ezért a 10.000.-ért képet is kaptál vagy csak videot?
A video hány perces kb?

Zsoka!
Ne aggódjál a baba mérete miatt nekem sem egyezett meg a
két dátum /vérzés és amit az UH kiírt a baba mérete alapján/
Most voltam a 16. héten UH-on és most már teljesen utolérte
magát cm-ben és súlyban is megegyezik amit a könyvben írnak
a 16. hétrõl. Szóval mégis az én számításom volt jó. Az elején én is aggódtam, hogy miért nõ ilyen lassan aztán behozta. Neked is remélem minden rendben lesz.

Dojika!
Gratulálok a kisfiadhoz!

Kata!
Jól vagy? Mikor kell menned megint az orvoshoz?

Tegnap is éreztem a babuci mozgolódását. Lehet, hogy ez
már tényleg az?

Én is nagyon rosszul alszom éjszakánként. Mikor hazamegyek
a munkából annyira fáradt vagyok, hogy már fél kilenckor
el is alszom, a baj csak az, hogy hajnalban felébredek és nagyon nehezen tudok visszaaludni.

Petra /16+0/
Petra

Csilla1!

Köszi a választ a Mammutos UH-val kapcsolatban!
Beszámolsz majd a keddi élményedrõl?

Heni!
Köszi az infót neked is, irigykedek, hogy ti tudtatok pofis képet csináltatni, látni! Azt hiszem, én is minél elõbb elmegyek, nem bírok magammal!
A kilóid ócsárlóival ne is törõdj, a rosszindulat beszél ilyenkor az emberekbõl. Sokszor tõlem sem azt kérdezik, hogy én és a gyerek jól vagyunk-e, hanem hogy mennyit híztam. Akinek rosszindulatot érzek ki eme kérdésnél, annak lelkiismeret-furdalás nélkül letagadok 1-2 kilót, hadd fõljön a saját levében!

Mindenki!
Tegnap azt mondták nekem a munkaügyön, hogy ha a szülés várható idõpontja elõtt 28 napon belül megyek el betegállományba, akkor már egybõl TES-re írnak ki, és így nem a szüléstõl indul. Hát én ezt most hallom elõször, eddig senki mástól nem hallottam ilyet, pedig én úgy terveztem, hogy kiveszem a tavalyi maradék szabimat, aztán táppénzre megyek a szülésig, ami azért jó, mert így az elsõ 15 táppénznapra 80% fizu jár, és a szülés napjától pedig indulhat a 168 nap TES-em. Most akkor bilibe lóg a kezem? Másfél hét, és már 28 napon belül leszek! (Ha most mennék el táppénzre, akkor állítólag lehet azt, hogy csak a szülés napjától indítsák el a TES-t, de az egésznek nem értem a logikáját.) Lehet, hogy nagyon zagyva voltam?

Anett
34+1
Anett

Szijjasztok!

A múlt heti vagy az e heti Meglepetésben minden nagyon szépen össze van szedve a THGYÁS-sal GYED-del stb. kapcsolatban. Bocs most rohannom kell!
Halacska 20+1
Halacska

Mia!
Köszi, majd írok, de csak jövõ kedden megyünk.

Andi!

Köszi a tanácsokat.

Lányok!

Azon kívül, amit a Mia írt találtam még régebben én is egy szüléstervezõt és most így összenézve a kettõt van olyan, ami csak az egyikben van. Én már fel is készültem. Kiszelektáltam egy csomó mindent, ami felesleges. Húha! ha látná a doki a így is milyen hosszú a lista...
Ja nem tudom a másik honnan való, de ha bárkinek kell szívesen elküldöm.

Heni!

Ne is foglalkozz a súlyosan hülye megjegyzésekkel. Van aki az irígységét nem tudja véka alá rejteni. Nekem meg pont azt mondják milyen kicsi a pocakom vagy legalább egy hónappal kisebb terhesnek vélnek,/ pedig híztam rendesen/ hát azt se túl szívderítõ hallgatni, én meg csak vonok egyet a vállamon. Az a fontos, hogy te jól érezd magad és a párodnak meg biztosan nagyon tetszik ahogy kerekedsz. Különben meg, télen érthetõ, ha jobban jönnek a kilók, utána meg majd kevésbé, vagy könnyebben mennek.

Bubu
bubu

Petra!

Tegnap voltam nála, és azt mondta semmi gond. Bár nem vizsgált meg, csak a pocimat, mert azt mondta, hogy nem nyúlkál feleslegesen bennem. Mivel nyitva van a méhszáj, bármit felvihet, ne kísértsük az ördögöt, nem lesz semmi baj. Viszont írt fel antibiotikumot, hogy nehogy bármi fertõzés feljusson a babához. Cedaxot írt. 5 kapszula 2200,- Ft. Kép Ez van...

Lányok, mondjátok már meg, hogy egy kívülálló miért rögtön azt kérdezi, hogy fiú lesz vagy lány és, hogy mennyit hízott a kismama???? Kép
Nekem ez a kettõ abszolút nem számít, csak az, hogy egészséges-e a babám! Én ha találkozok egy kismamával az az elsõ kérdésem, hogy jól vagytok? A babával minden rendben?

Kata 27.hét
Kata007

Sziasztok Kismamak,

Dio,

En egeszen egyszeruen szamolom, hogy hany honapos vagyok. Aprilis 19-re vagyok kiirva, tehat december 19-cel toltottem be az 5. honapot es most februar 19-cel pedig mar a 7. honapot es most a 8.-at taposom... Kép

Ma dolgozom utoljara es holnaptol pedig mar csak keszulodni kell Pocaklako fogadasara. Be kell valljam, hogy nem banom, hogy nem kell dolgozni. Rettentoen szetszort es feledekeny vagyok es mar teljesen alkalmatlan vagyok a munkara. Egyre inkabb befele fordulok...
Ami rossz a nem dolgozasban, hogy otthonrol nincs rendes internet eleres. Bar mobilon keresztul fel tudom hivni a cegem szerveret es azon keresztul ki tudok menni az internetre, de borzaszto lassu, ezert valoszinuleg nem foglak tudni olvasni Benneteket.

Szeretnem megkoszonni az otleteket, a tippeket, a kedves szavakat es a 'tarsasagot', nelkuletek biztos, hogy nehezebb lett volna.

Szeretnek azert maradni a hires tablazatban (mar elokelo 17. helyen allok) es lehet, hogy nem fogok tudni internetezni, de a parom megigerte, hogy ertesit Benneteket, ha megvan a baba es ha lesz idom, akkor megirom a szules sztorit is es majd a parom elkuldi Nektek.

Egyebkent azert dolgozunk az internet eleresen, de talan csak 5% esely van ra...

Ilke, Bubu,
Sajnalom, hogy nem jott ossze a kozos uszas. En tovabbra is jarok es csak ajanlani tudom... Kép

Mindenkinek tovabbi jo pocakosodast!!! Kép Kép Kép

Katka2 (33)

Katka
katka2

Katka2!

Sajnálom, hogy nem tudsz jönni többet Kép
Azért ne felejts el minket, és tényleg értesíts, ha megszületik a babátok. No meg ha mégis be tudsz kukkantani ide, az sem baj. Sõt még az sem baj, ha nem olvasol el mindent, csak adj valami életjelet magatokról.
A táblázatból természetesen nem veszlek ki, Te kis butus! Kép

Hát akkor kívánok Neked könnyû és gyors szülést, sok örömöt a babucidhoz, és sok-sok tejcsit neki! KépKép

Kata
Kata007

Sziasztok Kismamik!

Lella:nekem is be volt gyulladva az ínyem, mert csak az egyik oldalon rágtam és ott nagyon megviselte az ínyemet, azóta tudatosan figyelek a rágásra. De terhesség alatt érzékenyebb az íny.
Én a hasam, fejem, lábam alá és a hátam mögé teszek kispárnát. Gondolhatod! Így sem mindig sikerül aludni.

Dió: a 17 emelet komoly? Én a negyediken nem merek lakást venni! Bár ez vidéken biztos más, ahol sokszor a 4. emelet a csúcs.

Anett: én nem voltam 3D-s UH-n, de a Kismamának volt egy melléklete, ahol még a 35. hét körüli babák képei is voltak. Szerintem még belefér!

Bubu: én a jövõ héten megyek dokihoz, már a 36. héten leszek és biztosan beszélünk a szülésrõl. Ha belegondolok, hogy onnantól kezdve akár két hét múlva már szülhetek!Rohan az idõ... Nézegettem a régebbi hozzászólásokat, mit érdemes a kórházba vinni magunkkal, hát tanulságos! Én nem készítek szülési tervet, mert ugyis az állapotunktól függ, hogy mit csinálhatok és mit kaphatok. Pl. séta, ivás, érzéstelenítés. Nem akarom beleélni magam semmibe, hogy gyors lesz avagy 1 napig is elhúzódhat. Remélem azért a gének számítanak, az öcsémmel mi hamar megszülettünk. Ahol én szülök, ott kapunk beöntést, amit annyira nem bánok, mert inkább elviselem, mint a bébi legyen maszatos. Gátat vágnak, úgyhogy nagyon nem tudok beleszólni. Válogatni a kórházak közül sem nagyon tudok. Kicsit hagyom magam sodródni, az összes barátnõm itt szült.

Heni: egy alkatúak vagyunk, ugyanannyi súlytöbblettel, hasonló terhességi korral. Nekem meg keveslik a pocakméretet. Ne foglalkozz az ilyen véleményekkel! A lányok már engem megnyugtattak, köszi nekik!

Andi: köszi a megnyugtatást! Csak azért rémültem meg, hogy nehogy a baba pici legyen (visszamaradott), de a doki nem szólt, úgyhogy biztos semmi gond.

A szoptatós füzetet ingyen meg lehet rendelni, csak a postaköltséget kell fizetni. Akinek van bébije, leírná, hogy mekkora egy kb. 4 kg-os babának a fejkörmérete? Sapkát szeretnék varrni és nem tudom a méretet. Köszi!

Csakhogy tudjátok, ma reggel 6 óta mág 10 percet sem pihent a baba a pocakomban és egyre föjjebb rugdos, mostanában fordul lefelé? Komoly! Nagyon élvezem!

Helena
34+3
Helena

Képzeljétek!

Olvastam a Szüléskalauz címû könyvben
a Nyírõ Gyula kórházról,
(ahol szülni fogok)hogy nem alkalmaznak semmilyen
fájdalomcsillapítást!

Egy kicsit megijedtem!Kép
Igaz most azt mondom hogy ha nem muszáj
nem élnék vele, de a tudat hogy van rá lehetõség
megnyugtatna!

Az orvosommal nem beszéltem errõl, még
elég messze vagyok a szüléstõl.

Katesz
22+3
katesz

Katka!
Én is lassan veled tartok, már csak 03.07-ig jövök dolgozni és én sem nagyon tudok majd hozzászólni. Remélem otthonra sikerül vmit összehozni, és még találkozunk egy másik oldalon. Viszonylag könyû, és gyors szülést kívánok neked, és sok örömet a babucihoz. Vigyázz magatokra!

Katesz: én is megvettem a könyvet, de sokszor ellentmondás van az orvos és a betegek által leírtakban. Szerintem kérdezz rá a dokinál, hogy mit lehet és mit nem. Én is a kórhálátogatáson tudtam meg, hogy állapotfüggõ minden beavatkozás.

Üdv:
Helena
34+3
Helena

Sziasztok,

Régen írtam, persze fõleg a fránya munka miatt...Kép
Meg hát igazság szerint panaszmentes kismama lévén csak olvasgatlak Benneteket.

Kata007

Ugyanezek a meglátásaim a kérdezõkkel kapcsolatban, de az a helyzet, hogy azelõtt én is ilyeneket kérdeztem. Persze ha már átéltél egy terhességet sokkal könnyebb kérdezni...Kép vagy inkább Kép ??? A férfiak meg persze sosem fognak ilyet átélni. Még akkor sem fogják fel igazán, ha az Õ párjuk mellet "átmentek" már ilyenen. Nem ugyanaz. Az én párom se tudta hogy álljon hozzá sokszor a dolgaimhoz ( sírósság, aggodalom vérzés miatt, stb.).Aztán volt mikor bevallotta hogy utána olvasott vagy a mamája felhomályositotta. KépKépKép
Meg néha azért csak olyat kérdez az ember ,hogy fiú lesz vagy lány, vagy mi lesz a neve, mert csak udvariaskodni akar. De a részletekre nem annyira kíváncsi.Vagy nem akar zavarba hozni. Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan mondanám el az embereknek és fõleg kinek mit, ha valami baj lenne.
De persze a barátnõim, akik egyik sem szültek még mindent tudni akarnak...KépKépKép

Dió

Az a 17 emelet nagyon rosszul hangzott...

Beszti, Halacska, Dió ,Ilke

Ti mikor tervezitek hogy mentek a Mammutba elõször? Hanyadik héttõl érdemes menni? Én már olyan kiváncsi vagyok...Kép
A jövõ kedden megyek ugyan a Kútvölgyibe soros 3D UH-ra, de az fõleg méricsgélés lesz megint és én szeretnék mozizni is már...KépKép
És néha olyan aranyosan mocorog, csak még a Kispapának nem akarja meg mutatni a ficánkolást...Kép

"Idõsebb Kismamák"

Ti mikor kezdtétek a babaholmi vásárlást? Tudom, hogy kell még várnom 1-2 hónapot, de olyan nehéz :|| Csak érdekelne...
És még az Anyósomat én fogom vissza Kép...

Nyuszi
(és Kisnyuszi 18+3)
Nyuszi

Helena!

A fiam 3,7 kg-val született, 36 cm-es fejkörfogattal. (Átlagos méretei voltak.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Katka2, nagyon sajnálom, hogy nem tudunk majd beszélgetni. Az úszást én nagyon szeretném, de az elmúlt idõszakom elég zûrös volt, így örültem sokszor ha egyáltalán hazajutottam. Azért nem adom fel!Kép Megpróbálok elmenni ahogy az idõm engedi, ha látsz egy másik pocakost az usziban, akkor nyugodtan szólítsd majd le, lehet, hogy én leszekKép. Minden jót Nektek!
Katesz, megértelek, mert eleinte úgy volt, hogy én is a Nyírõben fogok szülni, de hát nem úgy alakult. Sajnos ott még nem alkalmazzák az Epidurális érzéstelenítéstKép. Kívánom, hogy olyan könnyû szülésed legyen, hogy ne is legyen rá szükségedKép.
Nyuszi, mi úgy tervezzük, hogy kb. 1 hónap múlva megyünk el. Olyan 24-25 hetesen. Én is a Mammut mellett fogok azt hiszem dönteni. Persze ha rajtam múlna akkor már most mennék. A ruhavásárlást még én sem kezdtem el, pedig néha nagyon el tudok csábulni. De az az igazság, hogy szeretnék már valami támpontot a nemét illetõen, addig nem szeretnék ész nélkül pl. bevásárolni lányruhát és a végén kiderül, hogy fiú. Azt hiszem a köv. UH-ot megvárom még, hátha ott látunk valamit, aztán sipirc a bababolt.KépKépKép

Pusz,
Ilke (20+4)

KépKép
KépKép
ilke

Katka2
Jó rákészülést a babára. Vigyázz magatokra és majd ha tudsz jelentkezz!

Nyuszi
Az a jó ha problémamentes a pocakosság. És itt annyi okosat lehet olvasni, hogy nem is nagyon tudok én sem a dokimtól kérdezni. Kép Nekünk március 4-én lesz a következö UH ezért még biztos várok egy kicsit a Mammutosra. De mindenképpen elmegyek mert nem bírom ki, hogy ne legyen egy ilyen felvételem és képem is Halacskáról meg azt is szeretném ha más is mondana egészségügyi véleményt a picinkröl. Eddig csak a saját orvosom UH-zott, aki UH specialista. Teljesen megbízok benne de tudjátok az a kisördög ott van az emberlányában!

Képzeljétek! Én tegnap láttam elöször, hogy rúgott Halacska, eddig csak éreztem. Nagyon-nagyon jó volt látni is és utána láttam, hogy hullámzik a pocim. Hát, hogy is mondjam? Szóval könnyek szöktek a szemembe! Nagyon megdicsértem érte, hogy megmutatta mit tud a kis drága Kép Kép Kép

Súlygyarapodás: szerintem az összképet kell nézni és ha te jól érezd magad - az egészség keretein belül - akkor mindenki más mehet a sóhivatalba. Kép

Krisztinka
Mit szólt a fönök?
Halacska 20+1
Halacska

Nyuszi!
En a Keson Vasarlok Klubjaba tartoztam/tartozok. A babanknak az elso ruhat az apuci vette karacsonyra, akkor 27. hetes terhes voltam, de a bevasarlast csak a 30. het utan kezdtuk. De igazabol meg be sem fejeztuk, pedig mar itt lenne az ideje, de pont ma reggel jutott eszembe, hogy mindent megvettunk, kiveve a 10 db textilpelust felejtettuk el. Kép

Katesz!
Ez eleg erdekes. Itt es ugye meg egy csomo orszagban elkepzelhetetlen lenne Epiduralis erzestelenites nelkul mukodo korhaz. Ezen jol meglepodtem. En is ugy gondolom, hogy termeszetes utjat valasztom a szulesnek, de ha mar nem birom, vagy sokaig huzodik, talan igenybe veszem. Jo tudni, hogy van, meg ha ne adj isten tortenik valami es csaszarozni kell, jobb ha az ember ebren van es azonnal lathatja a piciket. En is feltem/felek kicsit tole, tudod annyi rosszat hall az ember, de itt szinte percenkent vegzik es csak erre kulon kikepzett orvosok. Majd meglatom mi lesz. Neked remelem konnyu es gyors szulesed lesz es nem fogod hianyolni.

Lella!
En jartam a terhesseg alatt eddig ketszer is fogorvosnal. O azt ajanlotta, hogy egy pohar vizbe tegyek egy evokanal sot es azzal oblogessek egy percig. Segit megelozni es megszuntetni a gyulladast. Nem tudom mennyire jo. Szerencsere nekem nincsenek ilyen problemaim.

Kati(katka2)!
Jo pihenest kivanok! Kar hogy nem josz tobbet, de persze ertheto is. Pihenj sokat es kivancsian varjuk a fejlemenyeket.

Kata007!
Tenyleg ilyenek az emberek. En erre azt szoktam mondani, hogy egeszseges babat varok es hogy nem a suly a lenyeg, hanem hogy nagyon jol erzem magam. Erre mindig dobbent kepet vagnak, en meg mosolygok magamban.

Andi(36+4)
Andysj

Sziasztok!

Meg valami kimaradt:
Jelentkezett Barbi mostanaban, vagy csak az en figyelmemet kerulte el?
Remelem jol vannak. Tud rola valaki valamit?

Andi (36+4)
Andysj

Sziasztok!

Anett! Én is beszéltem nálunk a munkaüggyel és nekem külön azt tanácsolták, hogy nem érdeems a TGYÁS-t megkezedni a szülés lõtt menjek inkánn betegállományba. Ezt máshonnan is megerõsítették, úgyhogy szerintem nem jól tudja nálatok a munkaügyes. KépKép Remélem legalábbisKép

Kele
Kele

Hello Pocakosok,

Rendesen zajlik az életem, hivatalosan ezen a héten már nem dolgozom, de most ismét itt vagyok. Annyira szörnyû, hogy nem tudlak végigolvasni benneteket, pedig innen lassan a 38. hét elejérõl már elég sok dologban van tapasztalatom. Szóval a pihi helyett takarítás, költözés, jövés-menés van. Nem panaszképpen, de az mégis túlzás, hogy nem tudlak benneteket olvasni. Dolgozni csak néhány órára járok be, akkor pedig tényleg nincs idõm Babanetezni. Sanyarú.

Bubu,
A randomszerû beleolvasásból látom, hogy még nem egyeztettél a dokival. Szerintem Andysj leírta a legfontosabb egygezetetendõket, nem nagyon tudok hozzátenni, max annyit, hogy itt az ideje, hogy megtörténjen ez a beszélgetés.

Vizesedõk,
Múlt héten felvetettem ezt a témát, hogy MagneB6-ot ajánlott a dokim a problémára. Nem mondom, hogy tökéletesen mûködik, de tegnap pl. vissza tudtam húzni a gyûrûimet. A hiba persze biztosan az én készülékeimben van, mert az az igazság, hogy nem szedem be a napi 3-at. Különben pedig azt hiszem, hogy ha a hátralévõ 3 hétben csak ez lesz a problémám, akkor is nagyon szerencsés vagyok.

Blinczi,
Még mindig hajrá.

Nem tudom mikor lesz idõm behozni a lemaradásomat, mert nagyon termékeny a topic, lehet, hogy egyszer egy kis pihire beülök egy Internet kávézóba és ott élvezkedek.

Mammutos 3D UH-sok,
Ha valaki tud segíteni a Mammut 2-ben a 3D UH telefonszámát meg tudnátok adni, még fél óráig leszek kb. on. Nagyon örülnék ha dobnátok egy telszámot.

Remélem jövõ hét után már otthon is lesz Internetünk és akkor küldöm a szokásos rövid kis szösszeneteimet, bár ahogy most végigscrolloltam a topicon, vannak itt még rajtam kívül is bõbeszédû pocakosok. KépKépKép

Vigyázzatok magatokra,
Zuzu
36+5
Zuzu

Sziasztok Pocakosok!

Rövid leszek. Annyit szeretnék csak mondani, hogy másfél hétre eltünök, mert be kell feküdnöm a kórházba és ott sajnos nincsen internet.
Az történt ugyanis, hogy ma reggel elmentünk 3d-s ultrahangra mozizni és kiderült, hogy nem minden stimmel. Mielõtt konkrétan megkérdeznétek, hogy mi is a baj, nem tudom. A vizsgálatot végzõ doktornõ átküldött a saját orvosomhoz (kórházon belül) és hát ez lett a vége. Tíz nap kórház, infúzió, pihenés és utána ismét ellenõrzik a dolgokat. Addig is vigyázzatok magatokra. Én persze bevallom férfiasan, hogy egybõl elpityeregtem magam, ahogy láttam a doktornõ arcán, hogy nem stimmel valami. Féltem a picit és nem tudok semmit tenni érte.
Lehet, hogy kicsit össze-vissza voltam, elnézést.

Törpi
Törpi

Sziasztok lányok!
Sajnos elköszönni jöttem, kérlek Kata vegyél ki a táblázatbólKép
A vasárnapi barnás trutyim hétfõre erõs vérzésbe váltott át, igy az ügyeleten kötöttünk ki. Csekély négy órás várakozás után megvizsgáltak,és akkor már 50 % esélyt adtak a vetélésre. Másnapra ultrahangra visszarendeltek, mivel ez még az ügyeleten sincs. Az ultrahang megerösittet az elözö napi eredményt, sajnos a babánk a 8-ik hét óta nem élt,nem találtak szivhangot sem(12 hetes voltam ekkor). Mivel nem távozott magától, másnap hajnalban megcsinálták a küretet is.
Minden betü fáj, ahogy leirom, de ezek a száraz tények. Fizikailag biztosan hamarabb felgyógyulok,mint lelkileg.
Amint lehet ujra próbálkozunk,mindenki ezzel biztatott a kórházban.
Sajnálom, hogy itt kell hagyjalak benneteket, de ezt a természet intézte igy.
Sziasztok
Barbi
Barbi

Törpi,

Szurkolok Neked, hogy ne legyen semmi baj, próbálj meg nem idegeskedni.(persze tudom, könnyû azt mondani) Pihenj sokat!

Barbi,

Szomorú ami történt, nagyon ledöbbentem. Kép De ahogy Te is írtad, ezt a természet intézte így. (valahol olvastam, hogy a vetélések 80-90%-a genetikai hiba miatt a szervezet természetes reakciója.) Persze ez sovány vigasz és a tényeken mit sem változtat.Kép
Mindenesetre gyors gyógyulást kívánok Neked és koncentrálj a jövõre, minél elõbb visszavárunk!!!

Anett

Én is úgy fogom csinálni, ahogy Kele írta, szülés elõtt betegszabi illetve táppénz és egész éves szabi kivétele, szüléskor meg indul a 168 nap TGYÁS.

Na, most ezennel én is hazavonulok pihizni...
Vigyázzatok Magatokra!

Nyuszi
és Kisnyuszi 18+3
Nyuszi

Törpi!
Ne aggódj! Nagyon drukkolunk nektek és remélem tényleg nem is lesz semmi baj! Kép

Barbi!
Megrendülve olvastam, amit írtál! Szorítok, hogy hamarosan újra a pocakosok táborát bõvítsd! Pihenj és aludj sokat! Ez a kismanó bemelegítette a lakást a kistesójának! Sírj is nyugodtan mert az segít (hiába mondják, hogy nem) és majd meséld el a születendõ picidnek ezt az aranyos kismanódat is!
Várunk vissza!

Lella!
Ez a kendõ a Nandu babahordó kendõ és most is azért lóg rajtam most is benne Helena mert a hasfájóssága miatt nagyon nyûgös. És így nem szakad le a hátam, vagy a derekam. A fõoldalon alul jobb oldalt van termékajánló és ott megnézheted és meg is rendelheted. Nézd meg a babazsákot is mert nagyon szuper. A kendõ S-es méretben 4800 Ft. (ahhoz kell mérni, aki hordja, nem a babához), a zsák 6500Ft. Én nem bántam meg egyiket sem.

Most meg már szopizik is, úgyhogy megyek és teljesen rá koncentrálok.
Sziasztok!
Menta
menta

Sziasztok Pocakosok!

ZUZU!
Tudom , a fél órás intervallum letelt, de azért még hátha benézel, itt a Mammutos Uh telcsiszáma:
06/30-468-52-55 vagy 315-20-18.

Nyuszi!
Én bevallom hõsiesen, amikor még nem voltam babás, és láttam egy édes cuccot akciós áron, már akkor megvettem. A párom elõl persze dugdostam, mert kicsit furin nézett volna rám. Aztán ahogy megtudtuk, hogy hamarosan hárman leszünk, mindig amikor mentünk vásárolni ( Cora, Auchan ilyenek ) és láttam valami aranyosat, hasznosat , akciósat sosem tudtam ellenállni.Kép Így mondhatom, hogy kb. a 26-28 hétre a baba ruhatára megvolt. Örülök, hogy nem tudtam ellenállni, mert így viszonylag olcsón vettem nagyon szép ruhácskákat, és így a vége felé már se erõm, se kedvem nincs vásárolgatni. A napokat számolom, hogy mikor tarthatom a karomban!

Petra!
A 10.000.- Ft -ért kaptunk 4-5 db képet, ( úgy tudom, nincs meghatározva mennyi tartozik bele, amikor tetszett, azt kinyomtatta a doki ) és egy bõ 20 perces videófelvételt. De tényleg nagyon aranyos volt a doki, már beszóltak, hogy itt a következõ kuncsaft, de még mindig megpróbálta a kis pofiját behozni, ugyanis állandóan az arca elõtt volt a kis keze, vagy cumizta! Kép

Finishben levõ Pocisok!
A baba ellátásához ( értem itt testápolás: alkohol, kenõcsök ilyenek ) szükséges dolgokat Ti mikor veszitek meg? Fel kell ezeket iratni, vagy hogy van ez? És egyáltalán mi kell?

Nem tudom ki kérdezte, hogy a 36. héten még belefér-e a 3 D-s uh, szerintem igen. Több ilyen képet is láttam már, úgyhogy még egy utolsó pocakos kuksizás belefér.

Heni (33+5)

Na, most kiderül, sikerültek-e a mosolygós fejeim.....?????
heni

Kép
Kép
csak próbálkozom, bocsi
heni

Kata,

akkor írom, ami a táblázatba kell, bár nem lesz rá hosszú ideig szükség Kép :

Virág
a ciklusos dolgot nem értem
38 hetes és
1 napos
Budapest (részletesebben?)
23 éves
2002. március 13.
4.baba
Hol van ez a táblázat?

Dojika,
én minden éjjel sokszor felébredek arra, hogy nagyon kényelmetlen, csak mostmár azonnal fel kell kelnem pisilni is, (néha 5-6-szor is), de hason lehetetlen, háton lehetetlen, marad oldalt, és fél-egy óránként forgás. Megszokni nem annyira lehet, bele kell törõdni. Nem tart örökké.

Heni,
a leendõ gyerekorvossal irass fel minden ilyesmit. 34-36 hetesen már jó ha megvannak, bár én még nem vettem semmit...

Virág
38+1
Virág (fiore)

Barbi!

Nagyon szomorú ami veled történt. Ismerõs a történet, velem ugyanez történt tavaly 9 hetes ikerterhességgel. Mindenki bíztatott, hogy fel a fejjel, stb, de nagyon nehéz volt. 3 hónapot kihagytam, és az ezt követõ 3. hónapban sikerült újra.
Én is a pihenést ajánlom, egy hétig feküdnöd kellene.
Remélem mielõbb sikerül újra!

Kedves vásárolgató kismamák!

Sokan babonából nem vesznek semmit a terhesség alatt. Úgy terveztem írok egy listát a férjemnek, hogy amíg a kórházban leszek, õ majd mindent megvesz. De már rájöttem, hogy ez nem megy, és a fél babakelengye már a szekrényben várakozik. Nem lehet ellenállni a babacuccoknak.

Conti (20+6)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Barbi!
Lesulytott amit irtal! Kép Nem is jutok szohoz. Nagyon sajnalom! Remeljuk mielobb koztunk leszel megint.

Heni!
En mindent a baba ellatasahoz bababoltban vettem. Nalunk nem tudok gyogyszertari dolgokrol. Mindent megvehetsz polcokrol. En Johnson's termekeket vettem. A lanyomnal is anno ez valt be, soha semmi borproblemank nem volt es nagyon tetszik az illata is. Persze dragabb mint a gyogyszertari.

Virag!
Udv. a korunkben. A ciklusos dolog alatt azt lathatod, hogy kinek hanyadik ciklusra, probalkozasra jott ossze a baboca.

Zuzu!
Orulok, hogy jol vagy, mar hianyoltalak. Remeljuk mielobb lesz otthon neted es johetsz tobbet.

Ma epp azzal foglalatoskodtam, hogy kimostam a baba osszes ruhacskajat, agynemujet. Holnap mindent szepen kivasalok, majd osszekeszitem a ruhacskajait miben a korhazbol hozzuk haza. Mar csak az en csomagommal kellene vegeznem. De sokkal jobban szeretek az o szobacskajaban idozni. Kép

Andi (36+4)
Andysj

Kata,

akaratom ellenére, szóval 0. ciklus. Kép

Virág 38+2
Virág (fiore)

Sziasztok!

Katka2 - sajnálom hogy már nem jössz, de jó pihenést Neked! Gondolunk majd Rád és ha tudsz legalább üzenj, mi van Veled!
Gyors és könnyü szülést !

Lella - nem csak a fogíny, de általában a nyálkahártya mindenhol megváltozik, sérülékenyebb, érzékenyebb lesz... nekem pl. a fogínyvérzés melett (ami nem olyan drámai szerencsére), az orrom szokott vérezgetni...

Nyuszi - vásárlás az alkatfüggö Kép Én is eldöntöttem hogy márciusig nem veszünk semmit... aztán kaptam egy csomó ruhát két barátnöm gyerekeitöl örökölve, ugyhogy ruhát csak majd egyet veszünk amiben hazahozzuk... de januárban megvettük a kiságyat és a matracot, mert akciós volt ... már megvan a babakocsink is a hordozóval... szekrényke is van már... és a március ma kezdödött KépKép
Azt azért megvártam hogy megmozduljon, ennyi babona az én életemben is elfér Kép

Halacska - igen, olyan jó amikor már nemc sak érzed, hanem látod is a babamozgását Kép Mi már ott tartunk, hogy nem csak rugások vannak, hanem már feszeget is a drágám Kép

Anett - nekem a védönö és a háziorvos is azt mondta, a szülésig táppénzen legyek és a szülés napjától kezdjem meg a TGYÁS-t... állítólag jobban jön ki anyagilag, de ezt majd utólag tudom megmondani így lesz-e...

Törpi - remélem nincs nagy baj, és hamar kiengednek. A lényeg hogy pihenj... azt viszont nem értem, hogy lehet hogy nem közlik Veled mi a gond...

BArbi Kép Kép Kép
El se tudom mondani amit érzek... annyira sajnálom... ygere vissza minnél hamarabb közénk, ahogy lehetséges és rá mered szánni magad!!!!

Heni - ti hányhetesen voltatok a mamutban? Én most vagyok túl a 28.on és kb. a 30.ra tervezem...

Virág - köszi a "megnyugtatást" Kép Próbálom megszokni... le kell kopogjam most két éjjelt végig aludtam, igaz olyan fáradt is voltam, hogy már fél kilenckor aludtam este Kép

Üdv
Dojika 28+1
Dojika

{red}Barbi
Nagyon sajnálom, igazán együttérzek veled!KépKép

{red}Nyuszi!

Babaruhavásárlás:
Tudom, hogy sokan babonából nem vásárolnak a 6. hónapig. Én már réges-régen elkezdtem, mert annyira szerettük volna a babát, és nem akart jönni, hogy megnyugtatott, hogy teszek valamit. Sokminden maradt a fiamtól, de vettem neki újakat is. Ugyhogy a ruhásszekrény kész.
Én azt javasolnám, hogy ne hagyd az utolsó pillanatra pl. azért, mert akkor nem biztos, hogy annyi eröd és kedved lesz vásárolni, meg azért is, mert ha belegondolsz, nem kis összeg az összes babaholmit beszerezni. Apránként talán könnyebb.
Meg esetleg az akciók miat olcsóbb is, csak arra figyelj, hogy irj egy listát, hogy miböl mekkora méret kell és hány darab, hogy ne vásárold túl magadat (föleg ne a legkisebb méretböl).
Mammutos UH:
Még nem döntöttünk, hogy megyünk-e. A Megatoysban elég riasztó fényképeket láttunk (pl. hiányzott a képen a gyerek fél koponyája), persze az UH biztos jobb, csak akkor a férjem azt mondta, hogy ö ezt nem biztos, hogy akarja látni. Meg azt hiszem szeretnék meghagyni meglepiket a szülésre: gyerek neme, kinézete. (Az orvosom jó UH-s, ugyhogy azt nem gondolom, hogy az egészségéröl több infót adna a Mammutos UH...)

{red}Anett!

Megkezdheted a TGYÁS-t a szüléssel is, igazándiból a betegállományba kiiró orvos jóindulatán múlik, hogy mi történik.

{red}Heni!
A baba ellátásához szükséges dolgok egy részét (fürdetökrém, popsikrém, ha kell a szájpenész elleni dolgot (sajnos nagyon sok baba lesz szájpenészes a kórházban) a gyerekdoki felirja. (Nekünk a házigyerekdokink tette, de van akinek a kórházban...) Meg azt is elmondja, hogy mit kell még venned vény nélkül a gyógyszertárban (olaj, steril géz stb.).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jaj, ezek a prisak nem sikerültk, mindegy majd legközelebb!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Most meg nem tudok irni! (prisak=pirosak)
Bocs, most inkább egy kicsit hallgatok!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Barbi!

Annyira sajnálom! Kép Elsírtam magam, amikor soraidat olvastam. Nehéz ilyenkor bármit is mondani, na meg felesleges is. Sírjál nyugodtan, add ki magadból a fájdalmat. Tudom, hogy a 9 sikertelen hónap után mennyire örültél ennek a babának, de tényleg túl kell tenni magad a dolgon lelkileg, ami nem lesz könnyû. Tudom, hogy következõ terhességed egy merõ izgalom lesz, de pont amiatt kell tovább lépni. Elfelejteni soha nem fogod, de próbálj ne a múltra gondolni, és gyere vissza hozzánk minél hamarabb. Fájó szívvel vettelek ki a táblázatból, mert így még senkit nem kellett kivennem, és tényleg borzasztóan fájt a del. megnyomása. KépKép

Kata
Kata007

Szia Kele!
Szia Nyuszi!
Szia Beszti!

Tegnap egész nap ezen a témán rágódtam, hogy most mit és hogy csináljak szülés elõtt. Olyan jól elterveztem, hogy márciusban szabin vagyok, így arra még egész fizut kapok, és akkor áprilistól meg a szülésig táppénzen, ami remélhetõleg csak pár nap lenne.
Több helyrõl megerõsítették, hogy ha a szülés idõpontjától visszafelé számított 28 napon belül megyek el, akkor már TES-re vesznek föl, mások azt mondták, hogy ez abszolút a háziorvostól függ, hogy mennyire rendes. Szóval munkaügy és munkaügy eltér, ami elég furcsa... Úgyhogy most a jövõheti programom egyike, hogy lemegyek a dokihoz, és rákérdezek. Bár szerencsére ritkán vagyok beteg, és talán egyszer, ha voltam nála, de ez most sajnos, mert nem ismerem, és így nem tudom, hogy ilyen szempontból mire számíthatok. Lehet, hogy egy "csinos" boríték az egész probléma titka???
Szóval teljes a bizonytalanság. Valahol ez a 28 nap a kulcsszó, mert ha mondjuk a szülés elõtt 29 nappal megyek el táppénzre, akkor nincs akadálya annak, hogy a szüléstõl induljon a TES-em. De viszont akkor nem fér bele, hogy elõtte szabin legyek. Ezért nem értem az egészet.
Az biztos, hogy a táppénzzel jobban járunk a szülés elõtt, mert, mint azt megtudtam, a táppénz elsõ 15 napjára 80% fizu jár, és nem 70%. Meg különben is: járjon le minél késõbb az a TES, ha lehet.
A szabival azért vigyázzatok, hogy legyen akkor is, amikor visszamentek melózni, jól jön az utána! (oviba, bölcsibe szoktatásnál, vagy csak úgy egyszerûen) És az csak a TES-re, ill. a GYED elsõ évére jár ám!

Csoki! (hm, de ennék...)

Anett
34+2
Anett

Akkor most folytatom...

Törpi!

Nem tudom olvasod-e még, de szorítok neked, hogy ne legyen semmi gond. Tudom nem jó dolog a kórház, de ha kell, kell. Ott biztos kezekben vagy, és siess vissza hozzánk.

Virág!

Ok, beírlak a táblázatba, bár már tényleg nem sokáig leszel velünk, hiszen Te már nem sokára babázol! Kép
0. ciklust még nem írtam, de valahol tényleg igazad van, ha nem vártátok, akkor nem lehet 1. c. Kép
Hát erre a kis idõre is boldog babavárást velünk! Kép
A tálázat mindjárt itt lesz!

Ne haragudj a kérdésért, de jól olvasom, hogy 23 évesen már van 3 gyermeked otthon? Ha igen akkor gratulálok, és minden elismerésem! Kép

A vásárlással kapcsolatban:
Nem mondanám, hogy babonás vagyok, de azt valahogy "belém verték", hogy amíg meg nem mozdul a baba, nem szabad neki venni semmit. Hát én ezt betartottam. Az elsõ apróságokat karácsonyra vettük neki, mivel akkor már a papája is és a tesója is érezte, hogy van odabent valaki! Kép
Aztán elindultunk kiságyért, mert a baldachint, takarót, párnát, fejvédõt én akartam megvarni (már mind készen van Kép ). Szóval elindultunk kiságyért és szerelmesek lettünk egy babakocsiba. Kép Tehát már az is megvan. Ruhácskákat kaptam is, és vettem is. Ha valami megtetszik, akkor megveszem. Igaz a java még hátra van, de én is úgy vagyok mint Beszti, hogy vannak akciók, na meg vannak dolgok amiket meglátni és megszeretni alapon veszek majd meg. Ha egyszerre akarnék mindent megvenni, tuti nem olyan dolgok lennének ami úgy igazából tetszik. Kép

És akkor itt a mai pocakos táblázat!

<pre>
1. Blinczi 3.c 39 hét 6 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
2. Zkati 6.c. 39 hét 2 n Budapest 32 év márc. 13. 3.b.
3. Virág 0.c. 38 hét 2 n Budapest 23 év márc. 13. 4.b.
4. Zsebi 1.c. 37 hét 4 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
5. Zuzu 1.c. 37 hét 0 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
6. Forgi 1.c. 36 hét 5 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
7. Andysj 4.c. 36 hét 5 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
8. Kele 0.c. 36 hét 0 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
9. Kristi 4.c. 35 hét 5 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
10. Helena 27.c. 34 hét 4 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
11. Krita 6.c. 34 hét 1 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
12. Vuckó 6.c. 34 hét 1 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
13. Mummy 1.c. 33 hét 6 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
14. Heni 1.c. 33 hét 6 n Budakeszi 23 év ápr. 13. 1.b.
15. szanti 2.c. 32 hét 4 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
16. Száva 4.c. 33 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
17. Katka2 2.c. 33 hét 2 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
18. bubu 1.c. 32 hét 3 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
19. Szilvi 11.c. 31 hét 0 n Budapest 28 év máj. 4. 1.b.
20. BSzilvi 2.c. 31 hét 0 n Budapest 26 év máj. 4. 1.b.
21. Mia ?? 30 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
22. Zsunya 6.c. 29 hét 2 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
23. Csilla1 1.c. 29 hét 1 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
24. Dojika 1.c. 28 hét 1 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
25. margaréta 6.c. 27 hét 6 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
26. Mano 1.c. 27 hét 5 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
27. Vicamama 1.c. 27 hét 5 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
28. Bori 1.c. 27 hét 2 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
29. Norci 5.c. 26 hét 5 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
30. Törpi 1.c. 26 hét 5 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
31. Kata007 4.c. 26 hét 4 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
32. Marcsi 5.c. 25 hét 4 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
33. blano ?? 24 hét 6 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
34. Any 2.c. 24 hét 4 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
35. Pucúr 4.c. 24 hét 2 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
36. Katesz 5.c. 22 hét 4 n Budapest 26 év jún. 30. 1.b.
37. Beszti 13.c. 21 hét 6 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
38. Dió 1.c. 21 hét 1 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
39. Conti 3.c. 21 hét 0 n Budapest 34 év júl. 12. 2.b.
40. Ilke 5.c. 20 hét 5 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
41. Halacska 3.c 20 hét 2 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
42. Nyuszi 1.c. 18 hét 4 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
43. Malacka 1.c. 17 hét 1 n Budapest 36 év aug. 8. 2.b.
44. Forti 3.c. 17 hét 1 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
45. Djeszter 4.c. 16 hét 4 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
46. zsani 1.c. 15 hét 5 n Budapest 28 év aug. 15. 1.b.
47. Petra 5.c. 16 hét 1 n Budapest 27 év aug. 20. 1.b.
48. iddi 14.c 14 hét 3 n Budapest 36 év aug. 28. 2.b.
49. Nóra 2.c. 14 hét 2 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
50. Zsóka 18.c. 13 hét 3 n Budapest 24 év szept. 3. 1.b.
51. lomis 1.c. 13 hét 2 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Nyusza 3.c. 11 hét 3 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Gyöngyöske 3.c 11 hét 2 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
54. ParaZita 2.c. 11 hét 0 n Budapest 30 év szept. 21. 1.b.
55. Lella 13.c. 10 hét 5 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
56. Kriszti 17.c 10 hét 4 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
57. bolegajudit 1.c. 8 hét 3 n Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
</pre>

Blinzi!

Aranyérmes lettél! Vagy még egyeltalán, vagy már babázol és mi nem is tudunk róla?

Kata
Kata007

Lányok!

OFF!

Egy tipp, hogy lássátok hogyan néz majd ki a szöveg amit írtatok, mert látom sokszor nem az jelenik meg, amit szeretnétek. Kép Én mindig így rakom fel a táblázatot.

Ha készen vagyok, akkor NEM ÍROK SEMMIT az "Azonosítóhoz", "Jelszóhoz", és a névtelenhez sem teszek pipát, hanem egyszerûen "Üzenetküldése"!

Ekkor reklamálni fog, hogy "Azonosítási hiba!"

Na most írom be az azonosítóba a nicket, és katt a nézet/küldésre.

Így elõször megnézhetem, hogy fog kinézni a szöveg.
Ha minden ok, akkor mehet katt a "Hozzászólás küldésére", ha nem jó, akkor lejjebb a Szólj hozzá részben változtatni lehet, és újra a nézet/küldésre katt. Ne foglalkozzatok a "Küldés elhagyása" gombbal, mert akkor elvész minden amit írtatok. Szóval ha ott lent belejavítotok, akkor megváltozik fent a nézet. Ezt addig csinálhatom, amíg minden ok, nem lesz.

Aki ismerte, attól bocs a fölösleges szövegért! Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Nagyon elszomorítanak a rossz hírek.

Barbi,
én is drukkolok, hogy minél elöbb visszagyere közénk! Szerintem én még itt leszek. Kép

Törpi,
szorítok hogy ne legyen komoly baj a bébikéddel! Jelentkezz ahogy tudsz! Mostmár biztos, hogy megyek én is a 3D-re!
Halacska 20+2
Halacska

Heni!

Éppen tegnap mesélte egy kisbabás anyuka ismerõsöm, hogy sajnos nem sok minden olcsóbb receptre /fürdetõ, popsikrém/, de agyógyszertárban biztosan megmondják neked. De ha már van választott gyermekorvosod feírhatja elõre a receptet név meg adatok nélkül és, amikor megvan a baba pótolhatod ezeket rajta. Egyébként meg megkérhetsz valaki kisbabás ismerõst irasson õ a saját nevükre és azt is kiválthatod, majd visszaadod a kölcsönt ha kéri, amikor már ti is tudtok rendesen iratni. Nekem a védõnõ javasolta, hogy egy-két héttel hamarabb keressem fel a doktornõt, mint ahogy szülnék.

Bubu
bubu

Sziasztok Mindenki!

Egy papír felét teleírtam, hogy kinek mit szeretnék válaszolni. Ami nem érdekel kedves nyájas olvasó, azt ugorjad át! Azért igyekszem csak kisregényt írniKép
Bubu!
Sokan válaszoltak a témára, így én csak pár dolgot említek, aztán jó lenne, ha TE írnád le nekünk mindazt, amit sikerült összeszedned. Szóval: apás szülésnél kell e valami(orvosi igazolás, tanfolyam-van ahol kérik), gátmetszés, infúzió illetve monitor-lehet e vele menni, vagy feküdni kell, vajúdás alatt mire van lehetõség (séta, fekvés, bordásfal, labda, medence stb.), enni inni lehet e, vihetsz e zenét, videót, fényképezõgépet, milyen érzéstelenítési lehetõség van-kell e elõzetes vizsgálat.
Heni!
Rosszindulatú ember van bõven, ne is törõdj vele! Persze engem is fel szoktak bosszantani. A kedvencem mikor -a mi vidékünkön ez a szójárás- egy ötven éves megjegyzi, hogy már jó kövér vagy. Az agyam ettõl el szokott borulni. Hogy lehet azt mondani egy kismamára, hogy kövér??? Talán nagy a pocakja, nem? A babaellátási dolgokról faggassad a védõnõt! Sok mindent meg lehet elõre venni, de nálunk van amit csak a kórházban írnak fel, azt hazafelé menet lehet beszerezni. Tapasztalt védõnénink az elsõ hat hétben nem javasolt semmi bolti dolgot használni. Sajnos a Johnsons termékekben is van illatosító anyag és egyes babák bõre ezt nem bírja. Jó a közönséges pöttyös babaszappan, vagy patikai fürdetõkrém, a sima patikai étolaj, popsikrém.
Lella!
Puszi Neked!Kép Kép A leírtak után már értem a félelmedet a sok hízástól. Ebben sem vagy egyedül. Én ezúttal 81kg-ról indultam (180cm vagyok), szóval szintén nem nádszál. Menta már leírta a hordkendõt én is szeretnék egyet, de még a babazsákra is fáj a fogam. Mindkettõt ott találod a termékbemutatóban. Ha nem leled, írjál és elõkeresem Liesel e-mail címét, õ forgalmazza. Párnát én is használok egy párat. Fejem alatt nagy és kicsi (alapon hason alszom és egy kicsivel), a pocakom alatt egy, és a két térdem között egy, de kezdek rájönni, hogy határozottan kényelmes, ha van valami a hátam mögött is. Így aztán az éjszakai megfordulás kész élmény. Nem tudom ki írta, de a csípõim nekem is nagyon fájtak az elõzõ terhesség vége felé és azon már nem segített a forgolódás sem. Valóban el kell viselni.
Kata007!
Bár én meg a fiúkat tudom fürdetni (nem csak babakorban Kép), azért ezúttal megpróbálkoznék egy kislánnyal. Nekem így gondolatban a tisztába tétele okozna gondot. Hogy lehet letisztítani, hogy semmit ne kenjek rossz helyre? De azért biztos belejönnék. Ha tõlem azt kérdezik mi lesz, tömören csak annyit szoktam mondani: baba.Osszák be maguknak!
Törpi!
Biztos nem lesz semmi baj, még idõben észrevették a gondot és van idõ helyrehozni. Biztos nem nagy a baj. Ne aggódj. Sokan szorítunk Neked, Nektek és várjuk mielõbbi jelentkezésedet. A párod esetleg nem tudna jelzõzni röviden?
Nyuszi!
Mindenki máskor vásárol. Az egyik mielõtt még kismama lenne, az én barátnõm a 37. héten vett ágyat, kocsit. Nincs szabály. Csak azért jó várni egy kicsit, mert hátha kapsz a rokonságból, baráti körbõl felajánlásokat. Kisméretû babaruhából nem érdemes megvenni egy csomót, ha kaphatsz kölcsönbe is. Egy tucat újszülött se képes elkoptatni egy újszülött ruhatárat, olyan gyorsan kinövik. Persze ha Ti ennyi sajátot terveztek Kép Kép, akkor megfontolandó. Az elsõ babánál mi a 8. hónapban a szükséges dolgok zömét megkaptuk. Most a harmadiknál meg már csak azon kell gondolkodnom, hogy mi használódott el annyira, hogy másikat kelljen venni Kép.
Ennyi. Jön a tavasz, sétáljatok, pihenjetek és persze babanetezzetek mindannyiunk örömére!
Bori (27+2)
Bori

Heni!

Bubnak tényleg jó az ötlete, hogy keresd meg elöbb a gyerekdokit, ismerkedj meg vele (ez most nekem azért nem jutott eszembe, mert mi már megkérdeztük a fiamét, hogy ö vállalja-e majd, igent mondott).
Nekem a fiammal nagy szerencsém volt, mert egy nagyon aranyos, körültekintö dokinénit fogtunk ki ugy is, hogy a védönö ajánlotta, és csak a szülés után találkoztam vele.
De azóta elköltöztünk, és ha most igy csinálnám, valószinü rosszul járnánk.
(Sajnos a saját községünkben lévö dokik egyáltalán meg sem közelitik a korábbit. Költözés után -még nem válaszottunk dokit- egyszer ambulánsan elvittük a gyereket, mert meg volt fázva. Erre csak "ez" megszólitással illette, nem kérdezte a nevét, 1,5 éves volt és sirt, de meg se próbálta csititani vagy kedveskedni neki. Ugyhogy ott is hagytuk (azóta se hallottam róla jót, csak rosszat), és átmentünk egy másik községbe egy dokinöhöz, akit ajánlotak.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Barbi,

Minden együttérzésem a tiéd, de fel a fejjel! Legközelebb biztosan sikerülni fog! Szomorkodd ki magad, aztán vágajtok bele megint! Én is sokat aggódom, f&#337;leg a vérzés óta, és még a 12. hét el&#337;tt vagyok...

Törpi,
Drukkolok nektek, kitartás!

Lányok, az vajon miért van, hogy elkezdett fájni a "farokcsontom"? Gondolom, hogy kés&#337;bb, amikor már nehéz a baba, ez normális, de most???

Mindenkinek jó hétvégét,
Zita
ParaZita

Szia Zita!

Az is egyéni, hogy kinek mikor kezdd el fájni valamilye. Az elõzõ babánál nekem is hasonlóan korán kezdett fájni a szeméremcsontom, valahogy oda hatottak a hormonok, az kezdett el fellazulni. Aggódtam is, hogy mi lesz késõbb. Elmúlt. Alighanem a Te fájós farokcsontod is hamarosan megállapodik és a fájdalom elmúlik, mintha nem is lett volna Kép.
Most elvonulok a hétvégére, mindenkinek minden jót. Ha nem jelentkezem, akkor azok az apró pöttyök a kisebbik fiamon mégiscsak a bárányhimlõ jelei voltak ma reggel. (Ma vittem elõször oviba Kép Kép). A bölcsi után tiszta lelkes volt, hogy a bátyussal együtt mehet.
Bori (27+3)
Bori

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?